Találatok a következő kifejezésre: Milyen mellékhatásai a Triregol fogamzásgátlónak, (2 db)

Milyen mellékhatásai vannak a Triregol fogamzásgátlónak, illetve milyen idöközönként kell szünetet tartani a szedése esetén, hogy a hormonháztartásnak ne okozzon semmi rendellenességet?

ezt a kérdést azért tettem fel,mert én elég régóta szedem ezt a fogamzásgátlót,de nem szeretek gyógyszereket szedni,igy sokszor elöfordult hogy rendszertelenül szedtem...lehet hogy ennek mellékhatásaként jellentkezett idönként a fejfájás,és a szédülés...és néhány szörszál az arcomon megvastagodott-na akkor ilyedtem meg igazán,és hagytam abba....mit tanácsoltok? váltsak gyógyszert,vagy 2 hónap szünet után kezdjem ujra....3 éve szedem a Triregolt...!?

Legjobb válasz: Szerintem hagyd abba a Triregolt...irass a dokival más hormonösszetételû fogamzásgátlót. Én is szedtem pár hónapig,de vérezni kezdtem, abbahagytam és többé soha nem akarok szedni semmiféle fogamzásgátlót...egészségesebb.

Szerintem hagyd abba a Triregolt...irass a dokival más hormonösszetételû fogamzásgátlót. Én is szedtem pár hónapig, de vérezni kezdtem, abbahagytam és többé soha nem akarok szedni semmiféle fogamzásgátlót...egészségesebb.
csak az elõzõ válaszoló véleményével tudok egyetérteni.felejtsd el a triregolt.én azt hittem már rég kivonták a forgalomból, annyi vele a baj.
Triregol? Felejtsd el! Ennél már vannak sokkal modernebb gyógyszerek is. Én femodent szedtem, és nagyon meg voltam vele elégedve, igaz nem olcsó, de melyik az? A szünetre meg annyi, ahány orvos annyi vélemény. Én soha nem szüneteltem, mert az anyukám egészségügyis, és ezt tanácsolta. De vannak, akinek azt mondják, hogy 3-4 évente 3-4 hónap szünet. De most szünetelj egy kicsit mielõtt elkezdenéd a másikat.
én is tri-regolt szedek, hát nem valami jó. Nekem folyamatos görcseim vannak tõle, álmatlanságom is van azóta...Ha legközelebb megyek, valami másat íratok fel.Szerintem tedd te is ezt!

A triregol fogamzásgátlónak lehetnek v vannak mellékhatásai? Ha igen akk milyenek?

Legjobb válasz: Nekem 12-12 éve írták fel (akkor nem volt elavult, sõt, kifejezetten "modernnek" tartotta a nõgyógyászom és a körzeti orvosom is, tekintve, hogy három különbözõ hormontartalmú tabi van benne, így mindig a legminimálisabb mennyiséget kapja az ember attól függõen, hogy a ciklusnak éppen melyik részénél tart). Nálam semmi mellékhatása nem volt. Egyszer abbahagytam egy évre, majd újrakezdtem, végül 1,5 éve teljesen abbahagytam, mivel babát szeretnénk. Mindennek ellenére semmi változást nem okozott, nem járt mellékhatással. Persze ez nyilván egyénfüggõ (gondolom függ az adott nõ hormonháztatásától), ezért is kér a doki labort, mielõtt bármit felírna. Ha a nõgyógyászod javasolta, szerintem nyugodtan szedd!

Nekem 12-12 éve írták fel (akkor nem volt elavult, sõt, kifejezetten "modernnek" tartotta a nõgyógyászom és a körzeti orvosom is, tekintve, hogy három különbözõ hormontartalmú tabi van benne, így mindig a legminimálisabb mennyiséget kapja az ember attól függõen, hogy a ciklusnak éppen melyik részénél tart). Nálam semmi mellékhatása nem volt. Egyszer abbahagytam egy évre, majd újrakezdtem, végül 1, 5 éve teljesen abbahagytam, mivel babát szeretnénk. Mindennek ellenére semmi változást nem okozott, nem járt mellékhatással. Persze ez nyilván egyénfüggõ (gondolom függ az adott nõ hormonháztatásától), ezért is kér a doki labort, mielõtt bármit felírna. Ha a nõgyógyászod javasolta, szerintem nyugodtan szedd!
én 10 éve szedtem, már akkor elavultnak mondták, és én híztam tõle.
Én csak a betegtájékoztatóját olvastam, ugyan az, mint a többi! Nõvérem szedi már évek óta, semmit mellékhatást nem tapasztalt!
Elõzõ vok: 10-12 éve írták fel, bocsi.
Nekem nagyon hullott a hajam tõle.
nekem nem volt tõle semmi bajom mikor szedtem.mikor elkezdtem szedni felszedtem 1-2 kg-ot, de semmi más.percre pontosan belõtte a mensim is.elõször 3 évig szedtem, most meg 1 évig.
Úgy tudom, hogy elég magas a hormontartalma.
Moira! én is igy tudom.
Én is szedtem régebben évekig a Tri-Regolt.Nem híztam tõle, abszolút semmit nem tapasztaltam.Sõt , fogytam 3-4 év szedés közben, ezért is gondoltam, majd szülés után, elkezdem.Na! Volt ám nemulass! úgy hánytam tõle, éjjel 2-kor a nagy semmit! Öklendeztem, rossz közérzet, fejfájás...kipróbáltam évek alatt pár tbl-t, nouvaring.. sajna többé nem szedhetek tbl-t, semmi nem jó ami hormonos!Más módon kell védekeznünk :-( Ez van...!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!