Találatok a következő kifejezésre: Milyen megoldás arra, ha (12 db)

Milyen megoldás van arra, ha nem akarok olyan fogszabályzót ami látszik?

Belső fogszabályzó,éjszakai, kivehető? Mennyire hatékonyak. Nagyon zavar a fogam 16 éves vagyok és úgy érzem ,h mostmár tényleg itt az ideje...de attól is félek ,h több év kell . Úgy van hogy elől a két szemfogam az oké ,de a mellette lévő a két oldalról van távol szóval ott van rés... és az a gond,h nekem ez a téma nagyon kínos,azt sem tudom anyunak ,h mondjam,h szeretnék fogszabályzót..Az osztályban több lány csináltatott az utóbbi időben és tudom ,h nekem is kellene,sőt ,de pont attól félek ,h annak akinek alig van rés vagy hiba a fogával annak kell min. egy év , akkor nekem? É s lehet butaság, de az meghatározható ,h melyiket lehet gyorsabban korrigálni:ha rá van nőve egyik a másikra,vagy pedig rés van közötte?

Legjobb válasz: Az éjszakai nem a leghatékonyabb.A belsõ fogszabályzó viszont megfelelõ de az ára nem éppen olcsó kb fél millió a teljes szabályozás.

Az éjszakai nem a leghatékonyabb.A belsõ fogszabályzó viszont megfelelõ de az ára nem éppen olcsó kb fél millió a teljes szabályozás.
A kérdező hozzászólása: *? lemaradt a kérdõjel
A kérdező hozzászólása: És esetleg árakat tudnátok írni?
szio! nekem 14 évesen volt elõször porcelán fogszabályozóm. Most viszont kb fél éve ujra kellett a bölcsességfogaim miatt, így 23 évesen ujra felrakattam. A fogorvosem nagyon sok alternatívát muatott, végül zafírból készült fogszabályozót kaptam, ami nagyon-nagyon tetszik! esztétikus, alig látszik, teljesen átlátszó, és kényelmes! nagyon sokan megdicsérték már, mintha apró ékszerek lennének a fogamon:) szerintem a legfontosabb hogy egy nagyon jó fogorvost válassz, aki sokféle megoldást tud ajánlani, és persze a kivitelezés is problémamentes legyen! 23 éves egyetemista lány
Ha esetleg szeretnéd, a saját orvosom elérhetõségét megadhatom.

Milyen megoldás van arra, ha egy tanár röhög a szóbeli érettségi közben?

Van egy tanár, aki be szokott ülni az érettségikre (arra tantárgyra is, amit nem tanít), és ha a vizsgázó valamit eltéveszt, hangosan felröhög, legyen a tévedés akármilyen jelentéktelen is. A kollégái nem szólnak neki semmit. Lehet ezzel valamit csinálni?

Legjobb válasz: Ahogy érzed, de ha már elõre tudod hogy benn lesz az a tanár, akkor szólhatsz a feleleted elõtt, hogy legyenek szívesek kiküldeni, mert nem szeretnéd ha belevihogna a feleletedbe, ez nagyon zavaró tud lenni. Mondod mondod mondod, és egyszer csak belevihog, elveszed a fonalat, ok hogy ott a papír elõtted amire kidolgoztad, de akkor is belezavar. Egyébként ilyenrõl még tényleg nem hallottam.

Ahogy érzed, de ha már elõre tudod hogy benn lesz az a tanár, akkor szólhatsz a feleleted elõtt, hogy legyenek szívesek kiküldeni, mert nem szeretnéd ha belevihogna a feleletedbe, ez nagyon zavaró tud lenni. Mondod mondod mondod, és egyszer csak belevihog, elveszed a fonalat, ok hogy ott a papír elõtted amire kidolgoztad, de akkor is belezavar. Egyébként ilyenrõl még tényleg nem hallottam.
Lehet így akarja "jelezni" a felelõnek, hogy bakizott- Pedig nem volna szabad neki (pláne, ha nem az õ tárgyából felelnek)
Milyen iskolába jársz te? És mi az hogy beül oda? Mi keresnivalója van annak a tanárnak ott? Oltári nagy paraszt lehet az a tanár, én tuti szólnék hogy küldjék ki mert zavar a feleletemben (a többieket meg a tételkidolgozásban).
Nem. Engem biológia emelten kinevetett két tanár is, mert elvileg vicces volt a megfogalmazásom. Hát nem tudom mi vicces abban, hogy "Mendel II. törvénye alapján, a szülõi fenotípusok, a második utódnemzedékben köszönnek vissza." Mindenesetre elég nagy bunkóság...
A kérdező hozzászólása: A feleletemet szakítsam meg a panasszal, vagy utólag éljek jogorvoslattal?
Engem is kiröhögött az egész tanári kar egy kis bakiért...
Nálam emelt németen volt olyan, hogy az egyik tanár éppen a tízóraiját fogyasztotta a másik meg néha felkelt, kinézett az ablakon... De nem mertem szólni, nehogy megbuktassanak.

Milyen megoldás létezik arra ha kintről behozott kocsival szeretnék járkálni viszont nem tudom még a regadót még 1 db-ig kifizetni?

Legjobb válasz: Lehet bérelni rendszámot (P, E nemtom pontosan). De inkább fizesd ki, mert a bérlés nagyon drága és a rendõrök is b...hatnak, mivel ha jól tudom nem teljesen szabályos.

Lehet bérelni rendszámot (P, E nemtom pontosan). De inkább fizesd ki, mert a bérlés nagyon drága és a rendõrök is b...hatnak, mivel ha jól tudom nem teljesen szabályos.
Az E betûs rendszám a te barátod. Tavaly utána jártam hogyan mûködik, hasonló helyzetben voltam és ez a legjobb megoldás. ( végül nem volt rá szükségem ) Ideiglenes rendszám az E betûs, ha jól emlékszem 6 hónapig használható (nem 100%) viszont az biztos hogy nem hosszabbítható, utána vagy rendesen lepapiroztatod a járgányt vagy marad forgalmon kívül.
Ha németbõl hozod, ott is lehet igényelni olyan ideiglenes rendszmámot, amelyik több hónapig érvényes, és bárhol járhatsz vele.


Milyen megoldást tudtok arra, ha kiteszem nagyba a youtubet, akkor kicsit akadozik a kép, meg nem egyszerre van a hang meg a kép? HOgy lehet megoldani?

Legjobb válasz: Nálam akkor fordul elõ ilyesmi ha már régóta nem volt kikapcsolva vagy újraindítva a gép, de néha egy sima oldalfrissítés is segít. Ha a hang és kép nincs szinkronban egymással akkor az a videó hibája.

Nálam akkor fordul elõ ilyesmi ha már régóta nem volt kikapcsolva vagy újraindítva a gép, de néha egy sima oldalfrissítés is segít. Ha a hang és kép nincs szinkronban egymással akkor az a videó hibája.
A kérdező hozzászólása: ha kicsiben van akkor jó a hang és a kép, de nagyban elcsúszik :SSS
Hát ha nem használ a restart akkor várj egy kicsit amíg betölti a videót.... vagy azt már próbáltad?
A kérdező hozzászólása: persze, hogy próbáltam, meg amúgy is gyorsan tölt. meg rátoltam egy ccleanert is a gépre, hátha a sok adat lassítja mert már olyan is volt, de nem jó így se :S de köszi azért :P

Milyen megoldást tudtok arra hogy vki jól kiüsse magát piával lehetőleg olcsón? (ha nem olcsó is meghallgatom) Nem ilyen 400ft koccintós magába meg ilyesmikre gondolok, hanem TRÜKKÖK. Nem akarom mindet kipróbálni, csak érdekesség képen kérdezem.

Hallottam már olyat hogy sör kanalazva nagyon beüt, dianás cukor seggbe(de ezt soha ki nem próbálnám, akkor ha már ittam valami keményebbet, akkor sört rá az is dob rajta, vagy legalábbis tartja a szintet.

Legjobb válasz: bármi rövid + fajdalomcsillapito / gorcsoldo / nyugtato / hanyinger elleni gyogyszer, aapbol nm olcso de minden haztartas kotelezo felszerelese a fajdalomcsillapito ha szerencsedvan van cataflam is de azzal csak ovatosan de advilra ne igyal, mert nm csk kesz leszel, de ugy fogod erezni, h leszakad a fejed.

bármi rövid + fajdalomcsillapito / gorcsoldo / nyugtato / hanyinger elleni gyogyszer, aapbol nm olcso de minden haztartas kotelezo felszerelese a fajdalomcsillapito ha szerencsedvan van cataflam is de azzal csak ovatosan de advilra ne igyal, mert nm csk kesz leszel, de ugy fogod erezni, h leszakad a fejed.
A kérdező hozzászólása: Nekem volt pár olyan estém haverokkal hogy amit találtunk, meg aki amit hozott mindent egybe, néha nagyon finom volt, néha még részegen is alig tudtuk meginni :D
Nem szeretem már a piákat keverni, de volt egy rosszabb korszakom, amikor én is a "kiütésre" "gyúrtam". Nekem az energiaital-bor kombó jött be, egy doboz energiaital+üveg bor-vagy kettõ, esetleg sörrel váltogatva. Szívet szépen tönkre vágja, én gyakorlatilag alig emlékszem valamire az ilyen alkalmak után, még reggel is részeg voltam. Ma már nem tenném.
2500 ért már kapsz 1 l házi páleszt.Felét lenyomod és kész.1250 FT ból megúszod.
A kérdező hozzászólása: Rendben, ki lesz ez próbálva:D Vodka úgy a legjobb sztem hogy öntök 1 pohárba, aztán kiskanalat bele, és kanálon leöntöm a málnaszörpöt, úgy nem keveredik össze, hanem aljára megy, és ahogy leöntöm csak a finom málnát érzem:D
ha még aktuális: leírtad, hogy nagyon tré piákat nem nagyon akarsz inni. akkor az abszintot szerintem hagyd, igazi abszint magyarországon nincs, csak vizezett, színezett, ízesített ipari alkohol, amit nagyon dúrva áron adnak. Az én módszerem: leisztok félig haverral egy kétliteres fantát (lehetõleg citromos, azzal finom) és feltöltitek kommersz vodkával. Elõször iszol egy kortyot, majd õ kettõt, aztán te hármat, majd õ négyet, te ötöt... így mentek szépen addig ameddig el nem fogy. Édes, itatja magát, és a szénsav miatt hamar kiüt. Ha nem szereted az ízét, max csak negyed rész vodkát töltsetek bele. Ez a módszer mindennél jobb.
am a szivoszal egy hulyeseg, nem allsz be tole jobban, ugyan akkorakat kortyolsz, es ugyan oda megy ugyan annyi ido alatt, sohase ereztem semmi kulonbseget.
Én a Fényrõl hallottam, hogy nagyon üt. A szódás szifont felöntik vodkával és ráküldenek két patront. A szénszavas vodkát azután bármilyen szörppel ízesíthetik. Állítólag már egy-két kispohár padlóra küld! :)
A kérdező hozzászólása: Na errõl a fülcseppentõsrõl még nem hallottam :D
amilyen piát cseppentsetek a fületekbe, attól is beállsz, vagy, vodkát egyszerûbb itallal kísérni (pl. pezsgõ), vodkás tampont a seggetekbe feldugni xD, olcsó pia plusz energia ital, de sok van még...
A kérdező hozzászólása: Azt a kisüveges zöldet mondod? Asszem ilyen szakállas csávó van a képen.
a tescoba van egy abszint, amibõl fél liter 3100Ft és 70%-os az nem is drága, 2 hete abból ittam be elég durván a fél üveg elég volt ahhoz, hogy kb. 3 óra kiessen abból amit csináltam:) Egyébként ütõs még nyáron a melegbe éhgyomorra bármi amibe van alkohol, úgy még sörbõl is be lehet rúgni 2-3-tól annyira, amennyihez egyébként 6-8 kéne.
A kérdező hozzászólása: Igen abszintot én is ittam úgy hogy kiskanál teli cukorral ráöntöttünk abszintot, és meggyújtották, aztán bele a abszintal töltött pohárba, sokkal erõsebb volt, sok haver majdnem kihányta egybõl :DDDD A szódás dolog is érdekel, durva lehet már 1-2 kiüt, majd ki kell próbálni :D Az a mikor úgy esszük mint levest olyasmi lehet mint amit én írtam, az is bevált módszer ;) Ha vannak még ilyenek jöhetnek köszi!
meleg az tényleg jó meg az hogy tálba öntöd a piát és mint a levest úgy eszed. Szívószál is nagyon jó ilyenre!! Plusz szerintem ami ilyen pia az a hubertus! Olcsó de jól üt az tuti!
Abszint, na az kiüt, csak nem olcsó... Egyébként bármi megüt, ha gyorsan iszod, illetve azt mondják a cukor tartalmú kísérõ erõsíti az alkohol hatását. Ja, és a meleg... Meleg szobába, vagy, ha napon iszol az is beteg. Én ezeket hallottam.
probald ki az eros belga soroket tobb mint 8%os nagy reszuk 2 uveggel mar eleg jol erzed magad vagy vodka szembe:D

Milyen megoldások vannak arra, ha egy helyiségben nagyon kicsi a térő, és normális kinti erősségű jelet szeretnénk bentre is? Kösz.

Legjobb válasz: Hát, ha Neked sok pénzt ér ez, akkor megoldható kinti antennával és erõsítõvel.

Hát, ha Neked sok pénzt ér ez, akkor megoldható kinti antennával és erõsítõvel.
egy külsõ antenna mobitelefonhoz nem drága, 1-2ezer ft, viszont az újabb telókon már általában nincs is ilyen csatlakoztatási lehetõség :(
Erre összedobhattok, megéri, elosztjátok az árát, kb 20 ezer. http://cgi.ebay.com/NEW-GSM-900-MHZ-MOBILE-PHONE-AMPLIFIER-R..
A kérdező hozzászólása: *térerõ
Akkor földhöz csapod a malacperselyed: http://www.argep.hu/trend/GSMR/GSM-repeater.html
Mihez akarsz nagyobb jelet? Mobilnál megpróbálhatod egy külsõ antennával csatlakoztatni, mobilnetes modemhez pedig vegyél egy USB hosszabitó kábelt és a modemet tedd az ablakba
A kérdező hozzászólása: Irodába lenne, ahol 3-4 ember van, régi épület 1m+ falvastagsággal. Akkor ez drága mulatság;) Kösz a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Kösz 10-24 07:34, elindultam azon a szálon amit linkeltél, és ezt találtam: http://www.antennak.hu/index.php?kat=6&id=130 Ez vajon mennyire hatásos?
Nem rossz, csak ez egy GSM ismétlõ szabadtéri antennája. Nem tudom hogy mobillal összekötve mit tudna.

Ha az osztályozó vizsgára nem mentem el, akkor milyen megoldás van arra, hogy abból a tantárgyból ne bukjak meg? Év közben nem pótolhatom valahogy?

Emelt érettségi vizsgát szerettem volna tenni ősszel, ehhez kellett volna az osztályozó vizsga, de mivel nem mentem el, ezért most megbuktam? Nincs más választásom, buktam a tavaszi érettségit is???

Legjobb válasz: Nem buktál meg, csak nincs meg az adott éved, ebbõl következõen nem érettségizhetsz az õsszel. Szeptembertõl szépen bejársz órákra, mint bárki más, és tavasszal érettségizel.

Nem buktál meg, csak nincs meg az adott éved, ebbõl következõen nem érettségizhetsz az õsszel. Szeptembertõl szépen bejársz órákra, mint bárki más, és tavasszal érettségizel.
Ezt jól megcsináltad. Miért nem mentél el? Mert ha nem igazoltad, akkor igazolatlan. És nem fogsz tudni õsszel menni az elõrehozottra. Továbbra is be kell járnod az órákra. Legkorábban jövõ tavasszal mehetnél (osztályozóra is meg elõrehozottra is) -
Milyen tantárgy volt ez? Miért nem mentél el az osztályozóra? Megijedtél, mert nem készültél fel eléggé? Vagy mi miatt volt? Mondjuk sajnálhatod
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az osztályfõnököm, hogy mivel nem mentem el, megbuktam, járhatok szeptembertõl iskolába, de az éves anyagból egyest kaptam, tehát nem érettségizhetek májusban. A többi tantárgyból kaphatok majd jegyet, de ebbõl egyes. Létezik? Emiatt ugrik 1 évem? Jövõ augusztusban kell ebbõl majd pótvizsgáznom és érettségiznem minden tantárgyból, mert az év végi osztályzatom egyes.
Szerintem ez hülyeség ezért nem buktathat meg mivel az elõrehozott érettségi nem kötelezõ, tehát elmenned sem volt az. Majd májusban megcsinálod ahogy a többiek. Amúgy én még ezután megyek osztályozóra mivel én meg nem is tudtam, hogy nyár végén szoktak lenni...

Milyen házi megoldás van arra, ha nagyon ég a gyomrom?

Nincs itthon savleköt?m,meg ilyesmi,de egész délel?tt ég a gyomrom,és nagyon kellemetlen. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hát szódabikarbónából olyan van,ami tasakos mint a fûszerek,és rá van írva,hogy gyógyászati célra nem alkalmas.

A kérdező hozzászólása: Hát szódabikarbónából olyan van, ami tasakos mint a fûszerek, és rá van írva, hogy gyógyászati célra nem alkalmas.
szódabikarbóna csak van otthon. Egy kis kanál és rendbe jössz! Tehetsz bele egy pici kis ecetet is a vizbe keverd össze és idd meg!
keksz, ropi

Milyen mezei megoldás van arra ha meghúzodott a hátad?

ez alatt azt értem mit tehetek itthon! már három napja szenvedek t?le erre van valami megoldás? vagy üljek pihenjek és nézzek ki a fejemb?l?:D el?re is köszönöm a hasznos válaszokat!

Legjobb válasz: szia. Nem tudom mennyire lesz hasznos a válaszom, de nálunk gyakran elõfordul, a férjem sportoló. Szóval: lehet kapni aromaterápiás izomlazító fürdõolajat(Thethesept-nem tudom jó írtam e a nevét), egy forró fürdõ ellazítja az izmokat. Aztán nekünk bevált a Dolobene krém,Flector krém, és a tapasz is nagyon jó (tapaszból még jó a "sárkány " tapasz) Jobbulást!

szia. Nem tudom mennyire lesz hasznos a válaszom, de nálunk gyakran elõfordul, a férjem sportoló. Szóval: lehet kapni aromaterápiás izomlazító fürdõolajat(Thethesept-nem tudom jó írtam e a nevét), egy forró fürdõ ellazítja az izmokat. Aztán nekünk bevált a Dolobene krém, Flector krém, és a tapasz is nagyon jó (tapaszból még jó a "sárkány " tapasz) Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: szia köszönöm mindenképp hasznos volt! én is izomlazító krémekre gondoltam csak nem tudtam melyik jó! akkor valamelyiket feltétlen kipróbálom:)
Salonpas tapasz. Burofix tapasz vagy krém.Amol oldat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!