Találatok a következő kifejezésre: Milyen megoldás arra, (36 db)

Hogyan lehet azzal a szélkerekes megoldással áramot termelni? és hogyan álljak neki hogy a végén csak egy konektorba beledugok egy elektromos dolgot és az áram magától jön? és milyen lépéseket alkalmazzak?

Legjobb válasz: Súlyos milliók és megvenni megcsináltatni a generátort.Aztán lesni a szelet!De ha nem fúj újabb milliók a tárolásra átalakításra.Tudod mennyibe fog kerülni egy kWh áram így?

Súlyos milliók és megvenni megcsináltatni a generátort.Aztán lesni a szelet!De ha nem fúj újabb milliók a tárolásra átalakításra.Tudod mennyibe fog kerülni egy kWh áram így?
Legegyszerûbben szerintem úgy lehet ezt megoldani, hogy veszel egy generátort, csinálsz állványt, arra kerül a generátor és a szélkerék, ami a generátort hajtja, és ami belõle kijön, azzal töltesz egy vagy több autóakkumulátort. Így egy inverter kell már csak, és fel tudod használni a termelt, akkumulátorokban tárolt energiát, de ez szerintem elég drága dolog. Viszont az elektromos hálózattól teljesen független, ami katasztrófahelyzetben nagyon hasznos. És én azt is megoldanám, hogy emberi energiával is lehessen hajtani, mondjuk egy bicikli átalakításával lehessen hajtani a generátort. Kb. 100 wattos teljesítményt le tud adni egy átlagember fél-1 órán keresztül is, így elég hasznos lehet szükség esetén.
Én kibékülnék csak a szél mozgási energiájával , egy terménydaráló hasznára. Simán mechanikusan.
Elõzõ vagyok, egy kis kiegészítés: A kérdésed alapján gondolom, hogy nem nagyon vagy otthon az elektronikában. Alapvetõen nem nehéz ezt összehozni, de az akkumulátornak kell egy töltõáramkör, amit otthon összerakni lehet, de kell hozzá tapasztalat is. Biztos lehet venni is, de nem tudom pontosan. A másik kritikus rész az inverter, ami egyszerû, mert ezt árulják boltban is, de veszélyes, mert hálózati feszültséget bocsát ki, és elég nagy áramot is mellé, ami veszélyes! Tehát kellõ óvatosságot igényel ez a projekt!
Hogy egy kicsit más irányból is megvilágítsuk a dolgot, itt sok dolgot megtudhatsz:http://www.napelempark.hu/kerdesek.html
Biztosan neked is van elektronikai mûszerész, Tv szerelõ vagy hasonló az ismerõsi körödben. Beszélgess el vele kicsit e tervrõl, hogy kb mennyibõl lehetne kihozni. Elsõ blikkre én azt mondanám, hogy úgy 200.000 Ft alaphangon. Szerintem egyébként az elõttem szólók nagyjából jókat írtak. Úgyhogy: Szélkerék, Autó generátora, töltõ elektronika, hogy több akkumulátort is tudj használni (átkapcsol ha az egyik feltöltött tölti a másikat) aztán inverter ami a 12V-ból 230-at csinál. De lehet ezt tovább bonyolítani a 12V-al is sok dolgot lehet üzemeltetni.
Az 1/6 realistán látja a kérdést! Engem speciel jobban izgat, hogy lehetne hõbõl -pl sörkollektor -áramot csinálni

Milyen megoldás van arra, hogy a szabadban tartott állatok (kutyák, tyúkok, kacsák, stb. ) ívóvíze ne fagyjon be ebben a nagy hidegben még éjjel sem? Ötleteket várok.

Legjobb válasz: szia! Mióta -10 fok alatt van, én a kutyámnak nem teszek ki vizet. Hanem néha beengedem a konyhába, és ott adok neki inni. Így nem fagy be a víz. De persze a baromfit nem lehet beengedni. Erre megoldás lehet, amit régebben én is csináltam, hogy az egyik edény mindig a konyhában olvad, a másik meg kinn van az állatnak. Így lehet cserélgetni, mindig van friss.

szia! Mióta -10 fok alatt van, én a kutyámnak nem teszek ki vizet. Hanem néha beengedem a konyhába, és ott adok neki inni. Így nem fagy be a víz. De persze a baromfit nem lehet beengedni. Erre megoldás lehet, amit régebben én is csináltam, hogy az egyik edény mindig a konyhában olvad, a másik meg kinn van az állatnak. Így lehet cserélgetni, mindig van friss.
Amit az elsõ írt, jó ötlet, de ha pl. vályú van, mi inkább többször kevés meleg vizet öntöttünk nekik. Ha nagyon be van fagyva, forralj egy fazék forró vizet. Mindig be fog fagyni, fagyállót nem önthetsz bele, mert mérgezõ. Illetve egy módszer van, hogy ne fagyjon be, ha egy kis propeller folyamatosan mozgásban tartja a víz felszínét. De ilyen fagyban jobb a jószágnak is néha egy kis meleg víz.

Milyen megoldás van arra, ha nem akarok olyan fogszabályzót ami látszik?

Belső fogszabályzó,éjszakai, kivehető? Mennyire hatékonyak. Nagyon zavar a fogam 16 éves vagyok és úgy érzem ,h mostmár tényleg itt az ideje...de attól is félek ,h több év kell . Úgy van hogy elől a két szemfogam az oké ,de a mellette lévő a két oldalról van távol szóval ott van rés... és az a gond,h nekem ez a téma nagyon kínos,azt sem tudom anyunak ,h mondjam,h szeretnék fogszabályzót..Az osztályban több lány csináltatott az utóbbi időben és tudom ,h nekem is kellene,sőt ,de pont attól félek ,h annak akinek alig van rés vagy hiba a fogával annak kell min. egy év , akkor nekem? É s lehet butaság, de az meghatározható ,h melyiket lehet gyorsabban korrigálni:ha rá van nőve egyik a másikra,vagy pedig rés van közötte?

Legjobb válasz: Az éjszakai nem a leghatékonyabb.A belsõ fogszabályzó viszont megfelelõ de az ára nem éppen olcsó kb fél millió a teljes szabályozás.

Az éjszakai nem a leghatékonyabb.A belsõ fogszabályzó viszont megfelelõ de az ára nem éppen olcsó kb fél millió a teljes szabályozás.
A kérdező hozzászólása: *? lemaradt a kérdõjel
A kérdező hozzászólása: És esetleg árakat tudnátok írni?
szio! nekem 14 évesen volt elõször porcelán fogszabályozóm. Most viszont kb fél éve ujra kellett a bölcsességfogaim miatt, így 23 évesen ujra felrakattam. A fogorvosem nagyon sok alternatívát muatott, végül zafírból készült fogszabályozót kaptam, ami nagyon-nagyon tetszik! esztétikus, alig látszik, teljesen átlátszó, és kényelmes! nagyon sokan megdicsérték már, mintha apró ékszerek lennének a fogamon:) szerintem a legfontosabb hogy egy nagyon jó fogorvost válassz, aki sokféle megoldást tud ajánlani, és persze a kivitelezés is problémamentes legyen! 23 éves egyetemista lány
Ha esetleg szeretnéd, a saját orvosom elérhetõségét megadhatom.

Videót akarok csinálni, de rar és zip fájlból. Milyen videókészítő programot ajánlotok? Vagy milyen megoldás van arra, hogy fájlmappát csináljak belőle?

érthet??? gyors választ szeretnék!!!!!!

Legjobb válasz: A RAR és a ZIP tömörített állomány, azokat kicsomagolni kell, de nem videó szerkesztõ kell hozzá. Próbáld meg a WinRar nevû programmal. Az kicsomagolja, és ha videó formátum utána tudod szerkeszteni vagy lejátszani. Vagy esetleg WinCmd file kezelõ, az a ZIP állományokat kicsomagolja, vagy közvetlenül tudja kezelni.

A RAR és a ZIP tömörített állomány, azokat kicsomagolni kell, de nem videó szerkesztõ kell hozzá. Próbáld meg a WinRar nevû programmal. Az kicsomagolja, és ha videó formátum utána tudod szerkeszteni vagy lejátszani. Vagy esetleg WinCmd file kezelõ, az a ZIP állományokat kicsomagolja, vagy közvetlenül tudja kezelni.
A kérdező hozzászólása: és hogy kell használni a WinRAR-t?
Ha felraktad a gépre akkor az adott fájlt egymásra rakott könyveként fogod látni. Rákattintasz jobb egérgombbal és "Kibontás ide" (angolul: extract here) ezután megjelenik neked egy új fájl amit kedved szerint nézhetsz, szerkeszthetsz. Videók szerkesztésére kezdõknek a Windows Movie Makert ajánlanám, mert nem kell letölteni és könnyen kezehetõ, viszont gyakran lefagyogat és nem nyit meg minden tipusú fájlt. Esetleg még a Nero Vision-t tudom ajánlani, én is azt használom.

Régi álmom egy tanya. Viszont itt arany áron megy. Elköltözni meg nem akarok. (haverok, család, szívem itt tart) Zártkert viszont fillérekért van. Milyen megoldás lenne venni párat, egy helybe, és kinevezni tanyának?

Jelenleg 50.000 Ft egy 800 m2-es telek. Van ahol 3-4 van egymás mellett. 3% beépíthetõség van, ez kicsit kicsi. De ezt még talán önkormnál el lehetne intézni, hogy engedélyezzenek valamit, pl mûvelési ág váltással. Így arra gondoltam, hogy megvennék pl 4-et, és építenék egy kis épületet, meg ólakat. Csak szabályos ez pl zártkertbe? Mármint pl jószágtartás? Nem 10 tyúk meg 2 disznó, hanem olyan régi tanya feeling, tehén, ló, kecske, birka, mindenféle baromfi. Persze körbekerítve az egész telek.

Legjobb válasz: Sajnos nem úgy van az, hogy te veszel 4 telket, egyesíted, ágat váltasz, stb. Ezt országos törvények szabályozzák, amit még önkormányzatiak tovább szigoríthatnak. Érdeklõdj az önkormányzatnál.

Sajnos nem úgy van az, hogy te veszel 4 telket, egyesíted, ágat váltasz, stb. Ezt országos törvények szabályozzák, amit még önkormányzatiak tovább szigoríthatnak. Érdeklõdj az önkormányzatnál.
A kérdező hozzászólása: Itt ezt meg lehet cinálni. Mint az egyesítést, mint a mûvelési ág megváltoztatását. De könnyen lehet, hogy nem is kell, mert olyat találtam, hogy el van törölve az összes állattartást szabályozó rendelet. Tehát tök mindegy mi van a papíron (besorolás), ésszerû körülmények között tarthatok bármilyen jószágot. A beépíthetõség növelését nem tudom, el lehet-e intézni. De ha van rá mód, segítenek az önkormányzatnál. Ezek nagyrészébe még fa van, de többsége csak tûzrevaló, kiszáradt, vadhajtás, stb.
"Itt ezt meg lehet cinálni." Nem magyarországról írsz??? Mert ott nem lehet olyan egyszerûen, zártkerteknél tipikusan nem.
A kérdező hozzászólása: Új földtörvény miatt van valami? Mert eddig úgy volt, hogy gyümölcsös a besorolás, de ha kivágtad a fákat, akkor át kellett soroltatni kertté. Eddig önkorm engtedhetett nagyobb beépíthetõséget, mint az országos átlag. (Pl 5-10-15%-ot is) Ha az új földtörvény nehezített ezen valamit, akkor kampec az ötletnek. De amúgy ha 5 mevan egymás mellett, 4000 m2, 120 m2 beépíthetõséggel már majdnem tûrhetõ. Az meg hogy papíron tároló, és amúgy jószág van benne, a kutyát se érdekli. ÖSszevonni meg lehet telkeket, legalábbis eddigi tudásom szerint. Gondolom ott is megoldható.
Nem föld, építési törvény. Ha egy területet besorolnak valamilyen kategóriába, akkor az arra a kategóriára jellemzõ paramétereket kell betartani. Ilyen paraméter pl a telekméret (minimum, és sokszor maximum is.). Ha van max, akkor nem vonhatsz össze csak úgy. Példád a gyümölcsössel meg azért sántít, mert onnan fát csak engedéllyel vághatsz ki, és nem fogják engedni, hogy kiirts mindent, majd átsorolj. De kérdezd az önkormányzatot.

Ha az osztályozó vizsgára nem mentem el, akkor milyen megoldás van arra, hogy abból a tantárgyból ne bukjak meg? Év közben nem pótolhatom valahogy?

Emelt érettségi vizsgát szerettem volna tenni ősszel, ehhez kellett volna az osztályozó vizsga, de mivel nem mentem el, ezért most megbuktam? Nincs más választásom, buktam a tavaszi érettségit is???

Legjobb válasz: Nem buktál meg, csak nincs meg az adott éved, ebbõl következõen nem érettségizhetsz az õsszel. Szeptembertõl szépen bejársz órákra, mint bárki más, és tavasszal érettségizel.

Nem buktál meg, csak nincs meg az adott éved, ebbõl következõen nem érettségizhetsz az õsszel. Szeptembertõl szépen bejársz órákra, mint bárki más, és tavasszal érettségizel.
Ezt jól megcsináltad. Miért nem mentél el? Mert ha nem igazoltad, akkor igazolatlan. És nem fogsz tudni õsszel menni az elõrehozottra. Továbbra is be kell járnod az órákra. Legkorábban jövõ tavasszal mehetnél (osztályozóra is meg elõrehozottra is) -
Milyen tantárgy volt ez? Miért nem mentél el az osztályozóra? Megijedtél, mert nem készültél fel eléggé? Vagy mi miatt volt? Mondjuk sajnálhatod
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az osztályfõnököm, hogy mivel nem mentem el, megbuktam, járhatok szeptembertõl iskolába, de az éves anyagból egyest kaptam, tehát nem érettségizhetek májusban. A többi tantárgyból kaphatok majd jegyet, de ebbõl egyes. Létezik? Emiatt ugrik 1 évem? Jövõ augusztusban kell ebbõl majd pótvizsgáznom és érettségiznem minden tantárgyból, mert az év végi osztályzatom egyes.
Szerintem ez hülyeség ezért nem buktathat meg mivel az elõrehozott érettségi nem kötelezõ, tehát elmenned sem volt az. Majd májusban megcsinálod ahogy a többiek. Amúgy én még ezután megyek osztályozóra mivel én meg nem is tudtam, hogy nyár végén szoktak lenni...

Amerikában találtam egy lopott/letiltott Samsung Galaxy S3-ast. Milyen megoldás van arra, hogy lehessen Magyaroszágon használni?

Lenyomozható? Nem szeretném, ha a rendőrség kopogtatna nálam, hogy ez egy lopott telefon...

Legjobb válasz: Ha amerikában tiltották le akkor itt tudod használni és nem fog az fbi utánnad jönni. Ha itt loptad és letiltották akkor csak alaplapcserével tudod használni.

Ha amerikában tiltották le akkor itt tudod használni és nem fog az fbi utánnad jönni. Ha itt loptad és letiltották akkor csak alaplapcserével tudod használni.
Mivel nincs kulonosebben komoly vedelme a telefonnak , megoldhato, hogx ne keresse senki nalad.. Persze, aki ezt be meri vallani, hogy megcsinalja, azzal nincs minden rendben, de technikailag egy negyed oras muveletrol van szo...

Milyen megoldások vannak arra, hogy minél hamarabb élvezzek?

10 perc után élvezek általában, de ez nekem megterhelő, derekam begörcsöl a lábam stb, ezért jó lenne minél hamarabb élvezni. Valami jó megoldás nincs, hogy egy férfi hamarabb élvezzen?

Legjobb válasz: Menj orvoshoz.

Menj orvoshoz.
Rakj be valami jó kis pornót, majd fogd meg a heréidet és a faszod és ráncigáld õket, de ne túl erõsen. Vagy csak képzelõdj, hogy mondjuk a szomszéd lány fogdossa, és te az arcára vered.
elektróda a gerincvelõbe

Milyen megoldás van arra, ha egy tanár röhög a szóbeli érettségi közben?

Van egy tanár, aki be szokott ülni az érettségikre (arra tantárgyra is, amit nem tanít), és ha a vizsgázó valamit eltéveszt, hangosan felröhög, legyen a tévedés akármilyen jelentéktelen is. A kollégái nem szólnak neki semmit. Lehet ezzel valamit csinálni?

Legjobb válasz: Ahogy érzed, de ha már elõre tudod hogy benn lesz az a tanár, akkor szólhatsz a feleleted elõtt, hogy legyenek szívesek kiküldeni, mert nem szeretnéd ha belevihogna a feleletedbe, ez nagyon zavaró tud lenni. Mondod mondod mondod, és egyszer csak belevihog, elveszed a fonalat, ok hogy ott a papír elõtted amire kidolgoztad, de akkor is belezavar. Egyébként ilyenrõl még tényleg nem hallottam.

Ahogy érzed, de ha már elõre tudod hogy benn lesz az a tanár, akkor szólhatsz a feleleted elõtt, hogy legyenek szívesek kiküldeni, mert nem szeretnéd ha belevihogna a feleletedbe, ez nagyon zavaró tud lenni. Mondod mondod mondod, és egyszer csak belevihog, elveszed a fonalat, ok hogy ott a papír elõtted amire kidolgoztad, de akkor is belezavar. Egyébként ilyenrõl még tényleg nem hallottam.
Lehet így akarja "jelezni" a felelõnek, hogy bakizott- Pedig nem volna szabad neki (pláne, ha nem az õ tárgyából felelnek)
Milyen iskolába jársz te? És mi az hogy beül oda? Mi keresnivalója van annak a tanárnak ott? Oltári nagy paraszt lehet az a tanár, én tuti szólnék hogy küldjék ki mert zavar a feleletemben (a többieket meg a tételkidolgozásban).
Nem. Engem biológia emelten kinevetett két tanár is, mert elvileg vicces volt a megfogalmazásom. Hát nem tudom mi vicces abban, hogy "Mendel II. törvénye alapján, a szülõi fenotípusok, a második utódnemzedékben köszönnek vissza." Mindenesetre elég nagy bunkóság...
A kérdező hozzászólása: A feleletemet szakítsam meg a panasszal, vagy utólag éljek jogorvoslattal?
Engem is kiröhögött az egész tanári kar egy kis bakiért...
Nálam emelt németen volt olyan, hogy az egyik tanár éppen a tízóraiját fogyasztotta a másik meg néha felkelt, kinézett az ablakon... De nem mertem szólni, nehogy megbuktassanak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!