Találatok a következő kifejezésre: Milyen magyar létezik a (11 db)

Milyen szubkultúrák léteznek a mai magyar társadalomban?

els?sorban zenei szubkultúrákra gondolok

Legjobb válasz: (A szerepjatekosok maximum annyira "kenyszerklikkesednek", mint a madarbaratok, azon apropobol, hogy ugyan az az erdeklodesi koruk.)

A Dark is kimaradt! Pedig vannak még darkerek! :)
(A szerepjatekosok maximum annyira "kenyszerklikkesednek", mint a madarbaratok, azon apropobol, hogy ugyan az az erdeklodesi koruk.)
Zenei még a ska is, de vannak azok, akik az ethno zenéért rajonganak, akik táncházba járnak.
Igaz, hogy nem zenei, de az egyik nagyon ismeretlen és néha félreértett szubkultúra (legalábbis szerintem annak mondható) a szerepjátékosok :) Zeneiben szerintem: metal, rock, goth, rap, disco, techno, r'n'b, reggie, goa. Ezek azok amiket én ismerek. De biztos van még nagyon sok.
indie, alter(natív)
zenei téren detto ugyanaz van, mint bárhol nyugaton, max pár hetes késés van. a szerepjátékosok tényleg kényszer-klikkesednek. de a pszichoaktív drogosok is. aztán ott a legnagyobb létszámú szubkultúra, a kocsmatöltelékek.
A magyar hardcore színtérnek meg van a bevált, szûk köre akik általában minden koncerten ott vannak legyen az Pest, Tapolca vagy bárhol másutt. Bár ma eléggé népszerû dolog lett az emo mozgalom kapcsán felemlegetni a hardcoret, a magyar hc szcéna inkább az old schoolból merít vagy az amerikai vonulatból, nem sok köze van a valódi értékeket közvetítõ szubkultúrának hozzá. Kicsi, de összetartó társaság :) Sok külföldi zenekar ellátogat, hollandok, szlovákok, de nem ritka hogy amerikai csapat lép fel egy pici falusi közösségi házban!! Kölyköktõl, kölyköknek!
A punk kimaradt :)
Mûvészg*cik. Sál, tornacipõ, fû, hirtelen érdeklõdés a mûvészetek iránt, általában gyerekes kiírások a myvipen/iwiwen szabadidõmben világmeghódítok, támadáááás stb.
09:07 akkor mégis csak te is oda lyukadsz ki, hogy nem igazán zenei, legalábbisnem feltétlenül, sõt a zenei az elhanyagolható kisebbség, amikrõl te írsz, hogy életérzés és stb, nos az sokkal keményebben megvan a nem zenéhez kötött egyéb subkultúrákban de oké, felõlem .... nyissátok ki Giddens Szociológia könyvét, és ott megtaláljátok nagyjából milyen szubkultúrákat sorol fel õ, az valamelyest irányadó
A szubkultúra igenis gyakran köthetõ zenei stílushoz! Ez fontos pontja, de hozzá tartozik, hogy valamilyen öltözködés, viselkedés, világnézet is köthetõ hozzá. ("A kultúra egészének keretében ez magába foglal egy sajátos életvitelt, értékrendszert, ideát, viselkedési szabályt és normát. A szubkultúra nincs elszigetelve az univerzális és uralkodó kultúrához mérten, csak bizonyos mértékben behatárolt. Ebben az értelemben úgy lehet definiálni, mint értékek, szabályok, normák és viselkedési formák összességét, amelyeket az egyes csoportok tagjai elsajátítanak, preferálnak, tisztelnek, hangoztatnak és melyeknek serkentik a fejlõdését. A szubkultúrák a társadalmi munkamegosztás és különbözõ helyzetek következtében jönnek létre, melyek ezen alapulnak, és a társadalmi szerepek szerint formálódnak. Ez azt jelenti, hogy ritkák azok a szubkultúrák, amelyek szocioökonómiailag és mûveltségi szint tekintetében egymástól igen távol esõ csoportokat foglalnak magukba.") A punk pl. ilyen, de nyugodtan sorolhatjuk a szubkultúrák közé az emot, itt vannak a raperek, az alternatív zenét szeretõk (ez mondjuk elég tág fogalom, de jól behatárolható), és még sorolhatnám. Természetesen léteznek szexuális szubkultúrák, de a kérdezõ zenei szubkultúrákra volt kíváncsi.
Kedves elõzõ: A goth és a punk szubkultúra, hiszen nem csak bizonyos zenét hallgatnak, hanem a zenéhez az a tömegbõl kitûnõ, oda nem illõ ruházat, egyfajta életérzés és a többi emberétõl eltérõ gondolkodásmód társul. De szerintem ilyenek a rockerek/metálosok és a rapperek is. (Mellesleg amit elõször írtam- a szerepjátékosok- is szubkultúra, és nem is zenei)
na csak az a baj h ezek nem szubkultúrák ... ez szimplán zenei ízlés, a szubkultúra az pl. a melegek csoportja vagy a kábszeresek csoportja vagy sorolhatnám, de ez semmiképpen nem. Akkor mia fõ zenei kultúra? Madonna? Vagy Dolly Roll?
tegnap 00:36, tökéletesen egyetértek.

Létezik olyan független tanulmány, ami azt részletezi, hogy a mai kormányzás, törvényalkotás milyen hatással van a magyar gazdaságra, magyar társadalom helyzetére, milyen következményeket vont maga után Orbán Viktor politikája?

Legjobb válasz: Ha létezik is független, 2féle lehet a tanulmány tartalma: -rossz hatással van a gazdaságra, változtatni kell rajta (erre a tanulmányra a kommunistának fognak hivatkozni, tehát a továbbiakban nem lehet független) -jó hatással van a gazdaságra (ekkor a tv tele lesz azzal, hogy a kormány lefizette a tanulmány íróját, mert azt merte állítani, hogy jó a gazdaságpolitika, holott egyértelmû, hogy nem az, ésatöbbi...) Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz.

Ha létezik is független, 2féle lehet a tanulmány tartalma: -rossz hatással van a gazdaságra, változtatni kell rajta (erre a tanulmányra a kommunistának fognak hivatkozni, tehát a továbbiakban nem lehet független) -jó hatással van a gazdaságra (ekkor a tv tele lesz azzal, hogy a kormány lefizette a tanulmány íróját, mert azt merte állítani, hogy jó a gazdaságpolitika, holott egyértelmû, hogy nem az, ésatöbbi...) Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz.
"Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz." Dehogy is nem mondja meg, Tarlos független, mint ahogyan Morvai is! haha :D
van persze nem magyarországon készült a probléma a következõ a rendszerváltásig szocialista kormányzás volt és ha egy tanulmány nem felel meg a fityisz szájízének két változat léphet életbe 1 manipulálják ha tudják 2 ha nem tudják szocialista rágalomnak kiáltják ki és aki egyetért a tanulmánnyal megkapja hogy "komcsi"
Nem kell ehhez tanulmány... nyisd ki a szemed és meglátod...
Tanulmány nem kell, mert, ahogy írták menj ki az utcára. Én cégekkel foglalkozok, az elmúlt 6 hónapban 1000 embert küldtek el, a rengeteg különadó miatt, és az egyik gondolkodik rajta, hogy el is megy innen. Röntgen gépeket és mindenféle ezt azt terveznek. 10 évvel ezelõtt 50 emberrel dolgoztak, tavalyig 1200 embert vettek fel. Márciusban el kellett küldeni 700 embert, mert nem bírják tovább. Vagy egy másik cég, aki szintén nemzetközi szinten árul jégkrémet. Õ megmondta nekem kerek perec, ha jövõre Fidesz lesz, õ elmegy. Teszem hozzá 300 embert foglalkoztat. Egy másik a szomszédunk, légkondi gyáros, a Fideszesek kiturták mindenhonnan, így a megrendelések leesetk, 200 ember leves. Most a Mercinek szállít be, ami 180 napra fizet, vagy még annyira se. Csak sajnos errõl a média nem cikkezik, mert ez nem olyan fontos, mint, hogy ellenállunk az uniónak. Nekem csak negatív tapsztalatok vannak. MA két embert dicsõití Orbánt, aki buta alkalmazott, és nem lát semmit, vagy Orbán körébe tartozó vállakozó.

Milyen magyar kifejezés létezik a demand/withdraw konfliktusmegoldási mintázat megnevezésére?

Legjobb válasz: Érdekes, de mintha nem is lenne erre magyar kifejezés. Keresgéltem én is egy darabig a neten. (Nem túl hasznos, tudom).

Érdekes, de mintha nem is lenne erre magyar kifejezés. Keresgéltem én is egy darabig a neten. (Nem túl hasznos, tudom).
perben lehet kicsikarni a nyilatkozatot vagy fizetsz neki és kiadja
ha a saját zárt kertedben van könnyebb a helyzet. Ha osztott udvar akkor nem. Én ismerõsöm úgy oldotta meg , hogy bevakolta a szomszéd falát is egyik oldalon ahol romos volt, cserébe bele ment. Vannak ilyen köcsög emberek de ez van. Ügyvéd mindent elmond 20 perc alatt. Ismerek olyan esetet is ahol bõvítettek, és per lett belõle a szomszéddal. A szomszéd kapott 90 000 Ft ot , és zajlik az élet tovább nyugodtan. {ügyvédre többet költött :) } szóval jogilag menj ügyvédhez, ha nem fogadod meg nem kell fizetned de tudni fogsz mindent.

Milyen (negatív csengésű) kifejezések léteznek a magyar nyelvben a labdarúgásra?

Úgy értem, ami hasonlóképp borzolná a magyar futballbarátok kedélyeit, mint az angoloknak a 'soccer'.

Legjobb válasz: Az angolok sztem azért nem szeretik ezt a kifejezést, mert az amerikaiak hívják a rendes labdarúgást "soccer"-nek, "football"-nak meg csak azt az amerikai futball nevû marhaságukat. Angliában pedig a labdarúgás a "football" Amúgy meg minek akarod inzultálni a focirajongókat, unatkozol? Nincs jobb dolgod??

Az angolok sztem azért nem szeretik ezt a kifejezést, mert az amerikaiak hívják a rendes labdarúgást "soccer"-nek, "football"-nak meg csak azt az amerikai futball nevû marhaságukat. Angliában pedig a labdarúgás a "football" Amúgy meg minek akarod inzultálni a focirajongókat, unatkozol? Nincs jobb dolgod??
A kérdező hozzászólása: Dehogy akarom :) imádom a focit Tisztában vagyok az angol-amerikai sportág-vitával, csak érdekel, hogy mi lehet a soccer szó leghelyesebb magyar megfelelõje.
labdakergetés :D
Nincs ilyen nyilvántartás, mivel ez különleges személyes adat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!!!!
A kérdező hozzászólása: Milyen fórumokon tudnék Magyarországon tanuló külföldi lányokkal ismerkedni?

Milyen a felső réteg számára létrehozott magyar társkereső oldalak léteznek?

Legjobb válasz: LOL nem megy az ismerkedés az operában? :D

LOL nem megy az ismerkedés az operában? :D
Ha pasi vagy http://www.rosszlanyok.hu ha nõ vagy http://www.chippendale.hu meg van egy csomó escortoldal, jó válogatást!
Te oda tartozol vagy csak szeretnél?
Nem vagyok nagy netes fórumozó, feljöttem valami infos dolgot kideríteni, de amikor megláttam a kérdést nagyon megdöbbentem. Nem tudok ilyen honlapról és szerintem (!) nincs is. Ne haragudj, ha ezzel megsértelek, de eléggé lenézem a netes ismerkedést. Face to face az a normális. Felsõ réteg? Egyáltalán kiket értesz rajta? Milyen határokkal (kb.)? Kitûnõ társkeresõ oldal az iskola, egyetem, bulik, összejövetelek, stb... Rétegtõl függetlenül persze, de fõleg ha valaki anyagilag a felsõ réteghez tartozik, akkor bõven megengedheti magának, hogy bulizzon, szórakozzon, eljárjon ahova akar. Bár igazából neten (rétegtõl függetlenül) olyanok ismerkednek akiknek valamiért gondot okoz a szemtõl szembe dolog. Ilyen pasit, nõt nem sokan szeretnének, szerintem. Legalábbis én biztosan nem. Azért te is tudod, hogy nem az igazi. Fõleg az úgymond felsõ réteg körében nagyon kevés ember lehet aki ilyen helyen próbál ismerkedni. Egyébként pedig azon túl, hogy szerintem szánalmas, más problémák is vannak, lehetnek vele. A neten mindenki azt mond, ír amit akar. Kinézet, testsúly, megjelenés, kor, iskola, foglalkozás, hobbi, anyagi helyzet, stb... ezt mind-mind lehet alakítgatni ahogy tetszik. Semmi értelme nincs. Aki mellébeszél az végül úgyis rosszul jár, mert amikor majd a valóságban is kellene találkozni, akkor mi lesz? Lebõgés, nevetségessé válás és szépen vége is lesz a "kapcsolatnak". Akit átvágnak az pedig gyorsan rájön, hogy mennyire nem szabad ilyen helyeken ismerkedni.
A kérdező hozzászólása: Igen oda tartozom. És sajnos elég kevés idõm jut a társkeresésre.
van egy ilyen oldal ahol csak diplomások regisztrálhatnak. megszerzett diploma kell hozzá... valaki küldött nekem egyszer meghivot, reklámbol, de mivel még közelsincs diplomám igy sokra nem mentem vele, és nemtudom már miaz az oldal
Forever Alone :D
szerintem a legnormalisabb tarskereso a lovebox...igaz, hogy sok a ribanc, stb, dehat hol nem?! ott meg van ra esely, hogy talalj normalisat..hajra:)
Tisztelt Kérdezõ! Szerintem színvonalas társkeresõ oldal a Cronos, ehhez irodák is tartoznak, ahol segítenek, ha a neten keresztül nem találja meg a párját. Én a páromat a Love.hu oldalon találtam meg, ott beírhatja szûrõként, hogy diplomás párt keres. A Randivonalon is lehet próbálkozni, ott szerintem, ha jól megfogalmazott bemutatkozó szöveget ír, akkor azzal már megszûri, milyen elképzelése van. Minden oldalon kaphat inadekvát leveleket is, de ezek ne keserítsék el. Sok embert ismerek, aki ott találta meg a párját és komolyan gondolta a párkeresést. Sok szerencsét és fõleg kitartást!

Milyen vámpíros könyvek léteznek ezen a világon melyeket magyarra is lefordítottak?

Írjatok minél többet. Ha az a bizonyos könyv több kötetes akkor a sorrendet is írjátok oda, hogy melyik az els? meg a második stb... Szeretnék összeállítani egy listát az eddig megjelent összes vámpíros könyvr?l.

Legjobb válasz: Stephenie Meyer: Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn Kristin Cast - P.C. Cast: Megjelölve, Elárulva, A kiválasztott (Magyarul eddig ennyi rész jelent meg) Karen Chance - Megérint a sötétség (Most jön ki majd a második része) Richelle Mead - Vámpírakadémia, Dermesztõ Ölelés Claudia Gray - Örökéj, Nézz az égre! Charlaine Harris - Inni és élni hagyni, Élõhalottak Dallasban, Holtak Klubja, Vérszag Anne Rice - Interjú a vámpírral Lestat, a vámpír A kárhozottak királynõje A testtolvaj meséje Memnoch, a Sátán Armand, a vámpír Merrick Vér és arany A Blackwood-farm Vérhozsánna Anne Rice: Pandora, a vámpír Vittorio, a vámpír Darren Shan: 1.Rémségek Cirkusza (Cirque du Freak) 2.A vámpír inasa (The Vampire's Assistant) 3.A vérszipoly (Tunnels of Blood) 4.A Vámpírok Hegye (Vampire Mountain) 5.A Halál Próbái (Trials of Death) 6.A vámpír herceg (The Vampire Prince) 7.A sötétség vadászai (Hunters of the Dusk) 8.Az éjszaka szövetségesei (Allies of the Night) 9.A hajnal gyilkosai (Killers of the Dawn) 10.A Lelkek tava (The Lake of Souls) 11.Az Árnyak Ura (Lord of The Shadows) 12.A Végzet fiai (Sons of Destiny)

Stephenie Meyer: Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn Kristin Cast - P.C. Cast: Megjelölve, Elárulva, A kiválasztott (Magyarul eddig ennyi rész jelent meg) Karen Chance - Megérint a sötétség (Most jön ki majd a második része) Richelle Mead - Vámpírakadémia, Dermesztõ Ölelés Claudia Gray - Örökéj, Nézz az égre! Charlaine Harris - Inni és élni hagyni, Élõhalottak Dallasban, Holtak Klubja, Vérszag Anne Rice - Interjú a vámpírral Lestat, a vámpír A kárhozottak királynõje A testtolvaj meséje Memnoch, a Sátán Armand, a vámpír Merrick Vér és arany A Blackwood-farm Vérhozsánna Anne Rice: Pandora, a vámpír Vittorio, a vámpír Darren Shan: 1.Rémségek Cirkusza (Cirque du Freak) 2.A vámpír inasa (The Vampire's Assistant) 3.A vérszipoly (Tunnels of Blood) 4.A Vámpírok Hegye (Vampire Mountain) 5.A Halál Próbái (Trials of Death) 6.A vámpír herceg (The Vampire Prince) 7.A sötétség vadászai (Hunters of the Dusk) 8.Az éjszaka szövetségesei (Allies of the Night) 9.A hajnal gyilkosai (Killers of the Dawn) 10.A Lelkek tava (The Lake of Souls) 11.Az Árnyak Ura (Lord of The Shadows) 12.A Végzet fiai (Sons of Destiny)
Twilight Newmoon
Jennifer Rardin - Jaz Parks Vámpírvadász 1 - Harapnivaló
Itt nézz körül: http://vampirtortenetek.mindenkilapja.hu/ Le is töltheted õket.
Lisa Jane Smith - Vámpírnaplók 1. Ébredés 2. Küzdelem 3. Harag
Stephen King : Borzalmak városa
J. R. Ward- Fekete tõr testvériség Lara Adrian: A vámpír sorozat
Laurell K. Hamilton - Anita Blake sorozata. Bocs nagyon sok kötet nem sorolnám fel...
Alison Noel-evermore, Blue Moon -igaz nem vámpír, hanem valami más
Charlaine Harris könyvei 1. Inni és élni hagyni 2. Élõhalottak Dallasban 3. Holtak klubja 4. Vérszag 5. Lidércfény 6. Halottnak a csók Christopher Moore 1. Vérszívó démonok 2. Totál szívás

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!