Találatok a következő kifejezésre: Milyen magasak a fizetések, hány év (1 db)

Milyen magasak Romániában a fizetések, hány év múlva fognak minket beérni?

Legjobb válasz: Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!

Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!
attol fugg:) ) 8oo lei-.....lei0ig
Utolsóval egyetértek, de remélem hogy országunk nagyon fejlett lesz minden téren! Ha az adó oda menne ahova való, akkor szerintem már rég ez lenne. Miért adózunk?
Nem tudom ki milyen árfolyammal számolt, de valahogy a számok nem valósak. Talán a régi lej árfolyamával számolt, de akkor a 4 darab nullával játszani kell. Az nem egyszerû! A jelenlegi árfolyam 1Ron - 69, 46 Huf., az egyszerûség kedvéért számljunk 70 Huf-al. Így a román minimálbér összege 648Ron - 45360 Forint. A szakmunkás bére 300000 forint pedig - 4285 Ron, új lej. Azt viszont nem kell elfelejteni, hogy az a munkás pótlékot kap, mert nem a lakóhelyén, vagy az országban, hanem külföldön dolgoztatja a munkáltató. Tehát nem a saját ágyában alszik, ... nem beszélve arról hogy a családja itthon van, akinek ugyanúgy meg kell élnie valamibõl. A kérdéshez visszatérve - Romániában a 100 forint körüli fizetés nagyon jónak számít, és ott valóban meg lehet belõle élni. Hogy mikor érnek be minket? - bizonyos tekintetben már jóval elõttünk járnak...
6-ik valaszolonak uzenem: ("...én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e..") Igaz, az a 300.000(brutto) forint atszamolva roman lejbe kb 2.100 Ron, aminek a nettoja kb. 1.500 Ron, ebbol itt -ha okosan gazdalkodsz-- meglehet elni.
Elso valaszolonak uzenem, , rosszul vagy informalva, mert a romaniai fizetesek nincsenek egyaltalan lemaradva a magyarorszagi fizetesektol.Sot..
Romaniaban elek, erdelyi magyar vagyok.Magyarorszagon jelenleg a minimalber 71.500 forintra emelkedett 2009 január 1-tol, Romaniaban a minimalber januar 1-tol 648 Ron, azaz 90.000 forint.
szerintem, mi vagyunk a sereghajtók. gyurcsányi azért tárgyalt az albánokkal az Eu csatlakozásukról, hogy ne mi legyünk az utolsók én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e
Tanárként több mint 10 év régiséggel kb. 90 ezret keresek. ha vakáció van, kevesebbet.
én hallottam már olyanról is h állitolag utolértek már minket :o
En vagyok az elso valaszolo. Azert nem olyan tragikus a helyzetem, mert ahhoz kepest, hogy a korulottem elok milyen rosszul jonnek ki a fizetesukbol, en eleg jol gazdalkodom, eleg gyakran jarunk a kislanyommal cukraszdakba. De ha tudok meg segitek a kornyezetemben elokon is, pedig nincs kivetni valom, de sajnalom a nalamnal szegenyebbeket:) De azert eltudnam kepzelni az eletem ha tobb fizum lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad. Éppen tegnap hallottam a híradóban, hogy 400 Euró az építõipari nettó átlagkereset, és ennek duplázódására számítanak 3 éven belül. Én ugyan nem vagyok építõmunkás, de szerintem annál most itt jóval kevesebbet keresnek. Valamint ott 8% feletti a gazdasági növekedés, itt meg ugye 1%-ot alig haladja meg.
Bocsi elirtam 90ezer es 100ezer kozott!
Nem a fizetésekkel van a gond (illetve azokkal is), hanem az árakkal.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A háttérhatalmat és az ahhoz kapcsolódó dolgokat tagadók már előre, utána nézés nélkül eldöntik, hogy hülyeség az egész, vagy hosszas kutatás után jutnak arra az álláspontra?

5

Nézegetve ezeket a városokat ill. fejlesztési terveket - van olyan érzésetek, hogy a világ elmegy Európa mellet? Mekkora a baj Európában?

a href="http://index.hu/gazdasag/ingatlan/2013/09/15/ami_mellett_a_burj_khalifa_is_eltorpul/" target="_blank">http://index.hu/gazdasag/ingatlan/2013/09/15/ami_mellett_a_b..

6

Igaz, hogy trockij és Urickij rokonok voltak?

0

Ausztriában miért nincs ilyen sok arab meg afrikai bevándorló?

Pedig Ausztria is nagyon fejlett ország.

Ja és olyan válaszokat hogy "mert Ausztriának nem voltak gyarmatai" nem kérek. Mert ez hülyeség. Svédországnak se volt egy darab gyarmata sem ,mégis tele vannak bevándorlókkal. Norvégiában is sok van holott nekik se volt gyarmatuk.

13

Sztálin hogyan viszonyult a zsidókhoz?

8

Tajvan és Hong Kong miért nem tagjai az ENSZ-nek?

2

Az amerikai demokratáknál pl. Michael Moore ez hogy jön össze Kubával kapcsolatban?

-Battista rossz volt, mert csak battistáék voltak gazdagok és mindenki más nyomorgott

-Fidel jó, öhhhhh, mert csak fidelék gazdagok és mindenki más nyomorog

A kubai átlagemberek életkörülményei tökéletesen ugyanazok, mint Battista alatt (talán valamivel rosszabbak, mert akkor legalább aki akart az el tudott menni Kubából pl. Miami-ba munkát vállalni), mégis Battista fúj gonosz rossz fasiszta stb. Fidel meg Che Guevara meg az isten az ilyen embereknek.

3

Mit fog kezdeni az EU az összeomló kelet-európai államokkal?

http://www.youtube.com/watch?v=V0Ny3epKCLU

A 4-5-szörös bérkülönbségek miatt a munkaerő nyugatra távozik. Ha viszont felemelik a béreket, a tőke elmegy, nem lesznek beruházások.
Lengyelországot 3,5 millióan, Romániát 2,5 millióan, Bulgáriát 1 millióan hagyták már el. Utóbbi két országban nem is várható jelentősebb számú hazatelepülés. Úgy tűnik az ezeknél háromszor gazdagabb Görögországgal sem tudnak jelenleg mit kezdeni.
A munkaerő fogyása mellett a térség országai elöregednek és elcigányosodnak.
Az orvosok elvándorlása a legnagyobb probléma, először az egészségügy összeomlása várható.

8

Az USA elnökének miért kell egyeztetnie mindig Izraellel?

http://www.origo.hu/nagyvilag/20111108-sarkozy-es-obama-alli..

3

Hongkong és Makaó példájára Gibraltár nem kerülhetne vissza Spanyolországhoz? (saját kormány, parlament, autonómia)

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!