Találatok a következő kifejezésre: Milyen magasak a fizetések, hány év (1 db)

Milyen magasak Romániában a fizetések, hány év múlva fognak minket beérni?

Legjobb válasz: Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!

Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!
attol fugg:) ) 8oo lei-.....lei0ig
Utolsóval egyetértek, de remélem hogy országunk nagyon fejlett lesz minden téren! Ha az adó oda menne ahova való, akkor szerintem már rég ez lenne. Miért adózunk?
Nem tudom ki milyen árfolyammal számolt, de valahogy a számok nem valósak. Talán a régi lej árfolyamával számolt, de akkor a 4 darab nullával játszani kell. Az nem egyszerû! A jelenlegi árfolyam 1Ron - 69, 46 Huf., az egyszerûség kedvéért számljunk 70 Huf-al. Így a román minimálbér összege 648Ron - 45360 Forint. A szakmunkás bére 300000 forint pedig - 4285 Ron, új lej. Azt viszont nem kell elfelejteni, hogy az a munkás pótlékot kap, mert nem a lakóhelyén, vagy az országban, hanem külföldön dolgoztatja a munkáltató. Tehát nem a saját ágyában alszik, ... nem beszélve arról hogy a családja itthon van, akinek ugyanúgy meg kell élnie valamibõl. A kérdéshez visszatérve - Romániában a 100 forint körüli fizetés nagyon jónak számít, és ott valóban meg lehet belõle élni. Hogy mikor érnek be minket? - bizonyos tekintetben már jóval elõttünk járnak...
6-ik valaszolonak uzenem: ("...én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e..") Igaz, az a 300.000(brutto) forint atszamolva roman lejbe kb 2.100 Ron, aminek a nettoja kb. 1.500 Ron, ebbol itt -ha okosan gazdalkodsz-- meglehet elni.
Elso valaszolonak uzenem, , rosszul vagy informalva, mert a romaniai fizetesek nincsenek egyaltalan lemaradva a magyarorszagi fizetesektol.Sot..
Romaniaban elek, erdelyi magyar vagyok.Magyarorszagon jelenleg a minimalber 71.500 forintra emelkedett 2009 január 1-tol, Romaniaban a minimalber januar 1-tol 648 Ron, azaz 90.000 forint.
szerintem, mi vagyunk a sereghajtók. gyurcsányi azért tárgyalt az albánokkal az Eu csatlakozásukról, hogy ne mi legyünk az utolsók én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e
Tanárként több mint 10 év régiséggel kb. 90 ezret keresek. ha vakáció van, kevesebbet.
én hallottam már olyanról is h állitolag utolértek már minket :o
En vagyok az elso valaszolo. Azert nem olyan tragikus a helyzetem, mert ahhoz kepest, hogy a korulottem elok milyen rosszul jonnek ki a fizetesukbol, en eleg jol gazdalkodom, eleg gyakran jarunk a kislanyommal cukraszdakba. De ha tudok meg segitek a kornyezetemben elokon is, pedig nincs kivetni valom, de sajnalom a nalamnal szegenyebbeket:) De azert eltudnam kepzelni az eletem ha tobb fizum lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad. Éppen tegnap hallottam a híradóban, hogy 400 Euró az építõipari nettó átlagkereset, és ennek duplázódására számítanak 3 éven belül. Én ugyan nem vagyok építõmunkás, de szerintem annál most itt jóval kevesebbet keresnek. Valamint ott 8% feletti a gazdasági növekedés, itt meg ugye 1%-ot alig haladja meg.
Bocsi elirtam 90ezer es 100ezer kozott!
Nem a fizetésekkel van a gond (illetve azokkal is), hanem az árakkal.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van esélye annak, hogy Erdély autonómiát kap?

9

Felvidéken is tüntetések lesznek az autonómiáért?

5

Az USA háborúzott valaha a kontinensen más országgal?

a polgár háborún és az angolok elleni harc kivételével?
pl Mexico ellen, vagy Kanada, vagy más dél Amerikai ország ellen?

4

Tényleg megint Angela Merkel a legesélyesebb a választásokra? Elegem van ebből a nőböl irritál a stilusa, a hangja, jön ezzel a fegyelmezett fiskális politikával. Amugy mi a párhuzam Merkel és Thatcher politikája között?

A nèmeteknek most egy fanatikusabb megszàllottabb német kancellár kéne! aki kíváló szónok, zseniális showman. Eu ellenes politikát folytat.

6

Az EU miért engedte meg Koszovónak és Montenegrónak az eurót?

Magyarországnak nem engedi, még a kettős valutarendszert sem, mert kötelező teljesíteni a Maastricht-i szerződésben foglaltakat.

Ennek ellenére Koszovó és Montenegró megcsinálta azt, hogy szimplán nem kezdtek el saját pénzt használni, vagy a szomszédét (Koszovó simán használhatná pl az albán lek-et, vagy a szerb dinárt), hanem áttértek euróra, így nem foglalkoznak saját pénzkibocsájtással.
Mégis hogy?

Tőlünk féltik az eurót, mert mondván ha Magyarország becsődöl, akkor húzza magával a környékbeli eurósokat. Az miért nem érdekli az EU-t, hogy Koszovó, vagy Montenegró becsődöl?
Mert ők azért közelebb állnak a csődhöz, mint mi...

Nekik miért nézi el az EU az euró használatot?

(most azon kívül, hogy itthon sokan ellenzik az eurót)

20

Románia, Bulgária, Szerbia már utolértek minket életszínvonalban?

Még csak egyszer jártam ezekben az országokban, de úgy tűnik nem élnek rosszabbul, mint mi.
A statisztikák szerint a nettó fizetések 20-30 százalékkal alacsonyabbak arrafelé, de az árak is közel ennyivel alacsonyabbak.

9

Jelenleg melyik kormányzatnak, vagy szervezetnek a területe a Naprendszer és az azon belüli bolygók (a Föld kivételével)?

7

Elkerülhetetlen a görögök adósságának elengedése? Átterjedhet az államcsőd Ciprusra, Portugáliára és akár Olaszországra?

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/bezzeg_a_gorogok_ados..


2

Másnak is feltűnt már? Trianon határhúzással kapcsolatos kérdés

Minden egyes elszakított területet úgy húztak meg a határokat, hogy etnikailag 30% magyarok lakta és 10% német lakta terület legyen. Ez volt az elsődleges szempontjuk a béke diktálóknak?

1910 népszámlálás szerinti etnikai eloszlás:
Kárpátalján: 54% rutén 10,5% német, 30,5% magyar
Délvidéken: 33,8% szerb 6% horvát,szláv 28,1% magyar, 21,4% német
Erdély: 53% román, 10,5% német, 31,7% magyar,
Mai szlovákia: 57% szlovák, 30,2% magyar 7% német

Ennyire tudatosan akarták porlasztani a magyarságot? Ezért nem vették figyelembe az etnikai határokat? De arra kínosan ügyeltek, hogy az elszakított területeken a magyarok és németek együttes aránya 40% ne haladja meg!

15

Melyek voltak Jugoszlávia címerén látható 7 nemzet?

A volt Jugo' címeren 7 fáklya tart egy lángot, ami gondolom a soknemzetiség összetartását jelképezte, mely volt ez a hét (feltételezem szláv) nép?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!