Találatok a következő kifejezésre: Milyen magasak a fizetések, hány év (1 db)

Milyen magasak Romániában a fizetések, hány év múlva fognak minket beérni?

Legjobb válasz: Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!

Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!
attol fugg:) ) 8oo lei-.....lei0ig
Utolsóval egyetértek, de remélem hogy országunk nagyon fejlett lesz minden téren! Ha az adó oda menne ahova való, akkor szerintem már rég ez lenne. Miért adózunk?
Nem tudom ki milyen árfolyammal számolt, de valahogy a számok nem valósak. Talán a régi lej árfolyamával számolt, de akkor a 4 darab nullával játszani kell. Az nem egyszerû! A jelenlegi árfolyam 1Ron - 69, 46 Huf., az egyszerûség kedvéért számljunk 70 Huf-al. Így a román minimálbér összege 648Ron - 45360 Forint. A szakmunkás bére 300000 forint pedig - 4285 Ron, új lej. Azt viszont nem kell elfelejteni, hogy az a munkás pótlékot kap, mert nem a lakóhelyén, vagy az országban, hanem külföldön dolgoztatja a munkáltató. Tehát nem a saját ágyában alszik, ... nem beszélve arról hogy a családja itthon van, akinek ugyanúgy meg kell élnie valamibõl. A kérdéshez visszatérve - Romániában a 100 forint körüli fizetés nagyon jónak számít, és ott valóban meg lehet belõle élni. Hogy mikor érnek be minket? - bizonyos tekintetben már jóval elõttünk járnak...
6-ik valaszolonak uzenem: ("...én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e..") Igaz, az a 300.000(brutto) forint atszamolva roman lejbe kb 2.100 Ron, aminek a nettoja kb. 1.500 Ron, ebbol itt -ha okosan gazdalkodsz-- meglehet elni.
Elso valaszolonak uzenem, , rosszul vagy informalva, mert a romaniai fizetesek nincsenek egyaltalan lemaradva a magyarorszagi fizetesektol.Sot..
Romaniaban elek, erdelyi magyar vagyok.Magyarorszagon jelenleg a minimalber 71.500 forintra emelkedett 2009 január 1-tol, Romaniaban a minimalber januar 1-tol 648 Ron, azaz 90.000 forint.
szerintem, mi vagyunk a sereghajtók. gyurcsányi azért tárgyalt az albánokkal az Eu csatlakozásukról, hogy ne mi legyünk az utolsók én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e
Tanárként több mint 10 év régiséggel kb. 90 ezret keresek. ha vakáció van, kevesebbet.
én hallottam már olyanról is h állitolag utolértek már minket :o
En vagyok az elso valaszolo. Azert nem olyan tragikus a helyzetem, mert ahhoz kepest, hogy a korulottem elok milyen rosszul jonnek ki a fizetesukbol, en eleg jol gazdalkodom, eleg gyakran jarunk a kislanyommal cukraszdakba. De ha tudok meg segitek a kornyezetemben elokon is, pedig nincs kivetni valom, de sajnalom a nalamnal szegenyebbeket:) De azert eltudnam kepzelni az eletem ha tobb fizum lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad. Éppen tegnap hallottam a híradóban, hogy 400 Euró az építõipari nettó átlagkereset, és ennek duplázódására számítanak 3 éven belül. Én ugyan nem vagyok építõmunkás, de szerintem annál most itt jóval kevesebbet keresnek. Valamint ott 8% feletti a gazdasági növekedés, itt meg ugye 1%-ot alig haladja meg.
Bocsi elirtam 90ezer es 100ezer kozott!
Nem a fizetésekkel van a gond (illetve azokkal is), hanem az árakkal.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kínában engedélyezett az azonos neműek házassága?

és az örökbefogadás?

4

Törökországnak mennyi adóssága van?

Úgy hallottam hogy Törökország megszabadult az adósságától! Igaz ez?
Hol lehet neten megnézni az országok adósságát?

4

Az igaz, hogy leginkább az osztrákok törődnek a Magyarországtól a trianoni, illetve a Saint German-i béke által elcsatolt területekkel?

Mivel saját parlamentjük,talán még kormányuk is van. Ezutóbbi igaz vagy nem?

5

Mely Nyugat-Európai ország a legellenségesebb az afrikai és közel-keleti bevándorlással szemben?

Ebbe az országba szeretnék ugyanis emigrálni, mert ez az ország lesz az, amelyik a legtovább emlékeztetni fog még az európai kultúrára a 21. század derekán. :D

16

Mitől lenne 3. világrháború a szíriaiak miatt?

Elnézést, de abszolút nem követem a politikát és nem értem az előzményeket... meg az okokat...

9

Miért lázadnak, tüntetnek már Egyiptomban is az arabok?

7

Mitől olyan nagy ember Nelson Madela?

Tudtommal mióta a feketék vették át ott az irányítást, a világ egyik legveszélyesebb országa lett, minden nap tucatnyi gyilkosság van. Állítólag a fehérek (hollandok) uralma alatt legalább rend volt.

12

Sikerülhetett volna Kambodzsában a Vörös Khmernek visszafejleszteni a technikát az 1500-as évek szintjére aztán elfalazni az országot a külvilágtól? Ha bejött volna, követték volna más országok?

Pol Pot vissza akarta állítani a fél évezreddel ezelőtti Angkor-Birodalmat és vele együtt a korabeli technikai fejlettséget, úgy, hogy elzárkózik a külvilágtól és az országban új társadalmat teremt. Működhetett volna szerintetek?

5

Azok a politikusok akik részt vettek a Bilderbergen, ők miért nem tájékoztatják az Európai parlamentet, illetve az embereket?

Több uniós politikus is részt vett ebben ,az egyik Barosso a másik meg a luxemburgi szőke nő.
Titkolóznak és visszautasítják a tájékoztatást ,pedig több más EP képviselő is felszólította őket ,hogy tájékoztassák őket a találkozón zajlottakról.

Vagy jobb ,ha nem is tudjuk?

3

Mi ennek a Tavares-jelentésnek a lényege, célja?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!