Találatok a következő kifejezésre: Milyen magasak a fizetések, hány év (1 db)

Milyen magasak Romániában a fizetések, hány év múlva fognak minket beérni?

Legjobb válasz: Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!

Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!
attol fugg:) ) 8oo lei-.....lei0ig
Utolsóval egyetértek, de remélem hogy országunk nagyon fejlett lesz minden téren! Ha az adó oda menne ahova való, akkor szerintem már rég ez lenne. Miért adózunk?
Nem tudom ki milyen árfolyammal számolt, de valahogy a számok nem valósak. Talán a régi lej árfolyamával számolt, de akkor a 4 darab nullával játszani kell. Az nem egyszerû! A jelenlegi árfolyam 1Ron - 69, 46 Huf., az egyszerûség kedvéért számljunk 70 Huf-al. Így a román minimálbér összege 648Ron - 45360 Forint. A szakmunkás bére 300000 forint pedig - 4285 Ron, új lej. Azt viszont nem kell elfelejteni, hogy az a munkás pótlékot kap, mert nem a lakóhelyén, vagy az országban, hanem külföldön dolgoztatja a munkáltató. Tehát nem a saját ágyában alszik, ... nem beszélve arról hogy a családja itthon van, akinek ugyanúgy meg kell élnie valamibõl. A kérdéshez visszatérve - Romániában a 100 forint körüli fizetés nagyon jónak számít, és ott valóban meg lehet belõle élni. Hogy mikor érnek be minket? - bizonyos tekintetben már jóval elõttünk járnak...
6-ik valaszolonak uzenem: ("...én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e..") Igaz, az a 300.000(brutto) forint atszamolva roman lejbe kb 2.100 Ron, aminek a nettoja kb. 1.500 Ron, ebbol itt -ha okosan gazdalkodsz-- meglehet elni.
Elso valaszolonak uzenem, , rosszul vagy informalva, mert a romaniai fizetesek nincsenek egyaltalan lemaradva a magyarorszagi fizetesektol.Sot..
Romaniaban elek, erdelyi magyar vagyok.Magyarorszagon jelenleg a minimalber 71.500 forintra emelkedett 2009 január 1-tol, Romaniaban a minimalber januar 1-tol 648 Ron, azaz 90.000 forint.
szerintem, mi vagyunk a sereghajtók. gyurcsányi azért tárgyalt az albánokkal az Eu csatlakozásukról, hogy ne mi legyünk az utolsók én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e
Tanárként több mint 10 év régiséggel kb. 90 ezret keresek. ha vakáció van, kevesebbet.
én hallottam már olyanról is h állitolag utolértek már minket :o
En vagyok az elso valaszolo. Azert nem olyan tragikus a helyzetem, mert ahhoz kepest, hogy a korulottem elok milyen rosszul jonnek ki a fizetesukbol, en eleg jol gazdalkodom, eleg gyakran jarunk a kislanyommal cukraszdakba. De ha tudok meg segitek a kornyezetemben elokon is, pedig nincs kivetni valom, de sajnalom a nalamnal szegenyebbeket:) De azert eltudnam kepzelni az eletem ha tobb fizum lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad. Éppen tegnap hallottam a híradóban, hogy 400 Euró az építõipari nettó átlagkereset, és ennek duplázódására számítanak 3 éven belül. Én ugyan nem vagyok építõmunkás, de szerintem annál most itt jóval kevesebbet keresnek. Valamint ott 8% feletti a gazdasági növekedés, itt meg ugye 1%-ot alig haladja meg.
Bocsi elirtam 90ezer es 100ezer kozott!
Nem a fizetésekkel van a gond (illetve azokkal is), hanem az árakkal.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A közeljövőben milyen új országok fognak létrejönni Európában?

9

Jemen mitől van ennyire lerobbanva?

Még a szomszédos Omán is fényévekkel élhetőbb hely, pedig Ománnak is kevés az olaja.
Ománban úgy tudom, normálisan élnek az emberek.

De Jemen....amikor képeken megláttam az "átlagos" Jement, nem hittem a szememnek. Még csak nem is egy elmaradott Afrikai ország, mert tényleg szép tengerpartjuk van, amiből azért jönne némi pénz (turizmus), de az emberek kb a KÖZÉPKOR szintjén élnek.Mitől ilyen fejletlen, elmaradott putri ország Jemen a többi arab országhoz képest?

Ráadásul térképeknél is 2 fajta van, de miért?
Egyiken amikor Szaúd-Arábia mélyen benyúl Jemen területébe:


Másodszor, amikor a benyúló csücsköt levágják:


Most akkor?

9

Laoszban és Vietnamban tulajdonképpen kommunizmus van?

Vietnam szocialista köztársaság, Laosz pedig népi demokratikus köztársaság.
Akkor ezekben kommunizmus (szocializmus) van? Mert soha sem hallani arról, hogy ott kemény diktatúra lenne, mint pl Észak-Koreában.

Ráadásul Vietnam rohamosan fejlődik, és elég nyitott ország. Akkor ez most hogy van?

Laoszban, Vietnamban (és Kambodzsában) milyen az élet? Azt tudom, hogy Laosz elég szegény ország, de Vietnamban, pl a fővárosban nem jobb az élet?

Mit lehet ezekről tudni, főleg berendezkedésileg? Diktatúrák, vagy csak "épp hogy" szocialista országok? Csak azért érdekelne, mert "diktatúra megdöntése" témában ezek az országok sosem jönnek elő.

8

Mi a véleményetek erről a cikkről?

http://webhir.com/1588_sziria.html?fb_action_ids=48971076803..

1

Ti mit tanácsolnátok Obamának? Bombázza vagy ne Szíriát?

14

Európai Egyesült Államok? Álom vagy a közeljövő?

"De miért kéne feladni a nyelveket, a kultúrát? Szerintem az USA államai is elég változatosak és színesek, minden állam valami miatt jellegzetes. Igen, kellene egy közös nyelv amit erősítenénk pl a német vagy az angol, de megmaradnának a saját nyelvek is. És így egy generáció múlva közelebb vagyunk az egynyelvű országhoz, és így tovább."

Szerintetek?

16

Ehhez mit szóltok, csak lesz Irán elleni támadás?

http://www.patriotaeuropa.hu/?p=27062

3

Megmentheti az EU-t a széteséstől, ha hatásköröket ad vissza a tagállamoknak vagy az csak felgyorsítaná a folyamatot?

Már Merkel is csökkentené Brüsszel hatalmát.


A britek már régóta szorgalmazzák ezt és a legfrissebb közvéleménykutatások szerint a britek mellett már Magyarországon is többen ellenzik az EU tagságot, mint ahányan támogatják.

Csak ugye a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ha egy unióban, szövetségben meggyengül a központi hatalom és az érdekközösség, akkor az a szétesés felé mutat.

8

Szíriában most mi ez az eszetlenség, herce-hurca megint?

4

Melyik európai országban volt utoljára szélsőjobboldali párt hatalmon?

Mi lett a vége?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!