Találatok a következő kifejezésre: Milyen magasak a fizetések, hány év (1 db)

Milyen magasak Romániában a fizetések, hány év múlva fognak minket beérni?

Legjobb válasz: Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!

Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!
attol fugg:) ) 8oo lei-.....lei0ig
Utolsóval egyetértek, de remélem hogy országunk nagyon fejlett lesz minden téren! Ha az adó oda menne ahova való, akkor szerintem már rég ez lenne. Miért adózunk?
Nem tudom ki milyen árfolyammal számolt, de valahogy a számok nem valósak. Talán a régi lej árfolyamával számolt, de akkor a 4 darab nullával játszani kell. Az nem egyszerû! A jelenlegi árfolyam 1Ron - 69, 46 Huf., az egyszerûség kedvéért számljunk 70 Huf-al. Így a román minimálbér összege 648Ron - 45360 Forint. A szakmunkás bére 300000 forint pedig - 4285 Ron, új lej. Azt viszont nem kell elfelejteni, hogy az a munkás pótlékot kap, mert nem a lakóhelyén, vagy az országban, hanem külföldön dolgoztatja a munkáltató. Tehát nem a saját ágyában alszik, ... nem beszélve arról hogy a családja itthon van, akinek ugyanúgy meg kell élnie valamibõl. A kérdéshez visszatérve - Romániában a 100 forint körüli fizetés nagyon jónak számít, és ott valóban meg lehet belõle élni. Hogy mikor érnek be minket? - bizonyos tekintetben már jóval elõttünk járnak...
6-ik valaszolonak uzenem: ("...én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e..") Igaz, az a 300.000(brutto) forint atszamolva roman lejbe kb 2.100 Ron, aminek a nettoja kb. 1.500 Ron, ebbol itt -ha okosan gazdalkodsz-- meglehet elni.
Elso valaszolonak uzenem, , rosszul vagy informalva, mert a romaniai fizetesek nincsenek egyaltalan lemaradva a magyarorszagi fizetesektol.Sot..
Romaniaban elek, erdelyi magyar vagyok.Magyarorszagon jelenleg a minimalber 71.500 forintra emelkedett 2009 január 1-tol, Romaniaban a minimalber januar 1-tol 648 Ron, azaz 90.000 forint.
szerintem, mi vagyunk a sereghajtók. gyurcsányi azért tárgyalt az albánokkal az Eu csatlakozásukról, hogy ne mi legyünk az utolsók én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e
Tanárként több mint 10 év régiséggel kb. 90 ezret keresek. ha vakáció van, kevesebbet.
én hallottam már olyanról is h állitolag utolértek már minket :o
En vagyok az elso valaszolo. Azert nem olyan tragikus a helyzetem, mert ahhoz kepest, hogy a korulottem elok milyen rosszul jonnek ki a fizetesukbol, en eleg jol gazdalkodom, eleg gyakran jarunk a kislanyommal cukraszdakba. De ha tudok meg segitek a kornyezetemben elokon is, pedig nincs kivetni valom, de sajnalom a nalamnal szegenyebbeket:) De azert eltudnam kepzelni az eletem ha tobb fizum lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad. Éppen tegnap hallottam a híradóban, hogy 400 Euró az építõipari nettó átlagkereset, és ennek duplázódására számítanak 3 éven belül. Én ugyan nem vagyok építõmunkás, de szerintem annál most itt jóval kevesebbet keresnek. Valamint ott 8% feletti a gazdasági növekedés, itt meg ugye 1%-ot alig haladja meg.
Bocsi elirtam 90ezer es 100ezer kozott!
Nem a fizetésekkel van a gond (illetve azokkal is), hanem az árakkal.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tennél, ha a valaha létezett összes kommunista a kezedbe kerülne?

A-felsorakoztatni őket 1 sorba és csípőből laza sortűz mindenkire
B-elzárni mindenkit egy lakatlan szigetre, majd atomot rájuk
C-örökös börtön, csak kenyeret és vizet kaphatnak
D-száműzetés Antarktiszra meleg ruházat nélkül, túlélés egyénileg megoldható
E-gladiátorharc, a győztes jutalma a gyors, fájdalommenetes halál

13

Szlovákiát melyik országok utálják?

8

Szlovákia már a Jobbik útján jár? Fico a szlovák Vona?

http://www.parameter.sk/rovat/belfold/2012/11/16/kevesebb-sz..


"Kormányfői szájból hangzott fel az óhaj: talán felül kellene bírálni a demokratikus gyakorlatot, s iskolai végzettséghez kellene kötni a megválaszthatóságot."

"Fico kijelentette: már a harmadik olyan roma nemzedéket „neveli fel" az ország, amely megszokta, hogy munka nélkül, az állami szociális segélyekből éljen, s közben a lélekszámunk burjánozzon. „Egyes településeinken olyan rohamosan nő a roma lakosság száma, hogy egyszer csak arra döbbenünk rá, maguk közül választhatnak maguknak polgármestert" - háborgott. Fico szerint a roma népesség robbanásszerű szaporodását meg kell állítani, ennek hatékony módja lehet a gyermekek utáni támogatásokat három gyermekre korlátozni, közben azonban éhen halni sem hagyhatók a továbbiak. Ezt a kérdést meg lehetne oldani bentlakásos iskolákkal, ahol társadalmi beilleszkedésre, tisztaságra nevelnék őket, párhuzamosan képzettséget is szerezhetnének. "
"Mindezek tudatában így folytatta a pozsonyi kormányfő: – Ehhez a lépéshez bátorságra lesz szükségünk, mert nyilván nekünk esnek az emberjogi aktivisták és mások is. Ezért mielőbb intenzív párbeszédet kell folytatnunk az illetékes uniós szervekkel, amelyeket szeretnénk meggyőzni arról, hogy eddig már sokféle módszert megpróbáltunk a hazai romák felzárkóztatása érdekében. Jórészt eredménytelenül, ezért más kiutat már nem látunk – sorolta az érveit."

"Szlovákiában ugyanis hosszú ideje úgy működik a szociális segélyezés rendszere, hogy a négy és több gyermekes családok 212,30 eurós havi segélyt kapnak, tehát az ötödik, hatodik stb. gyermek után támogatás már most sem jár."

Azért van egy lényeges különbség, Fico és a Smer-SD az Európai Unió pártján van, míg a Jobbik EU ellenes, a kilépést is támogatnák.

8

Melyik városban ország a legbiztonságosabb és melyik nem (rendorseg, fegyelem, bunozes)?

6

Romániát melyik országok utálják?

5

Szerintetek mikor fogynak el az arabok?

Közel-Keleten egyfolytában csak a harc,robbantás,ölés megy. Szíriában már 2 éve,Irakban meg szinte mindennap autós pokolgépek robbannak. A többi arab országról meg még nem is beszéltem. Miközben Európában egyre többen lesznek,Ázsiában meg kevesebben.

12

Dániát melyik országok utálják, vagy kevésbé kedvelik?

5

A nyugat miért szeretné látni Bashar al-Assad rezsimjének a bukását?

4

Az oroszok szerint is jelen van kettős mérce az EU-ban. Mit gondoltok erről?

http://hvg.hu/vilag/20130624_Nem_tamogatja_Moszkva_a_hazankk..

Szerintem egyáltalán nem meglepő.
Én meg sem lepődtem ezen a cikken.

Érvényesül az a mondás ,hogy "minden szentnek maga felé hajlik a keze".
A nyugati államoknak jóval nagyobb a befolyása az unióban , mint Magyarországnak vagy Szlovákiának.Nincs egyenlőség ,ahogy a Szovjetunióban sem volt és egy unióban sem a történelem során.

7

Amerikában miért félnek annyira a kommunistáktól?

Hogy még az állampolgársági vizsga előtt kitöltendő kérdőíven is megkérdezik, hogy az embernek volt-e bármilyen kapcsolata a kommunista párttal? Amerika nem egy szabad ország? Ott az emberek nem választhatják meg szabadon, hogy melyik pártnak drukkolnak? Attól félnek, hogy egy bevándorló kommunizmust fog teremteni ott? Egy fecske nem csinál nyarat!

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!