Találatok a következő kifejezésre: Milyen magasak a fizetések, hány (1 db)

Milyen magasak Romániában a fizetések, hány év múlva fognak minket beérni?

Legjobb válasz: Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!

Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!
attol fugg:) ) 8oo lei-.....lei0ig
Utolsóval egyetértek, de remélem hogy országunk nagyon fejlett lesz minden téren! Ha az adó oda menne ahova való, akkor szerintem már rég ez lenne. Miért adózunk?
Nem tudom ki milyen árfolyammal számolt, de valahogy a számok nem valósak. Talán a régi lej árfolyamával számolt, de akkor a 4 darab nullával játszani kell. Az nem egyszerû! A jelenlegi árfolyam 1Ron - 69, 46 Huf., az egyszerûség kedvéért számljunk 70 Huf-al. Így a román minimálbér összege 648Ron - 45360 Forint. A szakmunkás bére 300000 forint pedig - 4285 Ron, új lej. Azt viszont nem kell elfelejteni, hogy az a munkás pótlékot kap, mert nem a lakóhelyén, vagy az országban, hanem külföldön dolgoztatja a munkáltató. Tehát nem a saját ágyában alszik, ... nem beszélve arról hogy a családja itthon van, akinek ugyanúgy meg kell élnie valamibõl. A kérdéshez visszatérve - Romániában a 100 forint körüli fizetés nagyon jónak számít, és ott valóban meg lehet belõle élni. Hogy mikor érnek be minket? - bizonyos tekintetben már jóval elõttünk járnak...
6-ik valaszolonak uzenem: ("...én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e..") Igaz, az a 300.000(brutto) forint atszamolva roman lejbe kb 2.100 Ron, aminek a nettoja kb. 1.500 Ron, ebbol itt -ha okosan gazdalkodsz-- meglehet elni.
Elso valaszolonak uzenem, , rosszul vagy informalva, mert a romaniai fizetesek nincsenek egyaltalan lemaradva a magyarorszagi fizetesektol.Sot..
Romaniaban elek, erdelyi magyar vagyok.Magyarorszagon jelenleg a minimalber 71.500 forintra emelkedett 2009 január 1-tol, Romaniaban a minimalber januar 1-tol 648 Ron, azaz 90.000 forint.
szerintem, mi vagyunk a sereghajtók. gyurcsányi azért tárgyalt az albánokkal az Eu csatlakozásukról, hogy ne mi legyünk az utolsók én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e
Tanárként több mint 10 év régiséggel kb. 90 ezret keresek. ha vakáció van, kevesebbet.
én hallottam már olyanról is h állitolag utolértek már minket :o
En vagyok az elso valaszolo. Azert nem olyan tragikus a helyzetem, mert ahhoz kepest, hogy a korulottem elok milyen rosszul jonnek ki a fizetesukbol, en eleg jol gazdalkodom, eleg gyakran jarunk a kislanyommal cukraszdakba. De ha tudok meg segitek a kornyezetemben elokon is, pedig nincs kivetni valom, de sajnalom a nalamnal szegenyebbeket:) De azert eltudnam kepzelni az eletem ha tobb fizum lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad. Éppen tegnap hallottam a híradóban, hogy 400 Euró az építõipari nettó átlagkereset, és ennek duplázódására számítanak 3 éven belül. Én ugyan nem vagyok építõmunkás, de szerintem annál most itt jóval kevesebbet keresnek. Valamint ott 8% feletti a gazdasági növekedés, itt meg ugye 1%-ot alig haladja meg.
Bocsi elirtam 90ezer es 100ezer kozott!
Nem a fizetésekkel van a gond (illetve azokkal is), hanem az árakkal.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valóban bunkokráciában élünk?

5

Nem lenne jobb, ha Európa is muzulmán lenne?

ahol iszlam van, azokat az orszagokat meg nem lepte el a neoliberalista mocsok. Ott konzervatívabbak az emberek, jobbnak tűnik es eletkepesebbnek is. europa sirja mar meg van asva es ez a neoliberalizmus miatt van.

27

Melyik ország van jelenleg rosszabb helyzetben, Románia vagy Magyarország?

Hol rosszabb lakni Romániában vagy Magyarországon és mért?
Tehát arra lennék kíváncsi, hogy melyik ország mitől rosszabb. Pl.: Melyiknek rosszabb a pénzügyi helyzete? Melyik országban rosszabb a minimálbér viszonyítva az árakhoz képest. Melyik országban milyen mértékű a szennyezettség és a szegénység? Melyik országban rosszabb az egészségügyi ellátás és a közbiztonság? A törvények melyik országban jobbak? Milyenek az emberek a 2 országban összehasonlítva?
Tehát a két országot szeretném összehasonlítani.
Ha valaki csak 1 kérdésre tudja a válasz én már annak is örülök.
A válaszokat előre is köszönöm.

11

Soros György szerint el kellene engedni Görögország hiteleit. Magyarországét is el lehetne engedni?

http://www.origo.hu/gazdasag/20131008-soros-gyorgy-szerint-g..

Igaza van Sorosnak vagy nincs?

2

Ezek haredi zsidók?

http://www.youtube.com/watch?v=92QDSsAEbn0 17:47-től

7

Japán és Németország miért nem dolgozott össze a II. világháborúban?

japan 41 folyaman kotott semlegessegi szerzodest a szovjetunioval, pont amikor a nemetek tamadtak. ha nem kotnek semlegessegi szerzodest, akkor a szovjetunio nem csoportositja at a tavol keleti eroket nyugatra es nagy esellyel elbuknak. erre a japok megkotottek es a haboru vege fele meg is lett a koszonet erte, a szu hatba tamadta oket akkor amikpr az amerikaiakkal harcoltak.

5

Már Svájcban is kommunizálnak?

Hihetetlen, hogy egy ilyen közel tökéletes országba is beférkőzött a marxizmus.


6

Tart még a tőrök-ciprusi konfliktus?

1

50 gram kenyér volt a napi fejadag Sztálingrádban. Az kb. hány szelet?

25

Izraelnek vagy a Vatikánnak van nagyobb hatalma a világban?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!