Találatok a következő kifejezésre: Milyen magasak a fizetések, hány (1 db)

Milyen magasak Romániában a fizetések, hány év múlva fognak minket beérni?

Legjobb válasz: Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!

Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!
attol fugg:) ) 8oo lei-.....lei0ig
Utolsóval egyetértek, de remélem hogy országunk nagyon fejlett lesz minden téren! Ha az adó oda menne ahova való, akkor szerintem már rég ez lenne. Miért adózunk?
Nem tudom ki milyen árfolyammal számolt, de valahogy a számok nem valósak. Talán a régi lej árfolyamával számolt, de akkor a 4 darab nullával játszani kell. Az nem egyszerû! A jelenlegi árfolyam 1Ron - 69, 46 Huf., az egyszerûség kedvéért számljunk 70 Huf-al. Így a román minimálbér összege 648Ron - 45360 Forint. A szakmunkás bére 300000 forint pedig - 4285 Ron, új lej. Azt viszont nem kell elfelejteni, hogy az a munkás pótlékot kap, mert nem a lakóhelyén, vagy az országban, hanem külföldön dolgoztatja a munkáltató. Tehát nem a saját ágyában alszik, ... nem beszélve arról hogy a családja itthon van, akinek ugyanúgy meg kell élnie valamibõl. A kérdéshez visszatérve - Romániában a 100 forint körüli fizetés nagyon jónak számít, és ott valóban meg lehet belõle élni. Hogy mikor érnek be minket? - bizonyos tekintetben már jóval elõttünk járnak...
6-ik valaszolonak uzenem: ("...én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e..") Igaz, az a 300.000(brutto) forint atszamolva roman lejbe kb 2.100 Ron, aminek a nettoja kb. 1.500 Ron, ebbol itt -ha okosan gazdalkodsz-- meglehet elni.
Elso valaszolonak uzenem, , rosszul vagy informalva, mert a romaniai fizetesek nincsenek egyaltalan lemaradva a magyarorszagi fizetesektol.Sot..
Romaniaban elek, erdelyi magyar vagyok.Magyarorszagon jelenleg a minimalber 71.500 forintra emelkedett 2009 január 1-tol, Romaniaban a minimalber januar 1-tol 648 Ron, azaz 90.000 forint.
szerintem, mi vagyunk a sereghajtók. gyurcsányi azért tárgyalt az albánokkal az Eu csatlakozásukról, hogy ne mi legyünk az utolsók én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e
Tanárként több mint 10 év régiséggel kb. 90 ezret keresek. ha vakáció van, kevesebbet.
én hallottam már olyanról is h állitolag utolértek már minket :o
En vagyok az elso valaszolo. Azert nem olyan tragikus a helyzetem, mert ahhoz kepest, hogy a korulottem elok milyen rosszul jonnek ki a fizetesukbol, en eleg jol gazdalkodom, eleg gyakran jarunk a kislanyommal cukraszdakba. De ha tudok meg segitek a kornyezetemben elokon is, pedig nincs kivetni valom, de sajnalom a nalamnal szegenyebbeket:) De azert eltudnam kepzelni az eletem ha tobb fizum lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad. Éppen tegnap hallottam a híradóban, hogy 400 Euró az építõipari nettó átlagkereset, és ennek duplázódására számítanak 3 éven belül. Én ugyan nem vagyok építõmunkás, de szerintem annál most itt jóval kevesebbet keresnek. Valamint ott 8% feletti a gazdasági növekedés, itt meg ugye 1%-ot alig haladja meg.
Bocsi elirtam 90ezer es 100ezer kozott!
Nem a fizetésekkel van a gond (illetve azokkal is), hanem az árakkal.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az USA-ban az elektori szavazás alkalmával előfordulhat, hogy másik párt jelöltjét választják elnöknek, mint amelyik párt többséget szerzett a választáson?

Mivel az elektorok lényegében bárkire szavazhatnak a jelöltek közül,vagy nem?

4

Miért nem szálljuk meg Amerikát a demokráció teljes porba tiprása, a fékek és ellensúlyok teljes felszámolása, terrizmus, kémkedés, droggar való üzérkedés, háborus bűnök miatt?

14

Mit szóltok az USA adatgyűjtési botrányához?

Sokak számára eddig is nyílt titok volt , hogy a szabadság hazájában ennyi belemásznak a polgárok privát életébe.Viszont ezeknek az embereknek nem hittek.

Egy demokratikus jogállamban nem megengedett az efféle tevékenység ,bármi is legyen a kifogás.

Edward Snowden a világ szemében hős ,forradalmár hisz felfedte az igazságot ami sosem bűnt ,de az amerikai kormány szemében áruló ,terrorista és bűnöző.

Vajon ez a botrány mennyivel csökkenti Obama és a demokrata párt népszerűségi indexét?
Lesz mivel kampányolni az ellenzéknek az biztos.

22

A lengyelek jobban jártak azzal hogy nyugatabbra tették a határait?

Szilézia és Pomeránia fejlettebb terület mint galícia és Volhínia (az ukrán és belorusz területek)

2

Edward Snowden: hős vagy áruló?

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130610-farkasszemet-nez-a-ci..

9

A kapitalizmus egymilliárd embert emelt ki a mélyszegénység írja a The Economist. Vélemény?

http://www.economist.com/news/leaders/21578665-nearly-1-bill..

Mit szólnak ehhez a nagy kapitalizmus ellen lázítók?

30

Ezt megmagyarázzátok?

http://www.youtube.com/watch?v=mvb43qDm7p4

4

Létrejöhet a független Brüsszel Belgium szétesésével? Lehetne az európai "Washington DC", mint főváros?

Brüsszel egyre inkább a bevándorlók városa, a lakosság 26%-a már muszlim bevándorló vagy azok leszármazottja és ott van még rengeteg európai bevándorló is, az őslakosok kisebbségbe kerülnek.

A flamandok függetlenedni akarnak, az önálló Vallónia is létrejöhet, Brüsszel pedig egy külön állammá válhatna, mint Amerikában Washington DC. A különbség annyi lenne, hogy Washington DC 51%-a afroamerikai, Brüsszel lakosságának fele pedig afroeurópai lenne.

12

Mi ez a kettős mérce a szabad versenyt illetően?

A nyugati világ által fundamentális dogmaként kezelt piaci szabad versenyt az Egyesült Államok és az Európai Unió csak addig támogatja, amíg azzal saját gazdasági érdekeit , értékelésük szerint , nem sérti. Abban a pillanatban, ahogy tőkeerős orosz, kínai vagy arab befektetők jelennek meg stratégiai ágazatokban, kapásból életbe lépnek a piacvédő, protekcionista reflexek. Pedig, ahogy ők szokták mondani: a tőkének "nincs nemzetisége". Ezek szerint mégis?


6

Kadhafi-t miért kellett a nyugati hatalmaknak kivégezniük?

Ha a 80-as években csinálják, megértem, de mostanában már a Lockerbie-merényletért is bocsánatot kértek, kártérítést fizettek, nyitottak Ny-Európa felé és gátat szabtak a muszlim szélsőségeseknek.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!