Találatok a következő kifejezésre: Milyen magasak a fizetések, hány (1 db)

Milyen magasak Romániában a fizetések, hány év múlva fognak minket beérni?

Legjobb válasz: Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!

Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!
attol fugg:) ) 8oo lei-.....lei0ig
Utolsóval egyetértek, de remélem hogy országunk nagyon fejlett lesz minden téren! Ha az adó oda menne ahova való, akkor szerintem már rég ez lenne. Miért adózunk?
Nem tudom ki milyen árfolyammal számolt, de valahogy a számok nem valósak. Talán a régi lej árfolyamával számolt, de akkor a 4 darab nullával játszani kell. Az nem egyszerû! A jelenlegi árfolyam 1Ron - 69, 46 Huf., az egyszerûség kedvéért számljunk 70 Huf-al. Így a román minimálbér összege 648Ron - 45360 Forint. A szakmunkás bére 300000 forint pedig - 4285 Ron, új lej. Azt viszont nem kell elfelejteni, hogy az a munkás pótlékot kap, mert nem a lakóhelyén, vagy az országban, hanem külföldön dolgoztatja a munkáltató. Tehát nem a saját ágyában alszik, ... nem beszélve arról hogy a családja itthon van, akinek ugyanúgy meg kell élnie valamibõl. A kérdéshez visszatérve - Romániában a 100 forint körüli fizetés nagyon jónak számít, és ott valóban meg lehet belõle élni. Hogy mikor érnek be minket? - bizonyos tekintetben már jóval elõttünk járnak...
6-ik valaszolonak uzenem: ("...én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e..") Igaz, az a 300.000(brutto) forint atszamolva roman lejbe kb 2.100 Ron, aminek a nettoja kb. 1.500 Ron, ebbol itt -ha okosan gazdalkodsz-- meglehet elni.
Elso valaszolonak uzenem, , rosszul vagy informalva, mert a romaniai fizetesek nincsenek egyaltalan lemaradva a magyarorszagi fizetesektol.Sot..
Romaniaban elek, erdelyi magyar vagyok.Magyarorszagon jelenleg a minimalber 71.500 forintra emelkedett 2009 január 1-tol, Romaniaban a minimalber januar 1-tol 648 Ron, azaz 90.000 forint.
szerintem, mi vagyunk a sereghajtók. gyurcsányi azért tárgyalt az albánokkal az Eu csatlakozásukról, hogy ne mi legyünk az utolsók én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e
Tanárként több mint 10 év régiséggel kb. 90 ezret keresek. ha vakáció van, kevesebbet.
én hallottam már olyanról is h állitolag utolértek már minket :o
En vagyok az elso valaszolo. Azert nem olyan tragikus a helyzetem, mert ahhoz kepest, hogy a korulottem elok milyen rosszul jonnek ki a fizetesukbol, en eleg jol gazdalkodom, eleg gyakran jarunk a kislanyommal cukraszdakba. De ha tudok meg segitek a kornyezetemben elokon is, pedig nincs kivetni valom, de sajnalom a nalamnal szegenyebbeket:) De azert eltudnam kepzelni az eletem ha tobb fizum lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad. Éppen tegnap hallottam a híradóban, hogy 400 Euró az építõipari nettó átlagkereset, és ennek duplázódására számítanak 3 éven belül. Én ugyan nem vagyok építõmunkás, de szerintem annál most itt jóval kevesebbet keresnek. Valamint ott 8% feletti a gazdasági növekedés, itt meg ugye 1%-ot alig haladja meg.
Bocsi elirtam 90ezer es 100ezer kozott!
Nem a fizetésekkel van a gond (illetve azokkal is), hanem az árakkal.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az embereket miért nem érdekli hogy 2001 szeptember 11 megvolt rendezve?

ere ugyanis van konkrét bizonyiték igaz vannak olyanok is akik azt se tudják hogy mi történt akor de
emberek senkit se zavar ez kicsit se?
én a film és rajzfilm készitöket vonám felelöségre s utána az igazi bünöst
szerintem az iluminati keze van eben is 3:56 nál a cartoon os videoban például az elég meggyözö s a többi is

17

Miért mondta az Adolf Hitler, hogy a kék szemű árják a felsőbbrendűek, amikor ő maga se volt az?

11

Az ilyen kis országokban miért ilyen brutálisan nehéz állampolgárságot kapni? (pl San Marino, Andorra stb. )

San Marino, Monaco, Liechtenstein, Andorra, Luxemburg.

Mindenhol kb 30 évig kell élni az országban, házasság előny az elbírálásnál 30 év után.
Andorrában még egy andorrai őst is fel kell mutatni, nem hiába nincs az andorrai lakosok 2/3-ának állampolgársága.

Miért ilyen nehéz állampolgárságot szerezni ezekben az országokban?
Nem hogy örülnének, hogy bővül a lakosságuk, mert ha egyszer csökkenne a lakosságuk, komoly gondban lennének, mert 1 évtizedet sem bírna ki az adott ország.

Miért jó ez nekik?

9

Egy euró hány forint? Előre is thanks a válaszokat! ;)

Thx!

6

Koszovó mikorra válhat hivatalosan is függetlenné, azaz ENSZ tagállammá?

4

Jól teszi Szerbia, hogy mindenáron az EU-hoz akar csatlakozni?

A kelet-európai országok biztosan szívesen látnák őket az Eurázsiai Unióban is, bár itt földrajzi problémák lennének.
És a függetlenség nem lenne jó alternatíva?12

A törökök miért nem kedvelik a zsidókat?

Csak a vallás miatt?Vagy többről szól?

2

Kínában mennyi az átlag kereset?

Forintban átszámolva mennyi lehet egy kínai munkás átlagkeresete kínában? Ezt így konkrétan sehol nem találom a neten, ezért tettem fel ide ezt a kérdést.

11

Kiknek van igazuk, a palesztinoknak vagy a zsidóknak?

18

Obama miert rugta be az ajtot egyik beszedje vegen?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!