Találatok a következő kifejezésre: Milyen magasak a fizetések, hány (1 db)

Milyen magasak Romániában a fizetések, hány év múlva fognak minket beérni?

Legjobb válasz: Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!

Epp most szamitottam ki, hogy az en fizetesem kb 90-100Ft. Ebbol fenttartok egy 3 szobas lakast es mindent kifizetek es a tobbit elelmiszerre koltom. Ja es van egy 11 eves kislanyom is aki velem van! Sajnos felre tenni nem tudok! De nem szomorkodok mert vannak akik meg ennyit sem keresnek:( Hogy beerni titeket?? Szerintem 100 ev is keves!
attol fugg:) ) 8oo lei-.....lei0ig
Utolsóval egyetértek, de remélem hogy országunk nagyon fejlett lesz minden téren! Ha az adó oda menne ahova való, akkor szerintem már rég ez lenne. Miért adózunk?
Nem tudom ki milyen árfolyammal számolt, de valahogy a számok nem valósak. Talán a régi lej árfolyamával számolt, de akkor a 4 darab nullával játszani kell. Az nem egyszerû! A jelenlegi árfolyam 1Ron - 69, 46 Huf., az egyszerûség kedvéért számljunk 70 Huf-al. Így a román minimálbér összege 648Ron - 45360 Forint. A szakmunkás bére 300000 forint pedig - 4285 Ron, új lej. Azt viszont nem kell elfelejteni, hogy az a munkás pótlékot kap, mert nem a lakóhelyén, vagy az országban, hanem külföldön dolgoztatja a munkáltató. Tehát nem a saját ágyában alszik, ... nem beszélve arról hogy a családja itthon van, akinek ugyanúgy meg kell élnie valamibõl. A kérdéshez visszatérve - Romániában a 100 forint körüli fizetés nagyon jónak számít, és ott valóban meg lehet belõle élni. Hogy mikor érnek be minket? - bizonyos tekintetben már jóval elõttünk járnak...
6-ik valaszolonak uzenem: ("...én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e..") Igaz, az a 300.000(brutto) forint atszamolva roman lejbe kb 2.100 Ron, aminek a nettoja kb. 1.500 Ron, ebbol itt -ha okosan gazdalkodsz-- meglehet elni.
Elso valaszolonak uzenem, , rosszul vagy informalva, mert a romaniai fizetesek nincsenek egyaltalan lemaradva a magyarorszagi fizetesektol.Sot..
Romaniaban elek, erdelyi magyar vagyok.Magyarorszagon jelenleg a minimalber 71.500 forintra emelkedett 2009 január 1-tol, Romaniaban a minimalber januar 1-tol 648 Ron, azaz 90.000 forint.
szerintem, mi vagyunk a sereghajtók. gyurcsányi azért tárgyalt az albánokkal az Eu csatlakozásukról, hogy ne mi legyünk az utolsók én azt hallottam, hogy a szakmunkások 300 ezerért járnak ki Romániába dolgozni nem tudom, igaz-e
Tanárként több mint 10 év régiséggel kb. 90 ezret keresek. ha vakáció van, kevesebbet.
én hallottam már olyanról is h állitolag utolértek már minket :o
En vagyok az elso valaszolo. Azert nem olyan tragikus a helyzetem, mert ahhoz kepest, hogy a korulottem elok milyen rosszul jonnek ki a fizetesukbol, en eleg jol gazdalkodom, eleg gyakran jarunk a kislanyommal cukraszdakba. De ha tudok meg segitek a kornyezetemben elokon is, pedig nincs kivetni valom, de sajnalom a nalamnal szegenyebbeket:) De azert eltudnam kepzelni az eletem ha tobb fizum lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad. Éppen tegnap hallottam a híradóban, hogy 400 Euró az építõipari nettó átlagkereset, és ennek duplázódására számítanak 3 éven belül. Én ugyan nem vagyok építõmunkás, de szerintem annál most itt jóval kevesebbet keresnek. Valamint ott 8% feletti a gazdasági növekedés, itt meg ugye 1%-ot alig haladja meg.
Bocsi elirtam 90ezer es 100ezer kozott!
Nem a fizetésekkel van a gond (illetve azokkal is), hanem az árakkal.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Igaz az, hogy a skótok jövőre népszavazást fognak tartani a függetlenségükkel kapcsolatban? Ha igen, akkor szerintetek a skótok nagy része a különválás mellett fog voksolni vagy pedig az együttmaradás mellett?

18

Ha a fehéroroszok ennyire nem szeretik Lukasenko-t akkor miért nem váltják le?

Oké, hogy sokan támogatják is, de rengetegen utálják, amiért be akarja területileg olvasztani Belaruszt Oroszo.ba, bezáratta tiltakozások ellenére az utolsó tiszta fehérorosz nyelvű iskolát, sokak szerint csalás volt a választás, a nép inkább az EU-felé és nem Moszkva felé húz, stb.

Az már csak hab a tortán, hogy megváltoztatta az ország nemzeti jelképeit, a fehér-piros-fehér zászlót lecserélték a mostanira, és betiltották, meg a címert.

Ha utálják, miért nem váltják le? Oké, hogy Európa utolsó diktátoraként emlegetik, de a nép igenis képes lenne megdönteni.

5

Amerika félt Szovituniotól gazdaságilag, katonaságilag azért tette tönkre? Fél az eurotól, az uniotól azért teszi tönkre?

6

Igényelni, korhatár van?

Zöldkártya lottón 18éves kortól lehet résztvenni? vagy lehet hamarabb is? A másik kérdés ,hogy a zöldkártya igénylése az ,hogyan működik? hosszú időtartam amíg megkapja valaki azt? igényelni azt is hány éves kortól lehet igényelni?

3

Ki és hogyan választja amerikában az alelnököket?

Sziasztok.

Arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen formában választhatja Amerikában az alelnököt.
Ha valaki esetleg tudna ajánlani valami oldalt ahol ezt részletesebben el lehet olvasni, azt nagyon megköszönném.

3

Talalos kerdes a kozel-kelet szak-ertoknek vagy aki epp kivancsi: Honnan jon a " Saddam the Aflaqi " elnevezes, ki az akit ez jelol? Honnan jon ez a kifejezes? Ki hasznalta ezt mindig? Erdekelnek a valaszok

1

Milyen különbség van egy magyar és egy uniós politikus között?

6

Miért van az, hogy az Eu-ban a Benes-dekrétumokat nem ítélik el? Mire hivatkozik Szlovákia, amivel meg tudja győzni az Eu-t, hogy nekik van igazuk? Mi miért nem tudjuk elérni, hogy töröljék el?

16

Szerintetek van valami valóságalapja annak az elméletnek, hogy a világ egyre inkább olyan egy irányba sodródik, hogy az csak egy szűk, dúsgazdag csoportnak kedvezzen?

Leginkább a Bilderberg-csoportra gondolok, ha létezik egyáltalán. Vagy a szabadkőművesek keze van a dologban?

16

Mária Terézia volt osztrák császárnő?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!