Találatok a következő kifejezésre: Milyen módszerrel megbízható (6 db)

Milyen módszerrel tudnék megbízható babysittert találni?

Legjobb válasz: VANNAK GYEREKJÁTSZÓHÁZAK AHOL SZAKKÉPZET GYEREKCSÕSZÖK VANNAK.PRÓBÁLKOZZ OTT HÁTHA VALAMELYIK ELVÁLLALJA MUNKIDEJÉN KÍVÜL.

VANNAK GYEREKJÁTSZÓHÁZAK AHOL SZAKKÉPZET GYEREKCSÕSZÖK VANNAK.PRÓBÁLKOZZ OTT HÁTHA VALAMELYIK ELVÁLLALJA MUNKIDEJÉN KÍVÜL.
Miért ennyi idõre kell?
A kérdező hozzászólása: Mert munkahelyet váltottam és a próba idõ 6.hónap!Gyógyszer kizárva, nem bolondítom a szervezetem, az óvszerre meg allergiás vagyok!
Van óvszer kifejezetten allergiásoknak is. De most te azt tervezed, hogy elhelyezkedsz, majd a próbaidõ felétõl már nem is védekezel, hagyj jöjjön a gyerek??? Az ilyenek miatt diszkriminálják eleve a nõket felvételkor, mint te!
A kérdező hozzászólása: Azért váltottam mert egy éjjel-nappali benzinkúton dolgoztam, 12.óráztam! A rendszertelen mûszakok, a kimerültség is közrejátszhatott a 8.hónapi sikertelenségbe! Különben is, fél oldallal még csökken az esélyem így 36.évesen!
A kérdező hozzászólása: Persze az is lehet, hogy soha nem fog sikerülni a baba! Nem az a kérdésem, hogy miért váltottam, hanem az hogy milyen védekezési módot tudtok ajánlani!

A hormonális cuccokon - gyógyszer, gyűrű, spirálon és gumin kívül még milyen megbízható fogamzásgátló módszerek vannak?

Nem szedhetek hormonokat, a barátomnak nem áll fel gumiban és még nem szültem.

Legjobb válasz: A pesszáriumot nem érzi egyik fél sem... A gumi "szorítja" :DDDD kifogás Én olyan lucskos vagyok felizgulva, hogy nincs az a gumi, ami kiszárítana :))) és kapható síkosító is

A pesszáriumot nem érzi egyik fél sem... A gumi "szorítja" :DDDD kifogás Én olyan lucskos vagyok felizgulva, hogy nincs az a gumi, ami kiszárítana :) )) és kapható síkosító is
Nem hiszti! Az én pasimnak se jó. Szorítja, meg minden.. egyszóval: ZAVARJA. Ahogy engem is zavarna pl. a pesszárium, amit bele kellene nyomnom magamba. Ja, és engem is zavar a gumi - nõként. Kiszáradok tõle..
utolsó, ez nem igaz! nekünk tökéletesen mûködik a pharmatex, mostmár elhagytuk a minden alkalmas használatot, és csak a termékeny napokon használjuk, vagy akkor egyáltalán nem szexelünk, sok más módon is ki lehet egymást elégiteni:) több, mint 2 éve, és semmi bajom!:)
Pesszárium vagy esetleg FemCap, bár egyik sem kapható Magyarországon, csak a netrõl tudod megrendelni vagy külföldrõl tudod beszerezni.
Ha szorítja, akkor rossz a méret. Van gumi, ami engem is szárít, de más márkával ez is megszûnt. Plusz igen, ott a síkosítós megoldás is. Az én páromnak is voltak kezdetben problémái a használattal, DE lám!, képes volt megtanulni! Persze hogy jobb gumi nélkül, de ha a kikaparás vagy az esetleges trombózis a tét, akkor mégiscsak mellette voksolok.
Pesszárium. Patikában nem kapható, neten kell megrendelned.
Ez a "nekem nem áll fel gumiban" csak hiszti. Nekem is volt pasim, aki ezzel jött. Fél évig bírtam, aztán csá. A mostani barátomnak mint a cövek, gumiban is :) ) No problem.
De miért állsz össze ilyen impotens, akaratgyenge fickóval, aki még a gumihasználatot se képes megtanulni? Mert, akinek egybõl nem megy, annak tanulni kell és lehet is az óvszerhasználatot.
Biztonságos? Semmilyen. Amúgy ott a Pharmatex+megszakítás, ha minden hónapban imádkozni akarsz, hogy megjöjjön.
Na jó, azt hozzá kell tennem, h mondta h hajlandó megtanulni bánni vele(mármint a gumival), de én meg elõtte tablettáztam, és hozzászoktam a natúrszexhez:D ma már nem is menne másképp... de mivel mûködik igy, ezért nincs is szükség a gumira.

Ma kiderült, hogy nem szedhetek fogamzásgátlót. Milyen megbizható módszerek vannak még? Csak a gumiban nem bizok. Ha lesz abortuszom, az nagyon vészes?

mert ha nem tabival védekezek, akkor el?bb vagy utóbb ugyis lesz..

Legjobb válasz: * úgy értve, hogy egyedul a gumiban, tehát csak ezt használva nem bizok benne..

A kérdező hozzászólása: * úgy értve, hogy egyedul a gumiban, tehát csak ezt használva nem bizok benne..
pharmatex+ naptár v megszakítás sem olyan hatásos, mint a pharmatex+ pesszárium mi a helyzet a hüvelygyûrûvel? azt sem használhatsz?
A kérdező hozzászólása: áá, csak a pharmatexet magát nem fogom hasznalni, az ugy tenyleg nem megbizható.. te is vigyazz vele, kombinald naptarmodszerrel, meg megszakitással..
"mert ha nem tabival védekezek, akkor elõbb vagy utóbb ugyis lesz.." Ez hülyeség. Használj pesszáriumot és spermicidet együtt. Emellé, ha aggódsz, akkor alkalmazzatok naptármódszert vagy megszakítást.
Hát igen a gumival az az egy gond van, hogy mostanában van egy hülye szokásuk a kölyköknek amit már többször is láttam boltokban, hogy tûvel kersztülszúrják a gumik dobozát, csak úgy random, nem mindegyiket. Vagyis totózahat az ember, hogy lukas vagy se. Nekem a bogyón kívül a Pharmatex kúp jött be, nem habosodik, sõt még fertõtlenít is. Bár hogy mennyire hatásos azt még nem tudom, mivel csak 3 hónapja használom, eddig nem lettem még terhes tõle. Úgyhogyszerintem ha gumi akkor gyógyszertári, szerintem abban teljesen megbízhatsz. Minimum 1% esély a terhességre minden eszköznél van.
A kérdező hozzászólása: nekunk már 3-4 x kiszakadt.. pedig tudtuk hasznalni.. na jó, a legelsõt szájjal tettem fel, és levegõ került alá, de a többi?
nem biznék a gumiban se hisz nem 100százalékos....tapasztalatból mondom és nem a mi hibánkból történt, és ne boltba vegyetek gumit ha mást nem tudtok használni, inkább gyógyszertárba!
Hidd el az óvszer biztonságos. Ha megfelelõen használjátok és figyeltek a felhelyezésnél szinte kizárt, hogy valami probléma legyen. A fogamzásgátló tabletta után ez az egyik legbiztosabb módszer,
Nem értem miért tartják megbízhatatlannak a pesszáriumot, mikor az egyik legjobb mechanikai védekezõ eszköz az óvszer után, ha normálisan teszi fel az ember. Ott van még a nõi óvszer is, ami kicsit erõsebb anyagból van, mint a sima, így nehezebben szakad. Az is azon az elven alapul, hogy a felsõ gumigyûrû a méhszájra fekszik fel, mint a pesszárium, csak ennek még van egy hüvelyfalon végigfutó palástja.
A kérdező hozzászólása: de a pesszárium nem hatasos naptármódszerrel, megszakitással és pharmatexel?
A kérdező hozzászólása: csak pharmatexet nem hasznalnek, azt is vmivel kombinalnam..
A pesszáriumot, a megszakított közösülést meg a pharmatex nevû készítményt felejtsd el, mert elég jó eséllyel mehetsz abortuszra. Ha én nem szedhetnék tablettát, óvszert használnék és minden egyes aktus után vizet engedve belé ellenõrizném, nem lyukas-e. Továbbá számolnám a ciklusomat és peteérés idõszakában pedig egyáltalán nem szexelnék.
Nekem pharmázott az egyik ismim és azt mondta elég bizarr, mert a nagy mozgolódásban felhabosodik, meg minden csupa krém, ráadásul van, aki allergiás rá. Google-m keress rá a pesszáriumra. http://www2.hu-berlin.de/sexology/ECU2/html/pesszariumok_es_.. Gyógyszertárban, vagy a dokid tud ajánlani mellé zselét.
A kérdező hozzászólása: telefonon beszéltem csak vele.. ez a pesszárium cucc milyen? kell mellé vmi pharmatex is, ugye? ugy ertem h akkor belém mehet a pasi, vagy nem?
Amit nem ajánlok az a Pharmatex cuccok, mert attól nem egy lány lett már terhes. Ami neked jó lehet az a pesszárium, hormonmentes, csak annyi van vele, hogy idõben és helyesen kell felhelyezni, viszont nagy védelmet nyújt. Esetleg még ott van a hüvelygyûrû (Nuvaring), igaz ennek van egy minimális hormon tartalma. Nõgyógyászod mit javasolt még a gumin kívül?
A kérdező hozzászólása: tudom, h mi az.. videot is lattam.. akarok védekezni, de ha véletlenul becsuszik.. nem tarthatom meg!
gumi plusz akármi más szerintem teljesen biztonságos. az abortusz meg... ha beírod a google-be a képkeresõbe, gondolni sem lesz rá kedved többet..
A kérdező hozzászólása: nem tudom, az nem olyan elterjedt nalunk.. legalabbis, senkivel se talalkoztam még, aki ilyet hasznalt volna.. de az is hormonos..

Első szülés utánra milyen megbízható fogamásgátló módszereket ajánlanátok?

Gyógyszert még nem szedtem,27 vagyok.Még szoptatok is,remélem jó sokáig.A babám 2 hetes.

Legjobb válasz: van vami új cucc is..jajj nem jut eszembe a neve..de ilyen hüvelyöblítés formályában kell csinálni, és 8 percig kell bennttartani..jajj hogy is hívják..majd eszembe jut megírom a nevét..

szoptatás alatt is... csak lemaradt...
ösztrogénmentes fogamzásgátlót szedhetsz.
van vami új cucc is..jajj nem jut eszembe a neve..de ilyen hüvelyöblítés formályában kell csinálni, és 8 percig kell bennttartani..jajj hogy is hívják..majd eszembe jut megírom a nevét..
Én elkezdtem szedni az Azáliát. Hát, majdnem elapadt tõle a tejem. Abbahagytam egy hét után, igaz, kidobtam majdnem 7000 Ft-ot, megmaradt 2 levél tablettám, de a babóm fontosabb. Úgy tûnik, sikerült visszafordítanom a folyamatot, homeós bogyót, laktoherbet kellett bevetnem az ügy érdekében. Nagyon megilyedtem. Ennek tetejébe ahogy abbahagytam, másnapra meg is jött, pedig eddig nem volt.
Nem írok hülyeséget, a tíz hónap pont kijön, egy-két héttel elõbb született a második baba. A tíz hetet viszont napra komolyan kell venni...
A baba 10 hetes koráig biztonságos, tehát a hat hetes kontrolltól még négy hetetek van, utána mi óvszert használtunk még sokáig, de ez persze függ a férjed rugalmasságától is...
Cerazette tablettát lehet szoptatás mellett is szedni. Nagyon jól mûködött, tej termelésben nem zavart, babám ugyan úgy elfogadta. 6 hetes kontrollon ajánlotta a dokim. Nem kell szünetet tartani a levél beszedése után -28szemes, mint a hagyományos tabletta mellett (21+7). Nálam a menstruációt megszüntette. (Azon kevesek közé tartoztam, aki a szülés utáni elsõ hónapban már menstruált.)
Van olyan fogamzásgátló, amit szoptatás alatt is lehet szedni. Esetleg spirál.
senki se jött korábban.egyszer voltak együtt.
Inkább a dokidat kérdezd! :) Már van olyan fog.gátló amit szoptatás alatt is lehet szedni. Én egyedül a tabiban bízok, semmi de semmi másban :( tapasztalat
Mi biztonságos?10 hó van az ismerõseim gyerekei közt...szoptatott.Hülyeséget ne írj!!!
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy a óvszer nem lesz jó nekünk.Kényelmetlen...
Én szintén a Cerazette-t szedtem, nagyon bejött, 14 hónapig szoptattam mellette (tejem utána is maradt) és amikor abbahagytam, mert kistesóra vágytunk, utána simán teherbe estem újra. Semmi panaszom nem volt mellette, és nekem szintén nem jött meg, amíg szedtem.

Számomra megdöbbentő, hogy milyen sokan alkalmazzák a megszakításos módszert, holott mindenki tisztában van vele, hogy mennyire nem megbízható. Miért alkalmazzák azok, akik nem akarnak gyereket?

Akik meg szeretnének, azok meg miért nem próbálkoznak élesben? nem igazán tudom megérteni az indokokat, amiket eddig olvastam, de ha valaki meg tudja magyarázni, írjon. saját tapasztalat is érdekelne, meg olyan is aki csak küls? szemlél?, mint én is.

Legjobb válasz: Szia! Hát elméletileg sok gyakorlással egy férfi képessé válik az ejaluláció "szabályozására". De rizikós, mert oda kell figyelnie nagyon, és lehet ez rontja kicsit az együttlét élményét is. Gumi-párti vagyok, még akkor is ha a férfiaknak ez "zokni" érzés.

hüvelykúp pl? vagy van az extravékony gumi? Sajnos én nem szedhetek tabit (gondolom nálad is hasonló van), de azt tartanám a legjobbnak.
Szia! Hát elméletileg sok gyakorlással egy férfi képessé válik az ejaluláció "szabályozására". De rizikós, mert oda kell figyelnie nagyon, és lehet ez rontja kicsit az együttlét élményét is. Gumi-párti vagyok, még akkor is ha a férfiaknak ez "zokni" érzés.
Elsõ vagyok. Nekem mit ajánlanátok? Tudtok jobbat?
6 és fél éve vagyunk együtt a férjemmel. ebbõl az elsõ évben szedtem összesen háromféle tabit, de mindegyikkel volt probléma (pecsételõ vérzés, mellfeszülés, kiütések). mikor abbahagytam, bebolondult a ciklusom, norcoluttal kellett helyrepofozni. onnan kezdve amolyan összvér módszerrel védekeztünk, hol megszakítással, hol gumival, de azt se az elején raktuk fel, hanem a vége felé. nálunk ez mûködött, és mi is úgy voltunk vele, ha véletlenül besikerülne egy baba, hát nagyon örülnénk neki. aztán tavalyelõtt augusztusban esküvõ, onnan gyerekprojekt következett. nem éppen elsõre jött össze, fél évi próbálkozás után, végülis clostival. lehet, hogy nálunk azért is volt hatékony a nem hatékony védekezés, mert nálunk kisebb az esély a fogamzásra amúgy is. most is így védekezünk, még csak 3 hónapos a kislányom. de ha összejön a tesó, hát összejön, majd megoldjuk valahogy. bár ennek valymi kevér az esélye. ha majd nem akarok több gyereket, akkor azt hiszem, spirált rakatok fel. lehet, hogy én alultájékozott vagyok, de már egyáltalán nincs hormonmentes spirál?
Mi is megszakítással védekeztünk az akkor 4 hónapos babám mellett...A végeredmény egy 3 hónapos terhesség...:) Nagyon kell vigyázni!!Ez egyáltalán nem biztos módszer!
Soha nem szedtem gyógyszert 29 éves vagyok, nekem bejött ez a megszakításos módszer, persze volt hogy gumit is használtunk.két és fél évvel ezelõtt megismerkedtem egy sráccal, mindig így "védekeztünk" menses után mehetett élesben is, soha nem volt gond. kilenc hónapja jártunk amikor "csõdöt" mondott a védekezési elméletem, terhes lettem... Azóta gumit használunk biztos ami biztos! Ja és gyönyörû lányunk született, a világ legboldogabb szülei vagyunk!! Most kilenc hónapos. Szerintem ha a gyerek jönni akar akkor jön, mindegy mit csinál az ember.
Én hüvelykúpot használok már évek óta. Hüvely tablettát is próbáltam, de allergiás lettem tõle. Szerintem úgy használva, ahogy kell biztonságos. Legalább is már 2 éve ne lettem terhes :)
A kérdező hozzászólása: mi volt a tüneted a hüvelytablettára? mert én is próbáltam... 39 C lázam lett. azóta ezeket nem használom inkább
Mi is jelenleg a megszakításos módszert alkalmazzuk. Kislányunk 4hós, és még egyértelmû, hogy korai lenne a kistesó. De az óvszert nem szeretjük, antibébit NEM fogok szedni, spirált nem tesznek fel, míg meg nem jön a havim. Csak ez maradt.
Viszkettem tõle, meg folyásom lett. Ha mondjuk kipróbálnád a hüvelykúpot, ne "élesbe" próbáld ki. Helyezz fel egyet csak úgy. Ha nincsenek mellékhatások akkor jó. Én úgy jártam, hogy feltettem a hüvelytablettát, elindult az "akció" és úgy elkezdett csípni, meg viszketni, hogy iszonyat.
Értelemszerû, hogy se kiskamaszoknak, sem önfegyelemre képtelen embereknek nem ajánlott. De egy egészséges férfi, aki vigyáz arra akivel van, ki fogja idõben húzni, mert igenis lehet érezni, mikor jársz közel hozzá. Én is megszakításos módszerrel teszem. Erre mi a sablon válasz: Hát azt nem lehet, mert az elélvezés, és hát azt nem tudod befolyásolni, és hát az veszélyes, és és... Fenéket. Ha nem tudsz megállni egy pohár bornál, és mindig mattrészegre hányásig iszod magad, akkor ne igyál amikor fontos hívást vársz, vagy más felelõsségteljes dolgod van. Ugyanígy, ha tudod magadról, hogy nem tudsz megállni az elélvezés elõtt, ne ezt a módszert használd. Ilyen egyszerû. Mit nem értesz mindebben, kérdezõ?
14:17 Te férfi vagy? amit az elõbb leírtál ok. de az elõváladék is tartalmazhat spermiumot. azt meg nem nagyon lehet szabályozni.
A kérdező hozzászólása: el kanyarodtunk a témától. van olyan eset, ahol pl. azt látom, hogy mindketten valahol szeretnék a babát, csak ezt nem meri egyikõjük sem kijelenteni (talán a felelõsség miatti félelem az oka, nem tudom) és rábízzák magukat a "sors"-ra. ezt meg azért tartom aggasztónak, hogy ha van egy pár és ezt az alapvetõ dolgot nem tudják megbeszélni, hogy akarnak-e együtt családot, vagy sem, akkor mi lesz késõbb, ha nagyobb problémákat, kérdéseket kell majd megbeszélniük?
A kérdező hozzászólása: hát... :) én gumi párti vagyok. szerintem sokan elõítéletesek ezzel a módszerrel szemben és azért nem használják, mert macerásnak gondolják, pedig nem az. én is szedtem egy ideig tablettát. talán 2 évig. de hasonló okok miatt mint, te , abbahagytam. és egy olyan módszert kerestünk ami nem szól bele egyikõnk szervezetébe sem, ugyanakkor megbízható.
ezt én sem értem. normális esetben az ember tervezi a családot. ketten, férj-feleség megbeszélik. ha úgy döntenek, most jöhet a baba, nem védekeznek sehogy, ha meg nem lenne jó, ha most jönne, tessék már védekezni....felnõtt emberek, komolyan. felelõtlen tinip*[email protected]ól nem is beszélve, nekik az édesanyjuknak gratulálok innan is a remek nevelésükhöz. annyi jó fogamzásgátló módszer van már, egyesek agyilag mégis a középkor szintjén vannak. egyszer kérdeztem egy nõgyógyász barátomat, miért van ennyi abortusz, meg nem kívánt terhesség, ha állítólag a mai módszerek hibaszázaléka már igen pici. erre õ azt mondta, hogy a legnagyobb tudományos áttörés, a legjobb kivitelezés, a profi gyártás, ez mind nem ér semmit, ah a végfelhasználó egyszerûen nem használja. õ mondta ki a nagy igazságot...
2. vagyok, mondjuk én mindig is gyógyszert szedtem, kivéve, mikor akartuk a babát, meg 3 hó, amíg szoptattam, akkor gumi volt. szedtem ugyan azt a gyógyszert, amit szoptatás mellett is lehet, de abban nem bíztam meg 100%-ig. gumit én se csípem, ezért szedek gyógyszert, de ezeken kívül van még egy rakás módszer, spermicid, ami hirtelen eszembe jutott, meg még rengeteg. a sok közül szerintem mindenki ki tudja választania számára megfelelõt, a megszakításról az a véleményem, hogy kellemetlent a haszontalannal...
A kérdező hozzászólása: pl. pesszárium + megszakítás.
elsõ, szerintem nõgyógyászodat kérdezd meg, vagy gyógyszerészt, tleg biztos tudnak jót ajánlani. vannak ilyen hüvelybe felhelyezhetõ spermicides cuccok pl., én mivel gyógyszert szedek nem vagyok túl tájékozott, de a doki igen! és a gyógyszerrel mi bajod egyébként? mindegyikkel problémád van, vagy csak 1 fajta nem jött be?
1.vagyok. Én 18 éves koromtól gyógyszert szedtem 4 éven át, utána abbahagytam, mert gyereket akartunk. De 3 évet kellett rá várni, mire sikerült. A doki azt mondta idõ kell, mig helyreáll a hormonháztartásom. Pedig a legújabb, legkisebb hormontartalmút szedtem. Lehet azóta vannak mégkevesebb hormontartalmuak, de én mégegyszer nem kockáztatok.
A kérdező hozzászólása: 10: 52 amíg olvastam az írásod, azt akartam kérdezni, hogy de mi lesz, ha már nem terveztek gyereket. ebben a speciális helyzetben megértem, hogy miért döntöttetek így. ha belegondolunk, mindegyik módszernek vannak kevésbé kellemes velejárói, amit vállalnunk kell. mi óvszerrel védekezünk, férjemet nem zavarja. persze, nyilván jobb lenne nélküle. de tényleg így van, hogy valamit, valamiért. (de hozzáteszem õ még kicsit szereti is benne azt, hogy így tovább bírja :) )
A kérdező hozzászólása: 10:56 de azt ugye tudod, hogy a spirál is hormonális alapon mûködik?
10:56 : Igen tudom, de mégsem maradhat ez a módszer 2-3 évig! Még a végén rábeszéltek a gumira.
Az elõváladékban csak akkor van spermium, ha közvetlen elõtte (értsd aznap úgy, hogy nem volt közte fürdés, és úgy) volt nemi aktusod. Egyébként ez irdatlan gyakori tévhit, hogy attól is lehet valaki terhes. Annak semmi más szerepe nincs, csak a vizelet savas hatását semlegesíti, mivel nálunk egyetlen nyílás van, ellentétben nálatok ahol ez két külön "csatornán" zajlik. :) Az már más kérdés, hogy vannak akik nem alaposan tisztítják fürdésnél, de akkor meg önmagában elõváladék nélkül is lehet fogantatás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!