Találatok a következő kifejezésre: Milyen módszerrel el tudatos álmodást (2 db)

Milyen módszerrel érhetünk el tudatos álmodást?

Sok ember emlékszik rá, hogy mit álmodott, de arra már kevesebben képesek, hogy álmuk közben spontán tudatunál legyenek, és felfogják, hogy mi is történik valójában. Ezt az állapotot hogy érhetjük el?

Legjobb válasz: Én csak akkor álmodok ha eleget alszok. Szerintem azután tudod irányítani az álmodat ha valamennyire észreveszed hogy te most álmodsz. Vagy éppen nem tudod hanem azt hiszed hogy valóság, akkor jobban fogsz éppen küzdeni.

Én csak akkor álmodok ha eleget alszok. Szerintem azután tudod irányítani az álmodat ha valamennyire észreveszed hogy te most álmodsz. Vagy éppen nem tudod hanem azt hiszed hogy valóság, akkor jobban fogsz éppen küzdeni.
Sok gyakorlást és idõt igényel. A lényeg, hogy felismerd, hogy álmodsz. Az egyik leggyakrabban beváló technika az, hogy elõször a szokásoddá kell tenned az "álom ellenõrzést". Ugyanis ami a szokásod, azt álmodban is megteszed (pl. dohányos ember álmában is rágyújt). Tehát ha napoközben többször leellenõrzöd hogy álmodsz e, pl ránézel a kezeidre, vagy hirtelen sarkonfordulsz. Ugyanis ha ez szokásoddá válik, akkor ugyanezt elvégzed álmodban is, ekkor azonban általában szokatlan dolog történik. Pl ránézel a kezeidre és valami más van ott, vagy ahogy hátat fordítasz hirtelen olyan mintha jégen állnál. Ha ilyet tapasztalsz, azonnal felismered, hogy álmodsz és indulhat a móka, onnantól bármit megtehetsz. Nekem mûködik. Hajrá :)
Az álmodási folyamat a gyakorlatban egy szándékos, vizualizált virtuális valóság, környezet (eseménytér) megteremtése és mûködtetése a lélekben. A tudat önmaga számára készíti ezt, amelyben a fizikai testtõl függetlenül tevékenykedhet. A szellemnek és a léleknek jóval ritkábban van szüksége pihenésre, mint az anyagi testnek, ezért használja az alvás idõszakát különbözõ tudati tevékenységek végzésére az álom nevû virtuáltérben. Ezek lehetnek élményfeldolgozások, vágyak, másokkal való metakommunikáció és visszaemlékezés a régmúlt történéseire. A gyakorlott álmodók ismerik a megfelelõ mágikus tudati technológiákat, melyek alkalmazásával pl. be lehet lépni mások álmába és íly módon kommunikálni velük, befolyásolni õket, stb.
azt írja a wiki h próbáljunk a valóságban minél gyakrabban olyan dolgokra gondolni, ami eszünkbe juttatja az öntudatosságot és így, miután ez berögzül, álmunkban is el fogjuk követni tudattalanul, de ha ez megtörténik, öntudatunk visszajön de még mindig álmodni fogunk
Gyakorlással. Olyankor, amikor reggel nem kell korán kelned, aludj el idõben. Reggel, amikor ébredsz, ne riadj fel hirtelen, hanem próbáld meg tovább álmodni az álmodat, ha érdemes... :-) Nem minden nap lesz ilyen álmod... de kellõ gyakorlással szépen lehet fejleszteni ezt a képességet. Az "Agykontroll" technikái (a könyv eleje) is segíthetnek ebben. Nem is kell megvenned hozzá - elég ez az 1-2 technika is.
Én ha elalvás elõtt gondolkodom valamin, vagy erõsen koncentrálok valamire, akkor gyakran arról álmodom. Pl ha a szerelmem nem alszik velem, akkor elalvás elõtt rá gondolok, és így gyakran vele álmodom.
Az elõzõ hozzászólónak: ez szerintem nem sokat ér. Ritkán álmodik azzal az ember, amit éppen napközben tett - és CSAK ezért valamit szokássá tenni fura dolog. A nagyobbik gond az, hogy álomban EZ SEM mûködik. Velem már volt, hogy álmomban pont ezért megcsíptem magam - és FÁJT. Csak akkor jössz rá, hogy álmodsz, ha már félig felébredtél, és bekapcsolt a hihetõség központod. Addig esélytelen.

Hogyan, milyen módszer (ekk) el érhetõel leggyorsabban és leghatékonyabban a tudatos álmodás?

Legjobb válasz: http://onmegvalositas.hu/cikk/tudatos_almodas_modszere :)

Baromság!!! A túliskolázott egyének hipotézise!
És ez miért jó? Pontosan ugyan olyan, mint amikor fantáziálok (nem perverz értelemben :P).
Én hiszek ebben! Régen csak csaptam kettõt a kezeimmel mint egy madár és már repültem is! Az elején néha nehéz volt és visszaestem de fõleg akkor, ha rossz dolgok történtek velem. Egyszer még azt is álmodtam, hogy pénzért felrepítettem az embereket pár percre. Visszatérve a kérdésedre:Leginkább álom közben kell megnézni, hogy ha pl fáj ha kárt teszel magadban, ha nem bármit megtehetsz
Nem kell benne "hinni", tény, hogy van ilyen, mindenkinek volt már. Csak szerintem nincs semmi értelme. Ha lefekszek, és becsukom a szemem, és neki állok gondolkodni, pont olyan, mint egy tudatos álmodás... lehet kevésbé "misztikusabb", a de végeredmény ugyan az.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!