Találatok a következő kifejezésre: Milyen módszerrel el (102 db)

Kisfiút szeretnénk. Milyen módszerrel érhetném el ezt?

Van már egy kislányunk, fiút szeretnénk legközelebb. Persze nagyon örülnénk egy egészséges kislánynak is, de annyira szeretném megajándékozni a férjemet egy fiúval! Szeretném növelni az 50% esélyt...

Legjobb válasz: Bevált módszer erre nincs,csak egy javaslat ami nem 100%. Ha peteérés elõtt 1-2 nappal vagytok együtt,akkor nagyobb a valószinûsége kislánynak,ha pont peteéréskor, akkor akár kisfiú is lehet belõle.

Bevált módszer erre nincs, csak egy javaslat ami nem 100%. Ha peteérés elõtt 1-2 nappal vagytok együtt, akkor nagyobb a valószinûsége kislánynak, ha pont peteéréskor, akkor akár kisfiú is lehet belõle.
Nevetni fogsz, de tudom hogy a férfin múlik a baba neme! A peteérés elõtti szeretkezéskor azért valószinûbb a lány, mert az x kromoszómák tovább élnek mint az y, igy mire a pete kiszabadul már javarészt csak "lányok" várják! Mig peteéréskor az nyer aki elõbb célba ér, és az y sejtek gyorsabbak mint az x! Hát ez az összefüggés a peteérés és a kromoszómák között!
Több kérdés volt már itt a Jónás-módszerrõl, olvass vissza, találsz hozzá honlapot is, ahol bõvebben tájékozódhatsz!
Szia! Idézek egy könyvbõl, szerintem korrekt. A könyv címe: Kismamák és kisbabák új egészségkönyve. Ezt a fejezetet a prof. Czeizel írta. Ezzel pontot tehetünk a találgatások végére. "...a kisebb y nemi kromoszómákat tartalmazó ondósejtek gyorsabbak, mint a nagyobb x nemi kromoszomájúak. Ezért, ha közvetlenül a tüszõrepedés után történik a szeretkezéds, akkor a gyorsabb y nemi kormoszomájú ondósejteknek nagyobb az esélyük a a petesejt megtermékenyítésére. Ezzel szemben, ha leány fogamzását szeretenénk elérni, akkor a tüszõrepedés elõtt 36-48 órával javasolt szeretkezni. Ilyenkor is az y nemi kromszómás ondósejtek érnek oda hamarabb a petevezeték végére, de a petesejt ekkor ott még nincs. Így a lassabban odacammogó, de állítólag életképesebb x nemi kromoszómás ondósejteknek nagyobb az esélye a petesejt megtermékenyítésére. A másik módszer szerint a hüvely és így a méhnyakbemenet vegyhatásától is függ, hogy melyik ondósejt jut be inkább a méhbe. A savas-savanyú vegyhatás az x nemi kromoszómájú, míg a lúgosabb vegyhatás az y nemi kormoszómájú ondósejteknek kedvez. A savanyú vegyhatást 10%-os konyhai ecetes, míg a lúgos vegyhatást szódabikarbónás vizes oldattal történõ hüvelyöblítéssel lehet elérni. Ezt követõen 30 percen belül szükséges szeretkezni. " A két módszert együtt érdemes alkalmazni és persze még így is messze elmarad a 100%-os találati aránytól.
a nagynenem es a sogornoje ezen modszer alapjan "terveztek" csaladot, mindegyiknek egy fia es egy lanya van.en kiprobaltam egy fiam mar van es hamarosan kiderul h a lany is bejott e.de irnak a neten mindenfele ecetes vizes huvelyoblitesrol hogy lugos kozegben az y-ok elobb meghalnak meg hogy miket kell enni, de ezekben nem hiszek.egyebkent a mestersegesnel a gyorsasagot es a sulyt nezik, a nagyobb sulyosabb lassan mozog ezek alt fiuk, es mire ok felernek elofordulhat hogy e gyosr lanyok mar megtalaltak a petesejtet.nem tudom igaz e, vagy veletlen.
Házilag biztos nem tudod befolyásolni. Orvosilag lehet, de csak nagyon alapos (betegség) indokkal lehet, mesterséges megtermékenyítés útján. Szerintem, ha egészséges a magzat akkor mindegy, hogy fiú, vagy lány fogan. Nem? Gondolj bele, van akinek semmilyen nem lehet. Ne legyenk már ennyire egoisták.
Ez nagyon érdekes. Mi köze van a nõ peteérésének, a férfi kromoszómájához? Ugyanis csaki kizárólag a pasi kromoszómáján múlik, hogy fiú, vagy lány baba fogan. Tudod pasiknál:XY, nõknél:XX.
Nos, ha kisfiút szeretnél, akkor beszéld meg férjeddel, h most csak az Ykromoszómáit küldje harcba, az Xek kicsit pihenjenek.Mert a tudomány már régen bebizonyította, h nem a nõn múlik, h kisfiú vagy kislány.Innentõl kezdve nem hiszem h értlme van ennek a peteéréses hülyeségnek, h ekkor ez lesz akkor meg az.Szexeljetek sokat, a többit meg bízátok a kromoszómákra. Sok sikert a babához! 13hetes ksimama

Hány hónapos kórtól kezdtétek el bilire szoktatni a babátokat? Milyen módszerrel? Milyen bilit vettetek? Zenélöst, vagy normált?

Kisfiam most 16 hónapos. 2-3 hónapja kaptunk 1 bilit. Az elején állandóan ráült, úgyhogy olyankor levettem róla a pelust. Ha belepisilt a bilibe, akkor megdícsértem.(Ha nem, akkor természetesen nem történt semmi.) Aztán hozni-vinni akarta a bilit, én meg nem engedtem neki. (Elvettem, és elraktam a bilikét olyankor. Mivel nincsen teteje, így féltem, hogyha pisi van/lesz benne, akkor nehogy kiborítsa.) Azóta nem akar ráülni. Nem akarom eröltetni, mert valahol olvastam, hogy nem szabad eröltetni, ha nem akarja.

Legjobb válasz: szia. Ugyan nálunk még messzebb van az "igazi" bilizés, de az én fiam minden este amég folyik a kádba a fürdõvize, belepisil a bilijébe:-) egy éves, pár hete õ ült rá egyedül, akkor még pelusban, de ez nálunk bevált az esti pancsi elõtt. Nagyokat vigyorog, és leszáll róla, amikor kész lesz. Mi majd nyáron kezdjük el tudatosan rávezetni az igazi bilizésre, amikor már nem csak mókának veszi. 2 éves koráig remélem sikerül. Keresztfiam most szeptembertõl ment volna oviba, de nem vették fel, mert alvásnál még be-bepisil éjjel-nappal. Sok sikert nektek:-)

szia. Ugyan nálunk még messzebb van az "igazi" bilizés, de az én fiam minden este amég folyik a kádba a fürdõvize, belepisil a bilijébe:-) egy éves, pár hete õ ült rá egyedül, akkor még pelusban, de ez nálunk bevált az esti pancsi elõtt. Nagyokat vigyorog, és leszáll róla, amikor kész lesz. Mi majd nyáron kezdjük el tudatosan rávezetni az igazi bilizésre, amikor már nem csak mókának veszi. 2 éves koráig remélem sikerül. Keresztfiam most szeptembertõl ment volna oviba, de nem vették fel, mert alvásnál még be-bepisil éjjel-nappal. Sok sikert nektek:-)
elsõ vagyok: sima, lehajtható tetejû a bilije, nem zenél, szék formájú és az én fiam is hozza-viszi a lakásban, a végén beviszi a fürdõszobába a helyére. Volt, hogy csapdosta a földhöz játékból, akkor elvettem tõle, na azután õ sem ült rá pár napig. Nem tudom, van-e összefüggés, de amióta õ "bánik vele" azóta minden este produkált bele. Érzi, hogy nem kényszerbõl kell ráülnie, így mókának fogja fel. Engedd gy kicsit had vigye, "barátkozzon" meg vele :-)
Lányommal is így volt ahogy írod. Kb 1 évesen kapott bilit, és imádott ráülni aztán cipelni, néha pisi is ment bele. Aztán rá sem akart ülni. nem eröltettem. most 2 éves és már többször ö kérte hogy a wc-re mehessen. a bili nem érdekli, úgy akarja csinálni mint mi.

Mikor és milyen módszerrel kezdtétek el a szobatisztaságra való szoktatást?

Azok tapasztalataira lennék kíváncsi, akik NEM AZT AZ ELVET VALLJÁK (a vita elkerülésének érdekében), hogy a gyerek 2-2 és fél éves koráig nem áll rá készen.

Legjobb válasz: Mi kb. 3 hete kezdtük el a bilizést, most lesz a fiam 8,5 hónapos. Mivel hideg volt még akkor elõbb felmelegítettem a bilit a radiátoron, így nem kezdett el sírni, hogy hideg a bili. Pár alkalom után pedig már ment simán. Minden evés után rátettem (és mai napig teszem) egy picit. Szinte mindig van pisi vagy kaki. Mikor legelõször belekakilt és megmutattam neki, akkor elkezdett tapsolni :) Mára már odáig fejlõdött, hogy jelzi, hogy kakilnia kell, mert ilyenkor nem eszik tovább. Ráteszem a bilire, kakil és utána befejezi az evést is. Annó velünk is így csinálták és 1,5 évesen már szobatiszták voltunk. Bármi kérdésed lenne még, írj nyugodtan!

Mi kb. 3 hete kezdtük el a bilizést, most lesz a fiam 8, 5 hónapos. Mivel hideg volt még akkor elõbb felmelegítettem a bilit a radiátoron, így nem kezdett el sírni, hogy hideg a bili. Pár alkalom után pedig már ment simán. Minden evés után rátettem (és mai napig teszem) egy picit. Szinte mindig van pisi vagy kaki. Mikor legelõször belekakilt és megmutattam neki, akkor elkezdett tapsolni :) Mára már odáig fejlõdött, hogy jelzi, hogy kakilnia kell, mert ilyenkor nem eszik tovább. Ráteszem a bilire, kakil és utána befejezi az evést is. Annó velünk is így csinálták és 1, 5 évesen már szobatiszták voltunk. Bármi kérdésed lenne még, írj nyugodtan!
2 évesnél elõbb nem állt rá készen, de ezt is vallottam.. Meg tudják olykor olykor csinálni, de nem érettek rá, utána gyakran bepisilnek, kudarcélmény...Utána 2 héten belül szobatiszta lett, õ kérte(!) a bugyit, ezt megvártam!!!Nem adtam rá pelust napközben, majd éjjelre sem késõbb...
Wow ilyen korán lehet már! Nem is gondoltam volna.
en 11hosan tettem ra, 13hos kora ota csak bilibe kakil es azota szol is ha kell. Alvasok elott es utan megy bilire, ilyenkor alltalaban pisil is. Most varom, hogy noljon a hugyholyagja, mert fel orankent pisil meg, igy nem tudom allandoan elcsipni, ha pisilnie kell. Allitolag ez ugy masfel eves kora utan lesz. De mar volt hogy pisinel is szolt. Szerintem neki is sokkal jobb, hogy nem keni szet a kakit az egesz popsijan, magamrol nem is beszelve, hogy eleg egy ket WCpapir es mar tiszta is

Hogyan távolítják el a petefészek cisztát, pontosan hol és milyen módszerrel?

Petefészek cisztám van!16 éves vagyok és holnap m?tenek...

Legjobb válasz: Az egyszerû, jóindulatú ciszták rendszerint egy-két menstruációs ciklust követõen spontán eltûnnek. Beavatkozásra általában nincs szükség. Amennyiben a ciszta hónapokig észlelhetõ, 8 cm-nél nagyobb az átmérõje, szöveti elemeket tartalmaz, vagy UH-vizsgálat során kóros - rosszindulatú folyamatra jellemzõ - a vérellátása, mûtéti eltávolítása indokolt. Bizonyos esetekben a ciszták rövid vénás altatásban a hüvelyen keresztül megszúrhatók, a belsejükben lévõ folyadék leszívható. Sejtvizsgálat (citológia) során megállapítható a ciszta jó- vagy rosszindulatú természete, amely a további megfelelõ kezelési mód megválasztásában segithet. A jóindulatú ciszták mûtéte hastükrözéssel a legkorszerûbb. A beavatkozás során megpróbálják kihámozni a cisztát a petefészek állományából úgy, hogy minél kevesebb mûködõ, egészséges petefészekszövet kerüljön eltávolításra. Amennyiben ez mûtéttechnikai szempontból nem lehetséges, akkor sajnos gyakran az egész petefészket ki kell venni. A bizonytalan természetû ciszták esetén a mûtét közben végzik el a szövettani vizsgálatot. Ennek eredménye dönti el, hogy a beteg gyógyulása érdekében a mûtét során még mit szükséges eltávolítani.

Az egyszerû, jóindulatú ciszták rendszerint egy-két menstruációs ciklust követõen spontán eltûnnek. Beavatkozásra általában nincs szükség. Amennyiben a ciszta hónapokig észlelhetõ, 8 cm-nél nagyobb az átmérõje, szöveti elemeket tartalmaz, vagy UH-vizsgálat során kóros - rosszindulatú folyamatra jellemzõ - a vérellátása, mûtéti eltávolítása indokolt. Bizonyos esetekben a ciszták rövid vénás altatásban a hüvelyen keresztül megszúrhatók, a belsejükben lévõ folyadék leszívható. Sejtvizsgálat (citológia) során megállapítható a ciszta jó- vagy rosszindulatú természete, amely a további megfelelõ kezelési mód megválasztásában segithet. A jóindulatú ciszták mûtéte hastükrözéssel a legkorszerûbb. A beavatkozás során megpróbálják kihámozni a cisztát a petefészek állományából úgy, hogy minél kevesebb mûködõ, egészséges petefészekszövet kerüljön eltávolításra. Amennyiben ez mûtéttechnikai szempontból nem lehetséges, akkor sajnos gyakran az egész petefészket ki kell venni. A bizonytalan természetû ciszták esetén a mûtét közben végzik el a szövettani vizsgálatot. Ennek eredménye dönti el, hogy a beteg gyógyulása érdekében a mûtét során még mit szükséges eltávolítani.
Nekem biorezonancia géppel csinálták, ami teljesen fájdalommentes, persze ez kórházban nincs, de legalább elkerültem a mûtétet!
Együttérzek veled, nekem is petefészek cisztám van. Egyenlõre várni kell a vérkép eredményére. Most vették észre, 5, 4x4 cm-es. Neked volt valami tünete, menszeszedet megzavarta?
A biorezonanciás módszereket csak annak tudatában válassza bárki is, hogy áltudományos, semmiféle tudományos módszerrel nem igazolták sem az "elméletét", sem a mûködését. Ezt illene mellé írni.
Hm...igazából a gépeket ûrhajósoknak fejlesztették ki és mûködik!És ennyi erõvel az orvosokat is lehetne támadni, amikor sok esetben azt sem tudják megállapítani, hogy mi a gond, vagy megmûtenek, és semmit nem javul a helyzeted, mert rengeteg ilyen van!És én kérek elnézést, hogy elöbb választok természetes módszereket, minthogy szétvagdaljanak!Nekem bevált, meggyógyultam tõle!Csak segíteni akartam!Nem kellene egybõl támadni!Mindenkinek a saját döntése, hogy mit próbál ki és mit nem!
A kérdező hozzászólása: Nekem úgy kezdõdõtt most 2008.December 26-án reggel felkeltem és bal lent a petefészkemnél szúrt de nem annyira csak kicsit!estefelé 18:00-körül mentem moziba a barátommal és amikor mozi után jöttünk hazafelé akkor annyira fájt, szúrt hogy majdnem összeestem...Nagyon sírtam...Kibírhatatlan volt..Aztán hazamentünk nagy nehezen, szerencsére nincs olyan messze a Westend tõlünk...És anyu megijedt nagyon hisz csak annyit látott, hogy sírok..Kérdezte hogy mikor kezdõdõtt és mondtam hogy reggel csak szinte alig fájt és nem vettem komolyan és ezért nem szóltam!Estére anyu adott fájdalomcsillapítót és másnap elmentünk a Bethesda kórházba (oda irányítottak minket) és ott megvizsgáltak de mivel nem volt semmilyen vizsgáló eszközük ezért átküldtek a Heim Pál gyermek kórházba!Ott csináltak utrahangvizsgálatot és kiderült hogy 2 petefészek cisztám van bal oldaliba!Az egyik 3, 7 cm a másik 5, 2 cm.Akkor az orvos azt mondta hogy hétfõn jöjjek vissza (ekkor amúgy szombat volt) és ha nagyon fájna hétfõig akkor mentõvel hozzanak be és azonnali mûtét!Hétfõn visszamentem de nem ugyanoda hanem a Tûzoltó utcai gyermekklinikára kellett!ott már mellkasröggen meg minden volt, és megint utrahangoztak és csak 4mm-ert ment össze a ciszta ami semmit sem jelentett akkor is meg kellett mûteni.A zárójelentéseben amúgy így szerepel : -Az egyik lúdtojás nagyságú a másik teniszlabda nagyságú! Aztán másfél órás volt a mûtét és szerdán már kiengedtek! 3 lyukat csináltak a két petefészkemnél és egyet a köldökömnél!Azt mondta az orvos hogy 3-4 hónap múlva már semmi sem fog látszani!

Egy ingatlan 2 tulaj, egyik el akarja adni a másik nem. Miként, hogyan mivel, milyen módszerrel lehetne valakit rávenni, hogy Õ is el akarja adni?

Ötletek?

Legjobb válasz: Eladhatja bármelyik tulaj a részét, de a másiknak elõvásárlási joga van. Fel lehet ajánlani hivatalos levélben, aztán ha nem tudja/akarja, akkor bárkinek eladhatod... Mondjuk fél házra kevés vevõ van, de ha megpendíted, hogy Kolompárék szívesen megvennék a fél házat, csak meg kell várni amíg apu kijön a börtönbõl pár hét múlva, akkor lehet, hogy a másik tulaj is meggondolja magát.

Eladhatja bármelyik tulaj a részét, de a másiknak elõvásárlási joga van. Fel lehet ajánlani hivatalos levélben, aztán ha nem tudja/akarja, akkor bárkinek eladhatod... Mondjuk fél házra kevés vevõ van, de ha megpendíted, hogy Kolompárék szívesen megvennék a fél házat, csak meg kell várni amíg apu kijön a börtönbõl pár hét múlva, akkor lehet, hogy a másik tulaj is meggondolja magát.
Ha nem akarja eladni, akkor követelni kell a kifizetést. Teszem azt ha fele-fel arányban tulajdonosok, fel kell értékeltetni az ingatlant, elosztani két fele és kérni azt az összeget ami jogosan megilleti a másik felet az ingatlan értékébõl. El kell ballagni egy ügyvédhez és nyomatéksítani a másik tulaj fele. Vagy eladás, vagy kifizetés

Anyukák, akiknek hasfájós a babátok, milyen módszerrel altatjátok el a piciteket?

Az enyém most 6 hetes, és egyedül hason tudom elaltatni, igaz, utálja ezt a pózt, tiltakozik is ellene, de muszáj, mert nagyon keveset és nagyon nehezen alszik el.

Legjobb válasz: Nekem sokáig az jött be, hogy evés után egy kis szünet, amig el nem kedett fájni a hasa, addig nézelõdött, játszott késõbb, majd kb 40 perccel evés után, ha kezdõdött a hasfájás, jött a tigrispóz: karomra fektettem hassal, a tenyeremmel massziroztam a hasát óvatosan, majd idõnként letettem az ágyra, és jól a hasába nyomva bicikliztünk, ettõl sokatt pukizott... Plusz gripe-water. Aztán megint karra hassal, óvatos masszir, és igy elaludt elõbb-utóbb, és ekkor óvatosan ugyanigy hason átraktam az ágyába.

Nekem sokáig az jött be, hogy evés után egy kis szünet, amig el nem kedett fájni a hasa, addig nézelõdött, játszott késõbb, majd kb 40 perccel evés után, ha kezdõdött a hasfájás, jött a tigrispóz: karomra fektettem hassal, a tenyeremmel massziroztam a hasát óvatosan, majd idõnként letettem az ágyra, és jól a hasába nyomva bicikliztünk, ettõl sokatt pukizott... Plusz gripe-water. Aztán megint karra hassal, óvatos masszir, és igy elaludt elõbb-utóbb, és ekkor óvatosan ugyanigy hason átraktam az ágyába.
Nekünk az ügyeletes orvos akit kihívtunk (nálunk nagyon súlyos kólika volt) ajánlotta a szélcsövet. A másodiknál már a szülés elõtt megvettem. Kiengedi a baba beleibe szorult gázokat, és nem fog fájni a hasa. Nekünk csak ez segített, se Espumisan se GW se papaverines akárni.
Nekem Infacolt kapott minden étkezés elõtt, és azóta nincs baja. Illetve néha Mecsek teát.

Mit jelent ez a hőmérős dolog? Mettől meddig kell mérni? Most kezdtünk el babát "tervezni", milyen módszerrel érhetem el, hogy hamar sikerüljön összehozni?

Legjobb válasz: A menstruáció elsõ napjától kezd el mérni a hõdet. A legjobb szájban, nyelv alatt. Kísérd végig legalább egy hónapon keresztül, minden reggel mielõtt felkelnél mérd meg a hõdet és készíts egy diagrammot. Azon majd látod hogyan változik. Ha leesik egyik reggel, akkor van valószínûleg a peteérés, és onnatól kezdve emelkedik majd egészen a mensi napjáig. Mielõtt megjönne, leesik, ha nem, (kb. 37 körül marad), akkor lehet baba lesz. Remélem tudtam segíteni.

A menstruáció elsõ napjától kezd el mérni a hõdet. A legjobb szájban, nyelv alatt. Kísérd végig legalább egy hónapon keresztül, minden reggel mielõtt felkelnél mérd meg a hõdet és készíts egy diagrammot. Azon majd látod hogyan változik. Ha leesik egyik reggel, akkor van valószínûleg a peteérés, és onnatól kezdve emelkedik majd egészen a mensi napjáig. Mielõtt megjönne, leesik, ha nem, (kb. 37 körül marad), akkor lehet baba lesz. Remélem tudtam segíteni.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Én a hõmérõzés mellett még ovu tesztet is használok. Az a lényeg, hogy ne görcsölj rá, egyszerûen csak szeressétek egymást. Saját magamon megfigyeltem, hogy a peteérés idõszakában jobban kivánom az együttléteket a férjemmel. A hüvelyváladékot is figyelheted, az ovuláció elõtt nyulos tojásfehérjeszerûvé változik.

Milyen messziről lehetne megállapítani a földről, hogy van rajta élet, de csak jelenlegi technológiát használva? Meg milyen módszer kellene ehhez?

Legjobb válasz: nagyjából 100 éve rádiózunk. Én azt mondom, gyakorlatilag a mai technológiával ez már kimutatható is lenne az ennek megfelelõ távolságból (kb. 100 fényév). maci

nagyjából 100 éve rádiózunk. Én azt mondom, gyakorlatilag a mai technológiával ez már kimutatható is lenne az ennek megfelelõ távolságból (kb. 100 fényév). maci
Tökmindegy, hogy mi rádiózunk-e, ha õk nem észlelik, vagy észlelik és válaszolnak rá, vagy csak olyan messze vannak hogy a rádióhullámok el se jutottak még odáig és vissza. Ha õk sugároznak már régóta folyamatosan rádiójeleket, azt van esetleg esélyünk észrevenni, de a mi jelenlegi mûszereinknek még az is nagy falat - amikor bolygókat is úgy fedeznek fel, hogy valami épp takarja a csillagot.
A jelen exobolygó kutatás szintje szerint az oxigéntartalmú légkör akár több száz fényévrõl kimutatható. Egy nálunk fejlettebb technológiájú civilizációnak tutira van jobb módszere is. Szerintem, ha mondjuk 500 fényéves körben van nálunk akár csak kicsit is (mondjuk 500-1000 évvel) fejlettebb faj, arról már biztos tud, hogy itt van élet, az értelmes(? :) ) élet létérõl talán még nem.
Az oxigén tartalmú légkör még nem bizonyíték. A rádiójelek, illetve azok információtartalma viszont eléggé árulkodó. Jelen kérdés a Földre vonatkozott, ezért is írtam ezt a módszert. Jól detektálható (hiszen többmillió fényévnyirõl is lehet rádiójeleket venni... ) A tartalmukról meg relatíve könnyen eldönthetõ, hogy természetes rádióforrás (pl pulzár) vagy mesterséges lehet (AM FM moduláció). Konkrétan tehát a Föld esetében meggyõzõdésem, hogy egy, a mi technológiánkkal egyezõ technikával a korábban írt 100 fényév körüli távolságon belülrõl simán kimutatható, bizonyítható a Földi értelmes civilizáció. És érdekes bár valószínûleg igaz, hogy könnyebb lehet a rádióadás miatt a fejlett, civilizált életet kimutatni, bizonyítani, mint mondjuk egy sokkal fejletlenebb életet, egy olyanét, akik mondjuk nem rádióznak (mert mondjuk nem fejlett a civilizáció) maci
Magas légköri oxigéntartalom jelen tudásunk szerint csakis földi jellegû élet (méghozzá növényi) jele lehet. A kérdés nem az értelmes élet létére utalt.
Szerintem biztosan csak optikai távolságból, de leginkább légkörbõl, talajszintrõl lehet megállapítani. Az hogy a magas oxigéntartalmat mi növényi életre utaló jelnek gondolunk, arra valljuk meg se túl sok bizonyítékunk, se túl sok ellenbizonyítékunk nincs (1 ismert adatot nemigen vennék statisztikának).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Bocsi akinek nem volt teljesen egyértelmû a kérdés, végül is értelmes életre gondoltam, nem csak simán arra, hogy van-e élet. Ez a rádiós dolog elég jól hangzik, viszont ezek nem gyengülnek el ilyen nagy távolság alatt? Na meg akkor akihez épp most elér, az hallgathatja az elsõ próbálkozásainkat?^^
Wadmalac nem érted a lényeget. Konkrétan a Földrõl kérdez a kérdezõ. Így mivel itt van ugye rádiót használó technikai civilizáció, evidens hogy azt a legegyszerûbb detektálni. Nem kell ragozni. Fõleg ha ragaszkodunk a földi meglévõ technológiákhoz. Tehát ha van egy bolygó, ami elsõ körben kiderítve életzónában kering, valószínûleg a rádiójeleket érdemes mindjárt megnézni. És pontosan azért mert ezt a legegyszerûbb kivitelezni. Ha amúgyis pozitív eredményt hoz, rögtön el is dõlt a kérdés. Ha nem, akkor még mindig ráérünk az egyéb módszerekhez fordulni, amik jelenleg bizonytalanabbak, macerásabbak, és pontatlanabbak is. Én úgy vélem hogy ha az életet szeretnénk kimutatni, akkor célszerû azokat a módszereket elõrevenni, amik könnyebben megvalósíthatóbbak, vagy olcsóbbak, vagy biztosabb eredményt remélünk tõlük. A rádióadások detektálása egy relatíve egyszerû, jól kiértékelhetõ eredményt ad, így sokszor még olyankor is alkalmazzák, amikor még nem is tudjuk, hogy az adott rendszerben van-e egyáltalán bolygó, avagy az az életzónában tartózkodik-e. Pont az említett SETI a remek példa rá, ahol az adatfolyamot folyamatosan ellenõrzik, és bizony a legtöbb megfigyelt csillag környezetét még meg se nagyon vizsgálták. Az oxigén kérdése érdekes, de valljuk meg önmagában nem elég az élet bizonyítására, pont azért mert ezen a téren a megfigyeléseink pontatlanak, és ismereteink is hiányosak lehetnek. Ergo, ha ki is mutatnánk egy bolygó légkörében jelentõs mennyiségû oxigént, az nem feltétlenül az élet bizonyítéka, és további egyéb megfigyelések volnának szükségesek. Viszont ha rádióadásokat tudnánk detektálni, az biza már adott esetben (pl a Föld esetében mondjuk 100 fényéven belül) konkrétan bizonyíték lehetne... Fenntartom tehát továbbra is, hogy a feltett kérdésre válaszolva konkrétan a Földi életet legbiztosabban a rádióadásainak detektálásával lehetne bizonyítani.
Azért még hozzátenném a következõket. Tegyük fel hogy létrejött egy faj NEM víz-szén alapú élet révén. Õk a Föld légkörének oxigéntartalmát mint ordenáré nagy csillagászati anomáliát fogják rögzíteni, mert nagy eséllyel meg sem fordul a fejükben, hogy élet jele lehet. Itt például VALÓBAN a rádióhullám lehet a bizonyíték, és jó nagyot néznek hozzá, hogy létezhet oxigént termelõ élet. :)

Lányok! Ti mikor kezdtetek el maszturbálni? Milyen sűrűn csináljátok? Milyen módszerekkel szoktatok maszturbálni?

Legjobb válasz: 15 éves koromba kezdtem egy kalapáccsal, aztán váltottam láncfûrészre de az nem annyira jött be, néha fejjel lefelé szoktam de az ritkán van.

15 éves koromba kezdtem egy kalapáccsal, aztán váltottam láncfûrészre de az nem annyira jött be, néha fejjel lefelé szoktam de az ritkán van.
Én ujjamal a pinámat.
én 10 éves koromba kezdtem el simogatni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!