Találatok a következő kifejezésre: Milyen módszerrel egy (182 db)

Sötétszőke hajam van. Szeretném ha néhány árnyalattal (csak egy kicsit) szőkébb lenne. Milyen módszerek vannak erre?

Legjobb válasz: csakis szõkítési eljárással lehetne világosabb egy enyhébb módszer a koktélozás (szõkítõpor+sampon+víz), amit fodrászatban csinálnak mondanak még ilyen természetes módszereket, hogy kamillával lemosni, de az kb. semmit nem használ ha hamvasítani akarsz csak, vegyél schauma sampont, az a természetes szõkére is jó, de nem világosít

csakis szõkítési eljárással lehetne világosabb egy enyhébb módszer a koktélozás (szõkítõpor+sampon+víz), amit fodrászatban csinálnak mondanak még ilyen természetes módszereket, hogy kamillával lemosni, de az kb. semmit nem használ ha hamvasítani akarsz csak, vegyél schauma sampont, az a természetes szõkére is jó, de nem világosít
Egyetértek az elõzõvel, de azt hozzátenném, hogy a különbözõ házi módszerek (kamilla, citromlé, sós víz) mind azon alapulnak, hogy roncolják valamennyire a hajat (kamilla és sós víz a lúgos kémhatásuknál fogva), így aztán amikor a hajat napfény éri, akkor ugye a roncsolódott hajat jobban kiszívja. A napfény által szõkülõ haj is azért szõkül, mert azt látod, ahogy az uv sugárzás elszínteleníti a pigmenteket a roncsolódott hajban... Egyébként a házi módszereknél jóval kíméletesebb módszer a koktélozás, mert az csak egyszer bántja a hajad, szóval sokkal kevésbbé sérül, mintha a sérülést magát használod szõkítésre. Remélem érted, hogy mit akarok írni, mert lehet, hogy kicsit zavaros lett...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

15 hónapos babánk egy hete nem hajlandó egyedül elaludni, a kezemben alszik, de ha lerakom sír. Milyen módszerek segíthetnek?

Eddig nem volt semmi gond az esti, délutáni alvásokkal, megitta a tejet, böfi, letettem egy kicsit még beszélgetett és csendben elaludt. Most egy hete azt csinálja, hogy böfiztetés után már bólogat a kezemben, de ahogy lerakom, és észreveszi hogy megyek ki a szobából neki áll sírni. Els? este befutkoztam egy csomót, majd 2 óra ment el ezzel, de már nem bírom, otthagyom. Most már egyre kevesebbet sír, csak 5 percet kb. Nem tudom miért csinálja ezt, volt így már valaki? Milyen módszer segíthet?

Legjobb válasz: 17 hónapo kisfiam jó alvónak számít, de az utóbbi hónapokban nálunk is elõfordult néhányzor hasonló. Talán fogzás lehetett, vagy jobban ragazkodik hozzám idõszakonként. De alapjában véve én betudom annak, hogy fejlõdik az idegrendszere, napról napra egyre többet tud, jön-megy, sok inger éri, vagy valamilyen front van. A módszer a következetesség. Max. 5 percig sír, a sírásból hallom, ha nagyon kétégbeesett bemegyek hozzá, megnyugtatom és gyorsan kijövök. Abbahagyja és alszik!

17 hónapo kisfiam jó alvónak számít, de az utóbbi hónapokban nálunk is elõfordult néhányzor hasonló. Talán fogzás lehetett, vagy jobban ragazkodik hozzám idõszakonként. De alapjában véve én betudom annak, hogy fejlõdik az idegrendszere, napról napra egyre többet tud, jön-megy, sok inger éri, vagy valamilyen front van. A módszer a következetesség. Max. 5 percig sír, a sírásból hallom, ha nagyon kétégbeesett bemegyek hozzá, megnyugtatom és gyorsan kijövök. Abbahagyja és alszik!

Egy huzamra elvégezendő fekvőtámaszok számát milyen módszerrel tudnám növelni kis idő alatt?

Olvastam a Meztelen harcos és a Fegyencedzés könyveket de nem tudom hogyan lehetne hatékonyan összevetni a dolgokat!

Legjobb válasz: Nekem Pavel technikája nagyon sokat segített. Korábban összesen 2-2 egylábas guggolást tudtam megcsinálni azt is csak ülõ helyzetbõl. Kb 3 hét alatt eljutottam oda, hogy már megy a 4-4 is és alacsonyabbról kezdem. A fekvõtámaszokban is nagyon sokat fejlõdtem, hasonló eredménnyel. Fõleg az ízületeimnél érzem a hatást. Korábban mindig fájt a jobb vállam fekvenyomás vagy fekvõtámasz után is. Szúró fájdalmat éreztem. Nyilván gyenge volt és túlerõltettem. Próbáltam kisebb súllyal meg térdbõl is, de úgy sem volt az igazi. Aztán egy ideig nem is csináltam majd újra kezdtem és éreztem, hogy még mindig fáj. Utána elõvettem Pavel könyvét újra elolvastam ami benne van és elkezdtem rendesen és fokozatosan is alkalmazni és módszerével nem fáj a vállam és ennek nagyon örülök. :) Már simán megy a fekvõtámasz nem kell térdbõl csinálnom. A fegyencet még nem olvastam, viszont kíváncsi vagyok rá. Meg van, de nem valami jó minõségben.

Nekem Pavel technikája nagyon sokat segített. Korábban összesen 2-2 egylábas guggolást tudtam megcsinálni azt is csak ülõ helyzetbõl. Kb 3 hét alatt eljutottam oda, hogy már megy a 4-4 is és alacsonyabbról kezdem. A fekvõtámaszokban is nagyon sokat fejlõdtem, hasonló eredménnyel. Fõleg az ízületeimnél érzem a hatást. Korábban mindig fájt a jobb vállam fekvenyomás vagy fekvõtámasz után is. Szúró fájdalmat éreztem. Nyilván gyenge volt és túlerõltettem. Próbáltam kisebb súllyal meg térdbõl is, de úgy sem volt az igazi. Aztán egy ideig nem is csináltam majd újra kezdtem és éreztem, hogy még mindig fáj. Utána elõvettem Pavel könyvét újra elolvastam ami benne van és elkezdtem rendesen és fokozatosan is alkalmazni és módszerével nem fáj a vállam és ennek nagyon örülök. :) Már simán megy a fekvõtámasz nem kell térdbõl csinálnom. A fegyencet még nem olvastam, viszont kíváncsi vagyok rá. Meg van, de nem valami jó minõségben.


Egy hónap alatt hat kilót szeretnék leadni. Milyen módszerrel sikerülhet?

Szeptember elején lesz az esküv?m, és azzal a szomorú ténnyel kellett szembesülnöm, hogy nem férek bele a 36-os méret? esküv?i ruhámba. Sajnos március óta, amióta megvan, felszaladt rám pár kiló, leginkább az egyetemmel és a vizsgaid?szakkal kapcsolatos stressz miatt. Ett?l szeretnék megszabadulni mihamarabb.

Legjobb válasz: Bármilyen módszer megteszi, de nem lesz tartós és garantálom,hogy a dupláját hízod vissza. Mennyit híztál? Nem lehet azt a ruhát átalakítani? Én úgy tudom, hogy az utolsó héten igazítják rád pontosan . S minden ruha úgy van kitalálva, hogy lehessen szûkíteni bõvíteni ahogy éppen kell. Szóval nem aggódnék, hacsak nem akar egész életedben fogyózni mert mindig ducibb leszel a jojo effektustól. Meg szerintem e betegséged miatt sem lehet akármit. bár nem tudom pontosan mi az. Szóval próbálj meg elõbb a ruhán alakítani hacsak nem híztál 10-20 kg, amit nem hiszek. Egyébként meg neked életmódot kell váltani, ami azt jelenti pl,hogy odafigyelsz, hogy stresszes idõszakban ne zabálj. Bocs a kifejezésért. Vagy ha már enni kell akkor mit eszel. Sok édesség helyett inkább sok zöldséget gyümit rágcsálj stb. Ebben kérheted egy dietetikus tanácsát is. Diet.

Bármilyen módszer megteszi, de nem lesz tartós és garantálom, hogy a dupláját hízod vissza. Mennyit híztál? Nem lehet azt a ruhát átalakítani? Én úgy tudom, hogy az utolsó héten igazítják rád pontosan . S minden ruha úgy van kitalálva, hogy lehessen szûkíteni bõvíteni ahogy éppen kell. Szóval nem aggódnék, hacsak nem akar egész életedben fogyózni mert mindig ducibb leszel a jojo effektustól. Meg szerintem e betegséged miatt sem lehet akármit. bár nem tudom pontosan mi az. Szóval próbálj meg elõbb a ruhán alakítani hacsak nem híztál 10-20 kg, amit nem hiszek. Egyébként meg neked életmódot kell váltani, ami azt jelenti pl, hogy odafigyelsz, hogy stresszes idõszakban ne zabálj. Bocs a kifejezésért. Vagy ha már enni kell akkor mit eszel. Sok édesség helyett inkább sok zöldséget gyümit rágcsálj stb. Ebben kérheted egy dietetikus tanácsát is. Diet.
Ha jól emlékszem a petrezselyem jó vízhajtó. S esetleg próbálj meg vízhajtó teát inni. De ezért errõl kérdezd meg az orvosod is.
Csalántea, petrezselyem, spárga vízhajtó hatású és dinnyeszezon van azt is ehetsz.
Tudom senki nem tanácsolja, hogy valaki gyors diétákat használjon, de minden csak elhatározás kérdése. Én 2 hétig csináltam a képosztadiétát, fogytam is vele 7 kg-ot. Persze, jöttek a drága ismerõsük: "jujjj, jójó-effektus, a duplája jön vissza" De egyáltalán nem jött vissza!!! 2 hét után ráhagytam, és azután ésszel ettem, figyeltem a súlyomra és további 4 kg-ot fogytam. 2 éve tartom a súlyom!!! Sok sikert! Petranova
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti válaszolónak: Szerintem létezik olyan, hogy felesleges víz van a szervezetben. Normál állapotomban ugyanis nem ödémásodik a kezem és a lábam, a mostani kitartó kánikulai melegben viszont igen. A hízásom kb. két-három kiló erejéig lehet csak zsír, mert amikor sikerült tablettával kihajtanom magamból a vizet, rögtön csak három kilóval voltam több, mint kellene lennem. Utolsó válaszolónak: köszönöm a hasznos tanácsokat, a dokim azt mondja, csak a tüdõre nagy megterhelést rovó sportoktól kell tartózkodnom, pl. futás, aerobik, hegynek felfelé biciklizés, stb. Az úszással nincs semmi gond addig, míg nem kapkodom a levegõt, ami kb. 500 méter leúszása után szokott elõfordulni. Ekkora mennyiségtõl viszont nem nagyon lehet fogyni...
Az elõzõ válaszoló az elsõ bekezdésében jó tanácsokat adott. De amit a vízháztartásról és a vízrõl ír elég ellentmondásos, sok helyen butaságok ír. De én még egyszer azt mondom, bármit is választasz beszéld meg a dokiddal. S mivel én nem tudom milyen tüdõbetegséged van, de feltételezem amiatt is vizesedhetsz. S mivel terheli a keringést ezért is veszélyes a vízhajtás számodra. stb... Szóval ha beszéltél a dokival utána keress fel egy dietetikust ha esetleg nem csak az esküvõd végett akarnál diétázni. Õ biztosan tud segíteni. De szerintem az a 6 kg nem olyan sok , és kis természetes vízhajtás nem árthat. De tényleg jobb ha minden újabb dolog elõtt beszélsz a dokival. Fõleg ha olyan , hogy telefon is zaklathatod. Dietetikus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Többen írtátok a vízhajtó teakeveréket: sajnos ilyet sem ihatok, ezt is mondta a doki, mert gyakorlatilag ugyanaz a hatóanyaga, mint a vízhajtó tablettának... A petrezselymet nagyon aktívan használom régóta, szinte mindent ezzel ízesítek, az eredmény mégis nagyon csekély... :( A spárgát még nem próbáltam, most ez kerül sorra! :)
Vízhajtónak ajánlom a vízhajtó teakeveréket, azzal is lehet sok vizet veszteni. És egyél olyan zöldséget, gyümölcsöt, aminek vízhajtó hatása van, mégsem hízlal, vagy egyél mellé kevesebbet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm értékes válaszod! Hát, a ruhán igazából nem lehet alakítani, édesanyám varrónõ, már látta a ruhát, azt mondta, teljesen reménytelen. Szerencsés megoldás a fûzõs felsõje, mert azt lehet lazábbra kötni, de a szoknyarész még mindig 95-ös csípõre készült. Igazad van, nem híztam "túl sokat", mindössze hat kilót, aminek a legnagyobb része víz. Kánikulában ugyanis - sajnos ilyen a vízháztartásom - egyszerûen rengeteg vizet raktároz a szervezetem, ami olyan kellemetlen tünetekkel jár, mint pl. a kezem és a lábam ödémásodása. Próbáltam vízhajtót szedni, de az ütötte a tüdõbetegségemre szedett gyógyszeremet, úgyhogy le kellet állnom róla. Az édességeket (és magát az édes ízt) eleve nem szeretem, szinte sosem nassolok, viszont a vizsgaidõszakban elõkerültek a palacsinta és társai... Még egyszer köszi a választ!
Én most egy hónap alatt 3, 5 kilótól szabadultam meg, pedig volt, hogy "bûnbe estem". Áttértem a lúgosító programra. Sok-sok zöldség, rengeteg buggymentes ásványvíz, citromlé. Gyümölcsöt néha lehet a rost miatt, de ha nem unod inkább zöldségek. Néha egy kis husi is belefér. 95% százalékban elhagytam az étrendembõl a húsokat, tejtermékeket, pékárukat, ja és no alkohol. A joghurt és a sajt néha becsúszik. Már ott tartok, hogy salátával is túl tudom magam enni. A hónap alatti bûnbe esés pedig 2x pizzából, 2x nyársalásból, bográcsozásból és 1 hét szabadságból (ahol semmire nem figyeltem, és minden nap becsicsentettünk). Remélem sikerül és nagyon szép leszel az esküvõdön, sok boldogságot! Ui: ha úszhatsz, talán a hátúszás nem annyira megerõltetõ.

Milyen ez a módszer egy tetszőleges szög megszerkesztésére?

Felveszek két egymásra merőleges egyenest. A függőleges legyen y, a vízszintes x. A metszéspontjukba beszúrom a körzőt és rajzolok egy egységnyi nagyságú kört. Ezután azt a szöget, amit szerkeszteni akarok, beütöm a számológépben, úgyhogy tg alfa. (valamekkora, most nem akartam számot írni :) A tangens alfa értéket felszorzom a kör sugarának nagyságával. A kapott értéket a lehető legprecízebb módon felmérem a y tengelyre. Ezt a pontot összekötöm azzal a ponttal, ahol a kör metszi az x tengelyt. És ekkor megkapom a kívánt alfa szögemet.

Legjobb válasz: Nem rossz ötlet, de Euklideszi szerkesztéssel ez nem megengedett, mert a körzõt csak már két meglévõ pont távolságára lehet kinyitni. Ez a távolság viszont nincs meg neked. Amikor elõször tanítják a szerkesztést, akkor még úgy kell csinálni, hogy a használandó szakaszhosszakat fel kell venni elõzõleg, és késõbb ezt adottnak tekintjük. Bár késõbb ezt már nem szokták megkövetelni, és lehet vonalzót használni a körzõ beállítására, de ez ne tévesszen meg, mert amúgy ez így tilos. Meg alapból az is baj, hogy ha kicsi a kör, akkor pontatlan lesz. De ha nem túl komoly szerkesztéshez kell, akkor használható a módszer.

Nem rossz ötlet, de Euklideszi szerkesztéssel ez nem megengedett, mert a körzõt csak már két meglévõ pont távolságára lehet kinyitni. Ez a távolság viszont nincs meg neked. Amikor elõször tanítják a szerkesztést, akkor még úgy kell csinálni, hogy a használandó szakaszhosszakat fel kell venni elõzõleg, és késõbb ezt adottnak tekintjük. Bár késõbb ezt már nem szokták megkövetelni, és lehet vonalzót használni a körzõ beállítására, de ez ne tévesszen meg, mert amúgy ez így tilos. Meg alapból az is baj, hogy ha kicsi a kör, akkor pontatlan lesz. De ha nem túl komoly szerkesztéshez kell, akkor használható a módszer.
Habár az Euklidesi geometriában nem megengedett, hasznos és gyors módszer ez. Mûszaki szerkesztések során használják is, ennek egy egyszerûbb változatát.
Ez nem szerkesztés, hanem a szög megrajzolása.

Milyen módszereket javasoltok ahhoz, hogy egy hónap alatt alapfokon tudjak kommunikálni angolul?

Kb. 10 éven át tanultam angolul, tanfolyamon + iskolákban, írásban, és nyelvtanilag elég jól megy, úgy szerintem bőven meghaladom a középfokot is, érteni elég sok mindent meg is értek, viszont beszélni egyáltalán nem tudok semmit se. Egy külföldi munkához kellene min. alapfokú nyelvtudás, vizsgát nem kérnek, de ellenőrizni fogják a tudást.

Legjobb válasz: Elfelejtettem írni, hogy leginkább otthoni módszerek érdekelnének, kevés az idõm már ahhoz, h tanárhoz járkáljak.

A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, hogy leginkább otthoni módszerek érdekelnének, kevés az idõm már ahhoz, h tanárhoz járkáljak.
Otthoni módszer csak egy van: ha házhoz jön a tanár. Vagy valaki aki beszélget veled.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok igazándiból tanárra költeni, jártam eleget hozzájuk és lám hol tartok, sehol. Idõm sincs arra, hogy a tanárokhoz igazodjak még, ha ki is jönne hozzám, gondolom horror összegekért, és, ha épp nem megfelelõ az oktatása, akkor újra kereshetek másikat stb. A beszéd gyakorlására én is gondoltam, és arra van is lehetõség bõven neten, de én valami olyasmire gondoltam, ami az elõtt gyakoroltatná velem a szavakat / mondatokat, mielõtt az élõ beszédet gyakorolnám. Ilyen jellegû módszert esetleg tudna valaki? A relaxa tananyagát már próbáltam, de nekem nem vhogy az sem vált be! :( Már kezdem azt gondolni, h angolból én kifejezetten a nehéz esetek közé tartozom! :( Az a fura, hogy pl. a francia sokkal jobban megy, csak hát rövid távon belül angolra lenne szükségem! :(
Ha a nyelvtan és az írás megy, a szóbeli része sem sokkal nehezebb. Gyakorolj úgy, hogy ha valamit ki akarsz mondani, azt elõbb leírod, és ha úgy helyes, akkor megy szóban is. Szókincsbõvítéssel lehetne még rádolgozni a szóbeli részére.
A kérdező hozzászólása: Hûûû, köszi a tippet, h ez nekem miért nem jutott eszembe? :D Mert, h azt szoktam csinálni, h gondoltba alap mondatokat, amiket agyarul ki mondok, azt kimondom magamba angolul is, de ugye mivel gondolatba teszek így igazából nem tudtam, h helyes-e, igaz inkább arra voltam kivi fõleg, h milyen szavak nem ugranak be, lehet emiatt nem jutott eszembe, h le is írjam! :D
nincs mit. de ha gondolod, beszélhetnénk privátban, mert én meg most készülnék a felsõfokra, és nekem is át kellene náznem a nyelvtani részeket is, és a szóbeliben még segíthetek is.:)

Hogy lehet egy férfit kielégíteni orálisan. Milyen módszerekkel?

Legjobb válasz: Sztahanovista módszerekkel:D

Sztahanovista módszerekkel:D
Száj, nyelv.
Orálisan? Fogsz 1 jégkockát és a szádba teszed, közben szopod + markolászod a herélyi + prosztatáját maszírozod Ez a kombó elég durva és nem várt durvaságú orgazmus kiséri. :)

Ha lenne 50 oldal tanulnivalótok 12 témára osztva, 2 nap alatt, milyen módszerrel és hogyan tanulnátok meg olyan szintre, hogy normálisan (szóval nem rizsázva, általánosságokat elmondva) tudj beszélni róla? Mennyit foglalkoznál vele egy nap (etc. )?

Legjobb válasz: attól függ milyen a téma. könnyen tanulható, vagy magolós sok fogalommal. egy nap alatt szerintem ha nehéz is, de meg lehet tanulni. én vizsgaidõszakban 2-3 nap alatt szoktam kivégezni 250 oldalas könyveket, de úgy,hogy tényleg meg is tanulom.

attól függ milyen a téma. könnyen tanulható, vagy magolós sok fogalommal. egy nap alatt szerintem ha nehéz is, de meg lehet tanulni. én vizsgaidõszakban 2-3 nap alatt szoktam kivégezni 250 oldalas könyveket, de úgy, hogy tényleg meg is tanulom.
Úgy vagyok mint az elsõ, vizsgaidõszakban napi 60-100 oldal jut egy anyagból amit meg is kell rendesen tanulni. Ezt az 50 oldalt én úgy osztanám be, h 25-25 oldal naponta, reggel nekikezdenék, délután pihennék kicsit, este átismételném.

Milyen módszerrel tanultál meg jól beszélni egy idegen nyelvet? És mennyi idő alatt? Milyen nyelvkönyvet javasolsz?

Várom a tapasztalatokat...

Legjobb válasz: Angolul tanfolyamon tanultam meg középfokig, majd az élet úgy hozta, hogy párom angol / svéd anyanyelvû, így vele egy kicsit többet is. Szerintem külföldön külföldivel remekül meg lehet tanulni idegen nyelvet, mármint a beszédet és a kiejtést, mert a nyelvtant azt nem igazán tudtam. Érdemes otthon is foglalkozni vele 1-2 órát MINDEN NAP, mert úgy tudod szinten tartani. Sokan hiszik, hogy elég heti pár alkalommal... azt az 1-2 órát töltheted azzal is, hogy az adott nyelven gondolkozol. Igaz, nem lesznek az elején nagy gondolataid, de sokat segít!=) A rendes iskolában pedig nyelvtanulásról ne is álmodj, az egyszerûen kevés és színvonaltalan. Túl sokan vannak, no meg heti pár óra...

Angolul tanfolyamon tanultam meg középfokig, majd az élet úgy hozta, hogy párom angol / svéd anyanyelvû, így vele egy kicsit többet is. Szerintem külföldön külföldivel remekül meg lehet tanulni idegen nyelvet, mármint a beszédet és a kiejtést, mert a nyelvtant azt nem igazán tudtam. Érdemes otthon is foglalkozni vele 1-2 órát MINDEN NAP, mert úgy tudod szinten tartani. Sokan hiszik, hogy elég heti pár alkalommal... azt az 1-2 órát töltheted azzal is, hogy az adott nyelven gondolkozol. Igaz, nem lesznek az elején nagy gondolataid, de sokat segít!=) A rendes iskolában pedig nyelvtanulásról ne is álmodj, az egyszerûen kevés és színvonaltalan. Túl sokan vannak, no meg heti pár óra...
nyelviskola + amgol nyelvû vagy angol nyelvû-magyar feliratos filmek, zenehallgatás illetve sokat beszélgetek angol ismerõsökkel
Én iskolában + magántanárnál tanultam németül. De magántanárhoz csak 2.-tól 6.-ig jártam. Utána egy nagyon jó tanárnõm lett a suliban. És így 11. félévkor meglett a felsõfokúm.
Nem akarok akadékoskodni, de szerintem nem lehet rajtad túl sok felesleg. :) Ajánlom a futást, nekem sokat segített!
Már nem azért de szerintem bõven jó vagy. Barátnõm 162 cm/59 kg és szerintem az pont jó.
Attól függetlenül végre valaki, aki nem koplalással meg ilyenekkel akarja eltünteteni, hanem gyakorlatokkal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!