Találatok a következő kifejezésre: Milyen módszerrel beadni (4 db)

Milyen módszerrel lehet még beadni az antibiotikumot?

Tüszős mandulagyulladása van 4 éves lányomnak,2napig megitta egy kis noszogtatással,de tegnap este óta sehogy,semmilyen módon nem tudom neki beadni. Második babámat várom,én már bele vagyok őrülve,hogy tehetetlen vagyok.Az orvost felhivtam azt mondta van szuriban ez,de nem ajánlja hogy több napig izomba szurkáljuk. Már mindent bevetettem amit lehet,de tényleg. Már azon gondolkodom hogy lefogjuk és a nurofenes adagolóval fél adagba benyomom a szájába,de attól félek félrenyeli. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Erõltetni semmiképp se mert kihányhatja,és én nem tenném bele semmibe mert megutálhatja az adott ételt. Jutalmazásra és beszélgetésre ill.mesélésre szavazok.S ha beveszi kaphat valami édeset utána hogy elnyomja az ízt.Mi mindig nurofenes fecskendõvel vesszük be a gyógyszert és gyakran játszunk orvososat.Esetleg segít Boribon sorozat Boribon beteg c könyve.Ha beszélsz vele türelemmel próbáld,õ már azért nagy hogy ne érte a szép szót,ne lássa rajtad h feszült vagy,ha az vagy inkább férjed csinálja.Esetleg kaphat most míg beteg valami új játékot.4,5 éves kislány anyukája

Erõltetni semmiképp se mert kihányhatja, és én nem tenném bele semmibe mert megutálhatja az adott ételt. Jutalmazásra és beszélgetésre ill.mesélésre szavazok.S ha beveszi kaphat valami édeset utána hogy elnyomja az ízt.Mi mindig nurofenes fecskendõvel vesszük be a gyógyszert és gyakran játszunk orvososat.Esetleg segít Boribon sorozat Boribon beteg c könyve.Ha beszélsz vele türelemmel próbáld, õ már azért nagy hogy ne érte a szép szót, ne lássa rajtad h feszült vagy, ha az vagy inkább férjed csinálja.Esetleg kaphat most míg beteg valami új játékot.4, 5 éves kislány anyukája
Nagyon jó ötleteket írtál!:)
Szia! Az én kislányom ugyanilyen, semmilyen gyógyszert nem lehet neki beadni, még az általad említett lefogós módszerrel sem, mert, akkor meg elkezd hányni... Nekünk szintén mandulagyulladásra mivel nem vette be a kanalast, írt fel a doktornõ maripent, ez az a régi gyógyszer, amit még mi is kaptunk :) Azt összetörtem és egy kanál nutella közepébe belecsempésztem, a doktornéni meg megbeszélte a kislányommal, hogy 1 hétig minden nap meg kell ennie 1-1 kanál nutellát, hogy meggyógyuljon :) Így sikerült és megúsztuk az injekciós kúrát.
A nutellás is jó, de ha már szirup van, tehetsz hozzá sûrített tejet.
"Mondd neki ha elfogy a sok gyógyszer..." Bocsánat a helyesírási hibákért, [email protected] a billentyûzetem.
Házi szörp , édeség , ha beveszi az orvoságot kaphat a kedvenc finomságábol vagy ihat egy nagypohár szörpöt , nálunk ez mindig bejön .
A kérdező hozzászólása: SIKERÜLT :D Még reggel felhivtam az rvosunkat, hogy nem hajlandó bevenni a gyógyit, és ráadásul semmit nem evett keveset ivott, azt mondta vigyem be és valami megoldást találunk, gondolom a szuri lett volna.1 órára beszéltük meg , és felöltöztettem a lányom, kérdezte hová megyünk, mondtam hogy az orvoshoz mert szurit kap, hogy nem vette be a gyógyit.megijedt, és megkérdeztem hogy megissza e , és kanálból csukott szemmel megitta.és megbeszéltük, hogy este is igy ügyesen megissza, vagy ha nem akkor szuri lesz. Köszönöm a válaszokat és az ötleteket.
A kérdező hozzászólása: Hát már estére nem volt ilyen lelkes a lányom, igy kitaláltam, hogy a szivószálas sio doboznak a csücskénél beleöntöttem az üres flakonba, és igy megissza.Kicsit becsapós, de muszály az embernek vmit kitalálni, hogy meggyógyuljon. :)

Futásnál milyen módszerek vannak, hogy ne fulladj le olyan hamar? (megyek futóversenyre és nem akarom korán beadni)

Legjobb válasz: Mindig csak az éppen aktuális lépésre koncentrálj és hogy minél gyorsabb legyél. Ne azt nézd hogy mennyi van még hátra mert akkor persze hogy nem bírod sokáig.

Mindig csak az éppen aktuális lépésre koncentrálj és hogy minél gyorsabb legyél. Ne azt nézd hogy mennyi van még hátra mert akkor persze hogy nem bírod sokáig.
A kérdező hozzászólása: Köszi, szerinted jó, ha viszek oxigénes vizet meg szõlõcukrot?
az mi? :D amúgy inkább edzz rá szerintem az a baj nálad mint nálam is sokáig volt, hogy rosszul veszed a levegõt rendesen ugykell venni, hpgy orronbe szájon ki
Én teljesen marhaságnak tartom, hogy valaki futás közben a lépéseit méregeti vagy a légzésére koncentrál, én mindig ösztönösen csináltam mindent. A kifulladás ellen sincs csodaszer, vagy valami spéci légzés. Egy van csak, a kitartó, rendszeres és fokozatosan növekvõ terhelésû edzés. Ezt nem azért írtam, hogy elkedvetlenítselek, csak jobb, ha tudod.
A kérdező hozzászólása: Köszii

Hogyan, milyen módszerrel lehet gyógyszert beadni kutyának?

Palotapincsi kutyusról van szó,allergiára írt fel az állatorvos szemes és folyékony gyógyszert. A tablettát könny? a kajájába becsempészve odaadni neki,de a folyékony gyógyszerrel már más a helyzet. Tud valaki hasznos,bevált módszert erre?

Legjobb válasz: Egy steril fecskendõbe felszívod a mennyiséget, és befecskendezed a szájába a szájzugába, az ínyéhez, belülre, hátra... Fogd össze utána a pofáját, hogy véletlenül se tudja kiköpni.

Egy steril fecskendõbe felszívod a mennyiséget, és befecskendezed a szájába a szájzugába, az ínyéhez, belülre, hátra... Fogd össze utána a pofáját, hogy véletlenül se tudja kiköpni.
Lehet, hogy butaság, de nem lehetne azt is belekeverni a kajába? Ráönteni mondjuk. A hatóanyag úgy is bejut a szervezetébe.
A kérdező hozzászólása: Mindenképp kipróbáljuk. Köszi!
Azt elfelejtettem, hogy kapjon jutalomfalatot utána, dicsérd meg, pocaksimogatás, stb. Legyen jó élménye ezzel kapcsolatban :)
Biztosan kellemetlen lesz neki, attól függetlenül, hogy tényleg pár másodperc alatt megvan az ügy. Ha egész nyáron szednie kell, megszokja majd, de lehet, hogy elõ kell vadásznod a kert/lakás legkisebb zugából :)
ez megvan 2 másodperc alatt. volt olyan kutyámaki egész életében napi 4-5 tablettát kapott. Semmi baja nincs, ha így adod be. (kanálba is ki lehet mérni. Persze fecskendõvel egyszerûbb. De nem biztos, hogy mindenki olyan rutinos, hogy van otthon neki)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Elfelejtettem írni hogy sajnos egész nyáron adni kell neki a gyógyszert. Ezért kérdezem nem túl erõszakos módszer ez? Mármint hosszútávon nem fog sérülni a kutyus (lelkileg akár), vagy nem fog egy idõ után félni tõlünk?
Azért mondtam a fecskendõt, mert akkor tuti hogy annyit kap, amennyire szüksége van és elõ van írva. Ha csak úgy beleönti a szájába, véletlenül több is mehet... Fecskendõt bármelyik gyógyszertárban lehet kapni, szerintem van vagy 20 Ft egy darab, szóval semmiség, és mégis biztosítod vele az elõírt mennyiséget. ;)
Ha nincs fecskendõ, akkor kinyitod a száját és ahogy a tablettát adnád be, hátra a nyelvéhez öntöd a gyógyszert. utána összefogod a pofáját
A kérdező hozzászólása: ma 12:43 Nem butaság! De ezt a "trükköt" már kipróbáltuk, kb 2 hétig meg is ette, de most már nem hajlandó ha megérzi benne a gyógyszert. Ezért kérdeztem meg hogy van e valakinek valami jobb ötlete.


Milyen módszerrel tudnám beadni a babának a Gripe vizet?

Egyszer?en a babám kiköpi, nem hajlandó lenyelni. Már fecsivel próbálom a szájába adni, de ezzel sem könny?. Teába vagy vízbe ha beteszem, azt már nem bírja meginni a tápszer után, viszont a pocija meg fáj.

Legjobb válasz: Én evés közben adtam a babámnak. Próbáld meg kanállal úgy hogy tápszerrel keverve.

Én evés közben adtam a babámnak. Próbáld meg kanállal úgy hogy tápszerrel keverve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!