Találatok a következő kifejezésre: Milyen módszerrel az egyiptomi piramisok (1 db)

Milyen módszerrel épültek az egyiptomi piramisok?

Legjobb válasz: Rámpákon vonszolták fel azokat a kõtömböket....röhej! A "Kheopsz" piramis építésének titkát eddig még nem sikerült megfejteni. Az eddigi építés-próbálkozás rekonstruálásai rendre kudarcot vallottak még modern eszközökkel is. Nincs az az embertömeg, amelyik ezeket az idomtalan kõtömböket valamilyen rámpán feltaszigálja. Az építés módja rejtély...Az építettõ kiléte rejtély (szinte biztosra vehetõ, hogy nem Kheopsz)...Az építésének ideje rejtély (Valószínüleg az egyiptomiak színre lépésekor is már több ezer éves lehetett)... A Gizahi Nagy Piramis-csoport a Föld egyik igen izgalmas talánya.

Rámpákon vonszolták fel azokat a kõtömböket....röhej! A "Kheopsz" piramis építésének titkát eddig még nem sikerült megfejteni. Az eddigi építés-próbálkozás rekonstruálásai rendre kudarcot vallottak még modern eszközökkel is. Nincs az az embertömeg, amelyik ezeket az idomtalan kõtömböket valamilyen rámpán feltaszigálja. Az építés módja rejtély...Az építettõ kiléte rejtély (szinte biztosra vehetõ, hogy nem Kheopsz)...Az építésének ideje rejtély (Valószínüleg az egyiptomiak színre lépésekor is már több ezer éves lehetett)... A Gizahi Nagy Piramis-csoport a Föld egyik igen izgalmas talánya.
SZia van egy elmelet bar nem bizonyitott. mikor felhuzzak az elso kötömbszintet...az oldalat telehanyjak folddel, es azon felhuzva a tomboket rarakjak az elsore...(MIvel abban az idoben nem voltak daruk es ehhez hasonlo emelvenyek amik elbirtak volna ezeket a nehez kotomboket) es igy tovabb mikor kesz volt az egesz a piramis oldalarol elhanytak a foldet ugy hogy az illeszteseket nem bolygattak meg tehat a piramis epp maradt...mondom ez egy elmelet a sok kozul....de mondjuyk a STonhenge igy keszul..( ez bizonyitott)
erre én is kíváncsi vagyok...
Itt egy fickó, aki több tonnás kõtömböket mozgat meg fémszerszámok nélkül, kizárólag faeszközök kötelek és ellensúlyok segítségével, EGYMAGA, a két kezével. Azt hiszem ez elég jó bizonyíték arra, hogy mire lehet képes néhány tízezer munkás. http://www.youtube.com/watch?v=pCvx5gSnfW4
Itt találsz egy elég hosszú leírást a Kheopsz piramis építésének folyamatáról: http://www.qsl.net/hg5acx/pyramid.htm
Mostanába olvastam egy olyan nézetet, hogy nem elképzelhetetlen, hogy a kõtömböket helyben öntötték. Vagyis egy ókori kõ-betonról van szó. Lehetséges, hogy ez egy a sok-sok fikció közül, de sok képtelen dolgot kiküszöböbölne az tény. (hogy szállították oda, miért olyan pontosan faragottak a kövek stb) Bár tudományos-ismeretterjesztõ lapban olvastam, sehol nem bukkantam szak-cikkre ebben az új gondolatkörben úgyhogy vannak fenntartásaim. :) )
A magyar tudós "vizes" megoldása szerintem elfogadható, és sok mindenre magyarázatot ad, amire eddig nem tudtak magyarázatot találni. Sajnos a neve nem ugrik be. :(
mondtak olyat hogy megáradt a nílus, és fölvitték hajóval, vagy valahogy a köveket? nem tudom
Felhúzták SIMSONNAL a köveket.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nokia C3-00 nem kapcsol be, Feher kijelzo bekapcsolas eseten var 3-5 mp. T es kikapcs. Kuka?

Szoftoltam a kis telefont mar egyszer, akkor is kiirt valami teszt menu-t, de mostani szoftolaskor kiirta a progi hogy nem sikerult, es kidobta a telot, kerte hogy huzzam ki a kabelt, es dugjam vissza. Innentol kezdve a telefon a fent emlitetteket csinalja... :( Otlet?

5

A mágneses mező megkönnyíti az elektronok áthaladását a levegőn? 1 cm nagyságra gondolok, és ehhez mekkora erősségü áram kell?

8

Az Xaz x ediken függvényt ábrázoló programra lenne szükségem, valaki rendelkezik ilyen programmal?

Ismertek valami függvényábrázolót vagy hasonlót(a googlén kívül mert az már absz. ért. függvényt se tud ábrázolni )a válaszokat előre is köszönöm.

2

Valaki mondana olyan szakmát aminek az alapja főként matematika?

A legjobb geometriás lenne de nem ez a legfontosabb:)

15

Milyen eszköz képes a gondolati parancsok érzékelésére?

11

A lúg szó egyenlő a bázis szóval?

Tehát a lúg ugyanaz mint a bázis, csak más szóval használva?

1

Hogy szól a sinusz, cosinus és tangens tétel?

Sehol nem találom normálisan leírva, éshogy mikor melyiket alkalmazzuk?

2

Fel lehet- e bontani egy négyzetet 5 egybevágó részre?

3

Két foszforos kőlabdãból, madzagból, egy doboz gyufãból lehet 'bombãt' csinãlni. Vagy mi kell még ezekhez, hogy 'minibombãt' lehessen csinãlni? És hogyan?

Természetesen nem vagyok terrorista, kémiaórãra kell.:D

1

Egy tudós megmérte hogy egy 250g-os alma 80% viz. Két hét múlva újra megmérte és megtudta hogy az almának most már csak 70% a viz. Menyi most az alma tömege?

Szépen kérlek segitsetek mert meg kell oldjam a suliba és az ilyesmihez halvány gőzöm sincs. Előre is köszönöm.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!