Találatok a következő kifejezésre: Milyen módszerek a szülés (18 db)

Milyen ez a szülési módszer, egyáltalán van rá lehetőség?

Sziasztok. én még igen csak messze vagyok a terhességtől hisz 21éves vagyok. Viszont hallottam a tv-ben egy olyat, hogy van olyan szülési módszer hogy pl ha valaki ki van írva 27-re pl kérheti hogy szülesszék meg 25én... az ilyen hogy megy? Nem nagyon értek ehez a témához épp ezért kérdezem így az osztó kommentek nem érdekelnek

Legjobb válasz: Nyugaton akinek Oxitocinnal indított szülése van, annak adnak hozzá automatikusan gerinc érzéstelenítést, mert olyan fájásokat okoz.Itt kérni kell...

Nyugaton akinek Oxitocinnal indított szülése van, annak adnak hozzá automatikusan gerinc érzéstelenítést, mert olyan fájásokat okoz.Itt kérni kell...
Igen, van. Ha problémamentes a terhesség, jól van a mama és a baba is, akkor pár nappal elõtte vagy utánna mûködik a dolog. Programozott szülésnek hívják. Jó, mert ki tudod aludni magad (ha nem izgulsz nagyon), mindent elrendezel otthon, reggel 7-re bementek, megkapod amit kapsz (passz), és ha minden simán megy, akkor délutánra vagy estére megvan a baba. Sem õ, sem te nem fáradsz el annyira, és a dokid sem mindegy hogy épp ügyel és 3-man szültök egyszerre, vagy csak veletek foglalkozik. + nem ügyelte át ébren az elõzõ éjszakát... Természetesen akár korábban is megszülethet, és természetes úton. Nem feltétlenül pénz kell hozzá, hanem egy normális orvos. Nyugaton már látják az elõnyeit, és nem csak azt kiabálják hogy csak a sznobok csinálják.
Hallottam olyat, hogy valaki karácsony után szült volna, de õ mindenféleképpen karácsony elõtt vagy karácsonykor akart szülni.Mondanom sem kell, hogy nem kevés pénze volt a csajnak, és így megindították neki! Én ezt nagyon undorítónak tartom..A babával ha nincs semmi gond, akkor szerintem menjen minden a maga módján.Egyébként az indított szülés sokkal fájdalmasabb, mint ha simán magától indulna be!(mesélték).Nekem indított volt, mert nem volt jó a babám szívhangja...meg akartam halni a fájdalomtól. A tervezett császárosokról is meg van a véleményem..(persze azokról akiknek nem indokolt!!!). Én azt ajánlom neked, ha egyszer terhes leszel, akkor legyél türelmes, és ne akard a babádat elõbb!!!Õ úgy is tudja mikor akar ki jönni! :)
Ha császármetszésed lesz, akkor esetleg arra a napra tesznek. Igazából csak egy nagyon megkenhetõ orvos kell hozzá.
Ezt fõleg elõre tervezett császárnál szokták csinálni. Gyógyszerrel meg tudják indítani a természetes szülést is, bár ezt inkább akkor szokták alkalmazni, ha késik a baba, nem elõre. Persze elõfordulhat olyan indok, ami miatt erre szükség van.
Szia! Nekem indították a mindkét szülésem különbözõ okok miatt. Infúzóban oxytocint kapsz, ami beindítja a fájásokat, és jó esetben elkezdessz tágulni tõlük. Elõször csak pici adagot kapsz, majd egyre többet. Közben nézik a baba szívhangját, hogy viselkedik az oxytocinra. Van aki egyáltalán nem kezd el tágulni. Azt mondják az oxitocinnal kiváltott fájások sokkal rosszabbak mintha magától megindulna a szülés, tehát hanem kapsz oxytocint.
Nyugaton látják az elõnyeit, ahogyan itt keleten is, a különbség mindössze annyi, hogy míg nyugaton magánfinanszírozású az egészségügy, itt keleten nem - így egy adott réteg dönt arról, hogy mi az, amit lehet. (A normális orvos részéhez annyit, hogy az én férjem orvos, normális is - bár én elfogult vagyok - és rengeteg hátulütõjérõl mesélt nekem ennek a módszernek, én ezek után nem vállalnám.)
(A mi klinikánkon is jár pl. az oxitocin mellé EDA (Magyarország), sõt, szinte rutinszerûen szúrják oxi nélkül is, ha csak nem mondod, hogy ne. És ami megdöbbentõ, hogy a legtöbben kifejezetten megtiltják.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)

Milyen módszerek vannak a szülés megkönnyebbítésére?

Sajnos nagyon nem bírom a fájdalmat, egyenesen rettegek minden olyantól, ami fájdalmat okoz (nem egy szúnyogcsípés kategóriában) pl fogorvoshoz is gy?lölök menni... És most a szülési fájdalmaktól is nagyon félek... van olyan torna, gyakorlatok, bármi amit a terhesség alatt lehet csinálni, hogy a szülés könnyebben menjen? És közben? Vajúdásnál? Labda, melegvíz, jégkocka... valami? A mellett hogy rettegek, még hisztis is vagyok, szóval el?re félek magamtól :D Remélem megért? válaszokat kapok...:) Légyszi tapasztalatból írjatok. :)

Legjobb válasz: Szia! Õszinte leszek, a szülés fáj. Nem is úgy igazán a szülés, hanem a vajúdás. Hála Isten én nem tudom mi az, hogy Oxitocint kap az ember. Ugye az fájás erõsítõ. Hála Isten nem volt rá szükség, leírom miért. Elkezdõdik a vajúdás, mindenhogyan rossz lesz, ha állsz, ha ülsz, ha fekszel, tökmindegy. És ha már tökmindegy, akkor állj! Sétálj, mászkálj! Nekem egy szülésem volt eddig 3kor kezdõdtek a fájások, és ha lehet ilyet írni, hogy azért mert ügyes voltam, és nem fekve szenvedtem végig az egészet, könnyebben tágultam, így oxitocin nélkül 7-re meg is lett a kicsim! De kérhetsz epidurális érzéstelenítõt, ezt elõtte az orvossal egyeztetni kell, én nem kértem, szerettem volna "megtapasztalni" milyen is a szülés, és nem bántam meg. Abban a pillanatban ahogy rádteszik azt a kis csöppséget, úgyis mindent elfelejtesz! Ügyes légy, drukkolok! :) Ja és én is hisztis voltam, párom bentvolt, akart volna simogatni, meg ilyenek, azt se engedtem, hogy hozzám érjen..:D Szegény..:D De nem baj, megértette, senki nem fog haragudni a hisztiért nyugi! :) Könnyû szülést kívánok! :)

Szia! Õszinte leszek, a szülés fáj. Nem is úgy igazán a szülés, hanem a vajúdás. Hála Isten én nem tudom mi az, hogy Oxitocint kap az ember. Ugye az fájás erõsítõ. Hála Isten nem volt rá szükség, leírom miért. Elkezdõdik a vajúdás, mindenhogyan rossz lesz, ha állsz, ha ülsz, ha fekszel, tökmindegy. És ha már tökmindegy, akkor állj! Sétálj, mászkálj! Nekem egy szülésem volt eddig 3kor kezdõdtek a fájások, és ha lehet ilyet írni, hogy azért mert ügyes voltam, és nem fekve szenvedtem végig az egészet, könnyebben tágultam, így oxitocin nélkül 7-re meg is lett a kicsim! De kérhetsz epidurális érzéstelenítõt, ezt elõtte az orvossal egyeztetni kell, én nem kértem, szerettem volna "megtapasztalni" milyen is a szülés, és nem bántam meg. Abban a pillanatban ahogy rádteszik azt a kis csöppséget, úgyis mindent elfelejtesz! Ügyes légy, drukkolok! :) Ja és én is hisztis voltam, párom bentvolt, akart volna simogatni, meg ilyenek, azt se engedtem, hogy hozzám érjen..:D Szegény..:D De nem baj, megértette, senki nem fog haragudni a hisztiért nyugi! :) Könnyû szülést kívánok! :)
Az nagyon jó, ha nem harcolsz a fájdalom ellen, hanem elfogadod, hogy ez szükséges ahhoz, hogy a babád a világra jöjjön.Én 6 napja szültem a 3. babámat, 2 óra alatt meglett.Labdán ültem, és sétálgattam.Nem esett jól, de ezzel segítettem a tágulást.És hidd el, fogod bírni!Jól vagyunk mi összerakva!És ne rettegj, azzal ártasz a legtöbbet(görcsös leszel).
Tapasztalatból azt mondom, hogy nincs, ezt a fájdalmat ki kell bírni, túl kell lenni rajta. A jó hír, hogy nem tart tovább néhány óránál. Nem tapasztalatból: ha tudsz, kérj EDA-t a szülésnél, az talán enyhíti a fájdalmakat. Viszont ha nem lesz rá idõ, hogy beadják, akkor annyival tudsz segíteni magadon, hogy a szülésig begyakorolsz légzéstechnikákat, megpróbálsz felkészülni fejben a szülésre, lazítani. Minél jobban pánikolsz a szülés alatt, vagy pl kiabálsz, ilyesmi, annál jobban fogy az erõd, annál nehezebb a szülés. Nem vagy egyébként egyedül a félelemmel, lehet, hogy ez is segít, szerintem mindannyian félünk/féltünk a szüléstõl. Én talán a másodiknál még jobban, mert már tudtam mi vár rám (pedig könnyûnek mondható elsõ szülésem volt, jó élményként maradt meg).
Szia! Nem mondom hogy nem fog fájni, de csak néhány órát kell kibírni. Amikor a kezedben lesz a babád már nem fog fájni. Nekem szülés után 10 perccel már semmi bajom sem volt. Nekem a labdán ülés, séta vált be vajúdás közbeni, illetve sz agykontroll. Figyelj a levegõvételre és lehetõleg ne kiabálj, mert azzal csak az erõd fogy és nem tudod rendesen venni a levegõt.
Igyál a 35 héttõl napi 2-3 csésze málnalevél teát, hogy könnyen tágulj. A vajudás idõszaka alatt pedig ha engedik sétálj, a nagy labda nagyon jó, és nálam a négykézláb testhelyzet is sokat javított.

Szülés megindításra milyen módszerek vannak? Nem otthoni praktikákra gondolok, hanem a kórházban.

Milyen gyorsan indulhat meg a szülés ezekt?l?

Legjobb válasz: Szia. 40+6 naposan indították a szülésemet reggel 6-kor. Akkor már nyitva voltam bõ egy újjnyira. Háromnegyed ötkor született meg a fiam. Oxitocinos infúzióval indították a szülést. Délben elfolyatták a magzatvízemet, és onnantól nagyon kemény szünet nélküli fájásaim voltak. Nem volt gyorsabb mint egy sima szülés, majdnem 11 órán át tartott, de ebbõl 6 órán át egész jól voltam. A kitolás 15 percig tartott. Könnyû, gyors szülést, és boldog babázást kívánok. 3 hónapos kisfiú anyukája.

Szia. 40+6 naposan indították a szülésemet reggel 6-kor. Akkor már nyitva voltam bõ egy újjnyira. Háromnegyed ötkor született meg a fiam. Oxitocinos infúzióval indították a szülést. Délben elfolyatták a magzatvízemet, és onnantól nagyon kemény szünet nélküli fájásaim voltak. Nem volt gyorsabb mint egy sima szülés, majdnem 11 órán át tartott, de ebbõl 6 órán át egész jól voltam. A kitolás 15 percig tartott. Könnyû, gyors szülést, és boldog babázást kívánok. 3 hónapos kisfiú anyukája.
Több módszer is van: burokrepesztés, ha nyitott a méhszáj; ez olyan, mint egy sima belsõ vizsgálat, csak egy fém rudat is betesz a doki, aztán érzel egy pattanást belül, nem fáj, aztán elönt a magzatvíz. A fájások is beindulnak, vagy ha már vannak, akkor erõsödnek. Zselé felhelyezése: a méhszáj tágítására szolgál, egy hormon tartalmú zselét tesznek a nyitott méhszájhoz, ami beindítja a szülést. Szobatársaim így szültek, elég gyorsan megvoltak a babák. Infúzió: oxitocin tartalmú. Általában az összehúzódások fájdalmasabbak miatta, mivel ilyenkor a külsõ hormonbevitel miatt a szervezet nem termel saját belsõ hormont, a szervezet saját fájdalomcsillapítása sem mûködik úgy, mint mikor normál módon indul a szülés. Sokkal erõsebbek és tovább is tartanak a fájások. Könnyû szülést! Boldog babázást! Lehet, hogy addig magától is beindul a szülés:)
Egyet értek az elõttem íróval. Nekem zselével indították meg, szerintem is fájdalmasabb, mint egyébként, habár a másikban még nem volt részem. Egybõl beindult tõle e szülés, de azonnal 2 perces fájásokkal, szünet nélkül nagyon erõsen. 4 óra alatt tágultam 2 ujjnyit, utána kaptam eda-t, rá egy órára meglett a baba. Utána már könnyebb volt. Még halottam az oxitocinos infúzión kívül valamilyen ballonról is. az is valahogyan mechanikusan mûködik, felhelyezik, és felfújják, úgy tágítanak.
Fájásaim voltak már, de felgyorsították a szülést. Elõször burkot repesztettek, aztán kaptam oxitocint, pár óra alatt simán, könnyen szültem így.


40 hetes terhes vagyok. A baba már teljesen be van állva, de nem tágulok egyáltalán. Milyen módszerek vannak, hogy a szülés meginduljon? Lehet ilyenkor sex-elni?

Legjobb válasz: Igen a szex beindíthatja a szülést.Lépcsözés,gugolás. Èn is túl hordtam a la´nyomat 6 nappal.Magától indult,pedig próbáltam mindent.Jönni fog,amikor itt lessz az ideje.Lehet,hogy még ma.Èn sem voltam semennyiresem nyitva. Könnyü szülést.7 hónapos lány anyukája.

Igen a szex beindíthatja a szülést.Lépcsözés, gugolás. Èn is túl hordtam a la´nyomat 6 nappal.Magától indult, pedig próbáltam mindent.Jönni fog, amikor itt lessz az ideje.Lehet, hogy még ma.Èn sem voltam semennyiresem nyitva. Könnyü szülést.7 hónapos lány anyukája.
Anyukám nálam és a húgomnál is ablakot pucolt az utolsó héten (azt nem tudom szándékosan-e) de mindenesetre be is indult mind a kétszer a szülés. A lépcsõzésrõl hallottam, illetve a szexrõl, hogy ezek beindítják.

34 hetes kismami vagyok, utánanéztem a gátmaszásnak, de én úgy érzem, hogy ezt nem leszek képes megcsinálni. Milyen más módszerekkel lehet még könnyebbé tenni a szülést?

Legjobb válasz: Mas modszerekrol en nem hallottam(de attol meg lehetnek). Talan esetleg meg ugy ha teljesen(szinte teljesen,mert hat elso szulesnel erre nem lehet felkeszulni...az ismeretlenre)lelkileg megprobalsz felkeszulni es nem parazol tole. Olvastam 1 nagyon jo cikket nekem bejott,igaz meg en is elso szules elott allok,de valahogy minnel tobszor olvastam el annal jobban megnyugodtam es anal jobban bizom magamban h menni fog az es elfogadtam h 1 termeszetes folyamat... ...ahol a cikket talaltam: http://www.anyaleszek.hu/az-igazsag-a-szulesrol--cikk Remelem tudtam segiteni,igy utolag is garatulalok a babahoz,es konnyu szulest kivanok!

Mas modszerekrol en nem hallottam(de attol meg lehetnek). Talan esetleg meg ugy ha teljesen(szinte teljesen, mert hat elso szulesnel erre nem lehet felkeszulni...az ismeretlenre)lelkileg megprobalsz felkeszulni es nem parazol tole. Olvastam 1 nagyon jo cikket nekem bejott, igaz meg en is elso szules elott allok, de valahogy minnel tobszor olvastam el annal jobban megnyugodtam es anal jobban bizom magamban h menni fog az es elfogadtam h 1 termeszetes folyamat... ...ahol a cikket talaltam: http://www.anyaleszek.hu/az-igazsag-a-szulesrol--cikk Remelem tudtam segiteni, igy utolag is garatulalok a babahoz, es konnyu szulest kivanok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!
szió a gátmasszit nekem a szülésznõ csinálta.válassz olyat, aki vállalja.ha van rá módod-vmennyi pénzt adj elõre-és akkor sokkal jobb bánásmódban részesülsz.még van módod elmenni apával 1 elõkészitõ tanfolyamra -1 órás-nem akarom leirni, h hol-de ha pesti vagy , irj 1 mailt-és leirom.különbözõ poziciók is vannak-vihetsz be nagy labdát, babzsákfotelt-én azon szültem-bár nem tudom, te hol fogsz.de amikor ott leszel, meg fogod találni a pózt...és fel sem kelsz onnan... üdv

Milyen módszerek vannak a szülés beindulására házilag? Tényleg használ a málnalevél tea? Ha ugy érzem ki löködött a nyákdugó már nem megengedett a szex?

Legjobb válasz: A malnalevel tea nem szules indito, hanem a 36. hettol fogyasztva felkesziti a meh izomzatat a tagulasra. Attol nem indul meg a szulesed, ha most megiszol egy cseszevel, nem arra valo.

A malnalevel tea nem szules indito, hanem a 36. hettol fogyasztva felkesziti a meh izomzatat a tagulasra. Attol nem indul meg a szulesed, ha most megiszol egy cseszevel, nem arra valo.
A legjobb módszer SEX!!!!! És ez nem vicc! A dokim szülés elõtt 3 héttel felírta receptre! :) Lehet, hogy van valami ebben a teában, mert én ittam, és 6 óra alatt megszültem!Elsõ szülésem volt. Sok szerencsét!

Milyen módszerrel tudtad kontrollálni a szülésedet, ha tudtad?

Lehet hogy homályosan fogalmaztam,arra gondolok,hogy nem csak a fájdalomra gondoltál közben,meg ilyesmik.38 hkm vagyok,és ma voltam nst vizsgálaton a szül?szobán,és a mellettem lev? helyiségben szült egy n?,és én elsírtam magam ,úgy megsajnáltam,de meg is ijedtem..hogy mi vár rám..ja,amúgy már kórházban vagyok,a vérnyomásomat állítják be gyógyszerekkel,ezért volt az nst a szül?szobán.

Legjobb válasz: hát én csak a fájdalomra ás h minél elõbb túl legyek már rajta tudtam gondolni.arra nem h éppen mit csinálnék helyette vagy h otthon mit csinál a nyúl a lakásban:)túl fogsz lenni rajta hamar.könnyû és gyors szülést neked

hát én csak a fájdalomra ás h minél elõbb túl legyek már rajta tudtam gondolni.arra nem h éppen mit csinálnék helyette vagy h otthon mit csinál a nyúl a lakásban:) túl fogsz lenni rajta hamar.könnyû és gyors szülést neked
"Iskolai végzettség? 2" vagyok. Szóval mi sem bántásból, csak néha olyanokat tanítanak. Én üvöltöttem, pedig van jó végzettségem, nyelveket is beszélek.
Iskolai végzettség-es vagyok. Nem tapasztalatból írtam, hiszen még nem szültem, nekünk így tanították, hogy volt olyan kutatás, ami ezt hozta ki eredményül. Nem akartam ezzel senkit sem megbántani!
Az oxitocin növeli a fájdalmakat.
Iskolai végzettség? Inkább az, kinek mennyire fáj. Valaki meg sem érzi, egyáltalán még fájdalmakat sem érez (anyám). Van, akinek fáj, de kibírhatón, és azt mondja, hogy egy fogfájás rosszabb. És van, aki - mint én - majd belepusztul, és üvölt. Nekem is 1 óra volt a vajúdás, kaptam oxitocint, fogalmam sincs miért, gondolom, mert a dokim ügyeltes volt elõtte, és már sietett haza. Szerintem olyan intenzívek lettek a fájások, és olyan gyorsan tágultam ki, hogy az sokkal jobban fáj, mint annak, akinek szép fokozatosan, több órán keresztül megy végbe ez a folyamat. Persze, ott is kell a kitartás, mert az ember fárad, kimerül, de azt lehet úgy is csinálni, hogy nem muszáj közben ordítani.
Iskolai végzettség? Ez érdekes. Kérdezõ, én amíg itthon voltam, tökéletesen kontrolláltam. Légzés technikával jól mûködött a dolog és kitámaszkodva álltam vagy az oldalamon feküdtem. Amikor úton voltunk a kórházba, a kocsiban ülés nagyon idegesített. Aztán burkot repesztettek és a fájdalom hirtelen fölerõsödött és megsokszorozódott. A férjem kezét szorongattam és semmi sem volt igazán jó. De a tolófájásig jól elvoltam. Akkor viszont -szégyen, nem szégyen- már üvöltöttem. Az volt a furcsa, hogy a kiabálás segített. Nem tudom, miért. Azt hiszem, ha itthon szülhettem volna, ahogyan eredetileg akartam, akkor jobb lett volna. Nagyon jól elvoltam itt a saját környezetemben. A kórház engem zavart. Remélem, mire jön a második, kiszabadul Geréb Ági és szülehetek itthon, az õ segédletével....
Állítólag az iskolai végzettségi is befolyásolja, hogy ki mennyire tûri a fájdalmat. (védõnõnek tanulok)
Minden szülés más, valakinek fáj, valakinek nem. Nekem annyira fájt, hogy ordítanom kellett, muszáj volt, hiába mondják, hogy az elveszi az energiát. Csak azt tudtam hajtogatni, hogy Jézus, segíts! és arra tudtam csak gondolni, hogy soha többet. Egy óra alatt végeztem szerencsére, de az nagyon kemény volt. A fájások voltak rosszak. A kitolás sem a hüvelyben fájt, hanem ott is a tolófájások.
Nem lehet kontrollálni! A fájásoknál én egyáltalán nem tudtam másra gondolni. Csak legyen már vége, erre fogsz te is gondolni! Minden fájdalom elmúlik, ha kibújik a kisbabád és meglátod! Boldog babázást!
Én a második babával jártam elõtte kismama-jógára és a jógaoktatómhoz szülésfelkészítésre. Egyetlen órát töltöttem a szülõágyon (varrással együtt, kaptam három pici öltést). Ez nekem nagyon meggyõzõ volt, rengeteteget segített a jóga mind mentálisan, mind fizikailag.:) (Férjem csak bámult...:D)
Az elsõnél tökéletesen kontrolláltam mindent, pedig már több, mint 24 órája keményen vajúdtam :( De nagyon rendesek voltak, és a férjem is velem volt. Fiatal voltam, gondolom jobban bírtam a fájdalmat, mert 15 évvel késõbb totál kikészültem a kistesóval, emlékezetkiesésem is van, hisztiztem is, szóval semmi kontroll :( Bízz a körülötted lévõ emberekben, fogadd meg a tanácsaikat, bízz bennük. Persze azt mondják, magadra figyelj, belülre nézz, koncentrálj.. nem tudom. Nekem fontos volt, hogy akik ott vannak, azok támogatnak. És hát a BABA... nagyon vártam :)
ÉN csak a levegõ ki és belélegzésére koncentráltam. Illetve a legjobban az vált be, amikor bedugtam a fülembe az mp3 lejátszómat és a fájások alatt arra gondoltam, h én énekelem azt a dalt, meg elképzeltem magam new york utcáin, ahogy sétálok (alica keys new york cimû számát hallgattam. )
Én csak arra tudtam gondolni, hogy hagyja már abba a férjem és a szülésznõ a beszélgetést, mert idegesít. Aztán én is átkerültem egy másik tudatállapotba, ahonnan nem sikerült kilábalni. Ez azt jelenti, hogy kimerültem és magamban tudtam, hogy hol vagyok, csak a külvilággal nem sikerült kommunikálni. Ez a zárómon is rajta van. Aztán magzati szívhang elégtelenség miatt császár lett. A fájások alatt pedig arra tudtam gondolni, hogy legyen már vége, mert szétszakad a derekam. De nem akarlak megrémíteni, csak én ezekre gondoltam, addig, míg emlékeztem a történtekre. Aztán már nem emlékszem, mert beadták a bátorság injekciót és kész. A mûtét tök homály. De az nem is baj.
A vajúdás alatt egy teljesen más, beszûkült tudatállapotba kerültem. Leginkább magamra koncentráltam, jóformán azt sem tudtam, ki van még a szülõszobán. Rossz volt, amikor kizökkentettek ebbõl az állapotból. (pl a nõvérke bejött, hogy hol a cuccom, mert átvinné a szobába) A végén már nem tudtam uralkodni magamon, kiabálni ugyan nem kiabáltam, de rossz volt, abszolút a dokira bíztam magam, azt csináltam, amit mond. Kívülrõl szerintem rosszabbnak tûnik ám egy szülés! Én viszonylag jól viseltem, de mondjuk a férjem szerintem nem.
Megértelek, én is voltam elõtte kórházba, addig nem is érdekelt a szülés, utána már eléggé aggódtam. Ami nekem bevált: Vajúdás közben egy labdán a zuhany alatt ülni, és lassan , nagy levegõvételek. Sokkal jobb, mint amikor a fájásra figyelsz.
A fájdalmat inkább érezni fogod.Amikor jönni fognak a fájások nem lesz idõd azon gondolkodni, hogy mennyire is fáj inkább minél elõbb túl szeretnél lenni rajta. Arra érdemes gondolni, hogy minden egyes fájás egy lépés afelé, hogy kisbabád megszülessen. A fájások alatt inkább koncentrálj a légzéstechnikára mert az megkönnyíti a vajúdást. Voltam én is úgy, hogy a szülõszobán mellettem vajúdott egy másik kismama. Hogy az milyen patáliát rendezett... Érdekes amikor nekem erõsödtek a fájásaim nem tudtam volna kiabálni. Inkább a légzés technikára figyeltem, és sûrûn jártam ki wc-re szerintem ez is megkönnyítette a vajúdást.
Én is üvöltöttem a két diplomámmal. Viszont azt hallottam, hogy régen a paraszt asszonyok hang nélkül megszültek....

Milyen módszer van arra hogy meginduljon a szülés? A bábakoktél miből áll?

Legjobb válasz: Ricinus olaj meg valamilyen folyadék, mindegy hogy mi. Én így tudom. Nem minden esetben válik be. A mellbimbó irritálása is jó állítólag mert oxitocint termel ami méhösszehúzódásokat okoz. Mikorra vagy kiírva? Én jövõ hét keddre és már nagyon elegem van, remélem idõben kibújik. kevésbé fájdalmas szülést kívánok neked.

Ricinus olaj meg valamilyen folyadék, mindegy hogy mi. Én így tudom. Nem minden esetben válik be. A mellbimbó irritálása is jó állítólag mert oxitocint termel ami méhösszehúzódásokat okoz. Mikorra vagy kiírva? Én jövõ hét keddre és már nagyon elegem van, remélem idõben kibújik. kevésbé fájdalmas szülést kívánok neked.
A kérdező hozzászólása: A nõgyógyászom szerint 12-re az uh szerint pedig 19-re.Szóval nem tudom hogy próbálkozzak-e valamelyikkel is.Pedig már nagyon rossz.Mindenem fáj, és már szinte minden mozdulat rossz.

Akinek indítottak szülést, annak milyen módszerrel? Nekem úgy néz ki, hogy zselével fogják! Minden t szeretnék róla tudni! Fáj-e a felhelyezés, erős fájásokat okoz-e, és mindenkinek bevált-e elsőre?

Legjobb válasz: Én szerencsére jól tágultam, de fájásaim egyáltalán nem voltak. Így kaptam egy infúziót, amire egybõl reagált a szervezetem és így 5,5 óra múlva már megszületett a babám. Mikor tavaly elõtt missed ab-om volt, akkor nagyon nehezen tágult a méhszájam. Próbálták a pálcikát, aztán kaptam valami tablettát is hüvelybe, aztán zselét is. A zselé nem fájt annyira. Iszol málnalevélteát? Az segíti a méhszáj tágulását (legalábbis vesztenivalód nincs, ha kipróbálod). Én a 40. héttõl 1 litert ittam naponta. Gyors és könnyû szülést!

Én szerencsére jól tágultam, de fájásaim egyáltalán nem voltak. Így kaptam egy infúziót, amire egybõl reagált a szervezetem és így 5, 5 óra múlva már megszületett a babám. Mikor tavaly elõtt missed ab-om volt, akkor nagyon nehezen tágult a méhszájam. Próbálták a pálcikát, aztán kaptam valami tablettát is hüvelybe, aztán zselét is. A zselé nem fájt annyira. Iszol málnalevélteát? Az segíti a méhszáj tágulását (legalábbis vesztenivalód nincs, ha kipróbálod). Én a 40. héttõl 1 litert ittam naponta. Gyors és könnyû szülést!
Szia! Nekem is így indították. Picit fájt a felhelyezés, de azért nem kell megijedni. Nekem abszolút nem használt az elsõ. Este 8-kor kaptam és másnap reggel 8-kor kaptam egy másikat. Ettõl délre jöttek a fájások. HOgy ettõl volt-e rögtön 2-3, majd 1-2 perces, nem tudom, lehet, hogy enélkül is az lett volna. Viszont sokat aztán mégsem használt, mert 1 ujjnyinál jobban nem tágultam.

Milyen házi módszerek vannak a szülés megindításához? Érdemes próbálkozni?

A mensi alapján február 8-án, a n?doki szerint február 13-án szülök.De én már nem bírok addig várni.A babám igen aktív, a hasam szinte már a térdemen lóg annyira lement. A babóca egyfolytában gyakorol, tolja lefelémagát.És szinte egésznap kemény a hasam.Borzalmas a közérzetem, már alig bírom magamat elviselni, nagyon mennék már szülni...Próbálom lekötni magam, de az igazság az, hogy egésznap csak szenvedek...Jól esne egy kád forró fürd? is, de mivel nem tudom, hogy mennyire nyílt ki a méhszájam,így azt nem merem,nem szeretnék valamit elkapni, és természetesen a babócám egészsége a legfontosabb!De mivel ? is egyfolytában gyakorol, gondoltam nem bánná ha már szülnénk (születnénk)...

Legjobb válasz: A babád tudja, mikor akar megszületni, szerintem nem érdemes kísérletezni. Ha már nem nagyon bírod, akkor ott a kórházban a szobatársaim azt csinálták, hogy naponta többször is jó meleg vízzel zuhanyoztak. Persze szerintem ez akkor hatásos, ha amúgy is itt az idõ:-) Már nincs sok hátra, lehet, hogy ez a hidegfront majd besegít:)))) Könnyû szülést! Boldog babázást és sok tejcsit!

A babád tudja, mikor akar megszületni, szerintem nem érdemes kísérletezni. Ha már nem nagyon bírod, akkor ott a kórházban a szobatársaim azt csinálták, hogy naponta többször is jó meleg vízzel zuhanyoztak. Persze szerintem ez akkor hatásos, ha amúgy is itt az idõ:-) Már nincs sok hátra, lehet, hogy ez a hidegfront majd besegít:) ))) Könnyû szülést! Boldog babázást és sok tejcsit!
Én eredetileg február 3-ra voltam kiírva, de a dokim a végén kitalálta, hogy 10-e a várható idõpont. Múlt csütörtökön (5-én) a ctg már mutatott fájásokat, és a doki tágított a méhszájamon is - annyira fájt, hogy majdnem leugrottam a székrõl. Azt mondta, ha idõ van, akkor erre megindul a szülés. Mire hazaértem tiszta vér volt a bugyim, de még mindig semmi. Ma nekem is nagyon fájt a hasam, és a babóm folyamatosan helyezkedik, sõt már bõgtem is idegességemben. Vannak sokaknál bevált házi praktikák (pl. lépcsõzés, tonik ivás, szex....), de én nem próbálkozom. Ha indítani kell, akkor azt inkább az orvosra bízom, de nagyon remélem, hogy rövidesen a baba is úgy dönt, hogy magától elõbújik. Neked is kitartást, és könnyû szülést kívánok!
Szia! Én holnap (02. 08.) töltöm a 39. hetet, de már a 25. héttõl kezdett kinyílni a méhszáj, ezért 10 hetet feküdnöm kellett (nehogy korábban jöjjön Bébike). A 35. hét után "felkeltem" és azóta mindent csinálok. Na azóta nem változott semmit a méhszáj állapota. Bébike még mindig nagyon fent van, esze ágában sincs kijönni. A dokim is említette, hogy ez így nem lesz jó, de hát nem tudok csinálni vele semmit. Emeleten lakunk, így lépcsõzök elég sokat, van egy 5 éves kisfiam, így vele is elég sokat kell foglalkozni, játszani, vásárolni járok, mindent megcsinálok a háztartásban stb., de így sincs semmi. Még mindig annyira nyomja a gyomromat, hogy sokszor egész éjjel fent vagyok. Nem tudom, hogy mi lesz, ha nem indul meg lefelé. A forró fürdõt én sem mertem kipróbálni, de forrón zuhanyzom minden nap, de semmi. Szóval remélem tudja, mikor kell kibújnia. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a biztatást! Tudom, hogy majd õ tudja mikor akar jönni, csak hát már nagyon kivagyok....Az utolsó hozzászólónak: te se vagy akkor jobb helyzetben mint én, sõt...Köszönöm a válaszokat, ameddig még bírom nem próbálkozom semmivel.
Szextõl kezdve a sétáig, lépcsõzésig, bábakoktélig sokminden van, ami "elvileg" megindíthatja a szülést, de ha belegondolsz, valószínûleg nem véletlen, hogy a várandóssg ideje annyi, amennyi. Az orvostudomány fejlett és megmondhatja, hogy mi és mennyire fejlett egy babán, és hogy xyz idõpontban ha világrajön (hozzák) már teljesen életképes, de azért én nem mertem próbálkozni. ( bár én is nagyon türemetlen voltam már a végén)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!