Találatok a következő kifejezésre: Milyen módon szülni: (6 db)

Milyen modon szultetek/szeretnetek szulni? Fekvo, vagy alternativ?

Ki mire eskuszik? Es hogy keszultetek fel a szulesre? Homeopatias szerek, malnalevel tea, masszazsolajjal a gat masszirozasa?

Legjobb válasz: Szia! Remélem, senki sem kövez meg, ez a saját véleményem, és azt kérdezted. Elsõ babás vagyok, még nem szültem, de szerintem nem feleslegesen találták ki a fekve szülést. Eszemben sincs alternatív módon szülni, nekem az a lényeg, hogy a doki (aki nálamnál egy picivel több szülést látott már) rendesen lássa, hogy mi történik. Nem akarok rinyálni, hogy de én már most így meg úgy akarok szülni, örülök majd, ha túl leszek rajta. aztán majd szülés után beszélünk róla, hogy a következõt hogy képzelem el :)

Szia! Remélem, senki sem kövez meg, ez a saját véleményem, és azt kérdezted. Elsõ babás vagyok, még nem szültem, de szerintem nem feleslegesen találták ki a fekve szülést. Eszemben sincs alternatív módon szülni, nekem az a lényeg, hogy a doki (aki nálamnál egy picivel több szülést látott már) rendesen lássa, hogy mi történik. Nem akarok rinyálni, hogy de én már most így meg úgy akarok szülni, örülök majd, ha túl leszek rajta. aztán majd szülés után beszélünk róla, hogy a következõt hogy képzelem el :)
Nekem az orvosom mondta a fekve szülés az olyan mintha fekve próbálnál [email protected], lehet megy de nehezebben.
Ezeket az új szülõágyakat lehet állítani.Én már majdnem ültem.Így sokkal könnyebb volt, elõtte két gyereket fekve szültem.Ami még jobb volt, hogy az erõlködéstõl most nem szakadt szét az arcomon az összes erecske.
Én is elsõ babámat várom és én szívem szerint szeretném a gravitációt kihasználni! Egyébként én gátmasszázst csinálok...nincs vele veszteni valóm és pozitívan gondolok a szülésre...nem stresszelem magamat...lesz ami lesz:) 38 hetes kismami
Én a kádban vajúdtam és egy nagy franciaágyon szültem félig ülve. Ez így tökéletes volt. A doki meg nem nagyon kell ha csak nincs komplikáció, elég a szülésznõ. Õ masszírozta a gátat végig és nem is kellett gátmetszés. A vajúdás alatt kaptam homeos bogyókat, ami sokat segített. Hamarosan megint lesz részem benne, remélem akkor is ilyen szerencsém lesz.
Nem volt választásom. Fekve, mozdulatlanul vajúdtam 18 órát. Végül császár lett. Véleményem szerint sikerült volna megszülnöm a kicsit, ha hagynak sétálni, labdán ülni, ... A gravitáció segíthetett volna. Másodjára harcolni fogok érte, hogy legalább a vajúdáskor ne kelljen feküdnöm. Kitolásnál meg az állítható ágy bõven megfelel. A lényeg, hogy az orvos jól lásson.
Tõlem megkérdezte a doki még az elején hogyan szeretnék, azt mondtam, hogy báhogy csak nem fekve. szülés elõtt közvetlenül, nem akartam mást, csak lefeküdni. szóval fekve szültem, de picit fel volt hajtva a szülõágy támlája.
Én sétálhattam vajúdás közben, de semmivel nem volt jobb. Mindegy volt már akkor...Talán az idõ kicsit gyorsabban telt.

A MÁV kórházban milyen módokon lehet szülni? Csak ágyban?

Legjobb válasz: Csak ágyban lehet szülni. Amikor jön a kitolási szak,akkor az ágyat, amin fekszel, átalakítják szülõággyá, és azon kell szülni.De a vajúdás alatt lehet mászkálni, pl. labdán ülni.

Csak ágyban lehet szülni. Amikor jön a kitolási szak, akkor az ágyat, amin fekszel, átalakítják szülõággyá, és azon kell szülni.De a vajúdás alatt lehet mászkálni, pl. labdán ülni.

Akinek a terhesség előtt és közben is folyamatosan rossz volt a rákszűrés eredménye milyen módon tudott szülni császár vagy természetes úton?

A véd?n?m beszélgetés közben megjegyezte hogy valószín? a szülész orvos a császár mellett fog dönteni a rossz eredmények miatt ( a legnagyobb kockázatú HPV vírust mutatták ki nálam sajnos).

Legjobb válasz: Terhesség elõtt nem mondta az orvosod, vagy aki levette a kenetedet, majd pedig értékelte az eredményt, hogy azt jobb lenne, ha megmûtenének?? Mikor derült ki, hogy legnagyobb kockázatú? Nem mindegy! Bár ilyenkor már mindegy, nem vállalnám be a természetes úton való szülést.

Terhesség elõtt nem mondta az orvosod, vagy aki levette a kenetedet, majd pedig értékelte az eredményt, hogy azt jobb lenne, ha megmûtenének?? Mikor derült ki, hogy legnagyobb kockázatú? Nem mindegy! Bár ilyenkor már mindegy, nem vállalnám be a természetes úton való szülést.
A kérdező hozzászólása: Terhesség elõtt lett két rossz eredményem az elsõ P3-as utána meg P2-es orvos függõ hogy mûtene e vagy sem amúgyis a 3 db egymás utáni P3-as eredmény elõtt nem nagyon engedem hogy megmûtsenek
1.vagyok. Engem mûtöttek p2vel, magán úton csináltattam, mert szerintem jobb elé menni ennek a dolognak. Azóta már szültem is. Szerintem ha megszületik a babád, keress fel egy normális orvost. Bármikor átfordulhat p3ba, utána kész a baj.


Végbélsipollyal (fistulá-val) milyen módon lehet szülni?

Kb.1 cm-es végbélsipolyom van a végbelemben, ami székelésnél mindig vérzik, általában telefröcsköli a tartályt. Hüvelyi szülésnél tutira, hogy az orvos arcában kötne ki ez a vérmennyiség és a végbélsipolyom is nagyobbá válna. Terhességet nem merek bevállalni mindaddig, amíg nem találok olyan orvost, aki elvégezné emiatt a császárt. Tudtok ilyen orvost ajánlani?

Legjobb válasz: Szia! Én is végbélsipollyal küzdöttem,volt is 7 mûtétem,most nyugalom van. De nekem nem volt kifelé kijárata,befelé nõtt. Miért nem mûtteted meg??

Szia! Én is végbélsipollyal küzdöttem, volt is 7 mûtétem, most nyugalom van. De nekem nem volt kifelé kijárata, befelé nõtt. Miért nem mûtteted meg??
Biztos h ez esetben megcsászároznának.Felesleges emiatt halasztgatnod a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Szia Elsõ! Már volt 3 mûtétem, mindhárom módszerrel (fagyasztás, lézer, sebészet), de semmit nem ért, kiújult újra. Te szültél már?
Szia! Bocsánat, hogy csak most válaszolok. Igen, én már szültem, és nem volt abszolut probléma. De mint említettem, nekem kifele nincs kijárat, csak befele megy, ezért veszélyesebb. Ha kijön, 3 napon belül mûteni kell.Ráadásul nekem hol bal oldalt jtt elõ, hol jobb oldalt, gondolhatod hogy néz ki a hátsó fertájam! :-) Olaszorszáûgban élek, itt mûtöttek 2x, otthon 5x. Volt altatásos, sima érzéstelenítõs, sebészeti, és sorolhatnám.Most hál isten nyugalom van már egy ideje, remélem így is marad! A szüléstõl meg ne félj ezért, ott teljesen mással leszel majd elfoglalva!:-) Sikerült esetleg azóta a baba: Mi most próbálkozunk a másodikkal, de még semmi..... :-(

Milyen módon jobb szülni: ágyon, vagy széken vagy egyéb?

Eddig csak ágyon volt módom szülni, mert a dokim kissé konzerv volt, de nyugdíjba ment, s most másnál fogok, és kiváncsi lennék a tapasztalataitokra. Egy 36 hetes kismama

Legjobb válasz: Vízbe jobb én 6 gyereket ott szültem és jó volt !!! :)

Vízbe jobb én 6 gyereket ott szültem és jó volt !!! :)
Szia! Szerintem embere vagy is asszony válogatja :D Lehet ami másnak jó az neked nem de különben a vizes dologról eddig én is jókat hallottam.
Én úgy tudtam eddig, hogy Magyarországon tiltják a vízben szülést. Vagy nem jól tudom? Szerintem széken jobb szülni, mint fekve mert hát ugye a gravitáció is jobban segíti így a baba kifelé haladását. Én így szeretnék majd szülni és nem fekve. Könnyû szülést kívánok!!!

Milyen alternatív szülési módok vannak a SOTE II-n? Lehet pl. ülve szülni? S milyen vajúdási lehetőségek vannak?

Legjobb válasz: én ott szültem. Nem emlékszem hogy felajánlották volna hogy van más mód is (egyébként nem tudom milyenek vannak). Vajúdásnál egy szobában egyedül feküdtem, megfürödhettem. Lehetett a folyosón sétálni is, de én nem bírtam. A szülés is normál állapotban volt. De szerintem biztos lehet másképpen is.

én ott szültem. Nem emlékszem hogy felajánlották volna hogy van más mód is (egyébként nem tudom milyenek vannak). Vajúdásnál egy szobában egyedül feküdtem, megfürödhettem. Lehetett a folyosón sétálni is, de én nem bírtam. A szülés is normál állapotban volt. De szerintem biztos lehet másképpen is.
Szia! Még nem szültem, de ott fogok, a szülésfelkészítõn mondták a múlthéten, hogy vajúdni lehet bárhogy, ahogy szeretnél: fekve, sétálva, labdán, kádban (egy kádas szoba van az 5-bõl), zuhanyozva stb., de a szülés a normál módon zajlik modern szülõágyon. Leglábbis én ezt vettem ki az elõadó szavaiból, hogy dönthetõ a szülõágy, tehát akár félig ülõ helyzetben is szülhetsz, de más mód nem nagyon van. 29h km
Szia! Én most 09.07-én szültem ott. Vajúdási lehetõséget Te magad választasz, úgy vajúdsz, ahogy Neked jó. Szülni egy döntött, tehát nem vízszintes szülõágyon fogsz, amit félig ülõ helyzetbe állítanak. Így könnyebb nyomni, és a dokinak ill. szülésznõnek is kényelmes, így tudnak segíteni. Könnyû és gyors szülést kívánok
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Kinél szültél? Fogadtál szülésznõt? Mennyi a tarifájuk? Ha van idõd, légyszi írj, minden részlet érdekel! :) Gratulálok a babához!
Hasznos nekem is, köszi! Lehet vajúdni is az 1személyesben...?
Szerintem már minden kórházban úgy szülsz és úgy vajudsz ahogy neked jól esik. Talán pl. vízben szülés nincs mindenhol. De vajúdás alatt azt csinálsz amit akarsz. (én rohangáltam a folyosón)
Én is ott szültem 08.16-án. Vajúdásnál olyan módot választasz, amilyet csak akarsz. Ilyenkor még egy 6 ágyas szobában vagy a többi vajúdóval. Zuhanyzó is van, de itt csak a folyosón közös. A szülõszobán, ahogy láttam volt labda, nekem is felajánlották a fürdést((zuhanyzást), sétálást, igazán kellemes lehet napfényes folyosó, persze ha bírsz sétálni. Könnyû szülést kívánok Neked.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!