Találatok a következő kifejezésre: Milyen mértékben jelen Magyarországon (2 db)

Milyen mértékben van jelen Magyarországon a rettegett AIDS?

Azért kérdezem, mert itt egyre többször találkozok a kérdésekben ezzel.

Legjobb válasz: A pontos adat, Magyarországon kb. 1500-1600 a regisztrált HIV fertõzött (2008 végéig). A becslések szerint a valós szám ennek kb. 4-5 szöröse. A fertõzés a 15-25 évesek között terjed legnagyobb mértékben.

A pontos adat, Magyarországon kb. 1500-1600 a regisztrált HIV fertõzött (2008 végéig). A becslések szerint a valós szám ennek kb. 4-5 szöröse. A fertõzés a 15-25 évesek között terjed legnagyobb mértékben.
"Magyarországon a regisztrált fertõzöttek száma évrõl-évre emelkedik: korábban évente 60-70, ma már 80-100 új esetet regisztrálnak - mondta Újhelyi Eszter. Ugyanakkor 2005-ben is rekordokat döntött a felismert új fertõzések száma, több mint száz új beteggel. A következõ négy-öt évben tartósan száz fölött maradhat a mutató - tette hozzá. Az egyik fõ szûrõhelyen, a Szent László Kórházban 2007 elsõ félévében 43 új HIV-pozitívot találtak, az elmúlt évek tapasztalatai alapján a második hat hónapban ennél is több lehet - tette hozzá." 2007. augusztus 10. Frissebbet sajnos nem találtam. :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked!
Magyarországon kb. 3000 a regisztrált HIV pozitív.
Ezek az adatok nem tartalmazzák az anonim fertõzötteket és a fertõzött voltukról nem tudó személyeket.

Magyarországon kb. milyen mértékben (%) van jelen a toxocara (neoascaris) vitulorum a szarvasmarhákban (ill. birkákban)?

Sajnos a neten sehol nem találok Magyarországra vonatkozó adatokat. Csak annyi találtam egyes forrásokban, hogy Európa biz. részein - Közép-Európában és f?ként a mediterrán régióban - van jelen. Ált. csak Ázsiára és Afrikára vonatkozó adatok találhatóak (angolul - bár ez nekem nem probléma). Egyébként még egyszer? leírást se találtam magyar nyelven. Remélem azért, mert nem számottev? Magyarországon.

Legjobb válasz: Birkája és tehene válogatja: Volt már egyáltalán valaki aki megszámolta?:)

Birkája és tehene válogatja: Volt már egyáltalán valaki aki megszámolta?:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!