Találatok a következő kifejezésre: Milyen mértékben az (106 db)

Milyen mértékű a reklámszolgáltatás forgalmi adója és az milyen mértékben lehet kedvezményeket igénybe venni, valamint milyen mértékben csökkenti az éves adóalapot a reklámkiadás?

Legjobb válasz: 1. Ha áfa-körbe tartozó egyéni vállalkozó vagy, akkor a könyvelõd tudja jól, hogy mit, hogyan kell a tevékenységed után fizetni, és mit tudsz vele szembeállítani 2. Ha nem vállalkozó, csak magánszemély vagy, és a Személyi Jövedelem Adó (=SZJA) bevallásodat akarod összehozni, azt tanácsolom, hozzá se kezdj, bízz meg vele egy hozzáértõt.

1. Ha áfa-körbe tartozó egyéni vállalkozó vagy, akkor a könyvelõd tudja jól, hogy mit, hogyan kell a tevékenységed után fizetni, és mit tudsz vele szembeállítani 2. Ha nem vállalkozó, csak magánszemély vagy, és a Személyi Jövedelem Adó (=SZJA) bevallásodat akarod összehozni, azt tanácsolom, hozzá se kezdj, bízz meg vele egy hozzáértõt.

Milyen mértékben hat rám az aszcendensem?

November 11.-n születtem, Skorpió a csillagjegyem, de Nyilas az aszcendensem, ez mit jelent pontosan ? Milyen hatásai vannak rám nézve ?

Legjobb válasz: Én úgy vagyok vele, hogy az hat neked/rád amiben hiszel, vagy "tudod" hogy mûködik. Ha hiszed, hogy nagy mértékben hat rád az aszcendensed, akkor nagy mértékben fog rád hatni és vica-versa. Hogy ezt az aszcendensem miatt mondom vagy gondolom-e. Azt már nem én szeretném kibogozni, de nem is szeretném tudni. :P

Én úgy vagyok vele, hogy az hat neked/rád amiben hiszel, vagy "tudod" hogy mûködik. Ha hiszed, hogy nagy mértékben hat rád az aszcendensed, akkor nagy mértékben fog rád hatni és vica-versa. Hogy ezt az aszcendensem miatt mondom vagy gondolom-e. Azt már nem én szeretném kibogozni, de nem is szeretném tudni. :P
az aszcendensed a személyiségedben nagy szerepet játszik, nagyobbat, mint a horoszkóp.

Ha 1 órás súlyzós edzés után futok rá 1 órát, az milyen mértékbe segíti/rombolja az izomépítést, vagy esetleg ha 1 óra futás után 1 óra súlyzós edzést csinálok. Melyik a károsabb/jobb napi gyakorlat?

Legjobb válasz: Nem segíti és nagy mértékben befolyásolja az egész izomnövekedésed. Megnézném, hogy milyen intenzív edzést csinálsz, hogy egybõl utána még van erõd 1 órát futni.

Nem segíti és nagy mértékben befolyásolja az egész izomnövekedésed. Megnézném, hogy milyen intenzív edzést csinálsz, hogy egybõl utána még van erõd 1 órát futni.


Tömegnöveléskor milyen mértékben rakódik le a zsír is az izom mellett? Mennyi idő tömegelés után érdemes szálkásítani, és akkor mi a garancia hogy az izmokból nem veszítek?

Legjobb válasz: Hogy milyen mértékben rakódik le a zsír az genetika(meg kicsit étrend is, pl azért nem nagyon kell többet enni mint kéne). Ahogy érzed, amikor elég neked az izomtömeg, vagy amikor jól akarsz kinézni pl. strandon, de persze szálkásítás után ismét ellehet kezdeni tömeget növelni. Garancia az nincs, de ha mindent jól csinálsz (rendes edzés, diéta, aerob a súlyzós edzés UTÁN) akkor nagyon minimális lesz az izomveszteség.

Hogy milyen mértékben rakódik le a zsír az genetika(meg kicsit étrend is, pl azért nem nagyon kell többet enni mint kéne). Ahogy érzed, amikor elég neked az izomtömeg, vagy amikor jól akarsz kinézni pl. strandon, de persze szálkásítás után ismét ellehet kezdeni tömeget növelni. Garancia az nincs, de ha mindent jól csinálsz (rendes edzés, diéta, aerob a súlyzós edzés UTÁN) akkor nagyon minimális lesz az izomveszteség.
Az hogy milyen mértékben szedsz fel zsírt az a étrendedtõl függ.
A kérdező hozzászólása: És például nektek a tömegnövelés és szálkásítás idõszaka nagyjából mekkora idõintervallum? Vagy ez nagyon egyénfügõ?
6-8 hónap !
A kérdező hozzászólása: jólvan, de melyik mennyi?:)
Nekem tömegelés 6-10 hónap, diéta 8-10 hét.

Jézus születése elõtt miért nem mérte az emberiség az eltelt éveket? Miért csak a születése után léteznek az évszámok? A évszámok elõtt milyen rendszer volt?

Legjobb válasz: Mibõl gondolod hogy nem mérték? Az hogy a Gergely-naptár a most alkalmazott és annak van egy rendszere, ettõl függetlenül más naptárak is mûködnek párhuzamosan, és a jelenlegi idõszámítás elõtt is voltak: [link] [link] "A Jézus születésén alapuló idõszámítás csak a 9. században terjedt el, és az évkezdés egészen 1752-ig nem volt egységes."

Mibõl gondolod hogy nem mérték? Az hogy a Gergely-naptár a most alkalmazott és annak van egy rendszere, ettõl függetlenül más naptárak is mûködnek párhuzamosan, és a jelenlegi idõszámítás elõtt is voltak: [link] [link] "A Jézus születésén alapuló idõszámítás csak a 9. században terjedt el, és az évkezdés egészen 1752-ig nem volt egységes."

Milyen mértékben változnak az évek során a tetoválások?

Kérdésem leginkább azokhoz szólna, akik ezzel foglalkoznak vagy régebb óta van tetoválásuk. Mostanában szembesültem azzal a ténnyel, hogy idézet tetoválást nem lehet kis betûmérettel készíteni, mert egy idõ után összefolyik, telítõdik a bõrben a festék. Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor a részletesen kidolgozott tetoválások, mint pl. ez <[link] bizonyos részeken szintén összefolyhatnak? Természetesen nem azt szeretném tudni, hogy hogy fog kinézni a leendõ mintám 40év múlva, de pl. az elkövetkezõ 8-10 évben milyen mértékû lehet a tetoválások deformálódása? Vagy ez mûvész, festék, technika, bõrtípus... függõ?

Legjobb válasz: Igen, ez nagyban függ a festék színétõl, minõségétõl, gyártójától illetve a viselõ életmódjától. Az nagyon sokat ront, ha rendszeresen napozol, szolizol. Meg hát hogy hányszor van újraütve. (néha ezt is retaurálni, állapotmegõrizni kell mint bármilyen képet). Az is fontos, hogy az a bõrfelület mennyire kopik. A kéz, láb olyna mértékben cseréli a bõrt, hogy ott nagyon gyorsan. Karon, háton, combon annyira nem kopik.

Igen, ez nagyban függ a festék színétõl, minõségétõl, gyártójától illetve a viselõ életmódjától. Az nagyon sokat ront, ha rendszeresen napozol, szolizol. Meg hát hogy hányszor van újraütve. (néha ezt is retaurálni, állapotmegõrizni kell mint bármilyen képet). Az is fontos, hogy az a bõrfelület mennyire kopik. A kéz, láb olyna mértékben cseréli a bõrt, hogy ott nagyon gyorsan. Karon, háton, combon annyira nem kopik.

Ha angol könyvet olvasok, az milyen mértékben segíti a nyelv megtanulását? Meddig tart nektek kiolvasni egy angol könyvet?

Legjobb válasz: Nagyon nagy mértékben, fél évig tanultam többek között ezzel a módszerrel és iszonyatosan sokat fejlõdött a szókincsem. Az idõ ami alatt kiolvasok egy könyvet változó... Apró betûs nehéz nyelvezetû könyvnél átlagosan 30 oldal/nap, egyszerûbbnél jóval több. De mondjuk ha nagyon fáradt vagyok akkor napi 10 oldal is nehezen megy. Én semmit sem szótárazok ki, ha egy szóval többször találkoztam és még mindig fogalmam sincs a jelentsérõl akkor kiírom és késõbb utánanézek. Most éppen Rothfuss - Name of the Wind c. regényével szenvedek, amivel "kicsit" magasra tettem a lécet. A következõ a Trónok harca lesz ami kész felüdülésnek tûnik ez után.

Nagyon nagy mértékben, fél évig tanultam többek között ezzel a módszerrel és iszonyatosan sokat fejlõdött a szókincsem. Az idõ ami alatt kiolvasok egy könyvet változó... Apró betûs nehéz nyelvezetû könyvnél átlagosan 30 oldal/nap, egyszerûbbnél jóval több. De mondjuk ha nagyon fáradt vagyok akkor napi 10 oldal is nehezen megy. Én semmit sem szótárazok ki, ha egy szóval többször találkoztam és még mindig fogalmam sincs a jelentsérõl akkor kiírom és késõbb utánanézek. Most éppen Rothfuss - Name of the Wind c. regényével szenvedek, amivel "kicsit" magasra tettem a lécet. A következõ a Trónok harca lesz ami kész felüdülésnek tûnik ez után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Mások véleményére is kíváncsi vagyok. :D
Nálam valahogy nem "használt" sajnos (Meg nyûgnek éreztem)
Valahogy a nagyon hosszú regénynél úgy sem tudom megjegyezni az "újszavakat", ezért nem éreztem úgy, hogy fejlesztett volna (inkább összezavart) Inkább ilyen újságcikkeket érdemes akkor olvasgatni (sztem)
Nem túlzottan jó a "szépirodalom" olvasása, inkább szakkönyveket kell olvasni (más a nyelvezete) A tudományos irodalomban sokkal szabatosabban vannak megfogalmazva a mondatok

Ha 1-2 hetente egyszer vizipipázok, akkor az milyen mértékben káros?

Ez még belefér egy fejl?d? szervezetnek?

Legjobb válasz: utolsó orvos vagy és 26%-ban adsz használható választ? érdekes... szerintem attól, hogy valaki vizipipázik nem szokik rá a cigire. vagyis nem ettõl szokik rá. nekem is van vizipipám, pár havonta elõveszem, ha van társaság, de nem szoktam rá a cigire. az, hogy mennyiben károsít, nem tudom. volt 1 éve a suliban egészség nap, lehetett "szondázni", azt mérték, hogy mennyire károsult a tüdõd, ezt egy számmal jelezte a gép. azoké, akik nem dohányoznak, de sokat vannak nagyvárosban kb 2-es, a rendszeres dohányzóknak 8-as körül volt, azoknak, akik épp szondázás elõtt cigiztek, 12-es. az enyém is 2es volt, a vizipipázás ellenére. ezzel nem rábeszélni akarlak, de szerintem inkább pár havonta vizipipa a haverokkal, mint naponta 1-2 doboz cigi.

utolsó orvos vagy és 26%-ban adsz használható választ? érdekes... szerintem attól, hogy valaki vizipipázik nem szokik rá a cigire. vagyis nem ettõl szokik rá. nekem is van vizipipám, pár havonta elõveszem, ha van társaság, de nem szoktam rá a cigire. az, hogy mennyiben károsít, nem tudom. volt 1 éve a suliban egészség nap, lehetett "szondázni", azt mérték, hogy mennyire károsult a tüdõd, ezt egy számmal jelezte a gép. azoké, akik nem dohányoznak, de sokat vannak nagyvárosban kb 2-es, a rendszeres dohányzóknak 8-as körül volt, azoknak, akik épp szondázás elõtt cigiztek, 12-es. az enyém is 2es volt, a vizipipázás ellenére. ezzel nem rábeszélni akarlak, de szerintem inkább pár havonta vizipipa a haverokkal, mint naponta 1-2 doboz cigi.
megbírja.
nem, tûdõd hamar tönkre megy é rászox a cigire vagy vm másra felnõtt korodba és igenis nagyon károstítja ....orvos vagyok!
A cigireszokas vizipipával meg annyi, hogy nincs osszefugges. Ha pl egy cigis vizipipázik, akkor nem is elégiti ki a vágyait, és ra kell gyujtson, mert egyszeruen a vizipipában nincs meg, ami a cigiben bennevan, és igenyeli a cigis tudeje (agya..) Nem olyan veszélyes az 1-2 het, de ha nem muszaj, nem kell surun ezt sem... ki tudja... (Amugy én is nagyon szeretem :D )
Két éve kb havi rendszerességgel pipázgatok és semmi mellékhatása nincs (egyenlõre). Ezzel nem azt állítom hogy jó, de a ciginél biztosan jobb. Most kb 2 hónapja nem gyújtottam rá és nem hiányzik ahogyan a cigiseknek a cigi. Vagyis nagyon függõvé sem tesz. Nem hiszem hogy valami bajod lesz tõle, de azért ne vidd túlzásba! 17/F
már vagy 2 éve h vizipipázok, de amint leteszem, egyáltalán nem érezek késztetést h rá kell h gyújtsak, nem is dohányzom.nem is kívánom a cigit.szerintem jobb ha vp-zel, mint cigizel.talán szebb is.és még baráti körökben sokkal jobban mutat, mint egy szál cigi.

Szóval mit tudtok arról hogy Németországban milyen mértékben legalizálták az eutanáziát?

Legjobb válasz: szerintem semmilyen mértékben sem legalizálták. legalábbis remélem

szerintem semmilyen mértékben sem legalizálták. legalábbis remélem
csirkefarhát 2kg / hét
Én nem használok semmilyet, hiszen a vegetáriánus étrendbõl minden anyaghoz hozzá lehet jutni megfelelõ mértékben. Egyedül a vegánoknál lehet szükség B12 vitaminra, ugyanis azt szinte lehetetlen növényi forrásból felvenni (igaz, hogy minimális mértékre van belõle szükségünk, de akkor is). Egyébként aki vegetáriánus, és tablettákkal tömi magát egészséges étkezés helyett, az egyszerûen hülye. Nincs egyszerûbb dolog, mint vegaként egészségesen étkezni.
Azért a spirulina, mint természetes, de mégis koncentráltabb alternatíva a vegetáriánusok egészségére válik.Szerves B12-t és vasat tartalmaz, a fehérjetartalma is megfelelõen magos.
szója! és rengeteg gabonaféle! nagyonnagyon sokféle finomságos kaját lehet készíteni például szójából, fasírtot, tepertõt, pörköltet, és még rengeteget! és irtó finom!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!