Találatok a következő kifejezésre: Milyen mértékben az (101 db)

Milyen mértékű a reklámszolgáltatás forgalmi adója és az milyen mértékben lehet kedvezményeket igénybe venni, valamint milyen mértékben csökkenti az éves adóalapot a reklámkiadás?

Legjobb válasz: 1. Ha áfa-körbe tartozó egyéni vállalkozó vagy, akkor a könyvelõd tudja jól, hogy mit, hogyan kell a tevékenységed után fizetni, és mit tudsz vele szembeállítani 2. Ha nem vállalkozó, csak magánszemély vagy, és a Személyi Jövedelem Adó (=SZJA) bevallásodat akarod összehozni, azt tanácsolom, hozzá se kezdj, bízz meg vele egy hozzáértõt.

1. Ha áfa-körbe tartozó egyéni vállalkozó vagy, akkor a könyvelõd tudja jól, hogy mit, hogyan kell a tevékenységed után fizetni, és mit tudsz vele szembeállítani 2. Ha nem vállalkozó, csak magánszemély vagy, és a Személyi Jövedelem Adó (=SZJA) bevallásodat akarod összehozni, azt tanácsolom, hozzá se kezdj, bízz meg vele egy hozzáértõt.

Milyen mértékben hat rám az aszcendensem?

November 11.-n születtem, Skorpió a csillagjegyem, de Nyilas az aszcendensem, ez mit jelent pontosan ? Milyen hatásai vannak rám nézve ?

Legjobb válasz: Én úgy vagyok vele, hogy az hat neked/rád amiben hiszel, vagy "tudod" hogy mûködik. Ha hiszed, hogy nagy mértékben hat rád az aszcendensed, akkor nagy mértékben fog rád hatni és vica-versa. Hogy ezt az aszcendensem miatt mondom vagy gondolom-e. Azt már nem én szeretném kibogozni, de nem is szeretném tudni. :P

Én úgy vagyok vele, hogy az hat neked/rád amiben hiszel, vagy "tudod" hogy mûködik. Ha hiszed, hogy nagy mértékben hat rád az aszcendensed, akkor nagy mértékben fog rád hatni és vica-versa. Hogy ezt az aszcendensem miatt mondom vagy gondolom-e. Azt már nem én szeretném kibogozni, de nem is szeretném tudni. :P
az aszcendensed a személyiségedben nagy szerepet játszik, nagyobbat, mint a horoszkóp.

Tömegnöveléskor milyen mértékben rakódik le a zsír is az izom mellett? Mennyi idő tömegelés után érdemes szálkásítani, és akkor mi a garancia hogy az izmokból nem veszítek?

Legjobb válasz: Hogy milyen mértékben rakódik le a zsír az genetika(meg kicsit étrend is, pl azért nem nagyon kell többet enni mint kéne). Ahogy érzed, amikor elég neked az izomtömeg, vagy amikor jól akarsz kinézni pl. strandon, de persze szálkásítás után ismét ellehet kezdeni tömeget növelni. Garancia az nincs, de ha mindent jól csinálsz (rendes edzés, diéta, aerob a súlyzós edzés UTÁN) akkor nagyon minimális lesz az izomveszteség.

Hogy milyen mértékben rakódik le a zsír az genetika(meg kicsit étrend is, pl azért nem nagyon kell többet enni mint kéne). Ahogy érzed, amikor elég neked az izomtömeg, vagy amikor jól akarsz kinézni pl. strandon, de persze szálkásítás után ismét ellehet kezdeni tömeget növelni. Garancia az nincs, de ha mindent jól csinálsz (rendes edzés, diéta, aerob a súlyzós edzés UTÁN) akkor nagyon minimális lesz az izomveszteség.
Az hogy milyen mértékben szedsz fel zsírt az a étrendedtõl függ.
A kérdező hozzászólása: És például nektek a tömegnövelés és szálkásítás idõszaka nagyjából mekkora idõintervallum? Vagy ez nagyon egyénfügõ?
6-8 hónap !
A kérdező hozzászólása: jólvan, de melyik mennyi?:)
Nekem tömegelés 6-10 hónap, diéta 8-10 hét.


Ha angol könyvet olvasok, az milyen mértékben segíti a nyelv megtanulását? Meddig tart nektek kiolvasni egy angol könyvet?

Legjobb válasz: Nagyon nagy mértékben, fél évig tanultam többek között ezzel a módszerrel és iszonyatosan sokat fejlõdött a szókincsem. Az idõ ami alatt kiolvasok egy könyvet változó... Apró betûs nehéz nyelvezetû könyvnél átlagosan 30 oldal/nap, egyszerûbbnél jóval több. De mondjuk ha nagyon fáradt vagyok akkor napi 10 oldal is nehezen megy. Én semmit sem szótárazok ki, ha egy szóval többször találkoztam és még mindig fogalmam sincs a jelentsérõl akkor kiírom és késõbb utánanézek. Most éppen Rothfuss - Name of the Wind c. regényével szenvedek, amivel "kicsit" magasra tettem a lécet. A következõ a Trónok harca lesz ami kész felüdülésnek tûnik ez után.

Nagyon nagy mértékben, fél évig tanultam többek között ezzel a módszerrel és iszonyatosan sokat fejlõdött a szókincsem. Az idõ ami alatt kiolvasok egy könyvet változó... Apró betûs nehéz nyelvezetû könyvnél átlagosan 30 oldal/nap, egyszerûbbnél jóval több. De mondjuk ha nagyon fáradt vagyok akkor napi 10 oldal is nehezen megy. Én semmit sem szótárazok ki, ha egy szóval többször találkoztam és még mindig fogalmam sincs a jelentsérõl akkor kiírom és késõbb utánanézek. Most éppen Rothfuss - Name of the Wind c. regényével szenvedek, amivel "kicsit" magasra tettem a lécet. A következõ a Trónok harca lesz ami kész felüdülésnek tûnik ez után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Mások véleményére is kíváncsi vagyok. :D
Nálam valahogy nem "használt" sajnos (Meg nyûgnek éreztem)
Valahogy a nagyon hosszú regénynél úgy sem tudom megjegyezni az "újszavakat", ezért nem éreztem úgy, hogy fejlesztett volna (inkább összezavart) Inkább ilyen újságcikkeket érdemes akkor olvasgatni (sztem)
Nem túlzottan jó a "szépirodalom" olvasása, inkább szakkönyveket kell olvasni (más a nyelvezete) A tudományos irodalomban sokkal szabatosabban vannak megfogalmazva a mondatok

Ha 1-2 hetente egyszer vizipipázok, akkor az milyen mértékben káros?

Ez még belefér egy fejl?d? szervezetnek?

Legjobb válasz: utolsó orvos vagy és 26%-ban adsz használható választ? érdekes... szerintem attól, hogy valaki vizipipázik nem szokik rá a cigire. vagyis nem ettõl szokik rá. nekem is van vizipipám, pár havonta elõveszem, ha van társaság, de nem szoktam rá a cigire. az, hogy mennyiben károsít, nem tudom. volt 1 éve a suliban egészség nap, lehetett "szondázni", azt mérték, hogy mennyire károsult a tüdõd, ezt egy számmal jelezte a gép. azoké, akik nem dohányoznak, de sokat vannak nagyvárosban kb 2-es, a rendszeres dohányzóknak 8-as körül volt, azoknak, akik épp szondázás elõtt cigiztek, 12-es. az enyém is 2es volt, a vizipipázás ellenére. ezzel nem rábeszélni akarlak, de szerintem inkább pár havonta vizipipa a haverokkal, mint naponta 1-2 doboz cigi.

utolsó orvos vagy és 26%-ban adsz használható választ? érdekes... szerintem attól, hogy valaki vizipipázik nem szokik rá a cigire. vagyis nem ettõl szokik rá. nekem is van vizipipám, pár havonta elõveszem, ha van társaság, de nem szoktam rá a cigire. az, hogy mennyiben károsít, nem tudom. volt 1 éve a suliban egészség nap, lehetett "szondázni", azt mérték, hogy mennyire károsult a tüdõd, ezt egy számmal jelezte a gép. azoké, akik nem dohányoznak, de sokat vannak nagyvárosban kb 2-es, a rendszeres dohányzóknak 8-as körül volt, azoknak, akik épp szondázás elõtt cigiztek, 12-es. az enyém is 2es volt, a vizipipázás ellenére. ezzel nem rábeszélni akarlak, de szerintem inkább pár havonta vizipipa a haverokkal, mint naponta 1-2 doboz cigi.
megbírja.
nem, tûdõd hamar tönkre megy é rászox a cigire vagy vm másra felnõtt korodba és igenis nagyon károstítja ....orvos vagyok!
A cigireszokas vizipipával meg annyi, hogy nincs osszefugges. Ha pl egy cigis vizipipázik, akkor nem is elégiti ki a vágyait, és ra kell gyujtson, mert egyszeruen a vizipipában nincs meg, ami a cigiben bennevan, és igenyeli a cigis tudeje (agya..) Nem olyan veszélyes az 1-2 het, de ha nem muszaj, nem kell surun ezt sem... ki tudja... (Amugy én is nagyon szeretem :D )
Két éve kb havi rendszerességgel pipázgatok és semmi mellékhatása nincs (egyenlõre). Ezzel nem azt állítom hogy jó, de a ciginél biztosan jobb. Most kb 2 hónapja nem gyújtottam rá és nem hiányzik ahogyan a cigiseknek a cigi. Vagyis nagyon függõvé sem tesz. Nem hiszem hogy valami bajod lesz tõle, de azért ne vidd túlzásba! 17/F
már vagy 2 éve h vizipipázok, de amint leteszem, egyáltalán nem érezek késztetést h rá kell h gyújtsak, nem is dohányzom.nem is kívánom a cigit.szerintem jobb ha vp-zel, mint cigizel.talán szebb is.és még baráti körökben sokkal jobban mutat, mint egy szál cigi.

Szóval mit tudtok arról hogy Németországban milyen mértékben legalizálták az eutanáziát?

Legjobb válasz: szerintem semmilyen mértékben sem legalizálták. legalábbis remélem

szerintem semmilyen mértékben sem legalizálták. legalábbis remélem
csirkefarhát 2kg / hét
Én nem használok semmilyet, hiszen a vegetáriánus étrendbõl minden anyaghoz hozzá lehet jutni megfelelõ mértékben. Egyedül a vegánoknál lehet szükség B12 vitaminra, ugyanis azt szinte lehetetlen növényi forrásból felvenni (igaz, hogy minimális mértékre van belõle szükségünk, de akkor is). Egyébként aki vegetáriánus, és tablettákkal tömi magát egészséges étkezés helyett, az egyszerûen hülye. Nincs egyszerûbb dolog, mint vegaként egészségesen étkezni.
Azért a spirulina, mint természetes, de mégis koncentráltabb alternatíva a vegetáriánusok egészségére válik.Szerves B12-t és vasat tartalmaz, a fehérjetartalma is megfelelõen magos.
szója! és rengeteg gabonaféle! nagyonnagyon sokféle finomságos kaját lehet készíteni például szójából, fasírtot, tepertõt, pörköltet, és még rengeteget! és irtó finom!

Magántanárral milyen mértékben fejleszthetô az énekhang?

Nagyjából mély F-G-tõl Cisz-D-ig bírok énekelni, ergó majdnem két oktáv. Kérdésem hogy ez milyen mértékben fejleszthetõ? Persze nem akarok 4 oktávot mert az lehetetlen... :-) amilyen dalokat énekelnék, éppen csak pár hang kéne még pluszban. Olyan szar érzés hogy amiket szépen el lehetne énekelni, az nem megy eredeti hangnemben. A transzponálás meg már elveszi a dal ízét. 18/F

Legjobb válasz: Szia. elõször is a hangterjedelem nem függ össze azzal, hogy hogyan énekelsz. itt igazából a tisztaság ami a legfontosabb, hogy ne legyen hamis amit énekelsz. minden hangfajra van olyan szám amit lehet énekelni. nem mindenki szoprán...vannak akik altok de arra is vannak dalok írva. az hogy fejleszthetõ vagy e az igazából adottság kérdése. Illetve mindenki érhet el fejlõdést de van aki akár 2-3 hónap alatt is látványosat és van aki 2 év alatt is alig fejlõdik. És az sem mindegy, hogy milyen stílusban szeretnél énekelni...

Szia. elõször is a hangterjedelem nem függ össze azzal, hogy hogyan énekelsz. itt igazából a tisztaság ami a legfontosabb, hogy ne legyen hamis amit énekelsz. minden hangfajra van olyan szám amit lehet énekelni. nem mindenki szoprán...vannak akik altok de arra is vannak dalok írva. az hogy fejleszthetõ vagy e az igazából adottság kérdése. Illetve mindenki érhet el fejlõdést de van aki akár 2-3 hónap alatt is látványosat és van aki 2 év alatt is alig fejlõdik. És az sem mindegy, hogy milyen stílusban szeretnél énekelni...
AZ elõzõ válaszadó jól mondta, tényleg sokat lehet vele fejleszteni, de azért nem csak a tisztaságot. Én 3 éve kezdtem el énekelni, akkor másfél oktávnál többet nem tudtam, ráadásul gyengén... Ehhez képest mos erõteljes a hangom és 3 oktávot simán tudok énekelni. A tanár segítsége jól jön az elsõ idõkben, amikor még meg kell tanulni hogy hogyan kell énekelni, ha tudod a trükkjét utána minden csak rajtad áll.

Kb. egy óra múlva bejelentik, hogy milyen mértékbe, és milyen irányba változik az üzemanyagok ára. Ki mire számít?

Figyelembe véve, h csökkent a k?olaj ára, viszont er?södött a dollár a forinttal szemben.

Legjobb válasz: Csökkenni fog szerintem! Honnan tudod, hogy 1 óra múlva?

Csökkenni fog szerintem! Honnan tudod, hogy 1 óra múlva?
végre itt a minta? látod a 37% ot? az aktuális árból csak az a 37% változi.
az adó fix mértékû marad százalékban! csak a másik felére esõ részét tudják csökkenteni...
A kérdező hozzászólása: tegnap 12:49 A 10% és a 0.5% között az van különbség. Ha tényleg csak az "olaj" árát csökkentik, akkor szted 95%-a adó az üzemanyagnak?
" Számottevõen nem csökkenne a fogyasztás, mert többen ülnének kocsiba." És az miért lenne jó?
Fless, de a jövedéki adó még mindig hatalmas részét teszi ki az üzemanyagoknak. Egy tollvonással, a kormány 20-30 Forinttal nyugodtan mérsékelhetné. Számottevõen nem csökkenne a fogyasztás, mert többen ülnének kocsiba.
mert az adóra esõ részét nem csökkentik te okos gyerek!
"Négy forinttal csökken a benzin ára szerdától a hazai töltõállomásokon - erõsítették meg piaci források a holtankoljak.hu értesülését. A gázolaj ára ezen a héten nem változik. Így a benzin országos átlagos ára 376 forint lesz, a gázolaj átlagára 360 forint marad."
A kérdező hozzászólása: *nem fog
A kérdező hozzászólása: ma 12:06 Ha változik, akkor én is ilyesmire számítok, de sztem fog...
A kérdező hozzászólása: ma 12:05 Mindenre van magyarázat! Csak arra nem tudott senki magyarázatot adni, h mikor 10%-ot csökkent, akkor a fogyasztók ebbõl miért csak 0.5%-ot éreztek?
A kérdező hozzászólása: A holtankoljak.hu-n a híreknél mindig 12 és 1 között teszik fel minden hétfõn, hogy milyen mértékbe változik.
2-4 Forinttal csökken szerintem.
Egyértelmûen drágulásra számítok. Csökkent a kõulaj ára... akkor is meg tudják magyarázni, hogy miért KELL emelni!

Milyen gyorsan, milyen mértékben változhat az ember húgysav-szintje?

Azt tudom, hogy pl. a cukor evés után pár perc alatt jócskán fel tud menni, na de a húgysavval mi a helyzet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!