Találatok a következő kifejezésre: Milyen mértékben a babának (14 db)

Kismamik, akiknek 33-34. héten nagynak mérték a babát, milyen súllyal születtek meg végül? És milyen volt a súly/centil értéke?

Legjobb válasz: 32.héten 2600gr-nak mérték,a kiírt elõtt 1 nappal született a kisfiam 4000 gr-al,és 55 cm-el.

32.héten 2600gr-nak mérték, a kiírt elõtt 1 nappal született a kisfiam 4000 gr-al, és 55 cm-el.
36.héten 2700 grammra becsülték 39.héten 3140grammal és 55cm-el született.
36. héten 4190 g-ra becsülték, 41+2 naposan 4180 g-mal született.
36. héten mérték 3000 grammnak, 7 nappal késõbb megszületett 3700 grammal.
32. héten 1680 grammnak mondták és 36+3 hétre 2880 grammal és 49 centivel született a lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor nem kell készpénznek venni, amit uh-on mondanak!

37 hét 3 napos terhes vagyok. Ha a 36 hetesen 3200 grammnak mérték a babát és jól mértek, szerintetek milyen születési súlyra számíthatok? Olyanok írjanak légyszi, akik már szültek.

Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Szió. Igaz én még nem szültem,de én pont tegnap voltam 36 hetes Uh-on,és nekem is pont 3200g-ra becsülte meg a doki a súlyát.Nekem azt mondta,hogy mire megszülök olyan 3400g lesz,csak azt nem értem,hogy hogyan,amikor az utolsó hetekben heti negyed kilót hízik a baba.De ha csak 20 dekával is számolok és ha bent marad a 40.hétig és pontos volt a becslés akkor sem 3400g lesz hanem 4000g. :/ Hát nagyon kíváncsi leszek,hogy mekkora súllyal és hány centivel fog megszületni a kisfiam. Bocsi egyébként,hogy írtam. Könnyû szülést neked :) 36+2 hkm

Szió. Igaz én még nem szültem, de én pont tegnap voltam 36 hetes Uh-on, és nekem is pont 3200g-ra becsülte meg a doki a súlyát.Nekem azt mondta, hogy mire megszülök olyan 3400g lesz, csak azt nem értem, hogy hogyan, amikor az utolsó hetekben heti negyed kilót hízik a baba.De ha csak 20 dekával is számolok és ha bent marad a 40.hétig és pontos volt a becslés akkor sem 3400g lesz hanem 4000g. :/ Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy mekkora súllyal és hány centivel fog megszületni a kisfiam. Bocsi egyébként, hogy írtam. Könnyû szülést neked :) 36+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
A fiam a 26hetes Uh: 1190gr. A 32 hetesen 2200gr és a 36 hetesen: 3400gr. 39+1-re született: 3.880gr-al :) És csak mondom bíztatásként: a szülésem 2 óra volt összesen, és nagyon könnyen kijött ez a majdnem 4 kilós gyerek :) Ne izgulj! Sok sikert!
36 hét 4 naposan volt 3250 gramm, 38 hét 4 naposan 3650. 40 hét 5 napra született 3800 grammal. A doki szerint az utolsó 4 hétben már nem "hozzák" a heti 250 grammot, én is féltem hogy 4 kg felett lesz, de a doki a 36 hetes eredmény alapján azt "jósolta" hogy 3600-3800 lesz. És ez teljesen bejött, igaz a felsõ határ, de késõbb is született 5 nappal a kiírásnál, szóval volt még kis ideje gyarapodni. Amúgy a 3800-as babát simán kitoltam 20 perc alatt, 1 cm-s vágással megúszva az egészet. Teljesen egyéni hogy ki mekkora babát tud megszülni, van aki egy 3500-ast sem tud és van aki a 4800-ast is simán megszüli. Elõre ne félj ilyenektõl!
Szerintem nem kell adni arra, hogy mit mérnek. Nekem olyan szinten mellé lõttek, hogy félelmetes. Egyik barátnõmnek meg azt mondták kicsi a gyerek aztán óriás bébi lett. A csontok méretébõl próbálnak számolni, de ez nem fedi a valóságot.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy írtál, ezek szerint nem csak nekem mértek ilyen nagy súlyt:D Szerintem is több lesz 3400-nál ha már most 3200 mivel úgy tudom, hogy 200 grammot is hízhat most már 1 hét alatt.Könnyû szülést kívánok Neked is!
Ha pontos a mérés és ha a 40. hétig bent marad a pici akkor szerintem 3800-4000 körül. De sajnos elég pontatlanok ezek a mérések. Nekem a második lányomnál mértek a szülés napján reggel 3300-at, este megszületett 2900-al. Kétlányos 36hkm.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!Kicsit aggódom, hogy nem nehezebb-e megszülni egy 4 kilós babát, mint egy 3-3, 5 kilósat.
Nekem nem mértek szülés elõtt, bár császár volt, úgyhogy nem volt érdekes mekkorát "nyomok" ki. Nekem azt mondták, hogy az utosó négy hétben heti 250 gr-ot is hízhat a baba. Úgyhogy 4 kg körül számolhatsz.Nekem a 32. héten mértek utoljára 1900 gr-ot, 8 hét múlva 3500gr mal született.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
1-es vagyok. Nekem csak véletlenül esett egy napra a szülés és az uh:) Épp, hogy hazaértem uh-ról, indulhattam mert vissza mert elkezdõdtek a fájások:D Elsõ babával nem volt uh szüléskor. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!És mindig a szülés elõtt mérnek uhn súlyt?
Szia! Nekem is 36 hetesen volt a kisfiam becsült súlya 3200gr. 38 hetesen több mint 3500gr-ra saccolták. Kiírt napon szültem 3880gr, és 51cm-s babát.

Milyen mértékben árthattam a babának? Maradandók lehetnek ezek a károsodások? Tudom még valahogy korrigálni?

Nem vettem észre, hogy terhes vagyok (amúgy 10 hetes), s az elmúlt 3 hónapban többször fogyasztottam alkoholt és amúgy meg dohányozom is. 3 hete elhagyott a párom, amikor megtudta, hogy gyereket várok. Eldöntöttem, hogy megtartom. 35 éves vagyok, de nem csak ezért...

Legjobb válasz: Szerintem még nem csináltál olyat a babóval, hogy komoly gondot okozzál, de mostantól totál iktasd ki természetesen ezeket az életedbõl. Sokan ilyenkor tudják meg, hogy terhesek, addig pedig élik az életüket. állítólag az elsõ 20 napban egyébként sem árt semmi a babának, kivéve mondjuk a sugárzás persze, gyógyszerek nem nagyon. A klényeg, hogy mostantól egészséges életmód és szedjéj Gravidát, az is rásegít sokat, hogy ne legyen baj+egészséges táplálkozás. Boldog babavárást!

Szerintem még nem csináltál olyat a babóval, hogy komoly gondot okozzál, de mostantól totál iktasd ki természetesen ezeket az életedbõl. Sokan ilyenkor tudják meg, hogy terhesek, addig pedig élik az életüket. állítólag az elsõ 20 napban egyébként sem árt semmi a babának, kivéve mondjuk a sugárzás persze, gyógyszerek nem nagyon. A klényeg, hogy mostantól egészséges életmód és szedjéj Gravidát, az is rásegít sokat, hogy ne legyen baj+egészséges táplálkozás. Boldog babavárást!
A cigit mindenképp tedd le és szerintem kezdj el valamilyen terhesvitamint szedni (Elevit, Gravida...), egyél sok zöldséget és gyümit!
Sztem tessék megnyugodni! Van aki az egész terhességet végig-cigizi és nem lesz baja a babókájának, de persze jót sem tesz vele. Valószínûleg nem lesz semmi baj, de a dokid érdemes kifaggatni, hogy van-e vizsgálat, amit esetleg érdemes lenne elvégezni ( ilyet igaziból eddig csak drogos terheseknél láttam és arra irányúl, h a baba ne legyen függõ).De ne gondolj rosszakat, most már mindent jól fogsz csinálni és minden rendben lesz. De cigizni se tessék ám!
csatlakozom az elõttem szólókhoz, nem valószínû h baj lehet, de innestõl stornó, a dohányzás is, kezd el szedni vmi terhesvitamint, sok gyümölcsöt és rostos ételeket egyél, biztos nem lesz baj:)
A fogantatástol számítva van két hét, a minden vagy semmi alapján ha picit is károsodott a sejt, nem marad meg a terhesség.Nekem volt egy 5óra hosszás szívkatéterezésem, ami alatt 10perc nem direkt sugárzást kaptam.Nem tudtam hogy terhes vagyok, mert 3, 5éve nem estem teherbe.Pont a védett idõben voltam.Jártunk genetikusnál is, nagy mázlim van!Most 26.hetes vagyok voltunk 4dvizsgálaton is, hála a pici fiúnk rendben van.Vitamint, folsavat feltétlen szedjél.Boldog babavárást!
A cigivel és a túlzott alkoholfogyasztással árthatsz neki, Tedd le a cigi és csökkentsd az alkoholfogasztásodat mininálisra. Ne haragudj, de a barátod egy nagyon felelõtlen ember, ha ilyen helyzetben cserbenhyg. Ha ezt megtette, akkor ne is enged vissza, szerintem kítûnõ anya leszel, anélkül, hogy õ veled lenne, bár nem is fog veled osztoznii a boldogságodon!Kitartást és sok bolodgságot nektek!
A kérdező hozzászólása: Kedves hozzászólok! El sem tudom mondani, hogy mennyire örülök a válaszaitoknak és nagyon KÖSZÖNÖM!!!


31 hetesen 1450 gr-ra becsülték a babám. Kicsit aggódom, hogy picuri. Milyen mértékben nőnek hetente a 30. hét után?

Másnak is ilyen pici volt?

Legjobb válasz: szia.sztem ne aggodj.az én babám is kisebb vmelyik méretbõl két héttel is.a súlyt sajnos nem tudom de sztem ezen sem kell aggodni mert azt még kevésbé tudják pontosra megmondani mint a méreteit.ez csak becslés.39 h kismama

szia.sztem ne aggodj.az én babám is kisebb vmelyik méretbõl két héttel is.a súlyt sajnos nem tudom de sztem ezen sem kell aggodni mert azt még kevésbé tudják pontosra megmondani mint a méreteit.ez csak becslés.39 h kismama
Szerintem nem kevés, kb 150-200g-ot híznak még hetente, tehát 3 kg körül lesz:) Az egyes eredményeknél meg sokat számít, hogy az orvos jó helyre bökött-e a pálcikával.
Ne aggódj! A hasadban becsült értékekre nem nagyon lehet alapozni. Nekem a dokim szülés elõtt egy nappal azt mondta, hogy nem lenne jó ha még megszületne a baba, mert még nincs 2 kg sem. Erre másnap megszületett 3050 kg-val. Úgyhogy errõl ennyit.
Fúúúú, nekem meg azt mondták, hogy a méretei jók, de a súlya jó nagy, 31 hetesen és három naposan 1900 gr-ra becsülték, az meg túl nagy!:) Pedig nem vagyok elszámolva....hát én meg remélni tudom, hogy azért nem lesz óriás bébi....mert én meg pici vagyok és alacsony....:) De sok bajunk van, igaz?Egyikünk attól fél , hogy kicsi, a másikunk meg attól, hogy nagy....Amíg az orvos azt mondja, hogy jó, addig nem kéne izgulnunk....:)
A kérdező hozzászólása: köszi lányok :) )

6-hetes terhes vagyok, első babámat várom. A dokitól nem mertem megkérdezni, de lehet ilyenkor szeretkezni a párommal? Meg milyen sűrün lehet? Nem okoz problémát a babának?

Legjobb válasz: Nekem elsõ alkalommal megtiltotta.De ha nem tiltotta volna meg,akkor is vártam volna az elsõ trimeszter végéig.

Nekem elsõ alkalommal megtiltotta.De ha nem tiltotta volna meg, akkor is vártam volna az elsõ trimeszter végéig.
Ha minden rendben, persze, hogy lehet.
Ha valami okból nem lenne neked szabad, akkor mondta volna a dokid.
Szia! Lehetni lehet és ha minden rendben, elvileg probléma se lehet. De mivel ilyenkor még nagyon pici a baba és fõleg az elsõ trimeszterben még bármi történhet, ha megoldható, akkor azért vigyázzatok. Nekem sajna volt már elhalt terhességem, nem tudom, volt-e köze ahhoz, hogy akkor mi is együtt voltunk a párommal. De most inkább nem kockáztattunk, és eddig minden rendben, már a 17. hetet taposom. Szóval ha kibírjátok, inkább várjatok még pár hetet, míg biztosabb nem lesz a dolog. Ja, és az orgazmuskor méhösszehúzódások vannak, és emiatt nem szokták javasolni valakinek a szeretkezést a terhesség elsõ szakaszában.
És nyugodtan kérdezz az orvostól!Neki ez nem új téma, nem tabu. Most õ van érted.Bátran kérdezz, minthogy kétségek közt légy. 33 hetes kismama
nálunk a férjem féltett minket 9 hónapig nem szeretkeztünk- túléltem de nagyon sz*r volt
Lehetni lehet. Én is az elsõ babát várom, de mi nem szeretkeztünk a 25. hétig. Az elsõ trimeszterben nem mertünk, mert ugyebár az a kritikus idõszak. A 12 hetes ultrahangon veszélyeztetett lettem rossz helyen lévõ méhlepény miatt, akkor azért nem lehetett. Aztán a 18 hetes ultrahangon azt mondták, hogy minden oké, szabad a pálya, de a páromban alakult ki egyfajta félelem, hogy nehogy valami gondot okozzunk a babának. A 24 hetes ultrahangon is ráírták a papírra, hogy medencevégû fekvés miatt veszélyeztetett, de mondta a szonográfus nõ, hogy ez nem jelent igazából semmit, mert még 100szor megfordulhat. Nah, ez újabb gátat vetett a párom elé. 1 hét kellett, hogy megértessem vele, hogy semmi gond, mert azóta már rég megfordult a picúr, aznap este már a másik oldalon ficánkolt. Azóta 1szer szeretkeztünk, mert most éjszakás a héten, de már nincsenek gátlásai. 26hetes kismami

Milyen meretei kell legyenek egy, 1honapos babnak? (suly, hossz, fejkorfogat) Milyen mertekben kell nojjon, a szuletett meretekhez viszonyitva?

Legjobb válasz: Az attól is függ, hogy születésekor mekkora volt... Heti 12-25 gramm között szoktak hízni, de ettõl több is lehet. A hosszuk átlagosan 4 centit szokott nõni, de nem baj, ha kevesebbet vagy többet nõ.a A fejét sajnos nem tudom.

Az attól is függ, hogy születésekor mekkora volt... Heti 12-25 gramm között szoktak hízni, de ettõl több is lehet. A hosszuk átlagosan 4 centit szokott nõni, de nem baj, ha kevesebbet vagy többet nõ.a A fejét sajnos nem tudom.

Aki méri/mérte anno 2-3hetes kora körül mennyit szopizott a babád, s kb milyen időközönként? Csak kiváncsiság

tudom hogy nem szabad és nem kell összehasonlitgatni, tényleg csak kiváncsiságból kérdem

Legjobb válasz: az én lányom nagyon pici volt alig 2500g õ 60g szopott késõbb többször is kellett szoptatni kb másfél óránként kérte akkor is 60g,egy nõnek az új szülötte még kórházban 120g szopott 3-óránként a lányom akkor még 20-40g

az én lányom nagyon pici volt alig 2500g õ 60g szopott késõbb többször is kellett szoptatni kb másfél óránként kérte akkor is 60g, egy nõnek az új szülötte még kórházban 120g szopott 3-óránként a lányom akkor még 20-40g

Mikortól jellemző a babákra az idegenektől való félelem, meddig tart és pontosan hogyan, milyen mértékben nyilvánul meg?

F?leg tapasztalatok érdekelnének.

Legjobb válasz: Nálunk kb. 6 hónaposan kezdõdött. Szerencsére elég sokan megfordulnak nálunk és mi is elég mobilak vagyunk, így nem túl erõs a kislányomnál ez. Néhány perc ismerkedés után már bárkinek mosolyog, huncutkodik, akár át is veheti bárki tõlem. Persze nagyon fontos számára, hogy közben én is ott legyek és lásson, ha valaki idegennél van. Most 8 hónapos és nem lett erõsebb az idegenektõl való félelme.

Nálunk kb. 6 hónaposan kezdõdött. Szerencsére elég sokan megfordulnak nálunk és mi is elég mobilak vagyunk, így nem túl erõs a kislányomnál ez. Néhány perc ismerkedés után már bárkinek mosolyog, huncutkodik, akár át is veheti bárki tõlem. Persze nagyon fontos számára, hogy közben én is ott legyek és lásson, ha valaki idegennél van. Most 8 hónapos és nem lett erõsebb az idegenektõl való félelme.
Az en fiamnal kb egy honapig tartott.7honapos koraban.Utanna ugy mulott lassan hogy nagyon ilyedten nezte az idegeneket szegenykem de mar nem sirt, es lassan felszabadult.Persze a mai napig nem vigyorog az idegeneknem, kell neki legalabb fel ora utana mar minden ok.Most 9honapos
Az én kisfiamnál kb 5 hósan kezdõdött. Ha jött hozzánk valaki (akár rokon, akit ritkán lát, akár idegen) elkezdett sírni akkor is ha pl. a kezemben fogtam. Kb 7-7, 5 hós korától kezdett elmúlni és ha valaki nem közeledik felé túl hirtelen, nem "rohamozza" le, akkor már csak figyeli. Persze ha mondjuk engem vagy apát nem lát közben akkor sírás van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nálunk 5 hónapos korától van. Nem múlik, kicsit aggódom, most 7.5 hós. Sokat sír emiatt.

Akinek kicsi babát mértek a vége fele (2700 gr alatt), nektek milyen méreteitek voltak? Tényleg kicsi lett a baba?

köszi!!

Legjobb válasz: Az elsõt 3100g körülire saccolták. Pár napra rá 39. hétre 3500g-mal született meg. A második 37+4 héten 2900g mondtak 38+6 hétre született 3850g-mal. Az nem 100% amit ott mondanak. Lehet kisebb és nagyobb is.

38+4-en mérték 2700 grammnak, 38+6 született 3400-zal. Ekkorát is tud tévedni a gép.:) A másodikat máshol szültem, õt is 2 nappal elõtte mérték 2900-nak, 3250 lett.
Az elsõt 3100g körülire saccolták. Pár napra rá 39. hétre 3500g-mal született meg. A második 37+4 héten 2900g mondtak 38+6 hétre született 3850g-mal. Az nem 100% amit ott mondanak. Lehet kisebb és nagyobb is.
"...nektek milyen méreteitek voltak?" -mármint nekünk anyukáknak, így értetted? 7. vagyok. Én 154 cm és 58 kg voltam amikor szültem. 45-rõl indultam. De az enyémek viszonylag hosszúak lettek, 54 és 55 cm. Ha erre is gondolsz...:)
Szia Én nem hiszek ezekben a mérésekben. Nekem 37 hetesen 2733 grammra becsülték a kisfiam. Szülés elõtti napon 3200 grammra. Másnap megszületett 2 nap tulhordással 4100 grammal.Rengeteget tévedtek az uh-on.
Nekem 39+0 hetesen 2670 g-ra becsülték. 39+4 hetesen született 3300 g és 55 cm. Nagyon elmérték...
Gép és szonográfus függõ, de én már nem hiszek nekik. :) Betöltött 36. héten 2400 grammosnak becsülték, végül a kiírt napon, 3380 grammal született.
38 héten 2640 gr mértek, 40+2 re született 3020 gr- al.
nekem 37+5hetesen mondtak 2200 grammot, de szüléskor 38+2 idõre 2000 gramm lett, :( de nekem retardált volt, egy normál terhességnél nagyobb szokott lenni.
Végig kicsinek saccolták a 38-ik hetes uh-n 2960g-nak mondták. 40+5 napra megszületett 3600g-mal.
Kicsinek jósolták, mérték. 3300g-mal született a 38. héten, igaz, csak 49 cm volt. Amikor megszületett, a doki felkiáltott, na, ezt jól elmértük...
Mivel én alapból vékony voltam terhesség elõtt, és terhesség alatt is keveset híztam, a hasam is kicsi volt mindenki mondta hogy a baba is kicsi lesz. Az orvos azt mondta mindenképp 3 kg alatt lesz mikor megszületik, kb. 2500 grammra saccolta. 37. hétre született a lányom 2750 grammal, szóval ha még marad 3 hetet, lehet meg lett volna a 3 kg is!
A kérdező hozzászólása: hû :) elõször is köszönöm a sok választ !!!! a babaméretekre is kíváncsi lennék mert nekem pl a fejét bmi kicsire mérik :S ha írtok még megköszönöm :) ) minden méret érdekel...AC, HC FL, BPD....

Milyen arányban keveritek a Sinlacot vízzel (ml + gr v. evőkanál mérték érdekelne)? Pépként szeretném adni a babámnak, de még sosem csináltam. Ezt is be kell vezetni, vagy ehet, amennyi jólesik neki?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Attól függ mekkora a baba, és hogy étkezést akarsz kiváltani vagy csak pótolni egy picit. Én 30-35g-ot adok neki vacsorára, csak annyi vízzel higítva, hogy krémes tejbegríz állagú legyen. Ha cumisüvegbõl akarod adni akkor hígabbra kell, de inkább kanállal add.

Attól függ mekkora a baba, és hogy étkezést akarsz kiváltani vagy csak pótolni egy picit. Én 30-35g-ot adok neki vacsorára, csak annyi vízzel higítva, hogy krémes tejbegríz állagú legyen. Ha cumisüvegbõl akarod adni akkor hígabbra kell, de inkább kanállal add.
Szia! Rá van irva a dobozra. 150ml vizhez adjál 50gramm port. Az pépes lesz. Ha esetleg üvegbõl akarod akkor pedig érzésre. Hogy mennyit eszik meg azt meg majd látod. Nekem azt mondták, hogy ezt nem kell bevezetni.
Én 70 ml vizhez adok 3 ek port. És ehhez a fõzeléket vagy gyümölcsöt hozzákeverem.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, 50 gr. por hány evõkanál? Köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!