Találatok a következő kifejezésre: Milyen mélyen a (2495 db)

Milyen mély A fekete lyuk?

Legjobb válasz: Milyen mely? Hat ez eleg hulye kerdes! Milyen mely a nap? vagy a fold? :-D

Milyen mely? Hat ez eleg hulye kerdes! Milyen mely a nap? vagy a fold? :-D
Az változó. A fekete lyuk azért fekete mert nem engedi ki a fényt, ami azért lehetséges mert a gravitációja oly nagy, hogy a szökési seb. nagyobb a fény seb.nél. Ha egy testnek 5m es sugárban ekkora a gravitációja akkor 5m, ha más akkor más.
hát azt senki sem tudja, mivel még senki sem volt benne aki ki is jött volna ;-) de az elméletek viszont rengeteg féle verziót leírnak.... - pl van az hogy a másik oldalán fehér lyukból kilövõdik - de van olyan hogy egy szinguláris pontban egyesül a tömeg -de lehet hogy "mély" senki sem tudja de még sorolhatnám az elméleteket, de inkább a pontosság miatt olvass könyveket, pl Stephen Hawking összes könyve király és õ a fekete lyukak királya, sztem ami sokat és nagyon érdekeseket ír a fekte lyukakról és a fehéreket is megemlíti A tér is az idõ természete c. könyvében
A fekete lyuk középpontjában egy ún. szingularitás található, melyben nem értelmezhetõ matematikailag a tér-idõ görbülete. Olyan, mintha nullával osztanál :D http://nrumiano.free.fr/Images/bh_warp1_E.gif Így görbül a tér-idõ a tárgyak sûrûségének függvényében. A fekete lyuk sûrûsége végtelen, emiatt a végtelenig görbül a tér. Elég nehéz elmagyarázni :D
A kérdező hozzászólása: Thx, bros!
három és fél méter

Az Aquaworldben milyen mélyek a medencék?

Legjobb válasz: Mármint tételesen soroljuk fel? És amelyik fokozatosan mélyül, azt centis beosztásban kéred?

Mármint tételesen soroljuk fel? És amelyik fokozatosan mélyül, azt centis beosztásban kéred?
Kerestem a honlapjukon, de nem találtam. Itt a tel.számuk, hívd fel õket, csak megmérték már :) http://www.aqua-world.hu/hu/kapcsolat
http://www.aqua-world.hu/hu/terkep Itt vannak tételesen

Hol és milyen mély a Balaton legmélyebb pontja?

Legjobb válasz: Tihany és Szántód között, kb. 10-12 méter mély.

Tihany és Szántód között, kb. 10-12 méter mély.
Tényleg Tihany és Szántód között. Itt Zamárdiban úgy 500 métert kell bemenni ahhoz hogy 180 centis vízben legyél. A 180 centit jelzõ bója 140 centis vízben van :D
Nálam 1 méter.
igen elég mély nem mértem le de jó pát 3-4 m sztem van :D

Milyen mély a víz Balatonfüreden?

Kislányommal megyünk a hétvégén Balatonfüredre,de ? elég bizonytalanul úszik.

Legjobb válasz: Azt nem tudom mennyire mély de az tuti hogy nem bokáig ér. Amúgy a Balaton északi oldala sokkal mélyebb mint a déli... Mi is a hétvégén megyünk, ti melyik strandra?

Azt nem tudom mennyire mély de az tuti hogy nem bokáig ér. Amúgy a Balaton északi oldala sokkal mélyebb mint a déli... Mi is a hétvégén megyünk, ti melyik strandra?

Milyen Mély a vagina?

munvekahelyemen egyik kollégám szegezte nekem ezt a kérdést és nem tudom azóta se hová tenni,van erre egyáltalán logikus válasz?

Legjobb válasz: 10-12centi mély nyugalmi állapotban azthiszem,utána már csak a felizgatástól függ hogy mennyire tágul ki.

10-12centi mély nyugalmi állapotban azthiszem, utána már csak a felizgatástól függ hogy mennyire tágul ki.
10-12 cm -nél nem több senkinek!
Attó függ mijjen mijre ássák.
Hol itt a logika?
mint a piccsa:) )))

A gyömrői tófürdőben most is lehet fürdeni, vagy aug.31-el bezárt? Milyen mély a víz?

Legjobb válasz: Ha jól tudom még lehet, és gyorsan mélyül, de a partod még sekély. Úszni is lehet, meg gyerekeket is lehet vinni, van elkerített rész nekik. Csak ajánlani tudom!

Ha jól tudom még lehet, és gyorsan mélyül, de a partod még sekély. Úszni is lehet, meg gyerekeket is lehet vinni, van elkerített rész nekik. Csak ajánlani tudom!
A kérdező hozzászólása: köszi

Milyen mély a kút, ha adottak a következők?

Ha ismerem a nehézségi gyorsulást (~9,8 m/s^2), és a pénzérme esési idejét (~3 s) az elengedést?l a vízbe érésig, akkor milyen képlettel lehet kiszámítani a kút mélységét? Addig oké, hogy s=v*t, de a sebességet pontosan hogyan is határozom meg?

Legjobb válasz: Felejtsd el a s=v*t képletet. Szabadesésnél négyzetes uttörvényt használunk. h=(g/2)t^2 Tehát 45 méter mély a kút.

Felejtsd el a s=v*t képletet. Szabadesésnél négyzetes uttörvényt használunk. h=(g/2)t^2 Tehát 45 méter mély a kút.
és nemcsak szabadesésnél hanem általában amikor gyorsulsz de ellõzõ tevagy a király!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Igazából csak egyenletesen gyorsuló mozgás esetén használjuk :D Mint például a középiskolai szabadesés.
Legközelebb azért a légellenállást is figyelembe kellene venni ám!
A kérdező hozzászólása: Igaz, a légellenállás is közrejátszik, de nekem most elég volt egy hozzávetõleges adat, mert kíváncsi voltam, hogy kábé hány méter mély lehet. (~ egy 10-15 emeletes ház magassága)
Ja, egyébként a légellenálláson kívûl ezer más befolyásoló tényezõt figyelembe lehetne venni. Így tehát a feladat csak méréssel közelíthetõ. Mellesleg az alaktényezõt is méréssel határozzák meg, erre a célra kialakított szélcsatornákban.

Milyen, melyik a jó házimozi?

Mit kell nézni a vásárlásnál? A 330 W mennyire jó? A tv márkájával lehetőség szerint egyezzen? Az elhelyezés is érdekel, hogy a legjobb.....stb. Lehetőleg értelmes válaszokat ha lehet, komoylan érdekel a téma, fontos lenne....előre is kössz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!