Találatok a következő kifejezésre: Milyen más van egy (211 db)

Tudom, hogy légitársaság válogatja, de mégis mire lehet számítani, milyen költsége van egy repjegy visszavonásnak illetve annak, hogy másra (barátomra) ruházzam át a jegyet?

Legjobb válasz: Fontos hogy diszkont vagy nemzeti légitársaságról van e szó. A fapados cégeknél nincs lehetõség visszavásárlásra, át lehet íratni más járatra, vagy más idõpontra. Ez többnyire nem jár plusz költséggel, esetleg ha van különbözet a jegyek ára között azt fizettetik meg. Az átírás legtöbbször annyiba kerül mint maga a jegy, vagy akár a többszörösébe. A Ryanair-nél tavaly nyáron 100Eu-ot kértek egy névátírásért, a jegy pedig 35eu. volt.

Fontos hogy diszkont vagy nemzeti légitársaságról van e szó. A fapados cégeknél nincs lehetõség visszavásárlásra, át lehet íratni más járatra, vagy más idõpontra. Ez többnyire nem jár plusz költséggel, esetleg ha van különbözet a jegyek ára között azt fizettetik meg. Az átírás legtöbbször annyiba kerül mint maga a jegy, vagy akár a többszörösébe. A Ryanair-nél tavaly nyáron 100Eu-ot kértek egy névátírásért, a jegy pedig 35eu. volt.

Milyen esélyei vannak egy romániai magyarnak bejutni és beilleszkedni egy magyarországi egyetemre? Mennyiben más egy magyarországi egyetemre járni, mint egy romániaira?

Vegyész vagy gyógyszerész szakra szeretnék menni. A második kérdésnél nem a nyelvi különbségek érdekelnek, hanem az egyetem, bentlakás rendszere stb.

Legjobb válasz: bár nem vegyész vagy gyógyszerész szakra járok, de nálunk is (ELTE-TTK) vannak romániai magyar hallgatók, rendes nappali tagozaton. szerintem semmi baj nincs a beilleszkedéssel, sokról csak 2-3 év után tudtam meg pl, hogy Romániában laknak. legtöbbjük kollégista, más magyarországi hallgatóval együtt. nem kell aggódni, szerintem máshol sem megy ez másképp.

bár nem vegyész vagy gyógyszerész szakra járok, de nálunk is (ELTE-TTK) vannak romániai magyar hallgatók, rendes nappali tagozaton. szerintem semmi baj nincs a beilleszkedéssel, sokról csak 2-3 év után tudtam meg pl, hogy Romániában laknak. legtöbbjük kollégista, más magyarországi hallgatóval együtt. nem kell aggódni, szerintem máshol sem megy ez másképp.
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtatást. csakhogy nálunk nincs kétféle érettségi és emiatt nemtudom hogy fogják átszámolni a jegyeimet.

Milyen hatással vannak egy gyógyszerrel kezelt kényszerbetegre vagy más mentális betegre a különböző drogok, hallucinogén szerek, ha aznap direkt nem veszi be a gyógyszerét? Tapasztalatok esetleg vannak valakinek?

Az alkoholnak nincs különösebben káros hatása ilyen esetben, nem károsabb, mint egy átlagemberre.

Legjobb válasz: A több száz gyógyszer és több száz drog közül pontosan melyikekre gondolsz? Mert ilyen általánosságokkal nem lehet pontos választ adni a kérdésedre.

A több száz gyógyszer és több száz drog közül pontosan melyikekre gondolsz? Mert ilyen általánosságokkal nem lehet pontos választ adni a kérdésedre.
A kérdező hozzászólása: Pl egy SSRI készítményre mondjuk Ica, gomba, LSD, kokain:)
Nincs tapasztalatom, de elég egyértelmûen le van írva a gyógyszerek használati utasításában, hogy tilos egyszerre drogot vagy alkoholt SSRI-vel beszedni. Ha egy napra hagyod ki, az nem számít, mert több idõ kell neki, mire kiürül a szervezetbõl.
Rossz hatással van a betegre, ha nem szedi rendesen a gyógyszerét. Még rosszabb hatással van, he eközben valamiféle kábítószert szed be. Az ilyen beteg valójában nem is akar meggyógyulni.


Milyen feltételek vannak egy református templomi esküvőnél? Az egyik fél római katolikus, a másik református.

Legjobb válasz: A református esküvõnél nem feltétel az átkeresztelkedés. Ha szeretne a katolikus fél, természetesen ez lehetséges. Valóban kb 20 perc az esküvõi áldáskérés. Jegyesoktatáson azonban valóban részt kell venni, ahol elbeszélgettek arról, mirõl is szól a házasság, a család Isten vezetésében. Isten áldjon benneteket! egy református lelkész

A református esküvõnél nem feltétel az átkeresztelkedés. Ha szeretne a katolikus fél, természetesen ez lehetséges. Valóban kb 20 perc az esküvõi áldáskérés. Jegyesoktatáson azonban valóban részt kell venni, ahol elbeszélgettek arról, mirõl is szól a házasság, a család Isten vezetésében. Isten áldjon benneteket! egy református lelkész
Jegyesoktatás Egyik fél keresztsége Polgári házasságot igazoló irat (a reformatus egyház nem összead, hanem a meglévõ házasságot áldja meg) Személyi, Két tanu Egy idõpont:)
Nem feltétlenül kell "átkeresztelkedni", ha jó fej papot fogtok ki. Katolikus templomban nem szeretik összeadni a két külön egyházhoz tartozó párokat, bár ilyenrõl is hallottam már. A reformátusok nem csinálnak ebbõl akkora problémát. VISZONT nyilatkozni kell ilyen esetben arról, hogy református esküvõ ide vagy oda, a születendõ gyermekek katolikus neveltetésben fognak részesülni. Tehát én azt javaslom, hogy menjetek el mindkét egyházhoz és kérdezzétek meg mi ilyenkor a teendõ. Én nem keresztelkednék át csak ezért. Arról nem is beszélve, hogy ez a két vallás pont annyira közel áll egymáshoz, hogy olyan sok értelme sincs.
*ne zavarjuk össze
Ez butaság, nem kell senkinek átkeresztelkednie, és boríték sem kell. Létezik ökumenikus esküvõ, ami lehet a református templomban is, és a református fél a ref. szöveget, a katolikus a kat. szöveget mondja. Mindkét felekezet elismeri érvényes házasságnak az ilyet. Informálódjunk mielõtt hülyeségeket beszélünk és zavarjuk össze a Kérdezõt...
Persze, na akkor holnap elmegyek a pap bácsihoz és elküldöm a francba mert nem jól tudta! :)
Vagy mindketten katolikusok lesztek, vagy mindketten reformátusok. Lehet, egy boríték fejében összead a pap, ilyenrõl is olvastam már :) De normális esetben vagy felveszi egyikõtök a másik fél vallását, imaórákra járkálás, stb, vagy nem engedélyezik. A katolikusok elég 'kemények', pl. válás után is a katolikus egyházi esküvõ érvényes, Isten elõtt. Nyilván ennek nincs jelentõsége, mert elválik az ember, csak a katolikusoknál ez így van. Én református vagyok, férjem pogány volt, õ unitárius-református lett úgy, hogy volt 1db imaórán, megkeresztelte a pap, és ennyi. Ez azért lazább, és az esküvõ is rövidebb. Ültem már 1, 5 órás katolikus esküvõn, mint vendég. A miénk negyed órás volt.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönjük!
Nekem is kegyetlen volt, én buborékfújó voltam, egyszer már majdnem eldõltem, csak a menyasszony pityergésére keltem, ahogy mondta az esküt. Nálunk az a negyed óra pont kellemes volt. Szóval menjetek el oda, ahol szeretnétek esküdni, pár imaóra és kész :) sok boldogságot :) 1.voltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Azzal nincs probléma, hogy a párom felvegye a reformátust. De ne is mond a katolikus esküvõt, nemrég voltunk egy olyanban és bizony volt 2 órás, majdnem mindenki elaludt. :)
Nem tudom mennyire aktuális még a kérdésed :) Nekünk ökumenikus esküvõnk lesz. Katolikus templomi szertartás, igazából ebben az esetben ennek az egyháznak a "szabályait" kell követni. Nálunk én vagyok a református a párom katolikus. Lényegében tõlem semmi extrát nem kért az atya, fontos volt, hogy mindketten legyünk megkeresztelkedve, a tanúk megválasztásában mutatott irányt :D, jegyesoktatásra kell járnunk, 3 alkalom, plusz egy próba, már az esküvõ elõtti napon. Szóval NEM kell átkeresztelkedni :) Ja és a református tiszteletes ebben az esetben "vendégként" jön és így kapunk áldást a házasságunkra.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Köszönöm nagyon sokat segítettél! Még nagyon aktuális a dolog. Nálunk is úgy van, hogy én (nõ) vagyok a református, párom katolikus.

Milyen fajta / milyen idős kutya lenne a legjobb ha? Van egy 4 éves fehér havanese kislány kutyám. Szeretnék mellé egy másikat. Érdemes ilyenkor új kutyát venni, ha már ennyi ideig egyedül volt? Illetve milyen fajta és korú kutya legyen?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. Vedd figyelembe,h milyen temperamentumú a kutyád. Szeret-e játszani, rohangászni más kutyákkal? Ha igen, akkor nagyobb esélyjel fogad el egy fajtársat maga mellett. Ha kevésbé toleráns a kölyökkutyákkal, akkor érdemesebb lenne egy 6hónapnál, 1évnél idõsebb ebet beszerezni mellé. Ha ivartalanítva van, akkor inkább kant válassz, ha nincs és nem is szeretnéd megmûttetni, akkor csak is szukát. Bár elõfordulhat,h a két szuka dominancia harcot kezd egymással, annak ellenére,h kistestû ebek. Mert,h érdemes lenne egy másik havanese-t venni, vagy valami hasonló kisméretû ebet beszerezni, örökbe fogadni. Nálunk 5éves volt a nagy kutyám, amikor hoztam mellé egy 2hónapos kölyköt. Nagyon gyorsan megszokták egymást és imádják is egymást. A nagyobb kutyám szinte vissza fiatalodott a picihez.

Ez sok mindentõl függ. Vedd figyelembe, h milyen temperamentumú a kutyád. Szeret-e játszani, rohangászni más kutyákkal? Ha igen, akkor nagyobb esélyjel fogad el egy fajtársat maga mellett. Ha kevésbé toleráns a kölyökkutyákkal, akkor érdemesebb lenne egy 6hónapnál, 1évnél idõsebb ebet beszerezni mellé. Ha ivartalanítva van, akkor inkább kant válassz, ha nincs és nem is szeretnéd megmûttetni, akkor csak is szukát. Bár elõfordulhat, h a két szuka dominancia harcot kezd egymással, annak ellenére, h kistestû ebek. Mert, h érdemes lenne egy másik havanese-t venni, vagy valami hasonló kisméretû ebet beszerezni, örökbe fogadni. Nálunk 5éves volt a nagy kutyám, amikor hoztam mellé egy 2hónapos kölyköt. Nagyon gyorsan megszokták egymást és imádják is egymást. A nagyobb kutyám szinte vissza fiatalodott a picihez.
Mindeképpen boxer. A legemberbarátabb kutya az összes közül, imádja a gyerekeket és idõs korára is játékos marad. Csak vigyázz vele, mert örök szerelem lesz! :)
bocs, elnéztem a kérdést. Azt hittem gyerek mellé lesz...
Szerintem sose hátrány, ha egy kutya gyerek barát, sõt !
A falka "bõvítése" elõbb-utóbb a rangsor (át)rendezésének szükségét hozza maga után. Kutyák ezt adott esetben bunyóval rendezik. Amúgy nincs gondja azzal, ha az egyedülléte megszakad, mivel falkába rendezõdne mind, ha tehetné.
Én azt mondom érdemes, hogyha duplaannyi idõd, pénzed, energiád van. Nem szabad azért venni kutyát, hogy az elõzõnek a szórakoztatója legyen, mert a gazdi nem ér rá. A kutyának már az ember a legfontosabb. Ha többen vannak, sokkal több gond lesz velük, nem kevesebb. Ha a kutyád jól szocializált, tudja ki a fõnök akkor érdemes másik kutyát hozni, olyat ami neked tetszik és amihez megfelelõk a körülmények. Ha még nem tökéletes az elsõ kutya nevelése, akkor érdemes elõbb azt kijavítani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszolt! :)
Az attól függ, hogy a kutyusod mennyire tolerálja egy másik kutya jelenlétét vagyis, hogy mennyire domináns és, hogy jön ki egy kölyök kutyával. Ha nem zavarja a kiskutya akkor nyugodtan vehetsz ha viszont nem akkor érdemesebb lenn egy 1-2 éves kutyát venned mellé. De ugye a kutyát nem azért akarod, hogy pótolja azt az idõt amit te nem vagy vele? Mert az a másik kutyusnak sem jó. Ami a fajtákat illeti, az azon is múlik, hogy hogy jön ki a kutyád pl.: egy nagyobb kutyával és , hogy mekkorát szeretnél és mit szeretnél vele csinálni.

Milyen Bak vagyok én? ! :D Más is van egy ezzel?

Mindig azt írják, hogy a Bak mindig törtet?en megy a célja felé, meg satöbbi, nekem meg még célom sincs, nemhogy küzdjek érte :D Ha lenne is célom, max 2 napig tartana, mert azután megváltozna a véleményem, hogy inkább nem is A-t akarok, hanem B-t, meg stb. Egyáltalán nem vagyok kitartó, utálom az állandóságot, még az MSN bet?típusomat is hetente le kell hogy cseréljem (szóval még ilyen apróságokban is). Meg mindig azt írják, hogy milyen munkamániások, nem érdekl? ?ket semmi, csak a munka, de nálam lustább ember talán a Világon nincs :D A munkán kívül minden érdekel kábé :D Énrám abszolúte nem illik a Bakok jellemzése :S Ja meg búskomor se vagyok, meg annyira nagyon komoly se...

Legjobb válasz: Hm, hm, az, hogy "Bak vagy" azt jelenti, a hét asztrológiai szempontból érdekes (szabad szemmel megfigyelhetõ) bolygó közül egy, a Nap a Bakban van a születési képletedben. De van még hat másik, melyik hol, milyen viszonyban egymással, és akkor még nem szóltunk az aszcendensrõl, ami az egész asztrológiai rendszer fundamentuma. Szóval a válasz: igen, más is van így. ;~)

Hm, hm, az, hogy "Bak vagy" azt jelenti, a hét asztrológiai szempontból érdekes (szabad szemmel megfigyelhetõ) bolygó közül egy, a Nap a Bakban van a születési képletedben. De van még hat másik, melyik hol, milyen viszonyban egymással, és akkor még nem szóltunk az aszcendensrõl, ami az egész asztrológiai rendszer fundamentuma. Szóval a válasz: igen, más is van így. ;~)
elõzõ: nocsak van itt olyan is aki ért ahhoz amirõl beszél :) Kérdezõ: A napjegyed 1 a 10 bolygó közül, plusz valóban ott van még az asc, az mc, az ic, a desc, a házak és azok urainak helye a képletben, a fényszögkapcsolatokról már nem is beszélve... tehát a horoszkóp elenyészõen kis része a napjegy :) Namaste
Érdekes...XD Az én barátom bak én pedig kos. Teljesen rá illenek a leírások, már néha idegesít is :S de ez van ...szeretem Te pedig örülj neki hogy nem vagy ilyen.
Mondjuk olyan Bak akinek Halak az asc-e vagy a Hold-ja, vagy más egyéb erõs halak beütéssel rendelkezik?
Én is bak vagyok halak aszcendenssel és rám például inkább a halak jegy a jellemzõ, így sokkal több "lágyság" van bennem.
A Nap jegy nem minden...Megkéne nézni miben áll a többi bolygód és kiderülne. Viszont nekem vagy 6 bolygóm áll a Bakba és szörnyû vagyok ;) igazi bak hajtok a céljaim felé mint egy állat, nem törõdve mással.Én pl nem bírom leváltogatni az msn betûtípusom már vagy éve ugyan az.Búskomor is könnyen leszek...Szóval szerintem benned elég sok van más nemtörõdöm jegybõl(boccs a kifejezésért).
Én is Bak vagyok, de bennem megvannak más jegyek tulajdonságai is, és én annyira nem tartom meghatározónak, hogy ki melyik jegyben született, ugyanis a személyiség változik folyamatosan. Inkább csak a hajlamokat mutatja meg a csillagjegy, hogy tudjunk változtatni magunkon a jó irány felé önként. :) üdv 25/F
(Szerintem ezt mások sok évig tanulják, és nem pont itt, a gyk-n... :-)
A kérdező hozzászólása: Általában az ilyen dolgokra van egy-egy egyenlet. Mint az arcnál (pl.: az orr töve a szemek és az áll közötti távolság felénél helyezkedik el.)

Milyen az amikor egy házasságban élő férfi elkezd egy másik nő iránt érdeklődni? Egyáltalán van-e annak valamilyen jele, ha egy másik nő kezd neki tetszeni?

Itt még nem gondolok feltételen megcsalásra.

Legjobb válasz: Szerintem van jele, mert ahhoz elõször el kell távolodnia a párjától, csak ez történhet szinte észrevétlenül a másik fél számára. De miért találgatnál? Szerinted ha rákérdeznél, nagyon megharagudna? A reakciójából elég sokat le tudnál venni, mégha nem is mond igazat.

Szerintem van jele, mert ahhoz elõször el kell távolodnia a párjától, csak ez történhet szinte észrevétlenül a másik fél számára. De miért találgatnál? Szerinted ha rákérdeznél, nagyon megharagudna? A reakciójából elég sokat le tudnál venni, mégha nem is mond igazat.
A kérdező hozzászólása: Én nem szeretnék rákérdezni! Elég lobbanékony természet. Félek a konfliktusoktól, nem szeretnék veszekedni. És amúgy sem hiszem, hogy bevallaná... Szerintem valamelyik kis kolléganõ lehet a dologban. Én itthon vagyok a második kisgyermekünkkel, lehet, hogy becsavarodni készülök, de úgy érzem, hogy nagyon magányos vagyok és már õ sem törõdik velünk. Feleslegesen nem akarok vitát. Éljen ha akar, még fiatal.
Ha megromlott a házasságotok, akkor elég nehéz észrevenni, hiszen akkor gondolom nem is nagyon figyeltek egymásra.. Nálunk ugyanez volt, ugyanígy a második gyerek után. Ilyenkor jól jön a nõi megérzés.. Nekem is ez jött be. Próbáltam mondani, hogy beszélgessünk, de semmi reakció. Inkább máshoz ment "beszélgetni". Állítólag nem történt semmi, tényleg csak beszélgettek, de mivel nem voltam ott, nem tudhatom. Amikor ez kiderült utána egy kicsit jobb lett a helyzet. Úgy látszik kellett valami, hogy észrevegyük, hogy elveszíthetjük a másikat és azért a gyerekek szempontjából sem mindegy.. Most pedig, hát elég nehéz. Igazából élünk egymás mellett, mert már egy kicsit belefáradtam. Túl sok idõ telt el, és már nem tudom, hogy mit akarok. Most jól érzem magam a bõrömben, odafigyelek magamra is, mert rájöttem, hogy attól hogy gyerekeket szültem, nem vagyok egy leharcolt robot, hanem igenis nõ maradtam, még ha ezt a párom nem is vette észre (eddig). De ez az én történetem, és nem feltétlenül kell, hogy ez nálatok is így legyen. Próbálj meg egy kicsit magadra is figyelni. Tudom, nehéz a gyerekek mellett, de muszáj, mert ettõl te is jobban érzed majd magad. És akkor talán õ is rádöbben, hogy nem kell másfelé kacsingatnia, hiszen ott vagy neki Te! Kitartás és ha mindketten akarjátok, még rendbe jöhet minden!
Ez akkor foldul elõ ha otthon nincs minden rendben és úgy olvasom ez nálatok pont így van. Jelek: nem akar szexelni, beszélgetni, közös programot. Közömbös, ingerlékeny, sokat van távol ilyen olyan indokkal. Ismerõs szitu. Jobban ad magára mint elõtte. Hát én elváltam két gyerekkel. Nem bántam meg, de nagyon nehéz ha szétmegy egy család. Az nagyon jó tanács, hogy adj magadra, ne csak a férjed miatt, hanem az önbecsülésed miatt is. És próbáld újra meghódítani. Ha valaha szeretted, az biztos nem volt véletlen, küzdj a házasságodért, ne csak a gyerekek miatt, hanem mert a házasságban vannak hullámok, de sokan megoldottak már szerencsésen ilyeneket. Sokat kellene beszélgetni. Esetleg legyél titokzatos, hátha a férjednek jót tesz egy kis féltékenység. Tudom hogy bele lehet fáradni a hétköznapokba, de az nyer aki küzd. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem én tovább lépek.
A BL-szezon második felében már nem léphet pályára egy másik csapatban.
Nem játszhat BL-ben már az a játékos... aki egy csapat játékosaként már volt BL mérkõzésen (játszott vagy kispad) az már nem játszhat utána BL mérkõzésen, csak bajnokságba és a többi nem nemzetközi kupában, valamint érmet sem kap.
az már nem játszhat utána BL mérkõzésen * más csapat mezében

Milyen gyakorlattal, lehet korrigálni, a lepke izom eltérést? Az egyik oldal szépen ível kifelé, a másik be van esve, ezáltal a váll is lejjebb esik. Az elmaradt oldlra jó az egykezes evezés, vagy milyen más gyakorlattal korrigálható?

Legjobb válasz: Igen jó az egykezes, jobban erõltesd a gyengébb oldalt, ha nagyon sok az eltérés akkor csak arra az oldalra edz csak, vagyis picit hozzá butitod az erõsebb oldalad!

Igen jó az egykezes, jobban erõltesd a gyengébb oldalt, ha nagyon sok az eltérés akkor csak arra az oldalra edz csak, vagyis picit hozzá butitod az erõsebb oldalad!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!