Találatok a következő kifejezésre: Milyen más létezik az epidurális érzéstelenítésen (1 db)

Milyen más módszer létezik az epidurális érzéstelenítésen kívül, ami hatásos is?

Én úgy gondoltam, hogy ezt az érzéstelenítést fogom kérni, DE! Egyik ismer?sömnek az epidurális érzéstelenítés során "kicsit" elhibáztak valamit és az felfelé hatott. Leállt a szíve és újra kellett éleszteni.

Legjobb válasz: mi az hogy a doktor az csinál amit akar?? azért csak nem... és az epidurálnak nincsenek ilyen mellék hatásai az biztos... én is kaptam és még sétálni is tudtam vele... egy csövet tettek a hátamba és azon keresztül folyamatossan kaptam az "anyagot" :D

mi az hogy a doktor az csinál amit akar?? azért csak nem... és az epidurálnak nincsenek ilyen mellék hatásai az biztos... én is kaptam és még sétálni is tudtam vele... egy csövet tettek a hátamba és azon keresztül folyamatossan kaptam az "anyagot" :D
Ekkora baromságot már.. hogyhogy nem nõ az aki nem érez fájdalmat szülés közben? Áhh istenem... remélem nem fogsz akkora fájdalmakat átélni szülés közben, bár akkor tudnád csak megítélni, hogy akkor most nõ e vagy nem nõ.
EDA-tol nem kabul el. Butasagokat ne irjunk :-) Vajudast, ha nehez a tagulas, leroviditi. Ha vki akarja, kerje. Remeket azert ne terjesszunk, sokan feltetel nelkul elhiszik, amit itt olvasnak.
Szia. Én semmit nem kértem.10:30kor burkot repesztettek, 12:30kor megkaptam az oxitoxi infuziot, amtõl a fájások erõsõdnek. 16:00kor megvizsgált a doki bõ 3 ujnyira voltam nyitva.Kaptam valamit a popómba, de nem kértem.16:30kor szóltam hogy az elsõ tóló fájásom megérkezett, rá 10 percre megjött a dokim, és azt mondta eltûnt a méhszáj nyomjak. 16:57perckor 4 nyomásból megszületett a kislányom 3680g 54cm.Az utosló 30 percen kívûl nem tudok olyan nagy fájdalmat leírni amit nem lehet elviselni.Én nem kockáztatnék semmi fájdalomcsilapitással.Errõl meg különösen le beszéltek.
Ha kérsz fájdalomcsillapítást, azzal teljesen kiasal a szülésbõl, nem leszel jelen, még a babát is visszafordítja, leállíthatja a szülést! Kell az a fájdalom, hidd el, megéri. Ha elkábulsz az érzéstelenítõtõl, akkor az orvos azt csinál, amit akar, még a végén császár lesz belõle.
Én kérdeztem hogy miért ellenzik az érzéstelenítést. Csupán csak azért, hogy õk milyen erõsek és bátrak? Azt hittem van valami hátránya...
Elõzõ válaszolónak: tisztelet a kivételnek, de én úgy vettem észre, hogy sok szupermami van, aki kérkedik azzal, hogy nem kért (kér) érzéstelenítést. És aki pedig kér, azt nagy ívben lenézik. Mondom, akinek nem inge ne vegye magára. Én mindig azt mondom, annyira eltérõ egy-egy szülés, illetve nincs két egyforma, és nincs két egyforma ember, mindenkinek más a fájdalomküszöbe, hogy aki úgy látja jónak, kérjen, aki nélküle csinálja végig, csinálja, de ne kérkedjen vele.
Még nem szültem, de megmondaná valaki hogy miért baj az ha valaki érzéstelenítést kér? Miért vannak sokan ellene?
Milyen vélemény az, hogy aki nem tûr egy "kis fájdalmat" az nem is nõ???? Meg miért szólsz le másokat, amiért esetleg kértek eda-t? Elõbb csináld végig a szülést, utána beszélhetnénk róla, de hogy így lenézni, aki eda-val szül, hogy nem is nõ!!!! Üdvözlet: 6 hetes kislány anyukája.
Döntse már el mindenki egyénileg, hogy szeretne-e érzéstelenítõt, vagy sem. Azzal, hogy az ellen, vagy mellett harcolunk és közben teljesen logikátlanul próbáljuk meggyõzni a másikat nem mindig a megfelelõ stílusban, azzal nem sok mindenre megyünk. Én speciel támogatom az érzéstelenítést, valószínûleg én is élni fogok vele, ha úgy érzem, hogy kibírhatatlan a fájdalmam és igen, ha az orvos úgy gondolja, hogy császárra is szükség van a komplikációmentes szülés érdekében, akkor nyugodtan vágjon fel. Szakmailag ez az õ dolga eldönteni. Mert a lényeg az, hogy a baba egészségesen kikerüljön és én is megússzam a dolgot nagyobb lelkisérülés nélkül, mert szeretnék még szülni az életben. A fájdalomcsillapítók ellen nem kellene kampányolni, vagy ha igen, akkor nyugodtan be lehet vállani a gyökérkezelést is anélkül, vagy akár a vakbélmûtétet, merthogy a fájdalom természetes. És ha már ellenezzük ezt a fajta "kényelmi szolgáltatást", akkor speciel ne használjunk mozgólépcsõt sem, két-három órás repülés helyett pedig inkább keljünk útra szekérrel és gõzhajóval, végülis néhány nap alatt azzal is el lehet jutni A pontból a B pontba. De ez az én egyéni véleményem. Akinek lelkileg jót tesz, vagy jobban érzi magát amiatt, hogy fájdalomcsillapítás nélkül hoz világra egy gyermeket, az tegye. Ez épp olyan, hogy én meg nem vagyok hajlandó bevenni fájdalomcsillapítót állapotosan, még akkor is, ha az orvosom hetente elmondja, hogy nem árt a babának. Mert nem szeretném és valószínûleg csak akkor fogok engedni ebbõl, ha már sírok a fejfájástól. Valamit viszont nem értek: ha a kérdezõ ennyire hadakozik a fájdalomcsillapítás ellen, merthogy az a nõ, aki fájdalommal szül, stb, akkor miért érdeklõdik épp a lehetséges alternatívákról a kérdésében???
Szia! Én kaptam epidurális érzéstelenítést. Nekem akkora fájdalmaim voltak, hogy majdnem - szó szerint - szétszedtem a szülõágyat, elõtte meg a folyosón a padot. Négy órán át vajudtam, de valami iszonyatos fájdalmak között, amikor tartottam a 3 perces fájásoknál. Ekkor már könyörögtem, hogy adják be de azonnal. Beadták - elõször nekem is rosszul, mert elmozdultam - és semmi fájdalom. Aludtam két órát és így bírtam a szülést csak. Ha olyan fájdalmat fogsz érezni szülés alatt amilyet én akkor könyörögni fogsz te is hidd el. Nekem nem maradt volna erõm reggel nyomni, mivel egész éjjel vajudtam. Az érzéstelenítés helytelen beadásának következménye 2 napos fejfájás volt, de teljes mertékben az én hibám miatt történt. Amikor megkapod az oxytocint, akkor jön csak az igazi fájdalom. Én egy órát szenvedtem míg beilleszkedett a szülõcsatornába. Az orvos köpenyét letéptem róla. És igenis nõnek éreztem magam végig, mivel ilyen szenvedést férfi egy sem bírna ki. Az is nõ aki epidurálist kér. És igaz: segíti a tágulást is.
biztos neki sem volt könnyü :S én nagyon be depiztem hogy nem tudtam természetesen szülni... és még mindig zavar :( remálem a másodiknál minden jobban fog menni
Kockázata mindennek van, annak is, ha az ember kimegy az utcára. De mégis kimegyünk. Én eda mellékhatásnak egyedül a fejfájást hallottam mindenhol. Egy szó mint száz, aki akarja kérje, bevállalva az esetleges kockázatot is.
Nekem teljesen sima szülésem volt, elsõ babónál. Nem kértem semmit, hamar meglett, de ha arra került volna a sor hogy kell, hát kértem volna. Aki azokat az embereket le nézi akik kérnek fájdalom csillapitót, vagy bármit, az egy nagy HÜLYE. Már bocs. Persze ezt pont én mondom aki 10 perc alatt megszült. De neharagudjatok már hadd döntse már el mikndenki saját maga hogy mit bír és mit nem. Nekem szerncsén volt és ennyi. Én a 8.hónapig kõkemény fizikai melót csináltam, az útolsó héten még ablakot pucoltam, lehet hogy ennek volt köszönhetõ, de az is lehet hogy nem. A szoba társam szülés elõtt még gazolt a kertbe, és el ment futni a kutyával, 18 órát vajudott, és 4 órán át nyomot, míg végül császár lett. Ezt nem lehet kiszámítani. Mindenkinek könnyû szülést kívánok
Ja és még valami, aki még nem szült, az errõl a témáról inkább ne vitázon, mert teljesen más hallani dolgokat, és más átélni. Nekem is mondtak annyi mindent, és semmi nem lett úgy.
Jó nagy vihart kavartál!:-) Egy elõzõ válaszoló
Mármint ki?
szia minek érzéstelenítés én már kettõ szülésen vagyok túl közel 4 kilós lányaim születtek és nem kértem semmilyen érzéstelenítést MINEK NE FÉLJ NEM KELL FÁJNI FOG DE HIDD EL KI LEHET BÍRNI 3-4 PERCES FÁJÁSOKKAL MENJ BE A KÓRHÁZBA ÉS AKKOR KI FOGOD BÍRNI
pfff bocs de ez hülyeség... ha nem bírod annyira a fájást, kérj epidurális! én is kértem... pedig azt mondtam magamnak hogy én soha nem fogok érzéstelenítöt kérni. nem mindenkinek vannak ugyan fájásai. van akinek alig fáj ha kádban ül, van akinek meg annyira fáj hogy meg akar halni. nekem az epidurális csak 1-2 órán keresztül segített a 18 órából! ne higyje azt SENKI hogy az epidurális elveszi az összes fájdalmat!!!! mert ez nem igaz!!! csak egy kicsit megkönnyíti azt hogy átvészelj egy-pár fájást... és a nyomó fájásokat ugyan ugy érzed mintha nem is kaptál volna injekciót. ha akarod vegyed ha nem akarod ne vegyed! de ne hallgass másokra mert ez a te döntésed... és attól nem leszel rossz anya hogy ha kérsz epidurálist!! és ugyan ugy fogod szeretni a gyermeked!
Minden tiszteletem azé aki hajlandó összehasonlítást végezni epidurális szülés és nem epidurális szülés között. Azért feltenném a kérdést: Honnan tudod, hogy ugyanannyira fájnak a nyomófájások, mintha nem is kaptál volna injekciót? Ha valóban így van akkor mit ér az egész? hiszen azok a legfájdalmasabbak!!!! ha már odáig eljutottál akkor már azt a pár tolást ki lehet bírni!! :) Volt ilyen és volt olyan szülésed is? a kettõ között legalább egy év elkellett hogy teljen. Nem lehet releváns az összehasonlítás, hiszen már a szülés után közvetelenül sem, nem hogy egy évre rá! emlékszik egy nõ pontosan arra milyen fájdalmakkal is járt! Ha emlékeznénk, vagy képesek lennénk felidézni, nem biztos, hogy vállalnánk a következõ szüléseket :) Az oxitocin hatására ugyanis igen jelentõs részét a szülésnek elfelejtjük! az aki készített feljegyzéseket szülés közben, vagy akinek készült videó felvétele vissza tud igazolni. Nem összehasonlítható objektíven! Vannak országok ahol bevett szokás, és kérés nélkül is kapsz epidurális érzéstelenítõt, azért kell szólnod, ha nem akarod. Te döntésed lesz! konzultálj az orvosoddal, ha félsz a kockázatoktól, ne kérd! LEHET NÉLKÜLE SZÜLNI, nagyon sokan szültünk és fogunk is így szülni.
ugy tudom össze hasonlítani a 2 dolgot hogy 18 óra alatt csak 2 órát hatott az epidurál!!! inkább nem vitázok ezen a dolgon mert én is ugyan ugy szenvedtem mint az aki epidurál nélkül szült! sajnos mi nem 3 napocskát töltöttünk a korházban hanem 2 hetet ( 40 fokos láz és fertözés veszély miatt) és amit az idö alatt átéltem, nem kivánom senkinek sem. én elég jól emlékszem minden fájásomra.. nem lehet azt elfelejteni! de mégis újra megcsinálnám! és nem azért mert elfelejtettem hogy milyenek a fájások
Na most én vagyok aki könnyen szólt epdurálás és fájdalom csillapítás nélkül.Az én tapasztalatom, hogy a vajúdás sokkal jobban fáj, mint a tólófájások, legalább is nálam így volt.12:30perctõl vajúdtam 16:30ig akkor jött az elsõ tóló fájás, a doki azt mondta el tünt a méhszáj nyomjak, én annyira örültem hogy végre nyomhatok, hogy 4 hatalmas nyomásból meg lett a kislányom.Bennem az volt, hogy minnél hamarabb kint legyen nehogy oxigén hiányos legyen. Azt mondta a doki hogy csak akkor nyomjak ha jön a fájás. Én nem így tettem amikor kint volt a feje teteje, én 2 akkorát nyomtam hogy a doki majd elájult, és kint is volt a zéletem értelme.Nem szakadtam szét 3 öltésem volt.Pedig a babó 3680g 54cm-vel jött a világra. Én mindenkinek ilyen könnyû szülést kívánok, de ha nem megy fájdalom csillapítás nélkül, nyugodtam kérjél.Nem leszel tõle se több se kevesebb, a lényeg hogy egészséges szép babód legyen azzal meg hogy ki mit mond ne foglalkozz.
Akkoe bocsi, ugyan így járt a szoba társam a korházba
ki én??? nem :) finnországban élek :)
én kaptam spinálist... nem olyan rossza ahogy mondják :D a nagy fájdalom mellet nem is érzed. a gáz nekem jól segitett jól elkábultam az is biztos :D
EDA a legelterjedtebb, sima szulesnel, gerinckozeli erzestelenito. Csaszarnal van a spinalis, az nemcsak gerinckozeli, hanem gerincvelobe megy. Gaz: allitolag nem sokat segit, csak kabit. Amit hallottal, durva muhiba lehetett. Ennek ellenere, ha mar nem biom, EDA-t kerek, de remelem, birni fogom.
A kérdező hozzászólása: Nem rémterjesztés... Ha nem hiszed, akár adok elérhetõséget is és beszélgethettek a fantasztikus orvostudományról. Köszi, ez a gázos jobban hangzik. Azért ekkora rizikót nem vállalok egy "kis fájdalom" miatt. Az nem is nõ, aki nem érez semmit szülés közben.
Utolsó válaszoló, én még nem szültem, de szerintem Neked szerencséd volt. Sok olyat hallottam már, akiknek rettentõ fájdalmai voltak, úgyhogy lehet hogy azért kérték. És amúgy mi szól az epidurális érzéstelenítés ellen? Sokan ellenzik...
hidd el én sem akartam fájdlom csillapitót... de amikor már annyira fájt hogy kiáltottam a fájdalomtól, nem foglakoztam semmivel csak azzal hogy menjen el a fájdalom legalább egy kicsit...
senki ne gondolja az hogy az epidurál elveszi az összes fájdalmat!!! az nem igaz!!! brigi_mama
A kérdező hozzászólása: Félre értettetek úgy látom. Természetesen minden esetben fáj a szülés, de a nõk jelentõs százaléka azért hadakozik, hogy ne érezzen semmit, kér mindenféle szart, mert nem tud tûrni. Vagy éppen divatból császároztatni akarnak (ami a babának ugye kimondottan rossz). Sokakból elveszik a büszkeség... Ezt tartom gusztustalannak.
É vagyok aki könnyen szült. Az én ismerõsõmnek az epidurálástól nem lett úgy komolyabb baja, csak rengeteget fáj a feje azóta.Meg a háta. Ha mégegyszer szül tutti nem kér.Hidd el ki lehet bírni, én valahol sajnálom hogy könnyen ment, jó lett volna ha kicsit legalább kiabáltam volna. A doki azt mondta hogy ilyet még elsõ szülésnél nem látott. Ráadásul a lepény egy darabja bent maradt bumm kanálal be kelett tapintani és ki szedni, ezt altatással szokták, én nem kértem.Annyira el voltam telve a lányommal hogy nem is érdekelt.Amikor vartak össze 3 öltésem volt, azt egy picit éreztem és kaptam oda ahol fájt lidokaint. És ennyi.
Mi az, hogy divatból császároztatnak???? Ha engem 4 éve nem császároztak volna meg, akkor most a kislányom nem élne, vagy nem lenne egészséges! A mostani terhességemmel is megbeszéltem a dokival, hogy vágjon, ha bármikor úgy gondolja, hogy nem tud biztonságosan megszületni a baba. De nem divatból, hanem biztonságból!!! Ettõl eltekintve, abba semmi kivetnivaló nincs, hogy a nõknek nem egyforma a fájdalomküszöbük. A kockázat egyébként minden beavatkozásnál ott van!
A kérdező hozzászólása: Egy szóval sem írtam, hogy MINDENKI divatból. Naná, hogy vannak életmentõ esetek is. Egyébként pedig örülök, hogy a kislányoddal minden rendben ment.
Nyilván nem rád gondolt, van amikor muszáj, de van aki divatból csinálja, nem kell félreérteni szerintem.
Nyugi csajok.Mindenki úgy szül ahogy akar. Én természetes úton gyorsan megszültem.Anyut császározni kellett velem is meg tesómmal is. Sógórnõmet is császározták.De én azt mondom rá érsz akkor kérni valamit ha már nem bírod.Velem bent volt anyu, a bátyám, meg a párom, a szûlõ szobán.Egész végig hülyültünk, csak amikor jött a fájás, egy vizes törülközöt nyomtam a fejemre hogy ne lássák a fejem.Ennyi. De csodálatos volt, hogy ott voltk velem, csak amikor az elsõ tólófájásom jött akkor küldték ki õket, anyu maradt csak, és 10 perc alatt megszültem
És mindenkien ilyen szülést kívánok.Szegény párom már majdnem rá adta afejét hogy be jön õ is a szülésre, de annyira gyorsan meg lett hogy mire eldöntötte már vitték is megfürdetni, és nem hitt a szemének.
Bocs! Azért érintett meg a "divatból", mert Én nem bírom elképzelni, hogy valaki önként , minden komplikáció nélkül fölvágassa magát. Ti igen??? Nem egy leányálom az se! Két vágás a hason, akkor nem éreztem semmit, de utánna sokáig fájdogált, és lassabban is gyógyul, mint term. szülésnél! Nem szeretnék érzékenykedni!!! Egy biztos Csajok! Nekünk nagyon sokat ki kell bírnunk, és ki is bírunk:-) Boldog babavárást mindenkinek! Ja! És kicsi fájdalommal járó szülést!
nekem a császár metsés nagyon fájt... 18 órán keresztül voltak fájásaim és egy órán keresztül nyomtam de a baba mégsem jött... úgy hogy sürgösen a mütöben kötöttem ki. Nekem is lázam volt és a babának is. egy nagy vágás a hason, ahogy az utolsó kommentelö mondta, nem leányálom. amikor fel kellet ülnöm, azt hittem leszakad a hasam. 2 hétig a korházban voltunk mert nagy volt a fertözés veszély és 40 fokos lázam volt. ugy hogy nem mindig könnyü a császár metszés :)
Had kérdezem meg nem a Bajcsyba szültél?
léteznek más dolgok is... például a meleg zuhany vagy a kád nagyon sokat segít sok kismamának (nekem nem segitett) :D én is az epidurálnál döntöttem... és nem segitett. az a lényeg hogy ha mégis epidurált választod, ne mozogj és ugy nem lesz baj.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Maternity/Róbert Klinika vagy Telki-s orvost javasoltok? Melyik milyen hely? Természetes szülést hol pártolják?

Természetesen,tudom,hogy a Telki bezárt,de Budapesten mint rendelőintézet tovább működnek,végeznek terhesgondozást is,a szülés pedig a Maternity-ben zajlana.

10

Mi történik? Ebből lehet már baba a napokban?

39hetes kismama vagyok. Tegnapelőtt reggel egy teljes betétnyi barnás cucc volt a tisztaságimon. Másnap azaz tegnap reggel pedig teljesen egyértelműen elment a nyákdugo. Véres volt és jó sok. Utána egésznap jöttek még kisebb darabok de azok már nem voltak véresek. Aztán egésznap keményedtem stb...de végül nem lett semmi. Ma pont mennem kellett ctg - re és megnézett az orvosom is. Azt mondta majdnem 2ujjnyira ki tágultam és picit puhult a méhnyak is. ( nekem extrém vastag és átlagnál több a magzatvizem is , , így nincs egyszerű dolga a méhemnek ) Baba nagyon jól van. Szépen befordult de koponya még kimozdithato valószínűleg ezt is a sok víz okozza. Miután haza jöttem jó 2db tisztasági lett véres. Egy pedig barna. Ez tágulási vérzés lenne? ?? Baba amúgy 2napja feltűnően keveset mozog. Mikor van így esélyem szülni????? Köszönöm szépen ha valaki válaszol! !!:-)

4

Szült valaki Dr. Steierhoffer Györgynél Miskolcon? Van -e konkrét tarifája?

2

Anyukák nektek mikorra húzódott vissza a hasatok eredeti méretére szülés után?

Én 3 hete szültem,császárosan 4 és fél kg-os gyermeket, és még mindig löttyedt a hasam a bőr szét van nyúlva.
KB úgy nézek ki mint aki 5 hós terhes.
Még mindig érzem és látom a bél mozgásaimat van mikor másfél cm-es dudor van a hasamon,úgy kipuffad a belem.
A hasam konkrétan rálóg a műtéti vágásra ezért azt nem is látom.

13

Szülés után mikor voltatok együtt a párotokkal?

Egész terhességemet szex nélkül éltük le, nem kivántam és ha próbálkoztunk is akkor nagyon fájt, igy a 3 hónaptól nincs köztünk semmi.
Néha megkivánom már, de még nem az igazi. Mennyi idő után voltatok együtt újra? Császár vagy normál szülés után.

7

A babócám rágja a bimbóm? Lenn a többi?

4hetesek vagyunk, szépen szopizik de sokszor nem értem miért mindig ugyanúgy rakom mellre, de ugy fáj ahogy szopizik mintha a kis ínyével rágná? mi az oka?

4

2hete szultem es kijott a huvelygombam, ilyenkor is canesten? Es ugyanugy hasznaljuk? Merth volt gatmetszes szakadas is

4

Akinek két császárja volt hogy alakult a harmadik szülés? Programozott császár volt, vagy beindult a szülés és csak akkor műtötték meg?

Én eddig úgy tudtam, hogy program császár lesz, de a védőnőm említette, hogy nem biztos, lehet, hogy megvárják, hogy beinduljon a dolog.
Kinél hogy volt ez?
(esetleg valaki Székesfehérvárról?)
Köszi a válaszokat!!!

2

Császár után van lehetőség arra, hogy a baba velem legyen?

Úgy néz ki,hogy császározni fognak.Utána megőrzőben leszek.Császárosoknál van lehetőség arra,hogy ezután majd maguk mellé kérjék a Kicsit,ne pedig 3 óránként hozzák?Ha igen,mikortól?Vagy csak azoknak lehet ezt,akik természetes úton szülnek?

Vagy könnyebb lenne,ha inkább 3 óránként hoznák?Mert ahogy hallottam eléggé megtudja viselni a császár a kismamát,nem mindenki viseli jól...

Elnézést a sok kérdés miatt,de kíváncsi vagyok a véleményetekre,tapasztalatotokra.Köszönöm előre is! :)

13

Ma már talán megszülhetek?

Korán reggel vérrel együtt távozott a nyákdugo. Azóta keményedeseim vannak és erős hányingerem. Talán most a front is a kezemre játszik. Baba ma nem is olyan aktív mint máskor szokott lenni. Tudok én azért tenni h.most már ne álljon le a folyamat??

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!