Találatok a következő kifejezésre: Milyen márkájú adjak a cicámnak, (2 db)

Milyen márkájú eledelt adjak a cicámnak, hogy a legegészségesebben tápláljam?

Legjobb válasz: A Prémium cicatápot és a Royal Canint dícsérik nagyon. Én az utóbbit próbáltam és imádja! A Whiskasról rosszat hallottam. Fontos, hogy kapjon konzervet, de szárazat is, meg idõnként nyers húst (csak ne disznót). Ha csak szárazat kap, az vesekövet okozhat, viszont imádnak rágni és a fogkõ ellen is jó, tehát nem érdemes teljesen kihagyni.

A Prémium cicatápot és a Royal Canint dícsérik nagyon. Én az utóbbit próbáltam és imádja! A Whiskasról rosszat hallottam. Fontos, hogy kapjon konzervet, de szárazat is, meg idõnként nyers húst (csak ne disznót). Ha csak szárazat kap, az vesekövet okozhat, viszont imádnak rágni és a fogkõ ellen is jó, tehát nem érdemes teljesen kihagyni.
Az egészséges etetés nem márka függõ. Ha igazán figyelni akarsz a macska etetésére akkor állíts össze neki saját menüt de szerintem felesleges. A konzervek 80%-a víz és hamu. Ezért a konzerv kaja mellé kell, hogy kapjon száraztápot is, ha pedig kap valami extra, vitamindús eledelt is akkor már arany élete van. Figyelj rá, hogy nem mindíg ugyanazokat a kajákat add neki, nem csak a tápanyag tartalmuk miatt, hanem mert kell, hogy változatos legyen. Néha azé' nyers húst is kapjon...
A Royal Canin táp tényleg igazán jó, de nagyon drága.Pláne hosszútávon. Szerintem konzervet és száraztápot egyaránt adj neki, mivel konzerv nélkül székrekedése lehet a cicusnak, a száraztáp pedig nagyon jó a fogaira.Én Friskies és Whiskas tápot adok neki, úgy gondolom, ezek igazán egészségesek. Üdvözletem!

Van egy 5-6 hónapos cicám és nem tudom milyen márkájú tápot adjak neki, hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot kapjon a növekedés időszakában?

Napok óta a netet bújom, de nem tudok dűlőre jutni. Royal canin mellett gondolkoztam mert ott pontosan le van írva, hogy mennyit kell kapni a cicának nedves és száraztápból is, de ugye elég drága és lehet hogy van jobb is? A cicát találtam, kb 5-6 hónapos kor között lehet jelenleg, kandúr cica még nincs ivartalanítva, de sajnos csak a lakásban tudom tartani. Elég sokat eszik (mindent megenne amit elé teszek) és félek hogy elhízik, jelenleg jó a súlya 2,8 kg körüli,de nem szeretném ha később elhízna.

Legjobb válasz: Elsõként, mindenképpen ivartalaníttasd! Én royal caninnal etetek persiannal, de kiváló a fit32 is... Nedves tápot pedig, schesirt kap, porta21, cosma, és nyers csirke husit! Amíg ilyen kicsi.. 5-6 hónapos, érdemes megpróbálni a royal canin kitten szárazat, alutasakosokkal!

Elsõként, mindenképpen ivartalaníttasd! Én royal caninnal etetek persiannal, de kiváló a fit32 is... Nedves tápot pedig, schesirt kap, porta21, cosma, és nyers csirke husit! Amíg ilyen kicsi.. 5-6 hónapos, érdemes megpróbálni a royal canin kitten szárazat, alutasakosokkal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! A doktornõ javaslatára még várni kell az ivartalanítással, de mindenképpen meg fogom csináltatni.
Miért kell várni?????? Könyörgöm neked, keress fel, egy másik állatorvost, aki nem várja meg hogy ivarérett legyen! Ha megvárod, akkor a jelölés rögzõdhet benne, és az ivartalanítással sem biztos hogy megszûnne! Az pedig nagyon brutális ha jelöl egy kandúr!
A kérdező hozzászólása: És ha acana-t adok neki és még mellé valami nedveset is, hogy ne csak szárazat egyen, ez mennyire lhet jó ötlet? Csak mert ugye a kiscicák gyomra még nem tudja szabályozni, hogy csak azt a mennyiségû tápanyagot/vitamint szívja fel, amire szüksége van a szervezetnek, hanem sajnos ilyenkor még felszív mindent és a túlzott vitamin bevitel is okoz betegséget, stb.
A kérdező hozzászólása: Azzal indokolta, hogy lakásban tartott és ilyenkor érdemes kivárni az egy éves kort, ha kinti cica lenne akkor már nyissz lenne, de azért megfogadom a tanácsod és megkérdezek másik állatorvost is.
Nálunk is a Royal Canin vált be, attól a legjobb az emésztése. Egyébként lehet kapni RC Kitten Sterilized -ot is, gondolom, attól kevsébé lesz hízékony. Az, hogy mennyibe kerül, az egy érdekes kérdés. Nyilván vannak drágább s olcsóbb tápok is, de egyrészt a növekedésben lévõ macskának tényleg nagyon fontos a minõségi táp, meg a pici még nem is ezsik olyan nagyon sokat. Meg jópáran azt vallják, h a minõségi tápból kevesebbet eszik a cica, mert fajlagosan több benne a tápanyag. Szerintem vegyél vmi jó minõségû szárazat(Royal C, Acana, stb.)jutalomfalatnak, nedves tápnak meg akkor szinte mindegy mit kap alkalmanként.
Az acana tuti az egyik legjobb, etesd nyugodtan!!!Minden életkorban mehet, az adagolás rajta van a zacsin. És valóban pont most kell ivartalanítani a kandúrodat, ahogy írták: meg ne várd az ivarérettséget, mert jelölni fog a lakásban!!
Az Acana jó, vagy hasonló minõségû tetszõleges márkájú táp, amit a pénztárcád megenged, és ha van, az életkornak megfelelõ verziója. Nyugodtan oszthatod több részletre a napi adagot. Ne félj attól, hogy elhízik, majd ha úgy látod, hogy kövérebb a kelleténél, kevesebbet adsz neki. Az etetési útmutató is csak egy irányadó mennyiség, nyugodtan változtathatod a macska igényei szerint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, beszéltem is egy másik orvossal és jövõhónapban megy a cicám ivartalanításra, egyébként kivártam volna az egy évet, úgy hogy tényleg köszönöm az infókat. Ja és ez az "új" orvos rangsorolta a tápokat miszerint a világon a legjobb az orijen, utána jön az acana, utána a royal canin, gondoltam ezt még megosztom veletek hátha valakinek értékes az információ. Mégegyszer köszönöm a válaszokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!