Találatok a következő kifejezésre: Milyen márkájú érdemes venni egy újszülöttnek (2 db)

Milyen márkájú/kiszerelésű/méretű pelenkát érdemes venni egy újszülöttnek?

Nyilván újszülött méretű kell, de azok közt is van 3-5 kilós, 4-6 kilós meg mindenféle változat. Egyáltalán mennyit kell ezekből a szülés előtt beszerezni? Érdemes esetleg ez eggyel nagyobb változatból is már előre vásárolni? Vagy inkább ki kell tapasztalni előtte, hogy melyiket szeretjük? Gondolom, sejtitek, hogy első gyerek :D. Szóval a tapasztalatok érdekelnének... Köszi.

Legjobb válasz: Egy kis csomag a legkisebb méretbõl elég, aztán meglátjátok, beválik e, illetve igen hamar kinövi az elsõ méretet, nálunk legalábbis így volt. Szintén elsõgyerekes anyukaként vettem egy pamperst, egy liberot és a biztonság kedvéért egy huggiest is, nem is kell mondanom, h egyik sem fogyott el. Ami a márkát illeti, mi a libero mellett kötöttünk mindig ki.

Egy kis csomag a legkisebb méretbõl elég, aztán meglátjátok, beválik e, illetve igen hamar kinövi az elsõ méretet, nálunk legalábbis így volt. Szintén elsõgyerekes anyukaként vettem egy pamperst, egy liberot és a biztonság kedvéért egy huggiest is, nem is kell mondanom, h egyik sem fogyott el. Ami a márkát illeti, mi a libero mellett kötöttünk mindig ki.
mindenkinek más márka válik be, tehát sokat (1 doboznál többet) nem érdemes venni egyikbõl sem. Amelyik szimpatikus, azt vedd meg (vagy a barátnõk ajánlják), aztán majd a használat során rájössz, amikor már megtanultál pelenkázni, hogy az adott márka bevált-e nálatok vagy váltani szeretnél. Amikor én az elsõt szültem, adtak a kórházban Felicitas csomagot, ha jól emlékszem 3 féle pelusból volt benne 2-2-2 db, az pont elég volt, hogy megállapítsam, hogy akarom-e a késõbbiekben használni vagy sem. egyébként az elején rengeteg pelus fogy, tehát ha nem szereted azt, amit vettetek, akkor is el lehet használni, napi 8-10 pelussal számolni kell. Szóval egy márkát vegyél inkább, elég 1 csomag és nekünk jó volt a 3-5 kg-os méretezés mind a két gyereknél.
Nagyjából már meg tudják mondani, hogy milyen súlyú lesz a babád, ez alapján be tudjátok lõni, hogy mekkora pelus kell. Ha kicsit nagyobb, az nem baj, de kisebb semmiképp se legyen, mert abból kifolyik a kaki, pisi. Tehát pl. ha 4, 5 kg-val születik, ne 3-5 kg-osat, hanem 4-6-osat vegyetek. Kis kiszerelésût, hogy ha nem válna be, ne maradjon rajtatok sok. Nekünk legjobban a Tesco-s vált be, második helyezett a Libero, a Pampers nekünk nem vált be, azt tovább is adtuk. Márkából úgyis végigpróbáltok majd többet, még rájöttök, nektek melyik a legjobb. Nagy különbségek egyébként nincsenek köztük.
Huggies newborn 1 vagy 2 csomag, ha elfogyott bármilyen más, mi pemperst használunk, próbáltuk a liberot és a tescosat de mindekttõbõl kifolyt minden pampersbõl soha. Ha nagyobb méretû a baba akkor lehet 2-es pelenkát venni nem kell már az újszülött méret, mert ha túl kicsi akkor is kifolyik minden a derekánál, a huggisnak van plusz rétege a deréknál és a combnál így tutti bennt marad a cucc.
Szió, ahogyan a többiek is írták, meg tudják mondani, kb hány kg lesz a bébi, és ha normál súly körüli, simán jó lesz a 2-es MINI Méret. Tapasztalatom, hogy érdemes 2-3 csomaggal beszerezni ebbõl. Én az elején külön vettem éjszakai és nappali pelust, mert így jobban jöttem ki árban. Bebish pelenkát használtunk nappal, és PINE pelenkát éjjel. Pár hónap után pedig áttértünk csak a pine pelusra. Szerintem elsõ körben csak a mini méretet érdemes megvenni. üdv

Milyen márkájú cumit érdemes venni egy újszülöttnek?

Azt hallottam,hogy aventos cumik elég jók! Ti milyet vettetek?

Legjobb válasz: NUK,Avent

NUK, Avent
Nálunk a Nuby vált be. Azzal etettük meg elöször és késõbb hiába próbáltunk mást, már nem fogadta el, csak a Nuby-st. Van belöle olyan ami "3állású" tehát amelyik szám az orra felé áll olyan erõsséggel folyik a cumi. Cseppmentes. Szelepes, tehát nem nyel sok levegõt. Vannak rajta ínymasszírozó gömböcskék is. Ha viszont Avent-et veszel(nekünk az itatópohara bejött nagyobb korban) akkor cumisüvegmelegítõ vásárlásnál figyelj, hogy beleférjen, mert azok szélesebb üvegek.
A miénk egy olcsóbb fajta, asszem Babynova a neve, de nem tudom. Ezt kapta elõször, ezt szerette meg. Késõbb (három hónapos korában) kapott egy aventosat, azt kiköpi, csak a jólmegszokott cumiját szereti, pedig az már lassan kicsi is neki (végülis három hónaposig jó), de hallani sem akar másikról. Szerintem minden babának az a jó, amihez hozzászokik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!