Találatok a következő kifejezésre: Milyen lehetőségei egy (217 db)

Még egy évem van hátra a gimnáziumból, és megfordult a fejemben, hogy nem lenne rossz kint tanulni. Erre van lehetőség? Esetleg Anglia vagy Belgium? Vagy ahol angolul beszélnek. Informatikából vagyok a legjobb. Milyen lehetőségeim vannak?

Legjobb válasz: Anglia és Belgium is fizetõs. A belgáknál meg ráadásul szinte minden franciául megy. Angliában ráadásul 3x lett a tandíj ami annyit tesz, hogy átszámítva kb.2.7 milla/év.+az ott lakás költségei.

Anglia és Belgium is fizetõs. A belgáknál meg ráadásul szinte minden franciául megy. Angliában ráadásul 3x lett a tandíj ami annyit tesz, hogy átszámítva kb.2.7 milla/év.+az ott lakás költségei.
A kérdező hozzászólása: Értem. Esetleg más? És ha kint dolgoznék mellette vagy ilyesmi?
Skócia JELENLEG mondhatni tandíjmentes az EU-s diákoknak, persze a megélhetés ott sem 2 fillér, évi 2 millió ft-ba is simán kerülhet.
"Dubitól kérdezném" Ha jól veszem ki te kint tanulsz!? Skóciai orvosi egyetemrõl bármi infót tudnál?
Dánia is tandíjmentes, van egy szervezet itt Magyarországon, ami a kint tanult/tanuló diákokból alakult. Õk segítenek Neked mindenben, ha esetleg úgy döntesz, hogy jelentkezel. Itt a honlapjuk: http://www.daniaitovabbtanulas.dk/
Elfelejtettem írni, hogy természetesen angolul folyik az oktatás, és alapvetõen angolul beszél mindenki, mert az egész dolog internacionális.

Milyen lehetősége és/vagy jogai vannak egy unokának, illetve egyáltalán van-e bármilyen lehetősége arra, hogy a nagyon beteg nagymamáját életvitelszerűen (lakóhelyhez közel) látogathassa? Bővebben lent!

A szülők elváltak, az apa (a nagyszülő fia, aki a főváros közelében él) a gyerekét 8 éve nem kereste. Az unoka (vidéki nagyvárosban nappali tagozatos egyetemista) az özvegy nagymamával tartotta a kapcsolatot. Mivel 2 hét után derült ki, hogy a nagymama kórházban van (időközben erős és jelentős demencia történt egyik napról a másikra), az unoka megtudta, hogy az apa az anyukáját (nagymamát) a fővárosból távoli vidéki városba viteti el - az orvos állítása szerint állítólagos rokonok fogják gondozni, a mentőszállítást is elintézték már -, mert gondozó otthonba adni nem akarja, mivel az pénzbe kerül, azért ő fizetni nem akar. Apuka a gyerekét a nagymama kórházi tartózkodásáról sem tájékoztatta, azt az unoka a nagymama szomszédaitól tudta meg. Az unoka attól is fél - érthető módon -, hogy amennyiben a nagymama a vidéki városban elhuny, ennek tényéről az apuka őt értesíteni nem fogja. Van-e a már nagykorú unokának bármilyen joga és/vagy lehetősége arra, hogy a nagymamája ne kerülhessen el vidékre, hanem közeli helyre helyezzék el, ahol őt látni-látogatni tudja. Köszönjük a válaszokat, ötleteket és a segítségeket!

Legjobb válasz: Azt gondolom, hogy ebbe az unoka kevésbé szóhat bele. A néni gyermeke/i igen. Õk a legközelebbi hozzátatrozók, akikkel ilyen esetben egyeztetnek. Az unoka legfeljebb a szüleire tud hatni könyörgéssel. Vagy eleget tesznek a kérésének, vagy sem.

Azt gondolom, hogy ebbe az unoka kevésbé szóhat bele. A néni gyermeke/i igen. Õk a legközelebbi hozzátatrozók, akikkel ilyen esetben egyeztetnek. Az unoka legfeljebb a szüleire tud hatni könyörgéssel. Vagy eleget tesznek a kérésének, vagy sem.
Ez azért erõsen csak az egyik oldal. Nagymamának van havi 100. ezres nyugdíja meg 2-3 milliós beugrója egy otthonba.? Most te ki vagy a történetben jó lenne ha normálisan írnál az unoka vagy az unoka anyukája vagy a szomszéd?
De miért milyen konkrétum nélkül? "idõközben erõs és jelentõs demencia történt egyik napról a másikra" Ez azt jelenti, hogy 24. órás felügyelet kell neki. Mégis ki lenne a nagyival amíg iskolában van? A nagymama pl magára gyújthatja a lakást amíg a kérdezõ suliban van. Nem kell ezt túl magyarázni, önzõ a kérdezõ igen, mert nem az számít ami a nagyinak jó. Két hét alatt derült ki, hogy nagyi kórházba van. Mi lenne a nagyival ha 2 hetente nézne rá.
Nem nincsen joga ehhez az unokának. És ha logikusan belegondolsz ha a nagyinak folyamatos felügyelet, ellátás kell, akkor a te havonkénti látogatásod nem segít rajta. Havonta egyszer vidéken is meg tudod látogatni, ha olyan állapotban van a nagyi, telefonon sûrûbben is tudsz vele beszélni.
Nem nyilván ott a rokonok tudják gondozni sokkal jobb az a nagyinak. Vagy esetleg te kitudnád fizetni a nagymama 24. órás felügyeletét amíg te suliban vagy? Ne azt nézd neked mi lenne jó, hanem a nagyinak. Péntek szombaton menj látogatóba.
Elég érdekes gondolat, hogy a TE kényelmed legyen a szempont és nem az, hogy a nagymama gondozása megoldott legyen. Szabad NEKED is magadhoz venni és vállalni az ápolását. Vagy az nem megy? Akkor felülsz a vonatra, buszra és elutazol a mamához. Sok önzõ ember szólalt már meg itt, de a szememben TE vered az összeset.
gonoszok vagytok ti emberek ...én semmilyen önzést nem érzek ebben a fiúban.szerintem aggodik öszintén.állitólagos rokonok fogják gondozni ezt irja .tehát lényegében nem tudja kik.és igenis fontos lenne a nagymamát látogatnia meglehet a mami is igy akarná.konkrétumok nélkül olyan de olyan gusztustalanok tudtok lenni.Jézusom.....
ha már itt bántjátok ezt a fiut azért megkérdezném miért nem gondozza a saját fia.mi a nagypapám sokáig gondoztuk otthon sose adtuk volna távoli rokonokhoz
A kérdező hozzászólása: Számít az, hogy én ki vagyok? Hozzátartozó. És nehogy már engem kérj számon. Amikor a nagyi évekkel ezelõtt elesett és összetörte magát, én ugráltam orvostól orvosig vele, mert annak a fia meg sem mozdult. Rá egy hétre ment csak be a kórházba meglátogatni õt. Milliók? Na ne már! Napi 2500-ért már teljes ellátású otthont találtam. És nincs milliós beugró.
Mert erõsen úgy jön le mintha a volt feleség lennél akinek jogilag meg végkép semmi köze a nagyihoz. Még csak arra válaszolj, miért jobb egy idegennel és hétvége esetén egy nagyi látogatás mint napi 24. órában rokonokkal?
Napi 2500? Muti már, otthonok után kutakodok pár hete, és még nem találtam értelmeset ami megfizethetõ...

Egy "civilnek" milyen lehetőségei vannak éles fegyverrel való lövészetre? Vannak céllövész sportklubbok? Ha igen, milyen követelményeknek kell megfelelni?

Körülbelül mennyibe fáj a tagság?

Legjobb válasz: most voltam nemrég, kicsengettem egy tizest, és lehetett lõni egy lõtéren. nem kell semmi engedély, a lövészet elején van egy rövid biztonsági képzés, azt meg kell hallgatni, aláírni a jegyzõkönyvet, aztán mehetsz lõni. az ára lövésenként egy százas kb.

most voltam nemrég, kicsengettem egy tizest, és lehetett lõni egy lõtéren. nem kell semmi engedély, a lövészet elején van egy rövid biztonsági képzés, azt meg kell hallgatni, aláírni a jegyzõkönyvet, aztán mehetsz lõni. az ára lövésenként egy százas kb.
A kérdező hozzászólása: ÉS ezzel valamiféle tagságom is lesz? Köszi a választ!


Szeretnék írországban vagy angliában tölteni egy-két hónapot, de nem szeretnék nyelvtanfolyamra járni, milyen lehetőségeim vannak?

Nem vagyok kényeskedő, de azért mosogatni meg porszívózni se szeretnék kimenni, más munkát pedig ír és brit munkatapasztalat nélkül nem kapnék. Szívesen tanulnék kint, de az angolt már jobban beszélem, mintsem hogy kimenjek egy nyelviskolába, pénzkidobás lenne. Van valami ötletetek mit csinálhatnék kint? :)

Legjobb válasz: Vagy kimész turistaként, vagy dolgozol vagy tanulsz.Az utolsó kettõ nem szimpi akkor kezdj el gyûjteni 1-2hónap nyaralás azért elég drága. Sajnos ennyi, más alternatíva nincs, te döntésed, hogy itthon összeszeded rá a pénzt és kimész utazgatni (vagy valamilyen tanfolyamra-nem csak nyelvtanfolyamok vannak). Ha nincs munkatapasztalatod, jó végzettséged akkor igen, kényeskedés válogatni, hogy milyen munkát vállalsz el és milyet nem( hacsak nem vagy még nagyon fiatal aki még otthon lakik stb.) - viszont 1-2hónapra nem fognak felvenni ilyen szállodai, éttermi egyéb munkákra minimum 5-6hónapot vállalni kéne.

Vagy kimész turistaként, vagy dolgozol vagy tanulsz.Az utolsó kettõ nem szimpi akkor kezdj el gyûjteni 1-2hónap nyaralás azért elég drága. Sajnos ennyi, más alternatíva nincs, te döntésed, hogy itthon összeszeded rá a pénzt és kimész utazgatni (vagy valamilyen tanfolyamra-nem csak nyelvtanfolyamok vannak). Ha nincs munkatapasztalatod, jó végzettséged akkor igen, kényeskedés válogatni, hogy milyen munkát vállalsz el és milyet nem( hacsak nem vagy még nagyon fiatal aki még otthon lakik stb.) - viszont 1-2hónapra nem fognak felvenni ilyen szállodai, éttermi egyéb munkákra minimum 5-6hónapot vállalni kéne.
A kérdező hozzászólása: Van munkám és ebben a félévben diplomázom. Nem szeretnék akármit elvállalni, szerencsére abban a helyzetben vagyok, hogy válogathatok. De nem írtam, hogy nem szeretnék tanulni, mert de, csak nem nyelvet, mert az már megy. Ezért kérdeztem a tanulás külföldön kategóriában, mert tanulni szeretnék, csak nem nyelvet. Egy csomó amerikai barátom járt így nyáron külföldön, hogy pár hónapot tanultak, de nem tudom, hogy európaiaknak is nyitva állnak-e ilyen lehetõségek, és reménykedtem, hogy valaki, akinek már van tapasztalata tud válaszolni.
Elõzõ vagyok Igen akkor így van lehetõséged! Nyári sulik tényleg vannak rengeteg egyetem tart ilyet, vannak fizetõsök meg megpályázhatós "ingyenesek" , érdemes ugye olyat keresni ami a szakodhoz megy ill. különbözõ kurzusok, kutatási munkák is vannak. Most pl találomra beírtam, hogy Uni of Bristol summer school és már ki is dobta - szánj rá egy hétvégét a kutakodásra rengeteg jó lehetõség van a legtöbb egyetemen, mindenképp megéri kimenni!:)

Milyen lehetőségeink vannak akár lakásvásárlás vagy önkörmányzati lakás szerzése esetén? Ill. milyen támogatásra számíthatunk az államtól? Én dolgozom, párom még sulizik, és nem egy háztartásban élünk!

24 éves apa,17 éves anya lehet?ségei Mo. -n?! Tegnapi nap folyamán megtudtam, hogy apa leszek! Els? nekifutásra nagyon megör?ltem a hírnek, hiszen ki nem ?rülne egy ilyen hírnek, plána ha els? gyermekr?l van szó! (mellékesen hozzáteszem, hogy a meglepetés erejével fogant)!

Legjobb válasz: semmilyen támogatás nem jár beadhattok lakáskérelmet az önkormányzathoz, mire lakást utalnának ki, addigra a gyerek már iskolás lesz. Elõbbre kerülnek a több gyereket egyedül nevelõk, a tartósan beteg gyereket nevelõk stb. az anyuka csp-t és gyest fog kapni, ez utóbbit a gyerek 3 éves koráig, a csp 12e, a gyes 28. Egyszeri anyasági támogatásra lesz még jogosult, ha igazolhatóan 4x megjelent terhesgondozáson, ez most 64e Ft, szülés után kapja, ahogy a nevében is benne van egyetlen alkalommal jár.

semmilyen támogatás nem jár beadhattok lakáskérelmet az önkormányzathoz, mire lakást utalnának ki, addigra a gyerek már iskolás lesz. Elõbbre kerülnek a több gyereket egyedül nevelõk, a tartósan beteg gyereket nevelõk stb. az anyuka csp-t és gyest fog kapni, ez utóbbit a gyerek 3 éves koráig, a csp 12e, a gyes 28. Egyszeri anyasági támogatásra lesz még jogosult, ha igazolhatóan 4x megjelent terhesgondozáson, ez most 64e Ft, szülés után kapja, ahogy a nevében is benne van egyetlen alkalommal jár.
Kicsit korainak tûnik ez a dolog, fõleg, ha olyan naivak vagytok, hogy az államtól vártok segítséget... Bocsi.
17 évesen még nem inkább az iskolapadban kellene ülnie a barátnõdnek? Utána meg dolgozni esetleg valamit, hogy kapjon gyedet? Mire vállaltok gyereket, gyerek fejjel? Jah, majd az állam eltartja...
Magyarországon semmi esélyed lakásra.nem úgy mint régen.nekünk van egy 5 és fél hós kislányunk.a pàrom 28 én én meg 27 éves vagyok.párom Németo.-ba dolgozik én meg anyáméknál vagyok a kicsivel.itthon semmi lehetõséged nincs, ha nem anyuci meg apuci kicsi gyereke vagy.mi tavasszal költözünk ki a páromhoz.már megbántam h szûlni haza jöttem.egetverõen más kint az élet.itthon soha az életben nem lehet elérni semmit.nem érdemes itthon maradni, ennél csak rosszabb lesz.
önkormányzati lakás: 1. a legtöbb egy putri, mert lelakják a kisebbségiek. 2. évtizedeket vársz rá. Anyám pl. 23 év után kapta meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A meglepetés erejével fogant? XD
Kérdezõ, azt írod, hogy "Nem az állam és nem a szülõk kasszájära vállalnák el a picit, hane saját zsebünkre! " Miközben pedig a kérdésben az államtól való támogatás (amibe az önkormányzati lakás is beletartozik, hiszen nagy kedvezménnyel lehet akkor bennük lakni) szerepel! Ha tényleg saját zsebre vállaljátok, akkor ne itt kérdezgess errõl, hanem vegyél ki albérletet és éldegéljetek, bár én inkább azt tanácsolnám hogy ne vállaljátok a babát ha csak 17 éves az anyja, mert egy érettségivel (vagy azzal se, nem tudom hanyadikos) nem sokra fogja vinni Magyarországon sajnos...
A kérdező hozzászólása: Már neis haragudj, de azt majd Én eldöntöm, hogy hol, és milyen formában teszek fel kérdérst! Legjobb tudomásom szerint ez az oldal pont ezért született meg! Szerintem az még ne fáj senkinek, ha tisztában szeretnék lenni a mai lehetõségeinkel! Vagy már ez is baj?! Ja, és majd ha arra lesz szükségem, hogy bárki is kioktasson a gyermek vällalás terén, akkor azt majd jelzem a külön erre "szakosodott" emberkéknek!
A kérdező hozzászólása: Akkor itt hozzá is tenném, hogy a kérdés nem az volt, hogy válaljam-e vagy sem!! Ilyen jellegû válaszok nem érdekelnek, ez legyen az Én döntésem, ill. MI döntésünk! Tanácsokat szívesen elfogadok, megköszönöm (az ediggieket is), de rosszindulatú megjegyzésekre nem tartok igényt! Köszönöm!
ja még 2 dolog babakötvény majd a szülés után lehet elintézni ha akarjátok az állam megnyitja nektek neked csak annyi a dolgod h esetleg átviszed egy bankhoz -- ha akarod és a lakás elõtakarékoskodás de ezt már írták
több önkormányzatnál is vannak pályázatok szociális és piaci alapú önkormányzati lakásra meg kell felelni több kritériumnak is ha sikerül akkor még a piaci alapú is nagyon kedvezõ árú és nem mindegyik van lelakva pl mi is ebben élünk és szépen kifestették rendbe tették mielõtt beköltöztünk bár tény h nem szántak rá sokat de azért nem egy putri spec 72nm 2+1+hallos lakás és nem utcsó sorban nem kell közös költséget fizetni sem :-) jövõre szigetelik le a házat és cserélik a nyílászárókat is egyedi fûtés van szal télen sem horribilis a fûtés számla mindezért havi 25 000.- fizetünk havonta + rezsi ami kb 15-18000.- több önkormányzat is ad pénz a gyermek születése után itt 15000.- lehet kapni gyest, csp, egyszeri anyaságit, igényelnie kell majd -- MÁK-nál te meg a gyerek után már a várandóság alatt is kérheted a családi adókedvezményt ami max nettó 10 000.- lesz (kérdés mennyi az adód)és le kell mondaia az anyának errõl megillet még a gyermek születése után 5 nap apaszabi és évi +2v3 nap (bocsi ezt nem tudom pontosan) ha a egy fõre esõ jövedelem alacsony akkor lehet igényelni rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt ez évente 2x 5800.-/gyerek plusz ingyenes étkezés oviban suliban -- mondjuk ez még messze van ugyan csak minden hónapban lehet kérni átmeneti segélyt de itt is számít h mennyi az egy fõre esõ jövedelem ennek összege nagyon váltózó 5000-25000.- lehet hirtelen ennyi
A kérdező hozzászólása: Hasznos infok, és mégegyszer köszönöm! Félre értések elkerûlése végett, Nem az állam és nem a szülõk kasszájära vállalnák el a picit, hane saját zsebünkre! Engem csak a tények érdekelnek, ugyanis nincs rá látásom ezekre a dolgokra, mivel bhogy már említettem, elsõ gyermek! Az, hogy fiatalok vagyunk e?! Hosszas és felesleges viták születnének! Nem is ebben kértem tanácsot, de persze vélemények tiszteletbe tartva!
A kérdező hozzászólása: Nem túl bíztato a helyzet, tény! Hosszutávon énsem itt tervezem a jövönket, de addig valahogy majd csak megoldjuk, az viszont elszomoritó, hogy a saját hazájában nem tervezhet az ember! Egyébkén nem tartozom anya-apa kicsi fia kategoriába! :)
A kérdező hozzászólása: ....
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm az infot!
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, akkor ebben ne is reménykedjek!!
A legújabb támogatási verzió: http://lakasfokusz.postr.hu/post-056
Na ez engem is érdekel.kár h nem írtak választ.ha azota megtudtál valamit, ird meg lécci :)

18 éves vagyok, B kategóriás jogosítvánnyal, egy angol középfokú, és egy német középfokú nyelvvizsgával szeretnék júliusra diákmunkát Ausztriában. Milyen lehetőségeim vannak? Milyen munkaközvetítőhöz kell fordulni? Kell egyáltalán?

Tavaly nyáron Németországban dolgoztam, rokonok révén, az nagyon egyszerűen ment, beszerveztek egy céghez, s ott is termettem. Idén azonban ez a lehetőség nem adott, és nem tudom, protekció nélkül Ausztriában hogyan lehetne munkát találni.. Köszi a válaszokat! L

Legjobb válasz: Vmi gyorstalpaló OKJ esetleg? Külföldön még erõsebben érvényes, jó fizut az kap akinek magasabb a végzettsége. Persze sima érettségivel lehet pénzt keresni, de vigyázni kell a közvetítõkkel. Szerintem nézelõdj a neten, de mindig ellenõrizd le a közvetítõt, keress rá, keress rá a helyre ahova mennétek arról is kérdezõsködhetsz külföldi fórumokon, pl. gutefrage.net Ne add fel, de ne higyj el bármit! Tudod ami túl jó, hogy igaz legyen az általában nem az...

Vmi gyorstalpaló OKJ esetleg? Külföldön még erõsebben érvényes, jó fizut az kap akinek magasabb a végzettsége. Persze sima érettségivel lehet pénzt keresni, de vigyázni kell a közvetítõkkel. Szerintem nézelõdj a neten, de mindig ellenõrizd le a közvetítõt, keress rá, keress rá a helyre ahova mennétek arról is kérdezõsködhetsz külföldi fórumokon, pl. gutefrage.net Ne add fel, de ne higyj el bármit! Tudod ami túl jó, hogy igaz legyen az általában nem az...
Tõled jóval idõsebb embereket átvernek. Ismerõs nélkül, akármilyen közvetítõ cégen keresztül kimenni nem biztonságos. A két nyelvvizsgádat szerintem itthon is tudnád kamatoztatni, nem kell mindjárt külföldre rohanni.
A kérdező hozzászólása: Pedig nem nagyon kellek sehova, árufeltöltõi, pénztárosi, szórólapozási munkák adottak nekem is csak.. Nekem nagyobb pénzösszeg kéne, és az nem fog ebbõl összejönni.. Odakinnt kétszer annyit kereshetnék, ami jól jönne (muszáj) a továbbtanuláshoz..

Mennyibe kerül egy portfólió? Milyen lehetőségek vannak, és merre?

El?re is köszönöm a válaszokat!:) (Ha lehet, Bács-Kiskun megyében, vagy akörül!:)

Legjobb válasz: (Én Bács Megyei vagyok) Úgy hallottam hogy az árak nem a helytõl függenek, hanem attól, hogy milyen minõségben szeretnél portfóliót. Ha sminkessel meg mindennel együtt 80-tól a csillagos ég, de akár egy sima fotóshoz is elmehetsz 1500 ft -ért fényképenként.

(Én Bács Megyei vagyok) Úgy hallottam hogy az árak nem a helytõl függenek, hanem attól, hogy milyen minõségben szeretnél portfóliót. Ha sminkessel meg mindennel együtt 80-tól a csillagos ég, de akár egy sima fotóshoz is elmehetsz 1500 ft -ért fényképenként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-))!

Szeretném tudni, hogy kb 10-14 nappal egy esetleges baleset (pl: egy elszakadt gumi) után után milyen lehetőségek vannak/ mit lehet tenni, a nem kívánt terhesség ellen? Ilyenkor már csak az abortusz maradna?

Hello, szeretnék egy kicsit kérdezni, ha kérhetem ne írjatok olyat, hogy milyen hülyeséget csináltam, mert csak kérdezni szeretnék arról amir?l még nem annyira tudok sokat, de már 18 éves vagyok.

Legjobb válasz: Ugy hallottam, 30 e Ft körül van az ab. Be kell jelentkezni a családsegítõhöz, vagy mihez, hogy milyen alapon is akarsz te abortuszt kérni? Az együttlét után 3 napig még a sürgõsségi tabletta megoldás lehet, utána viszont csak az abortusz, az is a 12. hétig, utána csak orvosi utasításra lehet, ha az anyát vagy babát veszélyezteti a terhesség! Kb. így ennyit tudtam segíteni, de elõbb tényleg tesztelj!

Ugy hallottam, 30 e Ft körül van az ab. Be kell jelentkezni a családsegítõhöz, vagy mihez, hogy milyen alapon is akarsz te abortuszt kérni? Az együttlét után 3 napig még a sürgõsségi tabletta megoldás lehet, utána viszont csak az abortusz, az is a 12. hétig, utána csak orvosi utasításra lehet, ha az anyát vagy babát veszélyezteti a terhesség! Kb. így ennyit tudtam segíteni, de elõbb tényleg tesztelj!
Elõszõr tesztelj! Magyarországon elvileg csak az abortusz marad, hiszen az abortáló tabletta (mellékhatásai miatt) nincs engedélyezve. Nem mehetsz haza, altatnak, másnap engednek haza. Ha nagykorú vagy, akkor természetesen nem kell szülõi beleegyezés. Azt ne értem, hogy mit akartál kérdezni azzal, hogy "A vetélés is eljön az abortusszal? " Elõször tesztelj, menj el a dokidhoz, beszéld meg vele a dolgokat.
1. igen, ha nem akarod semmikepp megtartani 2. ha elmultal 18 nem kell szuloi beleegyezes, de nem art ha megy veled valaki a korhazba (megerto, barat pl) nemcsak mert nehez nap, hanem mert szukseged lesz a segitsegre. utana valoszinuleg el leszel gyengulve, jo ha van melletted vki h segitsen kijelentkezni, ha kell hivni orvost, stb. 3.ha jol tudom a 3. honapig 4. pontos arat nem tudok, korhaztol is fugg (pl maganklinika, stb) parszaz euro 5. nem megy epp ilyen gyorsan, ha jol tudom altatassal jar. felebredsz, utana par orat benntartanak. de estere otthon vagy ha minden jol ment 6. szervi gondok, meddoseg. 7. ha nem is 1bol, de idovbel visszaall a menzesz remelem tudtam segiteni. 1 par dolgoban en sem vagyok 100%ban biztos ugyh ha valaki pontosabb adatokkal tud szolgalni....
Igen, a sürgõsségi tabletta után már csak az abortusz maradt, én is úgy tudom, hogy elõtte be kell jelentkezni a családsegítõ központba. 5 évvel ezelõtt 30 ezer körül volt egy ilyen mûtét, barátnõmnek csinálták, most nem tudom milyen árban van, és ez a kórházi támogatott betegellátásban, klinikákon ez jóval drágább.
Ne haragudj, de amikor azt olvasom, hogy mettõl meddig lehet abortuszra menni... Nem érdemes húzni, halasztani! Ugyanis a babának, már 6 hetes korában dobog a kicsi szíve. Ajánlom a Néma sikoly címû kisfilmet, de csak erõs idegzetûeknek! Engem annyira felkavart, hogy miután megnéztem, remegtem, mint a kocsonya.
Biztos vagy benne már, hogy terhes vagy?Teszteltél?Voltál orvosnál?Elõször ezeket végezd el, majd aztán gondolkozzál az abortuszon :( ! L, 18
Szia! Az eseményi utáni tablettát ilyenkor már nem tudod igénybe venni, de nem biztos hogy teherbe estél, bár nagy rá az esélyed! Nekem 2-3 hét után elkezdtek elõjönni a tünetek... pl: mellfeszülés, hirtelen meg is nõttek, és vékony kis erek jelentek meg rajtuk, gyakran kellett pisilni menni, és mindent össze vissza ettem... Hányinger és rosszullét csak 1x 2x volt. Aztán csináltam egy tesztet, és pozitív lett... Most fogok menni orvoshoz, hogy mik a további teendõk. Nem tudom megtartani a babát, nem is szeretném. Még fiatal vagyok, és a körülmények is eléggé rosszak. Sajnos így jött össze, pedig mi is védekeztünk, de sajnos kilyukadt a gumi... :S Lelkileg nagyon megvisel a dolog, de szerintem akkor lesz igazán rossz, ha már túl leszek az abortuszon... :( Ha nem vagy még nagykorú, akkor kell hozzá szülõi beleegyezés. Én is még csak 17 éves vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!