Találatok a következő kifejezésre: Milyen lehetőség rá, (36 db)

Andragógia BA után milyen mesterszakokra van lehetőség menni? Valaki ment már andragógia BA után Humán erőforrás MA-ra? Szegeden milyen lehetőségek vannak?

Legjobb válasz: szia én Szegeden végeztem andragógián és most jelentkeztem vezetés-szervezés Msc-re Pestre. Nem teljes kredit-elismeréses az alapszakom erre a mesterre,ezért két tárgyat kell majd pluszban teljesítenem. Emberi erõforrás tanácsadó Ma-ra is jelentkeztem,de csak 2.helyen.Az teljes kredit-elismeréses.Tehát oda minden további nélkül jelentkezhetsz. Szegeden csak andragógia MA van.

szia én Szegeden végeztem andragógián és most jelentkeztem vezetés-szervezés Msc-re Pestre. Nem teljes kredit-elismeréses az alapszakom erre a mesterre, ezért két tárgyat kell majd pluszban teljesítenem. Emberi erõforrás tanácsadó Ma-ra is jelentkeztem, de csak 2.helyen.Az teljes kredit-elismeréses.Tehát oda minden további nélkül jelentkezhetsz. Szegeden csak andragógia MA van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Igen...Szeged... nem szeretnék andragógia MA-ra menni. Amilyen jó ez a Szeged, annyi hiányát is érzem a BA utáni idõkre nézve... Köszi még egyszer!
A kérdező hozzászólása: És emberi e. MA-t hol jelölted ha szabad megkérdezni?
SZIE-GTK-ra jelentkeztem amúgy BA-t te Szegeden végezted?Most végeztél?
amúgy én is Szegeden maradtam volna, ha nem csak andragógia MA lett volna meghirdetve:S Arra én se akartam menni.
A kérdező hozzászólása: Szegeden vagyok BA-n :) még messzi az MA, hiszen szeptemberben még csak a második évemet kezdem. De nagyon bánt, hogy nincs olyan MA Szegeden, amire szívesen jelentkeznék.
Hát igen.:S. De hátha mire végzel, indul valami más MA is. Amúgy ha van kérdésed, vagy ilyesmi, írj privit(tehát én most végeztem)..Tanárokkal, bármivel kapcsolatban írhatsz:) Lehet h.jegyzeteket is tudok küldeni.Persze csak ha szeretnéd;)
A ZsKF-en indul andragógia master, bár tudom, hogy az Pest, és írtad, hogy nem akarsz andragógia masterre menni, de indul a ZskF-en az andragógián belül gerontológia is, aminek szerintem lehet jövõje, úgy tudom, egyedül itt oktatják ezt az országban. Szóval szerintem fontold meg. ;)

Milyen lehetőségeim vannak rákszűrésre, milyen gyakran van rá szükség és milyen gyakran érdemes, van-e rá támogatás, stb. Egyáltalán érdemes az "aggodalom"? Köszönöm előre is mindenkinek.

Legjobb válasz: Évente minimum egyszer keresd fel az urológust, illetve egy onkológust. székletmintát kell leadni (ehhez kapsz egy kis eszközt) ebbõl csinálják meg a prosztatarák szûrését. Más egyébrõl nem tudok.

Évente minimum egyszer keresd fel az urológust, illetve egy onkológust. székletmintát kell leadni (ehhez kapsz egy kis eszközt) ebbõl csinálják meg a prosztatarák szûrését. Más egyébrõl nem tudok.
KEdves Kérdezõ! Az elõzõ hozzászólásban van egy parányi tévedés. A prosztatarák-szûrést vérbõl végzik, az ún. PSA értéket nézik. Ha ez emelkedett, utalhat prosztatarákra, de jóindulatú prosztata-megnagyobbodásra is. Székletbõl vért néznek, ami esetlegesen utalhat vastagbéltumorra, de ez nem eléggé pontos módszer. Amit még mindenképpen ajánlott megtanulni, az a here önvizsgálata. Ezt bármelyik orvos megtanítja (nem kell hozzá urológus, bármilyen orvosnak tudnia kell). Üdv: dr. Szalai Krisztián
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, Önnek is Doktor Úr!
KEdves Kérdezõ! Nagyon szívesen, máskor is. További kérdések esetén bátran írj(on) a privát címemre! Üdv: dr. Szalai Krisztián


Ha határozott idejű munkaszerződésem van 2012. 07 31. -ig, akkor utána milyen lehetőségem van, mivel csak 2013 01.30-ra vagyok kiírva az első babámmal? Illetve, hogy utána megkapnám-e a gyedet (az elmúlt két éven belül megvan a 365 munkanapom)?

Legjobb válasz: Menj álláskeresési támogatásra még a szülés elõtt, akkor kaphatod a tgyást, és ha marad a támogatásból a tgyás lejárta utánra is, és a fennállása alatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont az álláskeresési maximális ideje 3 hónap, így elõbb érdeklõdd meg, mennyi ideig vagy rá jogosult, és utána kalkulálj.

Menj álláskeresési támogatásra még a szülés elõtt, akkor kaphatod a tgyást, és ha marad a támogatásból a tgyás lejárta utánra is, és a fennállása alatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont az álláskeresési maximális ideje 3 hónap, így elõbb érdeklõdd meg, mennyi ideig vagy rá jogosult, és utána kalkulálj.

Szeretnék nyitni egy Nemzeti Dohányboltot, milyen lehetőségek vannak rá szerintetek?

Legjobb válasz: Csatlakozz az Orbán rezsimhez és nyalj be neki tövig, ha élvezi akkor nyert ügyed van. Talán még a Nemzeti Stadion Építkezési Szövetségbõl is kapsz részesedést.

Csatlakozz az Orbán rezsimhez és nyalj be neki tövig, ha élvezi akkor nyert ügyed van. Talán még a Nemzeti Stadion Építkezési Szövetségbõl is kapsz részesedést.
attól függ milyen kapcsolatba vagy a fidesszel meg orbánnal.
Piripocs 300fos falvaiban ami 2ki iras utan sem kellett senkinek! Szerinted miert??? :) ))
Errol amugy is lecsusztal picit nem gondolod?????!!
A kérdező hozzászólása: ha semmilyen, akkor már esélytelen a dolog? :)
A kérdező hozzászólása: olyat hallottam hogy lehet még pályázni...
én is sok mindent szeretnék pajti
buxp, jadzcore, novakbux, ? Írj ha kell reff link. Sok a csaló sajnos. Mobilról nem tudom lehet e.

Infók a Rába Holingról? Gépészmérnökként milyen lehetőségek vannak ott?

Gondolok munkalégkörre, továbblépési lehet?ségekre, bérekre, juttatásokra, f?leg olyan esetben, ha valaki hosszútávon tervezne oda menni.

Legjobb válasz: Holding*

A kérdező hozzászólása: Holding*

Üdv mindenkinek. Németországban keresek egy cég fönökének a telefonszámát. Hogy találhatnám meg? Milyen lehetőségek vannak rá? Munkalehetőség érdekében!?

keresek valakit,egy céget,és szeretném vállalkozojának a telefonszámát megkeresni. Tudok,várost is. Van err elehetőség?

Legjobb válasz: És ma szeretnéd felhívni,hogy BÚÉK kívánj neki?

És ma szeretnéd felhívni, hogy BÚÉK kívánj neki?
Legfeljebb a http://www.telefonbuch.de oldalon tudod keresni, ha nyilvános a száma.
A kérdező hozzászólása: ha segiteni nemtudsz minek pötyögsz bele kispajtás
http://WWW.gelbe-seiten.de Lehet, hogy a kötöjel nem kell, de itt vanak a cégek nevei, cimei és telefonszámai. Üdv. laci

Hawerokkal alapítottunk egy rock bandát és ugye mint mindenkinek az az álma hogy befusson és milyen lehetőségek vannak hogy felfigyeljenek ránk?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mennyire tudtok zenélni, vagy mennyire vagytok hajlandóak eladni a lelketeket.

Attól függ, hogy mennyire tudtok zenélni, vagy mennyire vagytok hajlandóak eladni a lelketeket.
hehh nem itt kell keresgelni mondjatok el a nagyvilagnak h mit csinaltok vagy ajanlkozzatok kissebb esemenyeken ingyen koncertezni minel jobban megismenek annal konnyebb...pesze ha jok vagytok ^^ vagy e szerezetek engedelyt egy ingyenes koncetre ahol pl reklamozzatok az dot partot aki kepvisel a telepuleseteket sajat zsebre szervezzee meg a reklamot eeees mindent bele...legyetek mar kreativak:P
lépjetek föl a helyik (rock)club(ok)ban, tehetségkutatókon, terjesszétek neten a zenét, v ismerõsök ajánlják bárkinek, nyilvános próba, plakátolás stb.
Hát hogy szépen fogalmazzak, marha nehezen. Nem tudom, milyen stílúsú zenét játszotok, de manapság csak azok a bandák érhetnek el valamit, akik valamilyen ügynökség, vagy a média "prostija". Sajnos ma már a zenében is a divat diktál, ezért sok segget kinyalni ahhoz, hogy híresek legyetek, és akkor is meg fogják mondani, hogy mit csináljatok. Szóval nem lehet igazán érvényesülni ma, legalábbis Magyarországon. Én azt tanácsolom gyakoroljatok sokat, és induljatok néhány tehetségkutatón. Ott szoktak felfedezni tehetségesebb bandákat, de sajnos a közönség nagyon ott is nagyon apró és rétegzõdött. Jah, és soha ne adjátok fel, és ne adjátok el magatokat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Milyen lehetőség van rá, és mekkora a valószínűsége, ha költségtérítéses szakra vettek fel egyetemen, hogy később átkerüljek az államilag támogatottak közé?

Legjobb válasz: Lehet, hogy "csúnyán" fog hangzani, de "puncsolni" kell hozzá. Jóban lenni a vezetõséggel, sokat tenni a suliért, és ami nagyon fontos: BEKERÜLNI A HÖKBE. Ezen feltételek teljesülése esetén biztos, hogy államilag finanszírozott képzésbe kerülsz. De megoldás lehet az, hogy egy olyan "szervezetben" veszel aktívan részt, amelyet az iskola tart fenn. Gondolok itt pl. médiaszakok esetén az iskola tv-je, rádiója, természettudományi szakok esetén kutatási csoportok. Ekkor is jó eséllyel át tudsz kerülni államilag finanszírozott képzésre. Viszont szokott "mûködni" az a módszer is, hogy maradsz költségtérítésesen, de a költségtérítés mértékének megfelelõ "tanulmányi" vagy "szociális" ösztöndíjat kapsz...

Lehet, hogy "csúnyán" fog hangzani, de "puncsolni" kell hozzá. Jóban lenni a vezetõséggel, sokat tenni a suliért, és ami nagyon fontos: BEKERÜLNI A HÖKBE. Ezen feltételek teljesülése esetén biztos, hogy államilag finanszírozott képzésbe kerülsz. De megoldás lehet az, hogy egy olyan "szervezetben" veszel aktívan részt, amelyet az iskola tart fenn. Gondolok itt pl. médiaszakok esetén az iskola tv-je, rádiója, természettudományi szakok esetén kutatási csoportok. Ekkor is jó eséllyel át tudsz kerülni államilag finanszírozott képzésre. Viszont szokott "mûködni" az a módszer is, hogy maradsz költségtérítésesen, de a költségtérítés mértékének megfelelõ "tanulmányi" vagy "szociális" ösztöndíjat kapsz...
Elsõ válaszoló: aki költségtérítésen van az NEM kap se szoctámot, sem tanulmányi ösztöndíjjat, sem önkormányzati ösztöndíjjat, sõt SEMMIT! Sajnos... A barátnõm jár kötségtérítésesre pécsett a jogra, az elsõ félévben 35 kreditet, a másodikban 40et teljesített 4, 9 felett, azaz 1-1 négyese lett... És hiába járkál a to-ra, hogy szeretne átkerülni, de elküldik, hogy most nincs is ilyenre lehetõség... pedig igencsak jól teljesít... Én az elte info karára járok és nálunk az egyik srácot is költségtéritésesre vették csak fel, és a félév elején bement a to-ra, hogy már az elsõ félévet sem tudja fizetni és pikkpakk átvették.... Csak úgy... Mondjuk gondolom hátrányosabb helyzetõ.. Szóval meg lehet próbálni rögtön az elején, fõleg ha van indokod (kicsi kereset, elvált szülök, beteg a családban, sok tesó, stb.), de ha nemmegy akkor késöbb... Szóval ez igencsak iskola válogatja dolog.
én Szegedre járok, éppen 1 hete adtam be az átjelentkezési sérelmet, 1 héten belül mderül ki mi lesz, de nem nagyon bizakodom...elég sok kreditet teljesítettem, jó a tanulmányi eredményem, de pl.a szociális helyzet ez esetben egyáltalán ne számít!!!erre külön felhívták a figyelmet)szóval én nem mindenben értek egyet pl.az 1.válaszolóval, de azért nem nagyon bizakodom...
#kérelmet
Utolsó válaszolóval értek egyet: nálunk pl. két évi demonstrátorság után kapott egy lány írd és mondd: egy félévet állami képzésen! Addig a tanszék 50% költségtérítés-mérséklést tudott felajánlani neki, de akárhogy pedálozott, egyszerûen megmondták: szegény az éklézsia... Sajnos a legtöbben ott rontják el, hogy akkor is beadják költségtérítéses képzésre a jelentkezésünket, ha tudják, hogy nem képesek majd fizetni. Ja, valamelyik válaszoló írta, hogy a költségtérítéses hallgató nem kap semmit, ami azért nem egészen így van: mindenhol kap diákigazolványt, nálunk Pécsen pedig már kollégiumot is lehet igényelni!
nálunk is csak diákot kapunk, (Szeged)még jó...azt méf az fsz-esek is kapnak....
tud valaki ahhoz hozzászólni, hogy kb hány százalék a rászorultsági alapon történõ engedmény a tandíjt illetõen?
Szerintem ez nagyon sulifüggõ. Az úgymond "könnyebb" iskolákban szerintem éppen hogy nehezebb átkerülni államilag finanszírozottra. Én BME VIK-es vagyok, fizetõs voltam eddig. Nagyon nem vagyok közösségi ember, közöm nem volt a HÖK-höz meg ilyenekhez (lehet, itt nem is így hívják :) ). És mégis az egyetem ajánlotta fel nekem, hogy átmehetek államilag finanszírozottra. Hová jársz amúgy?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!