Találatok a következő kifejezésre: Milyen kutyus bernáthegyi (1 db)

Milyen kutyus a bernáthegyi?

Szereti a gyerekeket? Mennyire nehéz a nevelése? Meg lehet tanítani pl. arra, hogy póráz nélkül sétálva is mellettem menjen, és akkor szaladgáljon el, ha engedem neki? Mennyire szófogadó?

Legjobb válasz: Szia! Nagyon gyermekszeretõ, ragaszkodó, hát a miénk szófogadó, mindig bújik oda, nagyon kedves állat

Szia! Nagyon gyermekszeretõ, ragaszkodó, hát a miénk szófogadó, mindig bújik oda, nagyon kedves állat
Szia! Nagyon okosak a bernáthegyik és szófogadóak. Nekünk van 1 fiú és 1 lány is. Érdekes, a fiú nagyon nyugodt, nagyon érti h mit mondok neki, akár még beszélgetni is lehet vele :-D és még a nézésembõl is megérti h mit szabad és mit nem.A kislány annyira örökmozgó, h nem lehet lelõni.Õt viszont nehezebb volt azokra az egyszerû dolgokra megtanítani, h ülsz, fekszik. Ja meg azt is h ne nyálazzon nyakig össze meg ne ugráljon, mikor jövünk.De mindig felkap vmit a szájába (falevél, ág, madzag, rongy stb, amit szétszed) és úgy kisér a bejáratig. :-D Hihetetlen kis szédült... És a nagykutyába is simán beleköt és veszekednek. De annyira szereti ha játszunk vele, meg olyankor állandóan bújik, még a kezemet is kiveszi a zsebembõl, olyan kis édes!Velünk is képes veszekedni, ha már a kezünkben van a kajájuk, és tegyük már le eléjük.:-D Én imádom õket!Azzal volt bajunk, h erdõ mellett lakunk, vannak szomszéd kutyák és mindig mentek bandázni vagy csámborogni az erdõbe, De tettünk fel villanypásztort, kb egykét 7ig mûködött, de ezalatt úgy megszokták, h mostmár ki sem mennek. Amúgy nagyon jó házõrzõk. Bocsi h kisebb regényt írtam... :-D
Nekünk is van egy bernáthegyik. Nagyon játékos, barátságos, imádja ha nyúzzák, nagyon jófej kutya nekem az tetszik benne, hogy mikor alszik:horkol és mikor szimatol akkor röfög mint egy malac:D, nagyon bújós fajta Én beleszerettem ebbe a fajtába:D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem szereti, ha megszagolom?

Arra jöttem rá, hogy ha szipogva megszaglászom a kutyámat, akár az orrát, akár a lábát, akár a... farkát :), éktelen haragra gerjed, morog, és sértődötten otthagy. Mi lehet ennek az etológiai magyarázata?

9

Van egy amerikai staffom, aki kis korában agreszióra volt nevelve, de nem teljesen agreszív. Mikor milyen kedve van hozzá. Hogyan lehet leszoktatni?

Már 2,6 éve velem van, tanítottam, nagyon okos, ugyes. Fára mászik, ugráll, minden nap sportolunk, gumit húz, sot még az autót is, bicajozunk, focizunk, és minden télen bent van, velem alszik az ágyban, huséges nagyon és halgat rám. Egy baj van vele, a socializáció. Az asszem nem tokéletes :( Kutyákkal szemben durva játékkal lép fel, nem agresszív, csak durván akar játszani, és ha a másik kutya nemakar, akkor agreszívvé válik. Mackákat gyuloli, jó párat meg is olt már :( Nekunk van egy cicánk, de azzal ,,naggyából,, megszeretettem, mindenre támad ami mozog. Nemrég vettem egy torpe nyulat, egyenlore jól kijonnek, volt egy támadó fellépése a nyuszi iránt, de ott voltam, és korrigáltam. Ma volt a tetofoka annak, hogy egy biciklis asszonyt, aki utálja ot, és fél is tole, megtámadta. Nem harap senkit sem, csak ráugrik, és mély morgó hangokat ad ki. Sosem lehet lenevelni errol a viselkedésrol? Mit tegyek vele? Hogyan csináljam? A lábnál is nehezére esik jonni, húz ide oda, ha rászólok, halgat de nem sokáig. Amúgy gyorsan tanul, meg minden, csak aszem nagyon makacs.

20

Mekkorának kell lennie egy 5 hónapos magyar agárnak?

(Normális válaszokat kérek)
Szuka

8

Magyarországon kapható boerboel?

Se pénzem, se helyem, csak kíváncsi vagyok. :)

5

Kutya oltása és chipeltetése mennyi?

Kimentem külföldre és a kutyámat Roxit itthon hagytam az egyik ismerősömre biztam, nagy bizalmat szavaztam neki de nem igazán teljesítette a megállapodást na most arra akarok kitérni, hogy mennyi a kutya oltása és chippeltetése? Mert hát nem csinálta meg.

3

Felugatás tanítása?

Hogyan taníthatom meg a kutyámat ugatni? Szó szerint SOHA nem ugat - egyszerűen nem tudok mire ráerősíteni. Járunk sulizni, nemrég kezdtük az ÖV-t, de ott is csak nyüsszög, pedig a többiek tombolnak mellette. Valami jó módszert tudnátok javasolni?

7

Trükkök, 'parancsok' egy Yorkinak?

Most 4 hónapos a Yorki kutyusom és szeretnék neki minél több dolgot megtanítani. Ül,marad,fekszik,pacsi,ugat.póráz nélkül sétálni ...
Segítenétek ebben?Hogy álljak neki?
Amúgy nagyon okos,értelmes kis kutya!

11

Hogy tanítsam meg a kutyusomat a pacsi parancsra?

Hiába mutatom neki a jutalomfalatot, lehajtja a fejét és nem akar rámfigyelni.

11

Hogy lesz ebből házőrző?

Van egy egy éves berni fiúnk, olyan ijedős, gyáva, hogy rossz nézni. Ha csak felemeli valaki a hangját, fülét-farkát behúzva elfut.
Nálunk a kutya családtag, imádjuk, még pofon sem lett legyintve soha! Mellett van egy kis terrier, aki elég harcias, tőle tanulhatna már egy kis bátorságot, de nem; ha jön valaki, elbújik.
Előzőnk is berni fiú volt, olyan stramm házőrző volt, mint egy farkas, ott nem jött be senki. "Ezt" meg még nekünk kell megvédeni, megvigasztalni :-(
Egyszerűen nem értjük.

7

Hogyan tudnám elvinni? (többi lent )

A helyzet az, hogy van egy kutyám, akit régen bántottak a gazdái ( pórázt raktak rá, azzal fojtogatták, meg azzal húzták magukhoz,mikor megverték ) és ezért fél a póráznak már a gondolatától is, ha meglátja elbújik. A nyakörvhöz még csak csak hozzászokott szép lassan, de a pórázhoz nem.
Van valami tipp, ötlet, amivel el tudnám vinni sétálni? Igaz, hogy van udvar, de a kutyának sétálni kell.
Köszönöm a válaszokat.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!