Találatok a következő kifejezésre: Milyen kutyus bernáthegyi (1 db)

Milyen kutyus a bernáthegyi?

Szereti a gyerekeket? Mennyire nehéz a nevelése? Meg lehet tanítani pl. arra, hogy póráz nélkül sétálva is mellettem menjen, és akkor szaladgáljon el, ha engedem neki? Mennyire szófogadó?

Legjobb válasz: Szia! Nagyon gyermekszeretõ, ragaszkodó, hát a miénk szófogadó, mindig bújik oda, nagyon kedves állat

Szia! Nagyon gyermekszeretõ, ragaszkodó, hát a miénk szófogadó, mindig bújik oda, nagyon kedves állat
Szia! Nagyon okosak a bernáthegyik és szófogadóak. Nekünk van 1 fiú és 1 lány is. Érdekes, a fiú nagyon nyugodt, nagyon érti h mit mondok neki, akár még beszélgetni is lehet vele :-D és még a nézésembõl is megérti h mit szabad és mit nem.A kislány annyira örökmozgó, h nem lehet lelõni.Õt viszont nehezebb volt azokra az egyszerû dolgokra megtanítani, h ülsz, fekszik. Ja meg azt is h ne nyálazzon nyakig össze meg ne ugráljon, mikor jövünk.De mindig felkap vmit a szájába (falevél, ág, madzag, rongy stb, amit szétszed) és úgy kisér a bejáratig. :-D Hihetetlen kis szédült... És a nagykutyába is simán beleköt és veszekednek. De annyira szereti ha játszunk vele, meg olyankor állandóan bújik, még a kezemet is kiveszi a zsebembõl, olyan kis édes!Velünk is képes veszekedni, ha már a kezünkben van a kajájuk, és tegyük már le eléjük.:-D Én imádom õket!Azzal volt bajunk, h erdõ mellett lakunk, vannak szomszéd kutyák és mindig mentek bandázni vagy csámborogni az erdõbe, De tettünk fel villanypásztort, kb egykét 7ig mûködött, de ezalatt úgy megszokták, h mostmár ki sem mennek. Amúgy nagyon jó házõrzõk. Bocsi h kisebb regényt írtam... :-D
Nekünk is van egy bernáthegyik. Nagyon játékos, barátságos, imádja ha nyúzzák, nagyon jófej kutya nekem az tetszik benne, hogy mikor alszik:horkol és mikor szimatol akkor röfög mint egy malac:D, nagyon bújós fajta Én beleszerettem ebbe a fajtába:D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

OKJ-s kutyakozmetikus képzés van Miskolcon? Vagy Budapesten kívül más helyen?

Ingyenes (22 év alatt) képzés nincs?

2

Milyen kutyát ajánlotok?

13 éves fiú,aki nemtúl aktív és kiskertes külvárosi házban él.

9

Egy kutyát hogy lehet arra megtanítani hogyha mondok egy szót akkor ugasson?

Tehát például azt mondom "ugass" akkor ugasson.

7

Acanashop-nál ha regisztrálok, ingyen házhoz viszik az 5 ezer alatti táptartót is?

http://www.acanashop.hu/webaruhaz/jutalomfalat-es-taptartok

3

Kutyasetaltatas esobe?

Olyanok valaszoljanak akik kint tartjak a kutyajukat! Ha be van vezetve a minden napos seta akkor esobe is kimentek? Nem lesz beteg a kutya ha megazik? Vagy ha hazaertek megszaritjatok?

14

Az el nem ismert fajták tenyésztőit nevezhetjük tenyésztőnek?

12

Hovawartot ismerők, hovawart gazdik?

Elolvastam már a fajtaleírást, de olyanok véleményét is kérdezném, akik ismernek közvetlenül vagy tulajdonosok. Valóban jó őrző-védő? Nagyon tetszik külsőre, csak mivel rettentően hasonlít a goldira, annyira nehéz elképzelnem róla, hogy őv-re alkalmas kutyafajta... és egyébként kemény kutyának számít? Mennyire pörgős?

5

Sarplaninac kérdés?

Van 2 oldal, ahol igencsak eltérő standard adatok találhatóak a fajtáról, az egyik helyen azt írja, a kan 62 cm és 30 kg, a másikon pedig, hogy a kan 75 cm és 65 (!!!) kiló, ez enyhén szólva nagy különbség! Hogy lehet ennyire elírni? Mert nem azt írja, hogy -tól -ig...
Most akkor tkp mekkora ez a kutya? Fotókat nézve jóval nagyobb a németjuhásznál!!!
Itt a két link, ahol ekkora különbségeket írnak:

4

Miért jó, ha nem nézek a kutya szemébe? Magyarázat lent.

Volt egy ilyen kérdés, hogy mi a helyes viselkedés, ha egy kutya megtámad. Volt egy válaszoló aki azt mondta, hogy határozottan kell elindulni felé, hogy érezze, te vagy az erősebb. De ne nézz a szemébe. Miért ne?

Nekem egy elég erős, domináns kutyám volt nagyon sokáig, és ahányszor neveltem, leszidtam, megbüntettem, vagy csak a szokásos hatalmi harcokat vívtuk, mindig egyenesen a szemébe néztem. Õ volt az, aki nem bírta a hosszú szemkontaktust, és elkapta a tekintetét.

Szerintem ahogy az embereknél is, az állatoknál is úgy működik, hogy az az "erősebb" amelyik nem fél a másik szemébe nézni. Ahogy szokták mondani is, farkasszemet néznek.

Szerintetek ez hogy van?

9

A kutyám vonyít, ha meghall egy érdekes hangot. Miért csinálja?

Szoktak elmenni a környéken zenélő autók (kenyeres,tejes,jégkrémes kocsik) és ha meghallja elkezd vonyítani. Addig vonyít amíg zenél az autó. Ezt nem rég kezdte el csinálni.
Ez vajon miért lehet? Védi a területét? Kan német juhászról van szó.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!