Találatok a következő kifejezésre: Milyen kutyafajtát könnyen (3 db)

Milyen kutyafajtát lehet könnyen 4 hónapos macskához szoktatni? Most egy spánielkölyköt ajánlottak, ő bántaná a cicát?

Legjobb válasz: ez csak össze szoktatás kérdése. nekem volt egy barátom ahol 2 bullmasztív volt. volt egy karámjuk is de nagyrészt a kertben voltak. sorba nyírták ki a szomszéd macskákat. aztán jött hozzájuk egy picike éhes macska. a gazdák elkezdték módszeresen össze szoktatni, 2 hónapra rá a kismacska közös tányérbol evett a kutyákkal. hihetetlen volt látni ezt, bennem még a vér is megállt mikor ezt láttam, a kutyát nem érdekelte ez a macska. szóval össze szoktatás kérdése.

ez csak össze szoktatás kérdése. nekem volt egy barátom ahol 2 bullmasztív volt. volt egy karámjuk is de nagyrészt a kertben voltak. sorba nyírták ki a szomszéd macskákat. aztán jött hozzájuk egy picike éhes macska. a gazdák elkezdték módszeresen össze szoktatni, 2 hónapra rá a kismacska közös tányérbol evett a kutyákkal. hihetetlen volt látni ezt, bennem még a vér is megállt mikor ezt láttam, a kutyát nem érdekelte ez a macska. szóval össze szoktatás kérdése.
A spániel szerintem jó választás lenne. A szomszédunknak volt spánielje, a macskánk mindig átjárt egreciroztatni, volt, hogy szószerint megtépte, de a kutyus akkor se bántotta xd Mi úgy egy éve vettünk egy beagle-t a cica mellé, nem bántja soha a cicust, de nagyon durván akar játszni vele, sokszor megtapossa, vagy direkt megkergeti, úgyhogy ezt nem ajánlom, a cica is fél tõle. A beagle elõtt samoyedünk volt, õ jól kijött a macsekkal, de nem voltak puszipajtások, szinte oda se figyeltek egymásra.
A kiskutyákat össze lehet szoktatni a macskákkal.A fajtája az mindegy.Nekem van egy nagy labrador keverékem, egy öreg puli meg egy közép méretû Collie keverék. Az utobbi kutyám nagykorában került hozzánk de hála istennek egyik sem bántja a macskáimat.Mindeggyik nagyon jól a macskáimmal.Néha még a cicáim eggyütt szoktak enni a kutyusaimmal. Szoval nem fajta kérdése hogy összeszokik-e a macskákkal hanem az hogy már kis kölyökkorában össze volt-e szoktatva macskákkal.Tehát azt ajánlom hogy egy fiatal kölyökkutyát vigyél házhoz.
Jah és még annyit hogy a szomszédban vanna spánielek és õk nem voltak hozzászoktatva a macskákhoz és amikor a szomszéd kismacskát vitt a házhoz hát szegény nem élte túl a napot :( Szoval kölyökkutya legyen
Szerintem mindegy hogy milyen fajta kutyus de legyen még fiatal . A lényeg hogy sokat legyenek együtt a kutyus és a cica. Nekem 2 cicám van az egyik fúj a német juhászra , a másik meg játszik vele és nyalogatják egymást.Szóval ez csak attól függ hogy mennyi idõt töltenek együtt.Ha elöszõr fújna a cica mond neki hogy nem bánt és simizd meg hogy biztonságba érezze magát majd a kutyust is simizd hogy lássa mind a 2 fontossak.Ha a kutyus bántaná a cicát akkor szolj rá és csapj egy picit a fenekére. Légy velük türelmes és szánj rájuk idõt. Ha még kölyök vagy fiatal a spániel az is jó választás.
Nekem volt egy nemet juhaszom, mar eleg nagy volt, amiko lett egy edi pici voros cicam! Annyira megszerettek egymast, hogy a cica bejart a kutyus hazaba aludni! Halaliak voltak, bent fekudt a kutya, elotte a ssarokban meg a cica! Szerintem nem lesz veluk gond! A cica ugyis elbujik vagy megpofozza, ha nem tetszik neki valami! A kutyus meg hamar metanulja majd, hogy hol a hatar!
Nekem németjuhászom van és két cicám.A németjuhász egyiket se akarja bántani.Szerintem ez csak a cicákon múlik.Az egyik nem fél a kutyától a másik viszont vadúl fúj és pofozza az ebet...
Szerintem a spániellel nagyon jól el lenne. Nekem eddig két spánielem volt, és mindegyik a macskákkal aludt. Szinte együtt nõttek fel a macskekokkal =) Mondjuk csak a mi macskáinkat szeretik, a többit valószínûleg megkergetnék. De ahogy elõttem is írták télleg csak megszokás kérdése. Szerintem ha kicsi a kutyus, akkor ellesz a macskával.
Szia! Ez teljesen szoktatás kérdése ha kiskoruk óta együtt vannak akkor nem lesz gond és végülis mindegy milyen az a kutya. Nekem spánielem van õ kiskorában félt a macskától meg játszani szeretet volna velük. Vizsont most hogy idõsebb lett háát... inkább megkergeti õket és annyira nem szívleli a cicusokat :)

Milyen fajta kutyát ajánlotok? Magyar vizsla mellett lenne, kertben. Egy könnyen tanítható, okos kutyafajtát keresek, aminek elég napi 1 óra mozgás.

Legjobb válasz: Mi az, nem elég a vizsla? Szerintem az is elviselne +1 óra futást :) Az okos kutyáknak amúgy általában nem elég a mozgás, a kertben tartás meg pláne, le kell foglalni az agyukat, igénylik a gazda társaságát, a történéseket. A kert uncsi. A vizslának is, amúgy, merthogy az se éppen ostoba fajta.

Mi az, nem elég a vizsla? Szerintem az is elviselne +1 óra futást :) Az okos kutyáknak amúgy általában nem elég a mozgás, a kertben tartás meg pláne, le kell foglalni az agyukat, igénylik a gazda társaságát, a történéseket. A kert uncsi. A vizslának is, amúgy, merthogy az se éppen ostoba fajta.
A kérdező hozzászólása: A vizslával is foglalkozok, természetesen. De õ már 8 éves, és már nem annyira tanítható. Nem rég hoztuk el a nagyapámtól, mert neki már nem volt ideje.
H csak 1 órát tudsz, vagy akarsz vele foglalkozni, akkor minek másik kutya??? Egy kiskutyával sokkal, de sokkal többet kell foglalkozni ennél.
A kérdező hozzászólása: Istenem... nem azt kérdeztem hogy elég-e arra az idõ, hanem hogy milyen fajtát ajánlotok? Jelenleg 1 órát foglalkozom a vizslával, és ez nem azt jelenti hogy nem tudok többet csak hogy most ennyit foglalkozom vele.
ezt te irtad a kérdésedben: Egy könnyen tanítható, okos kutyafajtát keresek, aminek elég napi 1 óra mozgás.
Ez attól is függ, hogy a vizslád milyen nemû, kiállású kutyákat tûr meg maga mellett. Hülye kutya nincs, minden kutya tanítható. 1 óra mozgás viszont nagyon kevés, alig hiszem, hogy lenne olyan fajta, amelyiknek elég. Azt vedd figyelembe, hogy a te életritmusodba milyen habitusú kutya fér bele.
Boxer
Egyébként ha elsõ kutya lesz és a neme lényegtelen neked akkor szukát ajánlok õk könnyebben kezelhetõek egy kicsit:D És nagyon fontos hogy jó kennelbõl vedd pl a Vörös hegyi , õ nagyon felelõsségteljes és elismert tenyésztõ!:) Végre valaki akinek tetszik ez a fajta!:D Nem értem egyébként hogy nem terjed el még jobban mert egyszerûen tökéletes kutyák!
A kérdező hozzászólása: Köszi! És fõleg azt, hogy ha te ide nem írsz, akkor tuti sosem hallok errõl a fajtáról! :D
Nincs mit ! Én is csak nagyon véletlenül láttam meg a nevét:)
Nem olvastam végig a válaszokat, lehet, hogy írta már valaki, én a német dogot ajánlom.
Vöröshegyi tenyészetbõl van az egyik csoporttársunknak a suliban az egyik kutyája. Nagyon küzd vele a nõ, egyáltalán nem könnyen kezelhetõ. 0 kutyás tapasztalattal, iskola nélkül nem ajánlanám. Ha mégis howavart és vinnéd suliba is, nagyon jó sulit kéne találnod (pl. tükörsulik).
A boxer könnyen kezelhetõ de otthon nincs meg nyugodtan. A német dogot ajánlom, otthon nyugodt, de szeret futni, õrzõ-védõ anélkül is, hogy erre be lenne tanítva. Könnyen megtanulja az alapokat.
Értem :) A jelleme, mozgásigénye is tetszik, úgy érzed passzolnátok, vagy csak a külsõ fogott meg? Én azt javaslom, mielõtt magadhoz vennél egy howavartot, látogass el kiállításokra és beszélj tenyésztõkkel is, hogy sokkal többet megtudhass a fajtáról - a hétköznapokról, ne csak a fajtaleírásról :)
Igen az tényleg fontos hogy kiállításon is megnézze az ember a fajtát mert azért élõben teljesen más mint a neten.. Szerintem ha kellõ következetességgel neveled , és persze jártok kutyasuliba akkor azért nem olyan makacs fajta.:) És jó is hogy szukát akarsz. Ajánlom a fórumukat olvasgatni és itt beszélhetsz olyanokkal akik együtt is élnek egy(vagy több) hovival. http://netboard.hu/viewtopic.php?topic=18819 Olvass sokat a nevelésrõl és ne vágj bele elhamarkodottan és akkor minden oké lesz !:)
A kérdező hozzászólása: A fajta egyedei nagy erejûek, mégis igen fürgék, aktívak, kitartóak. Minden hovawart nagyon ragaszkodik a gazdájához, de az egész családhoz is. Természetébõl adódóan kiegyensúlyozott idegrendszerû, kedveli a simogatást, játék közben sohasem durvul el. A gyerekek hûséges pajtása, és féltõ õre. Nevelése nem problematikus, természetes engedelmességébõl fakadóan készséggel teljesíti a parancsot. Ezt róla írták a neten, remélem igaz lesz. :D
A kérdező hozzászólása: Még korábban valaki kérdezte, én úgy választok kutyát, hogy elõször kép alapján nézem meg, így a kutyafajták )nagytestû kutyafajták) 50%-ka kiesett, de utána jön a tulajdonság, és így kb 3-4 fajta maradt. Annak idején, azaz ma reggel még ez a 3-4 fajta volt, a német dog, a német juhász, a golden retriever, és esetleg a labrador retriever. De most, mióta ezt a hovaward-ot megismertem, csak ez van, a többit el is felejtettem. Szóval, külsõ alapján is, meg belsõ alapján is választottam ezt a fajtát. :D Am köszi minden választ!! Mindent figyelmesen olvastam, és a jótanácsokat megfogadom! :D
A kérdező hozzászólása: Jaj, bocsi, véletlenül mindenhova hovaward-ot írtam, nem hovawart-ot. Tével.
Jó fajta, de tényleg nagyon erõs kéz kell hozzá. Látam én már nagyon problémás hovit is...
Hát igen, ez a két howi is nagyon problémás, akik a suliba járnak.
És akiknek problémás hovijuk van tudják kezelni ? Minden hovi ilyen ? Mert fajta leírásban nem ilyennek jött le :/ (persze tudom hogy azért az nem olyan mint élõben) Ki fogok menni kiállításra megnézni õket de próbálok minél több infót is beszerezni róluk.:)
A dobermannt nagyon tudom ajánlani! A világon az 5. legintelligensebb kutya, ha kölyök korától veled van, és következetesen neveled, akkor kitûnõ társra találsz majd benne. Ez a kutya akár a családjáért is meghalna. A nagy mozgásigénye miatt nyugodtan futhatsz vele!
Ez a nõ nem igazán tudja kezelni, mondják nekik az oktatók mit-hogyan kéne, de a gazdájának nem igazán van tekintélye a kutyáknál és ebben van a kulcsszó. Ha tekintélyt szerzel a kutyánál, nem lesz gond. Ennek a hölgynek túl nagy falat a hovi. Szerintem náluk kimaradt a szocializáció is más kutyákkal (mindkettõ agresszív a többi kutyával) és sorolhatnám a problémákat.
A kérdező hozzászólása: Nah de am én nagyon furcsálom hogy azok a kutyák ott olyan kezlehetetlenek, sztem, a gazda hibája, mert több helyen is csupa jót olvasok, könnyen kezelhetõ, fegyelmezett, éber, jóindulatú, kiegyensúlyozott. Bár mondjuk igaz, mint ahogy ti is mondtátok, más egy kutyáról olvasni, mint tartani. De majd elviszem kutyasuliba, és a helyére rakom, cesar millan módszereivel, meg a kutyasuliban tanultakkal, illetve sokat megyek vele, ha el van fárasztva, sokkal egyszerûbb a helyzet. Pláne, mert én tutira szukát választok, abból is a nyugodtabb temperamentumút.
A kérdező hozzászólása: Jaja!
Örülök hogy tetszik ! Nekem õ álmaim kutyája jövõre lesz is egy fekete kanom ha minden jól megy:D Szépek , okosak és nem divatkutyák na meg nem kell velük órákat rohanni hogy lefáradjanak :D
hát nekem németjuhászom van, minden igaz rá amit leírtál viszont ha nemfoglalkozol vele eleget akkor kezelhetetlen, enyém pl csak rám hallgat, futni imád, panelban lakunk itthonis nyugis akkoris ha suliba vagyok, gyûrõdést bírja sok energiája van meg erõs is, viszont én nemsok mindenre tanitottam meg kicsikorába mégis mindent megcsinál amit mondok neki, mintha olvasna a gondolataimban :D bár ez annak köszönhetõ hogy 8hetes korától kezdve lestem mit szeretne mégsem lett elkényeztetve mert ha rosszalkodott leszidtam, apám kiis jelentette hogy anyja helyett anyja vagyok :D így a legkönnyebb elérni az engedelmességet, aztkell elõbb elérni h telegyél a mindene
A kérdező hozzászólása: Hé, a boxer nem egy könnyen kezelhetõ fajta! De ha mégis az lenne, nekem valahogy akkor sem tetszettek sohasem a gyûrt fejû kutyák.
A kérdező hozzászólása: A német juhász, igen, azon a fajtán már sokat gondolkoztam, de mint ahogy mondtad, munkakutya, a szellemi részét is le kéne fárasztani, de én csak néhány parancsot vésnék az eszébe, nem vinném agilityre vagy ilyesmi. Mellesleg jó, mert megvéd, de ugyanakkor nekem túl csibész.
A német juhász egyáltalán nem könnyen kezelhetõ! Felnõtté válásakor bizony különösen kemény kézzel kell fogni. Bár futáshoz még mindig jobb, mint a leonbergi, vagy a dán dog. Igaz, ha megfelelõ a talaj és nem maratoni távokat futsz, az utóbb említett 2 fajtát is viheted, hiszen mozgás nekik is kell.
nekem szelíd, kisebb gyerekek ölelgetik mint maga a kutya :D mondom szellemi részét énse tanítottam, annyi h szobatiszta legyen meg az ül meg a fekszik :D de ha aztvárom el tõle h menjen helyére v vhova kkor elég arra mutatnom stb :D pedig téll csak az ül meg a fekszik parancsszót ismeri :D
Mennyire vagy tapasztalt kutyás? Elsõ kutya? Akkor nem könnyen kezelhetõ a Boxer. Amúgy meg egy KÁJ-hoz képest gyerekjáték. Az NJ egyáltalán nem könnyen kezelhetõ. Érteni kell hozzá, elsõ kutyának nem ajánlják.
A kérdező hozzászólása: De tényleg, szerintem hagyjuk már a német juhászt, úgysem olyanom lesz, nem tetszik annyira, na.
hát pedig elsõ kutyám :D
jolvan csak mondtam :D akkor még talán a vizsla :D elgég engedelmes az is viszont a vadászösztönére figyelni kell :D
A kérdező hozzászólása: Saját kutyámnek ez az elsõ, de a rokonok kutyáit már sokat gondoztam. A KÁJ az nem tom melyik fajtát takarja, szívesen vennék egy felvilágosítást. :D De ajánlanátok még fajtákat?
Kérdezõ: Olyan kutyát nem fogsz találni, ami kellõen aktív, de nem kell szellemileg fárasztani. Sajnálom. Vegyél egy MP4et és fuss zenére akkor, meg hordj magaddal paprika spray-t.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, miért nem? Gondoltam például a Golden retrieverre. Az fut majd velem nem? Megtaníthatnám parancsszavakra is, meg ilyenek, csak az vele a baj, hogy nekem nem annyira tetszik a színe, sem az, hogy az aztán nem véd meg.
akk vegyél labradort abba többszínû van, majdnem ugyanaz. de az biztos h megvédeni nemfog, max morog de ha kezet emelnek rá már vonyitva menekül :/
ja meg általába bármilyen fajtát választasztasz örzõvédõ kiképzés kell neki különben megilyen ha valaki támad, énkutyámnak nincs meg fél is de ha veszélyben vagyok megvéd mert fontosabbneki az énbiztonságmo mint a sajátja...bár ezt viszont elég nehéz volt elérni
Én is kb ilyen kutyust szeretnék de hát ez azért nem így megy:D Én már kb minden kutya fajta után utána olvastam ami szóba jöhet... Az NJ nagyon jó kutya de ha nem tetszik akkor mind1.Egyébként minden kutyát le kell fárasztani ahhoz hogy otthon nyugodt legyen. Nekem aki megtestesíti legjobban ezeket az erényeket az a Hovawart. Okos bár kicsit makacs de nem durván :D Mondjuk neki is van mozgásigénye , de melyiknek nincs?:D Õ meg is véd ha úgy van , persze ÕV-nem ártana neki. Szerintem ez a fajta nagyon szép , elegáns megjelenésû de mérete miatt alapból nem akarnak majd kekeckedni:D
A kérdező hozzászólása: Nah végre egy igazán jó válasz, köszönöm, eddig még nem is hallottam errõl a fajtáról a hovawardról, de most utánanézek alaposan.
A kérdező hozzászólása: Oh my god, ez a fajta, a Hovawart nagyon jó!!!!!! Egy csoda, tényleg mindent megtestesít! Futna velem, mert kell mozognia, okos, gyerekekkel türelmes, ez pedig arra utal hogy bírja a gyûrõdést, következetesen kell nevelni, de hát minden kutyát szerintem, és akkor abszolút engedelmes. Sok mozgást igényel, de hát melyik fajta nem? Szerintem szuper! :D
Persze, ez minden fajtánál így van, hogy a gazda hibája, ha a kutyával bármilyen viselkedési probléma van (kivéve persze ha nem jó helyrõl veszi az ember és ideggyenge a kutya, de itt nem errõl van szó). Tényleg nagyon határozottnak kell lenned, de én sok sikert kívánok a kutyushoz :) Én is 0 kutyás tapasztalattal hoztam haza egy kölyök bullmasztiffot, azzal kezdtük, hogy házhoz hívtunk egy kiképzõt, aki az otthoni dolgokban segített (ez mindössze 1 alkalom volt). 3 hónaposan kezdtük a kutyaovit, majd késõbb a kutyasulit. Nincs vele semmi problémánk :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!