Találatok a következő kifejezésre: Milyen kutya golden retriever (15 db)

Ez milyen fajta kutya? Golden Retriever talán? (kép lent)

http://i28.tinypic.com/2h7gkxv.jpg

Legjobb válasz: Inkább golden keverék:)

Inkább golden keverék:)
xd
A képre koncentráltam. Szegény kuty! Keverék.
lol
kuvasz keverék, az "arca" nem retriever, a farka is gyanús, állva viszont könnyebb megmondani
kuvasz keverék
vagyis golden retriever kuvasz kleveréke
szerintem golde-kuvasz keverék.
Kuvasz- goldi keverék. Ez 100%. Csak nehogy megvaduljon a láncra veréstõl.... Nem nehéz neki az a lánc??? Szegény.... :(

Golden Retriever mellé milyen házőrző kutyát ajánlotok?

Azt hallottam, hogy a golden retriever nem a házőrzésre való,ezért kérdezem eszt! Én a német juhászra gondoltam de nála egy kicsit kissebb testű kutya kéne! Ki milyen kutyát választana?

Legjobb válasz: Ne ezen gondolkozz.Ha a golden már megnõtt,akkor lehet agyalni,hogy valóban szükséges-e még 1 kutya. Csak házõrzésre meg nem kellene kutyát venni.Egy õrzõ-védõ kutyával,mivel kezdõk vagytok kutyaiskolába kellene menni.Viszont egy riasztó beszereltetésével jobban jártok.A kutyát pillanatok alatt lemérgezik,illetve ha csak ki van zárva a kertbe,akkor az ha megfeszül sem tudja megvédeni az értékeket. Elõször vegyetek egy jó minõségû kennelbõl egy goldent.Ha azzal sikerül megbirkózni,akkor pár évvel késõbb második kutyát is lehet választani. Fontos,hogy jó helyrõl vegyétek,mert ha olcsó 20-30 ezres agyon szaporított kutyát vesztek,akkor esély van rá,hogy nem goldon lesz és nem is úgy fog viselkedni.Sõt,agresszív is lehet...

Ne ezen gondolkozz.Ha a golden már megnõtt, akkor lehet agyalni, hogy valóban szükséges-e még 1 kutya. Csak házõrzésre meg nem kellene kutyát venni.Egy õrzõ-védõ kutyával, mivel kezdõk vagytok kutyaiskolába kellene menni.Viszont egy riasztó beszereltetésével jobban jártok.A kutyát pillanatok alatt lemérgezik, illetve ha csak ki van zárva a kertbe, akkor az ha megfeszül sem tudja megvédeni az értékeket. Elõször vegyetek egy jó minõségû kennelbõl egy goldent.Ha azzal sikerül megbirkózni, akkor pár évvel késõbb második kutyát is lehet választani. Fontos, hogy jó helyrõl vegyétek, mert ha olcsó 20-30 ezres agyon szaporított kutyát vesztek, akkor esély van rá, hogy nem goldon lesz és nem is úgy fog viselkedni.Sõt, agresszív is lehet...
Elsõre szerintem bõven elég lesz egy normális goldent találni (meg kifizetni az árát), miután agyonszaporított fajTA. Két kölyköt egyszerre amúgy sem hozunk, majd ha a golden elmúlt 1-2 éves, ráértek a következõt beszerezni.
Mert - pláne, ha elsõ kutya - egyszerûen képtelenség egyszerre két kölyköt nevelni. Nem csak cuki szõrgombócok lesznek egyszerre, de kamaszok is. Hidd el, egy rágcsálós kölyök, majd engedetlen kamasz golden bõves-bõven elég.
Azért, mert a kamaszkor egy kutyával is épp elég gázos lehet. Nem állítom, hogy minden kutya olyan durván kamaszodik, mint pl. az enyém, de ha adott esetben a kérdezõ (vagy bárki más közel nulla tapasztalattal kamasz kutyák terén) kifog egy dominánsabb, próbálkozósabb, "parasztabb" kutyát, akkor az nevelése könnyen a másik kutya neveltetésének és ezen keresztül életminõségének rovására mehet - ezért szoktam inkább azt ajánlani, hogy várjuk meg, amíg a meglévõnél lecseng(enek) a kamaszkor(ok), ez pedig 1-2 éves kor körül következik be.
Már meg van a Golden ?
Értem, de ha így ment nálatok a dolog, akkor két lehetõség van: vagy szerencséd volt a kutyákkal, vagy alapvetõen van valamicske tehetséged a dologhoz :)
Hát nem tudom, adott esetben jó is lehet kamaszkornál a két kutya, mert egymást húzzák. Az én kutyám 8 hónapos volt mikor jött a második a határfeszegetés kellõs közepén és nagyon is jó hatással volt rá. Például behívásnál voltak gondok, a kicsi ugye jött elsõ szóra és a nagy is hamar rájött, hogy õ sem akar kimaradni/lemaradni semmirõl. Mindig meg volt bennük a versenyszellem a mai napig így van. Ha kiadok egy parancsot akkor mindketten minél hamarabb meg akarják csinálni, hogy õ kapjon elõször dicséretet vagy jutalom falatot. Persze rá kellett erõsíteni akkoriban nekem is, nem volt elég a kiskutya megléte, de nem volt különösebben vészes kettõt nevelni egyszerre. Amikor a kicsi érkezett el a kamaszkorhoz addigra már bõven probléma mentes volt a nagy és így ugyancsak 1 kutyával kellett elbírnom és a versenyeztetés itt is megtette a hatását. Persze aláírom ez nagyrészt függ a gazdától és a kutyáktól is, de nem kivitelezhetetlen , nekem is elsõ kutyák voltak, persze régen voltak családi kutyák, de az nem ugyanaz mint sajátot nevelni. ( Ezt a mondatot leginkább a kérdezõnek szántam, mert az, hogy papa nevelte a németjuhászokat azt nem is lehet összehasonlítani egy teljesen saját kutyával).
Házõrzésre nagytestû kutya való: KÁJ, Kaukázusi, Komondor, Kuvasz, stb. Szóval szerintem felejtsd el a dolgot! Az ezt pedig z-vel írják...
A kérdező hozzászólása: ja kutyatartásilag nem vagyok tapasztalatlan csak kutyanevelésben! Régen volt két német juhászom de õket a papám nevelte. Én igazából most arra lennék kiváncsi, hogy a Golden mellé milyen házörzõ kutyát vegyek majd késöbb nem túl nagyon közép termetû kutya.
Sippara! Most nem a kérdezõ vonatkozólag hanem általánosságban, miért kellene megvárni míg az elsõ kutya elmúlik 1-2 éves??
A kérdező hozzászólása: bocsi, hogy ennyit kérdezek de ezen a téren semmihez nem értek! Miért nem szabad egyszerre megvenni két kölyök kutyát és elkezdeni nevelni?
A kérdező hozzászólása: De mindenképp Golden-t akarunk mert nagyon szeressük azt a kutyafajt!! :)
A kérdező hozzászólása: még sajnos nincs! :(
Tényleg nem jó egyszerre két kutyát választani. Budapesten a Városligetbe hord ki kölyök koruk óta egy nõ két husky-t. Már 2 hónaposan is baromi neveletlenek voltak... mára már ott tartanak, hogy ha õk megjelennek, mindenki más elmegy. Ugyanis mindig a nõ kutyái kezdeményezik a balhét... a Ligetben pedig sokszor 20 kutya is van egy kupacban. Egyébként ha mindeneképp kell olyan kutya, amelyik õrzi a házat... nos nem elég megvenni azt a fajtát, külön foglalkozni is kéne vele elég keményen. Az is le fogja kötni minden idõtöket, hidd el.

Golden retriever szuka kutya mellé ki milyen fajtájú kutyát tudna ajánlani nekem?

Szeretnénk a közeljöv?ben még egy kutyát hozni, de nem azért hogy ne legyen egyedül a goldie. Egyszer?en szeretjük a párommal a kutyákat. A golden most 1 éves, ivartalanítva van. Ugrálós és ha másik kutyákkal játszik hát eléggé beindul, mint egy rossz gyerek. Jack Russel vagy Parson Russel terrierben gondolkodtunk, de fél?, hogy a goldenünk agyonnyomogatná ha játszani kezdene vele. Ki milyen kutyát tudna, amely illene egy ilyen kutyához viselkedésben?

Legjobb válasz: Mégegy golden retriever szóba jöhet?

Mégegy golden retriever szóba jöhet?
Nekem a labrador mellett törpesnaci van: nem olyan örült mint egy terrier, de rendesen lefárasztja a labit az állandó birkozással. Mindenképp kisebb méretü kutyát szerettem volna mellé ami nem terrier. Bejött :D
Szerintem egy labival jól kijönne !
A golden egy barátságos kutya (bár láttam már verekedõset) szóval szerintem neki mindegy milyen fajta. A terriereket nem kell félteni! Viszont szerintem nehéz és makacs fajták! Én jobban szeretem a közepes méretû pásztorkutyákat! Mudi vagy ilyesmi. De persze a terreirt is simán elfogadja egy ilyen békés kutya, csak nektek lesz terrierrel borzasztóan nehéz.


Ki mennyiért vette golden retriever kutyáját, milyen idős és milyen egészségnek örvend a kutya?

sokan mondják, hogy az olcsó kutya beteges lesz nagykorára. Tényleg így van?

Legjobb válasz: értsétek már meg, hogy nem a kutya ára szabja meg azt, hogy beteges lesz e a kutya. Nyilván baromi sok dologtól függ. Ha olcsó a kutya, az árulkodHAT arról, hogy a kutya gazdája csak a pénz miatt adja el (fõleg ha kölyökrõl vann szó). ilyenkor nincs törzskönyv, oltások és féreghajtás általában van, de ez sem mindig, chipeztetve sincs a kutya. Van esély arra is, hogy egészséges kutyát fogsz ki, de egy tenyésztõtõl vett kutyával szemben sokkal nagyobb az esélye a betegségeknek (pontosabban az örökletes betegségeknek). Szóval én a helyedben nem ár alapján döntenék. Megnézném van e törzskönyve, ha van akkor a szülõk szûrve voltak e örökletes betegségekre, stb. Okosan kell csinálni, és nem szabad általánosítani, mert lehet, hogy vki költözés miatt jelképes összegért eladja a tenyésztõtõl vett, oltott, chippel rendelkezõ kutyáját, meg lehet, hogy egy szaporító két tetszõlegesen összeeresztett, egymásra hasonlító kutyától származó almot akar 100ezrekért eladni.

értsétek már meg, hogy nem a kutya ára szabja meg azt, hogy beteges lesz e a kutya. Nyilván baromi sok dologtól függ. Ha olcsó a kutya, az árulkodHAT arról, hogy a kutya gazdája csak a pénz miatt adja el (fõleg ha kölyökrõl vann szó). ilyenkor nincs törzskönyv, oltások és féreghajtás általában van, de ez sem mindig, chipeztetve sincs a kutya. Van esély arra is, hogy egészséges kutyát fogsz ki, de egy tenyésztõtõl vett kutyával szemben sokkal nagyobb az esélye a betegségeknek (pontosabban az örökletes betegségeknek). Szóval én a helyedben nem ár alapján döntenék. Megnézném van e törzskönyve, ha van akkor a szülõk szûrve voltak e örökletes betegségekre, stb. Okosan kell csinálni, és nem szabad általánosítani, mert lehet, hogy vki költözés miatt jelképes összegért eladja a tenyésztõtõl vett, oltott, chippel rendelkezõ kutyáját, meg lehet, hogy egy szaporító két tetszõlegesen összeeresztett, egymásra hasonlító kutyától származó almot akar 100ezrekért eladni.
Én az ismerõsünktõl vettem 30ért + törzskönyv ára (5.500.-)
jujj..tényleg kicsit off, de most Retriever Rescue-nál van egy csomó fajtatiszta Labi kölyök szuka és kan egyaránt
30ért Lara most 4éves.
nekünk is golden retriever kutyánk van már 6vagy 7 éve és teljesen egészséges. mi 26.000-ért vettük, és tényleg nem a pénz szabja meg hogy beteges, vagysem. De nagyon aranyosak és barátságosak :)
De a pénz szabja meg.tenyésztõ nem ad el 20 meg 30 ezerért kiskutyát, neki többe van.Szülõk eü.szûrései, kiállítások, minõségi felnevelés stb.mind drága. Szaporítótól lehet venni ennyiért.Szaporítónál meg tényleg nincs semmi garancia arra, hogy normális és egészséges kutyát kapsz.Igen, néhány szerencsésnél elõfordul, hogy a szaporítótól vett kutya egészséges marad, de egy egészséges kutyára jut sok selejt, beteges.Olyan ez, mint az orosz rulett. A szaporítókat meg nem kell támogatni.Míg van vevõ az olcsó termékükre, tovább gyártják az almokat disznóólban, sufniban ellenõrizetlenül.És abszolút nincs szükség újabb és újabb kiskutyára a meglévõ sok százezer gazdátlan mellé.Akinek nem fontos a papír, forduljon a fajtamentéshez, ott mindig sok egészséges, ivartalanított, viselkedésre tesztelt kutya közül választhat.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat!

Milyen kutyát vegyek Golden Retriever-em mellé játszani? Ötletek?

Legjobb válasz: Még egy golden? párba jól néznek ki, de mindenképpen egy hasonló méretû és habitusú kutya megfelelõ mert akkor mind a ketten játszanak és nincs az, hogy az egyik unja a banánt.

Még egy golden? párba jól néznek ki, de mindenképpen egy hasonló méretû és habitusú kutya megfelelõ mert akkor mind a ketten játszanak és nincs az, hogy az egyik unja a banánt.
A kérdező hozzászólása: :)
Mi most veszünk egy beaglet a goldink mellé :)
Igazándiból szerintem nem a fajta a lényeg, hiszen egy fajtán belül is ahány kutya, annyi személyiség, bár ha már fajta szerint szeretnél dönteni, javaslom a labrador retrivert, bár figyelmeztetlek, hogy nehéz lenne midkettõjüket lefáraztani. A kutya személyisége alapján dönts.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak lehetnek :)
Nekünk csivavánk van a golden mellett, nagyon jól elvannak! :) Szoktak játszani, kergetik egymást... a golden még le is fekszik a picinek, ha "marakodóst" játszanak! :D
Nekünk magyar vizslánk van mellette. Teljesen jól kijönnek. A goldi 9 éves a vizsla fél éves múlt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mivel itthon dolgozok így a kutyára is sok idõm van, okos, tanítva van, rengeteget foglalkozok vele. De nem vagyok kutya, hogy engem gyomrozzon meg a földön ha neki olyan kedve van, vagy km-eket fussak vele az udvaron. Gondoltam én is arra, hogy még egy Golden nem lenne rossz. De érdekelt volna, hogy ki, milyen kutya fajtát választana mellé.
Valami olyan fajtát, aminek hasonló a mozgásigénye, temperamentuma mint a tiédnek. Nehogy az legyen, hogy az egyik nyúzza a másikat. Egy fajtán belül is vannak pörgõsebb, lustább egyedek De jól gondold meg, 2kutya dupla gond, több odafigyelés és nem utolsó sorban több pénz. Tehát csak akkor vegyél mégegy kutyát; ha késznek érzed rá magad és ne csak azért, hogy a másik ne unatkozzon. Hidd el egy ideig érdekesek lesznek egymásnak aztán 2unatkozó kutyád lesz.
Ismerõsöm 2 kutyája kitûnõen lefárasztják egymást, szerintem még 1 goldit. Nekem is az van.
Ne a kutya mellé vegyél játszani, mert mind a 2 kutyát neked kell lefárasztanod. 2 kutya nem lefárasztja egymást, hanem együtt unatkozik és várják, hogy te lefáraszd õket. Csak akkor vegyél kutyát, ha a TE idõdbe belefér és tudsz foglalkozni mind a 2-vel.
Szerintem vagy még egy golden retrivert, vagy egy larador retrivert, mert mind a ketten hasonló fajta, és a labrador könnyen tanítható, ha rendetlen a golden retrivered talán egy kicsit helyre pofozza. Dehát te kutyád, te dönts :)
Szia! :) Ha még gondolkozol: Beagle!!! Annyira gyönyörûek együtt, a nagy imádja a kicsit, egész nap játszanak, a hízásra hajlamos goldenem tiszta izom :) Nevelgeti, terelgeti, kölykeként gondozza. Biztosan nem lenne gond :)

Milyen filmekben szerepel Golden Retriever fajta kutya?

Mert I M Á D O M a Golden Retrievert, odavagyok teljesen ezért a fajtáért, egésznap interneten keresek róla képeket stb, teljesen lázban vagyok :DDD Nagyon szeretnék egyet, csak még van egy tacskó keverékünk, de ? is az udvaron :/ Szeretem ?t is, de wááá ha meglátok egy Goldit akkor huhhh :P Leirhatatlan érzés jön rám, teljesen elönt a boldogság, pedig még nincs is Goldim, meg még sokszor álmodok is velük, hogy olyanom van, ááááááh...

Legjobb válasz: Marley meg én: A kutya az ember legjobb barátja - állítják azok, akiknek legfeljebb kitömött kutyájuk van otthon. Marley viszont az élõ, életteli, négy lábon járó ellenpélda. John és Jenny úgy dönt, hogy mielõtt családot alapítanak, elõször egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetésérõl. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér és vad, mint egy szibériai tigris. - Nyomában káosz, dili és pusztítás jár. Az ifjú pár más városba költözik, gyerekük születik, igyekeznek új életet kezdeni - de Marley mindenhova elkíséri õket. Elviselni szinte lehetetlen. Nem szeretni pedig egyenesen képtelenség.

Marley meg én: A kutya az ember legjobb barátja - állítják azok, akiknek legfeljebb kitömött kutyájuk van otthon. Marley viszont az élõ, életteli, négy lábon járó ellenpélda. John és Jenny úgy dönt, hogy mielõtt családot alapítanak, elõször egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetésérõl. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér és vad, mint egy szibériai tigris. - Nyomában káosz, dili és pusztítás jár. Az ifjú pár más városba költözik, gyerekük születik, igyekeznek új életet kezdeni - de Marley mindenhova elkíséri õket. Elviselni szinte lehetetlen. Nem szeretni pedig egyenesen képtelenség.
Útan hazafelé 1-2 ! A 2 kutyus van benne : Egy Golden Retriever(Árnyék) és egy Amerikai bulldog (Mázli, Lutri)És egy macsek (Szesszi ) Nagyon jó kis film :) Én nagyon szeretem!
kutyafalka, timithumb, napoleon, kincskeresõ kölykök, szellemes kölykök, ebadta tolvajok, The Gold Retrievers, fluke egyenlõre ennyit tudok ezek mind goldisok én nagyon szeretem õket
tényleg az Labrador Retriever , bocs összezavart a név...
Marley labrador, nem golden.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!:DDDDDD
nagypályás kiskutyák, ûrkölykök, hókölykök ezek ugyan azokról a goldikról szólnak csak 3 rész, nagyon cuki film jó szórakozást
Marley meg én...
Ebigazság, Nagypályás kiskutyák, Hókölykök, Ûrkölykök, Ebadta focista, Kutyaütõ csodacsatár, Szájkosaras kosaras...most ennyi jututt eszembe, de még sok van. Amúgy az Ûrkölykök, és az Ebigazság a kedvenc filmem:D Van is egy golsim:D
A kérdező hozzászólása: Azt ismerem, csak nemjutott eszembe a film címe, ezért nem írtam bele a kérdés leírásába :D amugy köszönöm a választ, de azon kivül valamilyen film még?
Jav:-A :P
és a NAgypályás kiskutyákból mé ga - Szellemes kölykök.:) )

Golden retriever kutyám van tuti fajta szülők nekki nem lett kikérve a törzskönyve már kicsit bánom de Nem is ez a kérdésem hanem: ti milyen fésűt használtok az ilyen vagy hasolló szőrű kutyákhoz? FURMINÁTOR vagy az ugyan olyan csk olcsóbb változat?

Legjobb válasz: Szia, igaz nekem Labradorom van, de én is furminátort vettem. Érdemes megvenni, bár én a vaterán néztem, van valaki, aki külföldrõl szerzi be és ugyanazt olcsóbban veszed meg, nem 10 ezerért. Mindenki, bárki, akit kérdeztem, mind meg van elégedve és senki nem bánta meg! szóval pláne, ha lakásban tartod, mindenképp megéri! Mennyi idõs a kutya? Enyém 4 hónapos!

Szia, igaz nekem Labradorom van, de én is furminátort vettem. Érdemes megvenni, bár én a vaterán néztem, van valaki, aki külföldrõl szerzi be és ugyanazt olcsóbban veszed meg, nem 10 ezerért. Mindenki, bárki, akit kérdeztem, mind meg van elégedve és senki nem bánta meg! szóval pláne, ha lakásban tartod, mindenképp megéri! Mennyi idõs a kutya? Enyém 4 hónapos!
Az 1974 ugye nem a születési éved?
A kérdező hozzászólása: 8 hónapos nem lakásban tartott kutyus. De szeretném ha szép lenne a szõre! Igazából a páromé tavaly okt végén kapta szülinapra. Járok ki németbe majd ott megnézem. De a vaterán amit árulnak azt mondták h ne vegyem meg mert kitörik a foga ?
Sokan vettek már onnan és azt írták, hogy jó. Ilyen jó árban máshol nem vagyok benne biztos, hogy találsz.

Szeretnék egy. Kutyat panelba ami nem kistestu. Gondolkottam a golden retrieveren, csak nem tudom hogy mennyire eszik sokat. Milyen aranyos, játékos inkább középtestû kutya van?

Legjobb válasz: 1. vagyok. Akkor kisebbek:angol cocker spániel, beagle (mondjuk õ hangos), bullterrier, foxterrier, jagd terrier, közép shnauzer, westie

1. vagyok. Akkor kisebbek:angol cocker spániel, beagle (mondjuk õ hangos), bullterrier, foxterrier, jagd terrier, közép shnauzer, westie
Ha a golden sokat eszik, akkor nyilván kisebb testû kutyában kellene gondolkodni. De ha már a kaján is spórolsz, vagy az már sok, akkor az oltások és maga a megvételre mibõl lesz pénzed? Egy fajtatiszta kutya 80-100 ezertõl indul..
Azért mert sokat eszik, szerintem választhatod :) A corgi lehet, hogy inkább kicsi, de választhatod, nagyon aranyos és játékos. Egyébként: bobtail, boxer, csau csau, óriás schnauzer. Hirtelen ezek jutnak eszembe. Husky is nagyon aranyos, de az nem annyira panel. Egyébként ha panelban tartod, biztosíts a kutyádnak legalább napi 4 óra aktív mozgást! Különben nem bír magával.
Az etetés legyen a legkisebb gondod. Kutyus ára, oltások, felszerelés, esetleges orvosi kiadások. Gondold át mennyit tudsz foglalkozni a leendõ társaddal, és vérmérsékletedtõl függõen válassz.
Pont ezért írtam a kistestû kutyát, mert az nem eszik annyit.Ezzel az elsõ válaszolóra céloztam, hogy egy boxer, csau-csau meg amiket írt, nagy testûek, ráadásul a csau csau egy méregdrága fajta. Ha a kérdezõ a táp miatt aggódik egy nagytestû kutyánál, akkor 2-300 ezret nem fog kipengetni egy csaucsaura. De egy kisebb-közepes termetû kutyával, nyilván megússza olcsóbban, meg nem kell elfelejteni, hogy léteznek menhelyek is, nem kell mindenkinek fajtatiszta kutyát venni, fõleg, ha nincs rá pénze.
Gondolkottá'?
én beleszeretõs lennék a helyedben, elmennék menhelyekre és kinéznék magamnak egy kutyust...nagyon jó kis mixek jöhetnek össze, és fele olyan kényesek mint a fajtatiszták:)

Egy golden retriever kutyát milyen körülmények között lehet buszon szállítani romániában (Marosvásárhelyen)?

Legjobb válasz: Gondolom egy szájkosár meg egy póráz elegendõ lesz, legalábbis külföldön elég. Mi meg itt Romániában örülhetünk, ha egyáltalán ki vihetjük a kutyát az útra, anélkül, hogy elaltassák.

Gondolom egy szájkosár meg egy póráz elegendõ lesz, legalábbis külföldön elég. Mi meg itt Romániában örülhetünk, ha egyáltalán ki vihetjük a kutyát az útra, anélkül, hogy elaltassák.

Milyen kutya a golden retriever?

Általában milyen a tulajdonsága? Van valami külöleges igénye?......stb.

Legjobb válasz: Egyik legaranyosabb kutyus.Nagyon jól nevelhetõ hiszen a legtöbb ilyen kutyus vak vezetõ kutyának van kiképezve.Gyerekeket nagyon szereti.Imád játszani.Szõrét kell rendszeressen kefélni hiszen igényli.De szerintem ez az egyik legjobb kutyus.

Egyik legaranyosabb kutyus.Nagyon jól nevelhetõ hiszen a legtöbb ilyen kutyus vak vezetõ kutyának van kiképezve.Gyerekeket nagyon szereti.Imád játszani.Szõrét kell rendszeressen kefélni hiszen igényli.De szerintem ez az egyik legjobb kutyus.
a legjobb családi kutya, mindenkit imád, még az idegent is:) és nagyon intelligens. Kertre szüksége van, ne tartsd lakásban. Ezenkívül ételre, vízre, és szeretetre van szüksége:)
Nincs különleges igénye a póréhagymán kívül. Minden reggel dugj a seggébe 4-5 szálat és FUTÁS!!!!!!
A kérdező hozzászólása: :-S
Nekem van két gyönyörû goldenem, egy szuka meg egy kan.Kedvesek, nagyon szeretik a gyerekeket, házõrzésre nem alkalmasak!! Imádnak játszani, és fürödni bármilyen tóba, folyóba, pocsojába... Én csak ajánlani tudom, nekem a szuka panelba élt velem 2 évig, azt is birta, csak sok mozgásra van szüksége.Most már kertes házba élünk , ezt meg fõleg imádják, de igy is elviszem õket sétálni. Remélem tudtam segíteni Kriszti
Nekünk is van goldink, egyetértek az elõttem szólókkal, de azt azért hozzátenném, hogy van belõlük hiperaktív "darabok" is. Nekünk pont sikerült kifogni egy ilyet. :) Imádom, de ha 24 órán keresztül játszanék és futnék vele, az sem lenne elég. És általában a rosszaságra több esze van, mint arra, hogy "ül" vagy "fekszik"... :D de akkor is csak ajánlani tudom, mert ennyi szeretet még egyetlen kutyámtól sem kaptam. :)
Az én goldenem szomatiszta volt már kölyökként is, alapból tudta, hogy ha kaja van a kezembe akkor le kell ülni. Nagyon okosak!!
Öcsémnek is golden retriever kutyája van. Ez a kutyafajta (is) nagyon szép és cuki. Ámbár nem házõrzõ típus és a gyakori kertbeli ásásairól sem lehet leszoktatni :-( Öcsém amikor tud, foglalkozik vele, de nem lehet vele mindig, ilyenkor gyakran "áskálódik" a kutyus a kertjében...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!