Találatok a következő kifejezésre: Milyen kutya a (1259 db)

Milyen kutya a legideálisabb?

Szeretnénk egy kutyát,4-en vagyunk tesók,közepes méret? kertes házban lakunk,nagyon sokat sétálunk. :D milyen kutya a legjobb? Beagle-nél kisebbet nem akarunk..:) légyszi értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Skót juhász. Okos kutya, mivel nagy bundája van kint is lehet tartani, imád sétálni, gyerekekért pedig teljesen oda van. Ha kiváncsi vagy nekünk milyen kutyusunk van nézd meg: mandula.blogger.hu

Skót juhász. Okos kutya, mivel nagy bundája van kint is lehet tartani, imád sétálni, gyerekekért pedig teljesen oda van. Ha kiváncsi vagy nekünk milyen kutyusunk van nézd meg: mandula.blogger.hu
Menjetek el a egy menhelyre, ott tuti találtok! :) A múltkor is láttam egy drótszõrû vizsla kölyköt nagyon szép kék szemekkel..:D Ott bármilyent találhatok! :)
Ha nagyon barátságosat és családszeretõt szeretnétek akkor labrador lesz a jó.Könnyen lehet tanítani és sportos kutyus. Nekem nincs de ha lenne akkor biztosan labrador lenne :)
Ha nincs konkrét vágyatok, álmotok , hogy milyen fajtát szeretnétek, akkor én is a menhelyet ajánlom. Elmondjátok az igényeiteket, és tudnak ajánlani jópárat (sajnos, mert nagyon tele vannak a menhelyek) , aztán amelyik megtetszik kiválasztjátok és elhozzátok:)
igen, menhelyen is szét lehet nézni. Nagyon sok gyönyörû , okos kutya van bent. Nekem is onnan volt egy labrador keverékem... Minden szavamat értette!
Szerintem is menhely. Annyi csodálatos és szeretetre méltó kutya van ott, nekem is mindkét kutyám befogadott (igaz, nem menhelyrõl, hanem utcáról), de olyan okosak és gyönyörûek, tuti nem szeretnék jobban egy 150ezres kiállításgyõztes kutyát.
Jajj, csak beagle ne... tudom, hogy aranyos, meg népszerû, de eddig amikkel találkoztam iszonyú neveletlenek és nehezen taníthatóak voltak. Nekem most egy német vizslám van, sokkal nyugodtabb mint a magyar, könnyen tanítható, már 1 éves korában megcsinálta a vadászvizsgát :) Esetleg menhelyi kutyus nem jöhet szóba? Ott is nagyon sok kölyök van...
Elsõ vagyok. A vizslám télen a hóban szokott hemperegni, és néha aludni is. Ha behozzuk addig sír míg újra ki nem mehet a -20 fokba rohangálni :D Állatorvos csak a kötelezõ oltások erejéig látta :) Szerintem ez sok mindent elmond. http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=hu&sa=N&rlz=1C1CHMR_huHU.. Pontosan így néz ki, csak kicsit drótosabb a szõre, van "szakálla" :)
Én is a vizslára voksolnék, vagy a labradorra. A vizslát viszont korán el kell kezdeni nevelni. irtó okos mind a kettõ, és imádja a családját is! Azt még leirhatnád hogy milyen temperamentumú kutyát szeretnétek. A vizsla lehetne kinti-benti? Télen fázna szegény, de az biztos hogy nem betegesek, és hosszú ideig kis bolond lenne veletek . Egy 5. testvér! :)
A kérdező hozzászólása: nem az, nem beagle-t akarunk csak annál a méretnélnem kisebbet :) amúgy gondoltunk menhelyre
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :) )

Milyen kutyák a divatkutyák?

Engem úgy idegesít, hogy mindenki fikázza a yokshire terriereket...mindenki mondja,hogy így divat meg úgy..de nem gondoljátok ,hogy már a staffik és még sorolhatnám tovább kutyák is divatkutyák...

Legjobb válasz: Aranyos kutyáknak tartom a yorkikat bár nekem nincs,de nagyon sajnálom öket hogy sok idióta ember azzal hogy ruhákat ad rájuk,meg copfokat csinál nekik bohocót csinálnak belölük.Gondolkozzatok már: ezek kutyák!!! Nem emberek. Jönnek itt azzal hogy jaj,mert hideg van,megfázik: azért van a szöre. Tényleg csak sejnálni tudom szegény kutyákat

Miért nem tudjátok elolvasni a válaszokat? Mindenki azt mondta hogy a gazdákkal van baj és hogy tisztelet a kivételeknek. És akkor idejönnek azok a kivételek és elkezdenek ordítani mint az idegbetegek.. Nem veszitek észre hogy pont titeket dicsértek?? Szerintem ti vsak odáig olvassátok el a választ, hogy azért nem szeretik a yorkikat, és már támadtok is... Pedig ha végigolvasnátok... Mindenkinek csak a tudatlan yorkigazdákkal van baj... És még a ruházkodásukkal sem! Hanem avval hogy nem rózsaszín tüllruhát kéne... Azt seni nem említette, hogy egy egyszerû pulcsival baja lenne..
én 8.16 Mirõl beszélsz? Elolvastad amit írtam? Tudod értelmezni? (Akkor is, ha nem csupa nagybetû?)
Aranyos kutyáknak tartom a yorkikat bár nekem nincs, de nagyon sajnálom öket hogy sok idióta ember azzal hogy ruhákat ad rájuk, meg copfokat csinál nekik bohocót csinálnak belölük.Gondolkozzatok már: ezek kutyák!!! Nem emberek. Jönnek itt azzal hogy jaj, mert hideg van, megfázik: azért van a szöre. Tényleg csak sejnálni tudom szegény kutyákat
Nekem sem a kutyákkal van bajom, sokkal inkább a gazdáikkal. Ha kutyasétáltatás közben meglátok egy szolibarna szõke csajszit feltûnõ ruhában, szinte 100%, hogy az illetõnek yorkija van. De nem is ezzel van a baj, hanem ahogyan felöltöztetik a kutyát. És ezen belül nem azt értem, hogy gáz ráadni egy pulcsit, mert ez belefér. Attól tudok hányni, amikor csillivilli kis rózsaszín ruhácskában csoszog a kutya kutyacipõben (!) és 8 csatt van a fején. Én elhiszem, hogy a yorki okos kutya, meg szeretnivaló, de azok az emberek tehetnek a yorkik megítélésérõl, akik hülyét csinálnak belõlük és akik nem kezelik kutyaként. Elég vicces látni, amikor elviszi a gazdi sétálni a yorkit úgy, hogy 10 métert megy a kutya a saját lábán utána meg ölben viszi. Úgy bánnak velük, mint egy nyomorékkal. Pedig senki ne mondja nekem, hogy a yorki nem tud magától sétálni. (Pár napja voltam campingezni, ahol egy család vitte magával a yorkiját, és a kutya egész nap oda-vissza mászkált szinte megállás nélkül. Mondjuk látszott, hogy õt a gazdája kutyának nevelte.)
Errõl mind csak a yorkik gazdái tehetnek. Lehet öltöztetni más kutyát is de láttál már rózsaszín ruhácskában amstaffot? Sok divatkutya van. Ez azt jelenti hogy sokan akarnak ilyet mert menõ. De nagyobb esélye van annak hogy egy staffot kutyaként kezelnek, mint egy yorkit, mert a yorkinál nehezebb megállni vagy nem tudom... Mindegy, a lényeg: amikor a yorkikat szídják, az a h*lye gazdáinek szól akik ilyenre csinálták!! Amelyik yorkinak rendes gazdája van arra egy szavam sincs.
08:25-ös vok! sajnos az én 3 lábúmat autó ütötte el, nagyon-nagyon ideggyenge volt, sokkal több idbe tellett, de meg van nevelve, és okos kutya! NEM külsõ, hanem NEVELÉS kérdése!!!
Sok ilyen kérdés volt itt. És számtalanszor leírták, hogy a legnagyobb baj a yorkie gazdákkal van. Nem azért fognak fikázni, mert yorkied van. Azért fognak fikázni, ha a kutyád nincs szocializálva és nincs nevelve. (A ruháról most ne beszéljünk, szerintem hülyén néz ki a csilivili ruha egy kutyának de ez magánügy. Volt nekem is öreg vizslám, akire munka után már egy köpenyt kellett rakni, de az zöld volt és nem rózsaszín, lila pöttyökkel) Sokan azt hiszik, hogyha a kutya otthon a szobába ül, fekszik, akkor az meg van nevelve. Ez semmi, 5 perc alatt megtanítom bármely kutyának. A jólnevelt kutya ingerek között (kutyák mellett, idegenek mellett) is engedelmes, behívható, nyugodtan viselkedik. Tehát nem ugat a póráz végén, nála nagyobb kutyákkal is eljátszik, póráz nélkül láb mellett közlekedik, játékból behívható, ha leültetem valahová és azt mondom marad, akkor ott ül akkor is, ha húsz kutya rohangál körülötte. Ezt nem ismeri fel sok yorkie-s, hogy közösségben kezelhetetlen a kutyája. Másrészt a yorkie egy nagyon jó kis munkakutya volt. (Patkányfogásra használták a hajókon, kikötõkben, önállóan dolgozott) De mióta divatkutya és ész nélkül szaporítják rengeteg az ideggyenge, beteg kutya. Ez a másik amit sokan nem látnak, mert nem foglalkoztak vásárlás elõtt behatóan a fajtával, hogy amit vettek az milyen messze van egy igazi yorkie-tól. És akkor a kérdésre visszatérve. Ez alakul a bichonokkal, beagle-kel goldenekkel, tehát a többi divatkutyával, amiket az emberek kutyás ismeretek nélkül vásárolnak.
Minden tiszteletem a kérdezõé. Nekem 2 yorkym is van, kapok bõven a sok vadbarom beszólásokból, de már meguntam vitatkozni.Nekem ez a fajta tetszik, másnak meg más. Azért mert pici kutyák, és néha rózsaszinben vannak, még teljesen okos kutyák, és a gazdáig sem feltétlen hülyék. Ennyi.
minden tiszteletem a kérdezõé, a 2. és 4. válaszolóé!!! van egy háromlábú, mg egy rendes yorkim, és könyörgöm! nem szoknyát adok rá meg nem feltûnõ rokkerkabátot, hanem egy rendes pulcsit, ami nem feltûnõ!!! a rendesen ismernétek a fajtát, tudnátok, hogy a szõre bármilyen hosszú is legyen, elég ritka! nyáron nem, de télen, õsszel tevasszal néhányszor öltöztetem õket!!! és ennyi! +én magam csináltam a ruhácskáikat, saját kézzel méretre horgoltam! meg nekem is elegem van azokból, akik istennek hiszi magukat, csak a nagy menõ kutyák jók, aztán sétáltatás után bevágják õket a kennelbe.!! utálom ha a yorkikat fikázzák!! engem nem lehet könnyen felhúzni, de ezzel mindig sikerül! örülök a kérdésednek!! és imádom a yorkikat!!blõõõõõõ!! I LOVE YORKSHIRE TERRIER!!!!!!
Ugyan már :) Ezen ne idegeskedj.. nekem is van egy kis yorki kutyám és nagyon nagyon szeretem, mert szobatiszta és szót fogad, nagyon okos! De viszont nekem is mindig mondják hogy úristen hogy lehet ilyen kutyám mert ez egy szobacirkáló macska .. és aki ezt mondja annak jól megmondogatom hogy "sok kutya nincs ilyen okos és aranyos, amúgy meg nézz magadra meg a te kutyádra aztán dumálj nekem" ne foglalkozz ilyen mapettekkel ..szánalmasak :) amúgy én is öltöztetem és akkor mi van ?!! Kit érdekel hogy soknak nem tetszik?? Amikor esõs idõ van meg fúj a szél meg télen hideg van akkor muszáj rá adni valamit ..nem egyszer volt már megfázva az én kutyám, ezért öltöztetem
08:5-ÖS VOK, ÉS ILYENEKRÕL BESZÉLTEM, MINT A 08:16-OS!!! SZIA!ISTEN VOK!BOCS!
08:25-ös megint!! olyanokat én is utálok, akik a táskájukban cipelik szerencsétlent!!minek kell kutyacipõ az istenért!!na ezektõl én is hányok, a kutya az kutya még a yorki is, nekem is van kettõ, mindegyiknek van pár pulcsija, túrázni megyek velük, és télen a garázsban egereket fognak! tavaly télen saját rekord: suzy:9 egér szotyi:13 egér! és suzy 3 lábú mellékesen!
na az egyik válaszolóval nem értek egyett. Jártál már kiállításokon? Az összes yorkinak bevan csurizva/csattolva a fején a szõr. Bár igen nagyon sokan csak divatból csurizzák fel, mert uyg édibédibb. Nekem sincs semmi bajom a yorkieval inkább a gazdájukkal. Némely gazda ugy félti a kutyáját, ha már meglátnak egy másik kutyát ami siet oda hogy netalánta megszagolja az õ kutyáját rögtön fel is kapja.és ezzel van a hiba... A yorkie ugyanoylan kutyafajta mint a többi, azon belül hogy egy terrier. Nevelni kell keményen... Ebbe a ruhás témába nem szólok bele..az igaz hogy a yorkienak nincs aljszõrzete ami megvédje a hidegtõl, de sok más kutyának sincs..ellenben a westievel. És szerintem aki szaporítótól vette a yorkiját...az lehet nem is a hidegtõl reszket...hanem attól hogy szegény kuyta ideggyenge... De tisztelet a kivételnek aki rendesen bánik a yokiejával: neveli és a legfontosabb hogy rendes vérvonalból veszi! Egy westie gazdija 15/I
Nekem alapból semmi bajom a yorkiekkal. Sajnos mostanában látni, hogy egyre kevesebb ember kezeli kutyaként õket( nem csak a yorkiekat!). Én még élõben sohasem láttam yorkiet, mert falun lakom, ezért véleményt sem mondhatok róla. Volt egy angol mûsor, A póráz két végén( It's me or the dog), ott látszott, hogy mennyire elfajult mára a helyzet! Sokan gyerek helyett tartanak kutyát, amitõl óvva intek mindenkit! Nálunk is van egy kis fehér divatkutya, szerencsétlen nem tehet meg egy métert, mert a hülye gazdája mindig felkapja!Felháborító, ez már állatkínzás! 10 méterre vagyunk tõle a mudimmal( aki mellesleg pórázon van, így nem tud hozzáférkõzni) és felkapja! Szegény kiskutya nagyon megszívta, hogy ilyen gazdával kell élnie... Ez ellen tenni kéne valamit, fel kéne hívni az emberek figyelmét arra, hogy mit tesznek a kutyáikkal! Az öltöztetésrõl csak annyit, hogy nem szép dolog bohócot csinálni a kutyából, mert attól csak rosszabul fogja érezni magát( most nem arra gondolok, hogy egy pulcsit raknak rá megfázás ellen, ha a kutya fázosabb, igenis törõdni kell vele). Én a beagleket utálom, de biztosan csak a rossz tapasztalatok miatt, mert ha találkoznék egy jól nevelt beagleval, azzal nem lenne semmi bajom. Eddig összesen 3-mal találkoztam, az egyik rámtámadott( szerncsére pórázon volt), a másik a kutyámra (a gazdi szerencséjére idõben kiért, mert már ott voltam, hogy megrugdosom, az én kutyámat senki se merje bántani!), a harmadik a kisunokatesómat(itt sem történt semmi komoly, de attól még rossz tapasztalat maradt). Szerintem a beaglenek nem szabadna divatkutyának lennie, elvégre komoly vadászkutya, és csak olyan vegyen, aki meg tudja nevelni!
Egy staffit vagy rotit senki nem próbál úgy tartani, mint nagyon sokan a yorkit, hogy másik kutyát legfeljebb képen láthat, soha nem szól rá stb. mert akkor nem élne túl sokáig a kedves gazdi. Ha egy staffi megtámad valakit, az nem "jaj de cuki", az életveszélyes. Abban igazad van, hogy sok más kutya is divatkutya, pl. westie, golden és labrador retriever stb. és ez is ugyanolyan nagy baj, mint az, hogy a yorki divatkutya! Egyébként nem azzal van a baj, ha valaki szereti a fajtát és tart ilyen kutyát, mert sok könyvet elolvasott a kutyákról és az alapján úgy döntött, hogy ilyen kell neki, hanem ha azért tar ilyet, mert Paris Hiltonnak/a barátnõjének/ szomszédjának is ilyen van. Az egyik szomszédom, aki "nagyon magyar" vett egy mudit, gondolom azért, mert magyar fajta. Annyit sem tudott a mudiról, hogy juhászkutya, soha nem viszi sétálni, a kutyán legalább 5 kg felesleg van és tele van kopással a szõre, amoit soha nem ápolnak, én adtam nekik kefét. Ez ugyanolyan nagy baj, mint a sok hülye yorkis, labradoros stb.

Milyen kutya a svájci fehér juhászkutya? Milyen a jelleme? Ugyan olyan mint a német juhászkutya csak fehérben? Hol lehet ilyen kutyát szerezni?

Legjobb válasz: Gondolom már nem aktuális a kérdés, de nekem van egy 9 éves kutyám és sokkal jobb természete van mint a német juhásznak és szebb is. Érdemes ilyet venni egy jó kenelbõl :)

Gondolom már nem aktuális a kérdés, de nekem van egy 9 éves kutyám és sokkal jobb természete van mint a német juhásznak és szebb is. Érdemes ilyet venni egy jó kenelbõl :)

Tapasztalt gazdik! Milyen kutya a sarplaniai?

Jellemre, taníthatóságra értem.Hogy viseli, ha a család minden tagja másképp bánik vele? Sokaktól hallom, hogy 5-6 éves korukra megbolondulnak és nekimennek a gazdájuknak. Mitõl? Miért?

Legjobb válasz: Maximum akkor bolondulhat meg egy kutya, ha ki van vágva a kertbe, esetleg még láncra is, és nem foglalkoznak vele. De ez minden kutyára igaz.

Maximum akkor bolondulhat meg egy kutya, ha ki van vágva a kertbe, esetleg még láncra is, és nem foglalkoznak vele. De ez minden kutyára igaz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, elsõ, ment a zöld kéz. Várom mások tapasztalatát is :) Nekem nincs ilyen kutyám, macskás vagyok, csak érdekel mi a vélemény, a tapasztalat velük kapcsolatban, mert pár kutyatartó ismimnek õk a "mumusaik"....
Nekem ilyen kutyám volt, domináns és mégis kis cica, sose bántott, de ha ment valaki az utcán lerágta bocs inkább úgy mondom kidöntötte volna a kerítést. Ragaszkodó de mégsem, egy igazi "dominátor" a területét az élete árán is védi, olyankor olyan mint egy RAMBO. Nem szabad be zárni meg megkötni mert akkor eldeformálódik a személyisége Hagyni kell szabadon, a kis maga területén egyébként sem az a szökõs fajta. Õ õrzött engem mikor kicsi voltam, és egyedûl voltam otthon.
Mivel a fáraókutya agár ezért sok mozgást igényel.

Milyen kutya a német boxer?

úgy értem, hogy mi jellemz? rájuk?

Legjobb válasz: Jó õrzõ-védõ kutyák. Nagyon szeretik a gyerekeket. Jó családi kutyák. Olyananoknak valók akiknek van egy nagy kert ahol a kutya szaladgálhat és a család is portos mert ez a fajta is az. Napi legalább 2 óra mozás kell neki. Télre hõszigetelt ólat kell neki venni és nyáron légkondis vagy hûvös helyen kell tartani mert könnyen hûgutát kap. De amúgy ímád úszni és srengeteget sétálni és játszani. A túltenyésztés miatt elég betegesek szóval csak jó elyrõl törzskönyveset érdemes venni. Amúgy nyáladzós fajta.

Jó õrzõ-védõ kutyák. Nagyon szeretik a gyerekeket. Jó családi kutyák. Olyananoknak valók akiknek van egy nagy kert ahol a kutya szaladgálhat és a család is portos mert ez a fajta is az. Napi legalább 2 óra mozás kell neki. Télre hõszigetelt ólat kell neki venni és nyáron légkondis vagy hûvös helyen kell tartani mert könnyen hûgutát kap. De amúgy ímád úszni és srengeteget sétálni és játszani. A túltenyésztés miatt elég betegesek szóval csak jó elyrõl törzskönyveset érdemes venni. Amúgy nyáladzós fajta.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)
Nagyon jo kutya. Itt a szomszédomnak van boxere. Csak akkor ugat ha nagyon muszály, Kitûnõ családi kutya.
Az Animal Planet-en láttam, hogy nagyon családszeretõ.
én ilyen kutyát akartam, csak hallottam hogy nagyon beteges... Egyébként minden elvárásomnak megfelel: szép, okos, jó örzö védõ, gyerekeket szereti, játékos, és nem unalmas, lusta kutya, hanem van benne energia, és nagyon tetszik hogy olyan bohóc- ugrálós! :D Szerintem nagyon cuki.
nekem az van!hát engedelmes õrzõzni 5* az tuti fix és aggódó ha például a gazdályát fellöki vagy valami akkor odamegy és általába kicsit ugat és amikor szoktam neki vacsorát adni utánna bejön és odabújik hozzám és utánna elmegy!
én még kiegészíteném! rettenetesen okos, olyan az agya mint a szivacs! Öreg koráig megmarad a játékos kedve. Igaz, hogy csendes, tényleg csak akkor ugat ha kell. A fellökés csak felnõttekre igaz akivel meg meri tenni, tudja, hogy nem lesz baja. Tudja, hogy egy gyerekhez gyengébben kell érni mint egy felnõtthöz! Az, hogy beteges... nos ez változó.Ha megfelelõ tápanyagot kap és oda van rá figyelve, akkor nincs semmi baja.Bár viszonylatban elég rövid életûek. Nekem ez a második boxerem, az elõzõ végelgyengülésben pusztult el 11és fél évesen ami elég szép kor nála. Viszont amire oda kell figyelni az a füle, mert nyáron a legyek kikezdik. De egy pár száz forintos krémmel kezelhetõ. Amúgy egy nagyon lelkizõs, és az egyik olyan kutyafajta amit egyszerûen CSAK szeretni lehet. Kétségekkel szokták kezelni, de aki ilyen kutyust választ az bele is szeret és nem bánja meg, hogy azt választotta társnak!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Szerintem Dán dog...
Szerintem is, egyik részben mondják is, hogy Dán Dög, de az lehet a jay és néma bobban volt:D
Egy sárga német dog. (vagy más néven dán dog, de ez nem dán, hanem német fajta)
Nem, egyik sem.Véletlenül is egy rózsaszín palotapincsi! XD
biztos hogy Dán dog

Milyen kutya a francia bulldog?

Mindent amit tudtok rola leirhatjatok!:)Es korulbelul hany evig elnek??

Legjobb válasz: És mivel elég életképtelen anatómiájú kutyák, ezért nem is élnek túl sokáig.

És mivel elég életképtelen anatómiájú kutyák, ezért nem is élnek túl sokáig.
A mi franciánk nagyon okos, értelmes és figyelmes kutya. Igaz szeret lustálkodni, de azét ha olyanja van labdázunk órákat. Nem 100 ezrekért vettük mi sem, közel 6 éves és még egyszer sem kellett egészségügyi problémával állatorvoshoz fordulnunk. Igazi kis családtag, imádja ha simizik és nagyon édesen "röfög" egész nap a gazdája körül. Nagyon ritkán ugat, kifejezetten akkor ha oka van rá. Igazi kis kedvenc!
szia! A barátoméké nagyon értelmes, aranyos, még trükköt is tud! Amúgy egy szeretnivaló, harciasnak kinézõ, de iszonyat gyáva kis ördög. Szerintem aranyos nagyon. Egy kis csíkos kanjuk van, Jockey.
"A Francia bulldog egy vidám és sportos kicsi eb, nagyon elénk és barátságos. Nem ugatós fajta de ha kell jelez. Szeret a középpontban lenni, ideális családi kutya." Szerintem aranyosak :) Bár a f.ngás, böfögés igaz, és az is hogy gyakori hogy idõs korban ki kell húzni a fogait... Azt mindig meg kell nézni, hogy az ember honnan szerzi be a kutyáját! Én a menyhelyi kutyákat ajánlom!
Rengeteg köztük a kezelhetetlen idegbeteg.Mégpedig azért, mert az embereknek olcsó "fajkutya"kell, nem baj, ha szaporítótól.A tudatukig csak annyi jut el, hogy minek fizessen törzskönyvezett, jó tenyészetbõl származó kutyáért, ha nem akar kiállítani, tenyészteni?Aztán jön az egyszeri alom, "hadd legyen egyszer szegény kutyus anyuka/apuka"és a további idegroncsok.
buták, általában túltenyésztettek, fogékonyak a szív és érrendszeri betegségekre, öregebb korukban elrohad az ínyük és ki kell húzatni a fogukat, különben elképesztõen büdös lesz a szájuk. (tapasztalat.) + böfögnek, f.nganak, horkolnak... nem vicc, komolyan.
a francia bulldog tuud franciaiul.....ez a külömbség a normál és a francia bulldog között...... :D

3-4 éves kisgyerek mellé milyen kutya a legjobb?

Még csak másfél éves a fiam, de majd kés?bb szeretnék egy kutyust, hogy együtt n?jenek fel.

Legjobb válasz: én kuvasz mellett nõttem fel, nagyon imádtam és õ is engem, viszont a gyerek mellé labradort vettünk. imádja a gyerekeket, állandóan körülötte van, figyeli, alázkodik neki, nem ugrál rá, nem harap, semmi. árad belõle a nyugalom. vele egy baj van, nem jó házõrzõ, de rögtön ugat, ha valami nem stimm. de mindenkivel barátkozik. nõvéreméknél a gyerekek mellett beagli van. nagyon okos, imádja a gyerekeket, de õ sem valami jó házõrzõ. de szerintem teljesen mindegy valamilyen szempontból,hogy milyen fajta a kutya. a lényeg, hogy együtt nõjenek fel. akkor nem lehet gond. például szomszédéknál egy bertnáthegyi van, õ már fél éves volt, mikor a 4 éves gyerek mellé elvitték. nagyon összeszoktak, nagyon szeretik egymást. de nálunk a labrador nagyon bevált! és hihetetlen milyen okos!

én kuvasz mellett nõttem fel, nagyon imádtam és õ is engem, viszont a gyerek mellé labradort vettünk. imádja a gyerekeket, állandóan körülötte van, figyeli, alázkodik neki, nem ugrál rá, nem harap, semmi. árad belõle a nyugalom. vele egy baj van, nem jó házõrzõ, de rögtön ugat, ha valami nem stimm. de mindenkivel barátkozik. nõvéreméknél a gyerekek mellett beagli van. nagyon okos, imádja a gyerekeket, de õ sem valami jó házõrzõ. de szerintem teljesen mindegy valamilyen szempontból, hogy milyen fajta a kutya. a lényeg, hogy együtt nõjenek fel. akkor nem lehet gond. például szomszédéknál egy bertnáthegyi van, õ már fél éves volt, mikor a 4 éves gyerek mellé elvitték. nagyon összeszoktak, nagyon szeretik egymást. de nálunk a labrador nagyon bevált! és hihetetlen milyen okos!
agressziómentes, békés fajta. amúgy bármilyet választassz, ha a gyereket nem tanítod meg szigorúan mit nem szabad tennie a kutyával és ha egyedül hagyod a kutyával akár fél percre is, akkor mindegy milyet, megtörténik a baj. Ismerettségi körömben volt golden retriever ami arcon harapta a gyereket mert egyedül hagyták egy pillanatra és a gyerek nem volt megnevelve, tipikus mai nevelésû, mindent szabad, vagy a szülõ azt mondja nem szabad és rá se hederítve mégis megteszi, hát ez lett a vége. És mindenki azt mondja hogy de én soha egy pillanatra se fogom egyedül hagyni...de fogja, megtörténik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jó sokféle választási lehetõséget adtatok:) Majd addig még eldõl a dolog:) /Amúgy nem azért akarom, hogy a gyerek "megtanulja" a felelõsséget, ahhoz még kicsi, csak azt szeretném, hogy jóban legyenek:) /
Magyar vizsla! 3 éves koromban kaptam. Elválaszthatatlanok voltunk! Egy hónapja meghalt. Csak az az egy vígasztalt, hogy már nem fáj semmije, és hogy a férje, és a hús vér lánya a mi kutyánk
Nekünk skót juhászunk van, én 11 vagyok kiskorom óta ilyen van nem bánt hûséges szép aranyos mindenre betanítható eszes mamám egyszer elesett és ott volt bajnok a kutyánkat így hívják és segített neki felkelni szerintem skót juhászt, lehet hogy drága de megéri
Nekünk Tibeti terrier van... a tesómmal nagyon jól elvan (6 éves) és nagyon jugodt, és játékos.. Egyébként a tibeti terrier nem is terrier. Nézegges kutyafajtákat, minekünk nagyon tetszet a jelleme leírása( http://hu.wikipedia.org/wiki/Tibeti_terrier ) és a cuki pofija. Nagyon hûséges és "ragadós". Mert egész nap melletem van... és mindig vigyáz a tesómra. Sok szerencsét a kutyaválasztáshoz !! =D
Teljesen mondegy milyen kiutyát veszel a gyerköc mellé.Ha a kutya és a gyerek együtt nõnek fel elválaszthetetlan barátok lesznek.A kutya igaz elõbb felnõ mint a gyerek de a nagytesûkutya is tudja hogy az egy kisember és vigyázni fog rá.Nekünk gyerek korunkban volt juhászunk és kuvaszunk is, és sosem volt baj se velünk sm a kutyákkal egymás miatt!
Basset. A legtutibb.
Nekünk újfundlandi volt amikor kicsi voltam. Na az aztán békés és kedves kutya. Igaz van nagy szõre de elég csak átfésülni és ennyi. A mérete már elve ijesztõ. Télen húzza a szánkót, és nem engem sosem próbált kimenteni a vízbõl mert jól volt nevelve. Lovagoltam is rajta. És nagyon okos kutya csak meg kell találni mivel lehet jól motiválni. A miénk hozta a seprût meg a ládát amikor takarítottuk a helyét és minden más trükköt is tudott.
Nekem 5-6 éves korom óta van egy labrador szuka...Mikor megkaptuk hónapos volt=)Együtt "növünk" fel.Sztem nagyon jó csak hát igen nem jó házörzõ de az nem is kell nekünk...Odarohanna a betörõhöz és megnyalná a kezétxD
a skót juhásszal ott hagyhatod, szabit is ott hagytuk és kísérte õrizte bajnok
hát a skót juhász nagyon szereti a gyerekeket van egy 2 éves rokonom és bajnokkal állandóan játszik apáék németbe dolgoznak és mikor mentek ki bajnok egyfolytában sírt állandóan a kapuba járkált , 4hét után hazajöttek mondani nem tudom mennyire örült bajnok mint egy gyerek hidd el a skót juhász a legjobb!!!!!!
fekete orosz terrier
Én is a Vizslára gondoltam :) Nekünk most az van és imádom. Nagyon aranyos és értelmes kutya. Ha nekem egyszer lesz gyerekem akkor tuti, hogy Vizslát veszek :D 13/L
Szerintem meg, éppen hogy ne kis testût. A kis testûek kevésbé nyugodtak, nem tûrik olyan jól a gyerekeket. Egy nagyobb kutyus, nyugodtabb, és jobban viseli ha kis gyerekek nyûzzák. Persze, akár mekkora is lesz, gyereket és kutyát nem szabad egyedül hagyni. De hogy egy fajtát is mondjak, mondjuk a boxer? Elég nagy, és játékos, nem agresszív, remekül el van kis gyerekekkel, és remek házõrzõ.
Igazság szerint én azt gondolom, hogy kisgyermek mellé csak akkor érdemes kutyát venni ha még nem bízzuk rá a kutya gondozását (ajándékba adni neki és hogy "megtanuljon felelõséget vállalni" nem jó ötlet) Ha csak azt szeretnénk, hogy hozzászokjon az állatokhoz és szeresse õket akkor én egy viszonylag nyugodt kutyát ajánlok mint a labrador. Közepesen nagy termetû de ennek ellenére lakásba is tökéletes, ráadásul rövid szõrû. Nyugodt és imádja a gyerekeket.
Ha pulit vagy pumit veszel, az mindkét célra jó. Imádja a gyerekeket, mindig óvja a veszélytõl, terelgeti, mint egy állatot. Jó házõrzõ is egyben. Én egy pumi mellett nõttem fel. Minden álmom volt, hogy kapjak egy pulit vagy pumit. (= Õ volt a legjobb barátom. Kiskutya volt, mikor kaptam, és szuka. Együtt nõttünk fel, jó kis kötelék volt közöttünk. Ha sírtam, odajött és vigasztalt. Nagyon szép dolog, hogy szeretnél egy kutyát a fiad mellé. =) Amikor meghalt a kutyám, nagyon rossz volt, tehát ha nem kaptam volna új kutyust, bele betegedtem volna. Nagyon jó házõrzõ volt ez a kutyus. Nem volt még kerítésünk, kapunk, õ szabadon mászkált udvaron, de ki nem ment az udvarról... jelezte, ha gond volt. 15/L
Szia. Szerintem ne nagy testüt mert azok általában nehézsúlyúak és nem kellemes ha egy 50kg kutyus ráugrik a kisgyerekre. Így jó hogy közepes termetüre gondoltál. Szerintem terriert ne mert nagyon aktív és sok mozgásigényt igényelnek. Inkább valami nyugodt kiskutya lenne a megoldás. Sharpei, tacskó, bulldog. Ezek olyan nyugisabb kutyusok és minimális ápolást igényel a szõrük.
Angol cocker spániel

Magyarországon melyik fajta vagy milyen kutya a legdrágább?

Teljesen mind1, hogy milyen fajta vagy, hogy munka kutya e csak érdekel, hogy Magyarországon melyik vagy milyen a legdrágább kutya! Nem az eszmei érték érdekel!:D

Legjobb válasz: A gond ott van, hogy sok az ostoba, aki megveszi az ilyen drága kutyákat. A sznobizmus magasiskolája, nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel, ezért ilyen státuszszimbólum kutyákat vesznek méregdrága pénzért. Mint a pandaürülékkel trágyázott tealevél, amibõl egy csésze 50ezer forintba kerül. Egyszerûen az emberi butaság és a pénzszórás magasiskolája.

A gond ott van, hogy sok az ostoba, aki megveszi az ilyen drága kutyákat. A sznobizmus magasiskolája, nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel, ezért ilyen státuszszimbólum kutyákat vesznek méregdrága pénzért. Mint a pandaürülékkel trágyázott tealevél, amibõl egy csésze 50ezer forintba kerül. Egyszerûen az emberi butaság és a pénzszórás magasiskolája.
Erre azért nehéz válaszolni, mert pl. német juhászt vehetsz tenyésztõtõl 80e-ért is és 280e-ért is, attól függõen, milyen a vérvonala, mit lehet tõle elvárni és persze, hogy honnan veszed. Talán azzal egyet lehet azonban érteni, hogy a pomerániai törpespicc számít a legdrágábbnak, de szinte mindenhol a világban.
mit csinált vele?
Nem az a Tibeti Masztiff volt a legdrágább.....tudok angol bulldogot, aki 1 millió dollárért cserélt gazdát, a hü lye pic sa meg jól kinyirta csórit rá 2 hónapra....
08:54! Az az összeg egy bûnügyi statisztikai szám. Minél magasabb az elkövetési érték annál jobb a hatóság statisztikailag, tehát vastagon fog a ceruzájuk amikor értéket állapítanak meg. Tudom, mert én is csináltam anno.
Ha nem itthoni tenyésztés, akkor tudok most olyan saluki kiskutyákat akiknek az apjuk idén a világ legszebb kutyája lesz, nah ott a kölykök 5000-6000euro körül lesznek.
A pomi azért drága mert nagyon nehezen tenyészthetõ, sok az örökletes probléma és a szülés körüli gond is gyakori. A kutya árak között hatalmas különbség lehet. Vannak drágább fajták de van ami nem drága mégis olyan minõség, hogy drágábban adják
A világon eddig legdrágábban elkelt kutyája egy Tibeti Masztiff volt (110 millió forint). A Fáraókutya nem csak drága, de nagyon ritka is, Mo.-on összesen 6 van, ha jól tudom. A Pomerániai tényleg drága, csak ennél a fajtánál rejtély, hogy miért drága, mert nem különleges, mint a Masztiff, nem ritka, mint a Fáraókutya, egyszerûen, csak "luxuskutyának" számít valamiért. Van valami új "mini Husky", az a neve, hogy Alaskan Klee Kai, úgy tudom azt sem könnyû megfizetni, (mondjuk egy 2000 éves fajtához képest elég "újnak" számít). A Samoyedrõl is úgy tudom, hogy drága fajta volt, míg el nem kezdték szaporítani, elég sok kutyafajta szerepelt még pár évvel ezelõtt egy ilyen listán, de szépen lassan minden kutya lekerül errõl a listáról. Na vajon miért...
Tegnap volt a tévében, hogy lefoglaltak 8 harci kutyát, a piaci értékük 30 millió Ft. Osszál, szorozzál!
talán annak az ó-angol ( collie )pásztorkutyának a kölykei , amely idén bekerült a CRUFT-on a döntõbe ?? mivel a kölykök ára mindig a szülõk pedigréjén múlik! persze a pomerániai spic , vagy a tibeti masztif alapára sem olcsó :) , természetesen neves tenyészetbõl, !!! nem pedig szaporítótól :( szaporítónál az angol buldog is lehet 80-100 000 .-ft , persze utánna az állatorvosnál még otthagy az ember pár 100 000-et!!! ( kivételek vannak, de selejtes kutyáknak a kölyke is selejtes .)
Úgy érted, amit Magyarországon tenyésztenek is? Mert ha nem, akkor tudok egy fáraó kutyáról, aki 1.6 millió forintért vett a gazdája. De õt külföldrõl hozták. És elsõ jól írta, egy adott fajtán belül is hatalmas árkülönbségek lehetnek.
Talán a tibeti masztiffok átlagban a legdrágábbak. De sokban függ az ár attól, hogy milyen és mennyi kupát nyertek a kutya felmenõi. Sajnos manapság ez számít sokaknál.
Hõgutát kapott, mert +40 fokban hurcibálta csarnokos kiállításra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!