Találatok a következő kifejezésre: Milyen kutyát amit lehet (20 db)

Külterületre kell költöznöm, ahol rengeteg a betörés, rablás. Mindent visznek amit lehet. Milyen fajta kutya lenne ideális?

Terület őrzésre főleg,és kisérőkutyának akit be lehetne tanítani arra is hogy semmikor ne egyen fel idegen ételt , és bírja a sok egyedüllétet is amíg melóban vagyok.

Legjobb válasz: Kamera és ki kell írni hogy fel is veszi amit lát.. persze arra meg van maszk.. Kutyát ilyenre semmiképp, nagyon sokat kell foglalkozni egy kutyával ahhoz, hogy ne fogadjon el csak tõled ételt. és ez se 100% soha. Úgyhogy kamera és rendõrséghez bekötött riasztó. Plusz akár mellé még egy kutya de csak magad miatt ne a terület õrzésére. És ha elmész otthonról akkor meg a kutya kennelbe, hogy ne mérgezzék meg. :/

Közép ázsiai juhászt javasolnám. Rövid szõrû fajt inkább ne válassz, télen nagyon fáznak kint.
Kamera és ki kell írni hogy fel is veszi amit lát.. persze arra meg van maszk.. Kutyát ilyenre semmiképp, nagyon sokat kell foglalkozni egy kutyával ahhoz, hogy ne fogadjon el csak tõled ételt. és ez se 100% soha. Úgyhogy kamera és rendõrséghez bekötött riasztó. Plusz akár mellé még egy kutya de csak magad miatt ne a terület õrzésére. És ha elmész otthonról akkor meg a kutya kennelbe, hogy ne mérgezzék meg. :/
Nagyon jól szigetelet házzal, de egy betanított dobi ára horor. Nem hiszem hogy kifizetnél annyit, több százezerrõl is szó lehet. Ha meg kölyköt veszel azt be kellene tanítani, ami akár 2-3 év. De nem hiszem hogy neked lenne annyi idõd, mivel most kellene. Ráadásúl esélyes hogy ellopják még kicsinek, ha olyan helyen laksz. Esetleg nézz körûl menhelyen hátha. De azt jó ha tudod egy ilyen tipusú kutyához kell ám tekintély, nem elég csak megvenni.
Ilyen célra csakis pásztorkutyát és minimum kettõt, de jobb ha több. Õk alapból bizalmatlanok mindenkivel, nem kell tanítani õket a területõrzésre, hiszen ösztönösen õk benne a legjobbak. A bedobott kaját is a legtöbb nem eszi meg, amelyik olyan, azt elég gyorsan le lehet róla szoktatni. Bírják a meleget, bírják a hideget.
Szerintem semmiet, a kutyát simán lefújják, a szájába purhabot nyomnak, stb. Szereltess be riasztót az hatásosabb. Az emberi leleményesség határtalan ha kutya ártalmatlanìtásáról van szó.
Szerintem is felesleges lenne egy kutyát kitenni ennek a veszélynek. Mondanám, hogy szerezz be egy kuvaszt, vagy moszkvai õrkutyát, de hidd el, ha valaki be akar jutni, az be is fog :( Szerintem is kamera, lehetõleg valami jó hangos riasztóval.
Jaj, kuvaszt, moszkvai õrkutyán ne! Ezek annyira megvadulnak a magánytól, hogy még téged is megtámadnak, a gyerekeket meg pláne. Beidomított, kiképzett doberman párban jó, de én valamelyik security céget is megbíznám a biztonság kedvéért. Ágybérlõt nem tudsz odavenni? Van olyan, aki csak éjjel dolgozik, nappal vigyázna a házra. Ha veszély van hívja a rendõrt.
Dán dog, boxer, pitbull nem éppen kertben tartható fajták, fõleg télen.
de a kaukázusi az :D akk abbol kell 3 :) :D
Kíváncsi lennék utolsó neked milyen kutyád van, illetve mit tudsz említett fajtákról.
rottweilerem van, a szomszédunknak 2 boxer, papámnak volt kaukázusi, és az utcába egy pitbull... mi volt még? ja igen, a dán dog! tesóm barátjának van :D
Az kevés, hogy az utcában valakiknek van ilyen fajta kutyájuk. Kérdezõnek:még itt belterületen, a faluban is lemérgezik a kutyákat, akárhány és akármilyen fajta is van.Sõt olyan is volt, hogy a kerítésnél õrjöngõ házõrzõ pofájába PUR habot fújtak.Volt kutya, nincs kutya, szépen elpusztult.Volt olyan jópár éve, hogy õrzött piacra bedobtak 2 pitbullt.Azok megölték az õrkutyákat, addig a betörõk szépen kirabolták a piacot.Egyik biztonsági õr kutyái voltak az áldozatok. Orosz fajtát semmiképp ne válassz, ha nincs tapasztalatod még a kutyákról.Hogy valakit megfizetsz a tanításukért, az sem megoldás.Neked kell elõbb egy kevésbé önálló és domináns fajta, ha nem akarsz bajt. Jó pl.a német juhász.Több példány, jó tenyészetbõl.Jó idegrendszerû, dp-mentes szülõktõl.Ez nem a pár tízezres kategória, meg nem a szomszéd Jóskapista által szaporított, hanem tényleg normális tenyészetbõl.
A kérdező hozzászólása: Mindent lehet hatástalanítani a kutyát is és a riasztót is! De ha több "védelmi vonal" van egy házon akkor sokkal jobban meggondolják , ne menjenek e máshová. Németjuhász, rottweiler tetszik is, nem túl behemót kutyák, de mégis van respektjük.
Én a bernáthegyit ajánlom. Nálunk erre felé is sok a lopás. Nekünk golden retriverünk van, meglepõ módon nagyon védi a házat, pedig nem jellemzõ a fajtájára, viszont nagyon okos és könnyen tanul. Ismerõsöméknek bernáthegyiük van és az utcába mindenhová betörtek csak hozzájuk nem. Igaz sokat eszik és hatalmas termetû, de talán nem merik õt úgy megközelíteni, mint mondjuk más kutyát a termete miatt.
Megszereted a kutyát(kutyákat) aztán a leleményes betörõ megmérgezi õket vagy csak az irigy emberek. Ilyen környékre nem is költöznék a kutyámat meg fõleg nem tenném ki ilyen veszélynek. Legyen rács az ablakon, nagy kerítés, riasztó.
Gázpisztoly, bele a fekete pofájukba, esetleg purhabbal együtt. Most már kábeltolvajok a rendõrökre is lõnek, úgy elpimaszodtak. De a rendõrök már lõnek és mehet a rabkórházba a mocskos tolvaja.
Komondor pár, plusz egy terrier jelzõnek...
min 3 kutya kell, jó nagydarabok. 1 kutyával konnyen elbánnak, de ha jon egy falka, akkor nem olyan biztos :D fajtán belul meg a dán dog, kaukázusi, pitbull, boxer. ezeket tartják "nagy, veszedelmes kutyának" bár igaz, hogy nevelés kérdése :)
A kérdező hozzászólása: Nem értem milyen hozzáállásról írtok , a kutyáknak jó dolguk lenne, nagy telek , rendes kaja, tanítanám is õket. Ezzel az erõvel az összes kerti kutyát le lehetne fújni sprayvel mert bárhová mehet betörõ , tartsa mindenki lakásban , akkor meg ott fújják le?? Házörzõkutya õsidõk óta van, csak az volt a kérdés melyik a legjobb erre.
Ne tarts ezzel a hozzáállással kutyát, teljesen felesleges, foglalkozni nem fogsz velük, úgy meg nem ér semmit sem. Mûkamera 2000, csengõ 1000, mozgásérzékelõ 2000, lámpa 3000, vezetékek 1000. Egy tízesbõl bõven meglehet oldani. Hát igen a rácsok már húzósabbak, de mondom ha azok vannak, kutya sem kell.
A kérdező hozzászólása: Sajnos senki nem reagál itt a riasztóra, kevés az állandó ottlakó aki éjjel nappal ott volna, azok akik vannak sem rambók hogy oda merjenek menni betörõt kergetni :( Volt aki sok pénzért beköttetett kivonulós riasztót de mire azok kiértek , már árkon bokron túl voltak a betörõk és nem üres kézzel.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom tényleg mi legyen. Ha 2-3 kutyát tartok azokat azért nehezebb lefújni vagy nem tudom... Nemrég az utcában az egyiknek a vaskapuját vitték el amíg elment munkába arra a riasztó sem jó.
A kérdező hozzászólása: Idegent nem vennék oda ha nem muszáj. Kivonulós riasztót szeretnék csak mivel külterület , lassúak. Doberman bírja a hideg teleket , nagy havat végig kint a kertben?
Dobermannt semmiképp! Õ nem területvédõ, hanem személyvédõ kutya, a gazda mellett a helye. Arról nem is beszélve, hogy a vékony aljszõrzete miatt alkalmatlan télen a kinti tartásra. Én is egy pásztorkutyát javasolnék, de azt ugye tudod, hogy kemény kéz kell hozzájuk? A helyedben egy szakember segítségét kérném a nevelésükben, és kizárólag tenyésztõtöl, jó helyrõl vegyél, különben csúnya meglepetések érhetnek pl. beteges, nulla védõösztön, rossz idegrendszer stb.
Mibõl gondolod hogy 2, 3 kutyának van visszatartó ereje egy olyan helyen ahol a madár sem jár? Mondjuk egy kisváros szélén ahol azért van forgalom, meg jönnek mennek a helyiek ott hatékony tud legalább 2 ilyen kutya, de ott ahol senki sem figyel rájuk, lehetnek 300an is, ha valaki beakar oda menni, akkor befog. Inkább azt javaslom csinálj kemény vastag rácsokat mind ajtóra mind ablakra, de úgy hogy ne tudjanak hozzáférni se flexel se semmivel egy könnyen. Ha van egy bekötött riasztód, annyi idõ alatt biztos hogy kiérnének mire egy páncélrácsot lehegesztenének + még a zárak, egyéb ajtók. A kutyát teszed ki teljesen felesleges fájdalmas halálnak, ha valami ork beakar menni, nem fogja meghatni a kutya. Jól láthatóan rakj ki egy kamerát, akár még villogjon is rajta valami-forogjon, mozgás érzékelõ-lámpacsengõ, meg atombiztos rácsok. Hidd el ha én betörõ lennék azt nézném hogy ha már bent vagyok a kertben hogyan tovább, na most én nem állnék neki flexelni meg ilyesmi pláne ha ott riasztana valami még pluszba.
Bírom, mikor mindenki olyan betörõkben gondolkodik, akik a Louvre-ba akarnak bemenni vagy az olasz maffiába tartoznak. Idehaza a betörések 90%-át besurranók követik el, akik inkább odébbállnak, ha kutyát látnak. Nálunk 5 éve néhány hónap alatt 8 betörés (vagy kísérlet) volt a környéken. Mióta van kutya egy sincsen. Majd ha mûkincseket, munkagépeket, aranyat vagy olajkutat õriztet, akkor jöhet a riasztó, de amúgy teljesen jó a kutya.
Persze odébb állnak ...Ahova be akarnak menni bemennek..Nálunk az volt, hogy a faluban a nagyobb házaknál, amiben láttak potenciált és nagy kutya volt egy este alatt mérgezték meg. Rá több hónapra, vagy lehet volt az egy év is , amikor meg betörtek és azért olyan településrõl beszélek, ami nem annyira elhagyatott. 2-3 kutyánál már lehet nem akarnak próbálkozni, vagy külön szétosztva õket az udvarra. Kuvasz, KÁJ, Kaukázusi, de mondjuk több kutya esetében, fõleg hogy sokat lennének egyedül akár nagy verekedésekre is lehet számítani. És foglalkozni mindegyik kutyával kell..
Mondom, a pásztorkutyák nagyon ritkán esznek fel olyat, amit nem a gazda ad nekik. Ha pedig mégis, könnyedén el lehet érni, hogy ne tegyen ilyet. Csak kell egy kis kinin. Ezek a kutyák falkaléthez vannak szokva, a nyájat is sok kutya õrizte. Erdélyben 20-30 kutya tartozik egy falkába. Kialakul a sorrend és annyi. Ezek a kutyák rendkívül jól szocializáltak, komoly sérülést nem okoznak egymásnak.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk 20-30 kutya elég elrettentõ lenne az biztos. Már csak etetni lenne kicsit költséges õket :D Szóval ilyen orosz nagy kutyák a jók erre a feladatra. köszi!
A kutyákat nem elég csak úgy odavenni, be kell õket tanítani, ha komolyan hátõrzésre akarod õket használni, és ha nem akarod, hogy megegyék amit bedobnak a kerítésen. Azt se felejtsd el, hogy a nagytestû kutyák sokat is esznek, és azért jó lenne õket nem egyszer etetni naponta. Egyébként igaza van azoknak, akik azt írták, hogy a kutyákat teszed ki veszélynek. Mert aki be akar menni, az be is fog. Mi is falun élünk, és itt nem egyszer elõfordult már, hogy a betörõk lefújták õket gázspray-vel, egy meg is vakult. Utána mit csinálsz vele? Beadod egy menhelyre? Mert nem hiszem, hogy ápolnád élete végéig, hiszen te csak használni akarod õket, nem állatszeretetbõl tartanál kutyát. Az egyedüllétet egyetlen kutya sem szereti, még ha ki is bírja, mert muszáj. A hideggel ugyanez a helyzet. Fagyoskodni senki sem szeret. Persze ha nincs nálad más választásuk.....
Nekünk egy 8 kilós foxink van (nem házõrzésre!!!) és évente 100000 forint tartani (kaja, oltás, váratlan kiadások). Most képzelj el 3 db 60-80 kilós kutyát mennyit kell rájuk költeni. Egy évnyi kajájukból megvan a ház rácsozása kamerázása stb. És ha most el is tudnád õket tartani akkor mondjuk 10 év múlva is el tudnád azt is bele kell kalkulálni?! Szóval anyagi megfontolásból inkább veszek kamerát, riasztót, rácsokat, zárakat, szögesdrótos kerítést, mint, hogy eltartsak több nagy kutyát. Aztán vehetsz mondjuk gázpisztolyt is, nem kell hozzá engedély ha betörnek lõhetsz is vele.

Milyen olyan "munkák" ill. sportok vannak amit keverék kutyával is lehet csinálni (nem pénzkeresésből)?

Elsősorban egy olyan kutyás hobbit keresek amivel a későbbiekben akár komolyabban is tudnék foglalkozni, esetleg amivel lehetne másokon "segíteni", mint mondjuk terápiás kutyákkal foglalkozni vagy nem tudom.

Legjobb válasz: Szerintem gyakorlatilag bármi szóba jöhet. Agiltiy, Dog Dancing, lehet terápiás kutya mondjuk idõsek mellé. Attól is függ, hogy milyen keverék a kutyus.

Ami még nem volt és hirtelen eszembe jutott: ÕV, trieball, nyomkövetés, mantrailing, illetve bizonyos sulikon van pl. ebathlon, bemutató csoport, ... De mi számít komolyabbnak?... Ahol versenyezni is lehet? (Mindenben lehet versenyezni, csak kérdés, hogy az egy megyei/országos/világszintû verseny, vagy csak egy kutyasulin belül, gazdáknak rendezett "verseny", ahol a nyeremény tényleg csak a részvétel öröme...:) ) Vagy simán szeretnél egy célt, ami hajt? Mert akkor meg még simán ide sorolnám az engedelmes ágazatot is... Amúgy nem tudom, miért gondoljátok, hogy a keverékekkel nem lehet bármit komolyan csinálni. Az, hogy néhány gyökér nem akarja, hogy keverék kutyák is megmutathassák magukat, nem a keverékeket minõsíti... valóban sok keverék van, akik játszva vernének kenterbe Tk-s kutyákat. Le lehet pontozni, de nincs sok értelme, mert ettõl ez még tény marad. A keverék tényleg lutri, de általában sokkal több "funkciójuk" van, mint a fajtatisztáknak. Csak ha valaki konkrét célra keres kutyát, könnyebb választani egy olyan célra tenyésztett fajta jónevû almából, mint hogy annyira értõ szemmel nézz egy bármilyen kutyát, hogy egy gyepis keverékrõl is megmondd 5 perc alatt, hogy a legjobb bombakeresõ lesz.:) Olaszországban (például) máig 2 full keverék kutya a legjobb drog- és bombakeresõk úgy, hogy egy isten háta mögötti gyepin botlottak beléjük. Képzeljétek, mi lenne, ha tudatosan járnák így végig a gyepiket és menhelyeket... Nem szabad abba a hibába esnünk, hogy azt hisszük, a kutyák génállományát úgy õrizhetjük a legjobban, ha igyekszünk csak TK-s kutyákra redukálni az állományt, mert csúnyán pofára esünk. A genetika rohadtul nem így mûködik. Kinek nem inge, ne vegye magára, de botrány, hogy az egyik legjobb munkavonalas(!) nj kennelbõl olyan kölykök kerülnek ki, akik 9 évesen már mozogni sem tudnak. Természetesen ez a szaporítás sem állapot, de ahogy máshol sem, a végletekben való gondolkodás itt sem szül semmi jót. (Aki nem hisz nekem, kérdezzen meg bátran valakit, aki komolyan foglalkozik ilyesmivel... nem gyõzik hangsúlyozni, hogy a keverék semmivel sem rosszabb, csak más.)
Szerintem gyakorlatilag bármi szóba jöhet. Agiltiy, Dog Dancing, lehet terápiás kutya mondjuk idõsek mellé. Attól is függ, hogy milyen keverék a kutyus.
Mindent lehet csinálni keverék kutyával is, a lényeg, hogy legyen hozzá érzéke. Vagy a kutyához választod ki a sportot, vagy a sporthoz a kutyát. Nyilván azokhoz a sportokhoz, amelyek kifejezetten valamely ösztön erõs meglétét feltételezik, elég lutri keverék kutyát találni, hacsak nem tudod biztosan, hogy a kutya valamelyik felmenõje egy bizonyos fajta, mert akkor nagyobb esély van rá. A terápiázás engem is érdekel, amíg nem lett meg a (keverék) kutyám nem is gondoltam rá, de ahogy megismertem a természetét, rájöttem, hogy ez bizony jól menne.
Szerintem a keverék kutyusok sokszor sokkal okosabbak, mint fajtiszta társaik..Nekem is keverék van és nagyon nagyon okos, türelmes. Szerintem itt a gazdi a lényeg, ha sokat foglalkozol vele, szereted, és megtalálod azt a dolgot amit õ is szeret akkor menni fog bármi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
frizbee flyball agility canicross bikejöring különbözõ terápiás munkák dog dancing ... de találtam egy (elvileg) teljes listát: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dog_sports
A kérdező hozzászólása: Kutyás sportok illetve "munkák" után érdeklõdöm, amiket komolyabban is lehet végezni keverék kutyákkal. Ennyi, nem személyes ajánlást kérek, csak érdeklõdöm, hogy mi az ami van. Hogy hozzám illetve a kutyámhoz mi illik az másodlagos, hisz ha utánanézek az egyes lehetõségeknek biztos kizárom azt ami nem nekünk való.
Nem igazán értem h mit szeretnél pontosan.. Hisz se a te habitusodat nem ismerjük, se a kutyáét, de még a testalkatát/felépítését sem. Így hiába mondom h flyballozatok (most direkt mondtam egy olyat amit még senki), ha van egy tacsikeveréked aki egyébként nem is labdás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Az, hogy keverék kutyával mindent lehet csinálni erõs túlzás, hobbi szinten persze bármit, de pl IPO-zni csak TK-es kutyával érdemes komolyabb szinten belevágni. Egyelõre csak tájékozódni szeretnék, hogy mik azok amik szóba jöhetnek. Nem itthon szeretném trükkökre tanítani, mert az jópofa tud lenni, de az agyi fárasztáson kívül nem sok hasznát látom. Inkább ha megvan az az egy-két dolog amit kipróbálnánk felkeresek egy nekünk megfelelõ iskolát ami biztos kezdést tud nyújtani az alapokhoz.
Kezdj el vele játszani, közben tanitgasd, és amire látod, hogy fogékony azt próbáld erõsíteni. Az enyém pár óra alatt megtanult végigmenni egy elég magasan elhelyezett falécen, persze elõször nagyon félt, de utána élvezte.. (kb. mint a gyerekek az elsõ csúszdázás alkalmával) Szintén pár óra alatt megtanulta visszahozni a nyusziját... Viszont a pacsi adást, sosem szerette. Nem is erõltettem..
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, sok mindenben egyetértek veled, a komolyabbat úgy értem, hogy esetleg ha megütünk egy szintet akkor rangosabb versenyeken is részt vennénk de így az IPO pl kiesik. Szerintem a keverékek semmivel sem kevesebbek, mint a fajtatiszta kutyák és viszont. Mind a kettõben lehet találni igazán jó és igazán rossz kutyát is, nem kell lenézni sem az egyiket sem a másikat. Amúgy az egyik mai kérdés felkeltette az érdeklõdésem, azt hiszem utánanézek a mentõkutyázásnak.

Milyen kutyát ajánlatok, amit lehet kertben is tartani, de lakásban is és nem nagyon igényel szőrápolást?

Legjobb válasz: Rövidszõrû kutyák pl.:Tacskó,Labrador,Beagle esetleg rövidszõrû keverékkutya De szerintem a menhelyen nézz utána a gazdira váró kutyák között hogy neked melyik kutya a szimpatikus http://www.illatosut.hu/

Rövidszõrû kutyák pl.:Tacskó, Labrador, Beagle esetleg rövidszõrû keverékkutya De szerintem a menhelyen nézz utána a gazdira váró kutyák között hogy neked melyik kutya a szimpatikus http://www.illatosut.hu/
Szerintem is a labrador vagy még a különbözõ vizslafajták , de én szerintem a magyar vizsla a legcukibb:)
Mire gondolsz, ölebre?mert nem mindegy?
Én nem ajánlom a vadászkutyákat (vizsla, labrador), bár aranyosak és a szõrük tényleg nem igényel sok ápolást. Gyakorlott gazdi kele nekik, aki sokat foglalkozik velük és tudja kezelni ezeket a nagyon önálló és tanulékony fajtákat. Szerintem gondold át, milyen feltételek adottak a kutyatartáshoz és mit vársz még el az állattól (a szõrzetén kívül), akkor sokkal könnyebb választani.
A labrador elég mozgékony, úgyhogy lakótelepi lakásban az olyan, mint elefánt a porcelánboltban. A vizslát még meg lehet szoktatni. Ismerek olyat, aki lakásban tartja. A beagle szeret ásni, azzal az a baj. Én a westit (eówest highland wihte terier) ajánlanám. Igaz szõrösebb, de egyáltalán nem igényel törõdést a szõre.


Milyen állatot tudnátok javasolni, ha anyuék nem engednek kutyát vagy macskát, de én olyat szeretnék amivel lehet játszani?

Legjobb válasz: hát ha a kutyát és a macskát nem engedik akkor a görényt sem engedik több amivel lehet játszani nem jut az eszembe.

hát ha a kutyát és a macskát nem engedik akkor a görényt sem engedik több amivel lehet játszani nem jut az eszembe.
A patkányok a legjobb szõrös kisállatok, de sajnos a szülõk nagy része tudatlanságból fél tõlük és nem engedi.
A kérdező hozzászólása: igazából valamilyen madár is jó lenne, ami nem túl nagy, de mondjuk szép a hangja, és nem idegesítõ.
háát madárral nem igen lehet játszani esetleg papagájt veszel és tanítod beszélni :)

Milyen formában adjak a kutyámnak kalciumot? Lehet olyat is adni neki ami embereknek peszgőtabletta?

Legjobb válasz: Kölyök kutya? Miért akarsz neki kalciumot adni? Az álaltorvos mondta? Mert ha igen, akkor azt is megmondta, hogy mit adj neki. Amúgy a kalciumot nem önmagában adjuk, hanem D vitamin és foszfor társaságában a megfelelõ arányban. Erre van pl. a Cal-D-Phos tabletta. Egy kutyának csak indokolt esetben kell plusz kalciumot adni, az állatorvossal történt konzultáció után. Amúgy normál esetben a szükséges mennyiséghez a (jó minõségû) táplálékából is hozzájut. Ha mégis hasraütésszerûen etetsz egy kölyköt kalciummal, akkor kockáztatsz egy jó kis diszpláziát vagy egyéb csontrendszeri fejlõdési rendellenességet.

Kölyök kutya? Miért akarsz neki kalciumot adni? Az álaltorvos mondta? Mert ha igen, akkor azt is megmondta, hogy mit adj neki. Amúgy a kalciumot nem önmagában adjuk, hanem D vitamin és foszfor társaságában a megfelelõ arányban. Erre van pl. a Cal-D-Phos tabletta. Egy kutyának csak indokolt esetben kell plusz kalciumot adni, az állatorvossal történt konzultáció után. Amúgy normál esetben a szükséges mennyiséghez a (jó minõségû) táplálékából is hozzájut. Ha mégis hasraütésszerûen etetsz egy kölyköt kalciummal, akkor kockáztatsz egy jó kis diszpláziát vagy egyéb csontrendszeri fejlõdési rendellenességet.
Pl. calcium-sandozt lehetne neki adni (a súlyának megfelelõen), de nem valószínû, hogy megissza. Az ízesített (citromos, narancsos) pezsgõtablettákat én elfelejteném a helyedben. Mi néha Dm-es kalcium tablettát adtunk a kutyánknak (das gesunde plus márka), az jó volt. Hosszú távon a legjobb, ha veszel neki kutyáknak való táplálékkiegészítõt, ha csak egyszeri vagy pár alkalomról van szó, adhatsz neki embereknek valót is.
A kalcium pezsgõ tabletta jó, de nem nagyon isszák meg. Viszont kisállat kereskedésbe van tabletta, 500 ft, és 50 db. http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.petnet.hu/prod.. Ez az, van mindenféle vitaminos is. A pezsgõtabletta sem sokkal olcsóbb, ezt még könnyebb is megetetni velük. :)
A kérdező hozzászólása: Hát 9 hónapos németjuhász, és sántít már nagyon régóta!! a gyógyszertárban azt mondták hogy adhatok neki 1 nap 1 tabletta JUVITA kalciumot, ami embereknek való!! én már öt napja adom neki. de most elbizonytalanitottatok... nemtudom mit csináljak!! kérlek irjatok még!! =(

Milyen fajta kutya lehet az elején a kékszemű világosbarna melkkasán fehér szinű kutya ami vagy rág valamit vagy kiugrik a zöld vödörböl?

http://www.youtube.com/watch?v=CVb1G8oMk_M

Legjobb válasz: Legaláb azt ird meg háyadk percnél? Nem szertnék most 44 percig filmet nézni.

Legaláb azt ird meg háyadk percnél? Nem szertnék most 44 percig filmet nézni.
egy kék szemû kiskutyát láttam az elején az egy ausztrál juhászkutya. Aussie.
18. másodpercnél? mert akkor az valóban egy aussie, a zöld vödörbõl valamilyen teljesen másik kutya ugrik ki
na mivel világosbarna, tuti nem az aussiera gondolsz keress már benne egy olyan részt, ahol jobban látszik az a kutya...
A kérdező hozzászólása: úgy 3:09 vagy még talán a leglyobban 17:42 nél
A felnõttkori képe alapján szerintem keverék.
vadkacsavadász retrieverre hasonlít duck trolling retriever puppy <-ezt írd be a gugli képkeresõjébe nagyon hasonló kölykök jönnek ki, a kék szem meg a kiskutyákra jellemzõ, ez még változhat, besötétedhet
sõt, szinte biztos az, itt van pár kép: http://www.dogbreedinfo.com/novascotiaducktollingphotos.htm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ismertem ezt a kutyát kedvenceim közöt van csak nem voltam benne biztos és tudtuk közel kenelt vagy tenyésztöt?

Milyen állatokat legális Magyarországon közúti hátasállatnak használni a lovakon kívül? Nagytestű kutyát (pl. dán dog vagy valami keverék kutya ami nagy, mint a disznó) lehet? És disznót?

Csak mert egyre drágább a benzin, a nagykutya vagy a disznó valamivel olcsóbb, mint a ló.

Legjobb válasz: :D :D Hát ez nagyon vicces. :D Használj biciklit, azt még etetni se kell meg nem is sz*rik sehova.

:D :D Hát ez nagyon vicces. :D Használj biciklit, azt még etetni se kell meg nem is sz*rik sehova.
lol, feldobtad az estémet :D amúgy én szamárral próbálkoznék, kicsit kevésbé feltûnõ, mint a kutya :D De a biciklis megoldásnál a pont, az a legolcsóbb. Esetleg díjugrathatnál tehénnel, mint ez a csaj http://www.nlcafe.hu/szabadido/20110407/lonak_kepzeli_magat_..
Hajthatnál ökrösszekeret, és ha a rendõrök megállítanak azt mondanád hortobágyi hagyományõrzõ vagy aki épp országjáró túrán van.
Hogy lehetsz ennyire primitiv? Vagy csak szimplán a tanyát ismered, ahol laksz? Gondolod, hogy ezt engedné a rendõrség? Egyébként nagypóni szóba jöhet, de csak a földutakon.
tényleg feldobtad nekem is a napomat..mutatom is a családnak, megint elõjött valahonnan egy zombi...
Jót röhögtem! :D:D:D
9 évesnek semmilyent. De ha nagyon akarjátok akkor esetleg Beagle, Yorkie.
Semmilyet az udvaron tartott elsõ kiskutyát meg fogja unni két év múlva a kutya depresszios lesz...
Szerintem kutyát csak családi egyetértéssel a felnõttek vállaljanak, mert a továbbiakban úgyis õk a felelõsek érte! A gyerek ettõl még játszhat vele, etetheti, fésülheti, taníthatja, sétáltathatja mintha valóban övé lenne a felelõsség, de a szülõnek akkor is ott kell állni mögötte és segíteni, irányítani õt. Ha meg nincs fajtapreferencia, akkor családilag vonuljatok ki egy menhelyre, nézzetek szét, és a gondozók segítségével egészen biztosan találtok egy az igényeiteknek megfelelõ egyedi és megismételhetetlen csodálatos kutyust!
Cavalier king charles spániel.:) Bár.azt inkább lakásba..:/
Plüsskutyát.

Milyen kutyát vegyek amit kint is lehet tartani?

Szeretnék venni egy kisebb testű kutyát. A Szüleim nem engedik, hogy télen bent legyen a házban . Szeretném ha faj tiszta lenne . Kérlek ajánljatok fajtákat és ha lehet küldjetek képet róla . Én a nyomott arcú kutyákat kedvelem. Ha lehet írjátok oda, hogy milyen betegsége illetve ápolási tartási dolgokkal jár. Remegős kutyákat nem szeretnék mint a csivava meg a többi . Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Semmikor nem engedik ,hogy bent legyen a házba.Max a verandára engedik be.

A kérdező hozzászólása: Semmikor nem engedik , hogy bent legyen a házba.Max a verandára engedik be.
A kérdező hozzászólása: Nekem az arca nem tetszik. Mit gondolsz a Boston Terrierrõl?
Egy kicsit nézz utánna a fajtáknak, a bullterier nem emberevõ sõt. Nagyon is szereti az embereket.
A kérdező hozzászólása: Olyat tudsz ajánlani aminek kb 40-45 Cm a marmagassága és nem embervédõ bullterrier.Bocsi a sok kérdést csak szeretném átrágni ezt az egészet.
Staffordshire bullterrier nem nyomott orrú, de olyat kintre nem találsz.Kicsi és fiús.
A kérdező hozzászólása: Tõlem lehet akkora mint egy közép schnauzer magasságú is . Csak tanulékony legyen kint lehessen tartani.
LOL. Ha ennyire számít, hogy ne legyen lányos kutyád, akkor már miért nem nagytestût akarsz? :D
Tudom, hogy olyat nem szeretnél. Csak tájékoztatásul közöltem, hogy nem alapból remegõsek, csak a már felsorolt okok miatt. Mert a mondatodból az jött le, hogy kompletten a fajta összes egyedét annak tartod. A palotapincsit sokan kedvelik, de télen az sem lehet kint. De az elvileg a kevésbé betegesek közé tartozik, legalábbis a többségé ritkán szokott beteg lenni.
A kérdező hozzászólása: Srác vagyok . Inkább kicsit fiús kutyát szeretnék korom 15/F
Cavalier king charles spániel. Jó meleg kutyaházzal, napi sok gazdis elfoglaltsággal.
ha bent lehetne tartani akkor bármelyik nyomott orrú megfelel :) viszont annyi betegségük van, hiába veszel drágán jó tenyészetbõl akkor is sok az esély a betegségekre! elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: A 2. válaszoló . Nem szeretnék csivavát meg ilyeneket .
A kérdező hozzászólása: Ha bent lehetne tartani õket. Melyik nyomott arcú kutyát ajánlanád?Milyen hõmérséklet kell nekik?
kistestû kutyákat nem lehet kint tartani!! nyomott arcú kutyák pl mopsz, bulldog stb õket sem szabad kint tartani , nyáron hõgutát kaphatnak, télen meg megfagynak mellesleg nagyon betegesek! a puli jó kintre bár nem kimondottan kistestû
A boston terriert sem lehet kint tartani...kis méretû társasági kutyákat nem!! Egyébként én helyedben elmennék egy menhelyre, és keresnék valamilyen szõrmók kutyust, ami egy jól szigetelt kutyaházban tartható. Vagy meggyõzném a szüleimet. Vagy lemondanék a kutyáról.
De facebookon sok állatvédõ, állatmenhely is fent van, közzé kell tenni az üzenõfalukon, mindegyiknek már van 5ezer ismerõse! Sok sikersztorit olvastam már, hogy így kerültek haza napokon belül.
facen gyorsan terjednek az infok, tegyél fel oda is képet!
Soha nem volt az utcán? Aztán csodálkozol hogy unalmában megszökik ... Hol laksz? Helyi menhelyt, sintértelepet kérdezted? Vizslamentés weboldalát nézted?
A kérdező hozzászólása: Természetesen a lakóhelyünkön és környékén keressük, fõleg ahonnan 1-1 infó befut. A kutya-befogadó telepen is tudnak róla.
ezermillió internetes fórum van, ahol lehet nézelõdni. Hozzá teszem ha lett volna benne chip, akkor már rég otthon lenne...
Szia! Csekély esély van rá, hogy visszatalál így, 1 hét után... Nekem néhány hónapja szökött meg a 17 éves kutyám, 2 napra rá 32 km-el odébb, Budapesten találtak rá. Mi minden állatmenhelynek szólunk, egy e-mail a fotójával nem kerül semmibe, és így került meg. Szóval én ezt tudom ajánlani, illetve a "síntér telepet" is érdemes értesíteni, mert õk is befoghatják, illetve az elpusztult kutyákat õk szedik össze. Sajnálom a kutyust és nagyon drukkolok, hogy hazataláljon!
A kérdező hozzászólása: Már ezen is túl vagyunk, de majdhogynem kiröhögnek... (-"Csak egy kutya". - mondják sokan.)Plakátolás is megvolt (a megtalálónak jutalommal), körtelefonok, körutak...
allatok.info, netboard?
Faceboardra érdemes feltenni, van egy csomó csoport, aminek a profiljába vág. És ne csak a közvetlen közelben keresd, volt már rá példa, hogy egy kutyát az ország másik végében találtak meg, mert a megtaláló átutazó volt, aki bepakolta a kocsijába, hogy biztos kidobták és vitte....
Hol keresitek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!