Találatok a következő kifejezésre: Milyen kutyát a macskáim mellé (2 db)

Milyen kutyát hozzak a macskáim mellé?

Kertes házban lakunk, mindenképpen szeretnénk egy (kés?bbiekben) nagytest? kutyát. Csakhogy van két macskánk,7 és 8 évesek, és nem tudom hogy fogadnák el a kutyust, azt se szeretném, ha ?k mennének világgá. Fiatal kutyával összeszoknának?

Legjobb válasz: Szerintem nézz körül a menhelyeken, ott a nagyobb testû kutyák a legjámborabbak. (tapasztalat) És, ráadásul már láttak macskát, hisz nem messze van tõlük a macska részleg. (Noé állatotthon, MiniMenhely stb.)

Szerintem nézz körül a menhelyeken, ott a nagyobb testû kutyák a legjámborabbak. (tapasztalat) És, ráadásul már láttak macskát, hisz nem messze van tõlük a macska részleg. (Noé állatotthon, MiniMenhely stb.)
másfél éves korban még nevelhetõ a kutyus. A mi kutyánk egy éves, most kezdtük kutyaiskolába vinni, és õ is szépen okosodik:) Vannak ott idõsebb kutyák is 3-4 évesek, õket is lehet nevelni. A menhely szerintem is nagyon jó ötlet, de fajtát igy nem nagyon tudok ajánlani, nem hiszem, hogy ott vannak fajtiszta állatok. Az, hogy összeszoknak e erõsen függ a macskáktól. Az idõsebb állatok nehezen szokják meg az új családtagot, de mivel nálatok két cicus van, igy talán érzik, hogy nem csak körölöttük forog a világ, igy van remény. A mi cicánk is hét éves volt, amikor hoztuk a kutyust, õ világgá ment bánatában:( kerek egy hónapra. Azóta se tudta nagyon elfogadni...
Végy pulit!Igaz ez egy középtestû fajta, de mindenféle állattal barátkozik!Vagy ha fontos a nagy test, érdemes terelõkutyákat, pl.komondor, kelpie stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nagyon sok jót hallottam a mudiról, pumiról, puliról is mostanában. Elég karakteres kutyák, hihetetlen intelligenciával, csak nekem nincsenek tapasztalataim, és nekem házõrzésre is kellene! Errõl tudtok valamit írni?
7-8 éves macskák már szinte biztos, hogy nem nézik majd jó szemmel az új családtagot. Nem valószínû, hogy megtámadják, de rajongani se fognak érte. Nagy testû, harci jellegû kutyát ne vegyél melléjük, mert csúnya összetûzések lehetnek belõle. Vannak nagy, de barátságosabb fajták, inkább olyat válassz.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Mindenképpen menhelyrõl fogok hozni, de ahol lakom, nincs a menhelyen kölyökkutya, csak ivartalanított min. másfél évesek. Engem ez sem zavarna, csak nem tudom, hogy még nevelhetõ-e, vagy egybõl kivégzi a cicákat?
Javaslom hogy kölyökkutyát vegyél a fajtája mindegy hogy milyen csak kölyökkutya legyen mert a kölyökkutyusok megszokják a macskákat.
Nekem mudim van a két idõsebb macska mellett, soha egyetlen cicát nem bántott volna, legfeljebb játékból megkergette. Ezt eleinte a cicáink nehezen tûrték, de késõbb nagy lett a barátság köztük, a kutya a legnagyobb hidegben átadja nekik a házát, kajáját is bármikor. Volt, h a nyitva hagyott ajtón bejött egy kóbor macska, mikor bementünk a szobába, azt láttuk, h a kutya a kanapé mellett fekszik, a cica meg a kanapén.:) De ha el akarok kergetni egy kóbor macskát, a kutya bármikor szívesen segít.
A puli, pumi és mudi nagyon jó házõrzõk. Az én mudim nagyon szépen õrzi a házat, de ha rászólok, rögtön elhallgat. Viszont arra ne számíts, hogy komolyan szembeszállnak a betolakodóval, az nem az õ stílusuk. Mivel munkakutyák, sokat kell velük foglalkozni, különben a macskákon vezetik le fölös energiáikat. Én naponta 2 órát sétálok a kutyámmal, vasárnap pedig megyünk agility edzésre.

Milyen macskát ajánlanátok kutya mellé? Melyik az amelyik a legkönnyebben idomul egy kutyához?

Tudom minden nevelés kérdése kis korában könnyen összeszoktathatóak. Én egy Maine Coon-t szeretnék igazság szerint tenyészetből.A karmát mielőtt hozzám kerül le szeretném vágatni,hogy még véletlenül se kapja ki a kutya szemét (csak a hegyes részt).Ezzel nem ártanék a macskának?

Legjobb válasz: igazából inkáb a kutyán múlik a dolog. ha olyan östönökkel rendelkezik, akkor bmilyen fajtát üldöz, támad, hajt. ha nem, akkor bmelyikkel összeszokik. neki mindegy, h mennyire drága, a macska az macska

igazából inkáb a kutyán múlik a dolog. ha olyan östönökkel rendelkezik, akkor bmilyen fajtát üldöz, támad, hajt. ha nem, akkor bmelyikkel összeszokik. neki mindegy, h mennyire drága, a macska az macska
A ragdoll macskák rendkívül türelmesek és nyugodtak, persze fontos, hogy fajta tiszta legyen. Nekünk is olyan volt, nagyon békés, hihetetlen kedves cicafajta. Nincs szerintem sem kifejezetten kutyus szeretõ cica, mikor volt kutyánk( angol vizsla) akkor vele kb egy idõs cirmosunk volt, a kutya folyton kapott, de imádta a cicust, mikor a cirmos eltávozott, a kutya napokig nem volt hajlandó enni, nagyon szomorú volt. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindkét állat habitusa fontos, hiába türelmes az egyik, ha a másik nem éppen barátságos. Szerintem leginkább ezt mérlegeld. :)
A kérdező hozzászólása: Esélytelen, hogy összekerüljön más kutyával maximum a legjobb barátnõm kölyök kutyájával kerülne össze.Panelban lakunk és hála istennek esély sincsen a szökésre, ablakon a rácsot megcsináljuk, hogy ne tudjon kiugrani vagy leesni, mert a 8.-ról nem lenne a legjobb és elsõ a biztonság.A kutya miatt eddig csak ilyen kallantyú van az ablakon. Köszönöm a válaszokat.
Ez hülyeség kedves kérdezõ, hogy melyik a leg kutyához idomúltabb. Ilyen egyszerûen nincsen >.~ Ha egy macska és egy kutya, együtt nõnek fel, az a macska nem fog félni a szomszéd harapós kutyától, mert a saját kutya nem bántja. Így szegény veszélyben lehet. Ha együtt nõttek fel, ismerik egymás reakcióját, de ezáltal a macska nem fog félni más idegen kutyáktól. Ha pedig a macska nem szokik hozzá egy kutyához hanem már nagyként lenne ott, és a kutya sem "ismeri" közelebbrõl a macskát ott okozhat némi gondot. Mert a nyelv beszédük teljesen más. PL: Ha egy kutya csóválja a farkát örül, de ez egy macskánál az idegesség jele. Ha egy macska dorombol, azt a kutya morgásnak veheti fel, így megint össze kaphatnak. Jól írtad, kedves kérdezõ, hogy nevelés kérdése és persze számít az, hogy együtt nõjenek fel, így viszont vigyázni kell idegen kutyákkal ne kerüljön össze a macska.
Nekem eddig mindig egyszerre volt kutyám és cicám általában sima házicicák voltak de most sziámi cicám van kutyussal :) Szerintem csak annyi a lényeg hogy a cica kiskorától legyen együtt a kutyussal és jó mert még a kutyád se olyan idõs az elején meg kell majd szokniuk egymást de az enyémek a végén teljesen összenõttek mindig mintha testvérek lettek volna sztem tényleg akármilyen cicus jó kutyus mellé de nekem eddig a kis sziámim a legnyugisabb és legbékésebb!
Megírom pm-ben
akkor tuti nem lesz baj. a kutyus békés, a macsek meg kölökként jön. akármilyen lehet, meg fogja szokni, még életreszóló cimbik is lehetnek :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:) Megkérdezhetem honnan vásároltad és mennyiért? Természetesen pm-ben is írhatod, ha úgy jó :)
Nekem két Maine-m van, 3 kutya mellett, nagyon jól elvannak. A cicák kicsik voltak, õk jöttek késõbb, nem féltek a kutyától, hamar összeszoktak. Régebben az elõzõ macskám (szintén Maine) már idõsebb volt, amikor a kutyák hozzám kerültek, de úgy sem volt gond. A körmük végét le szoktam én is csippenteni, csak a hegyébõl. A Maine Coon jó választás, nagyon békés fajta, jól kijön más állatokkal is, okos, családszeretõ.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság elég játékos.7 hónapos a kutya, viszont nem durván játszik a nyuszi körül is inkább pattogott meg magyarázott neki, aztán amikor a nyúl megunta akkor felült a 2 hátsó lábára és elkezdett "csapkodni" a két elsõ mancsával a kutya felé és olyankor szépen félre vonult a kutya és nem szórakoztatta tovább.
A kérdező hozzászólása: Itt nem az árról volt szó.Vannak macskafajtáj, ha jól tudom amelyik könnyebben idomulnak a kutyákhoz. Nem hajt semmilyen állatot (Staff-pit mix) kicsi korától kezdve szocializálva van más állatokhoz, nyúl, csincsilla, patkány, hörcsög stb...
szerintem sincs külön kutyakedvelõ macska, lényeg h még pici legyen a cica, hogyha a kutyád toleráns is a macskákkal a kiscica hozzá tudjon szokni, nagymacska esetén ez nehezebb
A kérdező hozzászólása: Igyekszem a miénk elég barátságos és szerintem kifejezetten élvezi, ha egy másik fajta állat gyepálja :) Legalábbis a nyuszi akárhányszor bedurvult nem nagyon állt szándékában bántani. Viszont a csincsillánktól fél, de azért kekeckedik...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!