Találatok a következő kifejezésre: Milyen kortól cumit (2 db)

Milyen kortól lehet cumit adni a babának? Jó vagy nem a cumiztatás?

Legjobb válasz: Csak a miért-re szeretnék válaszolni, aztán a Te döntésed, hogy adsz-e neki cumit. A cumit teljesen más technikával szopizza, mint a cicit. Ez összekeveredhet benne és a cicit is úgy próbálja szopizni, aminek két következménye lehet: kisebesedik a melled és nem jön belõle úgy a tej, ahogy elõtte jött. Ezért nyûgös lesz, mert éhes marad, ráadásul mivel kevesebbet szopott, ezért a tejed is kevesebb lesz. Legközelebb megint nem jön jól a tej, megint éhes marad, a kevesebb szopi miatt csökken a tejmennyiség, ördögi kör. Ezt hívják egyébként cumizavarnak. Nem csak a cumitól lehet, hanem a cumisüvegtõl is. Nem minden babánál történik így, egyéni érzékenység kérdése is.

Csak a miért-re szeretnék válaszolni, aztán a Te döntésed, hogy adsz-e neki cumit. A cumit teljesen más technikával szopizza, mint a cicit. Ez összekeveredhet benne és a cicit is úgy próbálja szopizni, aminek két következménye lehet: kisebesedik a melled és nem jön belõle úgy a tej, ahogy elõtte jött. Ezért nyûgös lesz, mert éhes marad, ráadásul mivel kevesebbet szopott, ezért a tejed is kevesebb lesz. Legközelebb megint nem jön jól a tej, megint éhes marad, a kevesebb szopi miatt csökken a tejmennyiség, ördögi kör. Ezt hívják egyébként cumizavarnak. Nem csak a cumitól lehet, hanem a cumisüvegtõl is. Nem minden babánál történik így, egyéni érzékenység kérdése is.
Azt mondják a szopizós babáknak ne adjanak cumit.üdv 29hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Ezt én is hallottam, de azt már nem, hogy miért? Mert nem csk szopizós, hanem hasfájós is és ha nem tehetem mindig mellre, hogy megnyugtassa, mert a görcsös pocira nem jó ha még ráeszik. Úgy néz ki a cumi lesz sajnos a megoldás ezekben a helyzetekben, csak félek, hogy rászokik.
Nekem cumizik a fiam, de a szoptatásban ez nem okozott problémát. Most fél éves, már nem cumizik olyan sokat, csak alváshoz, illetve babakocsiban kapja meg, nem is igényli máskor. Én akkor adtam neki elõször, amikor hazajöttünk a kórházból. Én csak attól kapok idegbajt, amikor pl. nagymamám olyankor is a szájába akarja adni, amikor nem is sír meg semmi baja. Szóval én azt tanácsolom, hogy ha nem sír, ne adj neki cumit, meg ha már nem kell neki, akkor vedd ki a szájából, és ha kivetted és nem sír érte, akkor ne tedd vissza, mert különben nagyon megszokja és elég nehéz lesz leszoktatni róla. Szerintem elég csúnya az, amikor egy kisgyerek már sétál de még az utcán is cumizik, meg mindenhol.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én sem vagyok híve a nagy cumiztatásnak, és ha kell ha nem biztos nem fogom cumiztatni, vagy legalábbis megpróbálom, hogy tényleg csak akkor kapja oda amikor más megoldást nem találunk.
Szerintem a lényeg, hogy erõszakkal nem kell a cumit dugdosni a szájába. Nekem 2 gyermekem van, de egyik sem cumizott. Megpróbáltam, de mindkettõ nagy ivben köpte ki. Igy nem is kisérleteztem tovább. Sok szülõ, meg tömködi, hogy kell az... Jah és egyik sem szopta az ujját soha!! Azért mert egy gyerek nem cumizik, az nem jelenti, hogy automatikusan az ujját fogja szopni.
Cumi Ideális esetben tehát a baba szopizási igényét teljes mértékben a cicin elégíti ki. A cumi amellett, hogy cumizavarhoz, szopizási problémákhoz vezet (különösen az "anatómiailag formázottak"), mivel egészen másfajta ingert okoznak a szájban, egészen másképp kell a babának a szájában tartania, a tejtermelés visszaesését is okozhatják. Ugyanis ha a baba idõnként cumit kap, ahelyett, hogy mellre kerülne, nem tudja elég tej termelésére késztetni a mellet. Ez különösen növekedési ugrások idején okozhat gondot. A mell azonban sosem teljesen üres, tehát komfortszopizás idején is jön belõle némi tej. Egyes babák ezt nehezményezhetik, mivel már pukkadásig laktak, csak épp még szopiznának. Vannak babák, akik ezt úgy oldják meg, hogy ilyenkor a fölösleges tejet kifolyatják a szájukból. Más babák viszont kellemetlenül érzik magukat a folyó tejtõl. Nekik segíthet, ha ilyenkor az "üresebbik" mellre tesszük rá õket. Ha ez sem válik be, akkor odaadhatjuk szopizni a tiszta, rövidre vágott körmû ujjunkat, ezen általában meg szoktak nyugodni. Az ujj sokkal jobban hasonlít a cicire, mint a cumi, így nem okoz cumizavart. Ezek a babák általában hamar fölfedezik az ujjukat, és utána azt szopizzák. Az ujjszopós babák azonban mindig jelentkeznek, amikor ténylegesen tejre van szükségük, tehát nekik nem lehet "betömni" a szájukat az ujjacskával. Mindamellett tehát, hogy a hétköznapi életben nem javasolható a cumi használata, egyes terápiás esetekben beválhat, pl. olyan babáknál, akiknél gyenge a száj körüli izmok tónusa tornázásra, vagy huzamosabb idõt inkubátorban tölteni kényszerülõ babáknál fájdalomcsillapításra
Az, hogy vannak babák, akiknél nem okoztt zavart a cumi, nem jelenti azt, hogy a te babádnál nem fog bekavarni. Nekem 3 gyerekem van, egyik sem cumizott, és csak egyik szopja az ujját. Homokozóban, játszótéren sosem szopta, hiszen el volt foglalva a játékkal, illetve mindig vittem magammal egy üvegben vizet, hogy a hazafelé útra már le tudjam mosni a kezét. A leejtett cumit is el kell mosni, szóval így nincs különbség szerintem. Szerintem ez egy örök vita lesz, mert aki adott cumit, az emellett fog kiállni, aki pedig nem, az meg amellett. A döntés csak a tiéd ;)

Akik használn (t) ak cumit újszülött kortól mikortól hasznaálj (t) ák, milyen gyakran adj (t) ák oda a picinek, van/volt e valamilyen negatív hatással a szoptatásra? Nem érezték-e hogy ezáltal kevesebbet van a pici anyai testközelben?

Legjobb válasz: Az elsõ lányomnál onnantól kezdve használtuk, hogy hazaértünk a kórházból... Kicsit hülyeségnek hangzik, de eléggé be voltunk parázva a férjemmel, és így próbáltuk elejét venni annak, hogy sokat sírjon. :) Én egyáltalán nem éreztem semmilyen hátrányát a cuminak. Kb. 1-1,5 éves koráig cumizott, és majdnem 3 éves koráig szoptattam. Ha cici kellett neki, akkor egybõl elhajította a cumit. :) Szóval, szerintem egyáltalán nincs negatív hatással a szoptatásra, legalábbis ha a saját példámból indulok ki. (Mondjuk azért nem lógott egész nap a szájában, csak módjával.) És a fogaival sincs semmi gond. A kisebbik lányomnál is próbálkoztam cumival, de elküldött a fenébe. :D

Az elsõ lányomnál onnantól kezdve használtuk, hogy hazaértünk a kórházból... Kicsit hülyeségnek hangzik, de eléggé be voltunk parázva a férjemmel, és így próbáltuk elejét venni annak, hogy sokat sírjon. :) Én egyáltalán nem éreztem semmilyen hátrányát a cuminak. Kb. 1-1, 5 éves koráig cumizott, és majdnem 3 éves koráig szoptattam. Ha cici kellett neki, akkor egybõl elhajította a cumit. :) Szóval, szerintem egyáltalán nincs negatív hatással a szoptatásra, legalábbis ha a saját példámból indulok ki. (Mondjuk azért nem lógott egész nap a szájában, csak módjával.) És a fogaival sincs semmi gond. A kisebbik lányomnál is próbálkoztam cumival, de elküldött a fenébe. :D
Mi is ahogy hazajöttünk odaadtuk neki a cumit.Szüksége volt rá mert nagy volt a szopiigénye, még akkor is ha már hami után voltunk, és nyugtatóan hat a babákra.Ugyanúgy cicizett és cumisüvegbõl is ettünk semmilyen hátránya nem volt belõle. Ha már elaludt akkor persze kiköpte.Most már 2 hónapos és egyre kevesebbet kell neki a cumi kiköpi és inkább dumál helyette:) Üdv
Szia.Nálunk semmilyen negatív hatása nincs, pedig 3 féle formát is használunk-na nem játszócumiból, hanem összességében.Van a cicim, a játszócumi(Chicco), az etetõcumi(Avent).Soha nem volt cumizavaros, 6 hós.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!