Találatok a következő kifejezésre: Milyen korai lehetőségek (10 db)

19:30-kor indulnék Barcelona 2-es termináljáról Gironán belül L'estartit-ba. Milyen közlekedési lehetőséget válasszak, ha max 50 eurót szánnék rá?

Azt mondják a buszok drágák, ajánlják még a shuttledirect-t szerintem az nagyon borsós.

Legjobb válasz: Reptérrõl a városba (Sants) vonat, onnan Gironába szintén, majd onnan busz. A reptérrõl a városba olcsó, 4€, gironai retúr kb. 25, onnan a busz passz, gondolom 10-15 körül. renfe.es a vonathoz, ampsa.org

Reptérrõl a városba (Sants) vonat, onnan Gironába szintén, majd onnan busz. A reptérrõl a városba olcsó, 4€, gironai retúr kb. 25, onnan a busz passz, gondolom 10-15 körül. renfe.es a vonathoz, ampsa.org

Badacsonylábdihegy körül milyen szórakozási lehetőségek vannak?

Itt fogunk nyaralni egy hetet, és érdekelne, merre induljunk, ha szórakozni, bulizni akarunk.(úgy hallottam elég "nyugodt" ez a környék)

Fóliával körbe csavarva a hasam, rá egy vastagabb szalag ami melegen tart és bekence alatta paprikakrémmel. Milyen fogyási lehetőségeim vannak? Sokat használ?

Legjobb válasz: Látjátok, így terjed a biztos tudás! Én azt mondom, a fóliázás felülésezés nélkül semmit nem ér.

Látjátok, így terjed a biztos tudás! Én azt mondom, a fóliázás felülésezés nélkül semmit nem ér.
Ez zsírégetés.:) Nem a leghatásosabb módszer.De ezzel is lelehet fogyni. Csak több idöö lesz.:) )
Ha emellett diétázol meg sokat sportolsz, akkor fogysz, ha nem, akkor teljesen felesleges. A fólia + paprikakérm meg nem ér semmit, csak rossz érzés.
Ezt egy másik kérdésnél Kovi Bácsi válaszából szûrted le?
3. válaszoló vagyok. Kovi bácsi és akkor lapos hasam lesz vagy muszáj szaunába is mennem, mert csak úgy lesz biztos a fogyás. Jah és napi 500 kcal nem lesz sok?
Szaunába csak úgy érdemes menni ha tudsz bent is felülésezni, fekvõtámaszozni. 500 kalória alatt ugye a csaló napot értjük?
Jah értem akkor üres szaunába kell menni, hogy elférjek:D Persze ez ilyen csaló nap volt, megettem 1 egész szelet kenyeret. Holnap felére csökkentem a kcal bevitelt...xD


Milyen korai fejlesztési lehetőségek vannak a csecsemők részére?

Legjobb válasz: Nagyon hasznos könyv, nemrég jelent meg az "Anya, taníts engem!", már 0 hónapos kortól le vannak írva a fejlesztési lehetõségek. Szerintem ha betérsz egy könyvesboltba, mindenképpen lapozd át! http://www.libri.hu/hu/book/csalad_es_szulok/gyermekneveles/.. Ezen az oldalon meg tudod nézni, hogy mennyibe kerül és olvasói vélemények is vannak, ha lejjebb mész. Remélem, segítettem!

Nagyon hasznos könyv, nemrég jelent meg az "Anya, taníts engem!", már 0 hónapos kortól le vannak írva a fejlesztési lehetõségek. Szerintem ha betérsz egy könyvesboltba, mindenképpen lapozd át! http://www.libri.hu/hu/book/csalad_es_szulok/gyermekneveles/.. Ezen az oldalon meg tudod nézni, hogy mennyibe kerül és olvasói vélemények is vannak, ha lejjebb mész. Remélem, segítettem!
http://www.mozgasfejlodes.hu, korai fejlesztésre alkalmas játékaik vannak, lehet kölcsönözni is, én elégedett voltam.

Az Egri Csillagokkal sokat vacakoltam sok kérdésre nem tudom a választ! 1. Bornemissza Gergely jobbágy fiú volt, majd tehetsége révén híres vitéz lett. Milyen lehetősége volt a jobbágynak felemelkedni az egri hősök korában (16. század)?

2. Ez a kor a római egyház megreformálásának kora. Mely egyházak szakadtak ki ekkoriban a katolikusból? Miért?

Legjobb válasz: 1. A jobbágynak semmilyen lehetõsége nem volt. A jobbágy az jobbágy. Ebbe születni kell. :) Csak harcban lehet, de ott sem mindig. 2. 1517. október 31-én Luther vitára bocsátotta 95 tételét. Az egyházzal mindig is voltak bajai, de a "búcsúcédulák" árusításánál telt be a pohár. Ebbõl létrejött a protestáns egyház. A protestáns csak annyit tesz, hogy nem fogadja el a pápát. (Így lett újhitû, protestáns és pápista, katolikus.) A protestáns egyház részei: Unitárius, avagy Szentháromság-tagadó. Lutheránus, evangélikus. Kálvinista, református. Újrakeresztelõ. Ezek szakadtak ki a katolikusból a fent említett okok miatt. Egyébként már volt egy egyház szakadás a 15. században. Katolikus egyház és Ortodox egyház lett. :)

1. A jobbágynak semmilyen lehetõsége nem volt. A jobbágy az jobbágy. Ebbe születni kell. :) Csak harcban lehet, de ott sem mindig. 2. 1517. október 31-én Luther vitára bocsátotta 95 tételét. Az egyházzal mindig is voltak bajai, de a "búcsúcédulák" árusításánál telt be a pohár. Ebbõl létrejött a protestáns egyház. A protestáns csak annyit tesz, hogy nem fogadja el a pápát. (Így lett újhitû, protestáns és pápista, katolikus.) A protestáns egyház részei: Unitárius, avagy Szentháromság-tagadó. Lutheránus, evangélikus. Kálvinista, református. Újrakeresztelõ. Ezek szakadtak ki a katolikusból a fent említett okok miatt. Egyébként már volt egy egyház szakadás a 15. században. Katolikus egyház és Ortodox egyház lett. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi

Elmondanátok, hogy down kór szűrésre milyen lehetőségek vannak?

Ha esetleg helyszínnel és árral is tudnátok szolgálni, az még nagyobb segítség lenne. 8 hetes terhes vagyok. A dokim biztos azt mondaná, hogy üljek a seggemen, ne foglalkozzak ezzel, de több év sikertelenség után spontán jött össze, kicsit jobban izgulok, mint mások.

Legjobb válasz: Komárom esztergom megyei vagyok és székesfehérváron a család és nõvédelmi központban voltam,ahol vért vettek és uh-on megnézték a babát (INGYEN)! Itt napra pontosan meg is mondták,hogy mennyi idõs a baba!

Komárom esztergom megyei vagyok és székesfehérváron a család és nõvédelmi központban voltam, ahol vért vettek és uh-on megnézték a babát (INGYEN)! Itt napra pontosan meg is mondták, hogy mennyi idõs a baba!
utolsó vagyok. ha jól tudom, a sejtbank székel a bolgárkerék utcában. így nem kis összeget spórolsz, ha a kórházba mész, nem a saját rendelõjükbe.
Az István kórházban ingyen végzik el! (a sejtbank finanszírozza pontosabban) Ott is van genetikai uh, meg vérvétel. Itt a lelet, mire megérkezik, kb 2 hét. De pl. nekem a dokimnak küldték ki a leletet, nem nekem. (én "csak" a neten keresztül néztem meg, de ki lehet azt is nyomtatni)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is! :)
Szurkolok neked!
Mosonmagyaróváron a 12 hetes genetikai UH + hozzá tartozó vérvétel Down kórra (kombinált teszt) ingyenes. Ha ezen felül valaki igényli az integrált tesztet (ami pár százalékkal biztosabb eredményt ad), akkor azért 18.000 Ft-ot kell fizetni. Aztán ugye ott van az AFP vérvétel - ami tök megbízhatatlan, elavult vizsgálat. Alacsony értéknél merül fel a Down kór lehetõsége, de például az én dokim mondta, hogy már nincs is alsó határérték, a magasra figyelnek jobban oda (velõcsõ, nyitott gerinc). És ha még mindezek eredménye nem megfelelõ vagy nem nyugtat meg, akkor jön a 18-19 hetes genetikai UH, ahol alaposan megnéznek mindent. Ne aggódj, élvezd a terhességet!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a részletes választ. Egyébként én is azért gondolkozom ezeken a vizsgálatokon, mert több barátnõmnél azt tapasztaltam, hogy az orvosok elintézik annyival, akár még az AFP eredményt is (ami mondjuk nem egyértelmû, mert utánaolvasás alapján az derült ki, hogy nem jó az érték), hogy ne aggódjon a kismama, minden rendben van. Ami lehet, hogy tényleg így van, de ha meg mégsem? Mit fog mondani a doki? Azt, hogy benne volt a pakliban? Én nagyon jóban vagyok az orvosommal, szeretem, tisztelem, de tudom, hogy tök lazán venné és próbálna lebeszélni róla, úgyhogy nem is tájékoztatom errõl a vizsgálatról. Majd csak utána. Amúgy is úgy áll hozzám, hogy parás leszek, mivel évekig próbálkoztunk és most végre sikerült :)
Az Istenhegyi úti vizsgálat átfogóbb. Én a Kombinált teszt + uh verziót csináltam.
A kérdező hozzászólása: Közben felhívtam az Istenhegyit és a Bolgárkerék utcának is utána néztem. Az Istenhegyiben az integrált teszt 28ezer forint, de nincs benne az ultrahang, azt a saját orvostól kell vinni, õk a kombináltat ajánlják, abban az ultrahang is és a két vérvétel is benne van (fél óra alatt van eredmény), az 30 ezer. A Bolgárkerék utcában egységesen mindegyik 25 ezer forint.
39 éves vagyok, 5. baba. Sokat gondolkodtam az amnión, hogy biztosra menjek. De az elõzõ babával megcsináltattam, és az az aggodalommal teli néhány hét elég durva volt. Ráadásul egy ismerõsöm éppen akkoriban vetélt el a vizsgálat miatt. Belementem volna most is, ha muszáj, de orvost váltottam, és a mostani dokim egy kicsit modernebb szemléletû, mint az elõzõ. Leírom, hogyan csináltuk. 12 hetes genetikai vizsgálat az Istenhegyi úti Géndiagnosztikai Centrumban. Ez egy uh-ból és egy Kombinált tesztbõl állt, aminek másfél óra alatt megvolt az eredménye, és felhasználták hozzá az uh leletet is. A vizsgálatok után beszélgetés a biológussal, aki nem javasolt további vizsgálatot. Azért a majré bennem volt, 1 hétre rá visszamentem CVS-re, mert annak 4 nap alatt megvan az eredménye, és ha baj van, nem egy több mint 20 hetes babát kell megszülnöd. Nem tudták megcsinálni a méhlepény elhelyezkedése miatt. A 19. héten visszamentem egy jó AFP eredménnyel.Megbeszéltük, ha bármit találnak, még aznap megszúrnak a volt MÁV kórházban. Újabb genetikai uh, ahol mindent rendben találtak. Minorokat kerestek, amik apró eltérések, önmagukban nem veszélyesek, de utalhatnak pl. Down-ra. Ilyenek a combcsont hossza, a baba mozgékonysága, a karakteres orrcsont. Nem kértem a szúrást. Most sokan azt fogják mondani, ezek a vizsgálatok máshol ingyenesek. (30000+15000). De nem adnak komplex képet. Külön uh. Külön vérvétel. Kapsz egy papírt, amit a nõdokid valamennyire kiértékel. Ezzel szemben itt olyan kérdésekre is választ kaptam, amire nem is számítottam. Inkább költök kevesebbet szuper babakocsira, de számomra ez nagyon megérte.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
elsõ a 12. heti genetikai uh, ez sztk-ban ingyenes, a protokoll része. Magánrendelõben 10-14e Ft. Mehetsz kombinált és integrált tesztre, mindkettõ vérvétel, egy fiolányit vesznek le, ezt csinálják több helyen (Istenhegyi Géndiagnosztika, Bolgárkerék utca stb.), ennek az árát mások biztos pontosabban meg tudják mondani, én 2009 végén szültem, nem emlékszem már, olyan 20e körül volt. Ha itt rossz az eredmény, akkor lehet menni magzatvíz vagy boholyvizsgálatra, de ennek van egy bizonyos százaléknyi esélye a vetélésre, tehát csak indokolt esetben ajánlják.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót!
A kérdező hozzászólása: .
Szia! A legjobb amit tehetsz a babádért hogy hordozod :) Rugalmas hordozókendõt lehet újszülöttkortól mint pl: http://www.liliputi.hu/index.php?m=product&a=productList&cat.. Mei tai-t akkor ha a baba már tud ülni mint pl: http://www.bamberoo.hu/index.php?Itemid=36
Én babazsákot használok. Újszülött kortól használható, de én kb. 4 hetes kora óta teszem bele. Keres rá a Bohemmama-ra vagh a babaközelben oldalra, ott megtalálod a hordozási módokat is.

Szívesen eljárnék valami foglalkozásra 4 hetes kisfiammal! Vagy még korai? Milyen lehetőségek vannak?

Legjobb válasz: baba uszásra hordhatod késöbb ,nagyon jó fejlesztö,nem rég hallottam a tv.-ben

baba uszásra hordhatod késöbb , nagyon jó fejlesztö, nem rég hallottam a tv.-ben
Szégyellje magát, aki lehordja a kedves kérdezõt. Miért baj az, ha kimozdulna a babájával?! Nem kell mindenkinek burokban felnõni. Igenis, ha úgy érzed, hogy készen álltok rá, akkor menjetek nyugodtan. Sétáljatok nagyokat. Vagy ha van a közeletekben Ringató foglalkozás, menjetek el. Te társaságba kerülsz és a baba is élvezni fogja, hogy énekelsz neki. Nagyon ügyes vagy, hogy így összeszedted magad szülés után! :) Ne is változz meg. Azért a babád még elég kicsi, úgyhogy vigyázz rá. HA elmész valahová és észreveszed, hogy beteg valaki, akkor spuri, mert még nem túl erõs a babuci immunrendszere :(.
Bocsi, de milyen foglalkozásra gondolsz???? Szerinted egy 4 hetes babának mire van ilyenkor szüksége? Anyára, kiságyra és cicire! Ha már most foglalkozásra vinnéd, akkor mit akarsz vele kezdeni majd, ha fél éves lesz? Már japánul fog tanulni? vagy mi? ne haragudj, de ilyen kérdésre csak így lehet válaszolni! Ha pedig te unatkozol otthon, akkor a babát hagyd aludni és addig menj el te sétálni, shoppingolni, vagy amit akarsz, de Õt ne akard még elvinni, neki nincs szüksége más gyerekek társaságára, egyenlõre!
ne haragudj de normális vagy? egy négyhetes kisbabát? hol van az még!
Milyen foglalkozás lenne egy ilyen pici babának? Neki még jobb a kiságyában.Még féléves korában is korai. Hagyni kell, hogy a neki megfelelõ módon, egyedül fejlõdjön.Énekelj neki, beszélgess hozzá, ez ér a legtöbbet most még.
szerintem is korai.neki még a kiságy, és a ti védõ kezetek kell.semmi másra nincs szüksége.
8 hetes kortól van baba-mama jóga, szerintem az nagyon jó, Neked is testileg-lelkileg és a babucinak is.Illetve hordhatod baba masszázsra.Mindkettõt csak ajánlani tudom.Azért még egy hónapot legalább várj ezekkel is.
Milyen fitt vagy!Járjatok sokat sétálni, kirándulni plázázni.Minden inger fejleszti a babát , de az anyai közelségre van még szüksége. Én szülés után 4 héttel azt se tudtam milyen nap van, bevoltam még kábulva olyan sûrûnek éreztem a napi tevékenységeme (szoptatás állandoan).!
Várj még 2 hetet és vidd el baba-mama jógára. Mi járunk, állati jó :)

A Balaton körül (tehát teljesen mindegy, hol) ki milyen jó éttermet, étkezési lehetőséget tud ajánlani, amit feltétlen érdemes kipróbálni?

Körbebicikliz?s túra készül, és ha van olyan hely, amit érdemes kipróbálni, szívesen fogadnám. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Hát én Balatonfûzfõn ajánlanám a Kék Öböl éttermet(és panziót),Balatonakarattyán a Degesz Éttermet és pizzériát,valamint Siófokon is van több étterem. Én ezeket tudom ajánlani,mert a környékben lakom és nagyon jó tapasztalataim vannak ezekkel a helyekkel kapcsolatban,mind kiszolgálásban-árban-környezetben és ami a legfõbb életekben-adagokban. Remélem te/ti se fogtok csalódni,honlapot is tudsz nézni

Szia! Hát én Balatonfûzfõn ajánlanám a Kék Öböl éttermet(és panziót), Balatonakarattyán a Degesz Éttermet és pizzériát, valamint Siófokon is van több étterem. Én ezeket tudom ajánlani, mert a környékben lakom és nagyon jó tapasztalataim vannak ezekkel a helyekkel kapcsolatban, mind kiszolgálásban-árban-környezetben és ami a legfõbb életekben-adagokban. Remélem te/ti se fogtok csalódni, honlapot is tudsz nézni
Ha Balatonfüreden jársz, akkor közv. a parton a Vitorlás Étterem. Mihez képest, még pénztárcakímélõ is.
Balatonföldvár, platán étterem.
zalaapáti. aranyhorog étterem.nagyon jó, házias, semmi nincsen porból, nagy adagok vannak, és olcsó.én általában elcsomagoltatom a maradékot, mert a kkora adag.mindenképpen probáljátok ki.isteni a konyha , és a kiszolgálás is.ja, és panzio is.
Tudom, hogy régi kérdés, de két étteremnek mindenképp szerepelnie kell itt :) - Zamárdi, a szabadstrand vasútállomáshoz közelebbi végénél Mauro étterem -Siofokon a nagyáruházzal szemben egy facégéres étterem (sajnos anevére nem emlékszem, de a Mauro volt fõszakácsa vezeti)

Milyen lehetőségeim vannak, ha több mint 20 hetes terhesen kiderül, hogy beteg a babám? (Down-kór, egyéb kromoszóma rendellenesség)

Legjobb válasz: Szia! Két lehetõséged van: nem tartod meg illetve vállalod a beteg babát. Nagyon nehéz élethelyzet, az összes körülmény mérlegelésével lehet valamilyen döntést hozni. Sok erõt és kitartást neked és titkon remélem, hogy még sem kerülsz ilyen helyzetbe.

Szia! Két lehetõséged van: nem tartod meg illetve vállalod a beteg babát. Nagyon nehéz élethelyzet, az összes körülmény mérlegelésével lehet valamilyen döntést hozni. Sok erõt és kitartást neked és titkon remélem, hogy még sem kerülsz ilyen helyzetbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Majd kb. 7-10 napon belül derül ki, hogy rendben van -e minden, remélem igen.
A 24. hétig vannak egyáltalán lehetõségeid. Eldöntheted, hogy megtartod, vagy kéred, hogy vegyék el tõled. A 24. hét után már tudtommal ki kell hordanod, s megszülnöd. Ha akkor sem kéred, akkor viszik az árvaházba. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!