Találatok a következő kifejezésre: Milyen klasszikus regények léteznek (1 db)

Milyen klasszikus romantikus regények léteznek?

Könyvtárból szoktam kölcsönözni, de cím nélkül elég macerás, a könyvtáros hölgy pedig sajnos nem túl barátságos :-(

Legjobb válasz: Én nemrég olvastam Jane Austen-tõl a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tõle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegû regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod. Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltõl, vagy az Üvöltõ szelek Emily Bronte-tól. Most egyelõre ennyi jut eszembe..

Én nemrég olvastam Jane Austen-tõl a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tõle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegû regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod. Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltõl, vagy az Üvöltõ szelek Emily Bronte-tól. Most egyelõre ennyi jut eszembe..
Jókai Mór - Az aranyember Jókai Mór- Egy az Isten Móra Ferenc-Aranykoporsó Gárdonyi Géza- A láthatalan ember Élményekben gazdag olvasást kivánok!
Thomas Hardy: Egy tiszta nõ (nekem nagyon tetszett)
Ajánlom figyelmedbe Gárdonyi: Ida regényét s Jókai Szeretve mind a vérpadig c. opuszát, Mikszáth Akli Miklósát és Beszélõ köntösét.
Charlotte Bronte regényei, pl Jane Eyre... Anne Bronte: Wildfell asszonya. (nah és akkor már Emiliy B.-tõl az Üvöltõ szelek is ugye) Jane Austen abszolút elsõ helyen áll nálam is. Edith Wartontól a Hozományvadászok és az Ártatlanság kora se rossz. E.M.Forster: Szoba kilátással, Szellem a házban. Azt hiszem ezek amik nálam bármikor nyerõek, remélem neked is tetszenek majd, ha olvasod. :)
Kissé elfogult vagyok Jane Austen-nal szemben, így az õ könyveit tudom ajánlani: A klastrom titka, Meggyõzõ érvek, A mansfieldi kastély, Értelem és érzelem, Büszkeség és balítélet... Egyenlõre ennyi jut az eszembe, ezeket mind olvastam és nagyon tetszettek.
elõzõ hozzászóló vagyok... a sors kereke bocsi a hibáért
-Mary Shelley: Frankeinstein, avagy a modern Prométheusz -E. T. A. Hoffman: Az arany virágcserép -Lord George Byron: Don juan -Percy Shelley: A megszabadított Prométheusz -Victor Hugo: Nyomorultak -Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül, Utazás a Föld középontja felé, Utazás a Holdba, Némo kapitány, etc. Ha novellák, versek is érdekelnek: E. A. Poe: Melonta Tauta, Arthur Gordon Pym nantucketi tengerész elbeszélése, A Morgue utcai gyilkosság, etc. Még szerzõk: Baudelaire, Rimbaud, Verlaine
ömm az elfújta a szél az nem az a kis 2 perces novella ;-) de ha szereted az ilyen hosszú tröténeteket hajrá:D
Danielle Steel: Hazafelé A sor kereke Szerintem nagyon jók...
Bár már elhangzottak jópárszor, de én is csak megerõsíteni tudom: a Bronté-regények nagyon jók, különösen Emily Bronté-tól az Üvöltõ szelek. Olvastam az életrajzukat (Taxner-Tóth Ernõtõl, ha jól emlékszem), vitathatatlanul Emily az igazi tehetség hármuk közül. De ettõl függetlenül nagyon jó Charlotte Bronté-tól Az angoltanár, vagy Anne-tõl az Agnes Grey és a Wildfell Hall asszonya/bérlõje! Jó olvasgatást! :)
a Buszkeseg es balitelet nekem is tetszett, de ott van meg a Tovismadarak, nem eppen kisregeny, de nagyon jo.ha szereted a "kosztumos" regenyeket, mint pl az Elfujta a szel, tudom ajanlani a Cameron testverek trilogiat Heather Grahamtol, vagy Emma Thomsontol a Szamuzott szerelmet.Harriet Beecher Stowe Tamas batya kunyhoja cimu regenye a rabszolgatarto tarsadalom ellen, es Nicholas Sparks regenyei melyek a jelenben jatszodnak
ja es elfelejtettem a leg klasszikusabbat:) es a majdnem legjobbat, Victor Hugotol a Parizs-i Notre Dame-ot


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti elolvasnátok egy ilyet? (többi lent)

Nemrég kezdtem el írni, nemsokára be is fejezném. Nem hosszú... én 15 oldalnál nem terveztem többre. Eleinte még nem, de aztán bedurvulna a történet és átváltana egy 3 oldalnyi hosszúságú +18-as jelenetre. (Hozzáteszem, ez fiú-fiú történet)Aztán már nem igazán terveztem be a végére +18-as jelenetet, legalábbis nem olyan részletesen leírva. Kb. ennyi lenne a történet... nem túl hosszú, de a barátnőim tetszését elnyerte.

1

Egy konyvet keresek! A siker 7 titka? (lent)

Sziasztok! Evekkel ezelott olvastam egy konyvet ami nagyon tetszett es azota sem talalom meg. Talan bordo vagy lila volt a fedele. Az iro egy baratjanak irta a konyvet, aki akkoriban eleg rossz passzban volt (eloszo).
Olyasmire emlekszem, hogy ugy kezdodott a story, hogy az egyik foszereplo kilatastalan helyzete miatt eppen levetni keszulte magat a tengerbe (talan egy sziklarol, vagy hidrol itt mar nem emlekszem pontosan) am ekkor megjelent egy oregember es lebeszte. Behivta a meleg lakasaba es elkezdtek beszelgetni.
Aki ismeri/hallott mar a konyvrol kerem irja le a az iro nevet, vagy ha megtalalta a konyvet az interneten, linknek is orulnek. Koszonom elore is a valaszaitokat.

0

Erről mi a véleményetek? (death note)

http://mangafox.me/manga/death_note/v00/c001/1.html

5

Az eddig megkezdett regényem milyen?

Kiváncsi vagyok a véleményekre! Akár negatív, akár pozítiv!
link:
Köszönöm előre is a válaszokat!

8

Tudnátok olyan interneten is elérhető könyveket ajánlani, amik személy szerint nyomot hagytak bennetek?

Fontos, hogy interneten is elérhető legyen, digitális formában. Főként olyan könyvek címét és - szerencsésebb esetben - linkjét várom, amik kiváltottak belőletek valamilyen eszmét, érzelmet, gondolatot, vagy csak egyszerűen marhára tetszettek.

3

Melyik jobb? Szent Johanna Gimi 1. vs. Bábel

Nektek melyik tetszik jobban?? Én most olvastam el a Bábelt (komolyan, 10 perce) és sokkal jobban tetszett mint a Szjg 1. Nem tudom mért, valószínűleg azért, mert a szjg első kötetét úgy olvastam, hogy nem szoktam meg Leiner Laura stílusát, kicsit távol állt tőlem, sőt egy kicsit untam is (de ez a többi kötetre azért nem vonatkozik :D).De így a Bábelbe teljesen beleéltem magam!!!
Nem tudom mért tettem fel ezt a kérdést (valószínűleg mert kíváncsi vagyok rá XD), de nem valószínű, hogy sokan fogtok válaszolni rá, mivel a Bábel csak most jelent meg. Mindegy, aki tud az lécci válaszoljon!!

11

Hol szerezhetek be Bartos Csaba könyveket?

Igen, arra a Bartos Csabára gondolok (das ist Mösterre). Régen volt egy időszaka amikor nem ivott,és értelmes ember volt. A neten elolvastam már majdnem mindent ami fent van tőle, de pl. Szent Varecza élete még nincs fent. Honnan tudnám letölteni vagy megvenni? Úgy tudom Bartos lakott is egy ideig Vareczánál, nagyon érdekelne engem hogy mi történt ez alatt az idő alatt Bartossal. És az is elég furcsa h Bartos komunista, viszont Varecza meg nem az, egyik versében pont a bolsikat mondta le. Érdekelne engem hogy Bartos mit tanult Vareczától, meg az is hogy Varecza miért őrült meg (matematikus volt). És az is érdekelne hogy hova lett Bartos 2004 után, mikor esett vissza az alkoholizmusba és miért. Legszivesebben személyesen beszélnék Bartossal ezekről. De olyankor amikor józan.

4

Hogyan írja le Jules Verne a Holdat a műveiben? MIlyen adatok vannak, mik a tulajdonságai? SÜRGÕS

Az utazás a Holdba és az Utazás a Hold körül című művein belül.

0

Dante melyik művében található meg ez az idézet, amit lentebb beírtam?

"Oly furcsák vagyunk mi emberek, a lelkünk sír, az ajkunk nevet. Egymásról azt hisszük, hogy boldogok vagyunk talán, s irigykedünk egy-egy vidám szaván. Azt hisszük, ha a másik szeme ragyog, gondolatai tiszták, szabadok. S nem vesszük észre, dehogy vesszük észre, hogy könnyei égnek csillogó szemében. Hazugság az egész életünk, hisz akkor is sírunk, amikor nevetünk." Sokáig azt hittem, hogy az "Isteni színjátékban" van, de nem, mert abban sehol nem találtam meg. Elvileg eredeti nyelven kellene, de ha legalább azt tudom , hogy miből származik (sajnos erre vonatkozólag sehol nem találtam infót a neten) akkor talán már könyebben rátalálok az eredetire is valami olasz oldalon. Remélem tud valaki segíteni!

1

Szerintetek milyen lett? (többi lent)

ez csak egy prológus és tudom hogy nehéz megmondani ennyiből hogy milyen de kíváncsi lennék rá. A helyesírási hibákért elnézést kérek
Szóval szerintetek milyen lett? Mit javítsak rajta?
(am krimi lesz a folytatása úgy olvassátok. Köszi!)

Prológus

A fák közt a szél hátborzongatóan süvített, s a köd nagy fehér fátyolként borult London utcáira.
Az ilyen estéket általában kandalló mellett, egy bögre meleg tejjel tölti az ember. Így gondolta volna ezt Mr. Richardson is, ha nem várta volna annyira a táviratot, melyet az orvosa küld. Így hát kénytelen volt az erkélyen várakozni és figyelni mikor hallja meg a postakocsi zörgését.
Épp csak elfordította az erkély ajtó zárját, és a szél máris kicsapta azokat. Az ajtó nekicsapódott a falnak melyről leesett egy kép. Mr. Richardson halk szitkozódásba kezdett, ahogy megpróbálta felszedni a nagyobb szilánkokat.
Aztán felvette a képet. Õt ábrázolta egy éve elhunyt feleségével. A képpel együtt kisétált az erkélyre. Szomorú emlékek ostromolták feleségével kapcsolatban. Õ volt az aki felvidította aki megannyi színt vitt az életébe, és aki már a múlté. Ha büszkesége engedi, kisgyerekként zokogott volna és kérte volna a láthatatlant őt is vigye magával. De nem tette,Mr. Richardson összetépte a képet és a Londoni szélre bízta őket. A szél egy kicsit játszott még velük a levegőben mi előtt odébb állt, magára hagyva az urat a sötétséggel.
Vagy mégsem?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!