Találatok a következő kifejezésre: Milyen klasszikus regények léteznek (1 db)

Milyen klasszikus romantikus regények léteznek?

Könyvtárból szoktam kölcsönözni, de cím nélkül elég macerás, a könyvtáros hölgy pedig sajnos nem túl barátságos :-(

Legjobb válasz: Én nemrég olvastam Jane Austen-tõl a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tõle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegû regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod. Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltõl, vagy az Üvöltõ szelek Emily Bronte-tól. Most egyelõre ennyi jut eszembe..

Én nemrég olvastam Jane Austen-tõl a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tõle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegû regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod. Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltõl, vagy az Üvöltõ szelek Emily Bronte-tól. Most egyelõre ennyi jut eszembe..
Jókai Mór - Az aranyember Jókai Mór- Egy az Isten Móra Ferenc-Aranykoporsó Gárdonyi Géza- A láthatalan ember Élményekben gazdag olvasást kivánok!
Thomas Hardy: Egy tiszta nõ (nekem nagyon tetszett)
Ajánlom figyelmedbe Gárdonyi: Ida regényét s Jókai Szeretve mind a vérpadig c. opuszát, Mikszáth Akli Miklósát és Beszélõ köntösét.
Charlotte Bronte regényei, pl Jane Eyre... Anne Bronte: Wildfell asszonya. (nah és akkor már Emiliy B.-tõl az Üvöltõ szelek is ugye) Jane Austen abszolút elsõ helyen áll nálam is. Edith Wartontól a Hozományvadászok és az Ártatlanság kora se rossz. E.M.Forster: Szoba kilátással, Szellem a házban. Azt hiszem ezek amik nálam bármikor nyerõek, remélem neked is tetszenek majd, ha olvasod. :)
Kissé elfogult vagyok Jane Austen-nal szemben, így az õ könyveit tudom ajánlani: A klastrom titka, Meggyõzõ érvek, A mansfieldi kastély, Értelem és érzelem, Büszkeség és balítélet... Egyenlõre ennyi jut az eszembe, ezeket mind olvastam és nagyon tetszettek.
elõzõ hozzászóló vagyok... a sors kereke bocsi a hibáért
-Mary Shelley: Frankeinstein, avagy a modern Prométheusz -E. T. A. Hoffman: Az arany virágcserép -Lord George Byron: Don juan -Percy Shelley: A megszabadított Prométheusz -Victor Hugo: Nyomorultak -Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül, Utazás a Föld középontja felé, Utazás a Holdba, Némo kapitány, etc. Ha novellák, versek is érdekelnek: E. A. Poe: Melonta Tauta, Arthur Gordon Pym nantucketi tengerész elbeszélése, A Morgue utcai gyilkosság, etc. Még szerzõk: Baudelaire, Rimbaud, Verlaine
ömm az elfújta a szél az nem az a kis 2 perces novella ;-) de ha szereted az ilyen hosszú tröténeteket hajrá:D
Danielle Steel: Hazafelé A sor kereke Szerintem nagyon jók...
Bár már elhangzottak jópárszor, de én is csak megerõsíteni tudom: a Bronté-regények nagyon jók, különösen Emily Bronté-tól az Üvöltõ szelek. Olvastam az életrajzukat (Taxner-Tóth Ernõtõl, ha jól emlékszem), vitathatatlanul Emily az igazi tehetség hármuk közül. De ettõl függetlenül nagyon jó Charlotte Bronté-tól Az angoltanár, vagy Anne-tõl az Agnes Grey és a Wildfell Hall asszonya/bérlõje! Jó olvasgatást! :)
a Buszkeseg es balitelet nekem is tetszett, de ott van meg a Tovismadarak, nem eppen kisregeny, de nagyon jo.ha szereted a "kosztumos" regenyeket, mint pl az Elfujta a szel, tudom ajanlani a Cameron testverek trilogiat Heather Grahamtol, vagy Emma Thomsontol a Szamuzott szerelmet.Harriet Beecher Stowe Tamas batya kunyhoja cimu regenye a rabszolgatarto tarsadalom ellen, es Nicholas Sparks regenyei melyek a jelenben jatszodnak
ja es elfelejtettem a leg klasszikusabbat:) es a majdnem legjobbat, Victor Hugotol a Parizs-i Notre Dame-ot


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A SzJG- ben a 2. résznek miért Együtt, a 8. - nak pedig miért Örökké az alcíme?

4

Mennyi időbe telik egy könyv megírása?

Tudom, hogy nagyon hülye kérdés, de érdekelne, ha szorgalmasan írom a könyvemet, akkor mennyi időbe fájna mire végeznék vele? Egy 200-300 oldal terjedelmű könyvre gondolok.

2

A Kozmosz Fantasztikus Könyvek illetve a Galaktika fantasztikus Könyvek sorozatból melyek a legjobbak?

Most olvastam el Asimov Alapítvány sorozatának az összes részét és antikváriumozni támadt kedvem. Mely könyveket ajánljátok a sorozatból?

0

A Vashercegnőben Meghan-nak akkor Oberon az igazi apja vagy Charles?

Még nem olvastam végig,de most bezavar mert ha Charles az igazi apja akkor hogy félvér,ha Oberon akkor Charles-t hogy hogy az apjának nevezte??

3

Kiolvastam az Szjg-t! Van hozzá hasonló könyvet?

6

Mi a különbség Jules Verne (Verne Gyula) A rejtelmes sziget című KöNYVE, és az erről készült Utazás a rejtélyes szigetre c. FILM között?

Minden apró részlet jól jön... Úgy kell tűnnie, hogy elolvastam a könyvet...és összegeznem kell, miben különbözik a könyv a filmtől. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeket. :)

2

Tudtok olyan könyvet ami inspirál és van valami mélyebb jelentése? Nem szerelmi történetre vagy tiniregényre gondolok, hanem olyanra ami elgondolkodtat.

4

Írtam egy könyvet, van esély rá, hogy kiadják külföldön?

Úgy értem, magyarul írtam, és én is magyar vagyok. Van esély rá, hogy magyar íróként kiadják a művem külföldön, pl Amerikában, Angliában, Franciaországban stb?

3

Szjg! A 4. részben (barátok) a motorozós részt valaki leírja Cortez szemszögből?

4

Létezik olyan, hogy könyvet ír valaki az én ötletem alapján?

Van egy nagyon jó történetem és szeretném hogy kiadják könyvben, viszont én nem tudok úgy fogalmazni. Valószínűleg vontatott és unalmas lenne, ha én írnám. Szóval tud valaki olyan lehetőségről, hogy megírják nekem... Ha létezik ilyen, mi a menete?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!