Találatok a következő kifejezésre: Milyen klasszikus regények léteznek (1 db)

Milyen klasszikus romantikus regények léteznek?

Könyvtárból szoktam kölcsönözni, de cím nélkül elég macerás, a könyvtáros hölgy pedig sajnos nem túl barátságos :-(

Legjobb válasz: Én nemrég olvastam Jane Austen-tõl a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tõle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegû regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod. Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltõl, vagy az Üvöltõ szelek Emily Bronte-tól. Most egyelõre ennyi jut eszembe..

Én nemrég olvastam Jane Austen-tõl a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tõle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegû regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod. Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltõl, vagy az Üvöltõ szelek Emily Bronte-tól. Most egyelõre ennyi jut eszembe..
Jókai Mór - Az aranyember Jókai Mór- Egy az Isten Móra Ferenc-Aranykoporsó Gárdonyi Géza- A láthatalan ember Élményekben gazdag olvasást kivánok!
Thomas Hardy: Egy tiszta nõ (nekem nagyon tetszett)
Ajánlom figyelmedbe Gárdonyi: Ida regényét s Jókai Szeretve mind a vérpadig c. opuszát, Mikszáth Akli Miklósát és Beszélõ köntösét.
Charlotte Bronte regényei, pl Jane Eyre... Anne Bronte: Wildfell asszonya. (nah és akkor már Emiliy B.-tõl az Üvöltõ szelek is ugye) Jane Austen abszolút elsõ helyen áll nálam is. Edith Wartontól a Hozományvadászok és az Ártatlanság kora se rossz. E.M.Forster: Szoba kilátással, Szellem a házban. Azt hiszem ezek amik nálam bármikor nyerõek, remélem neked is tetszenek majd, ha olvasod. :)
Kissé elfogult vagyok Jane Austen-nal szemben, így az õ könyveit tudom ajánlani: A klastrom titka, Meggyõzõ érvek, A mansfieldi kastély, Értelem és érzelem, Büszkeség és balítélet... Egyenlõre ennyi jut az eszembe, ezeket mind olvastam és nagyon tetszettek.
elõzõ hozzászóló vagyok... a sors kereke bocsi a hibáért
-Mary Shelley: Frankeinstein, avagy a modern Prométheusz -E. T. A. Hoffman: Az arany virágcserép -Lord George Byron: Don juan -Percy Shelley: A megszabadított Prométheusz -Victor Hugo: Nyomorultak -Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül, Utazás a Föld középontja felé, Utazás a Holdba, Némo kapitány, etc. Ha novellák, versek is érdekelnek: E. A. Poe: Melonta Tauta, Arthur Gordon Pym nantucketi tengerész elbeszélése, A Morgue utcai gyilkosság, etc. Még szerzõk: Baudelaire, Rimbaud, Verlaine
ömm az elfújta a szél az nem az a kis 2 perces novella ;-) de ha szereted az ilyen hosszú tröténeteket hajrá:D
Danielle Steel: Hazafelé A sor kereke Szerintem nagyon jók...
Bár már elhangzottak jópárszor, de én is csak megerõsíteni tudom: a Bronté-regények nagyon jók, különösen Emily Bronté-tól az Üvöltõ szelek. Olvastam az életrajzukat (Taxner-Tóth Ernõtõl, ha jól emlékszem), vitathatatlanul Emily az igazi tehetség hármuk közül. De ettõl függetlenül nagyon jó Charlotte Bronté-tól Az angoltanár, vagy Anne-tõl az Agnes Grey és a Wildfell Hall asszonya/bérlõje! Jó olvasgatást! :)
a Buszkeseg es balitelet nekem is tetszett, de ott van meg a Tovismadarak, nem eppen kisregeny, de nagyon jo.ha szereted a "kosztumos" regenyeket, mint pl az Elfujta a szel, tudom ajanlani a Cameron testverek trilogiat Heather Grahamtol, vagy Emma Thomsontol a Szamuzott szerelmet.Harriet Beecher Stowe Tamas batya kunyhoja cimu regenye a rabszolgatarto tarsadalom ellen, es Nicholas Sparks regenyei melyek a jelenben jatszodnak
ja es elfelejtettem a leg klasszikusabbat:) es a majdnem legjobbat, Victor Hugotol a Parizs-i Notre Dame-ot


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudtok nagyon jó, lehetőleg vicces sorozatot vagy regényt ajánlani?

Olyanra gondolok, hogy legyenek benne izgalmas jelenetek és vicces legyen, általában a +12-eseket szoktam olvasni.
Előre is köszönöm! :)
11/l

9

Az Underground kiadó lektorálja a kéziratot amit beküldök?

Vagy azt nekem kell csinálnom.

7

Mit jelent hogy stilusalakzat?

A feladat azt irja hogy keress ket kulonbozo tipusu stilusalakzatot.

1

Melyik magyar fantasy/sci-fi regény fordították már le más nyelvre? És mi lett az ottani címük?

1

Most olvastam a Monte Cristo grófját, és teljesen rabul ejtett. Mit olvassak legközelebb?

A Három testőr már tervben van, ezen kívül. Mivel újabban óriási Dumas rajongó lettem, tervezem, hogy az összes fellelhető könyvét elolvasom. Milyen, a Monte Cristóhoz hasonló jellegű, hangulatú, témájú, típusú könyvek vannak még? 1136 oldal nem elég belőle (ha tízszer ilyen hosszú lenne, azt se tudnám megunni), így minél több ajánlást várok.

4

Egy 13 éves sokat olvasó lánynak milyen könyveket tudnátok ajánlani? Többi lent.

Olvastam már nagyon sok könyvet és csak a kedvenceimet írom le (ezeket többször újra olvastam már,bár nagyon sok rész csak először izgalmas és így már kicsit unalmasabb a könyv. Szóval szeretném ha ajánlanátok ezek mellé néhányat.:) )
-Harry Potter -egész könyvsorozatát 2-ször, plusz néhány mellékkönyvét is.
-Éhezők Viadala trilógia egészét 2-ször szintén
-Vámpírakadémia könyv sorozat (6.könyv+1 a Vérvonalak(mivel csak az van magyrul)) azt is 2-3-szor..
-Alkonyat nem igazán tetszett olvasásra bár akkor még fiatalabb voltabb, de mivel a filmet számtalanszor láttam és az első résznek a vége, a második rész egészében nem tetszik nem olvastam a 3.-4.részt viszont végig vittem.
A Szent Johanna Gimit most olvasom..1.rész nem igazán hatott meg, átlagos történetnek indult.A második tetszett, bár két nap alatt csak azért olvastam ki mert unatkoztam. A harmadikat a napokban kapom meg, kíváncsi vagyok.
Összességben sok könyvet olvastam, csak ezek ragadtak meg leginkább nem igazán emlékszem a többi címére.
Ha valakinek van ötlete megkérném, hogy írja le a címét, meg azt is,hogy miről szól. Köszönöm előre is:) Vagy megdobhattok egy priváttal!

19

Van olyan Star Wars könyv amiben szerepel Darth Vader szelleme?

2

Legális birtokolni ma Magyarországon a The Anarchist Cookbook című könyvet?

Olyan ismeretek vannak benne amikről nem tudom, hogy legálisak-e
hogyan készítsünk halálos csapdákat, hogyan lehet robbanószereket kikeverni stb.
Lehet ez terhelő bárkire nézve is? Még akkor is ha tiszta mint a szűzhó.

3

Az Assassin's Creed könyvekben is fut a Desmond szál? Az gond ha mondjuk a 3. résszel kezdem van összefüggés (játékba nem volt kiv Desmond szál)

1

A Szent Johanna gimi tartalmas, intellektuális vagy egy felületes trash vagy a között lavírozó opusz?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!