Találatok a következő kifejezésre: Milyen klasszikus regények léteznek (1 db)

Milyen klasszikus romantikus regények léteznek?

Könyvtárból szoktam kölcsönözni, de cím nélkül elég macerás, a könyvtáros hölgy pedig sajnos nem túl barátságos :-(

Legjobb válasz: Én nemrég olvastam Jane Austen-tõl a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tõle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegû regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod. Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltõl, vagy az Üvöltõ szelek Emily Bronte-tól. Most egyelõre ennyi jut eszembe..

Én nemrég olvastam Jane Austen-tõl a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tõle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegû regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod. Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltõl, vagy az Üvöltõ szelek Emily Bronte-tól. Most egyelõre ennyi jut eszembe..
Jókai Mór - Az aranyember Jókai Mór- Egy az Isten Móra Ferenc-Aranykoporsó Gárdonyi Géza- A láthatalan ember Élményekben gazdag olvasást kivánok!
Thomas Hardy: Egy tiszta nõ (nekem nagyon tetszett)
Ajánlom figyelmedbe Gárdonyi: Ida regényét s Jókai Szeretve mind a vérpadig c. opuszát, Mikszáth Akli Miklósát és Beszélõ köntösét.
Charlotte Bronte regényei, pl Jane Eyre... Anne Bronte: Wildfell asszonya. (nah és akkor már Emiliy B.-tõl az Üvöltõ szelek is ugye) Jane Austen abszolút elsõ helyen áll nálam is. Edith Wartontól a Hozományvadászok és az Ártatlanság kora se rossz. E.M.Forster: Szoba kilátással, Szellem a házban. Azt hiszem ezek amik nálam bármikor nyerõek, remélem neked is tetszenek majd, ha olvasod. :)
Kissé elfogult vagyok Jane Austen-nal szemben, így az õ könyveit tudom ajánlani: A klastrom titka, Meggyõzõ érvek, A mansfieldi kastély, Értelem és érzelem, Büszkeség és balítélet... Egyenlõre ennyi jut az eszembe, ezeket mind olvastam és nagyon tetszettek.
elõzõ hozzászóló vagyok... a sors kereke bocsi a hibáért
-Mary Shelley: Frankeinstein, avagy a modern Prométheusz -E. T. A. Hoffman: Az arany virágcserép -Lord George Byron: Don juan -Percy Shelley: A megszabadított Prométheusz -Victor Hugo: Nyomorultak -Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül, Utazás a Föld középontja felé, Utazás a Holdba, Némo kapitány, etc. Ha novellák, versek is érdekelnek: E. A. Poe: Melonta Tauta, Arthur Gordon Pym nantucketi tengerész elbeszélése, A Morgue utcai gyilkosság, etc. Még szerzõk: Baudelaire, Rimbaud, Verlaine
ömm az elfújta a szél az nem az a kis 2 perces novella ;-) de ha szereted az ilyen hosszú tröténeteket hajrá:D
Danielle Steel: Hazafelé A sor kereke Szerintem nagyon jók...
Bár már elhangzottak jópárszor, de én is csak megerõsíteni tudom: a Bronté-regények nagyon jók, különösen Emily Bronté-tól az Üvöltõ szelek. Olvastam az életrajzukat (Taxner-Tóth Ernõtõl, ha jól emlékszem), vitathatatlanul Emily az igazi tehetség hármuk közül. De ettõl függetlenül nagyon jó Charlotte Bronté-tól Az angoltanár, vagy Anne-tõl az Agnes Grey és a Wildfell Hall asszonya/bérlõje! Jó olvasgatást! :)
a Buszkeseg es balitelet nekem is tetszett, de ott van meg a Tovismadarak, nem eppen kisregeny, de nagyon jo.ha szereted a "kosztumos" regenyeket, mint pl az Elfujta a szel, tudom ajanlani a Cameron testverek trilogiat Heather Grahamtol, vagy Emma Thomsontol a Szamuzott szerelmet.Harriet Beecher Stowe Tamas batya kunyhoja cimu regenye a rabszolgatarto tarsadalom ellen, es Nicholas Sparks regenyei melyek a jelenben jatszodnak
ja es elfelejtettem a leg klasszikusabbat:) es a majdnem legjobbat, Victor Hugotol a Parizs-i Notre Dame-ot


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A 3. részben Harry/Harryék hogyan maradnak le a Teszlek süveg beosztásáról?

Azt írja a könyv a 4. részben, hogy örülnek, hogy most végre láthatják a beosztást, mert az előző két évben úgy alakult, hogy lemaradtak róla. Olvastam a korábbi részeket is, annyi tiszta, hogy a 2. részben nem jutnak fel a vonatra és a kocsival meg elkésnek, de a 3-ban valahogy nem rémlik még az sem, hogy szó lett volna ilyesmiről.. a filmben sincs benne...Ötletek?

4

Keresek egy régi Buci Maci újságot. Valahol megvan az összes eddigi megjelent rész?

Szia.
Van egy rész, ami érdekelne a 2003 decemberi számból (vagy valamelyik téli részből, 2000-2005 környékéről). Valahol meg tudom nézni? (a neten nem találtam jelenleg megvásárolható példányt.)

A könyvtárak foglalkoznak ilyesmivel?
Egyáltalán az ilyen újságokat megőrzik valahol vagy 10-15 év után kidobják? Lehet ennek valahol egy archívuma?

0

Ismertek Big Time Rush fanfiction-ket?

Ha lehetne James-Jo vagy James-Katie parositásúakat. Előre is köszönöm.^^

1

Vad angyal gyermekei címen tényleg írtak könyvet?

Most szereztem meg a sorozat eredeti 6 könyvét és azok egyikének a hátuljára írták, de sehol sem találom

1

Egy jó regénnyel tudnék pénzt keresni?

9

A Vérmacska írójának, Simon Tamásnak van valami köze a youtubeon közkedveltté vált Simon's cat alkotójához?

Különösnek tűnik nekem ez a véletlen névazonosság.

2

Melyik korosztálynak írták A macskám, a családom és a fiúk c. könyvet? Ha lehet, inkább kort írjatok, ami alatt ne olvassák. A húgom 13 és szeretné tudni. Köszi.

1

Az Útvesztő című könyv egyenlő a Maze Runner-rel?

James Dashner művéről van szó, most találtam a Libri webshopban, de a leírás alapján nem tudom eldönteni, hogy ez ugyanaz a könyv-e.

2

Csak én utálom James Pottert és Siriust?

18

Ókori világban, Rómában, Egyiptomban játszódó könyvek?

Steven Saylort, Colleen McCullough könyveket, Mika Waltaritól Az emberiség ellenségei-t, Henryk Sienkiewicztől a Quo vadis-t olvastam. Kb. Ie. 70-től érdekelne a IV.-V. századig bezárólag, hiteles szórakoztató regény és nem tankönyv:D Ajánlanátok párat?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!