Találatok a következő kifejezésre: Milyen klasszikus regények (2 db)

Hétvégén a világirodalom egyik klasszikus regényét tervezem elolvasni. Milyen italt ajánlanátok mellé?

Ha nem haragszotok, a könyvet nem szeretném megnevezni. Ennek annyi oka van, hogy ha esetleg mégsem tetszik, akkor utólag bánnám, hogy itt Gyik-en ingyenreklámot csináltam neki, törölni meg ugye nem tudnám. Legyen elég tehát annyi, hogy 19. századi műről van szó.

Legjobb válasz: Én olyat választanék, ami a könyvben is megjelenik (vagy legalábbis jellemzi a helyszínt), szóval a kor mellé egy országot azért mondhatnál.

Én olyat választanék, ami a könyvben is megjelenik (vagy legalábbis jellemzi a helyszínt), szóval a kor mellé egy országot azért mondhatnál.
A 9-esnek akkora zöldpacsi hogy beleremegjen a szerver is :D Nyugi kérdezõ, nem izgultunk volna rá a könyvedre :)
Ezt az értelmetlen indoklást, hogy miért nem árulod el :D Szerintem nem fenyeget az a veszély, hogy esetleg valaki a te hatásodra elolvassa (különben az hatalmas tragédia lenne), ha meg nem tetszene, akkor egy kommentedbe kerül: emberek, el ne olvassátok, tûzrevaló könyv! Hogy ezt hogy volt energiád kigondolni... Egyébként egy finom puncs is elmenne mellé, így hideg téli estéken, esetleg forralt bor, rumos tea vagy egy finom száraz vörösbor.
Kitûnõ italajánlatom van! De ha nem haragszol, nem mondom el, nem akarok itt gyiken ingyen reklámkodni.
Igazad van, de én a Rejtõ Jenõ könyvekre gondoltam, amikor a francia idegenlégió gyalogol a sivatagban!!!
A kérdező hozzászólása: 3-as: annyiban azért kijavítanálak, hogy Afrikának csak bizonyos vidékein van vízhiány, nem az egész kontinensen. Egyébként nem ott játszódik. :)
A kérdező hozzászólása: És köszi a tippeket mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: A 2-es kitalálta, angol romantika. :)
Somlói juhfark cuvéet.
Ha Mexikóban, akkor teqilát, ha Oroszországban akkor vodkát igyál, ha Brazíliában, akkor kávét, .... De ha valahol Afrikában játszódik, eszedbe ne jusson addig vizet inni, míg a könyv végére nem érsz, hiszen az ott nincs!!!!!!
Ha angol romantika, akkor egy félédes rozét, vagy vörösbort el tudnék képzelni hozzá.
Ital nélkül már az olvasás sem megy? Azt hiszem, itt kezdõdik az alkoholizmus.

Milyen klasszikus romantikus regények léteznek?

Könyvtárból szoktam kölcsönözni, de cím nélkül elég macerás, a könyvtáros hölgy pedig sajnos nem túl barátságos :-(

Legjobb válasz: Én nemrég olvastam Jane Austen-tõl a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tõle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegû regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod. Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltõl, vagy az Üvöltõ szelek Emily Bronte-tól. Most egyelõre ennyi jut eszembe..

Én nemrég olvastam Jane Austen-tõl a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tõle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegû regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod. Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltõl, vagy az Üvöltõ szelek Emily Bronte-tól. Most egyelõre ennyi jut eszembe..
Jókai Mór - Az aranyember Jókai Mór- Egy az Isten Móra Ferenc-Aranykoporsó Gárdonyi Géza- A láthatalan ember Élményekben gazdag olvasást kivánok!
Thomas Hardy: Egy tiszta nõ (nekem nagyon tetszett)
Ajánlom figyelmedbe Gárdonyi: Ida regényét s Jókai Szeretve mind a vérpadig c. opuszát, Mikszáth Akli Miklósát és Beszélõ köntösét.
Charlotte Bronte regényei, pl Jane Eyre... Anne Bronte: Wildfell asszonya. (nah és akkor már Emiliy B.-tõl az Üvöltõ szelek is ugye) Jane Austen abszolút elsõ helyen áll nálam is. Edith Wartontól a Hozományvadászok és az Ártatlanság kora se rossz. E.M.Forster: Szoba kilátással, Szellem a házban. Azt hiszem ezek amik nálam bármikor nyerõek, remélem neked is tetszenek majd, ha olvasod. :)
Kissé elfogult vagyok Jane Austen-nal szemben, így az õ könyveit tudom ajánlani: A klastrom titka, Meggyõzõ érvek, A mansfieldi kastély, Értelem és érzelem, Büszkeség és balítélet... Egyenlõre ennyi jut az eszembe, ezeket mind olvastam és nagyon tetszettek.
elõzõ hozzászóló vagyok... a sors kereke bocsi a hibáért
-Mary Shelley: Frankeinstein, avagy a modern Prométheusz -E. T. A. Hoffman: Az arany virágcserép -Lord George Byron: Don juan -Percy Shelley: A megszabadított Prométheusz -Victor Hugo: Nyomorultak -Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül, Utazás a Föld középontja felé, Utazás a Holdba, Némo kapitány, etc. Ha novellák, versek is érdekelnek: E. A. Poe: Melonta Tauta, Arthur Gordon Pym nantucketi tengerész elbeszélése, A Morgue utcai gyilkosság, etc. Még szerzõk: Baudelaire, Rimbaud, Verlaine
ömm az elfújta a szél az nem az a kis 2 perces novella ;-) de ha szereted az ilyen hosszú tröténeteket hajrá:D
Danielle Steel: Hazafelé A sor kereke Szerintem nagyon jók...
Bár már elhangzottak jópárszor, de én is csak megerõsíteni tudom: a Bronté-regények nagyon jók, különösen Emily Bronté-tól az Üvöltõ szelek. Olvastam az életrajzukat (Taxner-Tóth Ernõtõl, ha jól emlékszem), vitathatatlanul Emily az igazi tehetség hármuk közül. De ettõl függetlenül nagyon jó Charlotte Bronté-tól Az angoltanár, vagy Anne-tõl az Agnes Grey és a Wildfell Hall asszonya/bérlõje! Jó olvasgatást! :)
a Buszkeseg es balitelet nekem is tetszett, de ott van meg a Tovismadarak, nem eppen kisregeny, de nagyon jo.ha szereted a "kosztumos" regenyeket, mint pl az Elfujta a szel, tudom ajanlani a Cameron testverek trilogiat Heather Grahamtol, vagy Emma Thomsontol a Szamuzott szerelmet.Harriet Beecher Stowe Tamas batya kunyhoja cimu regenye a rabszolgatarto tarsadalom ellen, es Nicholas Sparks regenyei melyek a jelenben jatszodnak
ja es elfelejtettem a leg klasszikusabbat:) es a majdnem legjobbat, Victor Hugotol a Parizs-i Notre Dame-ot


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!