Találatok a következő kifejezésre: Milyen kerti válasszak (3 db)

Valami tetõrõl vagy ereszrõl lelógatott, esetleg sima falra szerelt verziót tudok elképzelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez a sima falra fölszerelt jó ötlet!
Az is jó, ha egy nagy köteg szúrós ágat kötöztök a póznára, amire felteszitek az etetõt, így a macska nem bírja megközelíteni.
Sajnos így is lesznek "balesetek", abban biztos vagyok, fõleg ha ügyes vadász a cicád.A földre lepergõ magokért majd leszállnak , mint nálunk, és a macska lesbõl elkapja õket, ....macska+madáretetõ nem túl jó párosítás egy portán... :(

Milyen kerti medencét válasszak?

4 tagú család számára szeretnék kerti medencét venni. Sajnos/szerencsére elég nagy a választék, ezért nem tudom, hogy mi alapján döntsek? Felfújható, merev falú, földbe ásott? Több százezer forintot nem tudok rá áldozni, de valami mégis kellene a nagy meleg elviselésére.

Legjobb válasz: akkor a földbe ásott az nem a te kategóriád. nekem önhordó kör alakú van. ezt baromi könnyû felállítani jellemzõen olcsóbb is, mint a merevek, az egyetlen dolog, hogy ténylag sík, vagy majdnem sík talaj kell neki. Meg el kell olvasni rendesen a használati utasítást mert azért van trükkje. nekünk ilyen van, csak nagyobb, ez szerintem tökéletes: http://www.kertimedencek.hu/shop/index.php?p=galleryGalleryS..

akkor a földbe ásott az nem a te kategóriád. nekem önhordó kör alakú van. ezt baromi könnyû felállítani jellemzõen olcsóbb is, mint a merevek, az egyetlen dolog, hogy ténylag sík, vagy majdnem sík talaj kell neki. Meg el kell olvasni rendesen a használati utasítást mert azért van trükkje. nekünk ilyen van, csak nagyobb, ez szerintem tökéletes: http://www.kertimedencek.hu/shop/index.php?p=galleryGalleryS..
Nekem is ilyen van, mint amit az elõzõ válaszoló belinkelt. Nekem a macskák mindig bele akarnak menni inni, és kilyukasztják a karmukkal! Már vagy tízszer ragasztottam! Az idei lesz az utolsó éve, kiteszem, és megtöltöm a szegélyt PUR habbal! Nem lesz több lyuk! :-)

Milyen fajta kutyát válasszak? Két kisgyerekem van. "Kerti" kutyát szeretnék, tehát a lakásba nem engednénk be, közepes/kisméretű kutya érdekelne (a német juhászkutya nálam már nagyméretűnek számít).

Legjobb válasz: kerti törpe van, kerti kutya nincs, ha nincs mozgatva(sétáltatva), nevelve, képezve az eb akkor nem lesz egészséges se testileg, se lelkileg!

kerti törpe van, kerti kutya nincs, ha nincs mozgatva(sétáltatva), nevelve, képezve az eb akkor nem lesz egészséges se testileg, se lelkileg!
Kistestû nem való kintre, max a közepes. De kölyök korában ha fogjátok és kizárjátok, majd meghálálja egy gyönyörû vonyításkoncerttel minden éjjel. Amúgy némi infó még kéne: milyen idõsek a gyerekek? Mennyi kutyás tapasztalatod van? Milyen szõrápolást vagy hajlandó bevállalni? Mennyi szabadidõd van? Mennyit lenne sétáltatva?
Hétvégén a 2000 nm-es telkünkön töltjük az idõt, mégis viszem sétálni a kutyát. Sõt, a folyamatos "csesztetésem" eredményeként néhány ember már elviszi néha sétálni a kutyáját. És érdekes, azóta a kutyák csendesebbek, nyugodtabbak és a gazdik is élvezik.
kistestû kutyát nem lehet csak kint tartani!! szóval azt felejtsd el!! mennyit lenne sétáltatva foglalkozva vele egy nap??
pulit válassz Azért mert magyar fajta Azért mert nagyon szereti a kisgyerekeket, nem eszik sokat és õrzi is a házat de szõrére figyelni kell, de annyira nem vészes...
Ha nem sétálsz vele, akkor plüsskutyát tudok ajánlani. A kert olyan, mintha te be lennél zárva folyamatosan a lakásba. Se kommunikálni nem tudnál másokkal, és ott kéne kakilnod és pisilned, ahol élsz (nem, nem a wc-be, hanem bent kéne csinálnod a szobában).
a plüsskutyása baromságokra ne halgass. Az a belvárosiaknak van. A két gyerek megmozgatja eléggé. A kutyára vonatkozóan az elsõ válaszolóval értek egyet:) Mellesleg vidéken élek, minden 2. háznál van kutya és minden 50.ember sétáltatja ezekbõl.
persze azzal, hogy nevelni és képezni kell, egyetértek de a séta csak azoknak kötelezõ ahol 5 m2-n él a kutya.
A kérdező hozzászólása: Húúú, nem gondoltam, volna, hogy ekkora vitát "provokálok" a kérdésemmel. És most bármit írnék, valakinek úgysem tetszene. Köszönöm azoknak a válaszokat, akik tényleg a kérdésemre válaszoltak!
labradort vállasz. a kistestû kutyák azért nem jók kisgyerek mellé mert kisebb a testük, így az agyuk is és legtöbször barátságtalanabbak mint a nagyobb kutyák. nekem is van egy 2 éves kislányom és egy labrador kutyám. tudom hogyha a kislányom elesik a kutya otvan mellete és segít neki fölálni. a labradorok nagyon inteligens kutyák.
szerintem labrador, boxer vagy esetleg golden retriver is játszhat, õk lehetnek kinti kutyák. ha közepes termetût szeretnél, akkor spánielt lehetne még mondani. Kis testût nem teszünk kertbe. De el kell vinni sétálni, mert agresszív lesz a kutya, nem tudja levezetni a feszültséget. Naponta vigyétek sétálni egy kicsit.
Amilyen kutyatartási kultúra van az országban, már annak is örülni kell, hogy ha valaki nem láncon tartja a kutyáját és az kap rendesen enni, oltva van. Nekem 3 kutyám van, családtagok, bejárásuk van a lakásba (kertesben lakom). Rendszeresen sétáltatom õket. A kutyatartási szokásaim miatt már az egész családom ellenem fordult. A testvérem, a régimódi szüleim is többek között. Elõbbinél szokás a megunt állatot a határban szélnek ereszteni, az utóbbiaknál hagyni vemhesülni a szuka kutyát, aztán hagyni megfagyni a kölyköket télen. A kandúrmacskát a szomszéd (aki állatorvos mellett volt segéd anno és asszisztált malacok herélésénél) heréli pengével, érzéstelenítés nélkül. Emberek! A fentiek olvasása után, valóban akkora bûn, ha egy kertes házban tartott kutyát nem visznek minden nap sétálni?
Így van, pláne ha elsõ kutyád lenne, tulajdonképpen nem tudod mi kell a kutyának. Hát , elõszõr is nem csak enni kell neki adni, hanem nevelni is kell, és nem érzi jól magát egy láncon, szóval ha gyerek mellé lenne, akkor mindenképp egy olyan kutya kell, aki gyerekcentrikus, játékos, nyugodt. Sétáltatni kell, és miért milyen helyen laksz, ahol ilyen kutyák vannak, ahol naponta verekedenek??
Ne veszekedjetek a kinti-benti kutyákon:) Szerintem ez kutyától függ:D A berni pásztorunk például éjjel-nappal velünk lenne, bújik belénk, és a szeretetét egy liter nyállal mutatja ki:D Neki az lenne a legjobb, ha megterítenénk a számára is, és leülhetne az asztalhoz kb. De mondjuk - legyen tél vagy nyár - félóránál/óránál többet nem bír a lakásban lenni, szüksége van a kinti létre is. Az ismerõsömék leonbergije például csak akkor akar a lakásban tartózkodni, amikor vihar van. Az én kistermetû keverékem meg nyáron kint van, be se jön, csak éjszakára, télen meg napi egyszer mászik ki, hogy elintézze a dolgát. Komolyan, ez nem normális nála, de nincs semmi baja, csak fázós- vagy nem szereti ha összenedvesedik a lába:D:D:D Szóval, fajtától, kutyától és gazditól is függ, hogy most melyik szeret bent lenni, melyik nem, melyik odavaló, melyik kintre..:D
Jól mondtam Ikszdéééé, hogy annyira értesz a kutyákhoz mint a tyúk az ABC-hez. Szerinted a vakvezetõ kutyákat, az autista gyermekek mellé ki képzet kutyákat kiteszik a kertbe és majd napközbe nevelgetik kint? Egy jól lemozgatott, jól nevelt és tiszta kutyában mi van kivetnivaló ha bent van a házban? Vannak olyan fajta kutyák amelyek nagyon igénylik, hogy a közeledben lehessenek anélkül, hogy lábatlankodnának és ez nem függ a mérettõl.
Ha nem sétáltok vele akkor semmilyent.
Ne haragudj Iksz, ki él a lakásban? A vendég vagy én? Akinek nem tetszik h nálam a kutya a lakásban van, az nem jön hozzám...ez ilyen egyszerû. Bár megjegyzem az én ismerõseimet, barátaimat ez nem zavarja - különben nem lennének a barátaim :o))) ugyanis nálunk a kutya családtag és nem csak a kert tartozéka.
De amúgy ott a puli is pl.:) annak azért nagy szõre van:) és kis termetû:) az tényleg imád kint lenni:P
Szerintem sokmindentõl függ, hogy milyen kutyád legyen. Egy ismerõsöméknek tacskó kutyájuk volt, a kis ólja kivolt szépen bélelve, télen minden nap cserélték benne a meleget(felváltva kb. 3-4db-ot), meg néha-néha bejöhetett az elõszobába, de csak addig. És egyszer kellett elvinni állatorvoshoz, (oltáson kívül) 10éves korában. a kutyus 15 évig élt:) ) szóval szerintem attól is függ, hogy hogy tartják --megfelelõen, télen meleggel nyáron hideggel, plusz rengeteg szeretet:)
Kedves kérdezõ! Ha nem tudod sétáltatni, akkor inkább tényleg ne legyen kutyád. Egy kutyának mozgásra, de legfõképpen új ingerekre, tapasztalatokra van szüksége, amit egy kert nem tud kielégíteni. Az egy dolog hogy otthon nevelgetitek, tanítgatjátok (ha egyáltalán így lenne) , de annak a kutyának ezen kívül még a szocializációra is nagy szüksége van. Gondolj csak bele. Te hogyan éreznéd magad, ha egy 300nm-es házban kellene élned, úgy, hogy közben soha nem mehetsz sehová és egyetlen emberrel sem találkozol egész életed során. Ugye nem túl csábító? Kérlek, csak azért, mert a gyerekek kikönyörögték, vagy mert olyan jópofa kerti dísznek tûnik, ne vállalj kutyát! Ha viszont vállalni tudod a napi rendszeres foglalkozást, a sétákat, akkor hajrá. Nagyon jó dolog a kutyatartás. A FELELÕS kutyatartás.
Miért nem kell nagyobb testû? Egy labrador pl teljesen ideális egy 4éves mellé is. Nem löki fel, sõt, védelmezi, és teljesen gyengéd.
A kérdező hozzászólása: Ja: nem fajtatisztába gondolkodom, menhelyrõl szeretnék elhozni.
A kérdező hozzászólása: 8 és 4 éves gyerekek vannak. A környékünkön nem igazán lehet sétáltatni a kutyát, mert folyamatosan összeverekszenek (szinte heti rendszerességgel visznek a környékünkrõl egy-egy kutyát az állatorvoshoz az összekapások miatt). A kertben tudunk vele játszani. Szüleimnek német juhászkutyájuk volt, annál mindenképpen kisebb termetût szeretnék, de nekem tulajdonképpen ez lenne az elsõ kutyám.
a legjobb vélasztás a labrador.nekem is van labrador kutyám és egy kisgyerekem nagyon jól kijönnek. én még nem láttam olyan labradort ami nem lett volna gyermekbarát.néhányuknak nagyobb szive van mint egy embernek.ráadásul nagyon inteligensek. viszont akármilyen fajtát választasz tenyésztõtõl vegyed!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!