Találatok a következő kifejezésre: Milyen keresztnév a (140 db)

A Vicus milyen keresztnévnek a becézése eredetileg?

Mostanában mindenki azzal jön, hogy Viktória, de tudom, hogy Éva, én is Éva vagyok, Vicusnak hívnak, és a Viktóriát még sehol se láttam Vicusnak! Az Egri csillagok c. könyvben se véletlenül hívják Évát Vicuskának!

Legjobb válasz: Jól tudod az Éva becézése a Vicus.

Jól tudod az Éva becézése a Vicus.
Éva
Az Éváé. A kötekedõ Viktória nevû ismerõsöd hiába akarja kisajátítani magának a Vica becenevet, nem fog menni. A Viktória becenevei között szereepHET a Vica, vagy a Vicus, de ezt az Évától vették át, nem tõlük az Évák. A Viktóriákat egyébként legtöbbször VIKI-nek szokták becézni, nem Vicának. És nem csak a magyar nyelven van ez így, pl. a németek is Viki-nek becézik a Viktoria nevû lányokat.
Éva, Évi, Évica, Vica, Vicus, Vicuska. Éva, Évi, Évica, Évicica, Cica. Az Éva név becézése a Vica. :) Nyugodj meg, te tudod jól.
Vica, Vicus az Éva becézése. Én Viktória vagyok, de ki nem állhatnám, ha Vicusnak becéznének, mert nem ez a becézési formája. Maradok a Vikinél.
Éva
Éva
Miért fontos ez?
A kérdező hozzászólása: Egy kicsit idegesít, amikor a Viktóriák annyira okoskodnak, hogy márpedig õk az igazi Vicusok! Köszi a válaszokat!
Szerintem meg rohadtul mindegy, épp a nemhivatalosság a célja az egész becézési eljárásnak, miért ne lehetne szabadosan gyártani a tárgyait? (Csak hogy örülj; igen, eredetileg Éva.)
Az Éváé, de a mi sulinkban is van egy Viktória akit Vicának becéznek...
Az én lánykámat Vivieennek hívják, és bizony gyakran szólítom Vicusnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :)
A Viktóriát is lehet igy becézni: Becenevek: Viki, Vikike, Vicus, Vicuska, Vicu, Vikus, Vikuska, Viktus, Ria, Riácska
Én Violát ismerek, akit Vicusnak becézünk.
Igen az Évának a becézése a Vicus.Én is Éva vagyok és szólítanak Vicusnak, Vicának, Vikinek, Vicnek.

A Nelli milyen keresztnévnek a rövidítése?

Legjobb válasz: Egyiké sem!A Nelli egy önálló alak!

Egyiké sem!A Nelli egy önálló alak!
Az IS az elsõnek szólt :P
Én csak a Kornéliát tudtam, és azt, hogy önállóan létezik.
A Nelli latin → angol eredetû nõi név, jelentése: több név önállósult becézõje például: Kornélia, Eleonóra, Erzsébet, Heléna, Petronella stb.
A kérdező hozzászólása: Na a Petronellát nem is tudtam.De azt igen, hogy önálló név IS, de nem csak az: IS.
Önálló név IS, de több név becézése IS: Kornélia, Petronella.
A kérdező hozzászólása: Na ugye, hogy van rövidítése?Köszönöm.
kornélia
Kornélia, de a Nelli már magában is anyakönyvezhetõ, önálló név.
A kérdező hozzászólása: Akkor bocsi, azt hittem nekem szólt az IS. :) )))))

Az alábbi esetekben hivatalos űrlapon - ahol csak vezetéknév és keresztnév mező van - melyik bezőbe milyen nevek kerülnek: 1. X Y-né V Z Zs 2. X Y-né V Z 3. Y-né V Z? Az első esetben a Z a középső név, avagy 2. keresztnév, a többi eset értelemszerű.

Legjobb válasz: A vezetéknév azon mulik, hogy hivatalosan hogy használod a neved, hogyan szerepel a személyi igazolványodban. A 2. keresztnevet nem kell ilyen esetben megadni.

A vezetéknév azon mulik, hogy hivatalosan hogy használod a neved, hogyan szerepel a személyi igazolványodban. A 2. keresztnevet nem kell ilyen esetben megadni.
A kérdező hozzászólása: Elméletileg mind a 3 verzió szerepelhet a személyigazolványban és a többi hivatalos okmányban. Ezért is lennék kiváncsi rá, hogy a 3 esetben hogyan néz ki egy-egy kitöltött ûrlap, ahol csak a fent említett 2 mezõ szerepel.

Ha egyszerű magyar keresztnév valakinek a vezetékneve mint pl. : István, Balázs, László akkor milyen keresztnév illik hozzá, egy egyszerűbb vagy egy bonyolultabb?

Legjobb válasz: Egyszerû vagy bonyolult...nem is így mondanám, inkább az a lényeg, hogy hangzásában menjen hozzá. István Kevin-tõl mondjuk rögtön feláll a szõr a hátamon, de mondjuk az István Boldizsártól nem, pedig a Boldizsár mondjuk bonyolultabb mint a Kevin. Na de ezek csak példák voltak. Milyen nevek tetszenek? Ha elmondod, akkor abból könnyebb lenne választani szerintem.

Egyszerû vagy bonyolult...nem is így mondanám, inkább az a lényeg, hogy hangzásában menjen hozzá. István Kevin-tõl mondjuk rögtön feláll a szõr a hátamon, de mondjuk az István Boldizsártól nem, pedig a Boldizsár mondjuk bonyolultabb mint a Kevin. Na de ezek csak példák voltak. Milyen nevek tetszenek? Ha elmondod, akkor abból könnyebb lenne választani szerintem.
Mindenképpen valami ismertebb keresztnév kellene mellé, különben úgy hangzik, mintha egy magyar név külföldi sorrend szerint lenne leírva, illetve olyan nevet sem választanék, ami gyakori vezetéknév (pl. Pongrác), ugyanebbõl az okból kifolyólag.
Egyetértek azzal, hogy hangozzék jól. Ennyire magyar vezetéknévhez csak magyar keresztnevet tennék.
Mindenképpen egy gyakoribb keresztnevet választanék mellé, amelyik keresztnévként használatosabb. pl: László Simon furán hagnzana. László Attila, Balázs Miklós, István Dániel szerintem jól hangzanak. Lánynévben is valami hangzásban hozzá illõ szépet keresnék, ami nektek tetszik.

Milyen keresztnevet adnátok ehhez a vezeték névhez? Minél többen írjatok?

A vezetéknév: Róka kiderült,hogy kisfiúnk lesz.

Legjobb válasz: Szerintem a Krisztián nagyon szép. Ebbõl is kiindulva Kristóf? szerintem illik hozzá. De amúgy a Róka vezetéknévhez még mindig nem lehet olyan keresztnevet adni ami rossz lenne.. Szegény volt osztálytársamat Szõke Barnának hívják... Micsoda kitolás... :D Szép babavárást! 22 hkm

Róka Rege XD Na jó csak vicceltem :) Nekünk is ha fiunk lett volna Milán vagy Krisz lett volna a Krisz jobban illik hozzá, azt add mindenképp gyönyörû név:)
Szerintem a Krisztián nagyon szép. Ebbõl is kiindulva Kristóf? szerintem illik hozzá. De amúgy a Róka vezetéknévhez még mindig nem lehet olyan keresztnevet adni ami rossz lenne.. Szegény volt osztálytársamat Szõke Barnának hívják... Micsoda kitolás... :D Szép babavárást! 22 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. November közepére várjuk a picurt :-)
Rudolf
Szia.Az én két kisfiam neve, Milán és Levente.Én így szavazok a Milánra:D Tippek: Róka Benett, Róka Dávid, Róka Dominik:D
Vuk
Milán gyönyörû! Ha nekem lesz fiam, akkor Milán lesz. És én egyet sem ismerek. Krisztián nekem nem tetszik, és a Róka vezetéknévhez tényleg nem megy. Amúgy felénk a Krisztián pont, hogy gyakoribb a kisfiúk körében.
Marcell?
Krisztiánt nem adnék, RóKAKRIsztián. Kicsit fura, meg nyelvtörõs is. Szerintem mivel a vezetéknév mély hangrendû, ehhez a magas hangrendû keresztnév illik és mivel a vezeték rövid, ezért a keresztbõl hosszabbat szoktak adni vagy kettõt. Nézegessetek E-betûsöket vagy amiben van E, I betû. Klasszikusokból, ami most nem divat de tuti nem tucatnév az Endre, Elek, Elemér, Sebestyén, Ferenc, Emil, Ervin. Trendibbekbõl a Levente, Bence, Benedek, de ezekbõl sok lesz. ..
Róka Dominik, Róka Bálint.
Szerintem is jobb a Krisztián, Milánból már nagyon sok van. De jó lenne még a Dávid, Gergõ, Márton, Balázs.
ezek amiket írtál nagyon szépek, a Milán fõleg. Én a Levente és a Dezsõ névre gondoltam. ezek szerintem ritkábbak de mégse Bese vagy ilyesmi.. :) remélem segítettem. Mikor érkezik a kisfiú? :)
Máté,
Róka Márk. De a Milán és a Krisztián is tetszik, talán a Krisztián jobb is mert nagyon rövid a vezetéknév.
Róka Dominik, Róka Dávid, Róka Zalán
Milán a két név közül. Ajánlat: Flórián, Rudolf, Rufusz, Prímusz, Zoárd...

A férjem vezeték neve Nyúl! Nem fogják csúfolni a kislányunkat a vezeték neve miatt? Milyen keresztnév illik a Nyúl vezeték névhez?

Legjobb válasz: A gyerekek csúfolódósak. Az én vezetéknevem Fejes, gondolhatod mit kaptam néha :) Mégis megvagyok, köszönöm :) Mindenképp dallamos és hosszú keresztnevet adnék, pl. Kornélia.

Én is ismerek nyulat Nyúl Beátát.
Nekem az egyik legjobb barátnõm Nyúl Krisztina volt míg férjhez nem ment, csak Nyuszinak hívtuk, rajta is maradt, szerette is, soha senki nem piszkálta. Túl fogja magát tenni az apró bántásokaon, talán a fiúknak nehezebb ezzel a családnévvel. Volt egy Nyúl Béla is a suliban, hát õ többet kapott. Én is mindenképpen valami hosszabb dallamosabb nevet javasolnék neki! Vivien, Mirella, Adrienne, Marietta, Zsuzsanna, Ágota, Bernadett, Johanna, Fruzsina, Krisztina, Kamilla, Tamara, Bianka, Annabella
A gyerekek csúfolódósak. Az én vezetéknevem Fejes, gondolhatod mit kaptam néha :) Mégis megvagyok, köszönöm :) Mindenképp dallamos és hosszú keresztnevet adnék, pl. Kornélia.
Mindenkit lehet csúfolni, egy Kovácsot is. Ha karakán, vagány kislányod lesz, akkor tök mindegy, mi a neve. Ha olyan, aki hagyja magát, akkor lehet Nyúl is meg Szabó is, akkor is bántani fogják. A gyerekek gonoszak. Válasszatok a Nyúl név mellé valami jó hosszú szépen csengõ nevet. Tehát ha nem muszáj, akkor ne Nyúl Éva legyen, hanem mondjuk Nyúl Annamária, szóval hogy ne a Nyúlon legyen a hangsúly, hanem egy hosszabb keresztnéven. Ez jó ötlet az egyik elõzõ válaszolótól.
e miatt ne aggódj. mint látod, az én vezetéknevem sem egy csoda, de élek. és tényleg valami különlegesebb nevet válasszatok hozzá, ami nem egy-két szótagból álló!
Ismertem én is egy Nyúl vezetéknevût, õt Nyuszinak hívták a környezetében. Szerintem ez még aranyos is! Pláne, ha lány, egyáltalán tartom sértõnek. (Szerintem a nyulak cuki állatok.) Tényleg lehetne ezerszer "rosszabb" neve is. Ha bántónak él meg bármilyen, a nevével kapcsolatos dolgot, majd a férjed elbeszélget vele errõl, még erõsödhet is a kapcsolatuk, ha pl. anno õ is átélt hasonló negatív dolgokat és van valami jó ötlete, hogyan védheti meg magát. Amúgy meg a csúfolódáshoz tényleg mindig lehet ürügyet találni, vezeték- és keresztnévtõl függetlenül. Az a lényeg, hogy megtanulja helyén kezelni ezeket a dolgokat. Szerintem is jók a fentebb leírt név-javaslatok.
Azért ennél sokkal rosszabb vezetéknevek is vannak. Mégis hogy csúfolnák, nyuszinak? Ha fiú lenne azt mondanám ne add neki a Kálmán nevet. Amúgy szinte bármit el tudnék képzelni. Esetleg jó ha hosszú a keresztnév, vagy kicsit (amennyire nektek belefér) különleges, hogy elterelje a figyelmet (amire szerintem nincs szükség). Pl. Adrienn, Dominika, ezek jutottak hirtelen eszembe.
Hogyne tudnának mit tenni! Az anyuka nevére is kerülhet a gyerek. Egyébként meg ha csúfolni akarják akkor úgy is találnak valamit, nem kell ahhoz ilyen vezeték név. A másik fele hogy a férjed is felnõtt valahogy, nemde?
De. Csufolni fogják. A férjedet talán nem csufolták?
Sajnos valószínûleg csúfolni fogják, de nem tudtok mit tenni, ha egyszer így hívják az apukát.
Szia! Az én családnevem is ez. :) És igazából nem csúfoltak miatta. Tesóimat sem. :) Bár bevallom régen nem szerettem hogy ez a nevem, de aztán kamasz koromtól már semmi bajom nem volt ezzel. Nyuszinak, Nyuszkónak szólítottak sokat, sõt Nyúlnak is, de ez sem zavart, kedvességbõl hívtak/hívnak így. Egyszer mikor mérges voltam még vérnyúlként is emlegettek!!!! :-D Szóval ne aggódj. Ha nem Lilit adtok, vagy hasonlót, szerintem nem lesz gond. A Nyúl Lili vagy Nyúl Tamara elég idétlenül hangzik. Valami egyszerûbb név, mint pl Ágnes, Krisztina, Anett, Ildikó, Hanna szerintem illik hozzá. ;)
Teljesen mindegy, hogy milyen nevet adsz a gyerekednek, ha nem tudják az miatt csúfolni akkor megteszik másért. Õk már csak ilyenek.
Szerintem a Retkes név sokkal rosszabb :) :O
Dehogy fogják, max. becenevet fog kapni, de nem gáz! Nekem van Bugyi, Kormos és Cigány vezetéknevû ismerõsöm, de csöppet sem furcsa.
Nekem van Ondó vezetéknevû ismerõsöm, illetve volt mert a fiatalabb családtagok más vezetéknevet vettek fel. Szóval a Nyúl egy komolyabb keresztnévvel egyáltalán nem gáz!Szerintem
Ha kislány, akkor inkább irigységre adhat okot a többi lány számára a vezetékneve, hogy mindenki Nyuszinak hívja.

Milyen keresztnév illik a Zsiga vezetéknévhez? Fiú lány is érdekel! Sajnos nem találok semmi hozzáillőt, a rövid nevek tetszenek Soma, Milán, Szonja, Mia de úgy érzem nem illenek hozzá, túl rövid lesz az egész név.

Legjobb válasz: A rövid vezetéknév miatt inkább a hosszabb keresztnevek fognak hozzáilleni, bár egy-két rövidebb név is illhet hozzá pl. Zsiga Márk. A Zsiga Mia viccesen hangzana. Esetleg második névnek lenne jó.

A rövid vezetéknév miatt inkább a hosszabb keresztnevek fognak hozzáilleni, bár egy-két rövidebb név is illhet hozzá pl. Zsiga Márk. A Zsiga Mia viccesen hangzana. Esetleg második névnek lenne jó.
Noémi, Melinda, Viola... Gerzson, Zalán, Zsombor...
Zsiga Klaudia.(:
Léna, Eszter, Zétény, Zalán, Lõrinc, Dominik.
Gábor
Titanilla Daniella Bernadett Zita Milán :)
A magánhangzóval, fõleg A-val kezdõdõeket kerüld. Nem kezdenék S-el, Cs-vel, Zs-vel sem. Szerintem jó lehet, ha tetszik nektek: Zsiga Kristóf Zsiga Dávid Zsiga Dániel Zsiga Violetta Zsiga Bettina Zsiga Melinda
Keress inkább hosszabb neveket! Nem megbántani akarlak, de amiket felsoroltál, szerintem mindegyikkel furcsán hangzik.
Zsuga.
Zsiga Fanni Mia, ha már úgyis tetszik a Mia név, Szerintem aranyos. Kicsit modern, nem mindennapi, de mégsem "csicsás". :) Elõször a Zsiga Szófia Mia jutott eszembe, de aztán kicsit belegondolva a SzóFIA MIA, nem a legjobb egymás mellett.Fia-Mia... :) De a "Fanni Mia" már jobb párosítás. Szerintem elég jól néz ki a "Zsiga Dorottya", mert ehhez a vezetéknévhez jobban passzolnak a hosszú keresztnevek, vagy ha kettõ utónév van az sem rossz. Zsiga Kitti Maya vagy Zsiga Kiara Maya? A fiúk... Zsiga Marcell? (hosszú, ezért jól hangzik) Zsiga Milán Botond Zsiga Martin Brendon?
Zsiga Kinga Zsiga Zita
Szerintem a Zsiga keresztnévhez tényleg jobb a több betûs, fõleg komolyabb név. A Zsiga vezetéknév (a becézett forma miatt) mókás, tehát "komolyítani" kell a hangzást. A Milán jól hangzik. Találtam néhány jó tippet a válaszok között, szintem egy Melinda (ne Linda), Éva (rövid), Kristóf, Richárd, Márk ... További jó tépelõdést!
Zsiga Bence Zsiga Enikõ
Petra, Zoé, Hanga, Léna, Lara, Dalma a Milán szerintem aranyos és illik is a Zsiga névhez Dávid, Barna, Áron, Ákos
Zsigmond :D
A kérdező hozzászólása: igen tudom, hogy nem illenek hozzá, ezért is kérek segítséget, mert a a 3-4 szótagos keresztnevek közül nem találtam olyan ami igazán tetszene!
Zsiga Milán :)

Hogyha egy keresztnév a vezetéknevem, az milyen származásra utalhat?

Nekem spec. Szaniszló a vezetéknevem. De sokakat ismerek akiknek szintén egy keresztnév a vezetékneve. A válaszokat el?re is köszönöm! =D

Legjobb válasz: Abból, hogy egy keresztnév a vezetékneved, még nem lehet a származásodat tudni. Többminden lehet, lehet, hogy családban régen, több Szaniszló volt és elõbb-utóbb ez lett a vezetéknevetek, van egy Szaniszló község a román-magyar határnál, lehet, hogy erdélybõl jöttetek át.

Abból, hogy egy keresztnév a vezetékneved, még nem lehet a származásodat tudni. Többminden lehet, lehet, hogy családban régen, több Szaniszló volt és elõbb-utóbb ez lett a vezetéknevetek, van egy Szaniszló község a román-magyar határnál, lehet, hogy erdélybõl jöttetek át.
Az apanevek 15-16. századi eredetûek.
Én meg úgy tudom, hogy Erdélyi származásra is utalhat.
ha valakinek valami szokványos hétköznapi keresztnév a vezetékneve, akkor gyanítható, h zsidó származású. néhány példa: Gábor Miklós, Tamás Gáspár Milkós, Bálint András...
És egyébként volt olyan törvény is korábban érvényben, ha leányanya szült, akkor a gyermek nem kaphatta meg az õ vezetéknevét, hanem a legközelebbi férfirokonának a keresztneve lett a gyermek vezetékneve.

Mi a Veres vezetéknév jelentése? Milyen keresztnevek illenek hozzá (fiú, lány is)?

Legjobb válasz: A mai "vörös" szó régies vagy népies változata, az illetõ hajszínére, esetleg arcbõrére utalhatott. Mivel magas hangrendû, a mély hangrendû, de nem azonos magánhangzókat tartalmazó keresztnevek illenek hozzá, pl Áron, László, József, Pál, az Irén ugyan magas hangrendû, de szerintem jól hangzik vele, az Ilona vegyes, de az is jól hangzik. Ne kezdõdjön s-sel vagy zs-vel, mert az túl sok együtt, pl Veres Sebestyén, Veres Zsolt, ez utóbbiban ráadásul zs-nek ejtjük az s-et. Ne kínozd a leendõ gyerekedet ilyenekkel, mint Veres Emese, Elek, Eszter.

A mai "vörös" szó régies vagy népies változata, az illetõ hajszínére, esetleg arcbõrére utalhatott. Mivel magas hangrendû, a mély hangrendû, de nem azonos magánhangzókat tartalmazó keresztnevek illenek hozzá, pl Áron, László, József, Pál, az Irén ugyan magas hangrendû, de szerintem jól hangzik vele, az Ilona vegyes, de az is jól hangzik. Ne kezdõdjön s-sel vagy zs-vel, mert az túl sok együtt, pl Veres Sebestyén, Veres Zsolt, ez utóbbiban ráadásul zs-nek ejtjük az s-et. Ne kínozd a leendõ gyerekedet ilyenekkel, mint Veres Emese, Elek, Eszter.
VERES: Vince Vivien Vanda Gréta
Szerintem a Sára is jó! Emese, rebeka, Elemér Nekem ezek teccenek de , hogy valakinek nem.Ez nagyon emberfügõ
Lány Veres Mirtill Fiú Veres Máté, Milán
Én spanolban élek és itt ismerek 2 Veres Attilát is :)
nalunk a csaladban van Veres : Anita Gabriella Szilard Karoly Marta
pl. Veres Marti :D Vagy Veres Pálné
Veres Bence az szép nem?:)
Emese
Én pont Veres Bence vagyok , apám László tesòm is, ( anyám Veresné Barbara)

Milyen keresztnév illik a Csóka vezetéknévhez?

Fiú és lány neveket is várok!

Legjobb válasz: Nekem tetszenek azok a nevek, ahol a vezetéknév és a keresztnév azonos betûvel kezdõdik, olyan szép hangzásuk van. Ezért én a Csaba és a Csilla neveket javaslom :) Ha neked nem, akkor szerintem szépen hangzik még az Annamária, András, Zsolt is :) Boldog babavárást! :)

Nekem tetszenek azok a nevek, ahol a vezetéknév és a keresztnév azonos betûvel kezdõdik, olyan szép hangzásuk van. Ezért én a Csaba és a Csilla neveket javaslom :) Ha neked nem, akkor szerintem szépen hangzik még az Annamária, András, Zsolt is :) Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Léna lett a kicsi lány! :)
Szia! Regina? Ezt még nem láttam a javasoltak között. Van ilyen nevû ismerõsöm és szerintem szép neve van, a szüleitõl másodiknak az Orsolyát kapta, de egyáltalán nem használja.
Bocsánat elõzõ vagyok! A Kingát visszavonnám, az nagyon nem jó hozzá, csak elsõre hangzott jól, amikor hangsúlyozva próbáltam kiejteni! Nem bántásból írtam! Bocsiiiii
Gratulálok a kicsi lányhoz! Csóka Eszter (így hívják egy barátnõm, azért ez ugrott be elsõnek) Amúgy nekem megy hozzá nagyon a Laura, Hanga, Csenge, Kinga név is Érdekes nekem nem ezek a kedvenc neveim, de valahogy ezek ugrottak be:)
A kérdező hozzászólása: Tegnap kiderült, hogy a pocakban egy kislány lakik! Így ennek ismeretében várnék még további ötleteket most már csak a lánynevekre fókuszálva! :)
Lili, Fanni, Kitti, Léna, Lilla
Csóka Balázs, Ciprián, Dániel, Dávid, Dénes, Ferenc, Flórián, Gábor, Henrik, Ignác, István, János, József, Krisztián, Kristóf, László, Mihály, Milán, Péter, Prímusz, Ramón, Salamon, Sándor, Simon, Szabolcs, Szilvió, Tamás, Trisztán, Zoárd, Zolta, Zoltán...
A nálatok esélyes nevek közül, szerintem leginkább az Orsolya passzol a vezetéknévhez, a Léna és Dóra a rövidsége miatt, az Emese -e magánhangzói folytán nem túl szerencsés választás. Fiú nevek közül az Olivér, de csak Olivér Farkas párosítással, mert úgy eléggé hangzatos lenne.
A kérdező hozzászólása: Az Emese nekünk is nagyon tetszik, de egyenlõre még a Léna, a Dóra és az Orsolya is. Fiúban az Olivér, Márk és a Benedek listás jelenleg, de még csak a 20. héten járunk, így még várom az ötleteket!
Nimród, Erik, Dániel, Viktor, Gergely. Fanni, Lilla, Zsófia, Emese, Boglárka.
Csóka Csalán
Csóka Lívia Csóka Lydia Csóka Lili Csóka Tamás Csóka Dániel Csóka Norbert
Gratulálok Lénához! Mikor született? Sok boldogságot nektek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!