Találatok a következő kifejezésre: Milyen kellemetlen kellemes (4 db)

Milyen kellemetlen és "kellemes" mellékhatásia vannak a Mercilon tablettának?

Legjobb válasz: Én 2 és fél évig szedtem. 18 voltam, amikor elkezdtem. Kellemes mellékhatása volt, hogy az addigi rettenetes menszi elsõ napjaiban jelentkezõ görcseim elmúltak és max 4-5 napig tartott a vérzésem. Kellemetlen volt, hogy legalább 8 kilót(!) híztam tõle. Ez nem zsír volt,hanem víz. Anyukám szerint olyan volt, mint a puffasztott rizs. De ne ijedj meg, ez egyéntõl függ, mert barátnõm pl egy dekát sem hízott tõle.Remélem segítettem.

Én 2 és fél évig szedtem. 18 voltam, amikor elkezdtem. Kellemes mellékhatása volt, hogy az addigi rettenetes menszi elsõ napjaiban jelentkezõ görcseim elmúltak és max 4-5 napig tartott a vérzésem. Kellemetlen volt, hogy legalább 8 kilót(!) híztam tõle. Ez nem zsír volt, hanem víz. Anyukám szerint olyan volt, mint a puffasztott rizs. De ne ijedj meg, ez egyéntõl függ, mert barátnõm pl egy dekát sem hízott tõle.Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen.
én lassan 1 éve szedem és én a pozitív példa vagyok. -a pattanásaim eltüntek, mensi elött jön ki egy darab általában -lassan 10kg-ot fogytam, ami nagyon nagy szerencse, eddig sehogyse sikerült fogynom -farkasétvágyam mensi alatt van csak, máskor kibírom akár napi egy evéssel is és nem korog már a gyomrom -a mensimet beállította, kevesebb ideig tart és nincs is erõsen meg -napra pontosan jön meg -nincsenek görcseim egyáltalán -nem drága, nagyon megéri! Jó orvoshoz kell menni.. :) elsõ fogamzásgátlóm hozzáteszem
A kérdező hozzászólása: Legjobb és legrosszabbra gondolok.
Poén, hogy nem ír ide senki:D Készülnek a szilveszterre
A kérdező hozzászólása: Ugye? :-)

Milyen érzés a szoptatás? Kellemes vagy kellemetlen?

Legjobb válasz: Bár nekem még nincs gyerekem, de az a véleményem, hogy a természet ezt úgy találta ki, hogy ne legyen az anyának kellemetlen. Én úgy hallottam, hogy kellemes. Ez egy nagyon szoros intim kapcsolat az anya és a gyerek között.

Bár nekem még nincs gyerekem, de az a véleményem, hogy a természet ezt úgy találta ki, hogy ne legyen az anyának kellemetlen. Én úgy hallottam, hogy kellemes. Ez egy nagyon szoros intim kapcsolat az anya és a gyerek között.
Hát nagyon kettõs dolog. Én 3 napig tudtam szoptatni egy elég durva fertõzés miatt - borzasztóan fájt, de imádtam, amikor megnyugodott tõle a manó. Szóval nem tudom, vegyes, ha a fájdalom elmúlik, akkor biztosan szuper.
Nagyon megindító dolog és természetes de amikor a vér folyik a mellembõl mert nincs tej de a babám próbálná szívni akkor nagyon FÁJ!!!!
Nekem nagyon fájdalmas volt..(nem lapos és nem is beforduló a mellbimbóm)tehát nem volt semmi nehezített körülmény..bár a picik, nagyobbik 4 éves 4620gr és a kicsi 2 éves már 4320grammalszülettek..lehet ezért de olyan vákumjuk volt, majd megõrültem...hajtott a dolog hogy van tej, és ez a legjobb neki ha így közvetlen tõlem kapja, aztán mind a 2 vel 1-1 szer begyulladt a mellem (nem kívánom senkinek)inkább 2szer császározzanak mint egy mell gyulladás.. az elején mind2nél 3-4hétig bírtam fogszorítva , majd elõkerült az elektromos mellszívó és fejtem , cumisüvegbõl adtam...Van akinek kellemes, nem tudom nálunk mi volt a gond lehet nagyon mohók voltak..de nekem nem volt kellemes érzés....
Már nagymama vagyok, egy fiam van, õt nyolc hónapos koráig problémamentesen szoptattam. Mielõtt mellre tennéd majd a babát, igyál meg 1 deci folyadékot, ha szereted a tejet, azt. Nyomj ki egy pici tejet a melledbõl, és azzal kend be a mellbimbódat, utána engedd a cicihez a babát. Nem fog kirepedezni a bõr, nem lesz fájdalmas a szoptatás, . Egyébként nagyon kellemes érzés, semmi mással össze nem hasonlítható. Ha lesz tejed, mindig váltva szoptass, és fejd ki a maradékot. Én kézzel csináltam, addig kell, amíg spriccelve jön. Csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, amint a költõ mondja, nem kell izgulni, a természet kitalált mindent jól, nekünk csak rá kell érezni és csinálni kell. Menni fog.
Nekem nagyon kellemetlen és fájdalmas volt.
1-3 hétig fájt az elején, sebesedés, stb. De utána teljesen semleges érzés, persze lelkileg nagyon jó, de fizikailag semmi extra. Semmi esetre sem kellemes, néha kellemetlenebb pl mikor új fog jön és még nem szokta meg a mell, de ezek már soha nem fájdalmasak.
Ha valami gond van, akkor inkább kellemetlen, de ha sikerül ráérezni a módjára, akkor kellemes (de legalábbis semleges). Nyilván, ha problémád van, akkor viszont nem fogsz ott megállni, hogy csak elviseled a fájdalmat, hanem igyekszel utánajárni, mi lehet a gond és mit tegyél - vagyis jó eséllyel elérheted még, hogy kellemes legyen. ;)

Aki tudja meséljen milyen hr emberi erõforrás menedzsernek lenni, mit csinál és mi a munka kellemes és kellemetlen része és összességében milyen, meg mik a céljai egy hr managernek, hogy tud többet keresni vagy elõrébb lépni?

Hallottam már azt is, hogy könnyû, hallottam már azt is, hogy unalmas, azt is hogy kellemetlen munka, nem értem mit kell egyáltalán ennél a szakmánál csinálni, meg mibõl áll egy nap. Hogy kell elképzelni, reggel bemész az irodába, aztán beküldenek az irodába papíron számolgatni kinek mennyi megy le tbre, adóra,nyugdíjra, ki vette már fel a fizetését, bónuszát meg azt írogatod ki mennyit túlórázott, ezt írogatod ásítozva meg már eleged van minden nap, nagy ritkán üdülésnek meg fellehet adni egy állásinterjút és a jelentkezõk leveleit törölgetni, interjúztatni a fõnökkel meg kijegyzetelni az emberek megfigyelt tulajdonságait és ez érdekes? Meg nézni a teljesítményt és akinek alacsony azt behívni egy kellemetlen beszélgetésre, vagy kirúgni, az meg kellemetlen meg néha van egy kis tréning és akkor még írogatni kinek javult az eredménye? Vagy mibõl áll egy nap?

Legjobb válasz: Tehát egy nagyon unalmas ülõ papírmunka, mint a könyvelés, 80-90%-ban, néhány kellemetlen, meg pár érdekes beszélgetéssel tarkítva, nem? Vagy hogy van?

A kérdező hozzászólása: Tehát egy nagyon unalmas ülõ papírmunka, mint a könyvelés, 80-90%-ban, néhány kellemetlen, meg pár érdekes beszélgetéssel tarkítva, nem? Vagy hogy van?
A kérdező hozzászólása: Van változatosság, kihívás, vagy érdekesség benne, vagy csak közepesen fizetõ dögunalmas papírmunka és nem érdemes ezt a szakot elvégezni?
A HR egy osztály, egy részleg. Nálunk kb 150 HR-es van, nyilván van rossz meg jó része is, papírmunkás meg emberközelis is, stb. A Manager kifejezést viszont felejtsd el a végén, az már fõnököt jelent, amivel még jó ideig nem kell foglalkoznod.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ne keverd a hr-t a bérszámfejtõvel. A HR-es nem fogja a tb-t, meg a fizetést számolgatni. Az egyik része az emberek toborzása, hirdetések feladása, a beérkezett önéletrajzok átolvasása, elõinterjúztatás. Van egyéb papírmunka is, amit a management kér, van unalmas része is, igen. Ami szerintem kellemetlen, az az, hogyha elbocsájtások vannak, azt is neked kell intézni. Nálunk pl. fél éven át lógott a levegõben, mindenki tudta, hogy meg fog szûnni az osztály, ahol dolgozunk, ezért a fõnököm heti meetinget írt ki a HR vezetõvel, aki mindig bejött, és mindig mosolygott, és a szemünkbe hazudott, hogy nem leszünk elbocsájtva. Holott már õ is tudta, de félt tõle, hogy akkor felmondunk. (Mondjuk hülyeség az egész, mert így is mindenki munkát keresett.) Szóval szerintem kell ehhez egy jó adag kétszínûség és vastag bõr a képeden. Meg azt képzeld el, amikor behívod az embert, hogy elbocsájtod, és elkezd sírni, hogy éhen hal a 3 gyereke. Vagy vitázol vele a jogaikról.Ha munkaügyi perbe keveredik a cég, akkor hullanak a hr-es fejek, tehát nagyon képben kell ott is lenni, hogy kinek milyen jogai vannak. Egyébként egy cégnél a hr-est mindenki utálja, én nem lennék az.
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem tiszta, ez hogy fest, reggel bemész az irodába 8-ra, megnézed az emaileket kik jelentkeztek az álláshirdetésre, törölgetsz a levelekbe, írogatsz, közben meg gombóc van a gyomrodban hogy megint ki kell rúgnod 15 embert nemsokára. Végzel 10-kor a levelezgetéssel, vagy mondjuk egy két órás jognézegetéssel, majd elbocsájtod az embereket egyenként, aztán meg a maradék hat órában lelkiismeretfurdalás miatt a korábban történtekért még felvételi interjúztatsz, ahol menõnek érzed magad és ez jó érzés, meg unalmas papírozatsz? Akkor hogy van, ez egy leginkább stresszes munka, de idõnként menõnek és okosnak érzed magad, idõnként meg unatkozol pár órát? Meg kötelezõ hazudni ha megszûnõben van egy osztály, minden hr-esnek kötelezõ hazudnia, vagy csak õ volt ilyen? Minden hr-est utálnak? Tud egy hr-es dícsérgetéssel, õszinteséggel vagy máshogy jó benyomást kelteni? Csak a negatívumokat hallottam, hogy unalmas, hazug, szomorú, vitatkozós, bizonytalan munka. Mik a pozitívumai?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "reggel bemész az irodába 8-ra, megnézed az emaileket kik jelentkeztek az álláshirdetésre, törölgetsz a levelekbe, írogatsz, közben meg gombóc van a gyomrodban hogy megint ki kell rúgnod 15 embert nemsokára. Végzel 10-kor a levelezgetéssel, vagy mondjuk egy két órás jognézegetéssel, majd elbocsájtod az embereket egyenként, aztán meg a maradék hat órában lelkiismeretfurdalás miatt a korábban történtekért még felvételi interjúztatsz, ahol menõnek érzed magad és ez jó érzés, meg unalmas papírozatsz? " Nem. Ez itt kb 5-10 különbözõ pozíció munkája. Te egyszerre csak egyet csinálsz. Tehát egy feladatod lesz, azt végzed napi 8-9 órában, bõdületes mennyiségben. "Akkor hogy van, ez egy leginkább stresszes munka, de idõnként menõnek és okosnak érzed magad, idõnként meg unatkozol pár órát? " Az unatkozást gyorsan felejtsd el. Egy cég sem fizet teljes havi munkabért azért, hogy unatkozgasson bárki. Inkább mindig 1-2 emberrel kevesebb van, ezért kellenek a túlórák. Stresszesnek mondhatjuk, de vannak excelezgetõs, háttér tevékenységek, vannak trainingekkel kapcsolatban sokat telefonálós, meg van aki igen, a felvétellel-kirúgásokkal foglalkozik. Ez utóbbi lehet a legkeményebb talán, én is gyûlölöm a mieinket, akik sokszor igazságtalanul bántottak nekem kedves embereket.
A kérdező hozzászólása: És mit kell iratozni meg táblázatozni 9 órát és az milyen munka, gondolom 1-2 hét alatt meg lehet unni, nem? Mit kell a tréningekkel kapcsolatban annyit telefonálni? Nem csak keresel valami szakmai tréninget a neten, 5-6-ból megmutatod a fõnöknek hogy melyik tetszik neki és aztán felhívod a céget? Felvenni érdekes lehet pár hónapig, kirúgni meg erõsen stresszes, meg valószínûleg akkor nehéz büszkének lenni a munkádra. Ezek alapján úgy tûnik még egy árufeltöltõi munka a Tescoban is érdekesebb, nyugodtabb. De lehet csak mert nem mondtatok pozitívumot, vagy hogy mitõl érdekes vagy ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Ez így átlagnál jobb melónak hangzik, el tudom képzelni, hogy valaki, aki szeret sürögni-forogni szereti ezt csinálni, meg mivel gyakran szem elõtt vagy, gondolom könnyebben elõléptetnek. Úgy hangzik, hogy itt nincs akkora unalom mint az exelezgetésnél és egész napos írogatásnál az irodában, meg nincs akkora stressz akkor, mint az elbocsájtós pozícióban. A felvételiztetés még úgy egész élvezhetõ lehet de biztos meg lehet unni. Ezek hogy vannak?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!