Találatok a következő kifejezésre: Milyen kell a baba (159 db)

Milyen papírok kellenek a baba megszületése utánra? Házassági anyakönyvi kivonatból újat kell kérni? Hol?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Házassági anyakönyvi kivonatból 300 napnál nem régebbit fogadnak el, ott tudsz másolatot kérni, ahol összeadtak titeket.

Házassági anyakönyvi kivonatból 300 napnál nem régebbit fogadnak el, ott tudsz másolatot kérni, ahol összeadtak titeket.
Kell a te személyid és lakcímkártyád, az apuka személyije, lakcímkártyája. házassági anyakönyvi kivonat ( én csak egy igazolást kaptam ingyen) attól az önkormányzattól, ahol a polgári szertartás volt. Az anyakönyvvezetõ adja ki.
Minden kórházban más a protokollja, ezért szülés elõtt érdeklõdj! Nálunk ( Nyíregyháza) a kórháznak kihelyezett anyakönyvi hivatala van ( pontosabban a PMH-nak a kórházban ) így aki Nyíregyházán kötött házasságot, attól egyáltalán nem kérnek házassági akvi. kiv-ot, aki viszont máshol, attól 30 (!) napnál nem régebbit.
Kizárólag Pesten kell a 300 napnál nem régebbi.
Én írtam az elsõt. Székesfehérváron kérik a 300-nál nem régebbit, plusz az országos protokol is ezt írja, több cikkben is ezzel találkoztam.
Én 12 éves házassági anyakönyvi kivonat fénymásolatát vittem és nem volt gond.Nem is hallottam róla, hogy új kell.A férjemtõl semmi igazolványt nem kértek.
Szia!Én írtam a 12 éves anyakönyvi kivonatot:-Gyõrben szültem és nem itt volt az esküvõ-mégcsak nem is ebben a megyében.A védönõd biztos segít!
Én Székesfehérváron szültem. A terhesfelkészítõn azt mondták, hogy nem kell egyáltalán, mert meg tudják nézni az adatbázisban. Azért én vittem, de az eredetit, nem kértem újat. Az anyakönyvvezetõ kérte, de elfogadta a 3 évest.

Milyen orrspray-k vannak amiket porszívózás előtt kell a baba orrába fújni? Mennyibe kerülnek?

Legjobb válasz: Én sterimart használok, elégedett vagyok vele, de fogalmam sincs mennyibe kerül. Olvastam már itt, hogy valakinek nem jött be, mert a babája orrának túl erõs volt a spiccelése.

Én sterimart használok, elégedett vagyok vele, de fogalmam sincs mennyibe kerül. Olvastam már itt, hogy valakinek nem jött be, mert a babája orrának túl erõs volt a spiccelése.
Freenosal. Ez egy nagyobb adag (125 ml), ezres felett van valamivel. De egységárban megéri.
bocs, spriccelése :D
A Fluimar jobb!
Fluimar:hajtógáz mentes, fekve is használható, de hamar kifogy.900-1200, - Isomar:hajtógázos, fülben is használható, kicsit bumszli a az orrba tehetõ vége 2000, - körül Sterimar:hajtógázos, 50 vagy 100ml-es, sztem túl vékony a vége és volt, hogy kicsit megsértette a babám orrát ha ficánkolt. 1700-2200, - Én ezeket próbáltam, mindegyik tengervizes. Van most az Otrivinnek is baby orrspray-je, ahhoz még nem volt szerencsém. http://www.pirulapatika.hu/fs
Fluimare orrspay-t használunk, nagyon jól feloldja a lerakódott részeket és mi teljesen meg vagyunk elégedve vele. Sajnos az én kislányom (1 éves) már két hónapja náthás, de sokat segített az orrspray. Csak ajánlani tudom.
18.38 Amikor az enyém beteg a szokásos orrspray, orrszívás......mellé a szobákban sós vízet(Salvus, Hunyadi J., Ferenc J.) párologtatok.
en sima gyogyszertari sooldatot csepegtetek az orraba (1-1 csepp). Nekunk a gyogyszertaros ezt ajanlotta, nem a spray-ket.
Nekünk a Kamillosan vált be nagyon!

Mennyit alszik napközben egy 5 hós baba? Milyen "kell" a napirendje? Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Lányom 8 körül ébred, 9-kor cici, át a dédihez, játék, mondóka, torna, éneklés, fél 11-kor séta délig, fél 1-ig(közben fél óra alvás), ebéd, játék a játszószönyegen, 14 körül alszik fél órát, 15 -kor cici, játék tovább, 18-kor cici, ha jó napja van 17-19 között alszik még egy fél órát, 20-kor fürcsi, és 21-kor alvás.

Lányom 8 körül ébred, 9-kor cici, át a dédihez, játék, mondóka, torna, éneklés, fél 11-kor séta délig, fél 1-ig(közben fél óra alvás), ebéd, játék a játszószönyegen, 14 körül alszik fél órát, 15 -kor cici, játék tovább, 18-kor cici, ha jó napja van 17-19 között alszik még egy fél órát, 20-kor fürcsi, és 21-kor alvás.
Az én kisfiam fél 7kor kel, eszik, aztán játék, majd 9-fél 11ig alszik, eszik, játszik, fél 2kor eszik, alszik 4ig, fél 5kor eszik, játszik, 7 körül fürdik, fél 8kor eszik, aztán alszik reggelig.

Milyen sűrűn kell a baba fülét tisztítani? és mivel?

Legjobb válasz: Ha már látod is, akkor az szélen van, azt valami kicsi dologgal ki lehet szedni. Ne nevess, én a kisujjam körmét használom...ha már ott "ficereg" a fülzsír... De megteszi egy kis papírzsepi darab is. A lényeg, hogy ne tolódjon beljebb a fülzsír.

Ha már látod is, akkor az szélen van, azt valami kicsi dologgal ki lehet szedni. Ne nevess, én a kisujjam körmét használom...ha már ott "ficereg" a fülzsír... De megteszi egy kis papírzsepi darab is. A lényeg, hogy ne tolódjon beljebb a fülzsír.
Biztonsági fültisztítóval, 4-5 naponta.
A fül belülrõl nem igényel semmilyen tisztítást, mert az egészséges fül öntisztuló. A pálcikával csak "beledöngöljük" a fülzsírt a hallójáratba. Ha fürdetés közben víz menne a baba fülébe, akkor a törölközõ sarkával óvatosan ki kell törölgetni.
A kérdező hozzászólása: és ha látom a sárgás fülzsírt?
Fültisztítóval nem szabad belenyúlni, semmilyennel...ahogy elõttem írták már akkor szabad kiszeni amikor kinnt van és tényleg az ujjad végével, vagy törölközõ sarkával ki lehet szedni. Mi 2 hetente paraffinolajat szoktunk csepegtetni mindkét fülébe, az szépen feloldja a fülzsírt és egy éjszaka alatt kitisztul, kifolyik. De az én fiam elég fülzsíros fajta és szûk a hallójárata így nekünk ez a legegyszerûbb, orvos mondta. Így tuti nem lesz gond nála. Mostmár a kistesónál is így csináljuk.
A kérdező hozzászólása: 8 hós a kisfiam, és kb minden másnap fülpucival megtisztítottam, ha láttam hogy sárgás de többször olvasom hogy nem lehet fültisztítózni, ezért kérdeztem meg! De ezek szerint nem csinálok rosszat, hiszen ha látom akkor csinálom csak és nem is nyomom be teljesen, csak épphogy! És a spray-rõl van tapasztalatotok?
Mi egyszer kérdeztük gyógyszertárban a sprayt, de azt hiszem, csak 3 éves kor felett ajánlják. A fültisztító pálcikákat semmiképpen ne használd!
Paraffin olaj, hetente kètszer. Kèrdezd csak meg bàrmelyik patikàban, nekem is ott ajànlottàk.

Terhesen milyen vitamint érdemes szedni? Mennyi ideig kell? A baba súlyát befolyásolja-e?

Legjobb válasz: Folsavat, de csak a 16. hétig van jelentõsége, utána már nem hat a magzat fejlõdésére. Minden másra elég a változatos táplálkozás. A bika multivitaminoktól maximum az étvágy nõ meg és elõsegíti a terhes-bálna jelenséget.

Folsavat, de csak a 16. hétig van jelentõsége, utána már nem hat a magzat fejlõdésére. Minden másra elég a változatos táplálkozás. A bika multivitaminoktól maximum az étvágy nõ meg és elõsegíti a terhes-bálna jelenséget.
Én szedtem terhesség alatt terheseknek való multivitamint (Matruelle-t), a védõnõm is szorgalmazta. Nem lett farkasétvágyam, és bálna sem lettem. A barátnõm nem szedett semmi ilyesmit, elhízott, ráadásul állandó lábgörcsei, hányingere, és közepesen súlyos vérszegénysége lett a végére, úgyhogy késõi terhesen kellett mindenféle pótlást kapnia. Szerencsémre ezeket mind megúsztam (nem tudom összefügg-e a vitaminommal). Már attól fogva szedtem, hogy kiderült a terhesség, és szülés után is szedtem még 2 hétig. A kisfiam 3200 g-mal, és 51 cm-rel jött világra, õ sem lett bálna:) Ez csak 2 személyes tapasztalat, neked kell mérlegelni, hogy akarod-e szedni. Minden jót, sok boldogságot a kis jövevényhez!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az Elevit Pronatal N, Gravida , Femibion, Eurovit vélemények. Melyik a legjobb? Ha lehet akkor személyes tapasztalatot írjatok légyszíves.
Elsö babanal Elevitet es Gravidat szedtem (nem együtt), masodiknal Femibiont. Utobbiban a haloolaj fele kapszula is van a vitamin mellett, igy 2-öt kell bevenni, nem emlekszem pontosan a nevere, bocs, most majd biztos kijavitanak. A masodik varandossagom alatt emellett is vas-, magnezium-, es kalciumhianyom volt, ugyanis allergiak es mas dolgok miatt gyakorlatilag nalam megvalosithatatlan a "kiegyensulyozott"-nak nevezett etrend. Elsö babam 3300 g, masodik 3700 g lett, orvosok szerint teljesen normalis, atlagos suly. Nem olvastam sehol, semmilyen bizonyitekot arrol, hogy a vitaminok miatt nagyobb sulyu lenne a baba, viszont van egy ilyen elterjedt velemeny, en is hallottam. Sztem ami vitamin nem kell a babanak, az nem megy at a szervezetedböl, hanem tavozik belöled a vizelettel.

Milyen okok miatt nem fejlődik kellően a baba?

Az utolsó uh-n derült ki nálam, és befektettek, ahol meglepve tapasztaltam, hogy még néhány kismama volt ugyanez miatt. Volt, akinek aztán szépen megn?tt a végére,de olyan is, akinél gyorsan indítottak, és tényleg kis súlyú baba lett. Eddig ilyenr?l nem is hallottam. Azt tudom, hogy a dohányzás okozhatja, és volt is egy csaj, aki még onnan is kilógott cigizni.

Legjobb válasz: Engem is befektettek...nekem a lepényi keringésre fogták,hogy kisebb volt a babám buksija.Kaptam szurit minden nap,tapaszt a hasamra,meg gyógyszert.Hetente vettek vért a lepény mûködésének ellenõrzésére.Neked mit mondanak?Nálunk kiderült,téves riasztás volt az egész tortúra.Tök egészséges a kislányom,bár nem óriás.3001 gr és 50 centi volt születésekor.Nekem a szurik...stb.ellenére sem nõtt nagyobbra a babám.Nálunk genetikailag volt kisebb-én is 156 centis vagyok. Még az alkohol is súlyos visszamaradást okoz a cigi mellett,kábszerek...stb.

Engem is befektettek...nekem a lepényi keringésre fogták, hogy kisebb volt a babám buksija.Kaptam szurit minden nap, tapaszt a hasamra, meg gyógyszert.Hetente vettek vért a lepény mûködésének ellenõrzésére.Neked mit mondanak?Nálunk kiderült, téves riasztás volt az egész tortúra.Tök egészséges a kislányom, bár nem óriás.3001 gr és 50 centi volt születésekor.Nekem a szurik...stb.ellenére sem nõtt nagyobbra a babám.Nálunk genetikailag volt kisebb-én is 156 centis vagyok. Még az alkohol is súlyos visszamaradást okoz a cigi mellett, kábszerek...stb.
A kérdező hozzászólása: Csak a vállukat vonogaták. Nálam sajnos nem volt tévedés, alig volt több, mint 2 kiló mikor megszületett. Nem volt semmi káros szenvedélyem, bár sokat dolgoztam, elég stresszes helyen. Azóta szerencsére behozta, de nem szeretném a következõnél ezt a pánikot. Ja, és Gravidát szedtem.
Ha nem vizsgálták a lepényedet, lehetett ám attól hogy kisebb lett a babud.De az a lényeg, hogy minden ok veletek!Meg minden terhesség teljesen más, a 2. már biztos teljesen ok lesz majd!
A lepény keringésére nem kaptál semmit?A meszesedéstõl van, mikor már 3.fokban meszes, akkor esetleg nem mûködik úgy mint kéne.A magzatvizet nem tudom, az nálunk rendben volt.
Szia! Nekem a 37. héten becsültek 2200 gr-ot. Nekem egy rendellenes hasi vénatágulat alakult ki a terhességem alatt, ami kb. 4 ujjnyira fejlõdött. Azt gyanították, ettõl nem jut annyi vér a babának. Befektettek, minden nap flowmetria+nst+amnioskóp. 3kg 30cal született a kiscsajszim, és 55 cm volt.Ja, és 39. héten indítottak.
Ti akkor még szerencsések vagytok, hogy észrevették! Nálam sajnos nem igy történt, és halva született meg. Azt mondták, hogy nem volt elég eres a méhlepény, nem jutott el a babához ezért a táplálék és szó szerint éhenhalt. :-( Azóta viszont született 2 egészséges lányom (õ kisfiú volt). Velük nem volt ilyen probléma szerencsére. Ma szellemcsikosat teszteltem, nagyon jó lenne ha sikerülne. Nagyon vágyom egy kisfiúra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Azt mondták a végén, hogy a lepény keringése már nem az igazi, és kevés a magzatvíz, de hogy mitõl...?
A kérdező hozzászólása: A kórházban semmit nem kaptam. Meszesedésrõl nem volt szó, szerintem nem az lehetett az ok, mondta volna a dokim.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom :( Tudom, hogy szerencsém volt így is. Örülök, hogy a többivel minden rendben! Ezek szerint egyszeri véletlen rendellenesség volt?

Aki gyesről ment tgyásra hogyan igényelte meg? Ha én 28 nappal szülés előtt szeretném megigényelni milyen okmányok kellenek? ÉS mit kell még küldeni a baba megszületése után?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a TGYÁSt csak a baba megszületése után tudod megigényelni. Visszamenõleg kérheted ekkor, és a pénzt is megkapod majd visszamenõleg, de csak valamikor késõbb. Hogy pontosan milyen iratok kellenek, nem tudom, de gondolom a szokásosak: baba eredeti anyakönyvi kivonata. És ha jól tudom, akkor ezt nem is Neked, hanem a munkáltatódnak kell igényelnie, legalábbis nálunk így volt, már kétszer is, igaz, én GYED-rõl váltottam újra TGYÁSra.

Én úgy tudom, hogy a TGYÁSt csak a baba megszületése után tudod megigényelni. Visszamenõleg kérheted ekkor, és a pénzt is megkapod majd visszamenõleg, de csak valamikor késõbb. Hogy pontosan milyen iratok kellenek, nem tudom, de gondolom a szokásosak: baba eredeti anyakönyvi kivonata. És ha jól tudom, akkor ezt nem is Neked, hanem a munkáltatódnak kell igényelnie, legalábbis nálunk így volt, már kétszer is, igaz, én GYED-rõl váltottam újra TGYÁSra.
Az elsõ válaszoló nem jól tudja. A tgyást akár két hónappal hamarabb is megigényelheted, mert a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal már meg lehet kezdeni. A szülés várható idõpontját meg tudod, így be tudod írni az igénylésbe, hogy pontosan mikortól szeretnéd elkezdeni. Kell hozzá egy igazolás a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjával, arról kiállít egy papírt a háziorvosod (olyasmit, mint a táppénzes papír). Ezeket együtt benyújtod, és amikor megszületik a kicsi, akkor bemutatod a születési anyakönyvi kivonatát, és csak utána utalnak. A munkáltatóhoz is benyújthatod, . de kérheted a munkáltatót, hogy az õ példányát töltse ki és adja neked oda, és te is beadhatod az OEP-hez. Kell majd a lakcímkártyád, és a TAJ kártyád is hozzá. Plusz a személyi:)
Elsõ vagyok Sajnálom, ha félrevezetõt írtam, nekem a munkáltatóm mondta, hogy csak szülés után lehet intézni, mert a saccolt dátum pontatlan lehet, és a tényleges születéstõl visszamenõleg 28 napra lehet igényelni. Bár végeredmény szempontjából úgy tûnik ugyanaz, hiszen a szül. anyakönyvi kivonat kell hozzá, és csak azt követõen történik majd a benyújtás és az utalás...

A baba megszületése után milyen támogatások járnak az anyának, vagy hogyan kell igényelni őket mi jár egyátalán? Az anyasági támogatás vagy a gyed több mint a betegállomány amit most kapok? A családi pótlék már a baba megszületése után jár?

el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Szia! A baba megszületése után kaphatsz egyszeri anyasági támogatást, ennek összege kb. 60 e Ft, a magyar államkincstárnál kell igényelni, ahogy a családi pótlékot is. http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas Míg a TGYÁS fél évig jár, ennek összege kb. annyi, mint a táppénzed, ezt követõen a baba 2 éves koráig kaphatsz GYEDET, ennek összege maximálva van (bruttó 93 e Ft körül.) http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55404&_dad=portal&_.. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55452&_dad=portal&_..

Szia! A baba megszületése után kaphatsz egyszeri anyasági támogatást, ennek összege kb. 60 e Ft, a magyar államkincstárnál kell igényelni, ahogy a családi pótlékot is. http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas Míg a TGYÁS fél évig jár, ennek összege kb. annyi, mint a táppénzed, ezt követõen a baba 2 éves koráig kaphatsz GYEDET, ennek összege maximálva van (bruttó 93 e Ft körül.) http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55404&_dad=portal&_.. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55452&_dad=portal&_..
Szia! Mindent (kivétel a terhességi-gyerekágyi segély, más néven szülési szabadság)csak a baba születése után tudsz intézni. Interneten néztem én is ezek után. Ezeket kell intézni szülés után: a baba születési anyakönyvi kivonata és a lakcímkártyája (ezt vagy a korházban adják majd oda, vagy a polgármesteri hivatalban), a baba taj-kártyája (OEP-nél intézhetõ), a baba adó kártyája (ezt azthiszem majd autómatikusan adják a babakötvény miatt), terhességi-gyerekágyi segély (OEP oldaláról lelehet tölteni hozzá formanyomtatványt és az igényt a munkahelyen kell benyújtani), egyszeri anyasági támogatás (Magyar Államkincstár oldaláról tölthetõ le hozzá formanyomtatvány és oda is kell benyújtani szülést köv. 180 napon belül), gyermekgondozási díj (gyed a baba 2 éves koráig kérhetõ) (OEP oldaláról lelehet letölteni hozzá formanyomtatványt és az igényt is oda kell benyújtani), gyermekgondozási segély (gyes a baba 3 éves koráig kérhetõ) Magyar Államkincstár oldaláról tölthetõ le hozzá formanyomtatvány és oda is kell benyújtani , Családi pótlék (Magyar Államkincstár oldaláról tölthetõ le hozzá formanyomtatvány és oda is kell benyújtani ), babakötvény - életkezdési támogatás (Magyar Államkincstár intézi) Remélem segítettem. Üdv.: 21. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! sok sok egészséget nektek!
Lakcímkártyát majd küldik egy pár nap múlva.Adó kártyát nem kaptunk úgy kellet igényelni.Egyszeri anyaságit Magyar Államkincstárnál kell igényelni(63 ezer ft körüli), meg a családi pótlékot.Gyed annyi mint a táppénzed és azt OEP-nél kell igényelni, mindenhova kell a szül.anyakönyvi kivonat sehol ne hagyd ott vissza kell adniuk erre figyelj oda.

Terhesen milyen fogyokurat lehet csinalni? 20 kilot hiztam eddig, s ebbol max 3 meg csak a baba. rengeteget ettem, le kell adni par kilot, hogy a baba egeszseges legyen..

Legjobb válasz: pontosan, de erre a dokinak vagy a védönönek kell kiírni diétát. pl minden csokis édes dolgok nem szabad enni. a barátnömnek annak idején gyümölcsnapot kellett tartania. 30 kg-t hízott a babaán kívül, igaz a baba teljesen normálisan született meg de kb egy évébe telt meddigre letudott adni 20 kg-t.

pontosan, de erre a dokinak vagy a védönönek kell kiírni diétát. pl minden csokis édes dolgok nem szabad enni. a barátnömnek annak idején gyümölcsnapot kellett tartania. 30 kg-t hízott a babaán kívül, igaz a baba teljesen normálisan született meg de kb egy évébe telt meddigre letudott adni 20 kg-t.
Hát FOGYÓKÚRÁT attól tartok semmilyet... Viszont beszélj az orvosoddal, és az õ beleegyezésével és segítségével azért tehetsz ellene: táplálkozz egészségesen, vitamindúsan, és ne többet mint amennyit a szervezeted valójában kíván! És itt a jó idõ, mozogj sokat! Persze nyilván olyasmit amit ebben az állapotban tehetsz: sétálj nagyokat a friss levegõn! Fontos, hogy semmi drasztikusat ne csinálj... Az nem tenne jót a babának. És mindenképp egyeztess az orvosoddal!
Én olyan nagy súllyal kezdtem a terhességem, hogy a doki megkérdezte: maga szülni akar??? De nem írt elõ fogyókúrát, csak a további hízást tiltotta. Eltiltott minden szénhidráttól, üres kalóriáktól. Helyette fehérjedús táplálkozás és sok gyümi. És igaza lett, alig nõtt a súlyom.
Nem szabad fogyókúrázni a terhesség alatt, sõt még a szoptatás alatt sem!!! A terhesség végén 12.6kg a baba, a magzatvíz, méhlepény, méh, vér, további folyadék, tápanyag. Tehát ha ezt nézzük nem híztál sokat!!? Én 30kg-ot híztam mégis egézséges kisbabám van!! Most hat hónapos a babám és én már leadtam 20kg-ot!! Nem szabad ilyen miatt aggódni!!

Ha nem jön össze a baba, akkor milyen vizsgálatokra kell elmenni? Ki végzi? Hogyan zajlik? TB állja?

28 évesek vagyunk mindketten a férjemmel. Kb 8 hónapja próbálkozunk eredménytelenül. Elevitet szedek már az elejétől, meg vitaminokat, férjem semmit. Van ovutesztem, naptározok, számolok, de semmi..Nem akarok a témára nagyon rágörcsölni, és szeretném tudni, hogy mi lehet a gond..De nem tudom hogyan zajlanak ezek a vizsgálatok mint nekem, mind a férjemnek.

Legjobb válasz: Szia.Nekunk a 10.honapban jott ossze a baba.A doktorno aztmondta h normális esetben ha rendszeres a menstruácio meg van peteérés akkor nemvizsgálna ki még elnem telt az 1év...Mert az íratlan torvény azt mondja,h két egészséges párnak kb 1 év után sikerula baba.Nekem nemvolt peteérésem, és mentruáciom sem...A vizsgálat ultrahangal kezdodott,vért vett, hormonképet csináltatott és az alapján ha nemjo elkuld endokrinologushoz, nekem jo volt az eredmény de én elmentem magamtol endokrinologushoz...utána kiderult h nincs peteérésem, kaptam clostylbegytet meg tuszorepeszto injekciot, és elso honapban sikerult a baba.Ha aggodsz nyugodtan menj el a nogyogyászodhoz, biztosan segít neked, veszíteni nem veszítesz vele semmit:-).Drukkolok.Sok sikert

Szia.Nekunk a 10.honapban jott ossze a baba.A doktorno aztmondta h normális esetben ha rendszeres a menstruácio meg van peteérés akkor nemvizsgálna ki még elnem telt az 1év...Mert az íratlan torvény azt mondja, h két egészséges párnak kb 1 év után sikerula baba.Nekem nemvolt peteérésem, és mentruáciom sem...A vizsgálat ultrahangal kezdodott, vért vett, hormonképet csináltatott és az alapján ha nemjo elkuld endokrinologushoz, nekem jo volt az eredmény de én elmentem magamtol endokrinologushoz...utána kiderult h nincs peteérésem, kaptam clostylbegytet meg tuszorepeszto injekciot, és elso honapban sikerult a baba.Ha aggodsz nyugodtan menj el a nogyogyászodhoz, biztosan segít neked, veszíteni nem veszítesz vele semmit:-).Drukkolok.Sok sikert
szia.Szerintem l teszed, ha elmész max.megnyugtatnak hogy nincsen semmi! Vérvétel 3. és 21. napon.(progeszteront, prolaktin, tsh hormonokat néznek) Ultrahang, hogy van e peteérésed?!Ezt félidõben szokták nézni. Férjednek spermavizsgálat, ezt andrológus csinálja. Ezek után, ha minden ok szokták javasolni a petevezeték átjárhatósági vizsgálatot:hsg.Kellemetlen, de ki lehet bírni! Sok sikert!
Nekem ez az 5 dik hónap hogy nem jött össze elmentem dokihoz: Hüvely UH megnézték átjárható e a petevezeték, megnézték a petefészkemet nem e cisztás, aztan vérvétel Hormonszint vizsgálat enne az eredményét várom a jövõ héten majd vissza a dokihoz
Utolsó: Hogy nézték meg hüvelyi UH-val, hogy átjárható-e a petevezetéked?????
Szerintem várjatok még 4 hónapot. Ha addig sem sikerül, menjetek meddõségi központba. Lehetõleg olyanba, ahol ingyenesek a vizsgálatok. Ott részletesen el is mondanak mindent, ez a legjobb választás. Sok sikert!
Sumergo, Melyik meddõségiben ingyenes?
Csak egyet tudok, mert én ott jártam: Tapolca. Amit nekem ott csináltak, az minden ingyenes volt, HSG-t viszont nem végeznek, ezért azt kórházban csináltattam, szintén ingyen (TB-re). Lombiknál, ha vannak fagyasztani való embriok, akkor a fagyasztásért, fagyasztott beültetésért érdemes fizetni. Az inszemináció is ingyenes, úgy tudom sok helyen azért is kell fizetni. A lombik eljárás viszont mindenhol ingyenes, de hosszú az út, ami oda vezet, nem mindegy a vizsgálatok mennyibe kerülnek. A lombikos szurikért, egyéb gyógyszerekért mindenhol kell fizetni, vagyis receptet adnak, azt kell kiváltani. Azt ismerõstõl tudom, hogy Gyõrben még a konzultációért is fizetni kell, és a budapesti Kaáliban is jártam egyszer, az is fizetõs. A többirõl nem tudok nyilatkozni, de talán más is olvassa, aki járt valamelyikben, és tud segíteni.
köszi Sumergo! Azt megtudod mondani, hogy ha viszek 3.napi vérvételt azt kiértékelik-e? A TSH 2.2. de az itteni dokim azt mondta jó..Mások meg mondják, hogy 1 körül kéne lenni. Ha bejelentkezek Tapolcára ott foglalkoznak ezzel?Egyébként minden leletem negatív, HSG-m is volt decemberben, férjem is ok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!