Találatok a következő kifejezésre: Milyen kedvezmények meg a (13 db)

Milyen kedvezmények illetik meg a nagycsaládosokat 2010-ben?

Legjobb válasz: Amirõl tudok: utazási kedvezmény máv,volán járatokon,Oviban,suliban 50% étkezési kedvezmény,ingyen tankönyv. Mi nem kapunk mást. Igényeltem gyermekvédelmi támogatást,de az jövedelemalapú.+fõállású anyaság

Amirõl tudok: utazási kedvezmény máv, volán járatokon, Oviban, suliban 50% étkezési kedvezmény, ingyen tankönyv. Mi nem kapunk mást. Igényeltem gyermekvédelmi támogatást, de az jövedelemalapú.+fõállású anyaság
itt van egy összefoglaló, ez érvényes szeirntem 2010-re is http://csaladitippek.blogspot.com/2010/03/nagycsalados-tamog..
gyet nem függ jövedelemtõl, és mellette 6 órában lehet dolgozni


Magyar államkincstár hatósági igazolvánnyal milyen kedvezményeim vannak? (tudom hogy a kísérőmre is jogosul) mire van 90% meg mi van ingyen?

Legjobb válasz: Kislányomnak is 90%-os utazási igazolványa van,a gyakorlatban úgy mûködik, hogy Budapesten a bkv ellenõröknek felmutatom, akkor végül is ingyen utazok, mint a lányom kísérõje ill. vonatokon a vonatjegybõl(plusz 1 kísérõ), 90%-os kedvezményt kapunk.

Kislányomnak is 90%-os utazási igazolványa van, a gyakorlatban úgy mûködik, hogy Budapesten a bkv ellenõröknek felmutatom, akkor végül is ingyen utazok, mint a lányom kísérõje ill. vonatokon a vonatjegybõl(plusz 1 kísérõ), 90%-os kedvezményt kapunk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! és a buszokon ? pl: nekem van ilyen kártyám .gyerek vagyok. az iskola és a lakhely között busszal járok. erre van kedvezmény??
Úgy érted helyi járatokon? Budapesten tuti(az összes bkv jármûvön, még a héven is :) ), hogy a buszokon ingyenesen mehetsz, ha felmutatod az igazolványt. Viszont voltam a kislányommal Dunaharasztin és az ottani helyi járaton(busz)nem fogadta el a vezetõ...

Hol találom meg a listát hogy a közalkalmazottaknak milyen kedvezmények járnak és milyen adók és egyéb járandóságok megfizetése alól mentesülnek?

Esetleg ha valaki fejből is vágja jöhet.

Legjobb válasz: Ilyenekrõl én még nem hallottam, pedig 20 éve vagyok közalkalmazott!!!

Ilyenekrõl én még nem hallottam, pedig 20 éve vagyok közalkalmazott!!!

Ha az e. on-nál megvan, hogy ki-mikor-mennyit fizetett és milyen számlákat bocsátottak ki részére (ez mind meg is kell legyen), akkor miért nem automatikusan adják meg a kedvezményt (egy évig 10%)?

On-line regisztráción keresztül m?xik és ezt nem mindenki tudja megoldani. Gondolom, ha valaki nem tudja lerendezni, mondjuk mert nincsen net-je, akkor az zsebben marad... De jó lenne, ha lenne értelmes magyarázat.
Ez engem is érdekelne!
A kérdező hozzászólása: Hát ez az... itt egy igen fontos, ezen az oldalon mindenkit érdekelhetõ kérdés, és válasz nincs rá.... szomorú... na megyek kiguglizom a választ. válaszolgassatok csak a kaki, pisi, pelus kérdésekre, az a szintetek!!!!!! na most majd jönnek a "válaszok" (erre.)

Milyen kedvezmények illetik meg a munkáltatót utánam?

Most fejezek be egy tanfolyamot (2008.02.28-2008.07.15.), el?tte a tescoban dolgoztam (2007.12.07-2008.01.07), azt megel?z?en pesten a burger kingben szintén egy hónapot.

Legjobb válasz: http://www.szmm.gov.hu/download.php?ctag=download&docID=14648

hál istennek nem
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Igeeen. ;)
A kérdező hozzászólása: És elég hozzá ilyen fotó papira nyomtatott 3, 5cm * 4, 5cm arc kép is ahogy írják? http://hu.idphoto4you.com/ + és egy 9cm * 13cm képen kapok így négy képet, ahol az ki lehet (->fotó<-) nyomtatni/digitális képelõhívás?
Igen. Nem kell idegeskedni és rosszakat kívánni másnak, vagy más kárának örülni! IGEN. - ez nem üvöltés volt, hanem kiemelés! http://www.bkv.hu/hu/gyakran_ismetelt_kerdesek "8. K: Nyugdíjas bérlet kiállításához mire van szükség? V: A nyugdíjas bérletszelvény a BKV Zrt. által - a jogosultság igazolása alapján - kiadott érvényes nyugdíjas bérletigazolvánnyal használható. Az igazolvány érvényességét a BKV Zrt. határozza meg. Az igazolványok érvényességének lejártakor a meghosszabbításhoz, újabb igazolvány kiadásához a jogosultságot ismételten igazolni kell. A nyugdíjasnak az ellátottak utazási utalványát vagy a 2011-ben kiadott nyugdíjasok utazási utalványát, míg a rokkantsági járadékosnak (ha utalvánnyal nem rendelkezik) és az aktív korúak ellátásában részesülõnek a jegyzõi igazolást csak a pénztárnál a BKV Zrt. bérletigazolvány kiváltásakor, vagy annak érvényesítésekor kell bemutatni. A bérletigazolványhoz fényképre is szükség van. A jegyellenõr a nyugdíjas BKV Zrt. bérletigazolvány és a bérletszelvény érvényességét ellenõrzi. A 2012-ben kiadott és a rányomtatottak szerint 2013. március 31-éig érvényes nyugdíjasok utazási utalványa érvénytelen, utazási kedvezményre nem jogosít."
A kérdező hozzászólása: Összes sorstárs és jó egészséget és jobbulást, és ne csak papíron! ;)
A kérdező hozzászólása: Tegnap tudtam meg.
A kérdező hozzászólása: BKV - Igen csak a szociális irodán be kell adni, hogy a jegyzõ alá írhassa az engedélyt. (Pár nap és mehetsz érte, és utána a BKV jegy pénztárhoz, "kb. mint egy nyugdíjas". Korlátlan számú kedvezményes utazásra vagy jogosult, csak adott szervnél, kell kérned az igazolást a leszázalékolásról szóló papírral.
+száz forint + pár száz forint
Az aktívkorúak rendszeres szociális segélyében részesülõknek a BKV jegypénztárban azt mondják, jár nekik a nyugdíjas bérlet, és azt is mondják nekik, csak egy igazolást kell kérni a hozzá a önkormányzat szociális osztályáról, és alap fénykép+száz forint az új bérlet kiállításáért költsége után nyugdíjas szelvény megvásárlásával utazhatnak.
Ha jól tudom, az 5x év alattiaknak megszüntették ezt a kedvezményét. MÁK-kártyára (emelt csp vagy fogytám) visuzont továbbra is jár az ingyenes utazás. Pontos infót sajnos nem tudok, csak félig-meddig vagyok képben.
Sajnos nem tudom én sem, de az elsõnek (pedig) értelmi fogyatékos vagy Tourette-szindrómás úgy látszik nem adták meg, és ezért annak örül ha másnak sem adják meg.
A kérdező hozzászólása: A jegy csak a terápiákra több lenne mint a teljes árú bérlet. Nagyon kívánom neked, hogy hó végén szoros beosztás mellet is, számolgasd az aprót, hogy a gyógyulásodhoz elengedhetetlen tápanyagokon túl, még hány zsömlét vehetsz!!! - hogy lehet valaki ekkora bukó?
A kérdező hozzászólása: "hál istennek nem" - hogy ... majdnem mondtam egy csúnyát! De remélem tévedsz! Más nem lesz diákbérletem.
A kérdező hozzászólása: Ez amúgy miért csak az új leszázalékoló papírból (/leszázalékolás megújításáról szóló levélbõl) kellet volna megtudnom? - mert abba hál Istennek benne van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!