Találatok a következő kifejezésre: Milyen kedvezmények meg (19 db)

Pályakezdőt milyen kedvezmények illetik meg, hogy kell igénybevenni?

Legjobb válasz: Nem a pályakezdõt, hanem az õt foglalkoztatót illetik meg kedvezmények, amit egyrész a munkaügyi központtól lehet igénybe venni, bizonyos munkanélkülikén regisztrált idõ után, valamint ott a start-kártya, ami 2 éven át biztosít kedvezményeket a járulékok terén a munkáltatónak, fontos, hogy a fõiskola/egyetem befejeztét követõ elsõ munkába álláskor lehet csak felhasználni, késõbb nem. A stert kártyát az apeh-nál kell kiváltani amikor már megvan a munkahely, de a szerzõdést még nem írták alá, hiszen onnantól számít a két év amikor kiváltották nem a munkába álláskor.

Nem a pályakezdõt, hanem az õt foglalkoztatót illetik meg kedvezmények, amit egyrész a munkaügyi központtól lehet igénybe venni, bizonyos munkanélkülikén regisztrált idõ után, valamint ott a start-kártya, ami 2 éven át biztosít kedvezményeket a járulékok terén a munkáltatónak, fontos, hogy a fõiskola/egyetem befejeztét követõ elsõ munkába álláskor lehet csak felhasználni, késõbb nem. A stert kártyát az apeh-nál kell kiváltani amikor már megvan a munkahely, de a szerzõdést még nem írták alá, hiszen onnantól számít a két év amikor kiváltották nem a munkába álláskor.

Milyen kedvezmények illetik meg a nagycsaládosokat 2010-ben?

Legjobb válasz: Amirõl tudok: utazási kedvezmény máv,volán járatokon,Oviban,suliban 50% étkezési kedvezmény,ingyen tankönyv. Mi nem kapunk mást. Igényeltem gyermekvédelmi támogatást,de az jövedelemalapú.+fõállású anyaság

Amirõl tudok: utazási kedvezmény máv, volán járatokon, Oviban, suliban 50% étkezési kedvezmény, ingyen tankönyv. Mi nem kapunk mást. Igényeltem gyermekvédelmi támogatást, de az jövedelemalapú.+fõállású anyaság
itt van egy összefoglaló, ez érvényes szeirntem 2010-re is http://csaladitippek.blogspot.com/2010/03/nagycsalados-tamog..
gyet nem függ jövedelemtõl, és mellette 6 órában lehet dolgozni


Magyar államkincstár hatósági igazolvánnyal milyen kedvezményeim vannak? (tudom hogy a kísérőmre is jogosul) mire van 90% meg mi van ingyen?

Legjobb válasz: Kislányomnak is 90%-os utazási igazolványa van,a gyakorlatban úgy mûködik, hogy Budapesten a bkv ellenõröknek felmutatom, akkor végül is ingyen utazok, mint a lányom kísérõje ill. vonatokon a vonatjegybõl(plusz 1 kísérõ), 90%-os kedvezményt kapunk.

Kislányomnak is 90%-os utazási igazolványa van, a gyakorlatban úgy mûködik, hogy Budapesten a bkv ellenõröknek felmutatom, akkor végül is ingyen utazok, mint a lányom kísérõje ill. vonatokon a vonatjegybõl(plusz 1 kísérõ), 90%-os kedvezményt kapunk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! és a buszokon ? pl: nekem van ilyen kártyám .gyerek vagyok. az iskola és a lakhely között busszal járok. erre van kedvezmény??
Úgy érted helyi járatokon? Budapesten tuti(az összes bkv jármûvön, még a héven is :) ), hogy a buszokon ingyenesen mehetsz, ha felmutatod az igazolványt. Viszont voltam a kislányommal Dunaharasztin és az ottani helyi járaton(busz)nem fogadta el a vezetõ...

Hol találom meg a listát hogy a közalkalmazottaknak milyen kedvezmények járnak és milyen adók és egyéb járandóságok megfizetése alól mentesülnek?

Esetleg ha valaki fejből is vágja jöhet.

Legjobb válasz: Ilyenekrõl én még nem hallottam, pedig 20 éve vagyok közalkalmazott!!!

Ilyenekrõl én még nem hallottam, pedig 20 éve vagyok közalkalmazott!!!

Milyen lehetőségeim vannak ha vállalkozást szeretnék pályakezdőként? Kapok támogatást? Milyen kedvezmények illetnek meg?

Jelenleg munkanélküli vagyok és feketén dolgozok egy vállalkozónál. Ez idénymunka és tavasztól ?szig van csak munkánk és ebben az id?szakban a fizetésem kb 70.000ft. Ennyi pénzt saját munkával is meg tudnék keresni 7-8 nap alatt. Az eszközök megvannak hozzá de nem merem hirdetni magamat mert feldobnak a helyi vállalkozók.

Legjobb válasz: Igen, vannak pályázatok, a munkaügyi kp-ban is tudsz érdeklõdni, meg van olyan, h 35 év alattiak vállakozóvá válását segítõ program. Eddig a jó hír. A rossz:20-40% önerõnek kell lenned a pályázathoz, plusz a pályázatot nem fogod tudni megírni, komoly üzleti terv kell hozzá, amiért a könyvelõk, pályázatíró cégek 200e-milliós összegeket is elkérhetenek.Emellett kevés pályázat nyer és elõnyben rézesülnek, akik termelõ munkát végeznek..stb stb...Szal nagyon szûk kör kap támogatást.

Igen, vannak pályázatok, a munkaügyi kp-ban is tudsz érdeklõdni, meg van olyan, h 35 év alattiak vállakozóvá válását segítõ program. Eddig a jó hír. A rossz:20-40% önerõnek kell lenned a pályázathoz, plusz a pályázatot nem fogod tudni megírni, komoly üzleti terv kell hozzá, amiért a könyvelõk, pályázatíró cégek 200e-milliós összegeket is elkérhetenek.Emellett kevés pályázat nyer és elõnyben rézesülnek, akik termelõ munkát végeznek..stb stb...Szal nagyon szûk kör kap támogatást.

Lakásvásárlásnál mennyi az illeték? Milyen kedvezmény van abban az esetben, ha a párommal közösen vesszük meg, de neki már van egy ingatlan a nevén?

Legjobb válasz: Ha neked még nincs lakás a neveden és a fele a te nevedre kerül, akkor neked jár 40000 Ft illetékkedvezmény. A párodnak nem jár.

Ha neked még nincs lakás a neveden és a fele a te nevedre kerül, akkor neked jár 40000 Ft illetékkedvezmény. A párodnak nem jár.
Jelenleg az ilelték a lakás forgalmi értéke alapján emgy, 4 millióig 2% felette pedig 6%, de úgy tudom ez jövõre változni fog.

Mi a különbség az első munkavállaló és a pályakezdő között? Mert elmúltam 25 éves (pont most töltöttem be) így már nem vagyok pályakezdő, de az első munkám lenne. Milyen kedvezmények illetnek meg?

Legjobb válasz: A Start kártya jár neked, ami alapján a cég, aki majd alkalmaz téged, kap utánad könnyített járulék-fizetést. De Te ebbõl pénzt nem látsz.

A Start kártya jár neked, ami alapján a cég, aki majd alkalmaz téged, kap utánad könnyített járulék-fizetést. De Te ebbõl pénzt nem látsz.
Kedvezményt annyit kapsz, hogy a munkaügyi fizeti a Tb-det, tudtommal. Egy év alatt nem lesz munkád akkor pedig kiküldenek 30 nap közmunkába, árkot tisztítani és utána kapsz 25 ezer Ft-ot
Alapvetõen semmilyenek, kivéve, ha diplomás vagy, mert akkor már alapból igényelhetsz START kártyát. De ha nem, akkor meg regisztrálsz a munkaügyibe, és 3 hónap után jogosult leszel ugyanerre. Nem jár neked semmi kedvezmény, ne élj álomvilágban.
A kérdező hozzászólása: fõiskolára jártam ahol megcsináltam minden tárgyamat, már csak a záróvizsga van vissza, amit fél év múlva teszek le, de már 2 hónapja regisztrált munkanélküli is vagyok. akkor 1 hónap múlva minden kedvezmény ugyanúgy megjár?
Hol hallottál te ilyen "minden kedvezményrõl", ami "megjár" (jézusom... csak nem Nyíregyi Fõiskola...?)? SEMMI kedvezményt nem kapsz a START kártyán kívül (jah, meg a TB fizetésen kívül, HA szociálisan rászoruló vagy, de ezt nem csak pályakezdõ kérheti). SEMMIT, érted? Sõt, baromi nagy hátrányban indulsz azokkal szemben, akiknek már van munkatapasztalatuk. Utánad legfeljebb olyan munkaadók érdeklõdhetnek, akik olyan munkát ajánlanak, amit bárki el tud végezni minimálbérért.
Semmi kedvezmény, segíly, píííz nem jár. Majd ha dolgoztál legalább 1 évet, akkor kapsz munkanélküli segélyt 3 hónapig. Most annyit tehetsz, h kérsz az önkormányzattól "Foglalkoztatást helyettesítõ támogatást" Ez 22 000 ft és ezért cserébe menned kell utcát söpörni, szemetet szedni közmunka gyanánt.
Ugyanebben a helyzetben vagyok 26 vagyok, és pályakezdõ mert eddig tanultam, nincs tapasztalatom, de honnan lenne, ha eddig tanultam?
A kérdező hozzászólása: Közben rájöttem és a Start Bónusz kártya a megoldás erre.
hál istennek nem
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Igeeen. ;)
A kérdező hozzászólása: És elég hozzá ilyen fotó papira nyomtatott 3, 5cm * 4, 5cm arc kép is ahogy írják? http://hu.idphoto4you.com/ + és egy 9cm * 13cm képen kapok így négy képet, ahol az ki lehet (->fotó<-) nyomtatni/digitális képelõhívás?
Igen. Nem kell idegeskedni és rosszakat kívánni másnak, vagy más kárának örülni! IGEN. - ez nem üvöltés volt, hanem kiemelés! http://www.bkv.hu/hu/gyakran_ismetelt_kerdesek "8. K: Nyugdíjas bérlet kiállításához mire van szükség? V: A nyugdíjas bérletszelvény a BKV Zrt. által - a jogosultság igazolása alapján - kiadott érvényes nyugdíjas bérletigazolvánnyal használható. Az igazolvány érvényességét a BKV Zrt. határozza meg. Az igazolványok érvényességének lejártakor a meghosszabbításhoz, újabb igazolvány kiadásához a jogosultságot ismételten igazolni kell. A nyugdíjasnak az ellátottak utazási utalványát vagy a 2011-ben kiadott nyugdíjasok utazási utalványát, míg a rokkantsági járadékosnak (ha utalvánnyal nem rendelkezik) és az aktív korúak ellátásában részesülõnek a jegyzõi igazolást csak a pénztárnál a BKV Zrt. bérletigazolvány kiváltásakor, vagy annak érvényesítésekor kell bemutatni. A bérletigazolványhoz fényképre is szükség van. A jegyellenõr a nyugdíjas BKV Zrt. bérletigazolvány és a bérletszelvény érvényességét ellenõrzi. A 2012-ben kiadott és a rányomtatottak szerint 2013. március 31-éig érvényes nyugdíjasok utazási utalványa érvénytelen, utazási kedvezményre nem jogosít."
A kérdező hozzászólása: Összes sorstárs és jó egészséget és jobbulást, és ne csak papíron! ;)
A kérdező hozzászólása: Tegnap tudtam meg.
A kérdező hozzászólása: BKV - Igen csak a szociális irodán be kell adni, hogy a jegyzõ alá írhassa az engedélyt. (Pár nap és mehetsz érte, és utána a BKV jegy pénztárhoz, "kb. mint egy nyugdíjas". Korlátlan számú kedvezményes utazásra vagy jogosult, csak adott szervnél, kell kérned az igazolást a leszázalékolásról szóló papírral.
+száz forint + pár száz forint
Az aktívkorúak rendszeres szociális segélyében részesülõknek a BKV jegypénztárban azt mondják, jár nekik a nyugdíjas bérlet, és azt is mondják nekik, csak egy igazolást kell kérni a hozzá a önkormányzat szociális osztályáról, és alap fénykép+száz forint az új bérlet kiállításáért költsége után nyugdíjas szelvény megvásárlásával utazhatnak.
Ha jól tudom, az 5x év alattiaknak megszüntették ezt a kedvezményét. MÁK-kártyára (emelt csp vagy fogytám) visuzont továbbra is jár az ingyenes utazás. Pontos infót sajnos nem tudok, csak félig-meddig vagyok képben.
Sajnos nem tudom én sem, de az elsõnek (pedig) értelmi fogyatékos vagy Tourette-szindrómás úgy látszik nem adták meg, és ezért annak örül ha másnak sem adják meg.
A kérdező hozzászólása: A jegy csak a terápiákra több lenne mint a teljes árú bérlet. Nagyon kívánom neked, hogy hó végén szoros beosztás mellet is, számolgasd az aprót, hogy a gyógyulásodhoz elengedhetetlen tápanyagokon túl, még hány zsömlét vehetsz!!! - hogy lehet valaki ekkora bukó?
A kérdező hozzászólása: "hál istennek nem" - hogy ... majdnem mondtam egy csúnyát! De remélem tévedsz! Más nem lesz diákbérletem.
A kérdező hozzászólása: Ez amúgy miért csak az új leszázalékoló papírból (/leszázalékolás megújításáról szóló levélbõl) kellet volna megtudnom? - mert abba hál Istennek benne van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!