Találatok a következő kifejezésre: Milyen katonákkal idézetek (2 db)

Milyen katonákkal kapcsolatos idézetek vannak?

Mindegy milyen idézet, csak katonával/katonákkal legyen kapcsolatos (katona, baka, honvéd, stb.. )

Legjobb válasz: Bocsi de ez használhatatlan számomra de értékelem a fáradozásodat! Nekem elsõsorban olyan idézetek versek kellenek, amik a katonság szépségét és hasznosságát dicsérik.

A kérdező hozzászólása: Bocsi de ez használhatatlan számomra de értékelem a fáradozásodat! Nekem elsõsorban olyan idézetek versek kellenek, amik a katonság szépségét és hasznosságát dicsérik.
A jó lovas katonának de jól vagyon dolga, Eszik, iszik a sátorban, semmire sincs gondja. Paripáját megforgatja, elmegyen dolgára, Csillog-villog a mezõben virágszál módjára. Ellenségre, nyereségre kimegyen próbára, Megütközik viaskodik, siet a prédára. Fel van írva és rajzolva haragos kardjára: Ez az élet és becsület hazája számára! Hej, élet, be gyöngy élet, ennél szebb sem lehet Csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret. Menjünk azért seregesen, tartsuk meg hazánkat, Vérrel, bérrel oltalmazzuk a mi szent hazánkat! Hej, élet, be gyöngy élet, ennél szebb sem lehet Csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret.

Milyen hármas tagolású mondásokat, idézeteket tudtok latinul? (bővebben katt. )

Olyasmire gondolok, mint például a Veni, Vidi, Vici (Jöttem, Láttam, Gy?ztem) Nem muszáj egy szavasnak lennie, lehet két vagy három szó is egy-egy "harmadban", de akkor a többinek is ugyanúgy 2 vagy 3 szavasnak kellene lennie. Tudom hogy szokatlan és/vagy hülyén hangzó kérdés. :-) De fontos lenne, minden választ el?re is köszönök!

Legjobb válasz: Alea iacta est. Dum spiro, spero.

Alea iacta est. Dum spiro, spero.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!