Találatok a következő kifejezésre: Milyen kaját adni (23 db)

Törpehörikének milyen gyakran kell kaját adni és mennyit, hogy ne hízzon el?

Legjobb válasz: Én napi egyszer szoktam friss kaját adni nekik. Hogy mennyit, azt neked kell kitapasztalni, hogy mennyit esznek meg. Én este szoktam adni nekik, és ha reggelre elfogy, még kapnak egy kis uborkát.

Én napi egyszer szoktam friss kaját adni nekik. Hogy mennyit, azt neked kell kitapasztalni, hogy mennyit esznek meg. Én este szoktam adni nekik, és ha reggelre elfogy, még kapnak egy kis uborkát.
Ezt ki kell tapasztalni, csak elég nehéz, mert eldugják a kaját.Azt hiszed, hogy megette és újra adsz, õ pedig gyûjtöget.Fõleg a romlandó ételbõl kell keveset adni.Én naponta Egyszer adok egy lapos teáskanálnyi törpehörcsög magkeveréket, ez mindent tartalmaz amire szüksége van, kivéve a nyers zöldség, gyümölcs.A magok mellé kap még nyers élelmiszert is. Hogy lásd a mennyiséget kb egy kockacukornyi méretû, alma, répa stb.1db szõlõ, 1lkisebb levél spenót vagy sóska, féltenyérnyi saláta 5-6 szem nyers kukorica.Ezek természetesen egyenként.Ha többfélét szeretnél, akkor felezd, harmadold az adagot egy egy fajta zöldségbõl.Én 5-6 különbözõ helyre rakom az ennivalót, hogy keresni keljen.A mászófa réseibe dugom a magvakat, bodzadarab két végébe egy egy szem dió, mogyoró, A dió másik alkalmazása a félbevágott dió, ( héjast), ha hozzájutok a napraforgót is virágostól adom, had küzdjön a magvakkal.Váltogatom a helyeket , hogy keresnie keljen.Láthatóan élvezik, ha sikerélményük van egy egy nehezen megszerzett zsákmánnyal.A mókuskerék mindig legyen a ketrecében és nagyon szereti a mászófát is, ez nálam egy nagyobb ágasbogas szõlõtõke ami felér a felsõ emeltre is, ezen tud csak felmászni a tetõtérbe.Ezek a tárgyak edzésben tartják, de még én is túletetek, mert mindig találok takarításkor, eldugott magokat, de ez nem baj, csak tudjon mozogni és megfelelõ méretû ketrece, aksija legyen.
Magokat egy nap elég egyszer adni, gyümit, zöldséget lehet többször is fõleg nyáron amikor nagy a meleg! De fontos, hogy legyen nekik kerék amiben tud mozogni! Ha egy héten egyszer nem adsz neki magot az sem baj, mert így legalább elõkeresi az eldugott kaját és legalább nem pocsékol! Üdv. K.

Jelenleg nincs teknősöm de ha lessz akkor neki milyen kaját kell adni?

Legjobb válasz: Szia! Attól függ milyen teknõst szeretnél? Vízi vagy szárazföldit? Nekem ékszerteknõseim vannak, õk fagyasztott apróhalat esznek, de mellé még szoktam adni gilisztát, legyet.

Szia! Attól függ milyen teknõst szeretnél? Vízi vagy szárazföldit? Nekem ékszerteknõseim vannak, õk fagyasztott apróhalat esznek, de mellé még szoktam adni gilisztát, legyet.
ékszerteknõs?:D rengeteg mindent megeszik. Állatkereskedésben tudsz neki venni külön teknõs kajáát:D száritotthalmegilyesmik amugy szintemindent megeszik:D légy, pók, banán(apróra darabolva)egyébként a google a barátod8-)..
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy a google is jo csak én tapasztalt emberektõl akartam hallani.
A kérdező hozzászólása: Az ékszerteknõs az vízi?
Elsõ vagyok! Igen az ékszerteknõs vízi, de attól függetlenül nagyon szeretnek sütkérezni a parton. Ezért is kell az akváriumába valami szikla, amire kitud mászni, és hozzá hüllõknek való lámpa. Ha van még kérdésed, kérdezz nyugodtan :)

A dzsungáriai törpehörcsögnek milyen kaját szoktatok adni? Mit szeret leginkább?

Legjobb válasz: Én magkeveréket szoktam neki adni, uborkát, salátát, almát. De lehet ezen kívül még például répát karalábét. Az én hörcsögöm például a répát meg sem eszi a salátát meg egyszerûen imádja :) Paprikát is adhatsz neki azt is szeretik. Egyenlõre ennyi jutott eszembe én ezeket szoktam neki adni.

Én magkeveréket szoktam neki adni, uborkát, salátát, almát. De lehet ezen kívül még például répát karalábét. Az én hörcsögöm például a répát meg sem eszi a salátát meg egyszerûen imádja :) Paprikát is adhatsz neki azt is szeretik. Egyenlõre ennyi jutott eszembe én ezeket szoktam neki adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Gyümölcsök közül mit szeretnek? Epret? Cseresznyét?
Nekem tengerimalacom van, de a k kezdõbetûs zöldségeket tényleg nem szabad nekik adni, mert puffasztó hatásúak. Szerintem a saláta is az. Ezt a videót nézzétek meg! Nagyon aranyos: http://www.keptelenseg.hu/keptelenseg/olvas/csak-a-kaja-szam..
Én az elsõ hozzászóló vagyok. Az én hörcsögöm egyszer evett már karalábét és semmi baja nem lett.
az enyémek pár éve rajongtak a salátáért, nem hiszem, h pár év alatt megváltozott volna a faj. :) De vegyes magkeveréket is adtam nekik, hörcsögkaját, és nagyon szerették a sárgarépát is! Egyre figyelj: k-sat nem szabad adni neki. Karfiol, karalábé, kelkáposzta, káposzta... A salátával is csak óvatosan, mert ha sokat esznek belõle, az nem használ nekik. Azok inkább csak jutalomfalatok voltak. :) És legyen benn rágó fájuk :) Sok sikert hozzájuk :)
hát érdekes az én hörcsögöm nm puffadt fel se a salátától se a karalábétól. Szóval ez vagy hamis állítás vagy az én hörcsögöm hiperszuper! :D
a sajtot imádják.mega z almát.gyümiböl, sokmindebnt adhatsz neki.répát, almát narancsot, paprika saláta, pitypang levél, paradicsom, uborka, nagyjábol ezeket szokatm adni neki de a sajt a kedvence, olyan amit reszelni lehet.
lehet, h nem puffad fel, de az enyémek idõ elõtt elpusztultak... Szóval csak óvatosan!
Én amióta megvan a hörim szotyit adok neki és salátán, répán, , volt hogy almát. De ajánlatos egy héten 1-2 alkalommal sajtot adni nekik a fehérje miatt.
az én dzsungim nincs oda a répáért viszont a meggyet kitépi a kezembõl ha adok neki, a másik nagy kedvence pedig a sajt.


7 hós babának milyen kajákat lehet adni már? Tápszeres baba már 5 hós korától eszik tejpépeket meg gyümiket de a krumplit nem szereti! Mit adjak neki?

Legjobb válasz: Én ezeket meg is szoktam csinálni http://www.babaszoba.hu/services/babakonyha/lista?f_kor=2 itt nincs 7 hónapos,hanem 6 és 8,de jók a receptek a lányom 7 hónapos,ezeket már kapja: cékla,répa,fehérrépa,brokkoli,kelkáposzta,cukkini,borsó,spen ót,sóska,kelbimbó csirke,pulyka,sertéshús,máj sárgabarack,õszibarack,szilva,banán,körte fõzibe 100mként 1 kkanál olaj gyümibe 100mlként 1 db háztartási keksz reszelve õ HA tápit kap,de még 7 hótól lehet adni túrót is,próbáld ki natur túrórudival,csak szedd le a csokit,de a Hippnek van túros bébidesszert

Én ezeket meg is szoktam csinálni http://www.babaszoba.hu/services/babakonyha/lista?f_kor=2 itt nincs 7 hónapos, hanem 6 és 8, de jók a receptek a lányom 7 hónapos, ezeket már kapja: cékla, répa, fehérrépa, brokkoli, kelkáposzta, cukkini, borsó, spenót, sóska, kelbimbó csirke, pulyka, sertéshús, máj sárgabarack, õszibarack, szilva, banán, körte fõzibe 100mként 1 kkanál olaj gyümibe 100mlként 1 db háztartási keksz reszelve õ HA tápit kap, de még 7 hótól lehet adni túrót is, próbáld ki natur túrórudival, csak szedd le a csokit, de a Hippnek van túros bébidesszert
A fõzeléket akkor ne krumplival sûrítsd, hanem rizsliszttel, és tálalás elõtt tegyél bele néhány kanál tápot, hogy táplálóbb legyen.

Milyen sűrűn és mennyi és milyen kaját kell nekik adnom?

Nevelőapám tegnap talált 5 kis egérbabát,még a szemük sincs nyitva.Ebből reggelre csak 2 maradt meg.Várható volt,ők voltak az elevenebbek. Milyen sűrűn kell enni adni nekik,és körübelül mit?Nővérem valami tejes valamit adott a kezembe és van hozzá ilyen (a nevét nem tudom) nem fecskendő,hanem felszívja a vizet ha megnyomom a végét.Szeretném őket életben tartani amíg életképesek nem lesznek az önálló életre.

Ti milyen kaját szoktatok adni kiscicának? Illetve akkor amikor már nagyobb a cica

Csak mert láttam ma hogy a Whiskas kaják 4-500 körül vannak, ami kicsit sok, és ez gondolom még csak 1 napra se elegendõ :/

Legjobb válasz: Orijen.Acana ,Royal Canin

Orijen.Acana , Royal Canin
hát ma amit nem ettem meg paprikás kruplit, azt is szereti, meg szereti a tejcét is.
Amíg kicsi volt, royal canin kiscicatápot kapott, most 7 hónapos és átálltunk taste of the wild tápra. Az eredmény magáért beszél, a cicus a testvéreit (akik moslékon, whiskason és frieskiesen nõttek fel) messze lehagyta mind méretben, szõrminõségben és úgy kiállásban is, öröm ránézni mert csak úgy ragyog az egész macska. Én ajánlom a TOTW-et, illetve van olcsóbb, a Brit Care ami szintén jó táp, neten érdemes rendelni, kilója asszem valami 1300 forint és kevesebbet is eszik belõle a cica, mert tápláló, jól lakik vele, így sokáig kitart. Ha érdekel írj nyugodtan privit. A Whiskast meg ilyen "szupermarket márkákat" pedig került el messzirõl mert semmi hasznos nincs benne a cica számára csak szemét. A régi macskánk whiskast kapott, kihullottak a fogai, tönkrement a veséje tõle.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát én WHISKAS junior táppal kezdtem, 1200.- körül van a kilós ára kb.! Hát tapasztalat: Nagyon szerették, de nem annyira, mint a purina one junior-t! Ez kb. 1600.-/kg, de én azért váltottam, mert nem ajánlották a whiskast! Alutasakos kaját a 10 dkg-os WHISKAST vettem nekik, de azt soha többet nem fogok, mert fogalmunk sem volt róla, hogy miért büdös a cicák feneke! De komolyan, olyan büdi volt, hogy naponta többször mostuk nekik a feneküket, mert mikor lefeküdtünk, és oda bújtak hányingerünk volt! Szóval váltottam egy drágább (nem jut az eszembe a neve), és azóta nem büdös a macska! :) Nem tudom te mennyi kaját adsz a macskaáidnak, hogy 500.-nyi kaját megesznek egy nap alatt, és az nem elég nekik ... ??? Egy minõségibb tápból sokkal kevesebbet esznek, laktatóbb, és tovább is tart! :) Nekem 2 db 4 hónapos kandúrom van, és reggel (8 körül) együtt megesznek 10 dkg-ot a konzervbõl, rá kb. 3 órára (11 körül) 6 dkg tápot, és azt kb. 7-8 körül kapnak még 6 dkg tápot! Az reggel 6 körül elfogy, és így tovább ... :) Hozzáteszem nem éheznek a macsekok, ott van elõttük a száraz kaja! Ja, és ha valami olyat fõzök, akkor abból szoktam adni nekik táp helyett este! Vagy délben! De csak napi 1x! Ez hetente 1x fordul elõ! Csirkemellbõl nyesedéket is oda szoktam adni nekik, vagy ha májat csinálok akkor abból egy-egy darabot, akkro picit kevesebb a táp ... Szóval ha vállalsz egy cicát, elõtte nézz körül mi mennyibe kerül! :) Benti cica?
Mi Frieskis Juniort vettunk neki. De ellotte meg a menhlyrol kaptunk tapot amivel itt etettek az Happy Cat volt. Sajna csak ugy lattuk hogy elore meg kell rendelni. A Wiskas es a Kite -Cat elvileg nagyon sok tartosito szert tartalmaz.
Meg van! Pro Plan a konzerv neve! Azt hiszem! Sosem otthonról írok, így mindig elfelejtem! :)
Nem ez a konzerv neve, hanem REAL NATURE! :)

Milyen kaját lehet adni az afrikai achát csigának?

kösz a válaszokat

Legjobb válasz: Gyümölcsöket és zöldségeket.A kedvencük a saláta és az uborka és a tiszta fû.

Gyümölcsöket és zöldségeket.A kedvencük a saláta és az uborka és a tiszta fû.
A kérdező hozzászólása: bõveben
A kérdező hozzászólása: kösz

Milyen kaját kell adni egy kiskutyának?

Krumplipüré esetleg? Vagy az nem jó? Köszi!

Legjobb válasz: Hát az nem igazán jó. Leginkább fõtt húsi, rizs. Tejet nem szabad. De a legjobb lenne a kifejezetten neki való kutyatáp, áztatva. Mennyi idõs kutyi?

Hát az nem igazán jó. Leginkább fõtt húsi, rizs. Tejet nem szabad. De a legjobb lenne a kifejezetten neki való kutyatáp, áztatva. Mennyi idõs kutyi?
Jó minõségû száraztáp, beáztatva.
Olyat mint egy nagykutyának csak kevesebbet.
Szia! Már rég, 3 hetesen el kellett volna kezdeni a hozzátáplálást! Meleg vízzel öntsd le a száraz kölyöktápot, majd picit nyomkodd össze villával, ha felszívta a vizet, és ezt tedd eléjük. Víz már ne legyen rajta, és ne legyen meleg sem, max. langyos. Friss víz legyen elõttük mindíg! Necces, hogy nem tanulnak meg enni rendesen, mire gazdához adnád õket, 3 hét alatt nehezen fognak rászokni a száraztápra, soká kezdted a hozzátáplálást, az anyakutya igencsak le lehet terhelve! Adjál neki kalciumot, nehogy baj legyen!
remek! még egy tudatlan szaporító... :S
??????
A kérdező hozzászólása: 5 hetesek. most kezdenek enni, ezért kérdezem, hogy mi lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: kihagytam hogy most kezdenek el majd enni, 5 hetesek.
mibajod van??
hát van speciális kutya táp kis utyáknak!

Gyomorfekélyes kutyának milyen kaját lehet adni?

Volt nálunk az állatorvos mert a kutya mindig hány és azt mondta hogy valószín?leg gyomorfekélyes és azt mondta hogy olyan kaját kell neki adni amit?l nem okádik . Eddig csak a kenyeret nem hányja ki de a tápot meg ezeket ki . Szerintetek mit lehetne adni neki amit nem hány ki ?

Legjobb válasz: Nem Magyarországon élek, nálunk az állatosnál vannak úgynevezett "hipoallergén" tápok, gondolom nálatok is találsz ilyesmit.

Nem Magyarországon élek, nálunk az állatosnál vannak úgynevezett "hipoallergén" tápok, gondolom nálatok is találsz ilyesmit.
A kutyádnak másik orvosra van szüksége. Olyanra, aki nem ránézésre gyógyít. Pontosan meg kell állapítani a hányás okát. Utána az orvos fog ajánlani megfelelõ étrendet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat . Megnézem hogy nálunk lehet-e kapni vagy a neten lehet-e rendelni . Egyébként én se Magyarországi vagyok . Már volt egy másik állatorvos és õ is ezt mondta és 60km-res körzetben csak ez a kettõ van és mivel kaukázusi medveölõnk van ezért sajnos kocsival nem tudom elvinni .
A hipoallergén táp nem hányásra van, hanem különbözõ allergiás betegségekre.
Pedig szüksége lenne egy alapos kivizsgálásra annak a kutyának. " A gyakori hányás valamilyen betegség (gyomorcsavarodás, bélbetüremkedés, idegen test lenyelése, húgyvérûség, agyvelõgyulladás, vese- és májbetegségek stb.) kísérõje lehet."

Sos! Help! találtunk az utcán egy kiskutyát. Kb 3 hetes még foga sincs! Az a baj hogy pénzünk nem nagyon van viszont nagyon megsajnáltuk. A kérdés az hogy milyen kaját tudnánk neki adni? Ami olcsó de mégis meg tudja enni.

cumis üvegre is gondoltunk de az sincs.hogy etessük meg?

Legjobb válasz: Ha valóban jót akartok neki, menhelyre viszitek, ahol keresnek neki pótmamát. 3 htes kiskutyának anyatejre, vagy tejpótló tápra van szüksége, ha nem tudtok neki venni, vigyétek menhelyre. Esetleg ott meg tudjátok beszélni, hogy ha nagyobb lesz, és szeretnétek, szívesen örökbe fogadjátok.

Ha valóban jót akartok neki, menhelyre viszitek, ahol keresnek neki pótmamát. 3 htes kiskutyának anyatejre, vagy tejpótló tápra van szüksége, ha nem tudtok neki venni, vigyétek menhelyre. Esetleg ott meg tudjátok beszélni, hogy ha nagyobb lesz, és szeretnétek, szívesen örökbe fogadjátok.
Szemcseppentõvel szokták etetni + tudtommal utána a hasát is masszírozni kell. Pár óránként szükséges megetetni, de nem vagyok biztos benne hogy tehéntejjel vagy csecsemõtápszerrel. E mellett melegen is kell tartani.
Melyik megye, kérdezõ? Ha nem vagy nagyon messze, megpróbálok segíteni!
Merre laktok? Mindjárt bemásolok egy kérdést, itt a kérdezõ Pest megyében keres kölyök kutyát! Infóm ugyan nincs, hogy kis/közepes/nagytestût szeretne, de ha ti is Pest megyeiek vagytok, írj neki egy privit! Mindjárt linkelem a kérdést..
A kérdező hozzászólása: köszi 9-es!
A kérdező hozzászólása: már googliztam:) ment mindenkinek a zöld!
A kérdező hozzászólása: és a kutyáknak való tejpótló vagy azok a tápok amit 15:27 írt milyen árban vannak? (köszönjük a válaszokat)
Vannak olyan tápok amiket 3 hetes kortól lehet adni! Pl.: Susa Az1, Az2 stb...
2. vagyok, az elsõ válaszadónak van igaza, sokkal jobb ha találnak neki pótmamát, egyáltalán nem biztos, hogy életben tudod tartani még ha mindent megteszel is érte
Természetesen kutyáknak való tejpótló.
Neki még tejpótló kéne. Ezt 4 hetes kortól fokozatosan válthatja a junior táp (szétáztatva).
A kérdező hozzászólása: oda adjuk majd az unokahúgomnak majd de azért köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!