Találatok a következő kifejezésre: Milyen külső vannak egy (25 db)

Számotokra milyen egy igazi, vérbeli nő? Milyen tulajdonságai vannak és milyen nincs? (külső-belső) Írjatok kort is.

Legjobb válasz: Rendkívül empatikus, együttérzõ, megértõ, alapvetõen vidám természetû, mosolygós, barátságos, finom mozgású, finom illatú, kellemes hangú. Érti a humort, egyéni, tevékeny és bõbeszédû. Külsõleg: hosszú haj, ápolt kéz, körmök (francia lakk), homokóra-alak, hosszú combok, a többi pedig ízlésfüggõ (hajszín, mellméret stb.), úgyhogy ezeket nem írom le.

Rendkívül empatikus, együttérzõ, megértõ, alapvetõen vidám természetû, mosolygós, barátságos, finom mozgású, finom illatú, kellemes hangú. Érti a humort, egyéni, tevékeny és bõbeszédû. Külsõleg: hosszú haj, ápolt kéz, körmök (francia lakk), homokóra-alak, hosszú combok, a többi pedig ízlésfüggõ (hajszín, mellméret stb.), úgyhogy ezeket nem írom le.
Vedd le róla a sminket, meg a ps-t..zsíros hajjal, konyhában fõzve nem így nézne ki..Ha nektek ez a lotyó az etalon, miért csodálkoztok, hogy ennyi nõ önbizalom hiányos a kis hurkái, kis melle, esetleg lapos feneke, görbe lába, stb..miatt, amik elvileg "nem számítanak"?
http://w829.dobd.hu/sr/d/aHpOP0rLGmz/levai-adrienn-playboy-c.. Na ez az igazi jó csaj (külsõleg) :D
Ja, és a korom 24 (tegnap óta :-S).
20:45 Na ez már jobban tetszik, pláne, hogy ilyen jó belsõ tulajdonságokkal kezdted.:)
Miért nem írja senki, hogy tudjon fõzni? Szerintem a nõiességhez ez is hozzá tartozik!

Fiúk! Milyen szempontokat néztek egy lánynál, amikor komoly párkapcsolatot szeretnétek? Van társadalmi, szociális, anyagi szempont, külső/belső tulajdonság, amit figyeltek?

Legjobb válasz: Nekem csak az a fontos anyagilag, hogy ne nekem kelljen eltartanom õt, hanem meg tudjon állni a saját lábán is. Külsõleg fontos, hogy jól nézzen, mert az hazudik, aki azt mondja, hogy a külsõ nem fontos. Belsõleg pedig az intelligencia, a humor, az egyezõ értékrend, ami fontos. Ja és persze, hogy tényleg magam miatt szeressen, ne csak azért jöjjön össze velem, mert pont kidobta a pasija és éppen kell neki hirtelen valaki.

Nekem csak az a fontos anyagilag, hogy ne nekem kelljen eltartanom õt, hanem meg tudjon állni a saját lábán is. Külsõleg fontos, hogy jól nézzen, mert az hazudik, aki azt mondja, hogy a külsõ nem fontos. Belsõleg pedig az intelligencia, a humor, az egyezõ értékrend, ami fontos. Ja és persze, hogy tényleg magam miatt szeressen, ne csak azért jöjjön össze velem, mert pont kidobta a pasija és éppen kell neki hirtelen valaki.
Ezek, plusz végzettség, nyelvtudás, és jövõkép. Nem Rotschildék leszármazottjait keresem, de ne legyen putrilakó, társadalmi érzéke legyen, tudjon angolul (minden filmet és sorozatot angolul nézek, felirat nélkül, legalább 5-6 éve, és ezen nem akarok, és nem is fogok változtatni), és az sem árt, ha nem itthon képzeli el magát a jövõben

Van két külső vincseszterem. Egy 500-as meg egy másfél Tb-os (amennyire rémlik). Szeretném ha ezeket közvetlenül csatlakoztathatnám a TV-re. Milyen TV-t vegyek?

Tehát nem úgy értem, hogy Samsung vagy LG (persze ötlet erre is jöhet), hanem hogy milyen "jellemz?t" kell keresnem, hogy ez így m?ködjön?

Legjobb válasz: Ha van rajta usb-port, és tud is róla filmet lejátszani, akkor egy külsõ merevlemez házzal megoldható. A hásik lehetõség, hogy veszel egy tv-t, és hozzá egy bármilyen merevlemezes multimédia lejátszót.

Ha van rajta usb-port, és tud is róla filmet lejátszani, akkor egy külsõ merevlemez házzal megoldható. A hásik lehetõség, hogy veszel egy tv-t, és hozzá egy bármilyen merevlemezes multimédia lejátszót.


112 literes aksimhoz van egy belsőszűrőm milyen külső szűrőt tudnátok hozzá ajánlani?

elsőszűröm: AquaNova belső szűrő - 15watt / 800L/óra - Emelőmagasság: 1,25 m - szűrés: bioszivacs - szabályozható légdiffuzor, esőztető amit idáig kinéztem azaz eheim 2211 bio töltettel mit tudnátok még ajánlani ami persze árban se olyan húzós köszi szépen :)

Legjobb válasz: Ez szerintem kicsi lesz még belsõszûrõ mellett is. Amúgy az eheimek nagyon jók. A gyári ajánlásokat általában meg lehet felezni. Kevésbé drága, és megbízható szûrõk az atmanok. Ebbõl egy 3336 nagyon jó, esetleg egy 3335. Nézz szét az akvarista.hu hirdetésein, lehet, hogy találsz használtan. Ezen az oldalom egyébként van olyan rovat, hogy "külsõ szûrõ tapasztalatok" (vagy valami ilyesmi. Az nagyon hasznos, megkönnyíti a döntést.

Ez szerintem kicsi lesz még belsõszûrõ mellett is. Amúgy az eheimek nagyon jók. A gyári ajánlásokat általában meg lehet felezni. Kevésbé drága, és megbízható szûrõk az atmanok. Ebbõl egy 3336 nagyon jó, esetleg egy 3335. Nézz szét az akvarista.hu hirdetésein, lehet, hogy találsz használtan. Ezen az oldalom egyébként van olyan rovat, hogy "külsõ szûrõ tapasztalatok" (vagy valami ilyesmi. Az nagyon hasznos, megkönnyíti a döntést.
Akkor már inkább ez: http://www.greenaqua.hu/tetratec-ex-400-kulso-szuro-toltette.. 3-szor akkora szûrõ tartálya van!!! De ezek mellé meg kell hogy maradjon a belsõ is, mert ezek a külsõ szûrõk kisebb akváriumokba vannak tervezve.
A kérdező hozzászólása: asszem az atman 3336 lesz a nyerõ
Vagy egy Atman AT-3335 - az önmagában elvisz egy 70 literest, de belsõ szûrõvel együtt most a 200 literesembe használom és úgy oda is jó végülis.
Tetratec ex 700
Az EX700 önmagában lényegében csak a flow miatt kérdéses. Az EX1200 nem sok, a szûrés soha nem sok. Az már önmagában simán elviszi, viszont nyelni fogja a minõségi bio töltetet, így arra is kalkulálj jó néhány ezrest.
A Tetrát sokkal jobban megéri, és 1200 liter per órás, elírták. A 18. válaszhoz annyit tennék még hozzá, hogy a szén is sok helyet foglal, és annyi felesleges szivacsot pakolnak bele, hogy csak na. Azt is érdemes bio-ra cserélni, nem csak a labdákat.
A kérdező hozzászólása: értem, 5 szintes, biolabádkat dobjam ki, azt cserélem siporaxra ezen kivûl még szivacsok és szén van benne? szén helyére is töltsek sipot?? 2 liter az belemenne egy tartályba? AZ a lényeg h ne csináljon nekem 112 literes aksiba nagy áramlatot h növényeimet kikapja meg halak ne tudjanak úszni az áramlattól..
Ez már részlet kérdés, a puding próbája az evés. Olyan áramlást csinálsz, amilyet akarsz. Ott vannak a csapok, kicsit elzárod õket, és csökken az áramlás. Pár hónap múlva úgyis eltömõdik a szûrõbaciktól, és akkor nagyobb átfolyást is engedhetsz.
A kérdező hozzászólása: sok növény van benne, gondolom x 1200-as akkor fasza lesz 112 literbe még sok növénnyel is! jelenlegi shark 1 hónapja vettük 800 liter /hs belsõ, úgy veszem észre kevés, áramalat az van rendesen, nézem szürõ alját és nem látom h nagyon szippantaná a vízet.. jó lesz tartaléknak..
A kérdező hozzászólása: én vagyok vízlágyítós is, vízlágyításnál semmi gáz nincs ha ioncseréltet teszek majd a vízbe, nem árt semmi szûrõanyagnak nem?
Nem árt.
A kérdező hozzászólása: növénytápok sem nem? 1-2 nap és megrendelem ezt a szürõt h fasza legyen minden, bár nem kalkuláltam bele, de kicsit meghúzom a nadrágszíjjat a hónapban, elsõ az aksi most! XD
A kérdező hozzászólása: egy képet valaki betudna tenni hogy hogyan kell összetenni, mert látom a képen h 2 csõ jön k gondlom mind 2 végére kell tenni egy csövet vagy nem tom:S
A kérdező hozzászólása: lényeget elfelejtettem.. szóval nekem beépítette tetõs aksim van, külsõ szûrõt azzal is tudom használni???
A kérdező hozzászólása: sztem csak úgy tudom megoldani ha az akvárium végén ahova szürõt teszem tetõbõl kivágok egy kis részt.. mert pipát nem lehet beigazítni hátúl ahol belsõ szürõ meg fütõ kábelét kiigazítom vagy de?
Elméletileg kell, hogy hátul legyen rajta nyílás kialakítva a csöveknek. A növénytáppal kapcsolatban nem tudom mire gondolsz, de nem árt a baciknak. Itt egy videó az üzembehelyezésrõl: http://www.youtube.com/watch?v=IgI5vXicWdc Alul gyári kerámiagyûrû lesz, az oda tökéletes. Megtöri az áramlást, ülepít és mechanikailag is szûr, hogy a rajta lévõ szivacs ne tömõdjön el túl hamar, mert ugye alulról felfelé szûr, így is számolunk. A felette lévõ bioball kuka, helyére Siporax. Elé azért kerül a szivacs egyel lejjebb (ahogy gyárilag is lesz majd), mert a biológiai töltet annál hatékonyabb, minél szûrtebb vizet kap. A 3. (természetesen alulról) kosárban lesz két szivacs, vedd ki, jó lesz cserealkalomra. Mivel a komplett szûrõbe 4-5 liter Siporax is belemenne, ide vehetsz lávakövet is, ezen tudsz spórolni. A legfelsõ kosárból a szén szintén megy a dobozba a vattával együtt. Ide az alsó felébe szintén bio (lávakõ vagy Sipo, amelyikbõl marad), majd a sort zárod az itt lévõ második szivaccsal. Viszontlátás, ez így egy 112 literes növényeshez is tökéletes.
A kérdező hozzászólása: van is, de egy ilyen pipát nem lehet oda behelyezni mivel ez hátoldalán van elõtted van h milyen tetõs aksi nem? pipa fent doboródik az h férne egy "lecsapott" tetõhátujóhoz?
A kérdező hozzászólása: ez apilisaqua nwem reagál, meg olvastam akvaristán h másnak sem.. szóval néztem másik szürõt http://www.aquadepo.hu/product_info.php/atman-at-3338-aqua-p.. atman 3338 1200/-s ez is, 4000-el több lenne mint tetatrec ex 1200.. néztem h van 3338 full, 4000-el több, ott van hozzá plusz szürõanyag nem? na az nem kell nekem mert már van!
Nem értem miért vetted fontolóra ezt az Atman dolgot. Alig van árkülönbség, ha nekem nem hiszel, írd ki kérdésnek. A TetraTec egy praktikusabb és komolyabb szûrõ.
Amit alatta írnak, hogy 700 l/h, az hülyeség, azt elírták. Az ex 1200-as az 1200 l/h. A gyári szûrõtöltet ilyen: http://www.amazonios.gr/product_info.php?products_id=2177&la.. Gyakorlatilag ha a 3. számú biolabdát kicseréled siporaxra, az teljesen tökéletes úgy. A többi szûrõanyagnak meg jó az eredeti gyári töltet. Csak a biolabdát kell cserélni. Esetleg a legfelsõ szûrõvattát kidobod belõle, ha nagyon lefojtja az áramlást. Ahelyett is tehetsz sima klasszikus kékszivacsot. De eleinte szerintem jól fog jönni, hogy a vatta lefojtja az áramlást.
A kérdező hozzászólása: igen, mert te írtad h az atman csak 1000-es nem 1200as mint a tetra! de amit linkeltem http://pilisaqua.boltaneten.hu/kinalat/74_tetra_kulso_belso_.. ez az 1200-as!!! alatta mégis 700/-s ír óránként!! oké veszek 2 liter szürõanyagaot és másik 4 szintre?
A kérdező hozzászólása: sok lesz a 2 szürõ fogyasztása, szal elég lesz csak a külsõ!
A kérdező hozzászólása: ez simán elég lesz a 112 literesbe?? sok növény van( belsõ szürõ nélkül) nem fog túl nagy áramlatot csinálni? ez az ár tartalmazza a szürõanyagokat is, vagy azt külön kell venni?
50 literes szûrõakvárium issszonyat szép tiszta vízet csinálna neked, és olcsóbban megúszod mint a külsõszûrõt
Az eredeti kérdés úgy szólt, hogy külsõ IS kellene, tehát megmarad a belsõ is. Ha nem lesz belsõ, akkor nem elég tetratec 700-as. Ha majd eldöntötted, hogy marad e a belsõ, majd írd meg, addig nem túráztatom magam fölöslegesen.
100 literig vagy alatta magában is elég az EX700, a 112 liter nagyon kérdéses. A 80 centiméteres hossz még belefér. Biológiai szûrésre biztos, hogy elég, még ennél nagyobb akváriumba is, de egyben biomechanikaira nagyon határeset. Ha nem fojtod túlzottan, akkor megér egy próbát, de 3 havonta biztosan tisztítanod kellene. Elég erõteljes szûrõ ez.
A kérdező hozzászólása: fogyasztás miatt gondolkodom.. 2 együtt nem fog túl sokat fogyasztani? belsõ azért is maradhatna mert az nyomja a levegõt..
A kérdező hozzászólása: ha nem akarnék csak külsõ szûrõt milyen kellene? x 1200as? az már sok nem?
A kérdező hozzászólása: olvasom h külsõ is belsõ is kell, mi lenne a jó?? nem elég csak külsõ szûrõ: megvenném x 1200asat ha nem kell a belsõ hozzá, nem csinál túl nagy áramlást?? pl. belsõ mellé ha x700az venném akk belsõt sem kéne olyan sûrûn takarítani nem?
Az 1200-as bõven elviszi önmagában, belsõ nélkül is. Az áramlást meg ha nagy, lejjebb lehet fojtani, akár a csapokkal is, az nem probléma. Ha a 700-ast veszed, ahhoz jó ha van egy belsõ, ami rásegít az áramlásra. Jó ritka szivacsot kell bele tenni, hogy ne tömõdjön el hamar. Pl TM 20-as kék szivacs.
A kérdező hozzászólása: http://www.aquadepo.hu/product_info.php/atman-at-3337-aqua-p.. x1200 27000 ft ez atman 27000 nem érné meg jobban?
A kérdező hozzászólása: légpumpa kellene még bele? 27000 ft lenne 1200as kelle bele normális szürõ anyag, milyen fajták és mennyiért kellene bele, (ft) és mennyi ideig elég?
A linkelt atman 1000 l/h-s, nem 1200-as De az 1000 l/h is elég. Nem kell légpumpa. Szûrõtöltetnek nem árt bele 2-3 liter siporax, de az mindegyikbe kéne. Az elég drága, de elég tartós is, nem megy tönkre, kemény kerámia.
A kérdező hozzászólása: de x 1200at néztem 700 liter / órát ír http://pilisaqua.boltaneten.hu/kinalat/74_tetra_kulso_belso_.. elírták? mennyibe kerül az a cucc bele?
A kérdező hozzászólása: 5 szintes, mind az 5 szintet siporaxal kell megtölteni? néztem van serának 2 literes 4000 ftért az mennyi ideig elég? aaz egész 2 lierrel töltsem fel a szinteket?
A 11-es kommentben nem ezt linkelted. Nem fogalmazol egyértelmûen, én meg nem vagyok gondolatolvasó. A siporaxot 1 szintre kell tenni, kb középre. Évekig használható.
Nem tudom milyen tetõd van, linkeld be. Ha gyári mûanyag, annak muszáj, hogy úgy legyen kialakítva, hogy a külsõ szûrõ csövei elférjenek.

Milyen külső jelei vannak egy lányon annak hogy elveszítette a szüzességét?

Anyukám azt mondta ha elveszíteném a szüzességem(ami már megtörtént)? észre venné. Ezzel csak meg akart ilyeszteni? Vagy tényleg igaz. Eddig nem vette észre.Legalábbis nem szólt.

Legjobb válasz: nincsenek külsõ jelei, max te változol meg, nem fogsz furán járni vagy ilyesmi

nincsenek külsõ jelei, max te változol meg, nem fogsz furán járni vagy ilyesmi
Ezt én szeméyl szerint cáfolom.Én azóta furcsán járok, és mint az egyik válaszadó csillog a szemem szeretkezés után...
egyénenként változó. nekem sokszor mondták azt, hogyha már nem szûz a csaj akkor az látszik a viselkedésén. pl: már nem annyira gyerekes stb...
Te jó ég! Akkor meg is értem, hogy ilyeneket kitalál és ijesztget. Általános??? Ez nagyon korai szerintem még, hacsak nem buktál meg már 5ször. Minek ilyen fiatalon? Ha még azt sem tudod, h semmi nem változik...
esetleg a jellem változhat olyan szinten h pl ingerlékenyebb leszel pár napig vagy valami, de ne aggódj nem fog lehullni a füled vagy valami hasonló...:P
Nekem annak idején a szemem sokkal jobban csillogot, és a mai napig az együttlétek után máshogy csillog a szemem egy fél órá, órát. Lehet hogy észrevette, csak nem szól, az is lehet hogy csak ijeszget. Gondolom nem a szex ellen van kifogása, hanem félt. Szerintem minden szülõ így van vele. Igazából a korai nagyszülõségtõl félnek. Meghát attól is hogy "felnõ" a gyermekük:-))))))
Gratulálok! Büszke lehetsz magadra! Kíváncsi vagyok, hogyha ténylegesen abba a korba érsz, amikor nem gáz, ha elveszíted a szüzességed, akkor hogy fogod magad kimagyarázni a barátodnál! "Szûz vagy még? Nem. Mikor vesztetted el a szüzességed? 3 éve. Hány éves vagy? 16!" Kíváncsi vagyok ilyen múlttal melyik komoly férfinak fogsz kelleni! Anyukád nem vette észre, mert szerintem olyan 10 év szobafogságot (:D) kaptál volna interneteltiltással (:D)
a válaszaidat olvasva, úgy tûník, kár volt annak a fiúnak odaadni a szüzességed. kicsit maradi vagyok, de ez van. amúgy meg nemis annyira a fiúval van a gond, hanem azzal, hogy 14év alatti vagy, ami azt jelenti, hogy nagyon kislány még.a sex-tõl senki nem fog felnõni.a mai fiatalok nagyon rá vannak kattanva erre a témára, mert már ott tartunk, hogy 12 éves vagyok, ciki, hogy még nem sexeltem, ez a gáz, nem más.
A kérdező hozzászólása: De én nem divatból meg menõzésbõl feküdtem le vele. Hanem mert SZERETEM a csávot.Csak az van velem hogy mindenkiben kételkedek és nem hittem el egy szavát sem meg hát a haverja is dumálta a fejét.Szerintem még eggyütt lennénk ha nincs a haverja meg a sok vita baromságok miatt(amit én kezdtem).És mondjuk ettõl függettlenül találkozunk és beszélgetünk bármirõl, igaz néha kicsit olyan mintha össze se veszett volna velem mert, néha nem ugy viselkedik velem mint ha csak barátok lennénk.=( És valahol rossz igy de mind1. :|
A kérdező hozzászólása: Hát nem bánom mert, ha ugy nézzük akkor részben "eggyütt" vagyunk mert ugyan ugy találkozunk, dumálunk....stb. Vagyis minden ugyan ugy megy tovább. :)
ma már korábban érnek a fiatalok és amúgy ez agyba dõl el, hogy mennyire érett rá, de azért az anyukádal meg kéne, beszéld, hogy mi van---->mégis csak az édesanyukád! amúgy létszíves mond el, hogy hány éve vagy, szerintem sokan kíváncsiak lennénk rá U.I.:egy általános iskolás lány (14 éves vagyok)
A kérdező hozzászólása: 13. És ezek után jönnek majd azok a válaszok h: "ráértél még volna". "Még babázzak ne a szexen járjon az eszem. Ezért nem akartam elmondani.
undorito vagy h 13 évesen szexelsz..és igazuk van a baba való neked meg az esti mese.. majd 4-5 év mulva megnézlek, sztem több fszt fogsz majd mind kilincset 20 éves korodig
üdv mondjuk szerintem is ez egy kicsit korai volt de az elöttem szólónak írok inkább: neked meg a torkodon kéne valamit letolni h ennyi eszed van...meg egy kis etikát kéne tanulnod mielött valamihez is hozzászólsz...lehet értelmesen is beszélni valakivel nem így leosztani...neked kéne tudni hány éves vagy és h mennyi eszed van...mert itt az látszik h nemsok... és a kérdezõnek írnám még...: ha van nõvéred (vagy esetleg bátyád) aki már elmult 18 beszélgess vele Õ is tudna neked segíteni...pl az én b.nõmet a nõvére vitte el dokihoz, mert az édesanyuval nemlehetett beszélni...és egy jótanács...fél évig ne add oda magad senkinek...és nemfogod megbánni a dolgokat:)
Szia! Én nem leszidni akarlak, de azt nem bánod h "nem tartott sokáig a kapcsolat"? Úgy értem ha nem adod még oda magad, megváratod kicsit a fiút, akkor kiderül h mennyit ér. Ha akkor elhagy, én oda se adnám magam neki. Mert szerintem ha olyan aki várna rád éveket is, akkor még ma is együtt vagytok. Kivéve ha nagy volt az ellentét köztetek. Az ilyenre én jobb szeretek elõbb rájönni, és aztán megjutalmazni aki megérdemli. Egyébként "lassan 20 éves" fiú vagyok, és még nem találtam lányt akivel komolyabb kapcsolatom lehetett volna. Egészen fél évvel ezelõttig. Õt elég érettnek találom magamhoz, és így még senkit se szerettem. Vele akarom elveszíteni, és utána megtartani, nem egybõl továbbállni. Persze ez az én "perverzióm", nem másé :)
A kérdező hozzászólása: Hát nekem is jó volt, mindig védekeztünk.
Ha idáig nem vette észre senki, akkor most már nem is fogja. Külsõ jelekbõl biztos nem. Ha pedig neked ilyen fiatalon is jó volt, akkor nagy szerencséd van :-) Arra viszont figyelj, hogy mindig védekezzél! Nem lenne jó ötlet, ha ketten "ballagnátok". Elõbb-utóbb nem ártana ezt megbeszélni anyukáddal is... ha lehet vele beszélni. Ha nem lehet, akkor egyedül kell vigyáznod magadra. Valamikor nem ártana benézned egy nõgyógyászhoz sem... csak, hogy megnézze, minden rendben van-e veled.
Az, hogy egy dédi mit mond az más. De itt senki sem hallgat még a korabeliekre sem.
A kérdező hozzászólása: Ha elmondanám akkor szerintem kivágna. Amugy nekem nincs bûn tudatom szerintem, mert nagyon jó volt igaz nem tartott sokáig a kapcsolat.
Ilyen múlttal... Na bazzeg, te meg a középkorban élsz, mi? Nekem annak idején elég sok barátnõm volt, akik 12-13 évesen elvesztették. Oké, én ezt akkor is, hmmm, nem a legjobb dolognak tartottam, de mindegy. Most meg a legtöbbjük már családanya, férjük van, stb. A pasik többségének kurvára mindegy, hogy a lány mióta nem szûz, az nekik a lényeg, hogy amikor velük van, akkor milyen. Mármint, hogy hûséges-e meg ilyesmi. Amúgy a kérdés kiírója nem is tûnik tudatlan kislánynak, legalábbis az írása, stílusa alapján, egyszerûen csak koraérett, van ilyen. Bár manapság lehet hogy már nem is számít annak. Nem ártana tudomásul venni, hogy mi is megöregszünk, akkor még így volt, most meg máshogy van. Mint pl. engem nagyanyám azzal szekált, hogy az érettségi elõtt nem kéne szexelnem (LOL). Miközben 15 évesen már elég komoly kapcsolatom volt. Szóval nem tudom, mire kellett volna várnom. Arról nem is beszélve, hogy most, 21 évesen csinálom az érettségit, mert én elõbb szakmát szereztem, szóval nagyim szerint most is szûznek kéne lennem. Ehhez képest már fél éve dédi lett belõle :) Szóval az a lényeg, hogy õ szerinte ez úgy helyes, ahogy õ gondolja, de amikor én 15-16 éves voltam, a mi mércénk szerint nem volt ebben semmi furcsa, és szerintem most sem az. Hát ez van, változnak az idõk. De hogy a kérdésre is válaszoljak: Az, hogy valaki elvesztette a szüzességét, nem látszik, nincs fizikai jele. A szülõk, leginkább az anyukák azért vehetik mégis észre, mert ez egy lánynak elég nagy élmény, és még ha szép is volt, mindenképp felkavaró. Ez pedig a lányok többségénél észrevehetõ a viselkedésben. Pl. egy ideig könnyebben zavarba jön, picit úgy viselkedik, mint akinek bûntudata van, vagy esetleg érzékenyebben reagál valamire. Ezekbõl szokták az anyák észrevenni. Na, ha te már nem vagy szûz, és anyukád nem szólt, az nem jelenti azt, hogy nem vette észre. Lehet, hogy tényleg feltûnt neki, csak nem szól, nem akar zavarba hozni, viszont tart tõle, hogy nem vagy elég elõvigyázatos, mondjuk pont a korodból adódóan. Szerintem jó lenne, ha beszélgetnél vele errõl, és megnyugtatnád, hogy tudod, hogy kell védekezni.
A kérdező hozzászólása: elég kevés. még általános iskolába járok.
hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Szeintem nemváltoztam semmit. Max annyit hogy kicsit többet járok el, de anyám még arrol se tud hogy volt barátom, mert az az igazság hogy eléggé fiatal vagyok.
aaa de komoly a kérdezõ már kb. 18 éves :O

Van egy Ferplast dubai 80as akvárium szettem, 125 literes. Mit kell még ehhez vennem? Kell hozzá külső szűrő, hogyha van beépítve is? Milyen vízzel töltsem fel? Csapvíz, desztilált víz, vagy van az udvarunkban egy kút, természetes vízzel?

Szumi,vörös-karcsú díszmárna,shubert díszmárnája,2 anci, vérvörös tarkasügér. Mehetnek egymás mellé és mennyi?

Legjobb válasz: Huuha úgy látom itt hiányoznak az alapok.. kezdd azzal, hogy nagyon sokat olvasol a témában és utána telepíted be csak, mert magadnak csinálsz vele gondot. diszhal.info, akvarista.hu, és még kismillió könyv is van.. szinte mindegyiben találsz leírást az elsõ lépésekrõl, melyik halnak milyen az igénye, hogyan kell elkezdeni betelpíteni stb, nagyon figyelmesen olvasd el õket.

Huuha úgy látom itt hiányoznak az alapok.. kezdd azzal, hogy nagyon sokat olvasol a témában és utána telepíted be csak, mert magadnak csinálsz vele gondot. diszhal.info, akvarista.hu, és még kismillió könyv is van.. szinte mindegyiben találsz leírást az elsõ lépésekrõl, melyik halnak milyen az igénye, hogyan kell elkezdeni betelpíteni stb, nagyon figyelmesen olvasd el õket.
A legfontosabb dolog a szûrés, elég érdekesen van megoldva, hirtelen nem is tudom, hogy lehetne ezt egyszerûen rend berakni . Ahogy olvastam, van hozzá egy belsõ szûrõ, aminek egész jó térfogata van, viszont óriási hibája, hogy ehhez a térfogathoz képest siralmas vízforgatása van. Ha az a szûrõ jól beáll, (bacitelepekkel eltömõdik) meg se bírja mozdítani azt a víztömeget. Kéne vagy 1000 l/h. És akkor adnak hozzá külön még egy 500 l/h-s vízpumpát, ami semmi mást nem csinál, csak a vizet forgatja. Még egy darab szivacsot se lehet ráhúzni, mint egy power head-re, hogy valami értelme is legyen... Mondjuk valamit így is ér, de összességében elég gagyi megoldás. A külsõ szûrõ ugyanúgy biológiai szûrésre jó, lassú vízárammal, arra neked meg ott van a belsõ. Inkább még egy gyors belsõ kéne hozzá. Én azt csinálnám, hogy elkezdeném így üzemeltetni, ezzel a belsõvel, plusz a vízpumpa, és ha látom, hogy nem elég, pl nagyon algásodik, vagy megül az alján a kosz, akkor a vízpumpa helyett betennék még egy erõs vízforgatású belsõ szûrõt. Ami a halakat illeti ez így 100%, hogy mûködésképtelen társítás. Ehhez eleve 2× ekkora akvárium kéne, meg ilyen halakat nem is lehet egymás mellé tenni. Afrikai sügérhez egy amúgy is parázós titteya-t? Nem lenne sok jövõje. Ilyen nagyobb halnak végül is jó a tarkasügér, és ahhoz jó egy nagy csapat szumi, de ha abból van egy minimálisan egészséges nagyságú 10 fõs csapatod, azzal kb vége is a felsorolásnak. Ennyit bír el 125 liter. A szumik se kis halak a sügér meg vagy 10 cm. Ezek nagynak számítanak , rengeteget esznek, és iszonyatosan terhelik a vizet. Visszakanyarodva a szûréshez, ha ilyen halakat akarsz, meg mondjuk esetleg 1 pár ancit, akkor vissza is vonom, amit a szûrésrõl írtam, ehhez a felálláshoz nagyon is ajánlott a külsõ szûrõ. Külsõ szûrõ nélkül kb neonhal, ékfoltos razbóra méretû halakat lehetne tartani. Vízbõl csapvíz kell, amúgy eltérõek a választott halak víz igényeik, a csapvíz jó kompromisszum mindegyiknek.
Ja, és a szûrõben lévõ szûrõközegeket le kell cserélni. A biolabda csak az értékes helyet foglalja, amúgy is rossz helyen van, meg egyébként se csinál semmit. A kerámia gyûrû is elég silány minõség, jobb megszabadulni tõle. A kerámia helyett siporax minit használnék, a biolabda helyett meg mindegy, ha sima kék szivacsot raksz, már az is sokkal jobb! Ezen kívül a 10000 Kelvines csövet is valószínûleg cserélni kell majd, de ennyire ne szaladjunk elõre. Több, mint valószínû, hogy erõsen fog algásítani, nem egy klasszikus édesvízi akvarisztikai csõ.
Szia! Mûködik az akvárium? Milyen halakat raktál bele? Vized rendben van? Mik a tapasztalataid? Nekem is ilyen van, kb 1 éve megy, és a vizemben kicsi porok láthatóak.

Van egy sima füzetem, milyen külsőt csináljak neki?

na elmagyarázom:D

Legjobb válasz: Szerezz be matricákat, posztereket, vagy indigót. Az indigóval kopírozhatsz rá valami szépet ha találsz, aztán tollal átrajzolhatod. Ha lány vagy virágokat is rajzolhatsz, ill. sztárok nevét, szivecskét, csillagot, vagy amit szeretsz. Ráírhatod milyen füzet szép betûkkel, és úgy díszítheted(pl. ének füzet ráírod valami széppel, hogy ének füzet, és alája ÉNEK, vagy KORNYIKA.) XD Mivel magam is lány vagyok, nem tudom mit rajzolj, ha fiú vagy. Írd rá, hogy milka! :D

nem fog kenõdni! nekem is így van, és semmi baja:)
Szerezz be matricákat, posztereket, vagy indigót. Az indigóval kopírozhatsz rá valami szépet ha találsz, aztán tollal átrajzolhatod. Ha lány vagy virágokat is rajzolhatsz, ill. sztárok nevét, szivecskét, csillagot, vagy amit szeretsz. Ráírhatod milyen füzet szép betûkkel, és úgy díszítheted(pl. ének füzet ráírod valami széppel, hogy ének füzet, és alája ÉNEK, vagy KORNYIKA.) XD Mivel magam is lány vagyok, nem tudom mit rajzolj, ha fiú vagy. Írd rá, hogy milka! :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez jó ötlet, de én valami visszafgottabbra gondoltam, csak fekete filctollal akarok rá rajzolni:) de a rúzsfolt jó ötlet, azt megcsinálom feketével
A kérdező hozzászólása: ja amugy lány vagyok:D hú a másodikban is vannak jó ötletek, köszi
fekete rúzsfolt+ fekete rózsa= nagyon szép:) nekem is megcsinálod?
A kérdező hozzászólása: amugy nincs fekete rúzsom, nem tudnám megcsinálni :)
A kérdező hozzászólása: ja nem ugy gondoltam, hogy rúzzsal csinálom, hanem keresek egy rúzsfoltról képet, és rárajzolom filccel rózsa is jöhet:D akkor sok kis rajz lesz rajta
ha láény vagyok, akkor körömlakkal szivecskéket rajzolhatsz rá, esetleg rúzsfoltok:) színes csillogóstollal virágok, rá a neved, matricákkal is díszítheted akár:)
A rúzs kenõdni fog és olyan lesz körülötte, mintha zsírfolt lenne, mert elég nagy a zsír tartalma, én azt kerülném. De akár fekete rózsa mondjuk a filccel?
A kérdező hozzászólása: aha küldd a füzeted:DD

Van egy adott (lent) SSD meghajtó. Milyen usb-s (lehetőleg külső tápos) átalakító kell hozzá?

Van egy laptopom, de nincs benn annyi hely, hogy elférjen egy SSD meghajtó. És csak USB portok vannak rajta, ezért gondoltam, hogy ellene egy usb-re átalakító kábel. De milyen? Az ssd ez lenne:

Legjobb válasz: Nem értem, miért nem fér bele a laptopodba, Ugyanakkora a mérete, mint a merevlemeznek ami benne van.

Nem értem, miért nem fér bele a laptopodba, Ugyanakkora a mérete, mint a merevlemeznek ami benne van.
A kérdező hozzászólása: Az lehetetlen, nincsen optikai meghajtó a gépben. :D
Vegyél bele ilyet és akkor egyszerre használhatod a merevlemezt is és az SSD-t is :) http://www.laptop-notebook-netbook.hu/hirek/ssd-meghajto-a-d.. Mondjuk akkor le kell mondanod a dvd olvasóról íróról ha van benne, de szerintem már felesleges bele és elavult a dvd olvasók!
A kérdező hozzászólása: Köszi, amúgy én is találtam ilyen leírást: http://techkalauz.hu/laptop/tesztek/turbozd-fel-laptopodat-e..
SSD -bõl 2, 5" -os a legnagyobb ezt rakják asztali gépbe is átalakító kerettel. Érdekesség, hogy létezik úgynevezett mSATA foglalat is és arra szerelhetõ SSD. Komolyabb laptopokba van is ilyen csatlakozó. Így nem kell lemondani a merevlemezrõl és az SSD -vel való bõvítésrõl sem. Se sajnos csak most jött divatba, és kevés laptop támogatja. http://prohardver.hu/dl/cnt/2012-08/88647/picz/msi_msata_rai..
A kérdező hozzászólása: Mármint, nyílván, ha túl nagy az SSD nem fér be a HDD helyére. xD
A kérdező hozzászólása: És akkor akkora SSD-t válasszak, ami akkora mint a HDD? :D
Így van! ;)
A kérdező hozzászólása: jól van na :D Szedjem ki a HDD-t és annak a helyére az SSD-t. A HDD meg usb-n. xD
"hát de ha kiszerelem, akkor meg nem lesz tárhelyem, csak 120 giga, az meg kevés. :( " Egyébként meg kicsit vicces az elképzelésed. :D Külsõ házba akarod rakni az SSD -t, és arra akorod rakni a Windows -t. Ergo ha ez még lehetséges is lenne, HORDOZNOD KELL A KÜLSÕ HÁZAT, HA AZT AKAROD HOGY MÛKÖDJÖN A GÉP. :D Ha meg az SSD -t rendeltetésszerûen a gépbe építve és arra rendszert rakva használod, és a vinyót az adataiddal rakod külsõ házba, AZT IS MINDÍG HORDOZNOD KELL. :D Mindenképp ugyan ott vagy, de a második esetben még értelme is van. :D
A kérdező hozzászólása: Értem, idõközben én is rájöttem, hogy szedjem ki a HDD-t a laptopból, annak a helyére tegyem az SSD-t, arra megyen a rendszer, progik, stb. A HDD-t pedig USB porton keresztül. Akkor ez így mûködik?
Mûködik, csak Windows nem tudsz rá telepíteni. Teljesen feleslegesen vettél SSD -t, ha csak kvázi egy pen drive -nak akarod használni. Az SSD rendszernek való, lényegesen megdobja a számítógép teljesítményét a hagyományos merevlemezhez képest. Egyébként a 2, 5" -os eszközöknek nem kell külsõ táp (sõt szerintem nincs is ilyen külsõ tápos ház), mivel 5 V -ról táplálkoznak, amit az USB portból vesznek fel.
Tedd be az SSD-t a HDD helyére, és a HDD-t használd USB porton keresztül. A megoldások közül ez a legbarátságosabb sztem
A kérdező hozzászólása: hát de ha kiszerelem, akkor meg nem lesz tárhelyem, csak 120 giga, az meg kevés. :( Miért, így nem mûködik?
Elvesztenéd az ssd minden elõnyét ha így használnád, szereld ki a merevlemezt és a helyére tedd az ssd-t
Az szívás :) Akkor marad a hdd ki ssd be verzió a hdd-t meg külön tudod használni ha veszel hozzá egy külsõ házat.Más megoldást nem tudok!

Van egy bizonyos külső tulajdonság, ami meghatározza minden embert, hogy milyen barátot/barátnőt választ?

Nem szeretnék általánosítani, ezért kérdezem. Azt fedeztem fel, hogy sok ember akiknek ismertem a volt barátját/barátnőjét, azoknak a mostaniakban is hasonlóságot látok. Na nem ugyan olyanok, de van egy bizonyos arc karakter, vagy bizonyos testalkat ami hasonlít az előző barátjára/barátnőjére vagy egy öltözködési stílus. Szóval lehetséges, hogy az emberekben van valami belső tulajdonság, hogy neki mi a vonzó, vagy ilyesmi, és ez alapján választ mindig? Van ebben valami, vagy csak én ismerek olyan embereket, akik szintén hasonló külsejű barátot/barátnőt választottak?

Legjobb válasz: Igen ez így van de tényleg nem tudtad?

Igen ez így van de tényleg nem tudtad?
nekem is van... én pl csak a husky szemû pasikért tudok oda-vissza lenni, hiába a belsõ érték stb... Én hozzájuk vonzódom :) de én is észrevettem már, hogy szinte mindenki hasonló kalibert választ magának, mint az amilyenek elõzõ párjaik voltak
Igen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!