Találatok a következő kifejezésre: Milyen különbségek az (146 db)

18-55mm / 55-200mm objektívvel 1. ) milyen nagyítás (zoom) érhető el, milyen különbség van köztük még? 2. ) mekkora az a minimum távolság (makro) ahonnan fotózhatoK?

objektív, zoom, makro, fényképez?

Legjobb válasz: hogyhogy milyen nagyítás érhetõ el? meg mi az hogy mi a különbség? az egyik egy alap objektív a másik egy tele. az meg hogy mi a legkisebb fókusztávolság az az obitól függ, a specifikációjában tudod megnézni

hogyhogy milyen nagyítás érhetõ el? meg mi az hogy mi a különbség? az egyik egy alap objektív a másik egy tele. az meg hogy mi a legkisebb fókusztávolság az az obitól függ, a specifikációjában tudod megnézni
1) Mit értesz zoom alatt? Az elsõ obinak 3 szoros nagyítása van, a másodiknak 3, 6-szoros, már ha azt érted zoom alatt, a "legközelebbi" nézet és a "legtávolabbi" nézet arányait érted. Azonban ez kb. semmit nem jelent, mert a 200mm állás a 18-hoz képest már 11 szeres zoomot jelent. A mm-ben megadott értékek már kvázi azt jelentik, hogy "mekkora a zoom". Minnél nagyobb mm értékû az obi, annál "közelebb" lesz a tárgy, amit úgy érzel, hogy "jól rá van nagyítva". Egy 18 mm-es lencsével nagy térrészt le tudsz fotózni, míg a 200-as inkább távoli tárgyak fotózására való. Itt egy példa: http://farm1.staticflickr.com/227/476181737_8f78b9d5c5_z.jpg Ugyanarról a helyrõl van fotózva, különbözõ beállításokkal. Klaszikus értelemben az, hogy mennyi a zoom, a mm-tõl függ. Persze az obik két állása között továbbra is ~3x nagyítás van. A makró távolsága meg objektív függõ.
Valószínûleg a leképezési arányra gondolt (amelyet bár nagyításnak fordítanak, semmi köze a zoomhoz). Egyébként mindkét objektívnél lényegesen kisebb mint 1:1-hez, tehát nem igazán alkalmasak makrófelvételek készítésére. A közelpontjukat nem ismerem, de hiába is tenné ez közelfényképezésre alkalmassá az objektíveket, a leképezési arányuk miatt egyik sem alkalmas igazán makrófelvételek készítésére, bár a 18-55 IS-t megfordítva már láttam elég jó makrókat.

Mi a birt. Szem. Jel és a birt. Szem. Rag közötti különbség, és a kutyáimmal szóban milyen képző lesz az (i és az m), valamint a barátaimhoz szóban milyen képző az (a, i, és az m)?

Legjobb válasz: KUTYÁIMMAL -i: mindig birtoktöbbesítõ jel -ám (i nélkül): birtokos személyjel ( a barátaimhoz szóban ugyanez a helyzet) Úgy jegyeztem meg, hogy mi a kettõ között a különbség, hogy a birtokos személyjel után mindig tudsz ragot tenni: például a kutyáim szó után a "-val" ragot, a személyrag után nem tudsz már ragot tenni.

KUTYÁIMMAL -i: mindig birtoktöbbesítõ jel -ám (i nélkül): birtokos személyjel ( a barátaimhoz szóban ugyanez a helyzet) Úgy jegyeztem meg, hogy mi a kettõ között a különbség, hogy a birtokos személyjel után mindig tudsz ragot tenni: például a kutyáim szó után a "-val" ragot, a személyrag után nem tudsz már ragot tenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Rengeteget segítettél.

Milyen különbségek vannak az óvszerek között?

Én most a durex termékeit néztem meg jobban de soknál szinte ugyan azt írja csak kicsit átfogalmazva!! tapasztalat szerint eltudnátok mondani a különbséget?? PL: Durex love jeans Ultra think

Legjobb válasz: Valamelyik guminál van méret,(nem mindegyiknél látok besorolást, és Durexet nem részesítem elõnyben, egyenlõre nem sok különbséget vettem észre márkák között) Viszont van az ízesített, az elvileg szopáshoz jó, meg szájjal felhúzáshoz. Van a spermaölõs, az elvileg biztonságosabb Van az extra-vastag, abban sokáig fogsz kefélni, és elvileg biztonságosabb(asszem a 2 együtt extra-safe néven szokott menni?) Van az extra-vékony amiben jobban érzed a puncit. És szokott lenni vibrációs-gyûrû, az elvileg helyettesíti a puncit, még nem vettem.

Valamelyik guminál van méret, (nem mindegyiknél látok besorolást, és Durexet nem részesítem elõnyben, egyenlõre nem sok különbséget vettem észre márkák között) Viszont van az ízesített, az elvileg szopáshoz jó, meg szájjal felhúzáshoz. Van a spermaölõs, az elvileg biztonságosabb Van az extra-vastag, abban sokáig fogsz kefélni, és elvileg biztonságosabb(asszem a 2 együtt extra-safe néven szokott menni?) Van az extra-vékony amiben jobban érzed a puncit. És szokott lenni vibrációs-gyûrû, az elvileg helyettesíti a puncit, még nem vettem.
love - 3 helyett 4 van egy dobozban, azonos áron, cserébe egy tök átlagos jeans - ezt nem ismerem ultra think - ez [email protected] :D egyébként a rendes neve ultra thin, ez vékonyabb az átlagosnál.
NAGY különbségek! :-)

Mi a különbség az alapítvány és a egyesület könyvelésében, és gazdálkodásában? Milyen esetben kell egyiket v. másikat választani?

Legjobb válasz: Ez igy nagyon tág kategória regényt mégse irhatok ide. Az egyesület alapvetõen tagdíjat szed, az alapítvány adományt gyûjt. A könyvezetési kötelezettségben sok különbség a kettõ közt nincs, adózási szempontból lehet. Mindkettõ vezethet egyszer és döntése szerint kettõs könyvvitelt is. Fontos tudni azt is hogy a besorolása közhasznú, kiemelten közhasznú vagy épp semmilyen. Szóval nagyvonalakban ennyi.

Ez igy nagyon tág kategória regényt mégse irhatok ide. Az egyesület alapvetõen tagdíjat szed, az alapítvány adományt gyûjt. A könyvezetési kötelezettségben sok különbség a kettõ közt nincs, adózási szempontból lehet. Mindkettõ vezethet egyszer és döntése szerint kettõs könyvvitelt is. Fontos tudni azt is hogy a besorolása közhasznú, kiemelten közhasznú vagy épp semmilyen. Szóval nagyvonalakban ennyi.

Uj telefont szeretnek venni, de nem tudod hogy milyet. A Blackberry q5 jo telefon? Vagy inkabb legyen a q10 (Blackberry)? Azert kerdezem mert nem sok kulonbseget talaltam. A legnagyobb kulonbseg az ára.

Vagy ha tudtok jobb telefont mint ezek akkor kerlek irjatok le. Az egyetlen feltetel az,hogy erintokepernyos is legyen es billentyuzetes is. Es hogy ne legyen nagyon draga. Koszonom !

Legjobb válasz: tudom*

A kérdező hozzászólása: tudom*
mire használnád?
A kérdező hozzászólása: Legtobbet SMS-ezesre, esetleg nehany jatekot is toltok ra le.
Motorola Milestone 3 a legjobb QWERTY-s android. Egyébként a Q10 messze jobb a Q5-nél összeszerelési minõségben.

Ha az alaplapom PCI 2. 0 -t támogat és én veszek bele egy PCI 3. 0 kártyát akkor az működni fog, ha igen akkor milyen különbséggel?

Legjobb válasz: Igen, mûködni fog , semmi különbség nem lesz egy pci express 3.0ás laphoz képest

Igen, mûködni fog , semmi különbség nem lesz egy pci express 3.0ás laphoz képest
a jelenlegi videókártyák nem használják ki a pci express 3.0 sávszélességét !
Ha amúgy a foglalatba belemegy, akkor igen. http://www.vtagion.com/wp-content/uploads/2013/06/pci-expres.. Ennyivel, ha egyáltalán a kártya kihasználja a pci-e3.0 adta lehetõségeket, de ez kérdéses... http://hu.wikipedia.org/wiki/PCI_Express
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Valaki megmondaná, hogy ezen a képen milyen fajta kutya van? S mi a különbség az Amstaff és sima Stafford Shire Bullterrier között?

http://noob.hu/2012/03/18/hm.jpg Nagyon szépen köszönöm!

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Amerikai_staffordshire_terrier http://hu.wikipedia.org/wiki/Staffordshire_bullterrier Ezeket nézd meg, és megtudod mi a különbség :)

A kérdező hozzászólása: Rendben köszi. Tehát a képen Stafford Shire Bullterrier van, ugye ?
Szerintem nem, de nem vagyok biztos benne, nem túl jó kép sajna, de ha beírod a nevüket a google-ba akkor össze tudod õket hasonlítani. De szerintem a képen egy amstaff van inkább.De javítsatok ki ha tévednék :)

Douglas és az Ázsia Centeri parfümök milyen különbségek vannak?

A dobozán és magán a parfümön milyen eltérések mutatkozhatnak? köszönöm előre is azok válaszát akik már vettek ázsia centerben parfumot a douglas ár feléért.

Legjobb válasz: fõként árban mérhetõ a különbség.

fõként árban mérhetõ a különbség.
A douglasban eredetit kapsz, az ázsiacenterben meg hitvány másolatot, ebbõl adódóan valóban szembetûnõ az árkülönbség, de hát a minõséget nem adják olcsón.
szia. én már beválasztottam egy utánzattal , mondjuk én vaterán rendeltem (nyugi egy életre megtanultam). dkny be delicioust használok és hát a különbség ég és föld. Az ázsiás illata (mivel ismerem az eredetit, kb 5éve ezt használom) meg sem közelíti a douglasben vásárolt eredetit (sem összetételben, sem tartósságban). Az üvegis silány, nem árulkodik minõségrõl, a parfümnek nevezett lötty pedig olyan állagú mint a víz. Folyik a nyakadon. Szóval én tartva bõrirritációtól és társaitól egy fújás után visszaküldtem az eladónak (szerencsére visszavette) és megfogadtam, hogy áldozok a minõségre inkább. Hiszen azért egy parfüm általában nem olyan nagyon fogyó cikk (legalábbis nálam).:)
bocsi de most látom, hogy tele vagyok helyesírási hibákkal...:)
Én rendszeresen vásárolok az ázsia centerben parfümöt, 2-3000 Ft-tal olcsóbb, mint az douglasban és teljesen meg vagyok elégedve velük. Lehet kapni eredetit és másolatot is, de ezek között igen nagy árkülönbség van. Leggyakrabban paco rabanne black xs-t veszek, az 6-7000 ft körül van és nagyon tartós az illata.
az ázsiában hasmis, utánzat parfümök vannak. ott eredetit nem kapsz az biztos.

CSajok milyen kulonbseget ereztek analis es szimpla kozosules kozben? Van ki az analisat jobban szereti?

Legjobb válasz: Mindkettõt csak akkor élvezem, ha G-pontot ér a pénisz. Análban kevésbé érzem, mint rendesen. Nálam ez a különbség érzésben. Egyébként a hüvelyi közösülést szeretem jobban. Sokkal higiénikusabb is, csak ugye ott figyelni kell fokozottabban a védekezésre, hogy be ne csússzon egy baba...

Mindkettõt csak akkor élvezem, ha G-pontot ér a pénisz. Análban kevésbé érzem, mint rendesen. Nálam ez a különbség érzésben. Egyébként a hüvelyi közösülést szeretem jobban. Sokkal higiénikusabb is, csak ugye ott figyelni kell fokozottabban a védekezésre, hogy be ne csússzon egy baba...
Rengeteg különbség van. Puncim bármikor, bárhogyan, bárhol befogadja a farkat. De popsimat elõ kell készíteni :)
Én nem szeretem fenékbe, mert folyton kaksis ingert érzek. A végbélben sok idegvégzõdés van, ezért lehet izgató. Egyszer volt jó úgy is (vagyis egy kis rásegítéssel volt orgazmusom közben), de azért nem szeretem, és kicsit fájhat is, ezért nagyon óvatosan és lassan kell csinálni. Problémásabb, mint a hagyományos közösülés.
én 2szer probáltam ki..de nekem nem teccik , fájt is , meg nem is élvezem. ha ugy gondolod probáld ki, használjatok sikositot és lazulj el ugy könnyebben fog menni. de ha nem szeretnéd ne eröltesd
a feleségem a popsis játékok közben sokkal nagyobbat élvez. 5 esetbõl 3x kb azt kéri, hogy fenékben játsszunk...

Mi a különbség az elektromos gitár és a basszusgitár között? és mennyi az áruk? Milyen márkák vannak? Egy punk-rock zenekarba milyen a jó? Mármint mennyibe kerül egy jó minőségű gitár? és milyen márkát ajánlotok, ami strapabíró?

Legjobb válasz: Más a hangolása. A gitár 6 húros, a basszusgitár többnyire 4, de van 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 húros is. Egy jobb gitár ára 100 000 Ft-os nagyságrendû. Márkákat nem ismerem, de biztos van olyan híres márka, mint a hegedûnél a Stradivari. Szerintem teljesen mindegy, hogy a punk-rock zenekarba milyen gitár van, a lényeg a gitáros tudása.

Más a hangolása. A gitár 6 húros, a basszusgitár többnyire 4, de van 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 húros is. Egy jobb gitár ára 100 000 Ft-os nagyságrendû. Márkákat nem ismerem, de biztos van olyan híres márka, mint a hegedûnél a Stradivari. Szerintem teljesen mindegy, hogy a punk-rock zenekarba milyen gitár van, a lényeg a gitáros tudása.
A kérdező hozzászólása: -.- a punkok és a skinek is öszetartottak régen!! jó hogy ezt te, felvilágosult személy ily jól tudod -.-
Punk zenekarba vegyél egy 12ezer forintos gitárt, és az éppen megfelel a Punk színvonalnak üdv:egy Skin
A kérdező hozzászólása: a 'milyen a jó' alatt márkát értettem... :S
Én az egyik kérdésedre kifejezetten felfigyeltem. "Egy punk-rock zenekarba milyen a jó?" - megmondom õszintén majdnem elnevettem magam mikor elolvastam. Egy punk-rock zenekarba mindkettõ kell, ugyanis amíg az elektomos gitár adja a zene nagy részét, addig a basszusgitár ugyanazt játsza csak sokkal mélyebben, mivel annélkül majdnem egy egércincogás lenne az egész zene.Szóval akármilyen zenérõl van szó a punk-rocktól kezdve a metálig, mindig kell mindkét fajta gitár.Viszont elektromos gitárból néha szokott kettõ lenni, hogy a szolóknál nem álljon le a dallam, de basszusgitárból sosincs kettõ mivel az úgy nézve csak "dörmög". Remélem érthetõ volt.xD
ha van egy elektromos gitáros is akkor szerintem lehet
öcsém, te tisztára hasonlitasz rám :) én is gitározni akarok, és eleinte én is bass gitáros akartam lenni, mostmár nem vok benne biztos :) am. sztem lehet csak ne úgyanazt játszátok :)
A kérdező hozzászólása: de nekem meg a basszer teccik. és az megoldható h 2 basszer van 1 bandában?
A kérdező hozzászólása: és még azt nem tudom hogy nekem, mint lánynak az elektromos gotár lenne jobb ugye? bátyám legalábbis ezt mondta h ne basszusgitárral kezdjek a 'zenekarban' :D gitározni naggyából tudok, osztálytársam aki tanult, õ tanít engem :D szerinte sem a basszusgitár a legjobb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, sokat segítettetek!
jó sok kérdés. én ugyan p.csölok gitárokkal ey pár éve, csak kevés az idõm, így nem a legjobb ütemben haladok, de azért tudok segíteni. elektromos gitár kisebb mint a basszus és vékonyabbak a húrjai is. Alapesetben 6 húron fut átlagosan. Ez a gitár adja magat a rock zene alapját, persze nem csak torzítva tudsz játszani rajta, hanem clean módban is azaz úgy mint a dobgitáron, persze nem ugyanaz a hangzás. ezenkívül kell hozzá erõsítõ, anélkül halk. ez pl egy elektromos gitár: http://www.bananas.com/multimedia/5577/FullImage/5577.jpg a bass gitár alapból 4 húrral indít, és jó vastagok. Õ adja a zene mély hangzását, azért basszus. Lehet belõle 5húros is vagy 6. 5húrosnál elsõsorban egy plusz mély húrra gondolok, az inkább a keményebb metál zenéhez passzol jobban. http://pctrs.network.hu/clubpicture/2/4/8/_/basszusgitar_248.. hátránya, h nehezebb lefogni a húrokat, de pl akinek vastagabb ujja van, annak ez jobban fekszik. árban 30ezertõl több millióig terjednek a gitárok. keress rá neten, egy csomó hangszerbolt van. punk zenekarba tök mind1 szerintem, ott nem annyira a hangzás a lényeg általában, hanem a szöveg. erõsítõt is venni kell hozzá ezt ne felejtsed el. márkából kezdõnek talán a vorson az egyik legjobb. jó márka is, és van benne olcsó is.
a basszusgitár alapvetõen ritmushangszer, bár más máfajokban szólóznak is rajta, nem keveset. lüktetést, egyenletességet ad. annyira nem hallani, sokkal inkább a hiánya tûnik fel. szóval 2 basszgitár egy bandába tök felesleges, mert akkor az egyiket vagy felkéne úgy hangolni magasra hogy szólónak szóljon (de akkor minek bõgõ, ) vagy mind a ketten totál mm-re ugyanazt játszátok, aminek sok értelme pedig nincsen.. a basszgitárnak sokkal hosszabb a nyaka, mivel nagyobbak a bundok, és egy oktávval lejjebb van alapállásban. márka ár, 20 ezer forittól a csillagos ég mindkettõnél. kezdõként neked egy squier , cort, ilyesmit ajánlok ezekbõl vannak használhatók. 100 ezer körül kijössz használható gitárral meg erõlködõvel is, futja hangolóra meg tokra, madzagra, húrkészletre miegymásra. az hogy basszerozol vagy sima gitározol az már rajtadmúlik. nézegessed a gitarshop.hu-t és a hangszerdiszkont.hu-t.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!