Találatok a következő kifejezésre: Milyen következményekkel ha (466 db)

Milyen következményei vannak, ha betegjogi képviselőhöz fordulok?

Ha panaszt teszek egy eü dolgozó ellen, akkor vele mit tesznek? Egyáltalán, mivel jár egy ilyen folyamat? Érdemes panaszt tenni? Változna valami?

Legjobb válasz: Ha egy sebész bennehagyta az agyadban a csipeszt, akkor szerintem komoly következményei lennének. Ha a megbeszélt idõpontod tíz percet csúszott, akkor szerintem neked lenne bajod, hogy ilyen hülyeségekkel keresed a betegjogi képviselõt. Szerinted tudjuk, hogy milyen következmény lenne várható, ha azt sem tudjuk, hogy mi a bajod?

Ha egy sebész bennehagyta az agyadban a csipeszt, akkor szerintem komoly következményei lennének. Ha a megbeszélt idõpontod tíz percet csúszott, akkor szerintem neked lenne bajod, hogy ilyen hülyeségekkel keresed a betegjogi képviselõt. Szerinted tudjuk, hogy milyen következmény lenne várható, ha azt sem tudjuk, hogy mi a bajod?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan az emberi méltósághoz való jogomba érzem, hogy megsértenek folyamatosan. Fizikoterápiára járok, amiknek a kezelõszobái függönyökkel vannak elválasztva. A kezelést végzõ szakember pedig annak ellenére nem húzza be a függönyt, hogy derékig le vagyok csupaszítva és mellettem ellenkezõ nemû beteget kezelnek. Mivel tele vagyok mûszerekkel, nem tudok felállni, így nem tudom behúzni a függönyt. Kértem már a szakembert, hogy legyen szíves erre figyeljen, mert kellemetlenül érzem magam. Erre ma is feltette a mûszereket és berántotta a függönyt, de úgy, hogy 30 centire nyitott maradt. Az nézett be aki akart. Majd mikor kész voltam, leszedte rólam a mûszereket és kiment. Nem húzta vissza a függönyt, így amíg lekászálódtam az ágyról, és magam elé kaptam a felsõmet, addig bizony a szemben lévõ beteggel "egymásra is kacsinthattunk". Õ is zavarban volt, én is. Azt gondolom, elég kiszolgáltatott helyzetben vagyunk sokszor így is, egy kicsit több empátiával fordulhatna felénk egy ilyen szakember.
Nyugodtan fordulhatsz betegjogi képviselõhöz! Õ megkeresi az intézmény vezetõjét és felhívja a figyelmét ezekre a dolgokra. Ha általánosságban mondod el a panaszodat és nem konkrét személy ellen, akkor senkinek nem lesz baja ebbõl, legföljebb jobban figyel a vezetés ezek betartására.
Én vagyok az elsõ válaszoló. Szerintem az lenne a legjobban célravezetõ, hogy a kórház orvos igazgatójával beszélnél, majd mondd neki, hogy betegjogi útra fogod terelni ezeket a dolgokat, ha nem érzed megfelelõnek. Így biztos, hogy normálisan fog viselkedni az orvosod, de ha egyszer nem tartja be, akkor én írnám a levelet a betegjogi képviselõnek. Remélem segítettem, a problémád szerintem az elsõ próbálkozásra meg fog oldódni.
de emberek! vki találkozott már betegjogokkal magyarországon? pontosabban azok érvényesülésével? mert én kifejezetten meg lennék lepve ha vmi hû de nagy vizsgálat utána betegnek adnának igazat.... (a betegjogi képviselõ pedig nem független, ezt se feledjük!!!)
A kérdező hozzászólása: De, a betegjogi képviselõ független. :) Ezt sikerült kiderítenem.
nos, nem kapok választ, ki szerint és miért és hogy független? épp ma nála kezdtem a napot, de hát mit is mondjak ... egy kicsit se az volt a benyomásom, hogy annyira független. Minden egyes mondatomat abba az irányba magyarázta ki (ferdítette el), hogy természetesen bizonyára én tévedek, és csak rosszul gondolom. szóval valaki ?

Ha egy pasi aki nőnek érzi magát és éppen ezért női hormontablettákat szed, milyen következményei lehetnek? Hozzáértők válaszát várom!

Legjobb válasz: Ha ilyen gondja van, akkor mindenképpen ELÖSZÖR orvoshoz kell fordulnia. Ugyanis az nem úgy megy, hogy elkezd egyszerüen nöi hormonokat szedni - MILYEN ormonokat? Mert ugye többféle nöi hormon van, és nem mindegy, hogy milyen célból szedné. Attól, hogy az illetö nönek érzi magát, még nem lesz a probléma megoldva hormonokkal, mert azok csak kisebb változásokat hozhatnak. Ha megfelelö - orvos altal felirt, és mennyiségileg is beállitott - hormonkezelést kap, akkor ettöl a mellei nöiesebb formában megnönek, adott esetben a szörnövekedés csökken, de NEM lesz nö kinézete, tényleges átalakulás meg végképp nem. Szóval, aki komolyan gondolja, az forduljon szakemberhez, mert egy ilyen kezelés esetében feltétlen szükséges még pszichológiai vezetés is. "Ha egy pasi aki nõnek érzi magát és éppen ezért nõi hormontablettákat szed, milyen következményei lehetnek?" Ha csak saját szakállára kezd hormonokat szedegetni, akkor könnyen elöfordulhat, hogy ugyan nem lesz semmiféle nöiesebb kinézete, viszont komoly egészségügyi gondjai lesznek az összevissza bevittt hormonok miatt. Az ilyen önkezelés után elöfordul, hogy szakember sem tudja többé rendbehozni az illetö szervezetét, és sem egyik (férfi), sem másik (nö) irányba nem tud többé lépni.

Ha ilyen gondja van, akkor mindenképpen ELÖSZÖR orvoshoz kell fordulnia. Ugyanis az nem úgy megy, hogy elkezd egyszerüen nöi hormonokat szedni - MILYEN ormonokat? Mert ugye többféle nöi hormon van, és nem mindegy, hogy milyen célból szedné. Attól, hogy az illetö nönek érzi magát, még nem lesz a probléma megoldva hormonokkal, mert azok csak kisebb változásokat hozhatnak. Ha megfelelö - orvos altal felirt, és mennyiségileg is beállitott - hormonkezelést kap, akkor ettöl a mellei nöiesebb formában megnönek, adott esetben a szörnövekedés csökken, de NEM lesz nö kinézete, tényleges átalakulás meg végképp nem. Szóval, aki komolyan gondolja, az forduljon szakemberhez, mert egy ilyen kezelés esetében feltétlen szükséges még pszichológiai vezetés is. "Ha egy pasi aki nõnek érzi magát és éppen ezért nõi hormontablettákat szed, milyen következményei lehetnek?" Ha csak saját szakállára kezd hormonokat szedegetni, akkor könnyen elöfordulhat, hogy ugyan nem lesz semmiféle nöiesebb kinézete, viszont komoly egészségügyi gondjai lesznek az összevissza bevittt hormonok miatt. Az ilyen önkezelés után elöfordul, hogy szakember sem tudja többé rendbehozni az illetö szervezetét, és sem egyik (férfi), sem másik (nö) irányba nem tud többé lépni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Olyan mellei lesznek mint egy nõnek . Ugy is viselkedik , de még öltözik is . A nõi ruhák jönnek be neki Aztán megfordul a fejében , hogy nõvé is operáltatja magát .

Ha valakinek túl magas a progeszteron szintje, annak milyen tünetei vannak? Milyen következményei lehetnek?

Legjobb válasz: A progeszteront a sárgatest termeli, amely az ovuláció (kilökõdés) során a sejtmag után hátramarad. Fõ szerepe a méh nyálkahártyájának vastagítása. Nem hiszem, hogy lennének túlságosan káros következményei.

A progeszteront a sárgatest termeli, amely az ovuláció (kilökõdés) során a sejtmag után hátramarad. Fõ szerepe a méh nyálkahártyájának vastagítása. Nem hiszem, hogy lennének túlságosan káros következményei.
Tünete lehet, ha már szültél, hogy tejszerû váladék jöhet a mellbõl, mert a szervezet még mindig a tejelválasztásra van beállva. A magas szint gátolhatja a teherbe esést is. Ezt a nõdokim mondta, pont ebben a helyzetben vagyok. Ha még nincs gyerek, akkor nem tudom miért van és mik a tünetei.
már bocsi de nem a prolaktin szinttel kevered nem mindegy hogy progeszteron vagy prolaktin ?????
a kérdõjel helyett felkiáltójelet akartam tenni...

Milyen következményekkel jár ha a 16 éves barátnőm terhes lett és igazából a szülőknek még nem szóltunk és félő hogy kifutunk az időből?

Én 26 vagyok és lehetséges hogy már kés? az abortuszra.Szóval milyen következményei lesznek ha megszüli a gyermekünket?Csak normális értelmes válaszokat várok.

Legjobb válasz: Hogyhogy milyen következménye lesz? Mondjuk lesz egy gyereke? Vagy mégis mire gondolsz? Nem büntetendõ a dolog. Mivel a 14-et már betöltötte.

Hogyhogy milyen következménye lesz? Mondjuk lesz egy gyereke? Vagy mégis mire gondolsz? Nem büntetendõ a dolog. Mivel a 14-et már betöltötte.
* apuka
Az lesz a következmény hogy sok szaros pelenkát kell majd cserélned törött kézzel és fog nélkül. (Ha az apja rájön)
Lány részérõl otthon egy hatalmas veszekedés, csalódás. Amennyiben lehet a lehetõ leghamarabb vetessétek el, szörnyûnek hangzik, de egy 16 éves lánynak nem kell még gyerek, ha csak, te nem vállalod, hogy felneveled becsülettel. Amennyiben megszületik a gyámhatóság felméri a terepet, hogy kinél milyenek a körülmények. A barátnõdnél alapból nem maradhat a gyerek, majd meglátogatnak téged is, megnézik a körülményeket és, hogy van-e állásod, el tudnál-e tartani egy gyereket. Ha nem jók a körülmények nálad (munka, stb...) akkor automatikusan a barátnõd anyukája lesz a gyermek gyámja. Én így tudom.
Gratulálok. Valószínûleg lesz egy kényszer házasságod, apuk jóvoltából. :D
Azt azért mond már meg légyszi, hogy milyen védekezés mellett sikerült összehoznotok.
sztem egy csodálatos családi idillt fogtok kialakítani, míg a haverjaid és az õ haverjai vígan mulatnak, mert õk tudtak védekezni, te pedig pedomacit játszottál ezalatt
Az igen...hát ez már 1 színvonalas teljesítmény...
pedofil
biztos hogy te vagy az apja?
tapsra várnak én a helyedbe már rég elvittem volna az asszonyt egy abortuszra nem pedig itt tökölni hogy mit tegyek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ!A védekezésrõl annyit hogy természetesen volt óvszer.A helyzet a következõ.Miután 16 éves így a szülõknél lakik ugyebár.Ráadásul nem is egy városban lakunk így sajnos találkozni sem tudunk naponta.Eddig minden rendben volt úgy ahogy.Elértem a szüleinél hogy fogadják el a kettõnk közti korkülömbséget.Nem volt egyszerû!Minden rendben volt egy darabig.A hétvégéimet mindig náluk töltöttem persze nem aludtam ott egyszer sem.Majd kiderült hogy az õ pici lányuk már nem ártatlan tõbbé.Amit ki szeretnék hozni ebbõl az az hogy legutoljára kb 2-3 hónapja nem feküdtünk le egymással!A havi vérzés idáig mindig rendben és idõben megvolt neki.Ezért nem is gyanakodtunk hogy terhes lehet.A mostani tünetek pedig nagyon is arra utalnak.Természetesen szeretnénk babát de mivel nem szeretném hogy kimaradjon a suliból így jobb lenne késöbb egy baba.Ja és a szülõk mármint a lány szülei azóta amióta kiderült hogy lefeküdtem a lányukkal nem engedik hogy találkozzam vele.Persze mi ezt megoldottuk.Találkozunk csak nem náluk.Így már remélem átláthatóbb a helyzet és hogy miért kérdeztem amit kérdeztem.Oké hogy 25 vagyok de még egy volt bnõmnél sem volt olyan hogy terhes lett volna.Nem is foglalkoztatott eddig a téma hogy mik a tünetek és hogy meddig lehet szó abortuszról.A tesztet is minnél elõbb meg fogjuk csinálni.
Védekeztetek, és havi vérzése is volt. A lány nagy vszínûséggel nem terhes, csak beképzelitek a baromságot.
Ne minél elõbb teszteljetek, hanem azonnal! 5 perc. Miért várt ez a lány hónapokat, nem is értem...
A kérdező hozzászólása: Valószinû azért várt ennyi ideig mivel soha nem volt még terhes és most kezdõtek ezek a tünetek.
Kedves Kérdezõ! Hasonló a történeted az enyémhez.Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok már 12. hétben jártam.1. terhességem szóval nem sok tapasztalatom volt ebben, de az 1-2 hónapban én is menstruáltam és mindkét hónapban csináltam tesztet is ami negatív lett.a 3. hónapban pedig már folyton émelyegtem nem tudtam enni szinte semmit, késett, akkor ismét teszt ami pozitív is lett majd doki és uh alapján már 12 hetes voltam.Mi sem terveztük a babát.Én 21 éves vagyok a párom 34, 6 éve vagyunk eggyütt, és ma már boldogan várjuk a kis jövevényt!! Ha tényleg szereted azt a lányt és õ is téged és megtartjátok a babát akkor õk lesznek a te családod és onnantól te vagy a felelõs mindkettõjük életéért.A szülei nem szólhatnak onnantól bele semmibe.De ez egy nagyon komoly dolog!!Írd meg mi történt!!Mert nagyon érdekel!!
A kérdező hozzászólása: Megtörtént a teszt és negatív lett az eredmény!A válaszolóknak köszönöm a sok tanácsot.Akik pedig csak elhordtak mindennek azok hm.....!
10-08 13:28-as vagyok.Na látod, kár volt idegeskedni.Továbbra is nagyon vigyázzatok, ne kerüljetek hasonló, idegõrlõ szituba.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Még egy apróság.Tegyük fel hogy a terhesség harmadik hónapjában van.Akkor is kimutatja a teszt?Most ne röhögjetek ki ha esetleg nagy baromságot kérdeztem.
Mégis miért ne mutatná ki?...
Ezek a tesztek a vizeletben levõ hcg hormon jelenlétét mutatják ki, ami a baba miatt termelõdik, úgyhogy kimutatná a 3. hónapban is.
Ha a védekezés alatt a "kiveszem mielõtt elsül" módszert érted, akkor az nem védekezés.Ha meg rendesen védekeztetek, akkor nem valószínû hogy terhes.Egyébként meg nem csak arra kell gondolni, hogy mi van ha kifutottok a 12 hétbõl (bár valahol azt hallottam hogy 18 alatt a 18. hétig elveszik), hanem hogy ha csak 12 hét után mentek dokihoz, lemaradtok a 12 hetes uh.ról, ami baromi fontos a baba egészsége szempontjából.Egyébként mire vártok?
Nem büntetendõ a dolog, és nem sok az a 10 év, igaz nem az ideális korkülönbség egy nõ és férfi között, de a férjem és köztem is 9 év van, van egy 2 éves gyönyörû gyerekünk. Én is 16 éves voltam mikor összejöttünk, igaz 20 éves voltam mikor szültem és sokan ezt is korainak tartottak. Ne törõdjetek mások véleményével, csak azt tegyétek ami nektek jó, a szülõk meg ugy is szeretni fogják ha már megszületik az a picike, persze ha egyáltalán terhes a barátnõd, teszteljetek vagy doki és minden kiderül! Üdv
Miért gondolod, hogy késõ az abortuszra?Nem is biztos, hogy terhes!TESZTELJEN!
26 évesen hogy lehetsz ennyire hülye, már bocs?
Igazából az már 1, max. 2 hónap után kiderült, hogy terhes. Ti tudtatok a dologról és nem tettetek semmit, ergo, valahol meg akarjátok tartani a gyereket (vagy csak hülyék vagytok, de ezt nem feltételezem) Innentõl kezdve, hogy ezt tisztázzátok, olyan leküzdhetetlen probléma nincs. Lesz 1 nagyobb családi veszekedés a lány családja részérõl, és egy kisebb nálatok. Ha a gyerek megszületik, a lánynak valsz. ki kell maradnia a suliból, lehet 1 évet halasztania kell. A gyerek ellátásáról gondoskodni kell, nyilván ott van a legjobb helye ahol van nyugdíjas v. munkanélküli, akire azért rá lehet bízni. Nyilván mindenki élete borul 1 kicsit, fõleg a lányé, de azért a középiskola még 1 gyerek mellett is teljesíthetõ. 26/F
keress rá a neten aszem 3 nap van az abortuszig! De csináljátok meg , szent sza.r :D Mit tököltök?:D
A kérdező hozzászólása: Lényegét tekintve csak arra voltam kiváncsi hogy büntetendõ-e ugyanis a rács mögül nehezen tudnám eltartani õket!Amúgy sem PEDOFIL-nak nem tartom magam sem hülyének!Eddig minden rendben volt a havi vérzés is úgy ahogy kellett megvolt de most elkezdõtek a terhességre utaló jelek, szédülés, reggeli hányinger, rosszullét stb.... Az meg hogy mennyi idõs és én mennyi vagyok senkire nem tartozik!Szeretjük egymást.Botrány meg a lány szüleinél már volt de viszont ami még rosszabb hogy a lányt eleve utálják a szülei!!!!Nem kezdek bele a történetünkbe de nem egyszerû!A válaszokat köszi!
Szóval még ki sem derült, hogy terhes-e, de te már itt visítasz. Kb. ezer meg egy dolog okozhat olyan tüneteket, mint a terhesség. Talán ha vészmadárkodás helyett csinálnátok egy tesztet. Máskor meg talán húzzál KOTONT a farkadra!!!!
A kérdező hozzászólása: minden alkalommal védekezünk!Ahogy megjött neki azóta feszül a melle, sötétebb színû lett e mellbimbója hányingere van regelente és szédül, meg fáradékony!
Osztán miért nem teszteltek?
Ha vedekeztetek, valszeg nem is terhes! Tesztet csinaljatok mar.
Most komolyan, miért kell lepedofilozni a Kérdezõt!? Nagyon könnyen ítélkeznek itt emberek. 10 év korkülönbség a mai világban nem nagy, és egy 16 éves lány már el tudja dönteni, hogy mi, merre, hány méter. Égnek áll a hajam sokszor, mikor 12-13 éves lányok izgulnak ezen az oldalon vagy máshol, hogy teherbe estek, akár hasonló korú társaiktól. Szerintem ez megdöbbentõbb és felháborítóbb, ha már fel kell háborodni. Egyébként az én férjem is 10 évvel idõsebb nálam és pont ennyi idõsek voltunk mi is, mikor összejöttünk. És nem PEDOFIL! 14 éve vagyunk együtt... Kedves Kérdezõ! Teszteljetek mielõbb, hogy biztosan kiderüljön, hogy babát vártok-e! A terhességre utaló jelek nem biztos, hogy valós terhességet jelentenek. Ha pozi a teszt, irány a doki minél elõbb, hogy legyen idõtök eldönteni, hogy mit is szeretnétek!
áá csak röpke 10 év a különbség nem is sok
A mellbimbó majd csak jóval késõbb kezd el sötétülni ... :) A hányinger és a szédülés lehet más miatt is. Teszteljetek mert ez még marhára nem biztos.
Azért remélem azt mellette tudod hogy egy hányinger amit tettél finoman szólva.26 évesen 16 éves lányt teherbe ejteni.Te egyszerûen gondolkoztál vagy csak jól felvertél neki?Felfogod te, hogy mit érezhetnek a lány szülei?Te azt tudod-e hogy hogyan fog élni az a gyerek?Meg fogod-e tudni teremteni neki azt ami kell?Értelek persze, hogy ehhez 2 ember kellett, de 10 évvel idõsebb vagy, csak többet megéltél már.Tisztában vagy-e azzal, hogy azt a gyereket végig gyötörni, és az anyját k..vázni fogják?

Milyen következménye /pozitív, negatív/ lehet annak, ha egy ismert személy nyilvános helyen vadul csókolózik egy milliárdossal?

Egy volt sorozatsztrárról olvastam ezt. Beindult a fantáziám... Mit gondoltok err?l?

Legjobb válasz: Ha egyikõjüknek sincs senkije, akkor miért ne? Amúgy az "ismert" hölgyek többsége CSAK milliárdosokkal áll szóba (gondolok itt a magyar "sztár"-ok többségére pl. Bódi Szilvi, akiket külföldön csak luxus prost.nak tartanának), szóval, nincs ebben semmi meglepõ. Sõt, inkább pozitív következménye van a dolognak, mert legalább addig is cikkeznek róla, és mint Kiszel Tünde és Mr. Bikicsunáj óta tudjuk, abból is szépen meg lehet élni, ha csak fikázó cikkek jelennek meg valakirõl, mert a negatív reklám is reklám...

Ha egyikõjüknek sincs senkije, akkor miért ne? Amúgy az "ismert" hölgyek többsége CSAK milliárdosokkal áll szóba (gondolok itt a magyar "sztár"-ok többségére pl. Bódi Szilvi, akiket külföldön csak luxus prost.nak tartanának), szóval, nincs ebben semmi meglepõ. Sõt, inkább pozitív következménye van a dolognak, mert legalább addig is cikkeznek róla, és mint Kiszel Tünde és Mr. Bikicsunáj óta tudjuk, abból is szépen meg lehet élni, ha csak fikázó cikkek jelennek meg valakirõl, mert a negatív reklám is reklám...
Szerintem inkább negatív. Mindenki azt gondolja, hogy csak kihasználja.

Milyen következményekkel jár ha egy apa megüti a 18 éves gyermekét? (aki igazából már nem kiskorúként van kezelve mert el múlt 18. ) fel jelentheti? Gondolok én itt most egy sima pofonra vagy akár egy ütésre, és tegyük fel hogy az nem látszik.

Legjobb válasz: Lenne értelme? Szerintem a ti kapcsolatotok már annyira rossz, ha ilyen elõfordulhat, hogy nem érdemes azon rontani és feljelentéssel. Valószínû következménye se lenne, bizonyítani nem lehet, ha nincsenek tanuk, ha vannak is talán kap egy megrovást. Ha egyáltalán.

Lenne értelme? Szerintem a ti kapcsolatotok már annyira rossz, ha ilyen elõfordulhat, hogy nem érdemes azon rontani és feljelentéssel. Valószínû következménye se lenne, bizonyítani nem lehet, ha nincsenek tanuk, ha vannak is talán kap egy megrovást. Ha egyáltalán.
Mondd meg neki, hogy jól jegyezze meg amit csinált, és esetleg még csinálni fog, mert egyszer erõsebb leszel nála. De ha ilyet nem mondasz, akkor mondjál csak annyit, hogy jól jegyezze meg amit csinált, és esetleg még csinálni fog, mert eljön még az az idõ, amikor rád lenne utalva.
A 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel nem tudnak mit tenni.. Meg kb. ha bemész evvel a rendõrségre körbe röhögnek! Apám eladta a kocsiját részletre és a csávó 50.000 adott elõször és többet nem fizette, na most evvel bement a rendrõségre és semmit nem csináltak.. És persze nem 2 forint volt az autóba ölve.. Szóval..
vannak emberek, akiket kékre zöldre ver a férjük, apjuk stb napi szinten és mégse tesz semmit a rendõrség, akkor egy pofon miatt...
Ver az apád, vagy mi? Vagy csak egy pofont kaptál? Nem lesz semmi, amíg vér nem folyik. Ha ver, akkor költözz el, vagy ne is vegyél róla tudomást. Ha kaptál EGY pofont, gondolkozz el, hogy miért.
én 18 évesen eldöntöttem, hogyha felnõtt létemre bárki hozzámnyúl(akár apa, akár anya) igenis visszaadom, hogy vegyék észre, már nem vagyok a kiskutyájuk...egyszer volt erre példa, anyám megráncigálta a hajam én meg visszaráncigáltam... le is döbbent rajta, és kajak elkezdett sírni, mint egy kislány az oviban... többet nem is nyúlt hozzám senki... érdekes...õ gyerekkoromban verhetett engem, de mikor már felnõtt létemre nem tûröm el és egyszer visszaadom, kész traumát okozok vele...meg is érdemli, ha egy felnõtt embert akart fizikai bántalmazással "nevelni"...a nevelés itt már véget ér, innentõl kezdve tanácsokat meghallgatok, de senki nem szólhat bele az életembe... 20/L
Engem apám egyszer ütött meg, elmúltam akkor már 18. Kaptam tõle egy nyaklevest. nagyon pipa lettem, de na és. Dühöngtünk egyet és kész. Ma már nagyon viccesnek tartom :) Ráadásul teljesen hülyeség miatt kaptam. ha nem rendszeres, akkor hagyd a fenébe. 31/N
A gyerekverés következménye: a gyerek rá se fog sz.rni a szülõre öregkorában. Egyéb következménye Magyarországon nincs. Költözz el mielõbb, búcsúzóul nyomj le neki te is egyet (vagy ha csaj vagy, kérd meg egy fiúbarátodat). A második válaszolót inkább nem minõsítem, szomorú, hogy még mindig ott tartunk, hogy egyesek az áldozatot állítják be hibásnak. Szégyen, hogy egy "szülõ" (bár a gyerekverõket inkább nem minõsíteném annak) büntetlenül bármit megtehet, és akármilyen sz.r ember, mindig neki adnak igazat :(
A kérdező hozzászólása: Nem tudok lépni, költözni meg végképp nem..:S ha elmennék a a semmibe, a jövõm kilátástalansága nem túl biztató, és utána valószínûleg nem mehetnék vissza, így sajnos tûrök. nem ver folyamat, de fenyegetõzik...és gondoltam hátha meg tudom fogni ezzel a a feljelentéses dologgal.de nem!!.:S
A kérdező hozzászólása: Tehát semmilyen következménye nem lesz...a rendõrség tehetetlen ilyenkor....értem:S
Ez elég nagy girnyóság, hogy elmenni nem akarsz, tartson csak el, de feljelentenéd. És utána szerinted mi van? Tudnál ott élni? Így milyen lehetõségeid vannak ilyen apa mellett! Hát én húznék a semmibe!
Nem tudjuk pontosan mi történt, mik voltak az elõzmények, amiért azt a pofont kaptad. De egy sima pofonért feljelenteni valakit? Én úgy gondolom, hogy ha annyira felnõtt vagy, hogy téged senki nem "nevelhet" akkor ahhoz is elég felnõttnek kell lenned, hogy megállj a saját lábadon. Ha rendszeresen verne az apád, úgyis arra törekednél, hogy minnél távolabb kerülj tõle. De itt nem errõl van szó. Gondoltad feljelented és utána visszamész az õ lakásába mintha mi sem történt volna? Engem gyerek koromba sose ütött meg apu, anyutól kaptam néha egy-egy nyakast. Aztán voltam már vagy 22-23 éves mikor egyszer apu lekevert egyet, és még most is azt modom, hogy tök jogosan, mert olyan stílusban beszéltem vele. Én is anya vagyok, ha a gyerekem másképp nem tudnám észhez téríteni, akár 30 éves korában is felpofoznám. De, ha nálam lakna és eszébe jutna feljelenteni, abban a pillanatban költözhetne, és nem érdekel hova megy. Felnõtt nem attól lesz valaki, hogy nagykorú hanem, hogy úgy viselkedik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

Ha nem megyek el szintemelõ vizsga szóbelijére akkor annak milyen következményei vannak? Többi alul.

Van már egy elõrehozott középszintû vizsgám (94%) és mivel az írásbeli része szarul sikerült a szintemelõnek és még full pontos szóbelivel se tudom felhozni olyan százalékra amivel a pontszámaim egálban lennének a középszintûvel így nem látom értelmét elmenni és egy csomót tanulni ,mivel ott van még az alap 4 érettségi tárgy amit így már jóval fontosabbnak tartok.

Legjobb válasz: Ha ugyanaz a tárgy, akkor semmilyen következménye sem lesz. Viszont érdemes odaszólni (pl. telefonon) az emelt érettségis intézménybe, hogy nem mész el, így legalább nem várnak feleslegesen!

Ha ugyanaz a tárgy, akkor semmilyen következménye sem lesz. Viszont érdemes odaszólni (pl. telefonon) az emelt érettségis intézménybe, hogy nem mész el, így legalább nem várnak feleslegesen!
A kérdező hozzászólása: Igen ugyan az a tárgy! Köszönöm a választ :D
nem lesz következménye
Rá tudnak jönni, ugyanis másik ip címmel csatlakozik. Következménye nincs, amíg extremitás felé nem megy el, gondolom ha már vagy 40 különbözõ ip tölt akkor kezdenek valamit.
Igen, az lesz a következménye hogy csomó hit'n'run-od lesz. Hidd el, egy csomóan publikus fájlmegosztókon keresztül küldenek valakinek torrent fájlokat, ezt 1 perc Google keresés után bárki letöltheti, ergo meglesz a passkeyed (azonosító, amivel hozzád kapcsolnak egy letöltést) és egy csomó teljesítetlen kötelességed lesz.

Milyen következményei vannak annak, ha egy 10. -es diák félévkor megbukik matematikából?

Legjobb válasz: Következménye nincs, de ez egy erõs jelzés, hogy a diák valamit nagyon nem csinál jól. Ha belead mindent, év végén még átmehet.

Következménye nincs, de ez egy erõs jelzés, hogy a diák valamit nagyon nem csinál jól. Ha belead mindent, év végén még átmehet.
Hát ha olyan a tanárod és kedvel, valamint amúgy tényleg jó jegyeid szoktak lenni lehet hogy nem buktat meg ha két jegy között állsz. Félévzárásig még próbálkozz. Legyél aktív, Lássa rajtad hogy nem azért rosszak azok a jegyek mert nem érdekel. Sok múlik a hozzáálláson.
A kérdező hozzászólása: Csak a két témazáróm lett 1-es, mindkettõt pont számomra nagyon rossz idõpontban írtuk. A többi jegyem jó, de azt meg nem veszi figyelembe a tanár, mert a TZ-k átlagát veszi.
Nem megtanulnod kell, hanem megértened.
én anno 9-ben megbuktam(év végén 3-as lettem belõle), a szülõk nem tudták meg. Még azóta sem tudják :D
Maximum 2 jegyet lehet javítani év végére, szóval max. 3as lehetsz, ha csak ötöseid lesznek. És a szülõk is tudni fogják.
3-as lehet, ha ledolgozza a fenekét is és színötös belõle és nagyon igyekszik. Négyes teljesen kizárt.
A félévi bizonyítványt alá kell íratni a szülõkkel, szóval tudni fogják. Félévkor semmi következménye a bukásnak, év végre még lehet belõle kettes. Ha nagyon igyekszel hármas. Négyes csak akkor, ha sok jegyet kaptok, és mind jó.
A kérdező hozzászólása: És évvégén ettõl még lehet 3-s vagy 4-es? Ha nagyon tanul? Ja, és ilyenkor még ilyen értesítõket sem kapnak a szülõk?
Énis 10.es vagyok és ma tudtam meg, hogy bukok :s Itthon csak úgy "röpködtek az örömtõl" Na, de ezen változtatni nem lehet sajna, év végére majd összekapom magam...:)

Milyen következményei lehetnek annak ha gyakran napokig nem veszem ki a kontaktlencsém? Mikor mutatkozna ha valami baj lenne? Azonnal, csak utólag, vagy olyan lassú romlást eredményez amit nehéz észrevenni?

Tavaly május óta használok havi lencséket, és nem igazán követem a "szigorúan" betartandó standard-ot. Jelenleg például több mint két hónapja használom ugyanazt a párt, és most is 5. napja van bent.

Legjobb válasz: Jól bírod!Hallottam olyanokról, akik éjszakára bennfelejtették, aztán másnap mentek a szemészetre mert annyira fájt, bepirosodott a szemük... Tönkreteheti csúnyán a szemed, akár vakság is lehet a következménye, vagy csúnya szemgyulladás, fertõzés.Lehet, hogy most már nagyon jó minõségû, puha lencsék vannak, de mégis csak egy idegen tárgy a szemedben.

Jól bírod!Hallottam olyanokról, akik éjszakára bennfelejtették, aztán másnap mentek a szemészetre mert annyira fájt, bepirosodott a szemük... Tönkreteheti csúnyán a szemed, akár vakság is lehet a következménye, vagy csúnya szemgyulladás, fertõzés.Lehet, hogy most már nagyon jó minõségû, puha lencsék vannak, de mégis csak egy idegen tárgy a szemedben.
Bocsánat, de te nagyon buta ember lehetsz. Már ha ez az egész igaz. Mert nekem furcsa, hogy léteznek ennyire igénytelen emberek. Kábé olyan mintha napokig nem mosnád meg az arcod, fogad. Ez ugyanaz a szintû igénytelenség, csak ez még veszélyes is. Nem érdekelnek a szemfertõzések, stb? Ez a 2 szemed van, ha megvakulsz nem kapsz másikat többé, sötétségben kell leélned az életed. Ez sem zavar majd? Gondolom most nevetsz ezen egy jót, hogy "ááh velem ilyen nem történhet". Azért mert van egy igénytelen barátod aki nem tartja be a szabályokat azért neked nem kell igénytelenné válni. Fél perc kivenni, berakni egy lencsét. Nem hiszem hogy naponta erre ne lennél képes. Mi történhet? Egyszer csak azt veszed észre, hogy szúr a szemed mintha valami benne lenne, ez nem múlik el napok alatt sem, könnyezik egyfolytában, bepirosodik, barna foltok is megjelenhetnek a fehér részen, eres lesz, kialakulhatnak körülötte ilyen vörös pattanásszerû dolgok is, bedagadhat. Nyilván ezzel már elmész egy orvoshoz aki kisebb gond esetén krémet, szemcseppet ad, nagyobb gond esetén meg kell mûteni ami azért egy durva mûtét, hiszen végig kell nézned közelrõl, mivel a szemedet mûtik.... legrosszabb esetben egy nap arra ébredsz hogy nem látsz semmit. És úgy is marad. Gondolom nagyon fiatal lehetsz, a kontaktlencse nem játék, hordj szemüveget ha nem vagy képes még megfelelõen kezelni. Havi lencsét akkor lehet két hónapig hordani, ha minden másnap használod csak. De mindenképp ki kell venni minden este és folyadékban áztatni legalább 6-7 órán keresztül. A szemedet meg hagyni kell pihenni ha nincs szükség a lencsére, ha például csak otthon vagy, akkor ne rakd be.
A csipásodást gyulladás is okozhatja. Mivel bennhagyod estére a szemed így az begyullad és reggelre baromi csipás lesz. A gyulladásnak is vannak fokozatai, nem mindegyik olyan hogy hetekig tart, lehet hogy csak szúrja a szemed, csipás lesz de 1 nap alatt elmúlik. Nekem egyszer rendesen belement a por a szemembe. Kb 1 óra mire hazaértem és kivettem a lencséket de egész délután éreztem hogy benne van vmi ami irritálja. Reggel úgy ébredtem hogy az egész szemem csipás. Akkor viszont már nem irritálta semmi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!