Találatok a következő kifejezésre: Milyen következménye a babára nézve (9 db)

Ha a férfi fel van fázva és úgy esik teherbe a nő, akkor az milyen következményekkel jár a babára nézve?

(letelt a tiltott id?m :))

Legjobb válasz: sztem semmilye káros következménye nem lesz a babára nézve!

sztem semmilye káros következménye nem lesz a babára nézve!
Biztos. Ha te vagy felfázva, az jár kockázattal. A férfié nulla.
A kérdező hozzászólása: köszönöm ez biztos?
A kérdező hozzászólása: köszi

A fogantatástól számított 2-3 hét dohányzás, majd a pozitív terhes teszt által okozott ilyedtség utáni hirtelen leszokás, az milyen következményekkel jár a babára nézve?

Legjobb válasz: Semmilyen következménye nincs.Én is cigiztem a pozitív teszt elõtt.Abbahagytam volna hamarabb, de a baba meglepetés volt, így csak akkor tettem le, amikor megjelent a 2. csík.Ekkor voltam 4 hetes terhes.Mivel a beágyazódáshoz kb. 7-12 nap kell, és utána sem kapcsolódik össze az én keringésem az övével, így gyakorlatilag nincs kapcsolat köztünk.Dr. Czeizel egyszer azt nyilatkozta , hogy az elsõ 5-6 hétben még akkor sem tudnál kárt tenni az embrióban, ha akarnál.Egyrészt mert nincs kapcsolat, másrészt mert az õssejtek korlátlan regenerációra képesek.Ha nem történik vetélés, akkor nagyon valószínû, hogy egészséges a baba.Az elvonási tünetrõl nem tudok mit írni, mert nekem nem volt.Pedig 9 évig cigiztem elõtte, és szerettem is.De amint pozitív lett a teszt, az agyam törölte még a gondolatot is, hogy valaha dohányoztam.Semmi elvonás, szenvedés, hiányérzet nem volt.Csak az öröm.Sõt!A szagát sem bírtam elviselni.Megundorodtam tõle, és rá sem bírok nézni.Szóval szerencsém volt.

Semmilyen következménye nincs.Én is cigiztem a pozitív teszt elõtt.Abbahagytam volna hamarabb, de a baba meglepetés volt, így csak akkor tettem le, amikor megjelent a 2. csík.Ekkor voltam 4 hetes terhes.Mivel a beágyazódáshoz kb. 7-12 nap kell, és utána sem kapcsolódik össze az én keringésem az övével, így gyakorlatilag nincs kapcsolat köztünk.Dr. Czeizel egyszer azt nyilatkozta , hogy az elsõ 5-6 hétben még akkor sem tudnál kárt tenni az embrióban, ha akarnál.Egyrészt mert nincs kapcsolat, másrészt mert az õssejtek korlátlan regenerációra képesek.Ha nem történik vetélés, akkor nagyon valószínû, hogy egészséges a baba.Az elvonási tünetrõl nem tudok mit írni, mert nekem nem volt.Pedig 9 évig cigiztem elõtte, és szerettem is.De amint pozitív lett a teszt, az agyam törölte még a gondolatot is, hogy valaha dohányoztam.Semmi elvonás, szenvedés, hiányérzet nem volt.Csak az öröm.Sõt!A szagát sem bírtam elviselni.Megundorodtam tõle, és rá sem bírok nézni.Szóval szerencsém volt.
legjobb amit tehetsz, hogy azonnal lerakod a cigit.Én akkor hagytam abba amikor megtudtam hogy terhes vagyok.Végig meg tudtam állni, most újra dohányzom, de már nem is szoptatok.Ha tudod hagyd abba, a babád érdekében.
Én is dohányoztam, 7 hetes terhes voltam, mikor megtudtam, és leszoktam (azóta visszaszoktam) de a terhesség alatt nem cigiztem, szültem egy egészséges kisfiút.
én is azonnal leraktam a cigit és a 40.hétben járok, egészséges a babám. Csak jót tehetsz vele, ha lerakod!!!!! szerintem badarság, amikor a dohányos anyukák arra hivatkoznak, hogy nagyon idegesek, ha nem gyújtanak rá és az többet árt a babának, mint néhány szál cigi! saját példám, napi 2 doboz cigit szívtam el akkoriban(haldokló édesapámat ápoltam, akit azóta eltemettem) és mégis le tudtam tenni, amikor pozitív lett a teszt! nem másnap, nem, ha elfogy még ez a doboz cigi, hanem azonnal!!!! ráadásul a párom is dohányzik. mondjuk nálunk sose volt a lakásban dohányzás, így nem az orrom elõtt szívja. szóval én mondom! le lehet tenni! és csak JOBB lesz a babádnak, hidd el! ráadásul nyugodtan tudsz majd aludni, mert nem lesz lelkiismeretfurdalásod! Büszke lehetsz magadra!! :-) További szép napot!!!!!
Elsõ vagyok.Még valamit a hirtelen leszokásról.Olyan nincs, hogy "az orvos mondta, hogy erõs dohányos kismama néhány szálat engedélyezhet magának, mert az elvonási tünet többet árt..."Ilyen NINCS!Ezt hallottam már vagy 50-szer, és azok a kismamák találják ki, akik gyengék ahhoz, hogy letegyék.Ilyet egy szakorvos, aki a gyógyításra esküdött fel, nem mond!Ne aggódj amiatt, hogy hirtelen hagyod abba.A kis embriód olyan pici még, hogy semmit nem érez ebbõl.Gondolj arra, hogy még néhány hét, és dobog a szíve.És nem tudja megválogatni, hogy füstben fejlõdik, növekszik -e. Fel a fejjel, abba tudod hagyni, egy nõ mindenre képes a gyerekéért, ha akarja õt!!Menni fog!
Így kell ezt csinálni! Én is így tettem 5éve, azóta sem dohányzom! Kislányom makk egészséges!
Semmilyen hatással nincs rá, fogantatás után 2-3 hétig még nincs közvetlen összeköttetés a baba és az anya szervezete között. Az a fontos, hogy most már ne gyújts rá! Érdemes figyelned az evésre, mert attól függetlenül, hogy most 40 vagy 80 kiló vagy éppen, a cigi abbahagyásakor 5-6 kiló fel szokott azonnal ugrani!
A kérdező hozzászólása: Örülök hogy ez nem akkora gond, mint amire számítottam :) Majd kitalálok valamit dohányzás helyett, ami nem evés :)

Sajnos már a terhességem előtt magas volt a vérnyomásom. Az orvos Dopegytet írt fel. Milyen káros következményei lehetnek a magas vérnyomásomnak a babára nézve?

Legjobb válasz: ha az orvos írta akkor semilyem káros nem lesz miért nem biztok az orvosokba vagy miért nem kerestek olyat akibe megbiztok szerinted felirta volna ha nem jó ?azért adot gyógyit hogy ne legyen problémád a vérnyomással terhesség allat és a babának se legyen semi baja egézségesen tud kihordani nem szabad aggódni örülni kell boldog baba várást

ha az orvos írta akkor semilyem káros nem lesz miért nem biztok az orvosokba vagy miért nem kerestek olyat akibe megbiztok szerinted felirta volna ha nem jó ?azért adot gyógyit hogy ne legyen problémád a vérnyomással terhesség allat és a babának se legyen semi baja egézségesen tud kihordani nem szabad aggódni örülni kell boldog baba várást
Pont attól lenne bajotok, ha nem kezelnék a magas vérnyomásod.Felejtsétek már el ezt a "nem lehet gyógyszert szedni terhesség alatt" dumát.Ez egy tévhit.Keressél rá Czeizel Endrére a neten, a Kossuth rádióban elhangzott vele egy nagyon jó riport.Érdemes elolvasni!
Nyugodj meg, minden betegségre van megoldás , még terhességnél is .Csak mérlegelnek az orvosok, és megtalálják a neked megfelelõt.A magas vérnyomással úgy tudom vesz.terhesnek számítasz, de ez nem jelenti hogy bármi baj lenne, csak jobban odafigyelnek rád.Valószínû javasolták a sószegény diétát, és nagyon szépen rendben kihordhatod a babát.A gyszert ha felírták, hidd el szedni kell, azért kaptad.Bízz az orvosodban!
Szia én is dopegytet szedek, terhességem eleje óta, de én megbízom a dokimban!Inkább az a veszélyes ha nem szedünk rá semmit, mert azzal ártunk legjobban a babának!Hiszen a magasvérnyomás rontja a méhlepény funkcióit, és ezáltal a babára is káros hatással van! 36 hetes kismama


Vércsoportom A, RH negatív. Az ellenanyagszűrésem sajnos pozitív lett. Ez tulajdonképen most mit jelent? Milyen következményekkel járhat rám és a babára nézve?

Ez az els? terhességem. A férjem vércsoportját nem tudom. A leleten az áll, hogy Enzim közeg? pánantitest és 5 hét múlva menjek vissza kontrollra. Kell aggódni???

Legjobb válasz: Nem vagyok szakértõ, de én úgy tudom, hogy elsõ babánál semmi gond... és talán kapsz majd valami injekciót, hogy a következõnél is minden rendben legyen.. nem hiszem, hogy kell aggódnod, biztos mindenrõl idejében tájékoztatnak.

Nem vagyok szakértõ, de én úgy tudom, hogy elsõ babánál semmi gond... és talán kapsz majd valami injekciót, hogy a következõnél is minden rendben legyen.. nem hiszem, hogy kell aggódnod, biztos mindenrõl idejében tájékoztatnak.
Szia! Az én vorcsoportom is ez, nekem is volt ellenanyag szûrés de hála Istennek negatív lett. A doki annyit mondott hogy amikor a baba születik, megnézik a vércsoportját és ha más mint az enyém akkor kell kapjak egy injekciót. Anyukám 3 gyereket szült ugyanezzel a vércsoportal, de minhárman anyukám vércsoportját örököltük, Õ mégis kapott injekciót szülés után. Én úgy tudom elsõ terhességnél még nem számít, a második miatt adják az injekciót. Üdv, 39h km
nem olyan hanyag a magyar egészségügy, hogy emiatt aggódnod kellene. ha a véred RH negatív, és még nem kerültél kapcsolatba R pozitív vérrel (korábbi vetélés, abortusz, gyerekkorban "vérszerzõdés"), akkor még nincs a vérdeben ellenanyag az RH pozitív vérrel szemben. ha a babád RH negatív, akkor nem is lesz. Ha a babád RH pozitív, akkor szülés után kapni fogsz egy szurit, ami meg fogja védeni a következõ babádat, ha az is RH pozitív lesz, az ellenagyanoktól. Ez rutineljárás, nem fogják kihagyni feledékenységbõl.
Én is AB negatív vagyok, de szerencsére negatív az ellenanyag termelésem. Nekem azt mondta a doki vigyázni kell vele, ezért is vizsgálják. Találtam egy másik oldalt ahol egy doki válaszolt: Kérdés: 30 éves Rh negatív anya vagyok. Egy egészséges másfél éves Rh pozitív kisfiam van, és 15. hetes terhes vagyok egy valószínûleg szintén pozitív magzattal. Már az elsõ terhességem során is ellenanyag termelõdött a véremben. A szülés után megkaptam az anti-D-t, azonban a jelenlegi terhességem alatt folyamatosan emelkedik a vérem ellenanyag koncentrációja, ami rendkívül nyugtalanít. Válasz: Kezdjük a rosszabb lehetõséggel. Ha az ellenanyagok szintje tovább emelkedik, akkor lehetséges, hogy a babánál komoly károsodás alakul ki, amely esetleg elhalásához is vezethet. Ennek jelei ultrahang vizsgálattal követhetõk, illetve az ellenanyag szinteket kell ellenõrizni. Ezen túlmenõen a magzatvíz vizsgálata adhat pontosabb eredményt. Ha ez a rosszabb lefolyás alakul ki, akkor elvben segíthetünk a babán a méhen belül adott vérátömlesztéssel, bár ez nem rutinszerûen alkalmazott módszer. A szerencsés lefolyása a dolognak az lehet, hogy az ellenanyag nem emelkedik olyan szintig, ami a babát komolyan károsítaná, ez esetben csak nagyon szoros ellenõrzés szükséges. Az javasolnám azért, hogy tekintettel arra, hogy a kép tényleg rosszabbra is fordulhat, lehetõleg valamelyik egyetemi klinikát keresse fel terhességével. Dr. Ács Nándor
Olvasd el a válaszokat a tegnapelötti hasonló kérdésre " Írjátok nekem le hogy hogyan mûködik az összeférhetetlenség vércsoportok miatt. Van már egy kisfiam õ 0negatív, a párom A+ és én pedig A-. Szülésnél nem kaptam injekciót ellenanyag miatt. Van okom aggodni? " Az hogy van ellenanyag, az egy dolog? De mmilyen jellegü ellenanyag? Rh vércsoporttal kapcsolatos, vagy vmi más tipusú ellenanyag? Kaptál vérátömlesztést korábban? Vagy kerülhettél kapcsolatba Rh+os vérrel valahogy? Volt esetleg vetélésed, amikor nem kaptál utána szurit? Ha ezekre mindre nem a válasz, akkor nem valószínü, hogy aggódnod kéne...

Milyen káros következménye lehet a szolinak a babára nézve?

A véd?n?m ugyanis azt mondta, nyugodtan mehetek szoliba...

Legjobb válasz: Szia. Nem tudom hogy hány hetes vagy, de a meleg vérbõséget okoz ami esetleg vetélést okozhat. Én ezt hallottam. Boldog babavárást!

Szia. Nem tudom hogy hány hetes vagy, de a meleg vérbõséget okoz ami esetleg vetélést okozhat. Én ezt hallottam. Boldog babavárást!
Én is úgy tudom hogy a meleg miatt nem lehet. Pont ezért nem ajánlatos a napozás sem.
Szia!!!Én 33 hets kismama vagyok nagy szoli járos voltam , de terhes maradtam és az orvosom nem igazán engedte.Azt mondta hogy nem valami jo a babára tekintve.Meleg véget.Így ki hagytam , majd jövöre.Elõbb a baba.Jo baba várást!!!
Szia, az Én orvosom, és a védõnõm szerint is semmi akadálya a szolizásnak úgy félidõig, persze mértékkel, csak félidõtõl nem ajánlották, de különösebb okot nem mondtak.
Különösebb maradandó károsodást szerintem nem okoz a babánál, de az elsõ trimeszterben nem ajánlják, utána meg csak nagyon rövid idõre, mert felmelegíte a méhet és az nem jó a babának se. Egyébként nem értem minek jár egy terhes nõ szoliba ha utána meg aggódik hogy "jajjj most vajon bajt okoztam e". Ha nem akarsz bajt és feleslegesen aggódni akkor egyszerûen ne menj szoliba, ezt a 9 hónapot szerintem ki lehet bírni. Persze felfogás kérdése az egész. Egyébként ha meg bármi káros következménye is van, nem mindegy mostmár, mert eljártál... Elõtte kellett volna inkább utána olvasnod, nem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Egyébként 29+5-nél járok, a 27. hétig hetente, kéthetente mentem 5 percre szoliba, de itt leálltam ezzel is. Csak azóta se hagy nyugodni, hogy mi van, ha mégis bajt okozott...
Menjél nyugodtan. Nincs ott olyan meleg, hogy baj legyen. Kapcsold be a ventilátort. A pocidat pedig takard le. Persze nem kell tulzásba vinni a "napozást", de ha eddig szoliztál, nyugodtan lehet ez után is.
Attól, hogy valaki fehér még nem igénytelen véleményem szerint. A szoli meg egyébként is kérdéses egyáltalán egészséges e még egy nem terhes embernek is. Én nem azt írtam hogy ne járjon, de ha már jár 20 héten keresztül akkor minek kérdezi már meg hogy ártott e? Nem mindegy, hiszen már járt sokáig, és változtatni meg úgy se tud már rajta.
Nem azt írtam, hogy igénytelen a túlzott fehérség, hanem szerintem egészségtelen kinézetet ad. Olyan "penészvirág" jellegû. De teljeden mindegy, én sem vagyok koromfekete. Sõt... A szolárium meg a napozás körüli vita meg olyan, mint a pár évvel ezelõtti koleszterin cirkusz a tojásokkal. Ma már pont az ellenkezõjét állítják errõl is. Ha meg esetleg most kezdett aggódni, nem véletlenül, mert állandóan rémisztgetig az embert, akkor miért ne kérdezhetné meg?
A kérdező hozzászólása: A hatodik válasz írójának: én pedig azt nem értem, hogy miért kell ítélkezni más felett, ezt nem kérte tõled senki. Az orvosom és a védõnõm véleménye nem adott okot arra, hogy ne menjek, fõleg, mivel minden mértékletességet betartottam, de errõl had ne kezdjek magyarázkodni. Kételyek azonban késõbb is felmerülhetnek, bár válaszodból ítélve ez veled még soha nem fordult elõ, sõt, biztosan tökéletes anyuka voltál már a kezdetektõl. Mindenesetre bárki kérdez ezen az oldalon, hülyeséget vagy nem, inkább segíteni próbálnék, nem pedig megalázni az illetõt. Dehát nem vagyunk egyformák.
Szia! É 32 hetes vagyok kb 2 hetente 1szer járok még most is. Jól esik, fõleg ebben a szürkülõ idõben, és a bõrömek is jót tesz. A dokim azt mondta, hogy a sugárzás csak a bõr legfelsõ rétegéig hatol ugyhogy lehet. A hasra egy pici vizes törölközõt kell rakni, ami segít, hogy ne melegdjen a magzatvíz. Egyébként nincs melegebb bent, mint nyáron a 40 fokban volt. 35. hét után vagy ha nyílik a méhszáj már nem ajánlott a fertõzések miatt. Jó barnulást!
Sziasztok!!!Szerintem ezzen tök hülyeség vitatkozni, mert mi kismamák nem akarunk olyanok lenni mind nagyanyáink, nem akarjuk mangunkat el hanyagolni meg akarunk felelni a férjünknek és milyen jo érzés ha azt mondják .Milyen szép kismama vagy!Legalábbis én így vagyok velle.De mindenel ovatosan és mértékel.Jo baba várást mindenkinek!!!!!!

Milyen következménye lehet a babára nézve ha terhességem elsö hónapjában kétszer voltam megfázva? (lázas is voltam)

Legjobb válasz: Lázad csillapítva lezz? Ha nem volt nagyon magas lázad,ami tartósan fennállt,és nem lett csillapítva, semmi baj nem lesz,ha okozott volna gondot,sztem már kiderült volna,nyugodj meg,nem lesz baj,maga a megfázás amúgy sem okoz semmit,a magas lázra mondják,hogy csillapítani kell,mert vetéléshez vezethet, de látod neked nem volt ilyen.Mennyi idõs vagy? Én is voltam lázas,nincs bajunk , 23 hetesek vagyunk.Szia

Lázad csillapítva lezz? Ha nem volt nagyon magas lázad, ami tartósan fennállt, és nem lett csillapítva, semmi baj nem lesz, ha okozott volna gondot, sztem már kiderült volna, nyugodj meg, nem lesz baj, maga a megfázás amúgy sem okoz semmit, a magas lázra mondják, hogy csillapítani kell, mert vetéléshez vezethet, de látod neked nem volt ilyen.Mennyi idõs vagy? Én is voltam lázas, nincs bajunk , 23 hetesek vagyunk.Szia
lett(bocs)
Szia! A láz az veszélyes lehet, és mindenképpen csillapítani kell, mert 1-1 szem gyógyszernek kevesebb káros hatása lehet, mint a tartós, magas láznak, ami nagyobb eséllyel, statisztikák szerint magasabb %-ban okoz fejlõdési rendellenességet. Ne aggódj, reméljük, nem lesz semmi baj! Minden jót!
csak egyett érteni tudok az elöttem szólókkal.és még hozzá tenném, én a 8-9.héten voltam influenzás.másfél hétig, de rendesen.tényleg a láz lenn tartása volt a cél. most már 22hetes terhes vagyok és minden rendben a babával is. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: algopyrint vettem be.Köszönöm a válaszokat.20 hetes ikres kismama
A kérdező hozzászólása: kb.4 hetes terhes lehettem, amikor egy napig elég magas lázam volt, más panasz nem volt, az algopyrin levitte és másnap semmi bajom nem volt.ez mitöl lehetett?
Ezt akkor lett volna jó tudni, milyen más tüneted volt még, mert attól függ.De az a lényeg hogy azóta n incs gond.

33 hetesen milyen következményei vannak a bárányhimlőnek a babára nézve?

Legjobb válasz: http://www.babanet.hu/publ/terhesseg_baranyhimlo.htm A bárányhimlõ magzatkárosító kockázata a terhesség elsõ három hónapjában jelentõs, ilyenkor – a baba szervfejlõdésének idõszakában – ugyanis komplex, az idegrendszert, a látást, a hallást, a szívet, a végtagokat érintõ, gyógyíthatatlan fejlõdési rendellenesség alakulhat ki. A harmadik hónaptól átvészelt anyai bárányhimlõ magzati kockázata csekély. http://www.youtube.com/watch?v=dOxLEcTxvUw

http://www.babanet.hu/publ/terhesseg_baranyhimlo.htm A bárányhimlõ magzatkárosító kockázata a terhesség elsõ három hónapjában jelentõs, ilyenkor – a baba szervfejlõdésének idõszakában – ugyanis komplex, az idegrendszert, a látást, a hallást, a szívet, a végtagokat érintõ, gyógyíthatatlan fejlõdési rendellenesség alakulhat ki. A harmadik hónaptól átvészelt anyai bárányhimlõ magzati kockázata csekély. http://www.youtube.com/watch?v=dOxLEcTxvUw
Én is megkérdeztem ezt a dokimtõl pár hete, mert volt a közelemben. Azt mondta a babára nézve semmilyen kárt nem okozhat. Nekem annyi bajom lehet belõle, mintha máskor kapnám el, semmi több. Egyedül ami veszélyes az a láz. Mert a magas láztól beindulhat a szülés. És azért ilyenkor még jobb neki bent. 34+3 hetes kismami

Milyen következménye/veszélye lehet a babára nézve, ha idő előtt megreped a magzatburok és nem veszem észre a magzatvízszivárgást?

Állandoan azon aggodom h mi lesz ha id? el?tt megreped a magzatburok és én nem veszem észre a magzatvízszivárgást (nem azt mikor rendesen sok folyik hanem csak szivárog)vagy összekeverem a hüvelyfolyással. Ha ilyen történik utánna folyamatossan szivárog vagy csak néha érezni? Vagy egy id? után a fájások is beindulnak? És egyeltalán mi okozhatja az id? el?tti magzaburokrepedést? 34hetes vagyok most. írjatok sokan tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Biztos, hogy elõbb utóbb észre veszed, ha szivárog a vized. A folyás sûrû, a magzatvíz híg. Eléggé vizes lesz tõle a bugyid. Nem feltétlenül szivárog folyamatosan, a baba a fejével "betömheti" a lukat, akkor eláll. De ne izgulj ilyenek miatt (bár én is parás voltam :o)), ha most meg is indulna a szülésed már nem lenne gond a bébivel! Boldog babavárást, szép szülést! :o)

Biztos, hogy elõbb utóbb észre veszed, ha szivárog a vized. A folyás sûrû, a magzatvíz híg. Eléggé vizes lesz tõle a bugyid. Nem feltétlenül szivárog folyamatosan, a baba a fejével "betömheti" a lukat, akkor eláll. De ne izgulj ilyenek miatt (bár én is parás voltam :o)), ha most meg is indulna a szülésed már nem lenne gond a bébivel! Boldog babavárást, szép szülést! :o)
Gondold el én még csak 22 hetes vagyok, de a vizes folyásom miatt folyton ezen rágódok.A nagyfokú nyújtózkodást magasra kerüld el, de nem lesz baj, azt írják korai burokrepedés fertõzés miatt van.Én is mindig az Uh-ot várom az nyugtat meg, de te már olyan helyzetben vagy, hogy biztos észrevennéd, és idõben orvoshoz tudsz jutni, ne aggódj, és hidd el nem lesz baj, mi kismamák mindig találunk valami aggódni valót.Biztos írnak neked saját tapasztalatot, boldog babavárást még a hátralevõ hetekre:-)
Én viszont nem értek eggyet az elsõ hozzászólóval...Én még csak 27 hetes vagyok, de soha nem volt sûrû a folyásom, nekem kb a 11héttõl sima vízszerû a hüvelyi folyásom, ami a mai napig is megvan.Elégge nagy pánikban voltam az elején, mert sosem tudtam egyedül eldönteni, hogy folyás, vagy magzatvíz.Már kb 3 orvost az õrületbe kergettem ezzel, mert én is nagyon parázok attól, hogy nem e a magzatvíz szivárog, pedig azt elvileg fel kéne ismernem, mivel nem ez az elsõ terhességem, már van 1 fiam.Ott ugy volt, hogy amikot elkezdett szivárogni, attól számítva rövid idõn belül, már elkezdett csororgni.Viszont én fájásokat nem éreztem abszolút, mert a sok magnézium anno elnyomta a fájásokat, pedig a gép már nagy méhösszehúzódásokat mutatott, de nekem nem fájt..A dokik mind azt mondták most erre a folyásra, hogy nem lehet magzatvíz, mert a magzatvíz nem szivárog ugy hogy egyszer igen, egyszer nem.Pláne nem napokon, heteken keresztül, vagy ha az valóban magzatvíz lenne, akkor lennének más tünetek is...Szóval a szivárgásból elég hamar csorgás lesz..Nem lehet nem észrevenni, ugyhogy nyugi....

Terhességi cukor esetében milyen következményei vannak a babára és mamára nézve a szülésnél?

33 hetes vagyok, gesztációs diabéteszem van, nem diétázom, csak nagyon odafigyelek az étkezésemre, hogy semmi cukros, és csak értékes tápanyagok sokszor kevés kerüljön a szervezetembe. A baba is a doki szerint szépen fejl?dik, korának megfelel? most is, mégis aggódok...

Legjobb válasz: Gondolom kell mérned étkezés elõtt, és utána 1,5-2 órával. Ha az étk elõtti érték 5 alatt, az étk utáni 6,2 maximum, akkor nem lesz semmi gond. Rengeteg cukros ismerõsöm van, és mindenki simán meg tudott szülni (gesztációs cukros, és olyan is, aki már terhesség elõtt cukros volt). Szép szülést! :o)

Gondolom kell mérned étkezés elõtt, és utána 1, 5-2 órával. Ha az étk elõtti érték 5 alatt, az étk utáni 6, 2 maximum, akkor nem lesz semmi gond. Rengeteg cukros ismerõsöm van, és mindenki simán meg tudott szülni (gesztációs cukros, és olyan is, aki már terhesség elõtt cukros volt). Szép szülést! :o)
A kérdező hozzászólása: Étkezés után egy órával mérem: 6.5 körüli érték az átlag, étk után két órával visszaáll az étkezés elõtti értékekre, aminek 5 az átlaga. Köszönöm a bíztató választ!!!
Ha a leírt értékeknél nem szokott feljebb menni a cukrod, akkor semmi baj nem lesz! Akkor lehet baj, ha rendszeresen magas a cukrod, mert a baba szervezete azt hiszi normálisnak és ahhoz megfelelõen termel inzulint. Tehát többet, mint normál vércukornál kellene. Amikor megszületik, megszûnik az anyától származó magas vércukor, mert a sajár vércukra már normális. Ehhez képest a megszokott mennyiségû (tehát sok) inzulint termeli és ettõl veszélyesen leeshet a baba vércukra, akár kómába is eshet. Ez a veszélye szülésnél a rendszeresen magas vércukornak. De Nálad nincs ilyen, úgyhogy nincs miért aggódnod!
ÉN EGYÁLTALÁN NEM ÉRTEM, HOGYAN TUDOD ELDÖNTENI MIKRE KELL ODAFIGYELNED.UGYANIS NEKEM KEMÉNY 3 HÓNAPOT KELLETT DIÉTÁZNOM ÉSPEDIG AZÉRT MERT AZT MONDTA A DIETETIKUS HA NEM FIGYELEK RENDESEN ODA, HOGY MIKET ESZEK AKKOR A SZÜLÉSNÉL A PICINEK KOMOLY BAJA ESHET.NAPLÓT KELLETT VEZETNEM ÉS ÍRNOM, HOGY MIKOR MIT ETTEM ÉS 2 HETENTE MÉRTÉK A CUKROM.REGGEL ÉHGYOMORRA, UTÁNNA REGGELIZNEM KELLETT MAJD 2 ÓRA MÚLVA ISMÉT VÉRVÉTEL.A 6 ALATTI ÉRTÉK VOLT A JÓ.TÉGED NEM VILÁGOSÍTOTTAK FEL A DIÉTA FONTOSSÁGÁRÓL?
A magas vércukorral kihordott babák általában nagy súlyúak lesznek.
A kérdező hozzászólása: Én teljesen fel vagyok világosítva, de nem kell szenvednem, méricskélnem, agyonszúrkálnom magam! Ezt senki nem mondta, és étkezés után két órával az én értékem 5 körül mozog, nem megy 6ig soha... Visszaáll szépen az étkezés elõtti értékre. Ezekszerint jól táplálkozom, igaz? A belgyógyászom szerint teljesen rendben van minden, csak nem kérdeztem meg eddig a következményeket. Egyébként a terheléses magas cukor nem cukorbetegségre utal, hanem csökkent glükóztoleranciáról, ami azt jelenti, hogy a cukros ételt dolgozza fel nehezen a szervezet. Nyilván komoly dolog, mert késõbbi cukorbetegség esélye fennáll.. Na de vigyázunk. Ezek szerint téged nem világosítottak fel eléggé, te meg szenvedtetted magad...
Igaza van a kérdezõnek, sokan nem diétáznak, csak odafigyelenek és ez elég. A komoly diéta akkor kell, ha a cukor magas, és nem megy 7 alá. Amígy 7 alatt van, minden rendben!! Én sem diétázom, odafigyelek, 3 hetetne úgyis ellenõriznek, kontrollra kell mennem, ha gond van, akkor jöhet a diéta!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!