Találatok a következő kifejezésre: Milyen következménye, van annak, hogyha kiveszik (1 db)

Milyen következménye, hátránya van annak, hogyha kiveszik a mandulát?

Legjobb válasz: a mandula egy fontos védelmi rendszer. sajnos sokszor kiveszik indokolatlanul. barátnõmnek is kivették, azóta többször beteg... csak akkor lenne szabad kivenni, ha annyira bedagadt, hogy már alig kap levegõt az ember.

a mandula egy fontos védelmi rendszer. sajnos sokszor kiveszik indokolatlanul. barátnõmnek is kivették, azóta többször beteg... csak akkor lenne szabad kivenni, ha annyira bedagadt, hogy már alig kap levegõt az ember.
A felsõ légutak védelme gyengül. A nyelõcsõ és a légcsõ és a garat környéki nyirok csomók megnagyobbodnak, ezek veszik át a mandula szerepét. Az utolsó hozzá szólónak: ha be dagadt, és be van "lobbanva" akkor sokkal nagyobb a kivételnek a kockézata, mintha bent hagynák. Ami a legérdekesebb: elég egy kicsike kis szövet darabot bennt felejteni, és akkor a mandula vissza nõ.
Hát én csak elõnyröl tudok beszámolni, miután kivették a mandulámat.Én a hajam felét elvesztettem, mert nem idõben vették ki, valami miatt nem tudtam bemenni a kórházba, és csak hullott a hajam megállás nélkül, ijesztõ volt nagyon. Végre kivették mikor 25 éves voltam(9 éve), és egy csapásra megszûnt a haj problémám, visszasûrüsödött a hajam, nekem más gondot nem csinált szerencsére a rossz mandula.Volt velem a kórházban egy lány, neki aznap vették ki a manduláit(garatban lévõt, mint nekem), és neki a térdénél csinált olyan problémát, fájdalmat, hogy segítség nélkül nem tudott menni szegény lány(20 éves volt akkor).Mûtét után szinte neki is egy csapásra múlt al a térd baja, és vissza se jött utána, hihetetlen hogy milyen [email protected] tud okozni a gyulladt mandula!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mire szamithat az ember ha a vervizsgalat hla b27 pozitivat mutatott ki?

3

Mitöl lett gyakori vizelési ingerem?

Még sose volt ilyen ,iszok és 1-2 ora mulva hirtelen rámtör és elis kell mennem pisilni ,volt prosztatagyulladásom de akkor sem kellett oránként vc-re futkoznom ,most meg éjjel is 3 szor felkelek miatta .és ez hirtelen alakult ki ,elötte ittam egész nap és 2 szer voltam vc-én most meg napi 10 szer is .és alig iszok ,ja és majd nem átlátszo a vizeletem ha számit valamit .házidokinál voltam ,semmi gyulladást nem talált a vizeletben .az urologushoz meg csak 2 hét mulva kaptam idöpontot ,nem tudom most mitöl van ez ,esetleg aki már volt igy irjon ...

4

Meddig tarthatnak a rüh utóhatásai?

Sajnálatos módon egy lánytól elkaptam még fél évvel ezelőtt. Voltam vele bőrgyógyásznál, ki is lett kezelve. A gond az, hogy igaz a rüh mint olyan elmúlt (rengeteg apró piros pont ami úgy viszket, hogy az alig leírható), de azóta is állandó jelleggel van 7-8 darab piros kiütésem agyék tájékon, és néha-néha kijön ilyen piros kiütés a könyökeimen is. Ezek is viszketnek néha, de csak enyhén. Elhalványulnak aztán visszajönnek. Meddig tart ez? Elsősorban olyanok válaszát várom akik tapasztalták már ezt.

0

A bakteriális mandulagyulladás fertőző?

mandulagyulladásom van illetve 2-3 napig lázas voltam, még mindig be van gyulladva( ez a 3. nap, hogy szedem az antibiotikumot).
Illetve mennyi idő alatt fog újra normális méretű lenni, ha tudja valaki?

0

MIlyen vitamin kiegészítőt ajánlanátok?

Nagyon fáradt vagyok mostanában, hiába alszok eleget..Voltam vérvételen de az nem mutatta ki, hogy valami bajom lenne..19/L

1

Laktóz intolerancia. Milyen gyógyszert, kezelést, táplálkozást igényel? Mennyire kell odafigyelni?

Nemrég voltam ilyen laktózintolerancia kifújásos teszten és ott egyértelmű volt a laktóz érzékenység. A dokival nem tudtam még beszélni, egy hét múlva megyek.

2

Ez lehet a hiv tünete?

2012 decemberében közösültem egy személyel és utána 4 hét után hányingerem volt meg lázam

1

Orális úton elkapható a hiv?

pl:ha nem kerül ondo a szájba és nincs seb sehol

3

Ha kijött a szemölcsből 2 kis fekete pöcök és nem látok többet akkor kell még ecsetelni?

már több mint 1 hónapja ecsetelme és most már teljesen lapos de még fehér körbe és a közepén piros(gondolom vér) és a gyökerét szerintem már kiszedtem.
Akkor kell még ecsetelnem??

2

Mi van akkor ha nem használ a felirt antibiotikum, és nem múlik a betegség láz? Irnak fel másikat?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!