Találatok a következő kifejezésre: Milyen következménye, van annak, hogyha kiveszik (1 db)

Milyen következménye, hátránya van annak, hogyha kiveszik a mandulát?

Legjobb válasz: a mandula egy fontos védelmi rendszer. sajnos sokszor kiveszik indokolatlanul. barátnõmnek is kivették, azóta többször beteg... csak akkor lenne szabad kivenni, ha annyira bedagadt, hogy már alig kap levegõt az ember.

a mandula egy fontos védelmi rendszer. sajnos sokszor kiveszik indokolatlanul. barátnõmnek is kivették, azóta többször beteg... csak akkor lenne szabad kivenni, ha annyira bedagadt, hogy már alig kap levegõt az ember.
A felsõ légutak védelme gyengül. A nyelõcsõ és a légcsõ és a garat környéki nyirok csomók megnagyobbodnak, ezek veszik át a mandula szerepét. Az utolsó hozzá szólónak: ha be dagadt, és be van "lobbanva" akkor sokkal nagyobb a kivételnek a kockézata, mintha bent hagynák. Ami a legérdekesebb: elég egy kicsike kis szövet darabot bennt felejteni, és akkor a mandula vissza nõ.
Hát én csak elõnyröl tudok beszámolni, miután kivették a mandulámat.Én a hajam felét elvesztettem, mert nem idõben vették ki, valami miatt nem tudtam bemenni a kórházba, és csak hullott a hajam megállás nélkül, ijesztõ volt nagyon. Végre kivették mikor 25 éves voltam(9 éve), és egy csapásra megszûnt a haj problémám, visszasûrüsödött a hajam, nekem más gondot nem csinált szerencsére a rossz mandula.Volt velem a kórházban egy lány, neki aznap vették ki a manduláit(garatban lévõt, mint nekem), és neki a térdénél csinált olyan problémát, fájdalmat, hogy segítség nélkül nem tudott menni szegény lány(20 éves volt akkor).Mûtét után szinte neki is egy csapásra múlt al a térd baja, és vissza se jött utána, hihetetlen hogy milyen [email protected] tud okozni a gyulladt mandula!!!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vesegyulladásra jó a meleg? Már kórház után vagyok.

Kórházban voltam 5 napig,kaptam intravénásan antibiotikumot és folyadékot folyamatosan.itthon még egy hétig szednem kell egy erős antibiotikumot.még mindig fáj a vesém,de már nincsenek olyan erős fájdalmaim,mint voltak,de azért fájdalomcsillapítót beveszek.van itthon megymagos párnám,a nagyobb fajta,tegnap este is rátettem és kellemes volt.igy is folyamatosan meleg sálat,pulcsit kötök a derekam köré.csak nem tudom,hogy a túlzott meleggel nem e teszek rosszat?erősíti esetleg a gyulladást?

1

A mediterrán országokban is van tavasszal és ősszel influenzajárvány vagy ez csak erre az éghajlatra jellemző, hogy rendszeresen ez van minden évben? Egyéb éghajlatoknál nincs ilyen?

0

A c vitamin rendszeres szedése okozhat e hízást?

3

Tüszős mandulagyulladás alatt lehetséges hogy nincs lázam és teljesen jó a közérzetem?

5

Mostanában elég aűrűn vagyok/voltam beteg. Szalagozó elötti héten (február 15. e elötti héten) egész héten hiányoztam a suliból. Mit tehetnék? Bővebben lent.

Azután úgy éreztem hogy meggyógyultam de mégse utánna is hiányoztam egy hetetet . Kb 2 héttel ezel9ött meg most is azthittem hogy kigyógyultam de mostmeg úgy érzem a mandulámmal van gond. Mit tehetnék azért hogy véglegesen meggyógyuljak és meg is tartsam ezt az egészséget? 19/L

4

Virusos szemölcseim vannak. Mit tehetek? Bővebben lent.

Kb 2 éve uszoda használata után szemölcsök nőttek az orromra. Eléggé zavart ezért levetettem őket. ÚJRANÕTTEK!!
Ezután egy évre rá fogamzásgátlót akartam iratni ahol kiderült hogy HPV-s vagyok. Nem derült ki a szövettanon hogy milyen virus okozza a szemölcsöt, mert nem volt elég minta.Mennyire valószinű hogy a HPV okozza? Hiába szedettem le már 2x, mindig visszanőtt, és még az orrom belső részére is nőtt.. Mit tehetek? Eléggé zavar, merthogy viszket. Vérehulló fecskefű oldattal kezelem, de még semmi eredmény.

6

Mire utal az akut leukémiás betegek csuklóján a különböző színű szalag?

A súlyossági fokot jelzik ezzel vagy mit, mert az egyik ismerősömnek a héten cserélték át másik színűre,ami egészen más, mint a többieké a kórteremben.

0

Ez mit jelenthet?

A fülem mögött bedagadt egy nyirokmirigy, és azt mondják, hogy megfázás vagy valami himlő előjele.Sok gyerek himlős mostanában, lehet hogy én is az leszek?

1

Hol lehet kapni Betadine kenőcsöt?

2

37, 7 C már hőemelkedésnek, esetleg láznak számít?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!