Találatok a következő kifejezésre: Milyen következménye, van (139 db)

Milyen következményei vannak, ha betegjogi képviselőhöz fordulok?

Ha panaszt teszek egy eü dolgozó ellen, akkor vele mit tesznek? Egyáltalán, mivel jár egy ilyen folyamat? Érdemes panaszt tenni? Változna valami?

Legjobb válasz: Ha egy sebész bennehagyta az agyadban a csipeszt, akkor szerintem komoly következményei lennének. Ha a megbeszélt idõpontod tíz percet csúszott, akkor szerintem neked lenne bajod, hogy ilyen hülyeségekkel keresed a betegjogi képviselõt. Szerinted tudjuk, hogy milyen következmény lenne várható, ha azt sem tudjuk, hogy mi a bajod?

Ha egy sebész bennehagyta az agyadban a csipeszt, akkor szerintem komoly következményei lennének. Ha a megbeszélt idõpontod tíz percet csúszott, akkor szerintem neked lenne bajod, hogy ilyen hülyeségekkel keresed a betegjogi képviselõt. Szerinted tudjuk, hogy milyen következmény lenne várható, ha azt sem tudjuk, hogy mi a bajod?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan az emberi méltósághoz való jogomba érzem, hogy megsértenek folyamatosan. Fizikoterápiára járok, amiknek a kezelõszobái függönyökkel vannak elválasztva. A kezelést végzõ szakember pedig annak ellenére nem húzza be a függönyt, hogy derékig le vagyok csupaszítva és mellettem ellenkezõ nemû beteget kezelnek. Mivel tele vagyok mûszerekkel, nem tudok felállni, így nem tudom behúzni a függönyt. Kértem már a szakembert, hogy legyen szíves erre figyeljen, mert kellemetlenül érzem magam. Erre ma is feltette a mûszereket és berántotta a függönyt, de úgy, hogy 30 centire nyitott maradt. Az nézett be aki akart. Majd mikor kész voltam, leszedte rólam a mûszereket és kiment. Nem húzta vissza a függönyt, így amíg lekászálódtam az ágyról, és magam elé kaptam a felsõmet, addig bizony a szemben lévõ beteggel "egymásra is kacsinthattunk". Õ is zavarban volt, én is. Azt gondolom, elég kiszolgáltatott helyzetben vagyunk sokszor így is, egy kicsit több empátiával fordulhatna felénk egy ilyen szakember.
Nyugodtan fordulhatsz betegjogi képviselõhöz! Õ megkeresi az intézmény vezetõjét és felhívja a figyelmét ezekre a dolgokra. Ha általánosságban mondod el a panaszodat és nem konkrét személy ellen, akkor senkinek nem lesz baja ebbõl, legföljebb jobban figyel a vezetés ezek betartására.
Én vagyok az elsõ válaszoló. Szerintem az lenne a legjobban célravezetõ, hogy a kórház orvos igazgatójával beszélnél, majd mondd neki, hogy betegjogi útra fogod terelni ezeket a dolgokat, ha nem érzed megfelelõnek. Így biztos, hogy normálisan fog viselkedni az orvosod, de ha egyszer nem tartja be, akkor én írnám a levelet a betegjogi képviselõnek. Remélem segítettem, a problémád szerintem az elsõ próbálkozásra meg fog oldódni.
de emberek! vki találkozott már betegjogokkal magyarországon? pontosabban azok érvényesülésével? mert én kifejezetten meg lennék lepve ha vmi hû de nagy vizsgálat utána betegnek adnának igazat.... (a betegjogi képviselõ pedig nem független, ezt se feledjük!!!)
A kérdező hozzászólása: De, a betegjogi képviselõ független. :) Ezt sikerült kiderítenem.
nos, nem kapok választ, ki szerint és miért és hogy független? épp ma nála kezdtem a napot, de hát mit is mondjak ... egy kicsit se az volt a benyomásom, hogy annyira független. Minden egyes mondatomat abba az irányba magyarázta ki (ferdítette el), hogy természetesen bizonyára én tévedek, és csak rosszul gondolom. szóval valaki ?

Milyen következményei vannak a hormonzavarnak?

A doki szerint sok a férfihormonom, ezért vagy gyereketszülök vagy fogamzásgátlot szedek, hogy rendbe jöjjün. Én még soha nem szedtem fogamzásgátlót mivel nem élek neki életet. De félek ha most nem teszem rendbe ezt a hormon túlltengés dolgot akkor kész?bb nem szülhetek. Mit tudtok err?l??????

Legjobb válasz: A doktor ezt csak úgy az ujjából vette, vagy van vérvizsgálat eredmény a kézben melyen rajta van fehéren feketén hogy milyen a hormonszinted. A fogamzásgátlók is hormonális készítmények. Egyátalán nem mindegy hogy mennyi idõs vagy, van-e már rendszeres menstruációd...stb. Ha nagyon fiatal van nem ajánlott a fogamzásgáló. A felesleges hormonkezelés túlságosan befolyásolja a tested normális fejlõdését, mely kihathat a késõbbi gyermekvállalásra. De a hosszú idõn át mesterségesen gátolt nõi test se tud magához térni ha gyermekvállalásra kerül sor. A hosszú évekig szedett fogamzásgátlóknak is komolyabb következményei lehetnek a terhesség során. Mindennek megvan a maga ideje. A nõi testnek ki kell elõszõr rendesen fejlõdni, meg kell érnie, csak azután lehet eldönteni hogy mi az ami nem múködik benne rendesen, amin esetleg segíteni kell.

A doktor ezt csak úgy az ujjából vette, vagy van vérvizsgálat eredmény a kézben melyen rajta van fehéren feketén hogy milyen a hormonszinted. A fogamzásgátlók is hormonális készítmények. Egyátalán nem mindegy hogy mennyi idõs vagy, van-e már rendszeres menstruációd...stb. Ha nagyon fiatal van nem ajánlott a fogamzásgáló. A felesleges hormonkezelés túlságosan befolyásolja a tested normális fejlõdését, mely kihathat a késõbbi gyermekvállalásra. De a hosszú idõn át mesterségesen gátolt nõi test se tud magához térni ha gyermekvállalásra kerül sor. A hosszú évekig szedett fogamzásgátlóknak is komolyabb következményei lehetnek a terhesség során. Mindennek megvan a maga ideje. A nõi testnek ki kell elõszõr rendesen fejlõdni, meg kell érnie, csak azután lehet eldönteni hogy mi az ami nem múködik benne rendesen, amin esetleg segíteni kell.
Kezelni kell, az igaz. Viszont a tabletta nem feltétlen jó megoldás. Nekem is hasonlóm problémám van (magas tesztoszteronszint), de nekem az endokrinológus kifejezetten nem akart fogamzásgátlót felírni. Milyen orvosnál voltál? Ha nõgyógyásznál, akkor menj el endokrinológushoz. Ki kell vizsgálni, hogy mi az oka az eltérésnek, és utána lehet kezelésrõl beszélni.
A kérdező hozzászólása: 22 éves vagyok, a nõgyógyászom mondta ezt a diagnózist. adtam le vért meg mindenféle vizsgálatot. Nekem is a tesztoszteron szintem magas. A fogamzásgátló neve pedig Diane. tudtok errõl valamit??
Azt tudom róla, hogy antiandrogén hatású fogamzásgátló. Nekem azt mondta a dokim, hogy ezt a gyógyszert csak fél évig lehet szedni. De én a helyedben elmennék endokrinológushoz is. Nekem õ adott olyan gyógyszert, ami szintén ilyen hatású, csak nem fogamzásgátló, és így nem szól bele a ciklusba.

És milyen következményei vannak, annak, hogyha valaki "későn" kezdi az szexuális életet, mondjuk 21 felett?

Az el?bb olvastam ezt a "korai szex következményeivel" kapcsolatos kérdést err?l jutott eszembe egy másik kérdés.

Legjobb válasz: Férjem 25 volt, én 20, szûzek voltunk, máig örölünk, hogy így történt. Akkor lehet negatív következmény, ha valaki megrögzött maszturbálóvá válik menetközben, és/vagy rászokik a pornóra. Aki ezeket kerüli, csak pozitív következménnyel számolhat, ld. elõttem szóló.

Férjem 25 volt, én 20, szûzek voltunk, máig örölünk, hogy így történt. Akkor lehet negatív következmény, ha valaki megrögzött maszturbálóvá válik menetközben, és/vagy rászokik a pornóra. Aki ezeket kerüli, csak pozitív következménnyel számolhat, ld. elõttem szóló.
A 16:26-ra gondoltam. Ez a magad kiélése egy nagy marhaság. Aki nem kifele kacsingatós típus, megvan a megfelelõ erkölcsi tartása, nem lesz ilyen problémája. A maga kiélésérõl: beszerezhet nemi betegséget, összehasonlítási alapot arra, miben nem elég jó a végleges párja, késztetést arra, hogy a párja mellett mással is megtegye. A fiúk és lányok közt nemi alapon ebben én nem látok különbséget.
Én 20 évesen (jó tudom nem 21 felett, de a 14-15-höz képest viszonylag késõn) kezdem és semmilyen káros következményét nem tapasztalom.
Te is és-sel kezdted, te nagyon okoska :) Nincsenek következményei.Max az, h olyannal veszíted el a szüzességed akivel nem bánod meg késõbb, mert már sokkal érettebb vagy a szexre :)
Ha fiú vagy: Szerintem leginkább az, hogy már nemsokára eljön az ideje, hogy rátalálj az igazira, de kevés idõd marad arra, hogy kiéld magad, így a késõbbiekben ottmaradhat benned, hogy ki kellett volna próbálni másokkal is, több emberrel, stb. Ha lány vagy: Semmi.
Semmi káros hatása nem lesz. A maszturbáció teljesen normális, még párkapcsolatban is.
Szerintem meg ne beszélj olyanról amirõl nem tudsz semmit. (Legalábbis a válaszod alapján). Szerinted elvárható egy pasitól, hogy egész életében csak egy lánnyal feküdjön le? Ha így érzed, akkor nem hiszem, hogy ezen a bolygón élsz.
És-sel nem kezdünk mondatot.
Kérdezõnek: nekem személyes tapasztalatom van arról, hogy a szexet 25 éves korában velem kezdõ férjem, aki elõtte pornómentes volt, teljesen OK biológiailag és lelkileg! Olyan szexuális problémákról olvasok itt a kérdések között, amiket mi még hírbõl sem ismerünk! Nekem rendszeresen van csikló- és hüvelyi orgazmusom, egyszer G-ponti is volt. Teljesen elégedett vagyok a párommal. Olyan még sose volt, hogy ne tudott volna elmenni. Azt gondolom, a mai kor "normális"-nak beállított felfogása az, ami miatt a kérdésed egyáltalán felmerült.
A kérdező hozzászólása: 16.43as Fiú vagyok és, amit írtál attól parázom én is, hogy kevés az idõm már a kiélésre. Nem akarok a feleségem(ha egyáltalán lesz...) kiélni magam.:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Kedves 17.28as Csak gratulálni tudok, annak, hogy így alakult az életetek a férjeddel!:) Igazad van a mai "normális" korral kapcsolatban. Én sok pornó filmet láttam már és képzeld el lassan féléve, úgy vagyok vele, hogy egyszerûen nem érdekel már a pornó, rendszeresen végzek önkielégítést is, de a szexuális fantáziában, nem a pornó képek szerepelnek. Mellesleg örülök annak, hogy nem érdekel már, hülyeségnek tartom az egész pornó ipart.:D De mint "leendõ szexuális életet is élõ ember"-ben (mennyire hülye megfogalmazás:) )felmerültek bizonyos kérdések és aggályok amire szeretnék mi hamarább választ kapni, amint látod ez az egyik.:)

A Vateran licitalasnak milyen kovetkezmenye van?

Tegnap licitaltam veletlenul egy termekre es nem szeretnem megvenni, mit tegyek??? :O

Legjobb válasz: Le van írva a szabályzatukban, hogy ezzel jogi szerzõdés jön létre és PTK ban rögzített következménye van, kénytelen vagy megvenni elvileg.

Le van írva a szabályzatukban, hogy ezzel jogi szerzõdés jön létre és PTK ban rögzített következménye van, kénytelen vagy megvenni elvileg.
Elvileg .. tesóm csinált ilyet 2éve , azóta jön heti 1 email tölük azt ennyi , ..
A kérdező hozzászólása: és semmi nagyobb dolog nem lett belõle? :O mert én nagyon parázok :/

Ha nem megyek el szintemelõ vizsga szóbelijére akkor annak milyen következményei vannak? Többi alul.

Van már egy elõrehozott középszintû vizsgám (94%) és mivel az írásbeli része szarul sikerült a szintemelõnek és még full pontos szóbelivel se tudom felhozni olyan százalékra amivel a pontszámaim egálban lennének a középszintûvel így nem látom értelmét elmenni és egy csomót tanulni ,mivel ott van még az alap 4 érettségi tárgy amit így már jóval fontosabbnak tartok.

Legjobb válasz: Ha ugyanaz a tárgy, akkor semmilyen következménye sem lesz. Viszont érdemes odaszólni (pl. telefonon) az emelt érettségis intézménybe, hogy nem mész el, így legalább nem várnak feleslegesen!

Ha ugyanaz a tárgy, akkor semmilyen következménye sem lesz. Viszont érdemes odaszólni (pl. telefonon) az emelt érettségis intézménybe, hogy nem mész el, így legalább nem várnak feleslegesen!
A kérdező hozzászólása: Igen ugyan az a tárgy! Köszönöm a választ :D
Hát a baba a következménye.
körberöhögöm õket
A lány elvetetheti a babát ha még el tudja... De mind ketten a világ szégyenei lesztek
Hogy a csaj lepaktált a kotonszökevényekkel.
A következményt kisbabának hívják. Gratulálok az anyasághoz! Mi lesz a kicsi neve?
Milyen következmény? -a 14 éves lány csak a szülei tudtával és engedélyével vetetheti el a gyereket, -ha a szülõ és a 14 éves különbözõ véleményen vannak, akkor a gyámhatóság "dönt" a születendõ gyerekrõl. -maga az, hogy a 14 és a 15 éves lefeküdt és gyereket csinált, nem büntetõjogi kategória, de azért számíthat a fiú és a lány is a szülõk haragjára; -ha nem vetetik el, hanem megszületik a gyerek és bebizonyosodik, hogy a 15 éves az apa, akkor õ ugyanúgy gyerektartásra kötelezhetõ, mintha felnõtt lenne. A különbség annyi, hogy amíg be nem tölti az apuka a 18-at, addig a szülei kötelezhetõk a gyerektartás fizetésére.
Gratulálok, haljatok meg.
kedves 7. válaszoló hát az még király lenne és a gyászoló nagyszülõk felnevelik a gyereket?????

A radio aktiv sugarak veszélyesek, de akkor miért robbantottak fel a földön több mint 2000ezer nukleáris bombát? És ennek milyen következményei vannak?

Legjobb válasz: Mert csak bammeg, szerinted mire való egy bomba, ha nem arra, hogy veszélyes legyen?! Rád meg már nem lesz következménye.

Mert csak bammeg, szerinted mire való egy bomba, ha nem arra, hogy veszélyes legyen?! Rád meg már nem lesz következménye.
A kérdező hozzászólása: kössza választ...egy állat akar kioktatni. Nem azt kérdeztem, hogy a bomba milyen veszélyes hanem maga ez a mennyiség ami kijött 2000db böl mennyire van hatással a földön meg minek robbantottak ennyit. Azt tudom h milyen veszélyes nem hiába halt meg két város tõle..(japán-ban)
Az fõleg amerikaiaknak voltak külön nagyszabású kísérletei, tesztsorozatai, melyek során rengeteg nukleáris bombát felrobbantottak hatásukat vizsgálva. Ezek a bombák nyílván a civil élettõl elzártam a hadsereg sivatagokban fekvõ hatalmas területein zajlottak, és sok nem is érte el a világháborús "fat man" atom bomba súlyát, mivel inkább a lökéshullám szempontjából tökéletes magasságot próbálták belõni, amihez nem kell nagy bomba.

Milyen következményei vannak annak, ha egy 10. -es diák félévkor megbukik matematikából?

Legjobb válasz: Következménye nincs, de ez egy erõs jelzés, hogy a diák valamit nagyon nem csinál jól. Ha belead mindent, év végén még átmehet.

Következménye nincs, de ez egy erõs jelzés, hogy a diák valamit nagyon nem csinál jól. Ha belead mindent, év végén még átmehet.
Hát ha olyan a tanárod és kedvel, valamint amúgy tényleg jó jegyeid szoktak lenni lehet hogy nem buktat meg ha két jegy között állsz. Félévzárásig még próbálkozz. Legyél aktív, Lássa rajtad hogy nem azért rosszak azok a jegyek mert nem érdekel. Sok múlik a hozzáálláson.
A kérdező hozzászólása: Csak a két témazáróm lett 1-es, mindkettõt pont számomra nagyon rossz idõpontban írtuk. A többi jegyem jó, de azt meg nem veszi figyelembe a tanár, mert a TZ-k átlagát veszi.
Nem megtanulnod kell, hanem megértened.
én anno 9-ben megbuktam(év végén 3-as lettem belõle), a szülõk nem tudták meg. Még azóta sem tudják :D
Maximum 2 jegyet lehet javítani év végére, szóval max. 3as lehetsz, ha csak ötöseid lesznek. És a szülõk is tudni fogják.
3-as lehet, ha ledolgozza a fenekét is és színötös belõle és nagyon igyekszik. Négyes teljesen kizárt.
A félévi bizonyítványt alá kell íratni a szülõkkel, szóval tudni fogják. Félévkor semmi következménye a bukásnak, év végre még lehet belõle kettes. Ha nagyon igyekszel hármas. Négyes csak akkor, ha sok jegyet kaptok, és mind jó.
A kérdező hozzászólása: És évvégén ettõl még lehet 3-s vagy 4-es? Ha nagyon tanul? Ja, és ilyenkor még ilyen értesítõket sem kapnak a szülõk?
Énis 10.es vagyok és ma tudtam meg, hogy bukok :s Itthon csak úgy "röpködtek az örömtõl" Na, de ezen változtatni nem lehet sajna, év végére majd összekapom magam...:)

A fehérjét is túllehet adagolni? Milyen következményei vannak? Az modnjuk nagy baj ha pl a fehérjebevitelem 150%-os?

pl én reggel zabpelyhet felf?zök ilyen turmixba ami 20g fehérjét tartalmaz hozzá eszek 250g túrót

Legjobb válasz: Vesekárosodás, érelmeszesedés, agyvérzés lehet a túl sok fehérje következménye

Vesekárosodás, érelmeszesedés, agyvérzés lehet a túl sok fehérje következménye
A kérdező hozzászólása: huu köszönöm ezt nem is tudtam mindenhol azt írják hoogy fehérje, fehérje, de akkor jobb lesz egy kicsit visszafogni magam mégegyszer köszönöm válaszod, hasznos volt számomra, fõleg hogy még fiatal vagyok 15éves
A kérdező hozzászólása: köszönöm persze ez csak egy napi pl étrend volt reggelire vagy hogy sonkás-omletett eszek paradicsommal, vagy hagymás-sonkás rántotta rozskenyérrel, vagy melegszendvics vagy körözöttes kenyér paprikával, fõtt tojás paradicsommal, magvaskenyérrel ebdére is rizibiz hússal vagy fõzelék (kelkáposzta köményes sertéskarajjal, spenótfõzelék fõtt tojással, zöldbabfõzelék csirkecombbal, fõtt krumpli resztel májjal, uborkával, fõtt krumpli húsgombóccal, paradicsomszóssza, sóskafõzelék fõtt marhával, rakottzöldbab, rakottkarfiol, öntöttspárga, levest is zsoktam-gombaleves, zöldségleves, zöldségkrémleves(zeller, brokkoli stb) pulygagulyás, lencseleves füstölt sonkával, sárgaborsóleves csülökkel, babgulyás, sült máj rizzsel, tojásos lecsó, tökfõzelék sertéskarajjal stb vacsora is változó van hogy túró, vagy hogy szendvics-tojás, sajt, sonka, körözött, padlizsánkrém, stb zöldségekkel, zabpehely joghurttal, gyümivel, fõzelék, ami az ebédrõl maradt stb stb stb köszönöm válaszod
egyébként a túlzott fehérjebevitelt kimutatja egy vérvétel is, a húgykõsav értéke megemelkedik. nekem is volt ilyen, de semmi extra hatásra nem lettem figyelmes, persze lehet, hogy máshogy hat egyénenként is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen akkor ma reggelire nyugodtan megeszek 2 tojást 3 szelet sajttal, paradicsommal és rozskenyérrel:)

Akik kaptak h1n1 oltást pár éve, milyen következményei vannak lesznek egészségügyileg?

Legjobb válasz: Semmilyen. Illetve az a következménye, hogy az illetõ vagy nem kapja el ezt a vírust, vagy nagyon könnyû lefolyású lesz a betegség, szövõdmény nélkül. Ezért adják.

Semmilyen. Illetve az a következménye, hogy az illetõ vagy nem kapja el ezt a vírust, vagy nagyon könnyû lefolyású lesz a betegség, szövõdmény nélkül. Ezért adják.
Miért lennének?
Tavaly õsszel kaptam, nem kaptam el a vírust, nem voltak mellékhatásai.
Semmi, sõt még valószínûleg arra a h1n1-re se lesz hatásos vírus már megváltozott!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!