Találatok a következő kifejezésre: Milyen követelményeknek megfelelni (16 db)

ügyészségre, milyen követelményeknek kell megfelelni, hogy leehessen menni gyakorlatra?

Legjobb válasz: Pontosan olyan, amilyennel épp az adott idõszakban felvesznek. Függ attól, hogy hányan és milyen eredménnyel jelentkeznek. Mint, ahogy azt sem lehet megmondani, hogy hány pont fog kelleni az egyetemi felvételihez jövõre, úgy ezt sem lehet számszerûsíteni. Nyilván minél jobb eredményed van, annál jobban az esélyeid. De cum laude-val is vettek már fel, szóval nem csak a vitt eredmény számít.

A kérdező hozzászólása: tételes jogi tárgy azok melyikek? miért mondod, hogy kegyetlen szakma?
Pontosan olyan, amilyennel épp az adott idõszakban felvesznek. Függ attól, hogy hányan és milyen eredménnyel jelentkeznek. Mint, ahogy azt sem lehet megmondani, hogy hány pont fog kelleni az egyetemi felvételihez jövõre, úgy ezt sem lehet számszerûsíteni. Nyilván minél jobb eredményed van, annál jobban az esélyeid. De cum laude-val is vettek már fel, szóval nem csak a vitt eredmény számít.
Milyen gyakorlatra? Mert, ha jogra jársz, akkor tudnod kellenen és akkor nem így fogalmaznál, meg írnál.
Az elõttem szóló a fõbb tételes tárgyakat tökéletesen felsorolta. És természetesen a többit is tudni kell, mert bármit érinthet az ügy és az ügyésznek toppon kell lennie. Azért kegyetlen, mert ott a legkegyetlenebb vádakat is fel kell hoznod az illetõ ellen. Ugyanakkor a mellette szóló dolgokat is. Egy sarkalatos példa: ha valaki több embert kirabol, akár erõszakosan vagy halált okozóan, akkor neked bizony ki kell mondani, ha olyan az ügy, elõre megfontoltan, aljas szándékból, nyereségvágyból, stbstbstb, ugyanakkor ha ezt a családja nem tudja v a környezete, akkor elmondani, hogy mindezek mellett jó ember, odafigyel a családra és környezetére, stbstb. Gondold tovább, hogy mik a következmények.
Értsd meg, hogy a hathetes gyakorlatra is mindig a jelentkezõk közül választanak. Nem tudjuk, hogy neked cirka négy év múlva kikkel kell majd "megmérkõznöd" a helyért. Szép dolog az elhivatottság, tartsd is meg, de ennyire pontos válaszokat ilyen korán még hiába vársz. Amúgy az ügyészségen elsõsorban a büntetõjog, polgárjog, büntetõ eljárásjog és polgári eljárásjog számít, persze ez nem azt jelenti, hogy mást nem kell tudni.
Nekünk jogon azt mondták, hogy ügyésznek mindig a legjobbakat viszik. Tehát akinek 4 feletti az átlaga, vagyis tételes jogi tárgyból nincs kettese meg hármasa. De kegyetlen szakma, azt is tudni kell róla.
A kérdező hozzászólása: és erre a hat hetes gyakorlathoz milyen eredmény kell?
A kérdező hozzászólása: Másodszor meg: jogi egyetemre kell járni, nagyon jó eredményednek kell lennie, pályázni kell... Ha megkapod a lehetõséget, akkor eltöltheted ott a hathetes gyakorlatodat. milyen eredmények szükségesek?pontosan
Hát elõször is kell tudni helyesen írni... Másodszor meg: jogi egyetemre kell járni, nagyon jó eredményednek kell lennie, pályázni kell... Ha megkapod a lehetõséget, akkor eltöltheted ott a hathetes gyakorlatodat. Ha arra gondolsz, hogy ügyészségre fogalmazónak hogyan lehet menni, akkor azt természetesen csak a jogi diploma megszerzése után, szintén pályázat alapján lehet. (Többfordulós felvételi + a hozott eredmények alapján döntenek.)
A kérdező hozzászólása: még nem járok, jövõre érettségizek csak még!
A kérdező hozzászólása: ez a része engem nem zavar, hogy mindent ki kell teregetni a vádlott ellen......
CE megfelelõségi nyilatkozat mindenképpen kell.
egyébként meg ha Vaterán eladsz valamit, az szerintem nem minõsül kereskedelmi forgalomba hozatalnak.


Egy "civilnek" milyen lehetőségei vannak éles fegyverrel való lövészetre? Vannak céllövész sportklubbok? Ha igen, milyen követelményeknek kell megfelelni?

Körülbelül mennyibe fáj a tagság?

Legjobb válasz: most voltam nemrég, kicsengettem egy tizest, és lehetett lõni egy lõtéren. nem kell semmi engedély, a lövészet elején van egy rövid biztonsági képzés, azt meg kell hallgatni, aláírni a jegyzõkönyvet, aztán mehetsz lõni. az ára lövésenként egy százas kb.

most voltam nemrég, kicsengettem egy tizest, és lehetett lõni egy lõtéren. nem kell semmi engedély, a lövészet elején van egy rövid biztonsági képzés, azt meg kell hallgatni, aláírni a jegyzõkönyvet, aztán mehetsz lõni. az ára lövésenként egy százas kb.
A kérdező hozzászólása: ÉS ezzel valamiféle tagságom is lesz? Köszi a választ!

Milyen engedélyt kell beszereznem vagy milyen követelménynek kellene megfelelnem? Bővebben:

Házilag akarok összerakni egy elektromos biciklit (vagyis ráraknék egy aksit meg egy motort), de én úgy tudom hogy így nem mehetek ki a közútra a KRESZ szerint.

Legjobb válasz: Szerintem mivel elektromos, arra sehogy se kell jogsi.

Szerintem mivel elektromos, arra sehogy se kell jogsi.
úgy tudom, hogy a motor teljesítménye nem haladhatja meg a 300 wattot. Ennyi.
Szerintem semminek:D Nincs mûszaki vizsga, szóval úgy mész ki vele ahogy akarsz, de van valami korlátozás, hogy mekkora teljesítményig nem kell jogsi, azt tartsd be.
2. Elektromos autóra se kell szerinted?:S Teljesítményfüggõ minden...
Ez így van.
A kérdező hozzászólása: És 300 W felett?
300W felett asszem SMK jogsi kell. De most õszintén, ki az a rendõr aki egy elektromos biciklin azt nézi hogy hány wattos a motor?
A kérdező hozzászólása: Mûszaki nem kell? Csak mert van B kategóriás jogsim azzal meg lehet segédmotorkerékpárt vezetni! Szóval? Elég csak a jogsi?

Milyen követelménynek kell megfelelnie egy üzletnek, raktárnak vagy pincének, hogy lakássá lehessen nyílvánítatni?

Illetve ki az aki ezt az "ítéletet" kimondja és mennyibe kerül egy ilyen véleményezés? Minden választ köszönök!

Milyen követelményeknek kell megfelelni hogy katona legyek (nem tiszt) és hány év a minimum korhatár?

Legjobb válasz: Röviden fizikai, egészségügyi, pszichológiai. Azt, hiszem 18 és 45 év között jelentkezhetsz. De a toborzó irodán tájékoztatást adnak mindenrõl.

Röviden fizikai, egészségügyi, pszichológiai. Azt, hiszem 18 és 45 év között jelentkezhetsz. De a toborzó irodán tájékoztatást adnak mindenrõl.
tádááám, az ezer meg egyedik kérdés ugyanarról a dologról...

Egy kézzel írt szerződésnek milyen követelményeknek kell megfelelnie, hogy hivatalos legyen?

Legjobb válasz: ha közjegyzõ foglalja okiratba az adásvételi szerzõdést, az közokirat - pont ez a lényeg a közjegyzõhöz fordulásban A közjegyzõi okiratnak különleges bizonyító ereje van arra nézve, hogy a nyilatkozatot az okiratba szereplõ személy ott, akkor és oly módon tette meg, ahogy az okiratban szerepel. A közjegyzõi okirat alapján - bíróság elõtt folyó peres eljárás nélkül - közvetlen bírósági végrehajtást lehet kérni nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió országaiban is.

ha közjegyzõ foglalja okiratba az adásvételi szerzõdést, az közokirat - pont ez a lényeg a közjegyzõhöz fordulásban A közjegyzõi okiratnak különleges bizonyító ereje van arra nézve, hogy a nyilatkozatot az okiratba szereplõ személy ott, akkor és oly módon tette meg, ahogy az okiratban szerepel. A közjegyzõi okirat alapján - bíróság elõtt folyó peres eljárás nélkül - közvetlen bírósági végrehajtást lehet kérni nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió országaiban is.
alá kell írniuk a szerzõdõ feleknek+kell dátum ekkor már érvényes a szerzõdés milyen szerzõdésrõl van szó? ezt fontos tudni
A kérdező hozzászólása: Titoktartási szerzõdésrõl lenne szó
persze az a szerzõdés is érvényes mely nem felel meg a "teljes bizonyító erejû magánokirat" fenti kívánalmainak de lehet vele gond tehát nem biztonságos a legeslegbiztonságosabb a közokirat, melyet közjegyzõ készít el
Az ilyen kézzel írt szerzõdésekkel az a baj , hogy elég könnyen vitathatóak, támadhatóak. Nem olcsó a közjegyzõ, de amit hitelesít az szinte(azért azok sem támadhatatlanok) szent és sérthetetlen.
És mindet külön aláírni.
Az oldalakat sorszámozni kell.
Vannak formai szabályok bizonyos típusú szerzõdésekre, például ingatlan-adásvételi, vagy végrendelet. De általában akár ráutaló magatartással is létrejöhet szerzõdés. Gond meg csak akkor van, ha utólag valamelyik fél vitatja a szerzõdés tartalmát, vagy hitelességét. Általában: -ha írásban van, az már eleve jó -legyen rajta keltezés (hely, dátum) -mindkét fél aláírása -jó ha van két tanú, akiknek a dolga egyébként az aláírások hitelesítése. A szerzõdés tartalmát nem kell ismerniük, igazolniuk. -a legbiztosabb pedig az ügyvéd, vagy közjegyzõ elõtt tett szerzõdés.
Kell hogy legyen rajta két aláírás a két féltõl és még kettõ két tanútól.
cég és munkavállaló viszonyában? azt biztos nem kézzel írnák hanem szgéppel nem?

Hogyan lehet állást kapni a luxusboltokban (Gucci, Loius Vuitton, Chanel. Stb. )? Milyen követelményeknek kell megfelelni? Dolgozott már valaki ilyen boltokban?

Legjobb válasz: Szerintem: Jó és biztos nyelvtudás (fõként angol) minimum 1 nyelven Jól öltözöttség, stílusérzék Ápoltság Aktuális trendek követése Nagyon jó beszédkészség Kedves udvarias magatartás és ami szerintem mindenhol a legfontosabb: mosoly

Szerintem: Jó és biztos nyelvtudás (fõként angol) minimum 1 nyelven Jól öltözöttség, stílusérzék Ápoltság Aktuális trendek követése Nagyon jó beszédkészség Kedves udvarias magatartás és ami szerintem mindenhol a legfontosabb: mosoly
Szia. Én még nem dolgoztam, de lenne pár ötletem: -Nyelvtudás -Stílusérzék (neked is jól öltözöttnek kell lenned) -Adj magadra -nem tudnám elképzelni, hogy egy ilyen típusú boltban egy zsíros hajú ember szolgáljon ki. Kínai boltban már láttam ilyet. Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem nem írtam hülyeségeket, ez csak az én véleményem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!