Találatok a következő kifejezésre: Milyen kötelezettségeim ha (30 db)

Ha egy kutya nem volt beoltva 2008 óta, akkor megbüntetheti e a gazdáját az állatorvos visszamenõleg? Van bejelentési kötelezettsége az orvosnak? Ma milyen kötelezettségei vannak a gazdinak? Mekkora költségek érik élbõl az állatorvosnál?

Jártam egy helyen, ahol a gazdik elég szegények, segíteni szeretnék nekik, hogy elviszem a kutyájukat orvoshoz, de félnek, hogy visszamenõleg megbüntetik õket.

Legjobb válasz: Elvileg semmi köze az állatorvosnak az ebben illatékes szervekhez. Ha beoltatod, akkor már megvan az oltása, szóval nem szólhatnak. Ha mégis hajcihõ alakulna ki, annyit kell mondani, hogy megszökött, de visszajött. Esetleg tiszta lappal (új oltási könyvvel) ellátni a kutyát, azzal a címszóval, hogy befogadtuk.

Elvileg semmi köze az állatorvosnak az ebben illatékes szervekhez. Ha beoltatod, akkor már megvan az oltása, szóval nem szólhatnak. Ha mégis hajcihõ alakulna ki, annyit kell mondani, hogy megszökött, de visszajött. Esetleg tiszta lappal (új oltási könyvvel) ellátni a kutyát, azzal a címszóval, hogy befogadtuk.
A kérdező hozzászólása: és a chip? azzal most mi lett? Nekem nincs saját kutyám, ezért jó lenne tudni, hogy mi az ami most kötelezõ a kutyusnak, 2003-as születésû, tehát már elég idõs, kis testû kutya, a gazdik emiatt feleslegesnek is tartják, hogy bármi chipet, vagy ilyesmit csináljanak vele, de most konkrét baja van.
a chip is kötelezõ, függetlenül a kiskutya korától. Amig ez nincs benne, az állatorvos be sem oltja.
A kérdező hozzászólása: Tehát, ha elviszem dokihoz, akkor a vizsgálati díjjal, és a chip beültetéssel számoljak? Nem találtam sehol leírva, hogy meddig kellett volna bechipeltetni a kutyát, csak szankciókat, a gazdik oda se akarják adni, amíg nem biztosak abban, hogy nem kapnak szép kis bírságot, de a kutya beteg.
Figyelj. Fogd a kutyát, mond azt, hogy taéûétad, és befogadjátok. Nincs chip, majd raknak bele, beadják az oltásokat és pont. De figyeljetek, h többet ez ne forduljon elõ...
"találtad"-bocs, siettem..
Minden kutyát kötelezõ évente egyszer beoltatni veszettség ellen, és egyben féreghajtani. 2013 január óta a chip is kötelezõ. Az állatorvos nem büntethet meg az oltás hiányáért. De ha beteg a kutya, akkor becsületes állatorvos nem fogja beoltani, mert oltani csak egészséges kutyát szabad.
Az állatorvos nem hatóság, senkit nem büntethet meg. Egy szolgáltatást nyújt, amit megfizetsz. Ha nekiállna feljelentgetni, elvesztené a pácienseit. Addig kell beoltatni és chipeztetni, amíg a jegyzõ nem rendel el egy összeírást, mert akkor lebukhatnak.
attól függ, hová viszed...a mi dokinknál pl nincs költsége az általános kontrollnak....5-6000 a chip, a veszettség oltás 3-5000 ft, a kombinált 5-7000 ft. Ami kötelezõ az a chip és a veszettség, anélkül büntethetnek. A chippet regisztrálni is kell, nem elég csak beadatni, az fél perc, de néhány doki elfelejti...menj el a dokihoz, mondd el az igazat (mert a gazdik nevére, címére kell regisztrálni ugye), és reméld a jó szándékát...vagy nézd meg a neten, hol vannak oltási vagy chippezési akciók:)

Az apának gyermektartási kötelezettsége van, és mi történik, ha lemond a gyermekéről? Ezek után milyen kötelezettsége van? Mivel jár ez?

Legjobb válasz: Itt jól írják az utolsók. A gyeremkéröl valaki csak akkor mondhat le ha az anya újraházasodik és az újapu a nevére veszi a gyeremeket, ilyenkor nem kell többet gyerektartást sem fizetnie, amúgy magátol vagy úgy hogy az anya is beleegyezik nem mondhat le. ùj apu kell hozzá. Addig meg gyerektartás is van. Söt ha van új apu de az nem venné a nevére akkor is minden marad ahogy van, gyerektartást is kell fizetnie.

Itt jól írják az utolsók. A gyeremkéröl valaki csak akkor mondhat le ha az anya újraházasodik és az újapu a nevére veszi a gyeremeket, ilyenkor nem kell többet gyerektartást sem fizetnie, amúgy magátol vagy úgy hogy az anya is beleegyezik nem mondhat le. ùj apu kell hozzá. Addig meg gyerektartás is van. Söt ha van új apu de az nem venné a nevére akkor is minden marad ahogy van, gyerektartást is kell fizetnie.
én úgy tudom, hogy lemondhat az apa gyermekérõl, ha az anya is úgy gondolja, de csak akkor nem kell gyermektartásdíjat fizetni, ha a gyermeket egy másik apa a nevére veszi.ha ez megvan, onnantól kezdve teljesen kötelezettségmentes.
Utána is kell fizettnie a gyerektartást, de a szülöi jogát elvesziti.
Olyan nincs a magyar jogban, hogy valaki lemondhat a vérszerinti gyereke iránti kötelezettségérõl.A kötelezettségei megmaradnak az apának mindenképpen, a jogai gyakorlásáról viszont lemondhat.Én engedtem volna a volt férjemnek, hogy lemondjon a közös gyerekünkrõl, de a bíróságon felvilágosítottak, hogy ilyen nincs.Az egy dolog, hogy én eltûröm, hogy ne fizessen gyerektartást, de ennek elmulasztásáért bármikor beperelhetem ha úgy akarom.A szülõi jogok gyakorlásáról lemondhatott, de a kötelességeirõl nem.De így van ez rendjén, minden szülõnek kötelessége lenne eltartani a gyerekét.Méghozzá mindkettõnek nem csak az anyának.Amíg a gyerek után hivatalosan tartásdíj jár addig az anya ezt jogosan követelheti.
Utolsó hozzászólónak, elötted páran értettük a kérdést és mindenki valahogy válaszolt. Nem kell apukának lenni hogy ilyet kérdezzen. èn azért tudtam válaszolni mert nálunk a férjem növére akarta volna hogy apuka lemondjon a gyerekröl. Miért? Apuka nem látogatta és nem fizette a gyerektartást hónapokig, és úgy gondolta az anyuka hogy akkor apukát kizárja abbol ha évek után eszébe jut a kislánya akkor se legyen hozzá köze. Apuka ebbe bele is ment volna. ès akkor ment a bíroságra és a bíróság felvilágosította hogy akkor lehet csak ha újapu elveszi a sógornömet feleségül és hajlando a kislányt a nevére venni, akkor régi apu mindenröl lemondhat és nem kell gyerektartást sem fizetnie, de addig láthatja a gyereket és fizetnie kell. ùjapu viszont nem vette el az anyát, és régi apunak lett egy nöje aki elkezdte nyomni régi aput hogy igen is törödjön a kislányával, így régi apu két nö nyomására elkezdett foglalkozni a kislányával és végül is most már jó a kapcsolat.
Ha hivatalosan lemond a gyerekrõl, akkor utána semmilyen kötelezettsége sincsen!
A kedves kérdezõnek az a válasz tetszett volna, hogy igen bármikor lerázhatja apuka a felelõsséget magáról, eldobhatja a gyerekét ha feleslegesnek érzi.Ezért pontozta le a helyes válaszokat.Aki ezen a véleményen van maga is érdemes lett volna arra, hogy milyen érzés ez egy gyereknek.Gondolom apuka új pipije tette fel ezt a kérdést akinek útban van a gyerekkel járó felelõsség anyagi vonzat, vagy egy felelõtlen link a gyerekére érdemtelen apuka.
Mi van akkor, ha az anya átverte az apát, és az apa az abortuszt szeretné, amég van rá lehetõség. (1, 5 hónapos kapcsolat után...)
Utolsó válaszolónak. már leírtam a 19:15 ös hozzászólásomban. Apa akkor mondhat le róla ha van új apu aki a nevére veszi. Ezzel lemnond a jogairol és kötelezetségiröl is. Nem kell gyerektartást fizetni és nem látogathatja. Az új apa lesz a hivatalos apukája. A vérszerinti mindig is a régi apa marad. HA az újapa nem házastársa az anyának akkor nem lehetséges ez.
Ha lemond az apa a gyerekérõl, megszûnik minden kötelezettsége a gyerektartás fizetésén kívül? Tehát nem is látogathatja, nem tarthatja vele a kapcsolatot? Persze igaz gyerektartást kell fizetnie... És akkor a nevérõl lekerül a gyerek? Vagy akkor kinek a nevén lesz?
Na haragudj 15:19, de a kérdezõ közel sem írt elég adatot magáról, hogy te ilyen kommentet írj neki. Nem csodálom, hogy ilyen privit küldött neked. Úgy ítélted õt meg, hogy nem ismered és az írásodnak semmi köze sincs a kérdéséhez. Nem hiszem, hogy ez a kérdés provokatív céllal íródott, te reagáltad túl ezt.
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ hozzászólónak: ezért felesleges volt ide beírnod! Én is elváltam és van egy fiam!!!!!!
Kérlek segitsetek nagyon szerettem egy lányt tényleg imátam mindent meg atam neki. 20 éves vagyok tiszta szívbõl akartam ezt a kapcsolatot ö meg unt engem és a barátomtól tutam meg h már nem szeret, Aztán szakitotunk majd 4 hét el teltével szólt hogy gyerekem lesz.Azt a gyermeket nem szeretem volna meg tartani mert optimális családban az apa és az anya együtt nevelik a gyermeküket és mint azt meg tudtam a lánynak második abortusza lett volna de ebbe nem ment bele pedig elötte mütéten esett át fogamzás gátlót szedett amelet fájdalom csilapitokat antibiotikumokat iletve dohányzik mikor tudja hogy terhes ha le mondok gyermekemröl akor mik a következményei légyszives segitsetek

Mit jelent és milyen kötelezettséggel jár, ha valaki örökbefogad egy állatot az állatkertben?

Legjobb válasz: a kötelezettség az, hogy figyelsz rá, gondozod lelkiismeretesen. Nem lehet elhanyagolni, a legrosszabb velejárókat is neked kell elintézned, hiszente akartad azt az állatot, ezzel vállaltál minden gondot ami az állattal jár.

a kötelezettség az, hogy figyelsz rá, gondozod lelkiismeretesen. Nem lehet elhanyagolni, a legrosszabb velejárókat is neked kell elintézned, hiszente akartad azt az állatot, ezzel vállaltál minden gondot ami az állattal jár.
Az elõzõ válaszadó tévedésben van, ilyen örökbefogadásos hazavivõs dolog nincs az állatkertben. Örökbefogadó szülõnek lenni annyit jelent, hogy évente 5000-300000 Ft összeget átutalsz az állatkert számlájára, amit aztán erre az állatra fordítanak. A Ft-ról az örökbefogadó dönt. Ez gyakorlatilag olyan, mintha egy alapítványnak adná az ember a pénzt. Cserébe pluszban egy oklevelet adnak, illetve részt vehet a "szülõi értekezleteken" az örökbefogadó, amely egy fogadás az összes hasonló adományozó emberkének.
a lényeg hogy ki írjék hogy te fogadtad örökbe. és fizetned kell évente.

A házunk előtt- közterület- van egy kb.60-65 éves hársfa. A szomszédok ki akarják velem vágatni. Milyen kötelezettségem van, illetve ki kell e vágatnom a fát? Kell e hozzá engedély? Ha igen milyen és kötelezhető vagyok a fa kivágására?

Azért akarják velem vágatni, mert a levelet eléjük hordja a szél. Én a szomszédok elöl is összekotrom az elfújt levelet és behordom.

Legjobb válasz: Ha közterületen van, akkor az önkormányzat illetékes az ügyben. Irányítsd oda a reklamálókat, de meg ne próbáld az önk. engedélye nélkül kivágni, mert akkor téged büntetnek meg! Mindegy, hogy ki és mikor ültette, ha közterületen van, csak az önkormányzat határozata számít!

Ha közterületen van, akkor az önkormányzat illetékes az ügyben. Irányítsd oda a reklamálókat, de meg ne próbáld az önk. engedélye nélkül kivágni, mert akkor téged büntetnek meg! Mindegy, hogy ki és mikor ültette, ha közterületen van, csak az önkormányzat határozata számít!
Közterületen fát kivágni csak az Önkormányzat engedélyével lehet., Mindegy, hogy ki ültette oda!
Jaja, mivel közterület, ez az önkormányzat hatásköre. Ha jól tudod, vmi olyasmi a módja, h beadnak egy kérvényt az önkormányzathoz, és ha ezt jogosnak ítélik, akkor jönnek az önk. erre fizetett emberei, és kivágják a fát. Tehát neked semmi kötelezettséged nincs ezzel kapcsolatban, és ezt nyugodtan meséld el a szomszédoknak.
istenem, de sutyerák szomszédaid vannak! egy hársfa nagyon szép, tavasszal jó illata van, a termésébõl gyógyteát lehet fõzni, árnyékot ad, közömbösíti a CO2-t, jó ránézni, és még sorolhatnám. bár ne vágatnák ki! inkább a szájuk fáradna bele a magyarázásba, és próbálják már megerõltetni magukat a söprést illetõen. az én nagyim még 80 évesen is elsöpörte a ház elõtti fáról lehulló leveleket, de sosem gondolt arra, h kivágassa csak azért mert az neki napi 10 perc munkát "okoz"...
Mondd meg nekik, hogy az önkormányzatnál pampogjanak.De ne csodálkozz azon, ha odáig már nem akarják elhúzni a lusta valagukat.Még ezt is tõled várják.
Ha közterületen van, akkor ha akarnád se vághatnád ki. Mivel nem a te tulajdonod, nem a te területeden nõ. Mi is egyébként az utcai fákkal szívunk. Az még hagyján, hogy ilyenkor naponta kell söpörnünk az utcát, eltömíti a csatornát, de a szobákban olyan sötét van tõlük, hogy fényes nappal, napos idõben is villanyt kell kapcsolni. A tetõnkre teljesen ráhajlanak, amitõl mohásodik is rendesen. De nem tehetünk ellene semmit.
Csak az önkormányzat engedélyével vághatod ki és kötelezhetnek arra hogy másik fát ültess a helyére.
Az én csatornámat is megtöltötte semmi perc alatt a szomszéd fája, , , nem szóltunk érte, , õ maga vágta ki szó nélkül mikor látta, hogy nekünk problémát jelent!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddig érkezett válaszokat, melyek hasznosak a számomra! Holnapra vagyok bejelentkezve az önkormányzathoz ez ügyben.Az eredménnyel jelentkezem, hátha másnak is segítségére leszek az ilyen jellegû problémában! A további hozzászólást és tanácsot ennek ellenére is szívesen, és köszönettel fogadom! További szép napot Mindenkinek!
11.19 vagyok. Annyit pontosítanék, h nem biztos, h mindenhol az önk. emberei végzik el magát a fakivágást, de nálunk (egy kb 20e fõs kisváros) így mûködik.
Én nem vágnám ki a fát senki kedvéért. Nem veszélyeztet senkit a közlekedésben, akkor miért?A levél hullás miatt?Gyalázat. Az önkorm. hatásköre ez igaz..De a szomszédok miatt? Nem vágnám kí
A kérdező hozzászólása: Voltam ma meghallgatáson és kijöttek megnézni a "problémámat-problémánkat" Döntés született, mely alapján a fa marad!!!!!! Senkit-semmit nem akadályoz, sem kilátásban, sem közlekedésben és területet sem vesz el senkitõl.A Polgármesteri hivatal elõzõ években fákat vásárolt az utcák fásítására, így a meglévõ "probléma mentes!" fákra nem ad kivágási engedélyt! A döntésnek örülök és így amíg erõm engedi továbbra is összekotrom a leveleket a szomszédok elõl, és behordom, habár erre nem köteleznek ! DE!! Megértem bosszúságukat, és megpróbálom korrigálni a fa "vétkét", hogy lehullajtja a leveleit!! Ennyit MEGÉR!!Hisz ÉLETBEN MARAD-MARADHAT !- és továbbra is SZOLGÁL BENNÜNKET - E M B E R E K E T! Köszönöm a hozzászólásokat és véleményeket! Nagyon sokat segítettek! További szép és vidám, problémamentes napokat MINDENKINEK! hullás okozta

Mi történik egy ilyen bírósági eljárás során? Vagy ha a lent említett esetről beszélünk, a nő mit tehet? Milyen döntések születhetnek ezen felül? Milyen kötelezettségei lesznek a férfinek? Esetleg tartásdíj is szóba jöhet?

Ha egy n? gyermeket szül, és egy emberre "ráfogja", hogy ? az apja, de a férfi meg nem ezt gondolja, és nem ír alá apasági nyilatkozatot, ezt követ?en a n? pert indíthat ennek tisztázására.

Ha regisztrálok a munkaügyi hivatalnál, akkor milyen kötelezettségeim vannak illetve mire lehet számítani?

Legjobb válasz: Kérdés, mi a célod. Én már lassan bánom, hogy bejelentkeztem. Mindenki nyugtatgatott, hogy még soha senkinek nem küldtek állásajánlatot, csak küldik három hónapig a pénzt, aztán nem jelentkezem többé, és elfelejtjük egymást, erre egy fél hónap járadék kifizetése után egyetlen héten belül már a második állásajánlat jött, hála valami idióta közfoglalkoztatási kormányprogramnak. És ugye ha visszautasítod, akkor ugrik a járadék is.

Kérdés, mi a célod. Én már lassan bánom, hogy bejelentkeztem. Mindenki nyugtatgatott, hogy még soha senkinek nem küldtek állásajánlatot, csak küldik három hónapig a pénzt, aztán nem jelentkezem többé, és elfelejtjük egymást, erre egy fél hónap járadék kifizetése után egyetlen héten belül már a második állásajánlat jött, hála valami idióta közfoglalkoztatási kormányprogramnak. És ugye ha visszautasítod, akkor ugrik a járadék is.
Ha nincs más ott a közmunka és emiatt kénytelenek vagyunk velük közremüködni 3 havonta mejelenni
Július óta vagyok regisztrált, én még semmi ajánlatot nem kaptam, közmunkára sem, igaz segélyt se kapok, a tb-ém is magamnak kell fizetni, egyszer próbáltam tanfolyamok felõl érdeklõdni, de az ügyintézõm nem egy együttmûködõ típus, így nem lettem ilyen téren se okosabb. Ezek után lehet eddig mûködtünk mi együtt, így a folytatásnak értelmét nem látom.
A kérdező hozzászólása: Akkor lényegében értelmetlen a regisztráció. Közmunkára nem szeretnék menni.
3 hónapig jár a segély, utána annyi, hogyha regisztrálva vagy, és felvesz valaki, akkor kap utánad adókedvezményt. Kérdés, hogy ez megéri-e vagy sem. A férjemet most hívták közmunkára, de nem akar menni, így ki is fog jelentkezni. Õ sem kap már segélyt, még a tb-t is mi fizetjük. Szerintem elszállt most egy kicsit az agyuk a közmunkával kapcsolatban. Hogy szakképzett, nyelveket beszélõ embereket a minimálbér feléért behívogatnak takarítani?! Felháborító! Ha a magyar kisvállalkozónak meg kell adni a minimálbért a melósainak, akkor az államnak is kelljen! Ez már kész rabszolgaság!
Elsõ vagyok. Én még az elsõ 3 hónapnál tartok, vagyis álláskeresési járadékot kapok, és szakképzett diplomásként kiközvetítettek rögtön egy hónapnyi járadék után télre parkokat gondozni. Ez a legújabb "csodálatos" kormányprogram. Az állam teremt nekünk munkahelyeket. Az elképzelésük keretében az olyan állásokat, amikhez nem kell speciális szakképzettség, mindenkinek ki kell közvetíteni. Részemrõl inkább töröltettem a regisztrációmat.
Most a diplomásokra utaznak? Söprögetni, havat lapátolni, takarítani? Kész röhej. Eddig nem kaptam behívót, de kb. 2 hét múlva jelenésem lenne. Minden esetben küldenek elõtte levelet?
A kérdező hozzászólása: Ez nevetséges. A napokban mondták a tv-ben, hogy szinte csak Magyarországon maradnak el ennyire a fizetések a kiadásokhoz képest. A fizetések 40% csak lakhatásra megy el.
Ebben az a röhej, hogy ha nem fogadod el a felajánlott állást, akkor ugrik a járadék. Ha elfogadod, akkor meg idõd nem marad normális állást keresni, az utcaseprés meg ugye nem épp végleges megoldás egy szakképzett ember számára.

Milyen kötelezettségeim vannak, ha weboldalam a GyakoriKerdesek.hu partneroldala?

Legjobb válasz: A partnerség addig tart, amíg vissza nem lépsz tõle, vagy valami miatt úgy gondoljuk, hogy nem tettél eleget a szerzõdésben foglaltaknak, és mi bontjuk fel veled a kapcsolatot. Ez persze nem történhet meg, ha a partnerprogram szabályzatban foglaltaknak eleget teszel.

A partnerség addig tart, amíg vissza nem lépsz tõle, vagy valami miatt úgy gondoljuk, hogy nem tettél eleget a szerzõdésben foglaltaknak, és mi bontjuk fel veled a kapcsolatot. Ez persze nem történhet meg, ha a partnerprogram szabályzatban foglaltaknak eleget teszel.

Milyen kötelezettséggel és joggal jár, ha bejelentkezek egy címre, ami nem az én tulajdonom?

Legjobb válasz: Egy ismerõsömhöz költözök,természetesen a rezsit fizetem.

A kérdező hozzászólása: Egy ismerõsömhöz költözök, természetesen a rezsit fizetem.
Kollégiumban lakom, és ami tapasztalatom eddig van ezzel (hangsúlyozom, ezek a saját tapasztalataim!), hogy érdemes minél elõbb bejelentkezni (tartózkodási hely-ideiglenes lakcímkártya) oda, ahol laksz, mert különben nem vagy jogosult bizonyos orvosi ellátásokra (legalábbis ott, ahová ezután területileg tartozol), bizonyos kedvezményekre, juttatásokra sem, és akár még úgy is járhatsz, mint egy ismerõsöm -- bár ez extrém példa --, hogy meghalt a férje, õ viszont nem volt bejelentve arra a lakcímre, ahol laktak, így elesett az özvegyi nyugdíjtól. Ha esetleg rendõrök igazoltatnak, akkor is gondot jelenthet, ha nem vagy bejelentkezve a tartózkodási helyedre. Azzal, hogy egy ez különösebb kötelezettségekkel járna, eddig még nem találkoztam -- a lakcímkártya elkészítése pár perc, és nem kerül pénzbe.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Szerintem semmi, már nem fog úgy sem a nyugdíja változni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!